|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
qrde ja zlecialam z wagi, jak robilam test miala 88 a wczoraj juz waga pokazala mi 84 a co jest zabawne. ja bylam najmiejsza 50cm 2850. a teraz haha, najwieksza z siostr a najlodsza byla 'grubiutka' 57cm i 3850 a teraz szczypioor taki ze hahaha no nic lece na centrum moze upoluje jakies spodnie, bo w normalne sie juz nie zapinam a te co mi kolezanak dala na dlugo nie wystarcza, rosnie mi sam brzuchol i dupcia a ze wyplata ciut lepsza to juz na zapas trza kupic |
|
|
|
|
|
#3242 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do dziecka, to napewno teraz byś chciała spowrotem tamto byle by być w ciaży. Ja już leżąc w szpitalu myślałam o staraniach... Mój lekarz zalecał pół roku ale jak przyszłam z ciążą po 1@ to sie uśmiechnął powiedziałam że to troche wpadka więc powiedział że skoro planowane się nie udało to wpadka napewno się uda i już wiedziałam że to pół roku to takie wskazanie ale ciąża po 1@ to żadne zagrożenie. Nie doradzam Ci, bo nawet nie wiem czy u mnie wszystko wporządku, ale zapytaj lekarza czy nie mogłabyś się starać po 1 albo 2@, bo 3 miesiące w takiej presji i pogrążaniu się w smutku to wbrew pozorom bardzo dużo...Cytat:
Cytat:
![]() Strach nigdy Cię nie opuści, druga ciąża to będzie jeden wielki stres. Ja wiedziałam ze im dłużej będę czekac na ciąże tym bardziej będę się bała że jej nie utrzymam. A tak na początku nie robiłam sobie nadziei bo wiedziałam że pierwsze tyg to nic pewnego... teraz już całkiem inaczej myśle I od początku ciąży mam nastawienie, że ja już swojego aniołka mam w niebie więc więcej złego nie może mnie spotkać ![]() Co nie zmienia faktu że w dzień USG chodze jakbym miała zaraz zemdleć ![]() Cytat:
a mówiłam żeby zostawić dla mnie
|
||||
|
|
|
|
#3243 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
_________________ byłam dziś u lekarza, mam zwolnienie na 3 tygodnie, za tydzień USG, to z przeziernością i innymi pomiarami, i jak się skończy zwolnienie to wizyta. |
|||
|
|
|
|
#3244 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
!!!Cytat:
.Inaczej wygląda sprawa jak brzuszek urośnie -taki duży ciążowy..ale teraz to jest brzuch jakby gruby... No cóż -jedno pocieszenie -już dwa razy mam to za sobą i doszłam do swojego ciałka za każdym razem to i tym razem się uda...no ,nie?Zresztą nawet jak miewam takie "puste" myśli to i tak szybko szybko się "otrząsam"-w końcu to tylko parę miechów a dzięki temu będę miała ślicznego ,słodkiego dzidziusia.... Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
|
#3245 |
|
Wtajemniczenie
|
Kathe...ja już tu wczesniej pisałam, że na wizycie kontrolnej po # leakrz powiedział, że on nie jest zwolennikiem czekania i powiedział, że nie ma przeciwskazań żeby strać się o kolejną ciążę od razu. Że teraz hormony są jeszcze nakręcone i to sprzyja płodności. Ale jak tu dziewczyny wczesniej pisały jest to indywidualna sprawa każdego. Ja dla własnego spokoju wole odczekać przynajmniej te 3 cykle i pewnie zaczniemy staranka.
♥ Jesteśmy zaręczeni !!! ♥ http://s8.suwaczek.com/201102120926.png ♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011 http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png Edytowane przez AgatkaL Czas edycji: 2012-09-04 o 14:48 |
|
|
|
|
#3246 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko, że ja mam 21 marca wg OM. Zobaczymy jutro jak sie ma wielkość malucha do tego terminuCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
) i kobiety nie wiedziały czasem do 3 m-ca że są w ciąży. Więc nawet jesli porobiły, to nie byly tego świadome. A teraz jest trochę inaczej![]() Cytat:
![]() Cytat:
Niby fajnie skonsultować coś z drugim fachowcem, ale z drugiej strony trochę robi sie mętlik w głowie. Ja też chciałam zapisać sie dodatkowo do lekarza ze szpitala w ktorym będę rodzić (na nfz) ale sama nie wiem czy chce mi sie tego zamieszania... tym bardziej, że nie mam gwarancji ze gdy zaczne rodzić to on akurat będzie miał dyżur![]() Cytat:
): Dziewczyny - jesli już maja się pojawiać jakieś krwawienia, bóle, itp, to ja proszę żeby te wszystkie historie konczyły się tak jak hostoria megi![]() ![]()
|
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
DZiewczyny, które stracily dzidzie jesteście bardzo silne! Dacie radę.
Mnie dziś brzuch i plecy pobolewają- jak na okres, brałam już no-spę i przeszło ale po kilku godz. ból znów wraca....Idę zatem poleżeć, 3majcie się! |
|
|
|
|
#3248 |
|
Raczkowanie
|
Kochane jestem po wizycie...no więc dzidzia spała sobie mocno stulona...ale ginka ją obudziła i poruszała się i pomachała nawet...jeny jak słodko
ma 3,4cm i 10tydzień...wasze maleństwa ile miały w tym okresie?? termin porodu również mi zmieniła na 30 marzec...według miesiączki wychodzi szybciej, ale będziemy trzymać się wymiaru...wstawię photo jak tylko się nauczę jak to się robi...to tyle na szybko za 3 tyg umowiona jestem na badania prenatalne...a teraz zmykam robic jabluszka...bo wymyslilam ze w sloiki porobie, i bede miała takie tarte na zimowe wieczory jak najdzie mnie ochota na małe co nieco
|
|
|
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
Sunshine super maluch
![]() Dziewczyny bo mnie brzuch kłuje i to dość mocno, tzn czuje te kłucia ale nie bolą jakoś bardziej. Nad wzgorkiem łonowym po prawej stronie czy to normalne?
|
|
|
|
|
#3250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kathe musisz być niesamowicie silna. Życzę Ci, aby na nowej drodze życia było smutków i problemów jak najmniej. i przepraszam, ale nie mam siły wiecej pisać |
|
|
|
|
|
#3251 | |
|
Wtajemniczenie
|
megi-megi cieszę się bardzo.
co do kłucia mam takie ale nie w brzuchu tylko w macicy, duphaston, magnez i polegiwanie zalecane. Oczywiście byłam u lekarza, sprawdzić czy wszystko ok. ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
co do samopoczucia, to mam wrażenie że strasznie napuchłam i w ogóle nie czuję się zbyt sexy, zwłaszcza że w część ciuchów się nie dopinam. No ale co zrobić.. minie i znowu będę laska
|
|
|
|
|
|
#3252 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuj się położyć-odetchnąć-troche się rozlużnić. ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje że to normalne tylko panikuje bo do tej pory nie mialam zadnych bóli. Nie słyszałam jeszcze zeby na tym etapie ciąży wróżyło to coś złego... a czy w brzuchu czy macicy to wydaje mi się ze to dół macicy ale ogolnie to nie rozrozniam bo macica w brzuchu ![]() Jutro ide po recepte to powiem lekarzowi |
|
|
|
|
|
#3254 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O tak, zresztą już nie mogę doczekać się brzuszka, będę miała wytłumaczenie, bo teraz to po prostu wygląda jakbym przytyła ![]() Cytat:
Będzie dobrze, ale oczywiście powiedz lekarzowi, myślę że jak nie ma plamień a ból nie jest nieznośny to trzeba dużo odpoczywać i będzie wszystko super. |
||
|
|
|
|
#3255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie dziś tak w okolicach krzyza i podbrzusza bolało, ale wzielam no-spe, poleżałam po pracy i jest ok. Nic nie mówiłam jeszcze moim dzieciom w przedszkolu, ale albo zauwazyły, że mam brzuch większy, albo wyczuwają coś, bo dziś dwoje mnie po brzuchu głaskało;p Jutro zaczynam 13 tydzień i na szczescie mdłości się zmniejszyły w końcu (mam nadzieję, ze nie zapeszę). Dziewuszki kiedy zaczyna soę czuć ruchy szkraba? I jakie to uczucie? A jak tam dzisiejsze wizyty?3mam kciuki! Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2012-09-04 o 18:47 |
|
|
|
|
|
#3256 |
|
Wtajemniczenie
|
o w morde, co to za straszne wieści dzisiaj!!!
![]() Kathe, Natala bardzo bardzo mi przykro. Mam nadzieje że się jakoś trzymacie. Buziaki dla Was
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już czasami czuję-narazie leciutko-ale to moja trzecia ciąża.(jestem w 14 tyg).W pierwszej czułam chyba w 18 (muszę sprawdzić),ale za pierwszym razem to strasznie trudno się domyślić ,że to TO(takie bąbelki,głaskanie,jakby "przepływanie rybki")ale w póżniejszych tygod.-jak maluch się rozkręci...to nie idzie z niczym pomylić.Czasami jak przywali .... .
|
|
|
|
|
|
#3259 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mogę się doczekać
![]() Ja powoli chyba zaczynam się czuć (możliwe ? koniec 10 tyg? ) Mdłości naprawdę znacząco się polepszyły albo jakoś mniej się wkręcam bo się przyzwyczaiłam.. |
|
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki tu spokój nananana, nic się nie dzieje....
|
|
|
|
|
#3261 |
|
Wtajemniczenie
|
wszystkie śpią
dostałyśmy zakaz kłótni to od razu nam się tematy skończyły ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3262 |
|
Wtajemniczenie
|
nie śpią :P
ale dobrze że już nie ma kłótni bo mi się nawet czytać nie chciało. |
|
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisać mi tu, bo ja przeczytałam już cały internet i mi się nudzi....A Barwy Szczęscia się coś nie kleją....Ja mam jeszcze taką delikatną sprawe, otóż laski jak tam Wasze cycki? Tzn. chodzi mi o sutki, bo ja mam bardzo małe, kiedyś nawet jakiś gin. mi powiedział, żebym je troche "wyciągała", żebym nie miała problemów z karmieniem potem, ale one się wcale nie zmieniły....Czy można miec przez to potem problemy z karmieniem piersią?
|
|
|
|
|
|
#3265 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że to o to chodzi z tym "bólem", który czuję. W każdym razie bardzo się cieszę, że jutro mam to usg prenatalne bo upewnię się, że tam wszystko dobrze Trzymajcie kciuki![]() Cytat:
I tak się zastanawiam czy to mogło być to, bo nigdy wcześniej czegos takiego nie czułam![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
Cytat:
co do cyców, to myślę, że u mnie dzidzia nie powinna mieć problemów z ich znalezieniem Piersi za dużych nie mam ale sutki to są
|
|
|
#3266 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam problemy z prolaktyną także wyjdzie w praniu czy da radę karmić
|
|
|
|
|
#3267 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki, proszę bardzo dopiszcie mnie do aniołkowych mam. To już prawie dwa tygodnie tzn jutro będzie dwa tygodnie jak się dowiedziałam że ciąza jest martwa (przestała się rozwijać w 7 t). Prawie dwa tygodnie temu miałam zabieg i teraz czekam na @ i kolejne staranka.
Trzymam kciuki za Wasze ciąże i łapię od Was ciążowe pozytywne fluidki. Przez pierwsze dni w ogóle nie mogłam zaglądać do tego wątku ale teraz jest już lepiej i kibicuje Wam kochane.
|
|
|
#3268 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) i ile stron już tęsknię ![]() ![]() Cytat:
Dziś planuję wcześnie iść spać bo jutro rano jadę znowu w delegację więc chce się wyspać bo jakaś senna jestem, ale jeszcze chwilkę z Wami posiedzę.
|
||
|
|
|
|
#3269 |
|
Wtajemniczenie
|
Obserwuje Cie - wg mnie kłótnie nic nie wniosły do tematu. a takie cudeńka to ja mam w pracy i wolałabym od tego kiedyś w końcu odpocząć.
ale co człowiek to opinia także jest jak jest. |
|
|
|
|
#3270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

(( ) może książka zdziała cuda i moja samoocena wzrośnie
a co jest zabawne. ja bylam najmiejsza 50cm 2850. a teraz haha, najwieksza z siostr a najlodsza byla 'grubiutka' 57cm i 3850 a teraz szczypioor taki ze hahaha 

Choć na razie te wyniki jakieś bardzo złe nie są, na szczęście
!!!
.Inaczej wygląda sprawa jak brzuszek urośnie -taki duży ciążowy..ale teraz to jest brzuch jakby gruby... No cóż -jedno pocieszenie -już dwa razy mam to za sobą i doszłam do swojego ciałka za każdym razem to i tym razem się uda...no ,nie?
i jak tu nie żyć w strachu..? powiem Wam, że jak ostatnio naczytałam się, że kilka z Was trafiło do szpitala to spać nie mogłam, miałam koszmary, że krwawię, że wkładka cała we krwi