|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
Aha,to tak dużo
porównując do mojego malego ktory zaledwie wypija 50-80---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
Prosze ![]() Ide chyba położyć malego na drzemke,bo zaczyna marudzić
|
|
|
|
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
Karinio zeby DZISIAJ ZARAZ JUZ przywiozl czaruj hehe
Jula wlasnie bardzo duzo pije... I spi juz poltorej h prawie
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dobrze Wow super ![]() Zaczyna się przewracanie na brzuch w łóżeczku i marudzenie,a przecież potrafi sam z brzucha na plecy się przewrócić. Zaczyna się moje latanie góra doł,to chyba był błąd wynajmując piętrowe mieszkanie ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
super powspominać i ogladając one born wczoraj pomyślałam,chce tam jeszcze wrócić. Oho cisza,chyba zasnął,ide sprawdzić Dzisiaj wreszcie ładna pogoda,można wyjść na spacer
|
||
|
|
|
#3874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn dom pietrowy ale udalo sie znalezc bungalow i wsio bedzie na jednym pietrzestwierdzam ze gotowanie dyni smierci jeszcze bardziej niz ta ze sloiczka fuuuuj
|
|
|
|
#3875 |
|
Zadomowienie
|
No nie, skasował mi się post
Lena_mi- ja mam zwykłe puzle z cyferkami. Jestem zadowolona u nas kostowały 5f kupiłam 2 paczki bo chciałam większą powierzchnie. Moje nie śmierdzą ale chyba emigra mówiła że jej śmierdzą chemią Karino ja bym mężowi nie powiedziała o śnie. w końcu należy mi się coś od życia No i nie pamiętam co komu miałam napisać Aa niki? Fajny prezent też taki zrobię dziadkom ![]() Dziś kończymy 25 tydzień Idziemy po tż do prac, bo kiał na rano
|
|
|
|
#3876 |
|
Zadomowienie
|
2 zdjęcia dla cioć
|
|
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecie nie chce spać,więc zniosłam go do salonu,dałam do bujaczku i zaś musze iśc do góry bo narobił w pieluche.standartowo lubi robić to w bujaczku
![]() 88natka,obie ślicznotki ![]() emi,to super że macie bungolow. My też w przyszłym roku będziemy szukać bungolow,bo przedłuzyliśmy umowe tylko na rok. Mam nadzieje,że znajdziemy coś fajnego.Tak jak nam się udało znaleść tego flata.A jak był na kontroli gościu z agencji,z której wynajmowaliśmy to rozmawialiśmy co nie co o ty,gdzie chcemy,czy w tym rejonie co obecnie mieszkamy,czy gdzie indziej. itpA i natka88,za 26 tygodni córci mój mąż ma jutro też wolne i pojutrze I jak będzie ciepło to sobie gdzieś pojedziemy ![]() A i dokończe myśl o domku,ten flat jest ogólnie super,ale czuje się troche udupiona,bo meszkam na 1 piętrze a mały coraz cięższy A już od x czasu marzy nam się nawet kupno takiego domku bungalow bo chce mieć ogródek i sobie zaplanowałam że będzie tam piasownica,huśtawka itp dla małego,noi że będe sobie wychodzić na kawke do ogrodu,posiedzieć itp
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-09-03 o 13:25 |
|
|
|
#3878 | |
|
Zakorzenienie
|
sliczne dziewczyny
Karinio, my pod koniec stycznia badz od poczatku lutego sie bedziemy przeprowadzac - juz odliczam hihi ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
emigra,to super już niedługo
I normalnie zazdraszczam. ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- No widzisz,to o piętro wyżej mieszkasz,ale to nic bo niedło będziecieć mieć jeszcze lepiej. I co zaplanowałaś w ogródku??---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Mały zasnął w bujaczku-wkońcu.A ja ide się wyszykować,by potem iść z nim na spacer.Mam nadzieje,że pośpi i się wyrobie. Do potem :0) |
|
|
|
#3880 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja tez chce tam wrocic ![]() Sliczne jestescie dziewczyny
|
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
babka co tam mieszka bardzo o niego dbala, jest kilka kwiatkow, drzewka i trawnik jak mi kwiatki uschna to trawa bedzie wszedzie haha zamowilam sobie wlasnie zarelko.. nie moge sie ruszyc z domu przez tego kuriera maz dzwonil
|
|
|
|
#3882 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
|
|
#3883 |
|
Wtajemniczenie
|
Lenka my tez jeszcze bez chrztu...tzn chrzcimy Hanie 30 wrzesnia.
Emigra co do bangalow - to super - odejdzie Wam problem schodow, bramek zastawiajacych itd. ja tez bym chciala miec bangalow. co do ogrodu - my mamy orgomniasty ogrod, mialam w zeszle lato swira na punkcie urzadzania go, chociaz w sumie juz byl urzadzony - ale ja go ulepszalam po swojemu,donice duze, kwiaty itd....wydalam multum kasy w garden centre - pojawil sie Ivorek i wszystko zdemolowal w ciagu kilku tygodni ![]() ale musze sie wziac za frontowa strone domu - bo kwiaty w koszach wiszacych mi pousychaly, palmy jeszcze jakos sie trzymaja. stwierdzam ze najlepiej miec kwiaty w donicach, a nie w ziemi, no chyba ze ma sie czas aby ziele wyrywac. my tez mamy taki busz (krzewy, kwiaty posadzone blisko siebie) i o tej porze roku wszystko ladnie wyglada, ziele jest niewidoczne bo ten kawalek jest gesto zasadzony, a w srodku jest oczko wodne, kiedys byly tam rybki, ale wylowilismy je i wrzucilismy do jeziora aby troche wolnosci zaznaly. ja mam swira na punkcie ogrodow - wczoraj Tz poszedl na ruiny zamku a ja z wozkiem i Hania na zwiedzanie wioski - ogrodki tam ludzie mieli przecudne, uwielbiam styl ogrodow cottage garden ![]() bylam z Hania u lekarza co by ja osluchal bo pokasluje - ale czysta jest na szczescie, ale krotko mi pospala, tylko 45min. lece karmic. |
|
|
|
#3884 | |
|
Wtajemniczenie
|
desia ale świetny pomysł z tym dniem słodyczy
konia no właśnie dziś na spacerze myślałam że pójdę tam kiedyś sama tzn bez męża i jak teściowa będzie sama to z nią pogadam i o tym czy zostanie z małym jak wróce i czy będe jej mogła na pewno zaufać tzn czy będzie brała pod uwagę moje postanowienia żywieniowe, się musze ogarnąć i przestać poddawać się temu babsku bo to w końcu o MOJE dziecko chodzi bo wiecie ja to z tych szarych myszek co nikomu nic złego nie powiedzą, nie potrafią pyskować, wykłócać się itd a potem się wyżywają w domu na najbliższych "miętka" jestem i tyle a teraz dla syna musze być twarda i się nie dać ![]() Nikki też bym chciała gadanie teściowej jednym uchem wpuszczać a drugim wypuszczać a pomysł z kalendarzem extra chyba podkradne Tynka ale dowaliłaś dziadkom ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
|
|
#3885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nasze kalendarze z Niną ( tż sam zrobił ) były obcałowywane przez Babcię i Ciotkę chyba bardziej niż zdjęcie natalki siwiec przez facetów to jest super prezent ![]() Karinio sny masz dobre, takie konkretne, przynajmniej wiadomo o co chodzi Monia super mieć piękny ogród, zazdraszczam , ale też wiem ile to roboty jest, podziwiam jak ktoś ma zapał i chce mu się grzebać przy rabatkach , może i ja kiedyś do tego dojrzeję Emigra eee może jednak polubisz uprawy ogrodowe i zachowasz to co poprzednia Pani wyhodowała , bo szkoda,żeby to się zmarnowało
|
|
|
|
|
#3886 |
|
Zadomowienie
|
Natka śliczne z was dziewczyny
|
#3887 |
|
Wtajemniczenie
|
Natka slicznie wygladacie!!
Konia no super jest miec duzy ogrod, ale masz racje pracy w nim strasznie duzo. ja wcale nie lubie grzebac sie w kwiatkach,wyrywac ziela itd. lubie urzadzac ogrod, od porzadkowania jest Tz ale podcinac krzewy, roze to moge robic a najbardziej pojechac do garden centre i wybierac co posadzic w ogrodzie
|
|
|
|
#3888 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Ja ostatnio tylko czytam bo na pisanie brakuje czasu... zaczęłam podawać Hani marchewkę... i mam pytanie jak wyglądały kupki Waszych dzieci po marchewce? Bo Hania robi takie kupki jakby ta marchewka po prostu przez Nią przelatywała... taki mus marchewkowy ale pachnący jak kupka... I nie wiem czy to dobrze czy Młoda tego jeszcze nie trawi...O tyle dobrze, bo już śluzu w kupkach nie ma od czasu tej marchewki |
|
|
|
#3889 |
|
Zadomowienie
|
Hej kobietki
![]() natka ładne z Was kobietki ...i usmiechy jak malowane!Cytrynka super, ze chrzciny takie udane i Wiktorek zachował się jak na grzeczne dziecko przystało Diabelek wypedzony także teraz to już tylko z górki;]O ciałko pytalam w tych obu kwestiach hehe takze dziekuje za szczegolowa odpowiedz! aalegna aić no nie zazdroszcze "pomysłowosci" tesciow. Lada moment zabiora na lody do grycna jak tak dalej pojdzie :P. Tak serio to ja też bym porozmawiała i wylozyła kawe na ławe. Czasem aluzje do ludzi nie docierają i najprościej mowić jasno i otwarcie. Jasne, ze KIEDYŚ...ale kiedys to ludzie prali gacie w rzece na tarze, a pomyje wylewali za okno. Nie wszystko co bylo dobre KIEDYS nalezy kontynuowac. konia dobrze prawi...moze im troche 'stracha" napedzic..i wtedy bardziej to wezma do siebie. Choc z drugiej strony, czemu czlowiek ma cudowac i wymyslac tylko po to,aby bylo respektowane Jego zdanie. Lenka witaj "sąsiadko" . Ja pisalam chyba kiedys o szkodliwosci puzzli,a raczej wkleilam link do artykulu . Ja mam nieszkodzliwe z firmy SKIP HOP http://www.fabrykawafelkow.pl/dla-dz...-skip-hop.html o takowe i baaaardzo sobie chwalimy. Byly jeszcze dwie inne firmy,ktore robią bezpieczne puzzle...Gdzies Tutaj mozna poczytac http://forum.gazeta.pl/forum/w,1017,...uzzle.html?v=2 na dole gdzieś Zawistowski wkleja korespondencje pewnej Pani dot.mat..Ja sie tym zasugerowałam i wybrałam wlasnie te do której link wkleilam powyzej.emigra o wlasnie piszesz o swoim domku,a mialam pytac kiedy przeprowadzka . Super, ze to juz tak szybko. Zapewne nie mozesz sie doczekac...bo co swoje to swoje.I ten ogrodek- moje marzenie. Mozna zjesc sniadanie na trawie, popuszczac bąki w spokoju i poleżec brzuchem do gory . Juliska będzie brykała do woli na bosaka po swiezo skoszonej trawie..(normalnie sielanka...zazdroszcze!)________________ My po intensywnym weekendzie. Nie byłabym sobą jakbym nie stała się posiadaczką kolejnych dwoch siniakow. Mysle, ze moze zrobie obdukcje, bo nigdy nie wiadomo kiedy sie przyda . A tak serio to już sie czuje jak przed ciążą...wtedy tydzien bez siniaka byl tygodniem straconym. Jak widać wszystko wraca do normy. Robson chyba dorasta, tak patrze na Niego i już sie zastanawiam kiedy zapyta "mamo, chce jechac z kumplami pod namiot"..choc to pewnie wersja light . Moje dziecko samodzielnie zasypia w lozeczku...co wiecej na plecach(co jeszcze niedawno bylo nie do pomyslenia). Ba...zjada ladnie desery i zupy...pomine fakt, iz potem oboje jestesmy do kąpania, a Jego ulubionym zajeciem pod koniec jedzenia jest katapultowanie resztek jak najdalej slowami "bziuuuu". Uwielbiam patrzec jak marchewka ląduje na bialych kuchennych szafkach. Niemniej lubie tez wyjmować ja ze swoich wlosow i zmywac z Jego brwi oraz wygrzebywac z nosa. Jakkolwiek się dostaje w dziwne miejsca, tak trudno ją stamtad wydostac;]T.wlasnie poszedl się wylansować z Robciem na "city"..poogladają gacie na płocie(oczywiscie nie swoje ) i pojezdzą naszymi dziurawymi chodnikami. Wczoraj T. sie rozczulil kiedy wchodząc do pokoju Rob(lezacy na poduszce do karmienia) zapuścil usmiech nr 5( bajerowanie) i krzyknal cos w rodzaju "tatiiii"(oczywiscie my to sobie tak tlumaczymy). T.podchodzi, nachyla się nad pierworodnym...po czym dostaje centralnie z liscia w policzek . ![]() Wlasnie robie drugie podejscie do ciasta drozdzowego. Jako że piec nie nie lubie, ale slodkie bym zjadla postanowilam popelnic drozdzowe. Niby nic, coz to za filozofia- przepis prosty. Juz tyle razy z niego korzystalam, a dzis jakis bunt na pokladzie. Nie wiem, czy atmosfery nie ma do pieczenia, czy drozdze slabe, moze cisnienie za niskie. Nijak nie chce gnida wyrastac. Siedzi w cieplym i powinno ladnie puchnac, a tymczasem dalej niczym stary kalosz w rowie lezy w niezmienionej postaci. Chyba dzis się obejde smakiem;]
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
ale śliczności
![]() u nas brak kupy 4 dzien ![]() jutro ide do pediatry z wysypka u malego i pewnie przejde juz na mm poza tym kupilam mu olatium do kapieli i zobaczymy
|
|
|
|
#3891 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Sorry za ten zart , a tak serio to wlasnie kupsztale po marchwi sa takie jakoby marchewka sie zderzyla z tramwajem na miazge. Wg mojej skromnej wiedzy to wsio ok jak to wyglada tj wyglada
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#3892 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U mnie remont kibelka pełną parą. Ale na szczescie Pan szybciutko robi a kibelek mamy mały więc pojutrze już bedzie konczyl ![]() Cytat:
Cytat:
Chociaz na pewno krzywda Jej sie nie dzieje.. Ja tez bym chyba zostawiala stopniowo na coraz wiecej godzin zaczynajac od malej ilosci zeby dzidzia sie zaklimatyzowala.Cytat:
Ogladalam foty-super! Bardzo ładnie sie prezentowal Wiktorek a mamusia rowniez ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Moj pije wode i daje mu ile chce, po prostu wkladam do dzióbka nie obliczam pije ile ma ochote. Slicznie wygladacie Cytat:
Super ze Rob tak ładnie juz je
|
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia rozne soczki jej daje, ale zawsze 90 ml soczku a reszta wody
---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- wode pije w nocy jak czasami sie przebudzi a nie chce mleczka i w sumie do poludnia tez sama wode a do obiadku dodaje tego soczku
|
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
wrzucilam zdjecie na maila
![]() a i zapomialam napisac ze wczoraj Wiktorek skonczyl 6 miesiecy Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-09-03 o 19:48 |
|
|
|
#3895 |
|
Zadomowienie
|
Mam teraz chwilkę więc postaram się nadrobić i poodpisywać...
Dzięki Mravka za uspokojenie odnośnie marchewkowych kupek Monia, pytałaś mnie ostatnio o pieluszki wielorazowe. Otóż u nas spawdzają się rewelacyjnie. Mam jeszcze zapas pieluszek jednorazowych (pampersy i happy), ale najchętniej już bym używała tylko wielorazówek. Używamy wkładek z mikrofibry i na to nakładamy taką jakby chusteczkę - nazywa się to "sucha pielucha" albo wkładki czysta pielucha i rzeczywiście nie ma żadnej wilgoci na skórze. Dziś pierwszy raz zdarzyła nam się wpadka i trochę kupa marchewkowa wyciekła, ale to dlatego, że pierwszy raz przewijał Hanię Marcin i jakoś tak krzywo zapiął...Jedyny minus tych pieluszek, to to, że są dość grube i Hanka wygląda jakby miała baaardzo dużą pupę. Asika, mam nadzieję, że Zuzia dobrze zniosła pobyt w żłobku. A ja z doświadczenia przedszkolnego chyba nie dałabym dziecka od razu na bardzo długo, tylko na troszkę i potem stopniowo bym przedłużała ten czas. Widziałam po prostu jak maluszki tęskniły... choć może niemowlaki troszkę inaczej to odczuwają... Cytrynka, fajnie, że chrzciny się udały ![]() Natka, ślicznie wyglądacie ![]() Aalegna, współczuję teściów i ich pomysłów... choć moja mama ostatnio stwierdziła, że będzie się modlić, żeby Hanka nie chciała jeść słoiczków bo to swiństwo (i to samo z mm) a że ja mam gotować Hani jedzonko bezapelacyjnie i zawsze... i nie dociera do Niej, że moje gotowanie nie będzie aż tak urozmaicone jak mogłaby mieć Hania gdy będę Jej od czasu do czasu dawać słoiczek |
|
|
|
#3896 |
|
Wtajemniczenie
|
oj tak moja Hanka tez wyglada dziwnie grubo w tych pieluchach wielorazowych.o wlasnie musze zalozyc tez chusteczke bo jeszcze icy nie zakladalam.
No to super ze jestedcie zadowoleni.ja uzywam moze 2x/dzien. |
|
|
|
#3897 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Eryk zawsze ma zolte kupy,a po marchewce mial ...marchewkowe ![]() Mravka mowisz,ze Rob mowi tatiii,a Eryk za to mowi mumma,ja mysle ze to ma byc mama,Radek twierdzi,ze zrobil sobie ze mnie prywatna krowe i mowi tym ze ma mu ![]() Cytat:
|
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
a co tu tak cicho na fb wszystkie siedza?
|
|
|
|
#3899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3900 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytrynka, gratulacje z okazji pół roczku |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

porównując do mojego malego ktory zaledwie wypija 50-80

Zaczyna się moje latanie góra doł,to chyba był błąd wynajmując piętrowe mieszkanie
super powspominać i ogladając one born wczoraj pomyślałam,chce tam jeszcze wrócić.
fuuuuj
mój mąż ma jutro też wolne i pojutrze 

a pomysł z kalendarzem extra 
jutro ide do pediatry z wysypka u malego i pewnie przejde juz na mm poza tym kupilam mu olatium do kapieli i zobaczymy
Chociaz na pewno krzywda Jej sie nie dzieje.. Ja tez bym chyba zostawiala stopniowo na coraz wiecej godzin zaczynajac od malej ilosci zeby dzidzia sie zaklimatyzowala.