Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-04, 10:14   #1351
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Witajcie dziewoje

Kocurku witaj w klubie mi się wczoraj zaczęła owulacja i dzisiaj już raczej jej nie ma no ale prawie w tym samym czasie jesteśmy.

Powiem wam dziewczyny że w życiu nie maiłam tak mocnych objawów na owulacje. Plamienie do tego kłucie w dole brzucha i masakryczny spadek nastroju wczoraj przechodziłam. Ten cykl będzie do niczego Niestety wczoraj nie było szans na przytulanie. Mój jak wrócił z pracy wyżalił mi się że ma problemy z tą dodatkową jego prywatną budową i tak się tym zmartwił że nie myślał o niczym innym Nie mogłam go zmusić przecież do przytulanek. Przeprosił mnie i chyba tak jak nigdy przytulił to było coś niesamowitego a mimo to jak tylko zasną ja zaczęłam po prostu płakać, nie wiem co mi się stało łzy ciekły mi normalnie po policzkach W tym tyg przez tą budowę zapowiada się że Tż będzie wracał dużo później do domu począwszy od wczoraj to już całkiem możemy zapomnieć o seksie... Trudno się mówi miałam odpuścić ale kurcze mój organizm akurat teraz wysyła mi wszelakie objawy jak nigdy chyba sam chce żebym się tym przejmowała
Stary 2012-09-04, 10:16   #1352
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Heloł Kocurku To ja dołączam do Ciebie z kawką

Witam wszystkie Was z rana

Ja z rana zaprowadziłam starszego do szkoły. Wróciłam, pomyłam naczynia,pościeliłam łóżka,zrobiłam śniadanie sobie i młodszemu. Nawet pomidorówkę już zgotowałam
Młody ma dzisiaj 4 lekcje, także kończy 11.15. Szybciutko. Ledwo poszedł i zaraz będzie w domu

Ja pracuje od rana I ugotowałam kapustke. Jeszcze żeberka muszę usmazyc i do kapusty włozyc

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Kocurku, czyli to DZIŚ? Jeśli tak, to trzymamy wszystkie kciuki. Pamiętaj, aby po przytulankach nie iść do ubikacji, najlepiej rób siusiu przed. A potem podegnij sobie kolanka i leż tak z pół godzinki, niech plemniczki robią swoje.

.

Kochana dzieki za rady z robieniem dzidzi ostatnio nie było problemu..niestety pojawiły sie póxniej. Do tego zaczynam staranka w nastepnym cyklu

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 10:34   #1353
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Ale z Ciebie "kobieta pracująca" jest prawie 10 a ja w piżamie nadal na łóżku, więc przy Tobie to taki leń ze mnie Ja w planach na dziś mam tylko ugotować obiad i wystroić się do pracy

Pytałaś ile dni mi zostało do nieprzyjścia - czekam do 36 dc, bo ostatnio tak miałam i teraz cykl jest podobny więc jakieś 10 masakrycznie długich dni!!!
No to najpóźniej powinna przyjść gdzieś w połowie września? No to ściskam kciuki
A co do kobiety pracującej to proszę Cię Też mam dni,że najchetniej bym gniła w wyrku. Ale jak się ma 2 dzieci i w tym jedno w wieku szkolnym to nie można sobie na to pozwolić. Trzeba chcąc nie chcąc rano wstać i wyszykować towarzystwo ( a ja tak lubię spać ) No a potem,szybko co nie co ogarnąć w domu i znowu leciec do szkoły. A potem to już jakoś dzień leci.

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
Dzieeenn dobry! i oczywiscie gratuluje fasolek mamusiom nowym
nie mialam czasu sie odezwac, weekend minal dosc intensywnie i w niedzielke wieczorkiem ruszylam z mowim TZ w trase, dojechalismy do oslo, spotkalismy sie na kawe z moja siostra i szwagrem, no i oni namowili mnie, zebym u nich zostala tak wiec zostaje na tydzien

Isia ale piekny dzidziol! i jak czas szybko leci.. dopiero pisalas o tescie a tu juz taki babelek rosnie duzy alee fajnie

testu drugiego nie robilam.. bo sie rcohe boje, ze sie rozczaruje, a to boli.. zresszta dobrze wszystkie tutaj o tym wiemy. ;( na tamtym tescie dosc wyraznie widaac ta druga kreske, ale i tak sie boje.. poczekam, dzis lub jutro ma przyjsc @ takze zrobie moze jutro albo pojutrze.. u kwitki tez ostatnio wychodzily po dwie kreseczki.. i wiadomo jak bylo.. jak narazie bola mnie piersi, wczoraj 3 razy wymiotowalam, ale to to moze byc jakas wirusowka, moja mama teraz przechodzila.. albo przez nerwy, bo tak mnie moj Tz wczoraj doprowadzal do szaluu.. :/ no..takze przez najblizsze paaaare dni bede ciagle z wami, bo mam tu duuuuzo czzasu
Ale ja Ci zazdraszczam tych podróży kobieto!!!
Odpoczywaj i dbaj o siebie! Kreski są,objawy są to i fasolka jest. Nie ma innej opcji. Koniec,kropka,przecinek

A co do mnie i Kwitki to owszem u nas kreski były, ale jakieś widma pod światło, więc do końca nie wiadomo czy to kreski czy nasza wyobraźnia bo bardzo chciałyśmy A u Ciebie są wyraźne więc ciesz się nooo!

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 10:54   #1354
magdaammm
Raczkowanie

Cytat:
Ale ja Ci zazdraszczam tych podróży kobieto!!!
Odpoczywaj i dbaj o siebie! Kreski są,objawy są to i fasolka jest. Nie ma innej opcji. Koniec,kropka,przecinek

A co do mnie i Kwitki to owszem u nas kreski były, ale jakieś widma pod światło, więc do końca nie wiadomo czy to kreski czy nasza wyobraźnia bo bardzo chciałyśmy A u Ciebie są wyraźne więc ciesz się nooo!
ale wiesz jak jest.. zaczne sie cieszyc a tu pryjdzie @... czekam jeszcze dwa dni niby w ciagu 5 minut powinien wyjsc wiarygodny wynik.. takze czekamy czekaaamy mojemu narazie nic nie mowilam, bo wiem ze on bardziej zacznie sie nkrecac niz ja..
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 11:20   #1355
Luna0
Zakorzenienie

Magdamm zrób to dla mnie i zrob jutro rano test a napewno się nie zawiedziesz!n Testy z widoczną kreską nie wychodzą tak sobie o! Ja na moje też musiałam czekać, a po 2 dniach już widziałam w ciągu 5 minut chociaż lekką lkreske. Nie wiem czemu z was takie niedowiarki

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 11:21   #1356
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Witajcie dziewoje

Kocurku witaj w klubie mi się wczoraj zaczęła owulacja i dzisiaj już raczej jej nie ma no ale prawie w tym samym czasie jesteśmy.

Powiem wam dziewczyny że w życiu nie maiłam tak mocnych objawów na owulacje. Plamienie do tego kłucie w dole brzucha i masakryczny spadek nastroju wczoraj przechodziłam. Ten cykl będzie do niczego Niestety wczoraj nie było szans na przytulanie. Mój jak wrócił z pracy wyżalił mi się że ma problemy z tą dodatkową jego prywatną budową i tak się tym zmartwił że nie myślał o niczym innym Nie mogłam go zmusić przecież do przytulanek. Przeprosił mnie i chyba tak jak nigdy przytulił to było coś niesamowitego a mimo to jak tylko zasną ja zaczęłam po prostu płakać, nie wiem co mi się stało łzy ciekły mi normalnie po policzkach W tym tyg przez tą budowę zapowiada się że Tż będzie wracał dużo później do domu począwszy od wczoraj to już całkiem możemy zapomnieć o seksie... Trudno się mówi miałam odpuścić ale kurcze mój organizm akurat teraz wysyła mi wszelakie objawy jak nigdy chyba sam chce żebym się tym przejmowała
Biedactwo doskonale Cię rozumiem, miałam to samo kilka dni temu. Wracam z łazienki, a tz śpi i mimo, że wiem, że był bardzo zmęczony i nie miałam mu tego za złe, że zasnął, to zrobiło mi się jakoś smutasno i sobie pochliptalam

Dziś 20 dc, chyba pojutrze zrobię pierwszy test. Powstrzymuje się już od wczoraj, dzisiaj to 10 minut leżałam w łóżku i rozkminialam czy iść siusiu, czy zabrać ten test ze sobą. Wiem, że na 99% nic nie wykaże, ale koleżanka wkręca mi, że po tabletkach zaszła zaraz po okresie. No i chyba ma na mnie zły wpływ Pierwszy cykl po tabletkach był 27-dniowy, teraz nie wiem czego sie spodziewać, mam nadzieję, że okruszka

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 11:25   #1357
partytura
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
oo super moja siostra na tym badaniu darla sie jak opetana i sprawdzili jej tylko jeden jajowod, było wszystko ok, i po 10 dniach miala plodne i zaszla , wiec trzymam kciuki|) ps, wczesniej 3 lata sie starala

est z rana wyszedl identycznie jak te wczesniejsze, boje sie ze fasolka mogla sie slabo zagniezdzic i z @ strace ja ...((
poki co zyje jak ciezarna mama....
udanego dnia zycze wszystkim zmykam do szkoly i pracy)
helo nie ma co wrzucac zdjecia t
Będę kolejna - nie wkurzaj mnie Zmień test, a najlepiej idź na betę!

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Też musze iść do labolatorium, w któryś dzień
Z tymi kreskami to tak jak mówisz, miałaś dużo wyższą bete niż normalnie ja nawet jak niedawno robiłam na pamiatke to wyszła mocna kreska ale różowa bo poprostu taki test, chyba wiekszosc zabarwienia idzie na testowa a na kontrolną juz resztka bo pojawia się jako druga
Moje ciąże są z cienia kresek, ale jak już jest widoczna gołym okiem w każdym świetle to naprawde nie ma wątpliwości
Gratuluje 4 miesiąca to moje marzenie ale jeszcze 3 tyg
Wagą się nie przejmuj bo chyba nie chciałabyś tyle tyć.. na początek wystarczy a później i tak i tak przytyjesz
Ja kiedyś byłam ciągle głodna a teraz dla odmiany wogole nie mam apetytu. Za to cycki mnie dalej strasznie bolą
Tak samo misię wydaje, testowa nr 1 i na nią idzie najpierw próbka moczu

Cytat:
Kochana jesteś!!!!!!!!!!:cm ok: a jak mi wykraczesz to sama przyrządze Ci 100 a nwet więcej deserów, jakie tylko będziesz chciała ( bo ja piękę za☠☠☠iste ciasta i torty- nieprzechwalając się ) A jak będziesz w ciąży to tymbardziej będe przyrządzać te smakołyki i kurierem podsyłać
Uaaa, to ja tez chcę takiego kuriera hahaha

Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem

Edytowane przez partytura
Czas edycji: 2012-09-04 o 11:27
partytura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 11:34   #1358
magdaammm
Raczkowanie

lunkaobiecuje, ze zrobie ale pojutrze
anoxe widze, ze duzymi krokami nadchodzi wasz dziec fajny prezent dla Tz bylby stresik juz maly jest?
Stary 2012-09-04, 11:37   #1359
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Szejda Pokaż wiadomość
Witaj Opwiadaj jak na urlopie, jakie szczyty zdobyłaś? I mam nadzieję, że górskie powietrze Wam posłużyło i w niedzielę zobaczymy dwie kreseczki
Na urlopie super! Byliśmy na Kasprowym Wierchu, Giewoncie, Wielkim Kopieńcu, Gęsiej Szyi no i obskoczyliśmy jeszcze Morskie Oko, Rusinową Polanę, Dolinę Kościeliską, Jaskinię Mroźną. Było naprawdę ekstra, pyszne posiłki nam podawali, pogoda dopisała. No i najważniejsze, że odpoczęłam od wszystkiego psychicznie. Odcięłam się i nie myślałam kiedy owulacja, nie liczyłam dni płodnych. Mam nadzieję, że będą tego efekty

Cytat:
Chyba Cie pogięło z tym zapomnieniem
Oj tam oj tam

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Dedra welcome back
Heloł

Cytat:
Napisane przez dmoc4 Pokaż wiadomość
Hej Kobitki, jestem po badaniu HSG, jajowody mam drożne, czyli za miesiąc inseminacja Badanie mnie nie bolałoA bałam się okropnie
Trzymam kciuki, tym razem na pewno się uda, a może nawet bez inseminacji

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Bry!
@ się u mnie w koncu rozkręca, dziś boli a ja jak na złość mam masę roboty
Szkoda...

Cytat:
testu drugiego nie robilam.. bo sie rcohe boje, ze sie rozczaruje, a to boli.. zresszta dobrze wszystkie tutaj o tym wiemy. ;( na tamtym tescie dosc wyraznie widaac ta druga kreske, ale i tak sie boje.. poczekam, dzis lub jutro ma przyjsc @ takze zrobie moze jutro albo pojutrze.. u kwitki tez ostatnio wychodzily po dwie kreseczki.. i wiadomo jak bylo.. jak narazie bola mnie piersi, wczoraj 3 razy wymiotowalam, ale to to moze byc jakas wirusowka, moja mama teraz przechodzila.. albo przez nerwy, bo tak mnie moj Tz wczoraj doprowadzal do szaluu.. :/ no..takze przez najblizsze paaaare dni bede ciagle z wami, bo mam tu duuuuzo czzasu
Magda rób tego testa drugiego, bo na pewno będą dwie krechy kochana!

Ja mam dziś 23 dc, (nie)czekam na @, choć czuję, że przyjdzie jednak. Dziś tak jak to co miesiąc na parę dni przed @ czuję ból w krzyżu i z lekka cycki. Także złudzeń nie mam póki co. A jak się okaże, że jednak się udało to się poryczę z radości.
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 11:46   #1360
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
anoxe widze, ze duzymi krokami nadchodzi wasz dziec fajny prezent dla Tz bylby stresik juz maly jest?
Prezent byłby cudowny chyba dla wszystkich, łącznie z dziadkami a stres? Nie ma nic za to nadrabia moja mama, która panikuje na każdym kroku i musze ją trochę strofowac i przez to chyba nie mam siły sie denerwować : no i po tym jak pan z zespołu złamał rękę, wczoraj podpisaliśmy umowę z innym zespołem, uff

Leon
Stary 2012-09-04, 12:31   #1361
Mokka_83
Wtajemniczenie

dedra, witamy No i jak mogłybysmy Cię zapomnieć?

Cytat:
Napisane przez maja rosee Pokaż wiadomość
Dziewczyny ! ! !

Zrobiłam test bo te 37 dni to jakoś długo mi było na cykl i zobaczyłam II wielkie różowe kreski. SZOK! Płakałam i śmiałam się , nareszcie się udało!
Tylko o\teraz bardzo się boję żeby było wszystko ok bo 2 lata temu poroniłam.

Bardzo się cieszę !!!!!!!!!!!!
maja rosee, ale super wieści! Gratulacje

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Ja jestem wściekłaChciałam iść na bete to akurat w tym tygodniu kolega wział urlop,i kierownik nie zgodził się żebym przyszła pózniej ani zamieniła sie zmianami z kimśI doopa z betyA @ dalej nie ma...
a nie możesz pójśc po pracy?
Cytat:
Napisane przez maja rosee Pokaż wiadomość
oto kreseczki jak wspomniałam
wow Jak wyraźnie widać Super Gratulacje, Mamusiu
Cytat:
No i zdjęcie mojego brzdąca. Może zarażę którą? To pierwsze zrobione w poradni prenatalnej a dwa ostatnie u mojego ginekologa.
super zdjęcia Już się nie mogę doczekac żeby jutro naszego brzdąca na usg prenatalnym podejrzeć A z drugiej strony boję się strasznie
Cytat:
Napisane przez 07_Pati_07 Pokaż wiadomość
co do imion to my z mężem jakoś wymyśliliśmy sobie Tymona, i tak czekamy na naszego Tymka :p na dziewczynkę jakoś nie mam pomysłu
o, mi tez sie Tymon podoba ale Tż oczywiście nie

Cytat:
Napisane przez dmoc4 Pokaż wiadomość
Hej Kobitki, jestem po badaniu HSG, jajowody mam drożne, czyli za miesiąc inseminacja Badanie mnie nie bolałoA bałam się okropnie
dmoc, no to super że jajowody drożne A teraz czekamy na fasolkę Nam sie udało w 2 cyklu po badaniu drożności
Stary 2012-09-04, 12:49   #1362
magdaammm
Raczkowanie

u nie Tz ciagle chcial Tymona i dalej powtarza, ze jak bedzie dzidziol to bedzie Tymek ja na poczatku nie bylam przekonana, ale wygral Tymon a dzieczynka Idalia, Ida na 1000000% bedzie
Stary 2012-09-04, 12:59   #1363
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Hue, hue. O imiona się prowadzi fajne wojny z tz Ja chcę Zosię, on Jasia, chociaż ja tam bym wolała Leona albo Igora, Borysa Pięć lat temu wymyśliłam sobie Amelie, ale teraz jest ich dużo i mi się przejadło. Chociaż powiem Wam, że teraz rodzą dziewczyny z wyżu demograficznego lat 90 i stąd też dzieciaczków jest masa, imiona się powtarzają. I przestałam się tym przejmować. Ja jestem Ania, w klasie bylo nas cztery i jakoś nigdy nie miałam z tym problemu

Leon
Stary 2012-09-04, 13:49   #1364
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Biedactwo doskonale Cię rozumiem, miałam to samo kilka dni temu. Wracam z łazienki, a tz śpi i mimo, że wiem, że był bardzo zmęczony i nie miałam mu tego za złe, że zasnął, to zrobiło mi się jakoś smutasno i sobie pochliptalam

Dziś 20 dc, chyba pojutrze zrobię pierwszy test. Powstrzymuje się już od wczoraj, dzisiaj to 10 minut leżałam w łóżku i rozkminialam czy iść siusiu, czy zabrać ten test ze sobą. Wiem, że na 99% nic nie wykaże, ale koleżanka wkręca mi, że po tabletkach zaszła zaraz po okresie. No i chyba ma na mnie zły wpływ Pierwszy cykl po tabletkach był 27-dniowy, teraz nie wiem czego sie spodziewać, mam nadzieję, że okruszka
Hmmm wydaje mi się,że niepotrzebnie ten test tak szybko...Możesz tylko się zasmucić bo wyjdzie negatyw a fasolka może tam być
Może jednak poczekaj

Cytat:
No to trzymam kciuki za potwierdzenie II kresek

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
Na urlopie super! Byliśmy na Kasprowym Wierchu, Giewoncie, Wielkim Kopieńcu, Gęsiej Szyi no i obskoczyliśmy jeszcze Morskie Oko, Rusinową Polanę, Dolinę Kościeliską, Jaskinię Mroźną. Było naprawdę ekstra, pyszne posiłki nam podawali, pogoda dopisała. No i najważniejsze, że odpoczęłam od wszystkiego psychicznie. Odcięłam się i nie myślałam kiedy owulacja, nie liczyłam dni płodnych. Mam nadzieję, że będą tego efekty

Oj tam oj tam

Heloł

Trzymam kciuki, tym razem na pewno się uda, a może nawet bez inseminacji

Szkoda...

Magda rób tego testa drugiego, bo na pewno będą dwie krechy kochana!

Ja mam dziś 23 dc, (nie)czekam na @, choć czuję, że przyjdzie jednak. Dziś tak jak to co miesiąc na parę dni przed @ czuję ból w krzyżu i z lekka cycki. Także złudzeń nie mam póki co. A jak się okaże, że jednak się udało to się poryczę z radości.
No to wypoczynek miałaś super Pozazdrościć! `Trzymam kciuki,żeby jednak wstręciucha nie przyszła

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Hue, hue. O imiona się prowadzi fajne wojny z tz Ja chcę Zosię, on Jasia, chociaż ja tam bym wolała Leona albo Igora, Borysa Pięć lat temu wymyśliłam sobie Amelie, ale teraz jest ich dużo i mi się przejadło. Chociaż powiem Wam, że teraz rodzą dziewczyny z wyżu demograficznego lat 90 i stąd też dzieciaczków jest masa, imiona się powtarzają. I przestałam się tym przejmować. Ja jestem Ania, w klasie bylo nas cztery i jakoś nigdy nie miałam z tym problemu
U mnie dla dziewczynki od długiego czasu jest Kornelcia. I tak jakoś mi się wbiła w głowę Dla chłopaka nie mamy jeszcze pomysłu ale podeszło nam ostatnio imię Cyprian. Ale to nie jest takie stuprocentowe jak ta Kornelcia

No i okna chyba umyję jutro bo kropić zaczęło coś:/
Ale za to idę sprzątać chatę dalej i popatrzeć w szafkach u chłopaków co się nadaje jeszcze,a co dokupić prócz spodni i butów trzeba.
Co do ciuchów to aż się boję zimy bo ubrać będę musiała całą naszą 4:/

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-04, 14:05   #1365
dedra
Zadomowienie

Jeśli chodzi o imiona to mi się podobają takie typowo polskie, ale nie wymyślne. Dla dziewczynki to Basia na przykład, a chłopiec mi się podoba Antek. Ale wiem, że mój TŻ nie zgodzi się na te imiona, bo Basia to moja mama i nie przepadają za sobą z TŻ, a Antek się mu nie podoba.
Także jeśli już przyjdzie co do czego to będziemy myśleć, bo na razie to nie ma co.
Stary 2012-09-04, 14:17   #1366
partytura
Zadomowienie

Mój dziadek miał na imię Antek, umarł jak miałam z 1,5 roku, ale imię mi się podoba. Tymek też Nie mam pojęcia jakie imię będzie miało moje maleństwo jeśli przyjdzie na świat. Ale powiem Wam, że Kornelia też mi chodziła po głowie, albo Jagoda Z imion damskich to mało mi się podoba w sumie. Laura jest sympatyczne, Wiktorii pełno, nawet u znajomych i już mi się od tego chyba przejadło.. kurczę do żadnego nie jestem jakoś 100% przekonana. Jagoda chyba najsilniejsza A moja znajoma z czasów szkoły zawsze chciała Zuzię i Zuzię ma więc jej TŻ został niewątpliwie zdominowany przez Anetę, silny ma charakterek hehe

Stary 2012-09-04, 14:20   #1367
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez partytura Pokaż wiadomość
Mój dziadek miał na imię Antek, umarł jak miałam z 1,5 roku, ale imię mi się podoba. Tymek też Nie mam pojęcia jakie imię będzie miało moje maleństwo jeśli przyjdzie na świat. Ale powiem Wam, że Kornelia też mi chodziła po głowie, albo Jagoda Z imion damskich to mało mi się podoba w sumie. Laura jest sympatyczne, Wiktorii pełno, nawet u znajomych i już mi się od tego chyba przejadło.. kurczę do żadnego nie jestem jakoś 100% przekonana. Jagoda chyba najsilniejsza A moja znajoma z czasów szkoły zawsze chciała Zuzię i Zuzię ma więc jej TŻ został niewątpliwie zdominowany przez Anetę, silny ma charakterek hehe
Kurczę to my chyba myślimy o tym samym Ja też mówiłam mężowi,że Kornelia na pierwszym miejscu, a Jagoda na drugim
A śmiałam się,że jak walnie z dwururki i będą bliźniaczki to Kornelka i Jagódka eheheh
Podobało mi się jeszcze Lena. Ale tu wokół mnie już dużo tego i przejadło mi się.
Dla chłopca właśnie pomysłów brak. Oba jakie nam się podobały to już mamy. Dla ewentualnego trzeciego nie mam jeszcze. Ten Cyprian chodzi mi po głowie.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-04, 14:30   #1368
dedra
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie mój dziadek też był Antek Też już śp niestety. Jednak pamiętam go bo zmarł jak miałam kilkanaście lat. Kornelia i Jagoda tez mi się podobają. Laura już niekoniecznie. Zuzi jest teraz sporo.

Cytat:
Kurczę to my chyba myślimy o tym samym Ja też mówiłam mężowi,że Kornelia na pierwszym miejscu, a Jagoda na drugim
A śmiałam się,że jak walnie z dwururki i będą bliźniaczki to Kornelka i Jagódka eheheh
Podobało mi się jeszcze Lena. Ale tu wokół mnie już dużo tego i przejadło mi się.
Dla chłopca właśnie pomysłów brak. Oba jakie nam się podobały to już mamy. Dla ewentualnego trzeciego nie mam jeszcze. Ten Cyprian chodzi mi po głowie.
Lena to teraz bardzo popularne imię. Będzie w klasie po kilka pewnie za parę lat. Cyprian moja znajoma nazwała synka, mnie się nie podoba. A wołają na niego Cypek
Mi się podobają jeszcze Karolina, Małgosia, Magdalena, a dla chłopców Michał, Paweł, Rafał, Łukasz. Tak jak pisałam, typowo polskie imiona bez udziwnień.
Stary 2012-09-04, 14:49   #1369
Kejthx
Zadomowienie

Coś widzę, że mowa o imionach dla brzdąców Tylko wtrącę się na sekund kilka- mój synuś (o ile bedzie synuś, a w ogóle o ile bedzie jakiś dzidziuś ) to bankowo bedzie Miłosz Zakochana jestem już w tym imieniu od dawna, maż nie bardzo, ale go przekabacę Co do córci, to nie wiem, podobała mi się Maja, ale zbrzydło, jak już hurtowo wszedzie przwijają się małe Majki
No to tyle...
Wybaczcie, kochane ale praca mnie pochłania tak, ze nie moge byc z Wami i dyskutować, czego bardzo bardzo żałuję... mam nadzieję, że sajgon w pracy się skończy niebawem...
Buzia!
Stary 2012-09-04, 14:54   #1370
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Coś widzę, że mowa o imionach dla brzdąców Tylko wtrącę się na sekund kilka- mój synuś (o ile bedzie synuś, a w ogóle o ile bedzie jakiś dzidziuś ) to bankowo bedzie Miłosz
O to to! Zapomniałam o tym imieniu! Tez mi się bardzo podoba.
Stary 2012-09-04, 14:54   #1371
magbes
Zadomowienie

Cytat:
Gratuluję!!

Dedra, no cieszę się, że jesteś kochana. Zdążyłam się za Wami stęsknić. Szkoda, że ziółek nie wziełaś, ale co tam, może się udało??? Oby. Będę na pewno trzymać kciuki.

Hmm odnośnie imion to mi co chwilę się inne podoba. Ale wciaż i niezmiennie podoba mi się Gabriela lub Gabriel. Jak będzie synek to na drugie dostanie po moim śp Tacie - Jerzy. Co do córci to podobała mi się Anielka, ale przeczytałam charakterystykę imienia i,,,, brrr. Zostanę chyba przy Gabi.

Gratuluję:roza:.

Czemu Madzia się nie odzywa? Przecież i ona zaciążyła.

Ja sobie dziś kupiłam leginsy ciążowe, bo już z zwykłych spodniach ciężko. Nie dopinam się już od dawna, ale niewygodnie. A teraz tak fajnie, swobodnie w tych leginsach. Patrzyłam też na spodnie dżinsy ale cena mnie powaliła - 145 zł. Szok. Nie, nie, za takie to ja podziękuję, kupię sobie na allegro.

No i zdjęcie mojego brzdąca. Może zarażę którą? To pierwsze zrobione w poradni prenatalnej a dwa ostatnie u mojego ginekologa.
ale piekne fotki !! Isia on wyglada, jak by ssał kciuka sobie :D

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Czuje sie jak buli (pamietacie?) Można mnie turlać

Jadłam pierś zapiekana w ziolach z cebulka w piekarniku z fryteczkami własnej roboty takze z piekarnika. Do tego sałatka z pomidorków z mojego ogródka z cebulka i kropelką oliwy. Oczywiści z sosem tysiaca wysp

Zdjęcia piękne..jakos pomyślałam, ze to chłopak- nie wiem czemu?
i zrobilam sie glodna :P

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
ło matko ile fasolek....
GRATULACJE DZIEWCZYNY!!!
Dedra welcome back :roza:
Isia cudny maluszek :love:
Monini jak sparwa?
i teraz polecę wyświechtanym frazesem MARU póki nie ma @ ... bla, bla Ty wiesz co mam na myśli ;) ps. jak tam syfik pookienny?
moja @ rozkręciła się na dobre, leci ze mnie jak ze szlachtanej świni :mur:, połówek wraca w czw lub pt to podziałamy.
Dziś mam taki sajgon, że galaty pogubić można. Rano odwiozłam młodego na rozpoczęcie roku ( mój książniczek nie chciał sobie fryzki rozwalić podczas jazdy na bicyklu... :mdleje: ), potem pojechałam do kilku księgarni w celach kompletacji podręczników, powrót po młodego, zakupy...
W domu oprawianie zeszytów, książek, ćwiczeń... :mur: No i zaprawilam 3 skoki ogórów! :jupi: Pierwszy raz w życiu :D Kij tam w oko, że pewnie będą niezjadliwe ( taka ze mnie zaprawiara jak z koziej doopy rajzentasza) ALE SĄ MOJE!
heh...ale ja lubie Ciebie czytac :D

Cytat:
HEJ LASKI:)
niebyło mnie przez week i tyle do czytania, że musze zaparzyć herbatki zielonej i porządnie przysiąść do lektury by was nadrobić:ehem:

Gratulacje nowym mamuśkom!!!!!!! Kreseczki piękne i widoczne!!:) :oklaski::oklaski: No i oczywiście witam nowe kobietki na forum :roza::roza:

U mnie kochane 25dc, i nieczekam na @ pewnie tak do 36dc, bo ostatnio taki długi cykl miałąm,a i w tym tempka minimalnie dopiero 23dc urosła.....więc czekam na rozwój sytuacji, czy się udało.....
Ale jakoś wogóle nieczuję by się miało udać :nie::nie::nie:

Wczorej po powrocie z weekendu od rodziców, to takiego momentalnie doła złapałam i to bez powodu...:( że nawet jak Tż się przymilał, masaż zaczął robić ,to ja tylko odwróciłam się od niego i poszłam spać....a on zdziwiony, dlaczego w ciągu 5 min od uśmiechniętej dziewczyny stałam się tak zdołowaną osobą :( no cóż hormony robią swoje:).
Niespałam całą noc....zmordowana poszłam na 6 do pracy....w pracy zaczełam kichać , katar dostłam i tak już czułam się źle, że niewiedziałam czy wytrzymam do końca zmiany, i już myślałam ,że przyziębienie mnie bierze bo tak zawsze się u mnie ono zaczyna, i że muszę zajść po pracy do apteki - a tu odziwo pod koniec zmiany poczułam się jak nowo narodzona!!!wszystko mi przeszło!!!tak jakbym miła kilku godzinne osłabienie oraganizmu!!:pala:
ja wczoraj mialam taki jednodniowy kryzys,,,, ale zwiazany ze strasznym bolem glowy i zmianami tempoeratur... rzaz mi bylo goraco ze otwieralam okna a za chwile zimne ze az ciarki mialam...

Cytat:
Oj jakoś w to wogóle niewierze :nie: wątpie że się coś uda w tym cyklu :( czasem to wątpie czy wogóle nam się uda :(
Słyszałam, że niektóre dziewczyny reagują na imlantację pogorszeniem chwilowym zdrowia, stanem grypopodobnym, niby przeziębieniem, a z kolei inne mają przypływ energii i sił witalnych :-)

Ja czekam na Tż i do pizzeri mykamy:P a głodna jestem okropnie!!!

Kochane życze miłego wieczorku, i przytulać się z połówkami intensywnie , żeby wysyp kolejnych fasolek był!!:brzydal:

Ps. wczorej na spacerze z psem w lesie znalazłam z mama 30 prawdziwków:ehem: , a że "grzybiarka" ze mnie, to czekam na jesienne deszcze i parną pogode, by wysyp grzybków był, ale i przy okazjii fasolek na forum rzecz jasna :D
:love::love::love::love: jak ja uwielbiam grzyby zbierac no okropniascie uwielbiam! chyba dzis TZ zapakuje do auta i zaciagne do lasu :brzydal::brzydal: ale najpierw planuje wybrac sie na zakupki :D

Cytat:
heloo o to moj test nr 2 , nie jestem zadwolona, ale na jutro rano czeka 2 , jezeli wyjdzie tak samo bede sie cieszyla na maxa i zaloze watek chyba ze mnie ktoras z was wyprzedzi..:)) zapraszam:)ale was tu nie opuszcze :))
dwie krechy jak sie patrzy! mama bedziesz kochana:)

Cytat:
Hej laseczki:)
Wstałam wypoczęta -wkońcu!!!! Na popołudnie do pracy mam, a tak mi się niechce, że szok!!!!! A na dodatek Tż dziś lub jutro kładzie się do szpitala- ma zabieg na kolano, bo mu się w nogę zachciało grać jak euro było :pala::pala::pala::pala: a teraz kolano uszkodzone od czerwca:pala: I na dodatek uświadomił mnie dziś, że przez najbliższe 2 - 3 tyg mogą być nici z przytulanek , bo niewie jak bedzie z nogą :mur::mur::mur::mur:

Od wczorej mam dużo biało - mlecznego , gęstego śłuzu, wręcz taki czop!!!i mam nadzieje , że niebedzie to znów zapalnenie, jak w poprzednim cyklu :mur: bo już się zaczynam martwić :(- a co Wy jako ekspertki od tego typu spraw sądzicie?? :D

A to kłucie jajników to jak wygląda??? bo ja czasem mam takie kłucie chwilowe po prawej lub po lewej stronie tak koło bioder i jakby promieniowało do nerek, kręgosłupa- ale czy to mogą być jajaniki :yyyy::yyyy:
hm...noga w przytulankach nie powinna przeszkdzac :D

ufff... wreszcie udalo mi sie Was nadrobic :) pedzicie jak szalone :D
jednak zbliza sie koniec pracy i za duzo juz nie posiedze
plany mam na dzis zeby porobic przetworki z malinek, pojsc na zakupy, pojsc na grzyby... hm...chyba mi czasu braknie na cos :P
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 14:59   #1372
magbes
Zadomowienie

apropos imionek to dla chlopca podoba mi sie Mateusz.. a nie umiem sie zdecydowac na dziewczynke...TZ podobalo sie Wiktoria..ale chyba juz powoli mu przechodzi... sama nie wiem jakie bym corci dala....a nie ukrywam, ze chcialabym pierwsza corcie
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 15:07   #1373
partytura
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
No właśnie mój dziadek też był Antek Też już śp niestety. Jednak pamiętam go bo zmarł jak miałam kilkanaście lat. Kornelia i Jagoda tez mi się podobają. Laura już niekoniecznie. Zuzi jest teraz sporo.

Lena to teraz bardzo popularne imię. Będzie w klasie po kilka pewnie za parę lat. Cyprian moja znajoma nazwała synka, mnie się nie podoba. A wołają na niego Cypek
Mi się podobają jeszcze Karolina, Małgosia, Magdalena, a dla chłopców Michał, Paweł, Rafał, Łukasz. Tak jak pisałam, typowo polskie imiona bez udziwnień.
No babeczki, to faktycznie mamy zbliżone upodobania co do imion
Z tą popularnością imienia Lena to nie zdawałam sobie sprawy, no, ale w mojej mieścinie nie ma już moich znajomych, nie mam z kim na piaskownicy siedzieć to nie wiem Chodź może zależy to też od regionu kraju, ciężko powiedzieć Tak czy siak z tym imieniem mam nieco mieszane uczucia, ale coś w sobie ma i wolę je niż jakieś Malwiny

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Coś widzę, że mowa o imionach dla brzdąców Tylko wtrącę się na sekund kilka- mój synuś (o ile bedzie synuś, a w ogóle o ile bedzie jakiś dzidziuś ) to bankowo bedzie Miłosz Zakochana jestem już w tym imieniu od dawna, maż nie bardzo, ale go przekabacę Co do córci, to nie wiem, podobała mi się Maja, ale zbrzydło, jak już hurtowo wszedzie przwijają się małe Majki
No to tyle...
Wybaczcie, kochane ale praca mnie pochłania tak, ze nie moge byc z Wami i dyskutować, czego bardzo bardzo żałuję... mam nadzieję, że sajgon w pracy się skończy niebawem...
Buzia!
O, Maja też mi się dość mocno podoba

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
(...)

ufff... wreszcie udalo mi sie Was nadrobic pedzicie jak szalone
jednak zbliza sie koniec pracy i za duzo juz nie posiedze
plany mam na dzis zeby porobic przetworki z malinek, pojsc na zakupy, pojsc na grzyby... hm...chyba mi czasu braknie na cos :P
Uaaaa! Ale mi zrobiłąś przysłowiowego "gula".. Malinki Co ja bym dała za garść malinek lub sok z naaturalnych malin.... A ja nie mam gdzie nazrywać.. i na grzybki też bym poszła, a tu zonk,nie bardzo mam gdzie W koło w sumie są lasy, ale to jednak kawałek, a ja nie mogę prawka zrobić z uwagi na epilepsję i zonk! Uziemiona!

Stary 2012-09-04, 15:21   #1374
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
No babeczki, to faktycznie mamy zbliżone upodobania co do imion
Z tą popularnością imienia Lena to nie zdawałam sobie sprawy, no, ale w mojej mieścinie nie ma już moich znajomych, nie mam z kim na piaskownicy siedzieć to nie wiem Chodź może zależy to też od regionu kraju, ciężko powiedzieć Tak czy siak z tym imieniem mam nieco mieszane uczucia, ale coś w sobie ma i wolę je niż jakieś Malwiny

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

O, Maja też mi się dość mocno podoba

Uaaaa! Ale mi zrobiłąś przysłowiowego "gula".. Malinki Co ja bym dała za garść malinek lub sok z naaturalnych malin.... A ja nie mam gdzie nazrywać.. i na grzybki też bym poszła, a tu zonk,nie bardzo mam gdzie W koło w sumie są lasy, ale to jednak kawałek, a ja nie mogę prawka zrobić z uwagi na epilepsję i zonk! Uziemiona!
HELO a mi sie podoba dla chłopca imię Dawid - ) mój synek tak sie nazywa heheeheh a dla dziewczynki Maja

ALE MI GORACOOOO u mnie w Szczecinie cieplutko) ja w pracy ale tylko do 16... coraz bardziej siebie przekonuje ze jednak mam dzidzie , cały czas boli mnie podbrzusze, kreci mi sie w glowie, i mdli mnie
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 15:27   #1375
iza243
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
Napisane przez kalusia1 Pokaż wiadomość
Cześć Kochane!
Nie zaglądałam na forum od piątku a tu tyle dobrych wieści Gratuluję wszystkim świeżo zafasolkowanym Mam nadzieję, że grono szybko będzie się powiększać
U mnie 5 dc, @ już prawie sobie poszła, więc zaczynamy starania
Na własną odpowiedzialność postanowiłam, że nie będę brać duphastonu. Skoro z nim się nie udało przez 2 cykle, to spróbuję teraz bez.
A powiedzcie mi jak to jest z wiesiołkiem..., bo wyczytałam, że bierzemy go od 1 dc do owulacji. A jeśli będę brać trochę dłużej, bo przecież nie zawsze da się określić dzień owulki, to czy może to w czymś zaszkodzić?
wiesiołka bierz tylko do owulacji bo potem powoduje skurcze.
Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość
Dziewczyny widziałyście juz wątek: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 2012-09-03 [14:43] przez Koronek

oczywiście nie omieszkałam zajrzeć...
może jeszcze pare z nas dołaczy do niego, tez bym chciała

a tak wogóle to musze wam powiedziec ze nie wiem co w tym jest.... ale od kiedy zajrzalam tu pierwszy raz to teraz codziennie MUSZĘ tu wejść, zobaczyć co u was słychać, jak idą starania i wogóle co napisałyście, cos w tym jest co uzależnia

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

choć dziś mam 21 dc i w sumie nic nie czuje na poczatku z 1-2 dni po owu tylko ze 4 dni bol dolu brzucha i prawego jajnika a teraz cisza........
Wizaż uzależnia
Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie, bo tak przegladam sobie artykuły o pierwszych objawach i przeczytalam o bulgotaniu w brzuchu? i stad moje pytanie, bo nie wiedzialam ze wsrod objawow ciazy jest cos takiego! a konkretnie - wlasnie ok 2-3 dni po owu, w czasie kiedy troche ten brzuch mnie bolal wieczolrem mialam takie glosne przelewanie w brzuchu - dosc dlugo trwalo w sumie caly wieczor, az TZ smial sie ze musze byc baaardzo glodna. i nie bylo to zwykle burczenie tylko wlasnie takie przelewanie.
Czy jako objaw ciazy ten fakt trwa dlugo? tzn jakis dluzszy czas, kilkuu dni? bo ja mialam wlasnie ten jeden wieczor, i jakos tak tego nie skojarzylam...?
Ja tak mam od 1,5 tygodniaNa początku myślałam że to @ się zbliża ale @ nie widać...

Cytat:
oo super moja siostra na tym badaniu darla sie jak opetana i sprawdzili jej tylko jeden jajowod, było wszystko ok, i po 10 dniach miala plodne i zaszla , wiec trzymam kciuki|) ps, wczesniej 3 lata sie starala

est z rana wyszedl identycznie jak te wczesniejsze, boje sie ze fasolka mogla sie slabo zagniezdzic i z @ strace ja ...((
poki co zyje jak ciezarna mama....
udanego dnia zycze wszystkim zmykam do szkoly i pracy)
helo nie ma co wrzucac zdjecia t
Dostaniesz baty
Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Bry!
@ się u mnie w koncu rozkręca, dziś boli a ja jak na złość mam masę roboty
Dmoc! trzymam kciuki
Kejthx - to teraz jakoś razem będziemy się starać
Chociaż moje cykle są długie, więc owu jeśli będzie to pewnie koło 20 września.
A i chyba muszę wiesiołka zakupić .. bo już w 1 cyklo z Clo śluzu jk na lekarstwo, to tym razem nie będzie pewnie lpeiej.

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Czesc!
U mnie nadal nic 37 dc. Szkoda, ze akurat teraz mam urlop i nie moge isc do gina.

Dmoc, na czym polega to badanie droznosci? Powodzenia!
U mnie teżNic sie nie zapowiada na@...Zaczynam się martwić
Cytat:
Dzieeenn dobry! i oczywiscie gratuluje fasolek mamusiom nowym
nie mialam czasu sie odezwac, weekend minal dosc intensywnie i w niedzielke wieczorkiem ruszylam z mowim TZ w trase, dojechalismy do oslo, spotkalismy sie na kawe z moja siostra i szwagrem, no i oni namowili mnie, zebym u nich zostala tak wiec zostaje na tydzien

Isia ale piekny dzidziol! i jak czas szybko leci.. dopiero pisalas o tescie a tu juz taki babelek rosnie duzy alee fajnie

Kochana będziesz mamusia miałaś 2 piękne kreseczki i masz objawyUwierz w to

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 15:30   #1376
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Ejj masz 2 kreski widoczne,nawet dla takich ślepców jak ja i przestań tak źle myśleć, bo to jeszcze gorzej tak się stresować , a Tobie już niewolno się stresować i przemęczać Moja koleżanka z pracy była w 2 mc ciązy, a testy wychodziły negatywne, dopiero beta ukazała ciąże. Więc ciesz się mamuśko
I nic nie podejrzewała ciaży?Ja tak mam teraz @ nie ma a testy negatywne
Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
dedra, witamy No i jak mogłybysmy Cię zapomnieć?

maja rosee, ale super wieści! Gratulacje

a nie możesz pójśc po pracy?

wow Jak wyraźnie widać Super Gratulacje, Mamusiu

super zdjęcia Już się nie mogę doczekac żeby jutro naszego brzdąca na usg prenatalnym podejrzeć A z drugiej strony boję się strasznie

o, mi tez sie Tymon podoba ale Tż oczywiście nie

dmoc, no to super że jajowody drożne A teraz czekamy na fasolkę Nam sie udało w 2 cyklu po badaniu drożności
Niestety nie moge iść po pracy bo u mnie na wiosce nie ma laboratorium jako takiego ani szpitalaPobierają w przychodniach tylko do południa.

Dziewczyny chciałabym zafarbować dziś włosy a mam takie małe obawy że mimo tych testów jest fasolka i nie wiem czy farbować czy nie?Jakby była to bardzo bym zaszkodziła?

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2012-09-04 o 15:45
Stary 2012-09-04, 15:32   #1377
dedra
Zadomowienie

Cytat:
HELO a mi sie podoba dla chłopca imię Dawid - ) mój synek tak sie nazywa heheeheh a dla dziewczynki Maja

ALE MI GORACOOOO u mnie w Szczecinie cieplutko) ja w pracy ale tylko do 16... coraz bardziej siebie przekonuje ze jednak mam dzidzie , cały czas boli mnie podbrzusze, kreci mi sie w glowie, i mdli mnie
Nie wiem czemu ale imiona męskie żadne zaczynające się na D mi się nie podobają. Damiany, Dawidy, Daniele, Darki i inne.
O widzę, że kolejna Szczecinianka się trafiła Ale miło.
Stary 2012-09-04, 15:46   #1378
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
No to tyle...
Buzia!
Bo wszystkie imiona hurtowo pojawiają sie po filmach/serialach: Lena, Pola, Majka itd. Dla mnie najważniejsze żeby było rzadko spotykane bo sama mam Ilona i to sobie cenie

Partytura ta moja kolezanka ma prawo jazdy i normalnie jeździ... walnięta bo sprawia zagrozenie sobie i innym. Przy egzaminach poprostu nie wspomniała o epilepsji...

ale mnie wkurzyła moja siostra pewnie nie zrozumiecie bo jej nie znacie ale to co czasami wyprawia to szkoda gadać. wszystko byle po złości.
Robi sok więc prosiła żebym oderbała starsza corke z przedszkola (4 lata) i zawsze wtedy idzemy do mnie i odprowadzam ją dopiero po południu a siostra ma spokoj, a dzis to tym bardziej. No i dzis akurat brzuch mnie boli jak nigdy.. wiec wole leżeć. Moja mama stwierdziła że ja odprwadzi o 5.
ale ta szczeliła focha że nie przyszłam bo drugą (1,5 roku) rozdartą strasznie i jej też nie wiełam. A niby jak mam taszczyć wózek w którym nie chce siedzieć czy ją jak się rzuca po ulicy a ja nie moge nosić ?! sama siostra mi zabrania
i stwierdziła że mam przyprowadzic starsza bo tamta sie drze a takto bedzie sie bawic ze starsza (a w dzien dzien powtarza ze ja to wkur**a jak mlodsza sie bawi a jak tylko widzi starsza to jej wyrywa zabawki i musi byc na jej. no i starsza musi sie podporzadkowywac mlodszej bo ze mlodsza to diabelek wiec byle by sie nie darla, wiec najczesciej drą sie obie)
zamiast się cieszyć że chociaz jedną wziełam, to foch i mam odprowadzić drugą. Wkur**am się bo ona zawsze robi ludziom po złości. Wystarczy że raz jej odmówisz to foch na tydzień...
Jak mama sie spóźniła do pilnowania dzieci (bo ta sie chciala wybrac na zakupki) to nie otworzyła jej drzwi wogole... Ja pierpapier jak można być takim egoistą i mściwa osobą to nie mam pojęcia...
wygadałam się ale to kropla w morzu

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 15:46   #1379
iza243
Zakorzenienie

Widze że jest rozmowa o imionachMa dla dziewczynki mamy wybrane Łucja lub Anastazja.Dla chłopca tż podoba się Adrian,ale mi nie bardzo.

Stary 2012-09-04, 16:03   #1380
magdaammm
Raczkowanie

Cytat:
Bo wszystkie imiona hurtowo pojawiają sie po filmach/serialach: Lena, Pola, Majka itd. Dla mnie najważniejsze żeby było rzadko spotykane bo sama mam Ilona i to sobie cenie

Partytura ta moja kolezanka ma prawo jazdy i normalnie jeździ... walnięta bo sprawia zagrozenie sobie i innym. Przy egzaminach poprostu nie wspomniała o epilepsji...

ale mnie wkurzyła moja siostra pewnie nie zrozumiecie bo jej nie znacie ale to co czasami wyprawia to szkoda gadać. wszystko byle po złości.
Robi sok więc prosiła żebym oderbała starsza corke z przedszkola (4 lata) i zawsze wtedy idzemy do mnie i odprowadzam ją dopiero po południu a siostra ma spokoj, a dzis to tym bardziej. No i dzis akurat brzuch mnie boli jak nigdy.. wiec wole leżeć. Moja mama stwierdziła że ja odprwadzi o 5.
ale ta szczeliła focha że nie przyszłam bo drugą (1,5 roku) rozdartą strasznie i jej też nie wiełam. A niby jak mam taszczyć wózek w którym nie chce siedzieć czy ją jak się rzuca po ulicy a ja nie moge nosić ?! sama siostra mi zabrania
i stwierdziła że mam przyprowadzic starsza bo tamta sie drze a takto bedzie sie bawic ze starsza (a w dzien dzien powtarza ze ja to wkur**a jak mlodsza sie bawi a jak tylko widzi starsza to jej wyrywa zabawki i musi byc na jej. no i starsza musi sie podporzadkowywac mlodszej bo ze mlodsza to diabelek wiec byle by sie nie darla, wiec najczesciej drą sie obie)
zamiast się cieszyć że chociaz jedną wziełam, to foch i mam odprowadzić drugą. Wkur**am się bo ona zawsze robi ludziom po złości. Wystarczy że raz jej odmówisz to foch na tydzień...
Jak mama sie spóźniła do pilnowania dzieci (bo ta sie chciala wybrac na zakupki) to nie otworzyła jej drzwi wogole... Ja pierpapier jak można być takim egoistą i mściwa osobą to nie mam pojęcia...
wygadałam się ale to kropla w morzu
oojjj! rozumiem Cie doskonale.. mojego tzta siostra jest wlasnie taka.. niby nauczycielka, tylko teoretycznie jest madra bo w praktycznym zyciu nie bardzo.. teraz wlasnie mam z nia wojne.. zawsze popilnowalam jej dzieci, a ma dwojke, jadna ma 3 lata a druga 5 miesiecy teraz.. i zawsze kiedy tylko zadzwonila to bylam odrazu.. nigdy nie zawolalam o pieniadze za paliwo czy co innego jeszcze, chociaz dzwonila bardzo czesto i mieszka ode mnie 15 km.. a teraz kilka dni temu powiedzialam jej, ze nie moge teraz w czwartek jej popilnowac dzieci poniewaz wyjezdzam to zaczela do mojej przyszlej tesciowej a swojej matce gadac jaka to ja jestem zla, glupia jesli chodzi o szkole i w ogole.. ze wspolczuje jej kiedy my bedziemy mieli dzieci i w ogole.. zreszta dopolowy jego rodziny zdazyla mnie juz oczernic.. ale tego kiedy odbieralam jej dziecko przez dwa miesiace z przedszkola, kiedy gotowalam im obiady bo ona w szpitalu byla, kiedy ona chciala wyjsc to ja siedzialam z dziecmi to nie pamieta..:\ tak wiec rozuuumiem Cie..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości