|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Rozeznanie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Pieleszko, Lili
![]() Monotematyczna dzisiaj będe ![]() ![]() isutyna czemu nic nie piszesz? jak Nutka? Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-09-04 o 12:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Raczkowanie
|
AgaGuernsey - ja podaje mleko + kaszka!!! Mam wrażenie, że mały się przy tym uspokaja, w nocy też dostaje mleko butelką. Na razie nie planuję odstawić.
A co do żłobka to trudna decyzja…A chcesz już wrócić do pracy? 83monia- ja nie daję kolacji takiej normalnej, nie za chętnie je. agulaabar – u nas jest bardzo podobnie, z tym że butla to mleko + kaszka 270 -300 ml + w nocy ok. 200 ml mleka.. |
![]() ![]() |
![]() |
#543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też się tak wystraszyłam tych chorób, że nie dałam Amelki teraz do żlobka, chociaz była zapisana i przyjęta ... Przepisałam na styczeń, jak będą miejsca, to wtedy ja przyjmą ... Ale cały czas sie waham .. z jednej strony chciałabym, żeby chodziła, a z drugiej sie boję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Raczkowanie
|
Z tego, co czytam, to widzę, że tylko ja jeszcze daje mleko w nocy. W piątek postaram się podać trochę wody, zobaczę jak zareaguje, chyba z głodu od razu nie padnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Wtajemniczenie
|
Anka ja tez czasami daje. Zależy jak sie obudzi. Jest noc kiedy nie je i jest noc kiedy sie budzi i daje jej flache. ale fakt wiecej jest tych bezjedzeniowych.
|
![]() ![]() |
![]() |
#546 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cos mi mowi, ze bedzie chorowity, juz poprzedni rok to pokazal, gdzie on nie chodzil do zlobka, a zarazal sie od dziewczyn. Z zasady picia nie podaje, ale jak juz, to w nocy z butelki. Cytat:
![]() Cytat:
Wlasnie u nas tez butla dziala wyciszajaco. Cytat:
A maz wstepnie powiedzial, ze chyba jeszcze zaczekamy, ze jednak inaczej kiedys tam postanowilismy. Ale teraz poszedl do pracy, wiec moze przemysli co nieco i decyzja bedzie inna. Nie ukrywam, ze gdybym przerwala urlop i wrocila na 3/4 etatu, to troche byloby nam lzej finansowo, ale majac troje dzieci w placowkach, nie ma sily, zeby ktores nie chorowalo, wiec od razu problem, co z dziecmi jak sa chore. Tylko L4 na nie. Wiec automatycznie mniej kasy, mnie w pracy nie ma... No dylemat Monia Tobie chyba Kinga malo choruje w zlobku? Czy nie piszesz? Crazy jak Ida? Jeszcze Wam cos wrzuce: http://w922.wrzuta.pl/film/70erazpHAfd/dla_antosia taka kiepska prezentacja na roczek, dziewczyny tez mialy, to i Antkowi na szybko zmajstrowalam. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#547 | |
Raczkowanie
|
-Telik cuuuuuudni!
![]() - Brumek i Stronczek gratuluje pierwszych kroczków!! Stronczek dodatkowo wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy, wogóle to zauważylam że dużo z nas świętuje podobnie 2 rocznie, my też niebawem.. to znaczy ze kilka nas od razu niedługo po ślubie w prezencie ślubnym zaszło w ciąże ![]() -Patik sto lat!!! Cytat:
![]() własnie myslałam o już doświadczonych mamach ze nam pomożecie, Aga a jak u ciebie z dziewczynkami tego nie przerabiałaś? ja się codziennie do tego zbieram, bo mój Jancio bez problemu umie zasypiać sam więc pewnie na wieczór też by wkońcu padł, i zbieram się od powrotu z wyjazdu do tego codziennie, ale powiem wam że narazie nie zmieniłam tego z czystej wygody bo wtedy mam szybko i długi wieczór dla siebie ![]() no to dziewczyny ze starszakami wymiencie swoje doświadczenia ![]() Ania a ty jeszcze karmisz Adasie UU czy odstawiłaś z decyzją planowania drugiego dzidziusia czy jak się dowiedziałaś o ciąży to odstawiłaś? jak u was z jedzeniem mleczka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Zakorzenienie
|
liczac od marca miala kilka katarków takich szybko leczacych sie, raz bylam na l4 z powodu przeziebienia i raz na ospe. dwa razy miala zapalenie ucha, ale nie musialam z nia byc w domu (tylko jeden dzien starczył). tylko raz dostala antybiotyk, wlasnie na to ucho.
|
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Wtajemniczenie
|
Aga G prezentacja cudna, az sie poryczalam
![]() zdradzisz tytul piosenki i w czym robilas? |
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Raczkowanie
|
PAtik coś pożyczonego przeczytałam dlatego od razu złapałam się za niebieskiego, wczoraj już mnie głowa bolala ale musialam skończyć
![]() Alibany ładnie wam we wszystkim!! piękne dziewczyny ![]() Pieleszko Hania mowi już takie "całe zdania"? ![]() ![]() ![]() moje ulubione to nauczył się (podpatrzył a raczej podsłuchuje codziennie od śąsiadki) wołać jak coś chce mamoo ![]() no i pierwsze ze słów dziecka moje ulubione kawa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#552 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Słodkiego masz synak i już tak dorosłego. A zdjęcie marynarza the best ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#553 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do mleka to daję Dominikowi przed spaniem z butli i rano kaszkę, też z butli. I nie mam z tym problemu. Przecież on ma rok, na wszystko przyjdzie czas. Od wczoraj za to eliminuję butlę, którą jadł koło 16tej, w zamian za to dostaje drugie śniadanie, a owoce czy jogurt przesunęłam właśnie na 16tą (wcześniej były rano owoce) Tak się to skończy ![]() ![]() Cytat:
![]() Stronczek szczęścia dla Was ![]()
![]() |
#554 |
Raczkowanie
|
Aga super pamiątka! wspaniałe do wzruszenia!
![]() dobrze dzidziusio się obudził, pewnie koniec pisania ![]() lece na kawe ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- ale kluczowa kwestia czy wy dajecie butle i do łózeczka spać się wyciszyć? czy jeszcze po zjedzeniu jest mycie zębów? bo to chyba w tym całym odstawieniu wieczornym od butli chodzi tylko najbardziej o próchnice i ząbki tak? bo mi to wcale by nie przeszkadzalo ten rytual ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jakie to cudne i ... cudne! |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 2. Szymon o 19-20 zjada kaszkę i budzi się ok. 22-23 na mleko. Nie myślę jeszcze o wyeliminowaniu, bo wiem, że wtedy nie pił by już mleka wcale - w dzień nie tknie ![]() W bidonie.
![]() |
#557 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Patik sto lat! Wszystkiego najlepszego! Ja tez lubię Twoje posty - dla mnie możesz narzekać ![]() Cytat:
AgaG ale masz dylemat... Nie doradzę, ale życzę jak najlepszego rozwiązania problemu! Alibany Wy tez zgrabne i piękne ![]() Anka ja też karmię w nocy ale UU Cytat:
![]() Ja to nawet w pierwszą rocznicę ślubu urodziłam Patryka ![]() Stronczek wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu! A jak Wasze relacje z tż? Wyjaśniliście sobie wszystko? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Zakorzenienie
|
anka - ja karmie mala UU tak ok 4-5 rano, potem dalej spi jeszcze
aga - ja pewnie bym bardziej obstawala za zlobkiem bo u nas dostac sie do zlobka to graniczy z cudem. tylko po znajomosciach. |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Rozeznanie
|
Witam.
Stronczku wszystkiego najlepszego , duzo milosci Wam zycze. Telik zdjecia cudne , Ty piekna, a Jas maly przystojniak ![]() ![]() Alibany sliczne jestescie ![]() U nas nic nowego , nic co bym mogla Wam napisac , ide chyba na drzemke , a pozniej wyskoczymy na rowery.My mamy siedzonko z przodu dla dziecka na rowerze, tz kupowal , no I okazalo sie ze max 15 kg wiec korzystamy , mamy ok 11 kg . Fauna sprawa , Bo Sophie sie naprawde podoba, uwielbia jedzic.dobra uciekam wieczorem lukne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#560 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
co do konsultacji, nie przyjeli nas dzisiaj w przychodni. Jutro nie bedzie juz sensu isc, bo mu wszystko schodzi. Pojde na kontrole, moze wydebie skierowanie na ASO i nam to pokaze, co to bylo Cytat:
ja daje mleko w nocy i to dwa razy. Na noc dostaje butle, potem budzi sie raz kolo 23 potem kolo 3, i rano o 6 dostaje butele:P Ale on malo je tak 120 ml. Nie zamierzam odstawiac
Ale jesteś prawdziwy jak ja..." Edytowane przez Kajool Czas edycji: 2012-09-04 o 14:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#561 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja podaje mm w butli przed snem, ale chciałabym zeby Zuza jako półtoraroczniak była już bezbutelkowa ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Patik sto lat ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Zadomowienie
|
Sto lat Patiku
![]() |
#563 |
Raczkowanie
|
Kajool - to mnie pocieszyłaś i z faktem, że karmisz i z tym, że Twoje dziecko też się przebudza - myślałam, że tylko ja mam taki egzemplarz
![]() CookieMonsters - ja też nie zawsze myję ząbki po mleku przed spaniem małemu. Jeśli widzę, że już prawie przysypia to nosze, przytulam, żeby jak najszybciej zasnął. A jak jeszcze tryska energią, to myjemy ząbki - wszystkie 4 ![]() alibany - śliczne jesteście i mała wydaje się taka dorosła.. |
![]() ![]() |
![]() |
#564 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej
śliczności i Jasiu i mamusia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() synek sam sie wychowyje ![]() Cytat:
U nas przed spaniem jest butla- ale raczej wszytko jedzą... Aga cudowne! Sama sie zastanawiałam kiedyś ale musiałabym wrzucic piersze "prawdziwe" zdjęcia do niej a tam sa rurki i takie tam wokół nich... może kiedyś wam pokaże ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Patiku Sto lat!!!- pociechy z córci i męża, spełnienia marzeń!!! Wiki ![]() Stronczku ![]() ![]()
![]() |
#565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też taką mamy i bardzo sobie chwalimy oboje z Tymciem ![]() ![]()
![]() |
#566 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#567 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my zaczelismy sie starac jakos w polowie pazdziernika (1,5 miesiaca po slubie), mielismy zaczac starania wczesniej - w czerwcu ale doszlismy do wniosku ze jak sie uda to nie wiadomo jak ja bede sie czula i na wlasnym slubie i weselu nie chcialam miec takich sensacji ![]() mialam tez Wam pisac kiedys ale zapomnialam. Oliweczka troche sie wstydzila, ze tak wczesnie drugie dziecko...co ludzie pomysla. W tej kwestii i tak nikt nie pobije moich rodzicow. Ja sie urodzialam w maju 1983 a moj brat przyszedl na swiat w marcu 1984. Miedzy nami jest tylko 11 m-cy roznicy. Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-09-04 o 14:38 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#568 | ||
Raczkowanie
|
taaa ale super się wstrzeliliscie we trójke wszyscy! super
![]() ja moglam urodzić w równe 9 miesięcy po ślubie, Jas sobie wybrał 9 miesięcy+tydzień ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
![]() a co do różnicy wieku to z koleżanką do szkoły chodziły siostry jedna ze stycznia druga z... grudnia, róznica wieku taka sama jak między Wami ale te to się zalapały jeszcze w jednym roku to niezly wyczyn co ![]() Edytowane przez adrji Czas edycji: 2012-09-04 o 14:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#569 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do 2 pyt to ja. I nie my.lę o wyeliminowaniu, w .umie nawet mi to do głowy nie prze.zlo. Mój 2-3 razy dziennie pije MM (po 240- 300 ml za każdym razem) no i plu. to jaki. obiad. No i na .pacerze pół takiej małej chałki z biedry no i je.zcze jaki. jogurt itp. Cytat:
Racja!!! ![]() Cytat:
![]() Ale wie.z, moj M. ma brata 11,5 m-cy .tar.zego. Natomia.t trzeci brat .tar.zy od drugiego o równe 13 m-cy... I kolejny już za 3 lata. Telik cudnie!!! Paticzku! NIe waż .ię zmieniać!!! nie chcę faworyzować to nikogo ( ! ![]() Życzę Ci przedew.zy.tkim .pokoju .erca i duuużo zdrowia ( bo bez tego jak bez ręki ![]() ![]() dziewczyny 3majcie jutro kciuki - przed południem- nie chodzi o pracę. Prze.yłajcie mi pozytywne fluidy ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-09-04 o 14:55 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#570 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
My teraz nie długo mamy 3 rocznice ale ![]() E tam nie ma co się przejmować ludźmi tylko robić swoje w życiu... a że mała różnica wieku dzieci sie razem wychowaja ale mamusia będzie miała więcej pracy przy nich... sa + i - takich sytuacji i tyle ode mnie. My moze za dwa lata znów będziemy sie starac9 moze uda sie synusia) ale ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.