Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-03, 19:47   #1321
iza243
Zakorzenienie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
heloo o to moj test nr 2 , nie jestem zadwolona, ale na jutro rano czeka 2 , jezeli wyjdzie tak samo bede sie cieszyla na maxa i zaloze watek chyba ze mnie ktoras z was wyprzedzi..) zapraszamale was tu nie opuszcze )
Kochana przecież masz kreseczki jak bykCiesz sie
Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
A mialas robione prolaktyne? U mnie to chyba dlatego opznienie, ze mam mala torbiel i podwyzszona znacznie prolaktyne po obciazeniu.

Ja nie mam pojecia. Nigdy nie mialam zdnego plamienia ..
Nie,ale mam w planach po wypłacie iść zrobić tsh,ft3,ft4,prolaktyne i progesteron.A ty leczysz sie u gina czy u endo?I co bierzesz na tą prolaktyne?

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2012-09-03 o 19:49
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 20:01   #1322
partytura
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Partyturo, ważne, że już chyba Ci przechodzi pomału
TŻ może w końcu zrozumie, ale nawet jeśli nie do końca to po prostu staraj się nie denerwować, bo to w niczym nie pomoże
Pomału przechodzi, byłam na kamieniu w polu, "urodziłam" swoje smutki - choć takiego załozenia nie było... No ale jak już wysmarkałam to to z pewnością coraz mi lżej.

Cytat:
Napisane przez maja rosee Pokaż wiadomość
Musi być dobrze...dzięki.
Proszę dopiszcie na listę m.............
Nie ma za co dziękować całą przyjemność po mojej stronie, że mogłam Ci pogratulować dobrej nowiny ;*

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Ja tego nie sprawdziłam tak dobrze jak mój TŻ to sprawdził, jak mówił "wkurzyłem się bo..." to jak płachta na byka którym jestem ale jak mówi "przykro mi że na mni nakrzyczałaś/że się kłócimy" itp. to mi zaczyna być też przykro i się godzimy
(...)

My jak nas ktoś pyta o ślub a pyta często mamy fajną wymówkę, chociaż prawdziwą bo BRAK KASY Poprostu nas nie stać na weselicho i już.
Imiona fajne, takie właśnie normalne
(...)

Poprawiłam to gorsza na raczej nie chciana. A ja gorsza to tylko i wyłącznie u nich w domu, bo w całej reszcie kraju napewno nie z resztą masz poczucie własnej wartości i to widać
(...)
Ano widzisz, właśnie to co napisałaś MarudexuS to szczera prawda (!) - dla nas kobiet wielkie znaczenie ma czy, co i w jaki sposób zrobi i powie nasz partner w trudnych sytuacjach. I dokładnie dlatego mi było tak źle po wczorajszym, bo Szymon nie radzi sobie w takich sytuacjach prawidłowo.
Co do ślubu to mamy tak samo, chcielibyśmy się już hajtnąć w cywilu, ale nie ma funduszy by ugościć bliskich, ot klops
A poczucie własnej wartości mam balansujące No, ale adekwatne do powodów. I w tym wypadku jak najbardziej nie mam podstaw by się poczuć kiepsko z samą sobą, bo ktoś ma kiepsko poukładane pod kopułą

Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość
(...)

Partytura
współczuję Ci takiej teściowej... niestety to nigdy nie upraszcza sprawy... narazie musisz chyba przełknąć taka sytuację, aż sama zrozumie, że nic nie zdziała...
(...)
Dziękuję Siekierko (Dobry nick )
Pigułkę przełknęłam, jego rodzice na szczęście raczek nie zaczęliby nagle na żywca mnie dręczyć, ale nie zmienia to faktu, że nieswojo to mi już będzie. No i nie wybieram się po tym wszystkim do nich w odwiedzinki, już nie Na pewno nie w najbliższym czasie, bo udawanie, że do niczego nie doszło i o niczym nie wiem nie jest po mojemu... Nie przeszło by.

Jutro z rana idę na te badania od ginekologa, które przesunęłam.
A dziś na dworze spotkałam koleżankę z czasów szkoły podstawowej, ma córeczkę, która właśnie zaczyna raczkować, a prędzej poroniła i poradziła mi być poszła do innego lekarza ginekologa, bo mój to już słabo widzi, a ona ma dobre doświadczenia u pewnego, który przyjmuje w szpitalu, a to na czas porodu zawsze lepiej, muszę to przemyśleć Wiadomo - stresik, bo młodszy .... no i obecny mój lekarz ginekolog to jedyny gin. płci męskiej z jakim miałam do czynienia, więc trzeba się będzie przełamać..

Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem

Edytowane przez partytura
Czas edycji: 2012-09-03 o 20:07
partytura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 20:06   #1323
Luna0
Zakorzenienie

Banka co Ty wygadujesz, przecież kreska jest, na dodatek wyraźna i zrobiona po południu Już się ciesz!

Ps. Dziewczyny naprawdę bardzo rzadko się zdarza że komuś wyjdą dwie grube krechy... jak wyjdzie taka jak Bance rano to już jest test pozytywny! Czytajcie instrukcje, bo w wiekszosci testow pisze że jasna kreska to test pozytywny! A taka gruba to już nie ma wątpliwości.
Jak chcecie widzień grubą czerwoną kreche to proponuje zrobić test tydzień po terminie @

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 20:20   #1324
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Oj jakoś w to wogóle niewierze wątpie że się coś uda w tym cyklu czasem to wątpie czy wogóle nam się uda
Słyszałam, że niektóre dziewczyny reagują na imlantację pogorszeniem chwilowym zdrowia, stanem grypopodobnym, niby przeziębieniem, a z kolei inne mają przypływ energii i sił witalnych

Ja czekam na Tż i do pizzeri mykamy:P a głodna jestem okropnie!!!

Kochane życze miłego wieczorku, i przytulać się z połówkami intensywnie , żeby wysyp kolejnych fasolek był!!

Ps. wczorej na spacerze z psem w lesie znalazłam z mama 30 prawdziwków, a że "grzybiarka" ze mnie, to czekam na jesienne deszcze i parną pogode, by wysyp grzybków był, ale i przy okazjii fasolek na forum rzecz jasna
Przestań tak wogóle mówić!!! Będziesz miała fasolke i to szybciej niż myślisz. A może już w tym cyklu??? Jak Ci wykracze to idziemy na dobry deser
Co do zbierania grzybów to uwielbiam, gorzej z czyszczeniem hhihihi

Cytat:
To chyba niemożliwe bo ja plamię nie krwią tylko wiecie, taką mazią. Zawsze tak mam.
Przy implantacji krew by była chyba ...
Raczej czekam na @ i myslę,. że rano już przyjdzie .. chociaż szczerze mówiąc byłam pewna, że dziś.
Maru, albo mi się wydaje albo ten cykl masz zupełnie inny i to od początku Zrób ten test, ale najlepiej jak się skończy plamienie. Tak moim zdaniem.Trzymam kciuki!!!

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Faceci niestety mają to do siebie że ciężko im zrozumieć uczucia kobiet

Ej powiedzcie mi czy możliwe jest że skoro wcześniej nie miałam plamień owulacyjnych mogą one się teraz tak nagle pojawiać? No bo właśnie dzisiaj znowu mam takie plamienie Nie dużo ale trochu chociaż wydaje mi się że za wcześnie jeszcze na owulację to już w ogóle nie wiem. W tamtym cyklu nie było plamień były pierwszy raz w przedostatnim cyklu połap się tu człowieku jak nie chcesz się za bardzo nakręcać myśleć o zajściu to ci sam organizm przypomina
Organizm to nie robot,który ciągle chodzi tak samo Czasami się dzieją różne rzeczy. Na przykład ja.. W 3 poprzednie ciąże zaszłam od pierwszego strzału,odrazu.. A teraz mimo przytulania nic nie ma chociaż byłam pewna że będzie I też nie wiem co tam się poprzestawiało. Może i u Ciebie tak jest. Za Ciebie też trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
To tym bardziej gratuluję!

Wiecie, powiem Wam, że ja też czuję, że to chyba chłopak. Nie wiem, kiedy zechce się ujawnić, ale intuicja mówi mi, że tym razem to będzie boy. Mam dziewczynkę to do kompletu teraz chłopak. Brzusio faktycznie rośnie, a brzdąc jak go ostatnio mierzyli miał 6 cm.

Zauważyłam, że przez te 3 tyg jak mnie nie było przybyło sporo nowych dziewczyn. Jeszcze nie wszystkie Was kojarzę, ale zacznę z czasem. Powiększa się nasze grono
Życzę Ci cudnego chłopaczka z całego serca. Buźka

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
HEJ LASKI
niebyło mnie przez week i tyle do czytania, że musze zaparzyć herbatki zielonej i porządnie przysiąść do lektury by was nadrobić

Gratulacje nowym mamuśkom!!!!!!! Kreseczki piękne i widoczne!! No i oczywiście witam nowe kobietki na forum

U mnie kochane 25dc, i nieczekam na @ pewnie tak do 36dc, bo ostatnio taki długi cykl miałąm,a i w tym tempka minimalnie dopiero 23dc urosła.....więc czekam na rozwój sytuacji, czy się udało.....
Ale jakoś wogóle nieczuję by się miało udać

Wczorej po powrocie z weekendu od rodziców, to takiego momentalnie doła złapałam i to bez powodu...że nawet jak Tż się przymilał, masaż zaczął robić ,to ja tylko odwróciłam się od niego i poszłam spać....a on zdziwiony, dlaczego w ciągu 5 min od uśmiechniętej dziewczyny stałam się tak zdołowaną osobą no cóż hormony robią swoje.
Niespałam całą noc....zmordowana poszłam na 6 do pracy....w pracy zaczełam kichać , katar dostłam i tak już czułam się źle, że niewiedziałam czy wytrzymam do końca zmiany, i już myślałam ,że przyziębienie mnie bierze bo tak zawsze się u mnie ono zaczyna, i że muszę zajść po pracy do apteki - a tu odziwo pod koniec zmiany poczułam się jak nowo narodzona!!!wszystko mi przeszło!!!tak jakbym miła kilku godzinne osłabienie oraganizmu!!
Odliczam razem z Tobą dni do NIE przyjścia @:

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
ło matko ile fasolek.... klask i:
GRATULACJE DZIEWCZYNY!!!
Dedra welcome back
Isia cudny maluszek
Monini jak sparwa?
i teraz polecę wyświechtanym frazesem MARU póki nie ma @ ... bla, bla Ty wiesz co mam na myśli ps. jak tam syfik pookienny?
moja @ rozkręciła się na dobre, leci ze mnie jak ze szlachtanej świni , połówek wraca w czw lub pt to podziałamy.
Dziś mam taki sajgon, że galaty pogubić można. Rano odwiozłam młodego na rozpoczęcie roku ( mój książniczek nie chciał sobie fryzki rozwalić podczas jazdy na bicyklu... ), potem pojechałam do kilku księgarni w celach kompletacji podręczników, powrót po młodego, zakupy...
W domu oprawianie zeszytów, książek, ćwiczeń... No i zaprawilam 3 skoki ogórów! Pierwszy raz w życiu Kij tam w oko, że pewnie będą niezjadliwe ( taka ze mnie zaprawiara jak z koziej doopy rajzentasza) ALE SĄ MOJE!
Ciebie kobieto jak czytam to banan na twarzy mimowolnie wychodzi
Serio,serio
Kocham Cię za to normalnie eheheh.
A tak na poważnie to nie ważne jakie przetwory wyjdą, ważne że sama zrobiłaś
Mój Starszy dzisiaj rozpoczął naukę w 1 klasie Kurde ale ten czas zleciał..

Cytat:
heloo o to moj test nr 2 , nie jestem zadwolona, ale na jutro rano czeka 2 , jezeli wyjdzie tak samo bede sie cieszyla na maxa i zaloze watek chyba ze mnie ktoras z was wyprzedzi..) zapraszamale was tu nie opuszcze )
Banka nie drażnij mnie babo eheheh żartuje. Normalnie kreski jak byk i to bez powiększania obrazka a Ty dalej sobie wmawiasz,że ich nie ma??? Chcesz zobaczyć mój test gdzie faktycznie nic nie ma,jedynie pod światło jakieś widmo???
No to teraz możesz zacząć skakać z radości

CO DO FORUM MAJOWO-CZERWCOWEGO TO JUŻ JEST:d SPÓJRZ NIŻEJ

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 20:20   #1325
07_Pati_07
Raczkowanie

Cytat:
jak dla mnie to jest wszystko jasne BĘDZIESZ MAMUSIĄ!!!! gratuluję
07_Pati_07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 20:20   #1326
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Nie,ale mam w planach po wypłacie iść zrobić tsh,ft3,ft4,prolaktyne i progesteron.A ty leczysz sie u gina czy u endo?I co bierzesz na tą prolaktyne?
Ja sie na razie nie lecze, mi ginekolog mowil, ze ta po obciazeniu to w sumie nie jest istotna (a wiec po co bylo badanie? - a zeby wiedziec...). Obaj moi lekarze mowia, ze najwazniejsza jest prolaktyna podstawowa. Hmm, na razie sie nie kloce, mam jeszcze 3 mies zeby zajsc, pozniej sie zobaczy (skierowanie na laparoskopie).

Nie dostalam jeszcze skierowania na tarczyce, moze tez o to spytam przy kolejnej wizycie.
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 20:52   #1327
kalusia1
Przyczajenie

Cześć Kochane!
Nie zaglądałam na forum od piątku a tu tyle dobrych wieści Gratuluję wszystkim świeżo zafasolkowanym Mam nadzieję, że grono szybko będzie się powiększać
U mnie 5 dc, @ już prawie sobie poszła, więc zaczynamy starania
Na własną odpowiedzialność postanowiłam, że nie będę brać duphastonu. Skoro z nim się nie udało przez 2 cykle, to spróbuję teraz bez.
A powiedzcie mi jak to jest z wiesiołkiem..., bo wyczytałam, że bierzemy go od 1 dc do owulacji. A jeśli będę brać trochę dłużej, bo przecież nie zawsze da się określić dzień owulki, to czy może to w czymś zaszkodzić?

Edytowane przez kalusia1
Czas edycji: 2012-09-03 o 20:58
kalusia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 21:02   #1328
dmoc4
Raczkowanie

GG do dmoc4

Hej Kobitki, jestem po badaniu HSG, jajowody mam drożne, czyli za miesiąc inseminacja Badanie mnie nie bolałoA bałam się okropnie
Stary 2012-09-03, 21:04   #1329
Luna0
Zakorzenienie

Tak, bo wiesiołek działa poronnie. Myślę że jak śluz sie poprawi to i tak w owulacje będzie lepszy pare dni w tą czy w tą. On poprawia śluz ale nie działa jak tabletki antykoncepcyjne gdzie po odstawieniu odrazu przestają działać.

Dmoc biedulko dobrze ze masz to juz za sobą. Kiedy inseminacja?
Doczytałam że za miesiąc, no to trzymam kciuki

Aniołek 25.05.2012

Edytowane przez Luna0
Czas edycji: 2012-09-03 o 21:06
Stary 2012-09-03, 21:14   #1330
vanessa1781
Zakorzenienie

Dziewczyny ale napitalacie z tymi postami, że nie ogarniam

Cytat:
Noprosze nam jak narazie dla chlopca też podoba się Leoś a myslalam ze to takie niespotykane a tu prosze nie tylko nam tak sie spodobalo

a Leonia? Leokadia - Lodzia... chyba jednak Leon lepsze

Cytat:
Kurde coś mi wizaż nawala ..
Napisałam, że mi się Leon podoba najwyżej przeczytacie to ze 3 razy

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
wiem, że już troszku za późno Ale jak dla mnie ok

wow, to chyba pierwszy Tz o którym czytam, że chce Leona Na wątku mamuś marcowo-kwietniowych kilka mamuś chce Leonka (łącznie ze mną), ale Tżci nie chcą o tym słyszeć a to takie urocze imię
hehe, rok 2013 to będzie rok Leonów, chociaż mnie osobiście się strasznie to imię nie podoba

Cytat:
Oj, żadne obcobrzmiące Vanessy czy Jessiki (nawet nie ma jak odmienić).
To jest bez sensu kompletnie. Ani to po polsku ani po angielsku.
Zresztą, w Polsce powinna być Wanessa i Dżesika.

dla jasności, ja mam bardzo polskie imię - EWA (Vanessa to tylko nick z amierzchłych czasów )

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

No a ja już po rozpoczęciu roku Mój synek przeszedł pasowanie na pierwszaka. Dostał taką fajną absolwencką czapeczke i dyplom
Normalnie dumna jestem z niego
ooo, to tak od razu na rozpoczęciu roku? zawsze pasowanie bywało tak koło połowy września

Cytat:
Napisane przez maja rosee Pokaż wiadomość
oto kreseczki jak wspomniałam

gratulacje

[QUOTE=colorblue;36296678]
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Piękne!!![/QUOTe

hmmm no to która odważna teraz zakłada nowe forum: majowo-czerwcowe mamusie 2013 rok???

Magdaaam? Banka? Rosa? A może któraś z testujących teraz we wrześniu???

Bo nie wiem czy wiecie ale ja na czerwiec planuje dołączyć
ja też
Stary 2012-09-03, 21:19   #1331
...Skierka...
Zakorzenienie

Dziewczyny widziałyście juz wątek: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 2012-09-03 [14:43] przez Koronek

oczywiście nie omieszkałam zajrzeć...
może jeszcze pare z nas dołaczy do niego, tez bym chciała

a tak wogóle to musze wam powiedziec ze nie wiem co w tym jest.... ale od kiedy zajrzalam tu pierwszy raz to teraz codziennie MUSZĘ tu wejść, zobaczyć co u was słychać, jak idą starania i wogóle co napisałyście, cos w tym jest co uzależnia

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

choć dziś mam 21 dc i w sumie nic nie czuje na poczatku z 1-2 dni po owu tylko ze 4 dni bol dolu brzucha i prawego jajnika a teraz cisza........

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 22:15   #1332
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia1 Pokaż wiadomość
Cześć Kochane!
Nie zaglądałam na forum od piątku a tu tyle dobrych wieści Gratuluję wszystkim świeżo zafasolkowanym Mam nadzieję, że grono szybko będzie się powiększać
U mnie 5 dc, @ już prawie sobie poszła, więc zaczynamy starania
Na własną odpowiedzialność postanowiłam, że nie będę brać duphastonu. Skoro z nim się nie udało przez 2 cykle, to spróbuję teraz bez.
A powiedzcie mi jak to jest z wiesiołkiem..., bo wyczytałam, że bierzemy go od 1 dc do owulacji. A jeśli będę brać trochę dłużej, bo przecież nie zawsze da się określić dzień owulki, to czy może to w czymś zaszkodzić?
Hej. Co do wiesiołka to nie pomogę, ale trzymam kciuki za ten cykl

Cytat:
Napisane przez dmoc4 Pokaż wiadomość
Hej Kobitki, jestem po badaniu HSG, jajowody mam drożne, czyli za miesiąc inseminacja Badanie mnie nie bolałoA bałam się okropnie
Witaj Wierzę,że przeżyłaś stres Mam nadzieję,że zabieg pomoże i już niedługo będziesz się nam tu chwaliła II kreskami
Wróć do nas kochana!!!

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość

ooo, to tak od razu na rozpoczęciu roku? zawsze pasowanie bywało tak koło połowy września
No dzisiaj był apel z okazji rozpoczęcia roku szkolnego na boisku szkolnym... były wszystkie klasy od 0 do 6. No i na tym apelu było przywitanie pierwszaków. Na środku boiska stał taki domek, który symbolizował brame szkolną. Każdy pierwszoklasista pod tym przechodził, był pasowany i wręczano mu upominek z cukierkami. A w klasie po apelu jeszcze dostały dzieci dyplomy,na których napisane było,że zostały przyjęte do społeczności szkolnej

Cytat:
Dziewczyny widziałyście juz wątek: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 2012-09-03 [14:43] przez Koronek

a tak wogóle to musze wam powiedziec ze nie wiem co w tym jest.... ale od kiedy zajrzalam tu pierwszy raz to teraz codziennie MUSZĘ tu wejść, zobaczyć co u was słychać, jak idą starania i wogóle co napisałyście, cos w tym jest co uzależnia

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

choć dziś mam 21 dc i w sumie nic nie czuje na poczatku z 1-2 dni po owu tylko ze 4 dni bol dolu brzucha i prawego jajnika a teraz cisza........
No już strone czy dwie temu pisałam o tym nowym forum Też tam zaglądnęłam a co eheheh
Co do naszego wątku to oooo taaakkk uzależniłam się od Was kochane

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-03, 22:23   #1333
...Skierka...
Zakorzenienie

dziewczyny mam pytanie, bo tak przegladam sobie artykuły o pierwszych objawach i przeczytalam o bulgotaniu w brzuchu? i stad moje pytanie, bo nie wiedzialam ze wsrod objawow ciazy jest cos takiego! a konkretnie - wlasnie ok 2-3 dni po owu, w czasie kiedy troche ten brzuch mnie bolal wieczolrem mialam takie glosne przelewanie w brzuchu - dosc dlugo trwalo w sumie caly wieczor, az TZ smial sie ze musze byc baaardzo glodna. i nie bylo to zwykle burczenie tylko wlasnie takie przelewanie.
Czy jako objaw ciazy ten fakt trwa dlugo? tzn jakis dluzszy czas, kilkuu dni? bo ja mialam wlasnie ten jeden wieczor, i jakos tak tego nie skojarzylam...?

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 22:40   #1334
partytura
Zadomowienie

Siekierka chciałabym Ci odpowiedzieć, ale nie zwróciłam uwagi jak to u mnie było

Banka 3mam kciuki za poranne badanie zapowiada się dobrze! Pewno testy miałaś na zapas, szkoda, bo chętnie bym Ci poleciła pink test, kto wie - może innej marki, silniejszy i dokładniej by krechę pokazał i byś była szczęśliwsza szybciej..? Tak czy siak ściskam oby jutro przeczytać dobrą nowinę!

Zmykam na dziś z forum, muszę postarać się rano wydostać z wyra na badania do laboratorium haha Kolorowych snów

Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem

Edytowane przez partytura
Czas edycji: 2012-09-03 o 22:41
partytura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 06:54   #1335
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
oo super moja siostra na tym badaniu darla sie jak opetana i sprawdzili jej tylko jeden jajowod, było wszystko ok, i po 10 dniach miala plodne i zaszla , wiec trzymam kciuki|) ps, wczesniej 3 lata sie starala

Cytat:
Napisane przez partytura Pokaż wiadomość
Siekierka chciałabym Ci odpowiedzieć, ale nie zwróciłam uwagi jak to u mnie było

Banka 3mam kciuki za poranne badanie zapowiada się dobrze! Pewno testy miałaś na zapas, szkoda, bo chętnie bym Ci poleciła pink test, kto wie - może innej marki, silniejszy i dokładniej by krechę pokazał i byś była szczęśliwsza szybciej..? Tak czy siak ściskam oby jutro przeczytać dobrą nowinę!

Zmykam na dziś z forum, muszę postarać się rano wydostać z wyra na badania do laboratorium haha Kolorowych snów
est z rana wyszedl identycznie jak te wczesniejsze, boje sie ze fasolka mogla sie slabo zagniezdzic i z @ strace ja ...((
poki co zyje jak ciezarna mama....
udanego dnia zycze wszystkim zmykam do szkoly i pracy)
helo nie ma co wrzucac zdjecia t
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 07:22   #1336
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny mam pytanie, bo tak przegladam sobie artykuły o pierwszych objawach i przeczytalam o bulgotaniu w brzuchu? i stad moje pytanie, bo nie wiedzialam ze wsrod objawow ciazy jest cos takiego! a konkretnie - wlasnie ok 2-3 dni po owu, w czasie kiedy troche ten brzuch mnie bolal wieczolrem mialam takie glosne przelewanie w brzuchu - dosc dlugo trwalo w sumie caly wieczor, az TZ smial sie ze musze byc baaardzo glodna. i nie bylo to zwykle burczenie tylko wlasnie takie przelewanie.
Czy jako objaw ciazy ten fakt trwa dlugo? tzn jakis dluzszy czas, kilkuu dni? bo ja mialam wlasnie ten jeden wieczor, i jakos tak tego nie skojarzylam...?
Ja miałam to bulgotanie ale to przez pare dni
TŻ mowił że pewnie dzidziuś jest głodny

Cytat:
oo super moja siostra na tym badaniu darla sie jak opetana i sprawdzili jej tylko jeden jajowod, było wszystko ok, i po 10 dniach miala plodne i zaszla , wiec trzymam kciuki|) ps, wczesniej 3 lata sie starala

est z rana wyszedl identycznie jak te wczesniejsze, boje sie ze fasolka mogla sie slabo zagniezdzic i z @ strace ja ...((
ale głupoty opowiadasz.
Test nie czerwienieje z dnia na dzien, a mozliwe ze Twoje testy wogole poprostu tak pokazały test pozytywny. Zamiast sie cieszyc to myslisz o głupotach.

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-09-04, 08:54   #1337
Kejthx
Zadomowienie

Hej dziewczęta
Ja przeżywałm masakrę bólu z tą @, ledwo siedzę, ledwo chodzę, nogi odmawiają mi posłuszeństwa.
Zastanawiam się co powie ginka jak do niej pójdę i powiem, że odczekałam, próbowaliśmy (działaliśmy raz bardziej, raz mniej) i nic.
Jak myślicie? Żadnych badań specjalistycznych nie robiłam, poza usg, tsh,krew (podstawowe) i te toxo srokso i inne badziewia...
Maż to szykuje się na badanie nasienia, ale to poczekamy jak do niej pójdziemy bo bez tego sie i tak nie obędzie.
Dmoc dobrze, że wszystko oki, bać każdy by się bał, ale jesteś dzielna bo walczysz jak lwica, to najważniejsze !!!!
Monini powodzenia dziś, dasz radę, wierzę w to!!!!!!
Życze miłego dnia, ja mam dużo pracy wiec podczytuje only, troche szlejecie z tymi postami
Stary 2012-09-04, 09:02   #1338
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Bry!
@ się u mnie w koncu rozkręca, dziś boli a ja jak na złość mam masę roboty
Dmoc! trzymam kciuki
Kejthx - to teraz jakoś razem będziemy się starać
Chociaż moje cykle są długie, więc owu jeśli będzie to pewnie koło 20 września.
A i chyba muszę wiesiołka zakupić .. bo już w 1 cyklo z Clo śluzu jk na lekarstwo, to tym razem nie będzie pewnie lpeiej.
Stary 2012-09-04, 09:09   #1339
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Hej dziewczęta
Ja przeżywałm masakrę bólu z tą @, ledwo siedzę, ledwo chodzę, nogi odmawiają mi posłuszeństwa.
Zastanawiam się co powie ginka jak do niej pójdę i powiem, że odczekałam, próbowaliśmy (działaliśmy raz bardziej, raz mniej) i nic.
Jak myślicie? Żadnych badań specjalistycznych nie robiłam, poza usg, tsh,krew (podstawowe) i te toxo srokso i inne badziewia...
Maż to szykuje się na badanie nasienia, ale to poczekamy jak do niej pójdziemy bo bez tego sie i tak nie obędzie.
Dmoc dobrze, że wszystko oki, bać każdy by się bał, ale jesteś dzielna bo walczysz jak lwica, to najważniejsze !!!!
Monini powodzenia dziś, dasz radę, wierzę w to!!!!!!
Życze miłego dnia, ja mam dużo pracy wiec podczytuje only, troche szlejecie z tymi postami
Współczuję bolesnej małpy:/ Wydaje mi się,że nie ma co się nakręcać negatywnie tylko najpierw porozmawiac z gin, a później działać. Musi się udać!!

Cytat:
Ja miałam to bulgotanie ale to przez pare dni
TŻ mowił że pewnie dzidziuś jest głodny

ale głupoty opowiadasz.
Test nie czerwienieje z dnia na dzien, a mozliwe ze Twoje testy wogole poprostu tak pokazały test pozytywny. Zamiast sie cieszyc to myslisz o głupotach.
Zgadzam się w zupełności

Cytat:

Banka bo normalnie się przejadę do Ciebie babolu nooo!!! Testy pozytywne jak nic, a Ty dalej NIE i NIE Nie każdemu kreska testowa wychodzi ciemniejsza od kontrolnej. A Twoja jest wystarczająco różowa

Cytat:
Napisane przez partytura Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki za badania

Maru jak @? rozkręciła się? Robiłaś test???

uuuu doczytałam( Przykro mi

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-04, 09:09   #1340
IsiaG
Zadomowienie

Dzień dobry

Spałam jak zabita. Przeważnie kilka razy w nocy wstaję do kibelka a dziś nic. Ale przynajmniej jestem wyspana. Wstałam rano z córcią, zjadłyśmy śniadanko, ona paróweczki ja kanapki. Potem ona do szkoły a ja na wizaz. Uzależnia - to prawda. W sumie to też powinnam iść do laboratorium ale może jutro. Dziś i tak już żarłam. W sumie to co chwilę jestem głodna, co 2 godziny muszę coś zjeść bo jak nie, to robi mi się niedobrze. Potrafi się mały upomnieć o swoje! Martwię się tylko swoją wagą, bo jak na początku przytyłam 2 kg, to od 3 tyg nic. Stoję ciąglę w miejscu a brzuch rośnie. A weszłam w 4 miesiąc. No nic, pożyjemy zobaczymy, dramatu na razie nie ma.

Cytat:
Banka co Ty wygadujesz, przecież kreska jest, na dodatek wyraźna i zrobiona po południu Już się ciesz!

Ps. Dziewczyny naprawdę bardzo rzadko się zdarza że komuś wyjdą dwie grube krechy... jak wyjdzie taka jak Bance rano to już jest test pozytywny! Czytajcie instrukcje, bo w wiekszosci testow pisze że jasna kreska to test pozytywny! A taka gruba to już nie ma wątpliwości.
Jak chcecie widzień grubą czerwoną kreche to proponuje zrobić test tydzień po terminie @
Mi wyszły grube 2 kreski 3 dni po spodziewanym terminie. No ale przypomnę, że bete też miałam wielką. A teraz bobas ma 6 cm.

Cytat:
Napisane przez kalusia1 Pokaż wiadomość
Tak już koleżanki mówiły, bierzemy tylko do owulacji, żeby w przypadku zapłodnienia nie poronić, bo wiesiołek powoduje skurcze macicy i może wydalić zarodek lub uniemożliwić implantacje. Musisz sobie tak mniej więcej wyliczyć kiedy masz owulkę i do tego dnia brać. Zresztą masz dokładnie napisane w ulotce co i jak. Chociaż ja po wiesiołku nic nie miałam. Ani więcej śluzu, ani nic... Może Tobie pomoże.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 09:19   #1341
teorema
Wtajemniczenie

Czesc!
U mnie nadal nic 37 dc. Szkoda, ze akurat teraz mam urlop i nie moge isc do gina.

Dmoc, na czym polega to badanie droznosci? Powodzenia!
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 09:31   #1342
Atena564
Zadomowienie

Hej laseczki
Wstałam wypoczęta -wkońcu!!!! Na popołudnie do pracy mam, a tak mi się niechce, że szok!!!!! A na dodatek Tż dziś lub jutro kładzie się do szpitala- ma zabieg na kolano, bo mu się w nogę zachciało grać jak euro było a teraz kolano uszkodzone od czerwca I na dodatek uświadomił mnie dziś, że przez najbliższe 2 - 3 tyg mogą być nici z przytulanek , bo niewie jak bedzie z nogą

Od wczorej mam dużo biało - mlecznego , gęstego śłuzu, wręcz taki czop!!!i mam nadzieje , że niebedzie to znów zapalnenie, jak w poprzednim cyklu bo już się zaczynam martwić - a co Wy jako ekspertki od tego typu spraw sądzicie??

A to kłucie jajników to jak wygląda??? bo ja czasem mam takie kłucie chwilowe po prawej lub po lewej stronie tak koło bioder i jakby promieniowało do nerek, kręgosłupa- ale czy to mogą być jajaniki
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 09:31   #1343
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Spałam jak zabita. Przeważnie kilka razy w nocy wstaję do kibelka a dziś nic. Ale przynajmniej jestem wyspana. Wstałam rano z córcią, zjadłyśmy śniadanko, ona paróweczki ja kanapki. Potem ona do szkoły a ja na wizaz. Uzależnia - to prawda. W sumie to też powinnam iść do laboratorium ale może jutro. Dziś i tak już żarłam. W sumie to co chwilę jestem głodna, co 2 godziny muszę coś zjeść bo jak nie, to robi mi się niedobrze. Potrafi się mały upomnieć o swoje! Martwię się tylko swoją wagą, bo jak na początku przytyłam 2 kg, to od 3 tyg nic. Stoję ciąglę w miejscu a brzuch rośnie. A weszłam w 4 miesiąc. No nic, pożyjemy zobaczymy, dramatu na razie nie ma.

Mi wyszły grube 2 kreski 3 dni po spodziewanym terminie. No ale przypomnę, że bete też miałam wielką. A teraz bobas ma 6 cm.
Też musze iść do labolatorium, w któryś dzień
Z tymi kreskami to tak jak mówisz, miałaś dużo wyższą bete niż normalnie ja nawet jak niedawno robiłam na pamiatke to wyszła mocna kreska ale różowa bo poprostu taki test, chyba wiekszosc zabarwienia idzie na testowa a na kontrolną juz resztka bo pojawia się jako druga
Moje ciąże są z cienia kresek, ale jak już jest widoczna gołym okiem w każdym świetle to naprawde nie ma wątpliwości
Gratuluje 4 miesiąca to moje marzenie ale jeszcze 3 tyg
Wagą się nie przejmuj bo chyba nie chciałabyś tyle tyć.. na początek wystarczy a później i tak i tak przytyjesz
Ja kiedyś byłam ciągle głodna a teraz dla odmiany wogole nie mam apetytu. Za to cycki mnie dalej strasznie bolą

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-09-04, 09:32   #1344
kooocur
Zakorzenienie

Dzień dobry- dzisiaj ja z kawą i owulacja wszystkich witam

Cytat:

To trzeba teraz modlic się, wierzyć i czekac

Cytat:

wizaz uzaleznia....kochana spokojnie(wiem, ze to cięzko tak bo sama przerabiałam)

Cytat:

Ja bym Ci teraz wlała..ciesz się, ze wychodza dwie krechy.

Ja też miałam takie złe przeczucia i sie sprawdziło.
Tak nie wolno.....

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 09:38   #1345
Atena564
Zadomowienie

[QUOTE=[B]colorblue[/B];36303021]Przestań tak wogóle mówić!!! Będziesz miała fasolke i to szybciej niż myślisz. A może już w tym cyklu??? Jak Ci wykracze to idziemy na dobry deser
Co do zbierania grzybów to uwielbiam, gorzej z czyszczeniem hhihihi:
Odliczam razem z Tobą dni do NIE przyjścia @:
[ QUOTE]

Kochana jesteś!!!!!!!!!!:cm ok: a jak mi wykraczesz to sama przyrządze Ci 100 a nwet więcej deserów, jakie tylko będziesz chciała ( bo ja piękę za☠☠☠iste ciasta i torty- nieprzechwalając się ) A jak będziesz w ciąży to tymbardziej będe przyrządzać te smakołyki i kurierem podsyłać
Stary 2012-09-04, 09:45   #1346
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

To trzeba teraz modlic się, wierzyć i czekac

wizaz uzaleznia....kochana spokojnie(wiem, ze to cięzko tak bo sama przerabiałam)

Ja bym Ci teraz wlała..ciesz się, ze wychodza dwie krechy.

Ja też miałam takie złe przeczucia i sie sprawdziło.
Tak nie wolno.....
Heloł Kocurku To ja dołączam do Ciebie z kawką

Witam wszystkie Was z rana

Ja z rana zaprowadziłam starszego do szkoły. Wróciłam, pomyłam naczynia,pościeliłam łóżka,zrobiłam śniadanie sobie i młodszemu. Nawet pomidorówkę już zgotowałam
Młody ma dzisiaj 4 lekcje, także kończy 11.15. Szybciutko. Ledwo poszedł i zaraz będzie w domu

Na dzisiaj mam do poskładania ciuchy i okna chcę myć. Żeby tylko jeszcze mi się chciało tak jak mi się nie chce

Atenko no troszke z Kielc daleko,ale trzymam za słowo Nie jestem wymagająca eheheh.
A tak na poważnie to życze Tobie i wszystkim nam byśmy jak najszybciej ze staraczek przemieniły się w brzuchatki
Ile dni CI jeszcze zostało do odliczania?? Bo mi umknęło

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000

Edytowane przez colorblue
Czas edycji: 2012-09-04 o 09:48
Stary 2012-09-04, 09:46   #1347
Atena564
Zadomowienie

Cytat:

Ejj masz 2 kreski widoczne,nawet dla takich ślepców jak ja i przestań tak źle myśleć, bo to jeszcze gorzej tak się stresować , a Tobie już niewolno się stresować i przemęczać Moja koleżanka z pracy była w 2 mc ciązy, a testy wychodziły negatywne, dopiero beta ukazała ciąże. Więc ciesz się mamuśko
Stary 2012-09-04, 09:49   #1348
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Kocurku, czyli to DZIŚ? Jeśli tak, to trzymamy wszystkie kciuki. Pamiętaj, aby po przytulankach nie iść do ubikacji, najlepiej rób siusiu przed. A potem podegnij sobie kolanka i leż tak z pół godzinki, niech plemniczki robią swoje.

Luna - nie martwię się aż tak bardzo tą wagą, jeśli z dzieckiem jest wszystko ok. Jeszcze w razie czego niech ściąga mi tłuszcz z brzucha i oponki, ha ha, darmowa liposukcja. Za to połówek tyje za mnie. Przez te 3 tyg jak byliśmy osobno przytył 4 kg. Teraz muszę go trochę odchudzić, bo zaczyna chrapać w nocy a jak ważył 7 kg mniej to nie chrapał. Ech.. chłopy!

Banka - kiedy uwierzysz, że będziesz mamą? Może weź Ty kobieto idź na betę i uwierz w końcu.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 09:49   #1349
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Heloł Kocurku To ja dołączam do Ciebie z kawką

Witam wszystkie Was z rana

Ja z rana zaprowadziłam starszego do szkoły. Wróciłam, pomyłam naczynia,pościeliłam łóżka,zrobiłam śniadanie sobie i młodszemu. Nawet pomidorówkę już zgotowałam
Młody ma dzisiaj 4 lekcje, także kończy 11.15. Szybciutko. Ledwo poszedł i zaraz będzie w domu

Na dzisiaj mam do poskładania ciuchy i okna chcę myć. Żeby tylko jeszcze mi się chciało tak jak mi się nie chce
Ale z Ciebie "kobieta pracująca" jest prawie 10 a ja w piżamie nadal na łóżku, więc przy Tobie to taki leń ze mnie Ja w planach na dziś mam tylko ugotować obiad i wystroić się do pracy

Pytałaś ile dni mi zostało do nieprzyjścia - czekam do 36 dc, bo ostatnio tak miałam i teraz cykl jest podobny więc jakieś 10 masakrycznie długich dni!!!

Edytowane przez Atena564
Czas edycji: 2012-09-04 o 09:54
Stary 2012-09-04, 10:00   #1350
magdaammm
Raczkowanie

Dzieeenn dobry! i oczywiscie gratuluje fasolek mamusiom nowym
nie mialam czasu sie odezwac, weekend minal dosc intensywnie i w niedzielke wieczorkiem ruszylam z mowim TZ w trase, dojechalismy do oslo, spotkalismy sie na kawe z moja siostra i szwagrem, no i oni namowili mnie, zebym u nich zostala tak wiec zostaje na tydzien

Isia ale piekny dzidziol! i jak czas szybko leci.. dopiero pisalas o tescie a tu juz taki babelek rosnie duzy alee fajnie

testu drugiego nie robilam.. bo sie rcohe boje, ze sie rozczaruje, a to boli.. zresszta dobrze wszystkie tutaj o tym wiemy. ;( na tamtym tescie dosc wyraznie widaac ta druga kreske, ale i tak sie boje.. poczekam, dzis lub jutro ma przyjsc @ takze zrobie moze jutro albo pojutrze.. u kwitki tez ostatnio wychodzily po dwie kreseczki.. i wiadomo jak bylo.. jak narazie bola mnie piersi, wczoraj 3 razy wymiotowalam, ale to to moze byc jakas wirusowka, moja mama teraz przechodzila.. albo przez nerwy, bo tak mnie moj Tz wczoraj doprowadzal do szaluu.. :/ no..takze przez najblizsze paaaare dni bede ciagle z wami, bo mam tu duuuuzo czzasu
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości