Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-04, 10:16   #841
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Dzien dobry. Ja juz po śnaidanku, ogarnelam sie, 2 pralka sie pierze wiec mam czas na wizaż
Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
KUpiłam oststnio trochę drobiazgów na all i tak wyszło 160 zł musimy troche rozłożyc w czasie wydatki bo krucho z kasą wrzucam wam linki
Dobrze ze znalazlas sprzedawce u ktorego to wszystko można kupic za jednym razem bo inaczej to czlowiek poszedły z torbami... Już sobie zapisałam gościa w zakladkach

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
hej Dziewczynki ja jutro na wizyte i chyba bedzie polowkowe takze trzymajcie kciuki za malucha
Powodzenia!!!

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Aha, dziewczyny....dzwoniłam do Pani od legginsów i powiedziała, że z tymi wielkoludami i z jedną mniejszą Panią :P - da się załatwić
w tym tyg prześle mi leggi do testowania..
powiedzcie tylko jak będziemy robić z wpłatą...każda z osobna będzie robić? czy jak? ona też mi to pytanie zadała, więc ja Was pytam...
/
Super sie spisąłas kobieto ciesze sie w imieniu wielkoludów mysle ze ten pomysl z hasłem bedzie ok. No i raczej niech ona kazdej z nas wysyla osobno, ma w tym wprawe, za to bierze pieniadze itp itd a ty to bys sie musiała rozdwoic chyba zeby to ogarnac. szkoda twojego czasu

Cytat:

Aha, a odnośnie przedszkola wam chciałam napisać...

Płakać mi się chciało, jak ją zostawiałam..bo miała taką smutną minkę.. ale dałam buziaka i poleciałam dalej...
Jak ją odbierałam to niemiło się zaskoczyłam....bo prawdopodobnie ktoś zakosił kapcie, które pokazywałam Wam kiedyś w linku z allegro...takie ze skórki za 39zł..
Panie szukały po wszystkich salach i w workach innych dzieci ale się nie znalazły...
jeśli ktoś rzeczywiście sobie je przytulił to ja dziękuję za takie przedszkole...płacę prawie 800zł...a tu już pierwszego dnia ktoś kradnie kapcie mojego dziecka? :/ nie stać ich na takie? ;/
Witki mi opadły.... Ja mam jeszcze tylko nadzieje ze to może jakies nieporozumienie, może ktoś je zabrał przez przypadek

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
A co do leginsów, bo ja też bym się pisała, to mi wszystko jedno jakby to miała być załatwione. Fajnie, że Pani uszyje dłuższe dla nas
Oj tak, fajnie, fajnie

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 10:18   #842
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj rano miałam, ale zeszłam na dół po bułeczkę i serek wiejski i po wciągnięciu od razu lepiej i jakby przeszło
oj tak, ja też od razu pędzę do kuchni i coś wcinam i przechodzi
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
No smutno, współczuje, ale faceci to sa tacy gruboskórni.
Byliśmy na weekendzie na chrzcinach na Śląsku i wracmy w niedzile wieczorme, wiadomo autostrada to spoko, dużo ciężarowek wyprzedziliśmy a ja że musze siku, no to on czy na pewno, bo potem będziemy się wlec itd, to ja mówież że bez łaski, wytrzymam, no ale zjechał mi na stację, i oczywiście wszystkie te ciężarówki nas wyprzedziły i juz całą droge wyrzekał pod nosem, a ja się już nie odzywałam. Potem padl w domu od razu i rano twierdzi że nic nie pamiętał. Ehhh.
hehehe, taaak, faceci. siku Ci będzie żałował

Ja poszłam za Waszymi radami Trochę z nim pogadałam, trochę napomknęłam o jakimś masażyście, że ktoś musi mi w końcu ten masaż zrobić hahha i jest duuuży zwrot akcji Jaki milutki się zrobił ostatnio. Przytula, podchodzi daje buziaka, i przytulanki łóżkowe wróciły wczoraj się ubieram koło 20 i mówię, że idę do sklepu, a tż "jak to? gdzie? po co?" a ja na to, że aaa mam zachciankę na berliso albo jakiś dobry deserek budyniowy to pójdę i kupię. Na co tż "no coś Ty nie idź, przecież ja ci pójdę po tą twoją zachciankę. przecież ja chcę spełniać te twoje zachcianki ciążowe!!". Ubrał się i poleciał...hmm...nie nadążysz za facetem
W każdym razie rozmowa podziała
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 10:21   #843
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
dziewczyny a wy bedziecie zamawialy ta engerix??? chyba lepiej co??? ja nawet nie wiedzialam, ze po urodzeniu cos podają.

Szaja a Ty szczepisz na te podstawowe ale tak zwyczajnie czy ta skojarzoną??

Witam sie z Wami po dluzszej przerwie ale moj maz przyjechal na 2 tygodnie i wczoraj znowu pojechal, wiec ryczalam caly dzien i przeczytalm 4 czesc, bo 3 nie dam rady.

Cieszę się, że badania u wszystkich ok i ze znajomosci plci, my będziemy mieć dziewczynkę na 99,9%, wolałabym wiedziec na 120%, bo dziewczynka w sumie prawie wszystkie chlopiece ciuszki moze zalozyc ale chlopiec rozowych juz nie.

Ten leżaczek do kapieli wydaje mi sie fajny ja chyba wezmę.
Ja napewno będę kupować tą szczepionkę bez rtęci.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 10:22   #844
Ifwka
Zakorzenienie

[QUOTE=Lubcia;36257465]
Widzę że rozmawiacie o grupach krwi my z mężem mamy taką samą grupę Brh - więc nasza dzidzia też powinna mieć taką zobaczymy czy tak będzie.

QUOTE]
My oboje mamy 0 RH+ więc spoko i chyba nie ma innej opcji dla dziecka tylko tez 0

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
A macie może rozeznanie jak jest aktualnie w tesco z ofertą dla dzieciaków? Wybór body czy śpiochów? I w jakich cenach?? Chciałam sobie porównać ze sklepem typowo dzieciowym.

Teraz jak Adaś zmieni płeć to będzie śmiesznie - chociaż mogę do 30 dni wymienić ciuszki. Ale zauważyłam, że jednak więcej dla dziewczynek, z tym, że prawie wszystko niestety różowe.
W tesco zalezy jak jest na wyprzedaży to można kupić tanio fajne rzeczy ale są tylko różwe, niebieskie albo kremowe z takich na maluszka, chyba że body dla dziewczynki no to jest większy wybór. Pamiętam ża w styczniu/lutym była wyprzedaże zimowych rzeczy to kombinezony były i po 20 zł.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 10:22   #845
hope01
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36304987]Kochanie, ja zawodowo pracowałam i pracuję również z autystami i nie ma żadnych potwierdzonych badań, że szczepienia wywoływane są przez autyzm Wg ciebie to, co podałaś, ten monitor polski - to źródło wiarygodne? Źródło, które podaje "luźne tłumaczenie"? Dla mnie - stek bzdur nastawionych na sensację.

A koncern farmaceutyczny - pomyślałaś, że kupując leki, opatrunki dla dzieci i siebie dajesz im o wiele więcej zarobić, niż na szczepieniu? to idź dalej za ciosem: nie wykup antybiotyku koniecznego, nie podaj syropu, nie smaruj tyłka sudocremem - bo koncerny zarabiają

Powiem tak: moja pediatra, moja wiedza i to, czego uczyłam się na studiach są dla mnie o niebo bardziej wiarygodne, niż to, co wyszukam w google.

A tu można sobie zweryfikować wiedzę (jeśli się chce, oczywiście):

http://modnebzdury.blogspot.com/2009...i-czesc-1.html

w PL chyba najbardziej zażartą przeciwniczką szczepiej jest prof. Majewska, a jednocześnie pozwala sobie na rażące nieścisłości w swych publikacjach... No cóż [/QUOTE]

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36305451]Dziewczyny, ja wyjaśniam: nie popadam w żadną skrajność (czyli nieszczepienie kontra szczepienie na wszystko jak leci). Na pewno nie powinno się szczepić dziecka najlżej nawet chorego, dziecka z problemami neurologicznymi, z niedotlenieniem okołoporodowym - co najmniej odczekać aż do momentu całkowitej poprawy stanu zdrowia.

Bo prawda jest taka, że szczepionka JEST obciążeniem dla dziecka małego. I jak nie autyzm, to MOŻE powodować i inne problemy, podana w złym momencie. Dlatego trzeba myśleć, czasem też za lekarzy jeśli rodzice widzą jakąś infekcję czy wiedzą, że poporodowy stan dziecka nie jest w porządku - nie zgadzać się, przełożyć i już.[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
To jeśli chodzi o mnie, to cieszę się że tu trafiłam, bo już dowiedziałam się wielu przydatnych rzeczy, chociażby z pierwszej strony Mam za miesiąc osiemnastkę,wtedy planuje przeprowadzkę. 05.09 mam kolejna wizytę u lekarza i mam nadzieję że juz bedę wiedzieć czy mam tą swoją córeczkę, narazie nie wiadomo bo bobasek wszystko zasłania nóżką.

Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość
Cześć,

nie miałam ostatnio czasu,a tu widzę, że nowy wątek już powstał. Nie wiem czy wszystko ogarnę A pochwalę się: u nas będzie dziewczynka (tak na 99%, mam nadzieję, że tak zostanie, bo w tym wątku różne rzeczy się dzieją ). Mąż będzie miał 3 kobietki w domu

Dokładnie Gąbka to siedlisko bakterii. Ja przy Zosi stosowałam pieluszkę tetrową na spód wanienki. Tak mi położna radziła. Pieluszkę po kąpieli wrzucisz do pralki i wypierzesz, a gąbkę nie

Ja miałam jednorazowe i byłam zadowolona. Jednorazowe wyrzucasz, siateczkowe trzeba wyprać, a w szpitalu nie bardzo jest gdzie powiesić

To szczepionki za które płacisz, ale w jednym zastrzyku podajesz dziecku szczepionkę przeciwko 5 lub 6 chorobom. Dziecko ma tylko jedno ukłucie, a nie kilka ukłuć w różne miejsca. Zosię szczepiłam tylko skojarzonymi Na rotawirusy, pneumo i meningo nie szczepiliśmy. Mała do żłobka nie chodzi, ja ja wychowuję w domu, więc stwierdziliśmy, że nie warto.
gratuluję córeczki

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Ma któraś już za sobą test obciążeniowy z glukozą? Ja w przyszłym tygodnu musze zrobić i się stresuję trochę. Jak to wygląda? Boję się że zwymiotuję albo zasłabnę i będę musiała w nieskończoność powtarzać. Wiem tylko tyle że trzeba być na czczo, wziąć ze sobą połówkę cytryny. Pobierają krew, pije się tą miksturę, trzeba odczekać 2 godziny nic nie jedząc i nie pijąc i ponownie pobierają krew i dopiero można zjeść. Naprawdę to jest takie straszne w smaku? Czy te 2 godziny po wypiciu tego to trzeba tam być w gabinecie czy można do domu jechać i wrócić później?
ja mam nigdy więcej owszem każda reaguje inaczej, ale ja to myślałam, że zejdę stamtąd wyszłam z gabinetu, usiadłam w poczekalni i momentalnie czułam jak słabne. Zrobiło mi się niedobrze, ciemno przed oczyskami po godzinie dopiero mi sie polepszyło. Musisz tam czekać. Babka mi powiedziała, że mogę na zewnątrz wyjść.

Djerba ja zostaję przy czarnych emkach, daj znać jak dogadasz sie z babeczką co do płatności itp bo już sama nie wiem

Edytowane przez hope01
Czas edycji: 2012-09-04 o 10:24
hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 10:28   #846
Ewik86
Zakorzenienie

Witajcie po 3 dniowej przerwie W sobotę cały dzień spędziliśmy z małżem w Warszawie, wieczorem byliśmy w kinie na "Zakochanych w Rzymie" - film fajny W niedzielę wieczorem byliśmy na Dodzie, bo występowała u nas na zakończenie lata

A wczoraj PIERWSZY RAZ WIDZIAŁAM JAK DZIDZIA KOPIE MNIE PO BRZUCHU!!!

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Widzę, że nie tylko ja chodzę spać o 21 albo i wcześniej i wstaję przed 7 rano

Poza tym wracam po kilku najgorszych tygodniach w naszym życiu, po tygodniach oczekiwania na wyniki amniopunkcji...

ale wracam i mogę się cieszyć razem z Wami......

ZDROWA DZIEWCZYNKA

no i pierwsze pytanie, gdzie przez internet oprócz allegro kupowałyście sobie już coś ciążowego? najchętniej sukienka z odcięciem pod biustem
Gratuluję zdrowej córeczki

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Dziewczyny!! Muusze wam napisac! Moj Dawid dzis mi sie oswiadczyl!!
Normalnie pojechalismy na domowke do jego przyjaciela a w pewnym momencie zamieszanie on mowi cos o slubie ze juz ustalone ale ja nigdy oficjalnie sie nie zgodzilam i kleka i pyta sie mnie czy za niego wyjde! Ja sie zgadzam placze klekam kolo niego i nagle fajewerki! No masakra nic do mnie nie docieralo.... Ale jestem szczesliwa!
Gratuluję!

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
To ja miałam byc sprawdzana na Twojej mamie no i teraz nie wiem jakie wziąc czy L czy M, bo mam 170 a jestem dosyc szczupła , tzn nogi mam takie w miare chude więc chyba jednak M...

Gratulacje Kochana!

Dziewczyny powodzenia jutro z przedszkolakami

U mnie dziś miała być miła niedziela, ale nie wyszła.
Rodzice przyjechali do nas w odwiedziny, niestety w drodze na dworzec po nich złapał mnie mega skurcz w dole brzucha, siadłam na ławce na przystanku i nie mogłam się ruszyć chciałam przeczekać ale siedzielismy tam z 30 min wiec mąż zadzwonił po pogotowie i jak oni mnie zabrali to mąz pojechał po rodziców i później wszyscy zjawili sie w szpitalu.
No a w szpitalu zrobili kompleksowe badania, na szczęście moje maleństwo ma sie dobrze i serduszko bije to było najwzniejsze.
Ja niestety mam coś z łożyskiem że istenieje ryzyko że będzie się odklejało i muszę teraz leżeć i brać leki 3 razy dziennie ;/
Ale wypisali mnie i nie muszę leżeć w szpitalu, obym w domu się oszczędzała. Także leże sobie teraz w domku i odpoczywam . Jutro wizyta a we wtorek usg połówkowe
Odpoczywaj kochana

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Haha, u mnie też wszyscy i rodzina i znajomi, że będzie dziewczynka, nawet TŻ widzę, że Wy też jednomyślnie babeczke obstawiacie Tylko ja myślałam, że będzie chłop, ale u Was przeczucia poszły się bujać, więc i ja też brałam taką możlwość pod uwagę. Ale kici kici z Agatki będą nici, wyhodowałam Pisiolka
Cytat:
Cześć,

nie miałam ostatnio czasu,a tu widzę, że nowy wątek już powstał. Nie wiem czy wszystko ogarnę A pochwalę się: u nas będzie dziewczynka (tak na 99%, mam nadzieję, że tak zostanie, bo w tym wątku różne rzeczy się dzieją ). Mąż będzie miał 3 kobietki w domu

Dokładnie Gąbka to siedlisko bakterii. Ja przy Zosi stosowałam pieluszkę tetrową na spód wanienki. Tak mi położna radziła. Pieluszkę po kąpieli wrzucisz do pralki i wypierzesz, a gąbkę nie

Ja miałam jednorazowe i byłam zadowolona. Jednorazowe wyrzucasz, siateczkowe trzeba wyprać, a w szpitalu nie bardzo jest gdzie powiesić

To szczepionki za które płacisz, ale w jednym zastrzyku podajesz dziecku szczepionkę przeciwko 5 lub 6 chorobom. Dziecko ma tylko jedno ukłucie, a nie kilka ukłuć w różne miejsca. Zosię szczepiłam tylko skojarzonymi Na rotawirusy, pneumo i meningo nie szczepiliśmy. Mała do żłobka nie chodzi, ja ja wychowuję w domu, więc stwierdziliśmy, że nie warto.
Gratuluję dziewczyny

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 10:36   #847
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ale Ci zazdroszczę

Ja właśnie obmyślam nad wystrojem pokoju młodego. Wymyśliłam tapetę w biało szare pionowe pasy. Nie mogę nigdzie takiej znaleźć W ostateczności kupię szarą farbę i sami pasy zrobimy. Wymyśliłam też, że kupimy drewniane łóżeczko do jego pokoju, a ten kojec - łóżeczko turystyczne co od sis dostałam, postawię w salonie, coby w dzień mieć na oku młodzież. W ogóle mam jakiś power co do urządzania dalszego naszego mieszkania. Oby szybko nie przeszło
Ja przenośny będe mieć taki kosz, bratowa ma dwa więc jeden mi odstąpi:
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...%3Divns&itbs=1

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Jak siedzę to staram się tej siedzieć, żeby macica była najkrócej w pozycji zgietej. Często wolę chodzić, jak jest taka potrzeba to leżę, żeby macica się trochę zregenerowala.
No ja niestety w pracy 8 godzin przed kompem, ale taka praca, nie ma na co zamienić.

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Dziewczyny!! Muusze wam napisac! Moj Dawid dzis mi sie oswiadczyl!!
Normalnie pojechalismy na domowke do jego przyjaciela a w pewnym momencie zamieszanie on mowi cos o slubie ze juz ustalone ale ja nigdy oficjalnie sie nie zgodzilam i kleka i pyta sie mnie czy za niego wyjde! Ja sie zgadzam placze klekam kolo niego i nagle fajewerki! No masakra nic do mnie nie docieralo.... Ale jestem szczesliwa!
WOW gratulacje

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej Kobietki,
Ja wpadłam tylko na chwilę, chociaz może zaraz nadrobie dzisiejszy dzien bo mój tzt troche popił %% więc może usnie, ale w skrócie, mój dzien- pojechaliśmy rano na targ, po sklepach, kupiłam dzidzi 3 body ... pozniej do tzta rodzicow, ale sie nazarłam jak glupia jakas.... poza tym, tzta siostra chce nam dać wozek, ale sama gondole bez spacerówki tzn pozyczyc, itp itd, troche sie wkurzylam bo chcialam sobie kupic 3 in 1 .. no ale pozniej rozwine tą mysl... poza tym teraz wracałam i fotoradar mi zrobił słitfocie
Znam ten ból, ja w tym miesiacu jestem uboższa o 400 zł, no ale co poradze jak jestem maniakiem prędkości.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-04, 10:37   #848
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Ja też będę robiła w przyszłym tygodniu. Pielęgniarka u lekarza mi tłumaczyła jak to badanie wykonać. I mówiła, że przez te godziny dwie niewolno mi opuszczać laboratorium i mam mieć ciekawą lekturę do czytania.
ja właśnie nie kumam, czemu wszystkie tak źle to znoszą i robią z tego dramat

kurde ja miałam wiele razy robione te badanie i naprawdę nie wspominam tego źle , tyle,że słodką glegołę trzeba wypić ale bez przesady to nie jest jakieś nie do zniesienia
ja ośrodek mam blisko więc pewnie do domku pójdę na chwilkę a jak mi nie pozwolą to książeczkę wezmę
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 10:41   #849
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
J

Znam ten ból, ja w tym miesiacu jestem uboższa o 400 zł, no ale co poradze jak jestem maniakiem prędkości.
Też lubie szybko jeździć, a to przez mojego tzta. No ale wszystko z głową

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 10:43   #850
nafiyqa
Zakorzenienie

Dziewczyny, wkleicie jeszcze raz link do tych legginsow od djerby z allegro? To bym od razu potwierdzila.
Ja na pewno chce czarne, wstepnie napisalam M, ale musze jeszcze raz zobaczyc wymiary.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 10:50   #851
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie. Moja lekarka nie zleciła mi nigdy badania na tarczycę. Wy często o tym pisałyście, często też słyszałam że właśnie problemy z tarczyca maja bardzo negatywny wpływ na nienarodzone dziecko.
I teraz tak się zastanawiam - jutro lecę na badania, wizytę mam w środę. Czy zrobić sobie te badania bez wiedzy lekarki i iść juz z gotowymi wynikami czy poczekać do środy i zapytać się o te badania?
Do tej pory , odpukac, wszystko było ok. Ginka nie zaobserwowała żadnych nieprawidłowości...
No ja robiłam bo nie tyłam nic i lekarz myślał ż emoże praz tarczycę. Robiłam prywatnie i zaplaciłam około 40 zł tylko potem musisz u lekarza skonsultować.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-04, 10:53   #852
sarah67
Zadomowienie

a dodam, że jestem już w 22 tygodniu, wizytę miałam 28 sierpnia teraz kolejna 25 września, mam nadzieję, ze juz tak wysoko to nie ma pomyłek z płcią jak myślicie?? Mam zakaz seksu bo lozysko nisko, mam niedobory żelaza i muszę pić sok z buraka, i okropne zaparcia na co mam 3 razy dziennie łychę oliwy z oliwek np doprawianą i z chlebkiem bleee. W pon wracam do pracy ale powiedziala ze mam wdrozyc osobe nowa i 25 juz chce mi dac zwolnienie i juz nie wracac co myslicie??????

Wysylam fotki ciuszkow ktore kupilam podczas urlopu miesiac temu, a jakos ne bylo czasu zamiescic, wtedy nie znalam plci.

Teraz mam juz wiecej ale od razu z mezem schowalismy, a to na gorze w szafie wiec nie bede wyciagac, kupilismy tez ta butelke antykolkowa bo kuzynki kolezanka ktora mi dzidzie polecala wiec wzielismy, kupilismy tez 10 pieluch tetrowych.

wstawiam fotki, te sa ciuszki z lumpka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_4092.jpg (110,0 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_4093.jpg (122,2 KB, 19 załadowań)
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 10:58   #853
sarah67
Zadomowienie

te są nowe, ale tak jak wspomnialam nie znalam jeszcze plci wtedy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_4094.jpg (135,8 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_4095.jpg (121,8 KB, 19 załadowań)
Stary 2012-09-04, 10:59   #854
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Ja bardzo chcialam barcelone, te co marsi, ale cena mnie zabija i szukalam bialych mebli w przystepnej cenie, znalazlam takie http://opinie.meble-dla-dzieci.com.p.../05/Amelia.jpg
Śliczne te mebelki ale jeżeli dobrze znalazłam na stronie to ceny kosmiczne
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-04, 10:59   #855
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Szpiegi!

Obudzil mnie wielki glod jestem totalnie nieprzytomna, ale zjesc musze, wrrrrr
Ja tez o 7 zostałam obudzona przez głoda , ale na szczęście poszłam potem na drugą drzemkę.

Cytat:
Cześć,

Gratuluje drugiej córy !

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
O to nygusek jeden!!!!

Marsi! no wreszcie juz my stesknione za Toba!

łooo mam to samo, ale bedzie dobrze, damy rade

Identyko, u nas będzie albo Patrycja albo Pola

Właśnie mialam wczoraj pytać co z ta pracą Twojego tzta.. no ale niestety tak się zdarza że łajzy nie odbierają telefonu.......

Witaj!! bedzie dobrze, dasz rade

Słonce, tak się zastanawiam nad tym S. Jesli faktycznie ona nie da rady uszyć XS to może być S. mam nadzieje ze nie beda mi z dupki spadać. No i kolor czarny.
co do mojego wzrostu- 155cm
o musze dowód dzis odebrac nowy, bo w tymczasowym waznosc sie skonczyla;p

Wiecie co moj tzt wczoraj do mnie mowi ze ooo zaokrąglasz sie powoli!! no i jak ja mam sie nie obrazac no kurde!!!!!!!!! jeszcze mowi no ciekawy jestem ile przytylas !!!
w czwartek wizyta, genetyczne, powoli zaczynam sie denerwowac....oby dzidzia byla zdrowiutka.. ajjj..
musze pozalatwiac dzis pare spraw, tak mi sie nie chce... chyba przeloze to na jutro

kur.... i znowu mam jakąś infekcje tam na dole. Ja pitole, przeciez dbam o higiene itd....... kurnaaaaaa......... moze zmienie plyn, ale zawsze uzywalam lactacyd i bylo ok, a w ciązy ciągle cos;/
U mnie tak samo, znowu coś się przywlokło

Cytat:
Hej, Djerba ja zamawiam jednak Mkę na 172 !

Ide sobie zrobic tosta, kurcze jeszcze tak niedawno jak by mi ktos powiedział tost na śniadanie byłby od razu bełt a teraz jem wszystko

Deli, nie martw się mi m ój tż też mówi (łapiąc za tyłek np.) że mi się zaokrąglił i że sie tłuściutka robię ale mi to nie przeszkadza bo wiem że mówi to tak z żartem i pewnie poniekąd też się cieszy że w środku rośnie jego dzidzia także może Twój tż też ?
Mój też mi tak dogryza i klepie po tyłku i mówi że się zaokrąglił.
I śpiewa mi piosenkę " a ja rosnę i rosnę....i niedługo przerosnę mamę , tatę brata sosnę.."

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość

Ja poszłam za Waszymi radami Trochę z nim pogadałam, trochę napomknęłam o jakimś masażyście, że ktoś musi mi w końcu ten masaż zrobić hahha i jest duuuży zwrot akcji Jaki milutki się zrobił ostatnio. Przytula, podchodzi daje buziaka, i przytulanki łóżkowe wróciły wczoraj się ubieram koło 20 i mówię, że idę do sklepu, a tż "jak to? gdzie? po co?" a ja na to, że aaa mam zachciankę na berliso albo jakiś dobry deserek budyniowy to pójdę i kupię. Na co tż "no coś Ty nie idź, przecież ja ci pójdę po tą twoją zachciankę. przecież ja chcę spełniać te twoje zachcianki ciążowe!!". Ubrał się i poleciał...hmm...nie nadążysz za facetem
O to brawo dla tż !

Ja dziś mam połówkowe.... ajjj stresik od rana , a to dopiero o 20 więc cały dzień będę pewnie do kibla biegać
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 11:01   #856
sarah67
Zadomowienie

a te przywiozla mi ciotka z wakacji w Hiszpanii
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_4097.jpg (98,8 KB, 19 załadowań)
Stary 2012-09-04, 11:03   #857
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
To jeśli chodzi o mnie, to cieszę się że tu trafiłam, bo już dowiedziałam się wielu przydatnych rzeczy, chociażby z pierwszej strony Mam za miesiąc osiemnastkę,wtedy planuje przeprowadzkę. 05.09 mam kolejna wizytę u lekarza i mam nadzieję że juz bedę wiedzieć czy mam tą swoją córeczkę, narazie nie wiadomo bo bobasek wszystko zasłania nóżką.
Łał!!! To Ty młodziutka jesteś. czytajac "osiemnastkę" myślałam że piszesz o jakiejś imprezie u kogoś na która masz zaproszenie matko, takie osiemnastki to u nas w szkole są czasami jak im się za bardzo szkoła spodoba

Cytat:
Dobra, laski skorygujcie jak coś listę, to bym ją jutro/pojutrze kobiecie podesłała...

Aga8484 – czarne M
Antoinette – czarne L
Badzia - ? (wzrost 180)
Black – 2x czarne M
Bokeh – L
Delicjanka – o ile będzie XS
Djerba – brązowe L
Eff8 – M
Hope – czarne M
Hosenka – M
Ilkas - ?
Insolito – M/L ?
Lady – 3 x M
Lenova – czarne M
Meduzza – czarne M
Mikakoralikowa - ?
Nafiyqa – czarne M
Nazeczona - M ?
Ninagg – czarne M
Nomenklatura - ?
Pstryczek - ? (wzrost 178)
Szaja – czarne L (wzrost 156)
Kurka, no i nie wiem jaki rozmiar a czy przy szyciu weźmie pod uwagę mój wzrost czy jak napisze że m to mi uszyje takie M jak pozostałym... Zobacze na co sie zdecyduje badzia... Widze ze wzrostowo jest w mojej druzynie he he

Cytat:
Cześć,
Gratuluję! Macie juz imię?

Cytat:

Hmm, jakie wy mądre jestescie.... To w takim razie kupie ten frotkowy lezaczek. Przynajmniej na poczatek bo na samej pieluszce z początku bede sie bala

Cytat:
Cześć,

Ja tez jednorazowe.... Nie bede miala zapewne ani czasu, ani siły ani tym bardziej ochoty na jakiej zmiany podkładów, prania i takie tam. A tak szast prast do kosza i nastepne....

Cytat:
Bardzo jestem spódnicą zainteresowana, bo chętnie bym sobie kupiła, tylko Twoja jakas taka za długa troszkęna mnie bo ja wolę krótsze, dałoby się ją skrócić???
Ja nie lubie krótkich, wydaja mi się niestosowne do mojego wieku dlatego szukałam dłuzszych, no ale to jest rozmiar XL wiec to tez robi swoje. mniejsze rozmiary tez bedą zapewne krotsze. Nie znam sie kompletnie na przeróbkach krawieckich ale mysle ze ze skróceniem nie byloby problemu

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Djerba Ja właśnie jestem po zakupach allegrowych więc się odpisuję z listy na legginsy. Przepraszam za zamieszanie.
Pochwal sie co kupiłaś

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Ma któraś już za sobą test obciążeniowy z glukozą? Ja w przyszłym tygodnu musze zrobić i się stresuję trochę. Jak to wygląda? Boję się że zwymiotuję albo zasłabnę i będę musiała w nieskończoność powtarzać. Wiem tylko tyle że trzeba być na czczo, wziąć ze sobą połówkę cytryny. Pobierają krew, pije się tą miksturę, trzeba odczekać 2 godziny nic nie jedząc i nie pijąc i ponownie pobierają krew i dopiero można zjeść. Naprawdę to jest takie straszne w smaku? Czy te 2 godziny po wypiciu tego to trzeba tam być w gabinecie czy można do domu jechać i wrócić później?
Ja niedługo tez pewnie będe miała zlecony z tego co słyszałam to zalezy od przychodni, jedne pozwalaja iśc do omu inne absolutnie nie! ja tam wole posiedziec ta godzinkę czy dwie ale miec poprawne wyniki a tak przez taki ruch moga sie chyba zafałszowac. Jedne glukozy robi sie w godzine a inne w dwie. Czy mozna to sobie wybrać? orientuje się któras?

Stary 2012-09-04, 11:03   #858
Lenova
Wtajemniczenie

Aha Djerba potwierdzam -czarne Mki na 170 cm.
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 11:06   #859
sarah67
Zadomowienie

Lenova wszystko będzie ok zobaczysz

A imiona dla dziewczynki naszej to obojgu nam podoba się Nadia ale kuzyn męża ma Nadię. Oprócz tego mi i mężowi podobają się takie imiona jak Sonia, Nina, Diana, Klara, Karina, Kalina. Mi też podoba się Natasza.
A Wam, które z tych imion? bardzo chciałabym poznać Waszą opinię.

Ale wiecie co jaki to jest powazny wybor takie imię, musi być to przemyślana decyzja, aby za pare miesiecy nie okazalo sie ze sie juz nie podoba dane imię.
Stary 2012-09-04, 11:12   #860
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
No ja robiłam bo nie tyłam nic i lekarz myślał ż emoże praz tarczycę. Robiłam prywatnie i zaplaciłam około 40 zł tylko potem musisz u lekarza skonsultować.
To ja zapłaciłam wczoraj za sama tarczyce 75 zł. Konsultacja u gina wystarczy czy muszę do specjalisty się udac?

Cytat:
a dodam, że jestem już w 22 tygodniu, wizytę miałam 28 sierpnia teraz kolejna 25 września, mam nadzieję, ze juz tak wysoko to nie ma pomyłek z płcią jak myślicie?? Mam zakaz seksu bo lozysko nisko, mam niedobory żelaza i muszę pić sok z buraka, i okropne zaparcia na co mam 3 razy dziennie łychę oliwy z oliwek np doprawianą i z chlebkiem bleee. W pon wracam do pracy ale powiedziala ze mam wdrozyc osobe nowa i 25 juz chce mi dac zwolnienie i juz nie wracac co myslicie??????
Ja to bym od razu szła na zwolnienie, z łozyskiem nie ma zartów! A normalnie płatne bedziesz miała?

Cytat:
Na zaparcia? nie słyszałam o czyms takim Ja mam też mega i nie wiem jak sobie pomóc. Chyba sobie zapozycze ten pomysł....

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2012-09-04 o 11:16
Stary 2012-09-04, 11:13   #861
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ja właśnie nie kumam, czemu wszystkie tak źle to znoszą i robią z tego dramat

kurde ja miałam wiele razy robione te badanie i naprawdę nie wspominam tego źle , tyle,że słodką glegołę trzeba wypić ale bez przesady to nie jest jakieś nie do zniesienia
ja ośrodek mam blisko więc pewnie do domku pójdę na chwilkę a jak mi nie pozwolą to książeczkę wezmę
Ja też zniosłam. Paskudne do wypicia, bo ku... słodkie ale dla mnie np. gorsza woda z solą do płukania gardła

Cytat:
Ale bardzo ładne

pstryczku, a nie masz w pobliżu gino-endo? u mnie w przychodni taki jest. Ale wydaje mi się, że gin też potrafi określić czy jest ok. A jakie wyniki ci wyszły?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 11:16   #862
marsi11
Zakorzenienie

dziewczyny- te co chcą kupować używane wózki

na edziecko w ogłoszeniach jest mega tanio- dziś znalazłam ogłoszenie quinny buzz za 590 zł komplet- na allegro nie schodzą poniżej 1200

jak mój Samuel był mały to dużo rzeczy wymieniałam ,sprzedawałam przez edziecko
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 11:16   #863
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Monamur:

dla mnie za słodkie No i toffi wylatuje Ale TŻ i tak zachwycony - on uwielbia takie słodkie klejuchy

bardziej smakuje mi to: http://lakierowo.blogspot.com/2012/0...ie-ciasto.html
Dziś robię! Ale zamiast banana dam maliny

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Według mnie gąbka, jest mięciutka i przyjemna, plastik kojarzy mi się z zimnem.
Plastik będzie pod wodą więc się od niej zagrzeje Za to te gąbki, to nie da się tego dosuszyć i w czystości utrzymać.

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
hehe, miło mi to słyszeć ;-)
no to w takim razie postaram się powrócić

wrzucę więc kilka lumpkowych zdobyczy
Ale fajne ciuszki

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Witam kochane moje
strasznie tęskniłam śniłyście mi się
i widzę,że jednak niektóre tęskniły bo pytają kiedy wracam

jestem cała i zdrowa i skończony 22 tydzień,brzuch mam ogromny, czuję się jak słoń ale poza tym wszystko fantastycznie

pojechaliśy najpierw na północ Chorwacji a potem troszkę na południe w okolicę Zadaru
jadłam tyle ryb i owoców morza,że przez całe życie tyle nie ruszyłam
do tego raczyłam się arbuzami, melonami i figami prosto z drzewa
uwaga! ciężarne chorwatki smażą się na plaży heheh
ja miałam takiego farta,że w Zadarze kwatere wynajmował nam....ginekolog
nie ukrywam,że czułam się bezpiecznie
wogóle ludzie bardzo fajnie reagowali na moją ciąże, zaczepiali a stare chorwatki łapały za brzuch- mi to na szczęście nie przeszkadza

maluszek ma się świetnie- fikał po każdym pysznym posiłku a jak było gorąco to siedział cichutko
korzystałam ze wszystkich przejemności- zarówno umiarkowanie słońca- filtry+ parasol ale i mój ryjek łapał troszkę promieni na piegi
no i oczywiście kąpiele w morzu- tam czułam się naprawdę lekko
wiadomo od domu też odpoczęłam więc mieliśmy więcej czasu z TZ na przytulanki- synek miał osobną sypialnie

cieszę się,że już jestem z Wami

mam nadzieję,że u wszystkich w porządku????? nie jestem w stanie nadrobić wątku
No fajnie że wypoczynek się udał Dobrze że już z nami jesteś

Cytat:
Witam wszystkie Ciężaróweczki Chcę dołączyć do waszej grupy. Termin mam na 7 lutego, ale płci jeszcze nie znamy
Witaj Jesteś młodziutka, ale na pewno dasz sobie radę

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
aż tyle to nie, ale naciapało sie z pomidora

wtedy przynajmniej bedziesz miała stuprocentową pewnosc ale troche wspólczuję, ze nie wiesz, bo jak tu rozszalec się zakupowo?

mnie koleżanka bardzo polecała te siateczkowe, ale ja wiem tylko z rozmów- może doswiadczone nasze mamusie lepiej doradzą
Kurczę ja się cały czas zastanawiam, czy nie kupić kilku par najzwyklejszych bawełnianych majtów (przecież bawełna jest delikatna i oddycha!) i je wymieniać. Jakoś nie przemawiają do mnie te siateczki czy inne takie fizeliny.

Cytat:
Aha, a odnośnie przedszkola wam chciałam napisać...

Płakać mi się chciało, jak ją zostawiałam..bo miała taką smutną minkę.. ale dałam buziaka i poleciałam dalej...
Jak ją odbierałam to niemiło się zaskoczyłam....bo prawdopodobnie ktoś zakosił kapcie, które pokazywałam Wam kiedyś w linku z allegro...takie ze skórki za 39zł..
Panie szukały po wszystkich salach i w workach innych dzieci ale się nie znalazły...
jeśli ktoś rzeczywiście sobie je przytulił to ja dziękuję za takie przedszkole...płacę prawie 800zł...a tu już pierwszego dnia ktoś kradnie kapcie mojego dziecka? :/ nie stać ich na takie? ;/
Szkoda gadać, co za ludzie. Oby to było przypadkowe zabranie i kapciuszki wrócą.

Cytat:

To dobrze

Cytat:
Śliczne wszystkie

Dziewczyny dziękuję za życzenia! Nie poszliśmy jednak do kina bo nabrałam ochoty na pizzę Ledwie do domu wróciłam, tak się objadłam.
Jeszcze się wkurzyłam wczoraj. Idziemy do tej pizzerii i dzwoni teściowa do męża, żeby szybko przyjeżdżał bo ona nagotowała bigosu i z garem ma do niej pędzić! No jaaaasne
Idę piec ciacho
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 11:16   #864
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Gratulacje!!!! kolejny psiutek do kolekcji

Kurka ale wam zazdrosze, większość z was już wie, albo co najwyżej czeka na 100% potwierdzenie. Tez już bym chciała wiedzieć
Czuje dzidzie i cieszę sie niemiłosiernie ale to wszystko jest tak na 99%... jak już będę wiedzieć kogo nasze pod sercem to dopiero będzie tak na 100%! Czy wy tez tak miałyście czy tylko ja jestem jakaś dziwaczna
No a mi brakuje do szczęścia właśnie tego, żeby poczuć już dzidzię

Cytat:
Dobra, laski skorygujcie jak coś listę, to bym ją jutro/pojutrze kobiecie podesłała...

Aga8484 – czarne M
Antoinette – czarne L
Badzia - ? (wzrost 180)
Black – 2x czarne M
Bokeh – L
Delicjanka – o ile będzie XS
Djerba – brązowe L
Eff8 – M
Hope – czarne M
Hosenka – M
Ilkas - ?
Insolito – M/L ?
Lady – 3 x M
Lenova – czarne M
Meduzza – czarne M
Mikakoralikowa - ?
Nafiyqa – czarne M
Nazeczona - M ?
Ninagg – czarne M
Nomenklatura - ?
Pstryczek - ? (wzrost 178)
Szaja – czarne L (wzrost 156)
Ahhh szkoda, chciałam brązowe napaliłam się na nie no to trudno, niech będą M czarne w takim razie.

Cytat:

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

ano - http://allegro.pl/outlet-markowe-pon...580951531.html

już się nie mogę doczekać jak będę je nosić
Kurcze, podoba mi się to ponczo, ale wydaje mi się, że z tym moim 158cm będę w takim czymś wyglądać jeszcze bardziej słoniowato ;p Ale Ty też za wysoka nie jesteś w sumie, fajna sprawa taki ponczo, ładnie kobietki w tym wezdrzą

Cytat:

No
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 11:18   #865
monamur
Raczkowanie

Czesc,

Odnośnie glukozy, moja szwageirka mi mowiła, że ona kupowała w aptece tą glukoze i piła w domu

witamy Marsi

Ja chyba zamowie sobie wczesniej tą wizyte, gdzies w połowie wrzesnia, a nastepną znow za miesiac, bo jednak sie martwie czy wsio OK.
monamur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 11:18   #866
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

A imiona dla dziewczynki naszej to obojgu nam podoba się Nadia ale kuzyn męża ma Nadię. Oprócz tego mi i mężowi podobają się takie imiona jak Sonia, Nina, Diana, Klara, Karina, Kalina. Mi też podoba się Natasza.

Ale wiecie co jaki to jest powazny wybor takie imię, musi być to przemyślana decyzja, aby za pare miesiecy nie okazalo sie ze sie juz nie podoba dane imię.
Urzedowo mozna zmienic imie do 6 miesiaca zycia dziecka. Ale glupio tak najpierw uzywac innego imienia, a potem nagla zmiana. Pelna dezorientacja wsrod rodziny i nie tylko

Mi sie podoba Nadia i Kalina

Stary 2012-09-04, 11:20   #867
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
a te przywiozla mi ciotka z wakacji w Hiszpanii
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 11:22   #868
pstryczek84
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36313170]Ja też zniosłam. Paskudne do wypicia, bo ku... słodkie ale dla mnie np. gorsza woda z solą do płukania gardła

Ale bardzo ładne

pstryczku, a nie masz w pobliżu gino-endo? u mnie w przychodni taki jest. Ale wydaje mi się, że gin też potrafi określić czy jest ok. A jakie wyniki ci wyszły?[/QUOTE]

Szczerze mówiąc to nie wiem, nigdy nie interesowałam się tarczyca wiec tym bardziej lekarzem od niej. Podejrzewam że raczej nie ma bo to przychodnia w malutkiej mieścinie, w zasadzie to większej wiosce a do ginka jezdze prywatnie 25 km do miasta.
Nie mam jeszcze wyników, odbiore pewnie jutro po drodze, jak będę jechac na wizytę. Zawsze laboratorium podaje prawidłowy zakres więc zobacze czy mieszczę sie w widełkach ale i tak pokaze to gince, powinna to jakoś ogarnac chyba

Stary 2012-09-04, 11:22   #869
nafiyqa
Zakorzenienie

Dziewczyny, macie cos takiego, ze jak kichacie to tuz po kichnieciu cos Was boli?
Ja tak mam A konkretnie okolice podbrzusza, po lewej stronie. To krotki bol, doslownie sekunda, dwie, ale ostry.

Normalne to?

Stary 2012-09-04, 11:24   #870
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:

napewno nie będzie tak, ze przestanie się Wam podobać Mi of course podoba się najbardziej KARINA moja córcia ma tak na imię
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości