|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Witajcie dziewoje
![]() Kocurku witaj w klubie mi się wczoraj zaczęła owulacja i dzisiaj już raczej jej nie ma no ale prawie w tym samym czasie jesteśmy. Powiem wam dziewczyny że w życiu nie maiłam tak mocnych objawów na owulacje. Plamienie do tego kłucie w dole brzucha i masakryczny spadek nastroju wczoraj przechodziłam. Ten cykl będzie do niczego Niestety wczoraj nie było szans na przytulanie. Mój jak wrócił z pracy wyżalił mi się że ma problemy z tą dodatkową jego prywatną budową i tak się tym zmartwił że nie myślał o niczym innym W tym tyg przez tą budowę zapowiada się że Tż będzie wracał dużo później do domu począwszy od wczoraj to już całkiem możemy zapomnieć o seksie... Trudno się mówi miałam odpuścić ale kurcze mój organizm akurat teraz wysyła mi wszelakie objawy jak nigdy chyba sam chce żebym się tym przejmowała
|
#1352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ugotowałam kapustke. Jeszcze żeberka muszę usmazyc i do kapusty włozyc![]() Cytat:
Kochana dzieki za rady z robieniem dzidzi ostatnio nie było problemu..niestety pojawiły sie póxniej. Do tego zaczynam staranka w nastepnym cyklu |
||
|
|
|
#1353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do kobiety pracującej to proszę Cię ) No a potem,szybko co nie co ogarnąć w domu i znowu leciec do szkoły. A potem to już jakoś dzień leci.Cytat:
Odpoczywaj i dbaj o siebie! Kreski są,objawy są to i fasolka jest. Nie ma innej opcji. Koniec,kropka,przecinek ![]() A co do mnie i Kwitki to owszem u nas kreski były, ale jakieś widma pod światło, więc do końca nie wiadomo czy to kreski czy nasza wyobraźnia bo bardzo chciałyśmy A u Ciebie są wyraźne więc ciesz się nooo!
|
|
|
#1354 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
niby w ciagu 5 minut powinien wyjsc wiarygodny wynik.. takze czekamy czekaaamy![]() mojemu narazie nic nie mowilam, bo wiem ze on bardziej zacznie sie nkrecac niz ja..
|
|
|
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
Magdamm zrób to dla mnie i zrob jutro rano test a napewno się nie zawiedziesz!n Testy z widoczną kreską nie wychodzą tak sobie o! Ja na moje też musiałam czekać, a po 2 dniach już widziałam w ciągu 5 minut chociaż lekką lkreske. Nie wiem czemu z was takie niedowiarki
|
|
|
|
#1356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
doskonale Cię rozumiem, miałam to samo kilka dni temu. Wracam z łazienki, a tz śpi i mimo, że wiem, że był bardzo zmęczony i nie miałam mu tego za złe, że zasnął, to zrobiło mi się jakoś smutasno i sobie pochliptalam Dziś 20 dc, chyba pojutrze zrobię pierwszy test. Powstrzymuje się już od wczoraj, dzisiaj to 10 minut leżałam w łóżku i rozkminialam czy iść siusiu, czy zabrać ten test ze sobą. Wiem, że na 99% nic nie wykaże, ale koleżanka wkręca mi, że po tabletkach zaszła zaraz po okresie. No i chyba ma na mnie zły wpływ
|
|
|
|
|
#1357 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zmień test, a najlepiej idź na betę!Cytat:
Cytat:
hahaha
Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem ![]() Edytowane przez partytura Czas edycji: 2012-09-04 o 11:27 |
|||
|
|
|
#1358 |
|
Raczkowanie
|
lunkaobiecuje, ze zrobie
ale pojutrze![]() ![]() anoxe widze, ze duzymi krokami nadchodzi wasz dziec fajny prezent dla Tz bylby![]() stresik juz maly jest?![]()
|
|
|
|
#1359 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że będą tego efekty ![]() Oj tam oj tam Heloł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam dziś 23 dc, (nie)czekam na @, choć czuję, że przyjdzie jednak. Dziś tak jak to co miesiąc na parę dni przed @ czuję ból w krzyżu i z lekka cycki. Także złudzeń nie mam póki co. A jak się okaże, że jednak się udało to się poryczę z radości.
|
||||
|
|
|
#1360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a stres? Nie ma nic za to nadrabia moja mama, która panikuje na każdym kroku i musze ją trochę strofowac i przez to chyba nie mam siły sie denerwować :
|
|
|
|
|
#1361 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
dedra, witamy
No i jak mogłybysmy Cię zapomnieć?![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wow Jak wyraźnie widać Super Gratulacje, MamusiuCytat:
Już się nie mogę doczekac żeby jutro naszego brzdąca na usg prenatalnym podejrzeć![]() Cytat:
ale Tż oczywiście nie![]() Cytat:
A teraz czekamy na fasolkę
|
|
#1362 |
|
Raczkowanie
|
u nie Tz ciagle chcial Tymona i dalej powtarza, ze jak bedzie dzidziol to bedzie Tymek
ja na poczatku nie bylam przekonana, ale wygral Tymon a dzieczynka Idalia, Ida na 1000000% bedzie
|
|
|
|
#1363 |
|
Zadomowienie
|
Hue, hue. O imiona się prowadzi fajne wojny z tz
Ja chcę Zosię, on Jasia, chociaż ja tam bym wolała Leona albo Igora, Borysa Pięć lat temu wymyśliłam sobie Amelie, ale teraz jest ich dużo i mi się przejadło. Chociaż powiem Wam, że teraz rodzą dziewczyny z wyżu demograficznego lat 90 i stąd też dzieciaczków jest masa, imiona się powtarzają. I przestałam się tym przejmować. Ja jestem Ania, w klasie bylo nas cztery i jakoś nigdy nie miałam z tym problemu
|
|
|
|
#1364 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może jednak poczekaj Cytat:
![]() Cytat:
Pozazdrościć! `Trzymam kciuki,żeby jednak wstręciucha nie przyszłaCytat:
Dla chłopaka nie mamy jeszcze pomysłu ale podeszło nam ostatnio imię Cyprian. Ale to nie jest takie stuprocentowe jak ta Kornelcia![]() No i okna chyba umyję jutro bo kropić zaczęło coś:/ Ale za to idę sprzątać chatę dalej i popatrzeć w szafkach u chłopaków co się nadaje jeszcze,a co dokupić prócz spodni i butów trzeba. Co do ciuchów to aż się boję zimy bo ubrać będę musiała całą naszą 4:/
|
|
|
#1365 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o imiona to mi się podobają takie typowo polskie, ale nie wymyślne. Dla dziewczynki to Basia na przykład, a chłopiec mi się podoba Antek. Ale wiem, że mój TŻ nie zgodzi się na te imiona, bo Basia to moja mama i nie przepadają za sobą z TŻ, a Antek się mu nie podoba.
![]() Także jeśli już przyjdzie co do czego to będziemy myśleć, bo na razie to nie ma co.
|
|
|
|
#1366 |
|
Zadomowienie
|
Mój dziadek miał na imię Antek, umarł jak miałam z 1,5 roku, ale imię mi się podoba. Tymek też
Nie mam pojęcia jakie imię będzie miało moje maleństwo jeśli przyjdzie na świat. Ale powiem Wam, że Kornelia też mi chodziła po głowie, albo Jagoda Z imion damskich to mało mi się podoba w sumie. Laura jest sympatyczne, Wiktorii pełno, nawet u znajomych i już mi się od tego chyba przejadło.. kurczę do żadnego nie jestem jakoś 100% przekonana. Jagoda chyba najsilniejsza A moja znajoma z czasów szkoły zawsze chciała Zuzię i Zuzię ma więc jej TŻ został niewątpliwie zdominowany przez Anetę, silny ma charakterek hehe
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mówiłam mężowi,że Kornelia na pierwszym miejscu, a Jagoda na drugim![]() A śmiałam się,że jak walnie z dwururki i będą bliźniaczki to Kornelka i Jagódka eheheh Podobało mi się jeszcze Lena. Ale tu wokół mnie już dużo tego i przejadło mi się. Dla chłopca właśnie pomysłów brak. Oba jakie nam się podobały to już mamy. Dla ewentualnego trzeciego nie mam jeszcze. Ten Cyprian chodzi mi po głowie.
|
|
|
#1368 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też już śp niestety. Jednak pamiętam go bo zmarł jak miałam kilkanaście lat. Kornelia i Jagoda tez mi się podobają. Laura już niekoniecznie. Zuzi jest teraz sporo.Cytat:
![]() Mi się podobają jeszcze Karolina, Małgosia, Magdalena, a dla chłopców Michał, Paweł, Rafał, Łukasz. Tak jak pisałam, typowo polskie imiona bez udziwnień.
|
||
|
|
|
#1369 |
|
Zadomowienie
|
Coś widzę, że mowa o imionach dla brzdąców
Tylko wtrącę się na sekund kilka- mój synuś (o ile bedzie synuś, a w ogóle o ile bedzie jakiś dzidziuś ) to bankowo bedzie Miłosz Zakochana jestem już w tym imieniu od dawna, maż nie bardzo, ale go przekabacę Co do córci, to nie wiem, podobała mi się Maja, ale zbrzydło, jak już hurtowo wszedzie przwijają się małe Majki ![]() No to tyle... Wybaczcie, kochane ale praca mnie pochłania tak, ze nie moge byc z Wami i dyskutować, czego bardzo bardzo żałuję... mam nadzieję, że sajgon w pracy się skończy niebawem... Buzia!
|
#1370 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1371 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ufff... wreszcie udalo mi sie Was nadrobic :) pedzicie jak szalone :D jednak zbliza sie koniec pracy i za duzo juz nie posiedze plany mam na dzis zeby porobic przetworki z malinek, pojsc na zakupy, pojsc na grzyby... hm...chyba mi czasu braknie na cos :P |
|||||||
|
|
|
#1372 |
|
Zadomowienie
|
apropos imionek to dla chlopca podoba mi sie Mateusz.. a nie umiem sie zdecydowac na dziewczynke...TZ podobalo sie Wiktoria..ale chyba juz powoli mu przechodzi... sama nie wiem jakie bym corci dala....a nie ukrywam, ze chcialabym pierwsza corcie
|
|
|
|
#1373 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Z tą popularnością imienia Lena to nie zdawałam sobie sprawy, no, ale w mojej mieścinie nie ma już moich znajomych, nie mam z kim na piaskownicy siedzieć to nie wiem Chodź może zależy to też od regionu kraju, ciężko powiedzieć Tak czy siak z tym imieniem mam nieco mieszane uczucia, ale coś w sobie ma i wolę je niż jakieś Malwiny ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
Cytat:
W koło w sumie są lasy, ale to jednak kawałek, a ja nie mogę prawka zrobić z uwagi na epilepsję i zonk! Uziemiona!
|
|
#1374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) mój synek tak sie nazywa heheeheh a dla dziewczynki Maja ALE MI GORACOOOO u mnie w Szczecinie cieplutko ) ja w pracy ale tylko do 16... coraz bardziej siebie przekonuje ze jednak mam dzidzie , cały czas boli mnie podbrzusze, kreci mi sie w glowie, i mdli mnie
|
|
#1375 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Na początku myślałam że to @ się zbliża ale @ nie widać...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nic sie nie zapowiada na@...Zaczynam się martwić![]() Cytat:
Uwierz w to
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||||||
|
|
|
#1376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pobierają w przychodniach tylko do południa.Dziewczyny chciałabym zafarbować dziś włosy a mam takie małe obawy że mimo tych testów jest fasolka i nie wiem czy farbować czy nie?Jakby była to bardzo bym zaszkodziła?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-09-04 o 15:45 |
||
|
|
|
#1377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O widzę, że kolejna Szczecinianka się trafiła Ale miło.
|
|
|
|
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Partytura ta moja kolezanka ma prawo jazdy i normalnie jeździ... walnięta bo sprawia zagrozenie sobie i innym. Przy egzaminach poprostu nie wspomniała o epilepsji... ale mnie wkurzyła moja siostra pewnie nie zrozumiecie bo jej nie znacie ale to co czasami wyprawia to szkoda gadać. wszystko byle po złości.Robi sok więc prosiła żebym oderbała starsza corke z przedszkola (4 lata) i zawsze wtedy idzemy do mnie i odprowadzam ją dopiero po południu a siostra ma spokoj, a dzis to tym bardziej. No i dzis akurat brzuch mnie boli jak nigdy.. wiec wole leżeć. Moja mama stwierdziła że ja odprwadzi o 5. ale ta szczeliła focha że nie przyszłam bo drugą (1,5 roku) rozdartą strasznie i jej też nie wiełam. A niby jak mam taszczyć wózek w którym nie chce siedzieć czy ją jak się rzuca po ulicy a ja nie moge nosić ?! i stwierdziła że mam przyprowadzic starsza bo tamta sie drze a takto bedzie sie bawic ze starsza (a w dzien dzien powtarza ze ja to wkur**a jak mlodsza sie bawi a jak tylko widzi starsza to jej wyrywa zabawki i musi byc na jej. no i starsza musi sie podporzadkowywac mlodszej bo ze mlodsza to diabelek wiec byle by sie nie darla, wiec najczesciej drą sie obie) zamiast się cieszyć że chociaz jedną wziełam, to foch i mam odprowadzić drugą. Wkur**am się bo ona zawsze robi ludziom po złości. Wystarczy że raz jej odmówisz to foch na tydzień... Jak mama sie spóźniła do pilnowania dzieci (bo ta sie chciala wybrac na zakupki) to nie otworzyła jej drzwi wogole... Ja pierpapier jak można być takim egoistą i mściwa osobą to nie mam pojęcia... wygadałam się ale to kropla w morzu |
|
|
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
Widze że jest rozmowa o imionach
Ma dla dziewczynki mamy wybrane Łucja lub Anastazja.Dla chłopca tż podoba się Adrian,ale mi nie bardzo.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1380 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

Niestety wczoraj nie było szans na przytulanie. Mój jak wrócił z pracy wyżalił mi się że ma problemy z tą dodatkową jego prywatną budową i tak się tym zmartwił że nie myślał o niczym innym
W tym tyg przez tą budowę zapowiada się że Tż będzie wracał dużo później do domu począwszy od wczoraj to już całkiem możemy zapomnieć o seksie... Trudno się mówi miałam odpuścić ale kurcze mój organizm akurat teraz wysyła mi wszelakie objawy jak nigdy chyba sam chce żebym się tym przejmowała

To ja dołączam do Ciebie z kawką

Pamiętaj, aby po przytulankach nie iść do ubikacji, najlepiej rób siusiu przed. A potem podegnij sobie kolanka i leż tak z pół godzinki, niech plemniczki robią swoje. 

doskonale Cię rozumiem, miałam to samo kilka dni temu. Wracam z łazienki, a tz śpi 
Zmień test, a najlepiej idź na betę!
to moje marzenie ale jeszcze 3 tyg