Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13. - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-05, 18:44   #1711
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
strippi zdrowka dla Julci,
Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość

O rany, juz chora... szybkiego powrotu do zdrowka dla Julci!
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

Mam nadzieje ze nie bedzie musial miec tego zabiegu Po kropelkachwidze ze jest poprawa wiec miejmy nadzieje ze bedzie dobrze

Biedna Julka , a rodzic ktory wyslal chore dziecko do przedszkola mega nieodpowiedzialny
Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
zdrówka dla Julii!
Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
Strippi gdzies mi zaginal cytat...duzo zdrowka dla Julci a ta matka to jakas nieodpowiedzialna

dziękuję wam kochane
jesteście cudowne! Julcia właśnie jest u lekarza, ja nie pojechałam bo czuję, że też mnie łapie
Stary 2012-09-05, 19:03   #1712
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
dziękuję wam kochane
jesteście cudowne! Julcia właśnie jest u lekarza, ja nie pojechałam bo czuję, że też mnie łapie
oj biedulki, kurujcie się obie

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Huh...zrobiłam sałatkę i muffinki...jakoś tak mnie natchło...

A teraz poleżę, bo coś mnie brzuszek dzisiaj boli, wzięłam niedawno no-spę I zauważyłam, że na wkłądce mam jakieś ciemno żółte ślady i nie wiem czy się martwić, czy co to jest

Tak pisałyście o uświadamianiu...to ja raczej z mamą nie gadałam ..a przynajmniej nie pamiętam, jak już byłam z moim obecnym mężem to wspomniała o ginekologu i tabletkach
Samą wiedzę chyba z gazet brałam i z szkolnych lekcji, tzn. już w podstawówce byłam na takich zajęciach niby "O życiu w rodzinie"...ale tak z perspektywy czasu, mimo że tą wiedzę zdobywałam niby z gazet to jakoś przyjęłam do głowy takie "prawdziwe" wiadomości, tzn. że nie bałam się jak któraś pisała, że kijanki z prześcieradła przeskoczą
Ale za to pamiętam, i dziekuję tacie za to, bo to on ze mną rozmawiał na różne tematy, tzn. zaczynał np. od jakiś historii z jego szkoły czy młodości i jakoś zawsze przeplatał w tym takie "dobre rady", typu żeby nie dać się wpływom znajomym - jeśli chodziło o alkohol, itp., albo żebym wiedziała, że żaden facet nie może mnie do niczego zmusić, albo żebym pamiętała, żeby nie pozwolić komuś prowadzić po alkoholu i nawet jakby to miał być środek nocy, to mam zadzwonić do niego niż jechać z kimś takim.
Powiem wam, że naprawdę zostawało mi to w głowie, bo to nie było w formie rozkazu, ani jakiś zakazów, itd. Nie paliłam, nie ćpałam, nie próbowałam, do facetów i innych spraw też podchodziłam ostrożnie...ale to wszystko tata
mam nadzieję, że to nic takiego, może zwykła infekcja, w poniedziałek idziesz na wizytę to gin ci pokaże twoje maleństwa i na pewno będzie wszystko dobrze ja nie pamietam czy rodzice mnie uświadamiali, ale chyba raczej nie, co do mądrości życiowej to chyba musieli przekazywac co jest dobre a co złe bo nie sprawiałąm im żadnych kłopotów wychowawzych wiec pewnie gezieś w podświadomość mi to zakodowali. fajnie twój tato ci wszystko opowiadał
Cytat:

zeby nie bylo zbyt olorowo....boli mnie zab....tzn wlasciwie cala szczenka bo moja nieszczesna osemka znowu zaragnela wyjsc tylko gdzie skoro nie ma miejsca
wspólczuję bólu zęba i wczorajszych smutnych przeżyć

jeszcze godzina i w końcu do domu spać mi sie już trochę chce, jeszcze jakieś zakupy zrobię bo w lodówce pustki

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 19:17   #1713
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

owoce w nalesnikach, moze jeszcze z dzemem same witaminy normalnie!

Co do pogrubionego: a nie mowilam, ze bedziecie super rodzicami Maluch bedzie mial poczucie humoru
Najlepsze jest to, ze moj nowy obecny TZ tez ma takie zarty, ale w naszym przypadku to w ogole nie jest smieszne (przynajmniej nie dla mnie).
Ojej...ale to miłe

Nie no, zajście w ciążę po tak krótkim okresie bycia razem to faktycznie mogłoby nie być super wesoło

Cytat:
hahahaha posikalam sie

zeby nie bylo zbyt kolorowo....boli mnie zab....tzn wlasciwie cala szczenka bo moja nieszczesna osemka znowu zaragnela wyjsc tylko gdzie skoro nie ma miejsca
Serio?

Biedny ząb. Z resztą ja mam tak samo, moja ósemka też raz na jakiś czas ożywa ....

Właśnie wróciłam ze sklepu, kupiłam dla siostrzenicy wyprawkę do przedszkola... jakie wszystko drogie

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 19:39   #1714
(t)asia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
To jej powiedz, że Ci nigdy nie powiedziała skąd się biorą dzieci, to Ty nie wiesz
I żadną babcią nie będzie póki Ci nie powie
Dobre . Do tej pory mówiłam- jak ci brakuje małego brzdąca to sama sobie spraw. Ale teraz skończyła 47lat więc przestałam tak mówić =)

Ja po wizycie już. Otóż leżałam na tej kozetce i dziękowałam Bogu, że Was czytałam. Bo gin zaczęła mi mówić, że o tu pęcherzyk, i że o w drugiej fazie czy coś takiego, więc to dobry okres... Gdybym Was nie poczytała to pewnie czułabym się jak na sensie filmu po chińsku. No ale do rzeczy, wyniki dobre, tylko na toxo mam uważać, nie tulić kotów,nie jeść owoców prosto z trawki, surowego mięska itp. Niestety dostałam jakieś tabsy bo mam podobno strasznie kruchą szyjkę i mają niby pomóc, żebym na początku ciąży nie krwawiła. Zrobiła cytologię. te tabsy mam brać 5 dni. więc w tym cyklu chyba już nie poszalejemy. Niby to nie przeszkadza, ale wole już zaczekać. tym bardziej że TŻa nie ma... Jak tylko skończę brać te tabletki to pewnie zaczniemy działać, ale to już grubo po połowie cyklu będzie...
Dziewczyny z tyłozgięciem- gin powiedziała, że trzeba dobrać dobrą pozycję, żeby mali dzielni rycerze mieli szansę dostać się do jajeczka =) Klasyczna odpada. Zatem uruchamiam google i szukam =)

A na zakończenie jakże miłego dnia postanowiłam kupić sobie redd'sa. Ja generalnie w ogóle nie pije, nigdy,nie palę. Ale pomyślałam sobie, że jak będę w ciąży to na pewno się go nie napije i naszła mnie chęć. Znając życie upije szyjkę i wyleje, ale jak coś, zachcianka spełniona =)

Edytowane przez (t)asia
Czas edycji: 2012-09-05 o 19:45
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 20:07   #1715
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość

A na zakończenie jakże miłego dnia postanowiłam kupić sobie redd'sa. Ja generalnie w ogóle nie pije, nigdy,nie palę. Ale pomyślałam sobie, że jak będę w ciąży to na pewno się go nie napije i naszła mnie chęć. Znając życie upije szyjkę i wyleje, ale jak coś, zachcianka spełniona =)
No to smacznego. Ja też własnie pije uwielbiam redsa!!!
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 20:09   #1716
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Dobre . Do tej pory mówiłam- jak ci brakuje małego brzdąca to sama sobie spraw. Ale teraz skończyła 47lat więc przestałam tak mówić =)

Ja po wizycie już. Otóż leżałam na tej kozetce i dziękowałam Bogu, że Was czytałam. Bo gin zaczęła mi mówić, że o tu pęcherzyk, i że o w drugiej fazie czy coś takiego, więc to dobry okres... Gdybym Was nie poczytała to pewnie czułabym się jak na sensie filmu po chińsku. No ale do rzeczy, wyniki dobre, tylko na toxo mam uważać, nie tulić kotów,nie jeść owoców prosto z trawki, surowego mięska itp. Niestety dostałam jakieś tabsy bo mam podobno strasznie kruchą szyjkę i mają niby pomóc, żebym na początku ciąży nie krwawiła. Zrobiła cytologię. te tabsy mam brać 5 dni. więc w tym cyklu chyba już nie poszalejemy. Niby to nie przeszkadza, ale wole już zaczekać. tym bardziej że TŻa nie ma... Jak tylko skończę brać te tabletki to pewnie zaczniemy działać, ale to już grubo po połowie cyklu będzie...
Dziewczyny z tyłozgięciem- gin powiedziała, że trzeba dobrać dobrą pozycję, żeby mali dzielni rycerze mieli szansę dostać się do jajeczka =) Klasyczna odpada. Zatem uruchamiam google i szukam =)

Tasia, nie wiem, jak przy tyłozgięciu, bo nie mam, ale czytałam, że najlepsze generalnie są pozycje z 'głęboką penetracją', czyli od tyłu i na jeźdźca

No powiem Ci, że nie chcę się wtrącać, ale jednak radziłabym poczekać z zachodzeniem w ciążę póki TŻ nie ma. Mógłby poczuć się urażony, może nawet obrazić, gdybyś zaszła w ciążę bez niego
Nie jestem pewna, ale nie wiem czy by to dobrze wpłynęło na Wasz związek

Co do zachcianek, to ja tak mam na dźwięk słowa 'dieta'. Po 5 minutach od przejścia na dietę, zaczynam mieć ochotę na rzeczy, których normalnie nawet nie lubię.

Ok, nie ma litości, muszę coś wyprasować, bo TŻ był dziś w pracy w starej, szpetnej koszuli, bo innych już nie było

Hania

Stary 2012-09-05, 20:26   #1717
(t)asia
Zadomowienie

Cytat:
Tasia, nie wiem, jak przy tyłozgięciu, bo nie mam, ale czytałam, że najlepsze generalnie są pozycje z 'głęboką penetracją', czyli od tyłu i na jeźdźca

No powiem Ci, że nie chcę się wtrącać, ale jednak radziłabym poczekać z zachodzeniem w ciążę póki TŻ nie ma. Mógłby poczuć się urażony, może nawet obrazić, gdybyś zaszła w ciążę bez niego

Co do zachcianek, to ja tak mam na dźwięk słowa 'dieta'. Po 5 minutach od przejścia na dietę, zaczynam mieć ochotę na rzeczy, których normalnie nawet nie lubię.

Ok, nie ma litości, muszę coś wyprasować, bo TŻ był dziś w pracy w starej, szpetnej koszuli, bo innych już nie było
Masz racje, poczekam na niego. Jeszcze gotów ślub odwołać! Zawsze się śmiał, że kochałby jak swoje, ale nie będę mu przykrości sprawiać

Prasowanie mi sie pranie suszy i jak tylko będzie gotowe to się zabieram. Mówiłam, że ja całkiem normalna nie jestem
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 20:47   #1718
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Natalko tak mi przykro

Kasiu brawa dla Olivierka

Strippi zdrówka dla małej.

tasia to do dzieła

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 20:54   #1719
stokrotka24
Zakorzenienie

Butter wysłałam Ci wczoraj zaproszenie na skarbie

t(asia) ja też mam tyłozgięcie i też słyszałam, że od tyłu najlepiej, więc generalnie tak kończymy, mój tz cały wniebowzięty, że tak trzeba

Łukaszek
Stary 2012-09-05, 20:59   #1720
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Masz racje, poczekam na niego. Jeszcze gotów ślub odwołać! Zawsze się śmiał, że kochałby jak swoje, ale nie będę mu przykrości sprawiać

Prasowanie mi sie pranie suszy i jak tylko będzie gotowe to się zabieram. Mówiłam, że ja całkiem normalna nie jestem
A lubisz gotować? jak nie to ja chętnie coś Ci ugotuję...ale jak tak lubisz prasować, to u mnie byś miała tyleeeee radochyyyyy

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Butter wysłałam Ci wczoraj zaproszenie na skarbie

t(asia) ja też mam tyłozgięcie i też słyszałam, że od tyłu najlepiej, więc generalnie tak kończymy, mój tz cały wniebowzięty, że tak trzeba
Przepraszam, już zaakceptowałam. Na razie nie wchodzę tam codziennie, bo nie prowadzę wykresu - nie ma sensu od środka cyklu

Hania

Stary 2012-09-05, 21:05   #1721
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
A lubisz gotować? jak nie to ja chętnie coś Ci ugotuję...ale jak tak lubisz prasować, to u mnie byś miała tyleeeee radochyyyyy

Przepraszam, już zaakceptowałam. Na razie nie wchodzę tam codziennie, bo nie prowadzę wykresu - nie ma sensu od środka cyklu
może w ogóle nie będziesz musiał powadzić wykresu jak się uda za pierwszym razem, tego oczywiście ci bardzo życzę

Łukaszek
Stary 2012-09-05, 21:12   #1722
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Niestety w moim domu seks/dojrzewanie/antykoncepcja też były tematami tabu. Mama wybitnie unikała tematów, jedyne co, to podrzucała jakieś gazetki czy książki. Także dowiadywałam się wszystkiego sama To były złote czasy gazety Brawo
no to chociaż coś...
u mnie tylko mój brat dostawał brawo... ale on też jest 5 lat ode mnie sterszy, także jak jego już coś interesowało, to mnie jeszcze nie...
zresztą wtedy mama uważała, że powinnam pilnować cnoty aż do ślubu

teraz na szczęście mogę z nią porozmawiać już na tematy gin, zabezpieczeń itd, ale znów mówi mi, że tabletki, to nie, bo się truję, spirala też fe... bo przecież facet też powinien myśleć o zabezpieczeniu

a co do koleżanek, to miałam na studiach taką (córka pielęgniarki) i musiałam ją uświadamiać jak zbudowany jest układ rozrodczy kobiety

Cytat:
Brawo dla Ritki (można tak?) w;aściwia jak się zdrobnia?

jasne, że można

zdrówka życzę

Kotek, z tymi 8 to ty lepiej zmykaj do dentysty i sie ich pozbądź... to takie badziewie jakich mało... nie dosyć, że przesuwają całą resztę, to zazwyczaj cięźko się do nich dostać szczoteczką, psują się i potem rozsiewają po całej buzi ...

i co do zębów, ja dziś trochę nie w sosie jestem po wczorajszym rwaniu... nie dość, że boli, to jeszcze swędzi ... i dentystka musiała mi szyć dziąsło, bo ząb mimo iż bardzo zniszczony, pod nim duża cysta, ale jednak mocno siedział i mi trochę rozwaliła dziąsła
Stary 2012-09-05, 21:14   #1723
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej...ale to miłe

Nie no, zajście w ciążę po tak krótkim okresie bycia razem to faktycznie mogłoby nie być super wesoło
sama prawda, kochana to zem sie podlizala

no tak, jemu chyba czegos brakuje, bo mi wmawia (niby w zartach) ze mnie zaciazyl i wczoraj zaraz po przywitaniu pytal jak ma sie jego dziecko (corka, koniecznie niebieskooka, nie wiem jakim cudem na to liczy skoro on oliwkowy)

Cytat:

owocnych staran!

Cytat:

tak pomyslalam, ze nie beda potrzebne google, tylko dziewczyny na watku podpowiedza o jaka pozycje chodzi

co do pogrubionego Butter, rozbrajasz mnie ostatnio

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 21:15   #1724
tomalinka
Wtajemniczenie

Stokrotko wierzę tak cichutko i skrycie, że jednak Tobie sie udało
Trzymam cały czas mocno kciukasy za Ciebie
nie mam zielonego pojęcia co to za plamienia.. ale powiem Ci, że wiem po sobie że dupek/luteina nie zahamują okresu jeśli on się zbliża. Moga jedynie opóźnić trochę.. przynajmniej ja tak miałam już dwukrotnie. I lekarka mi wtedy powiedziała, że jak zaczynam plamienia takie przed @ to mam zwiększyć luteinę ale i tak zawsze okres jednak był...

Co do testu to nie wiem.. ja bym pewnie zrobiła

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
A my mamy dziś 3 rocznicę ślubu
Wszystkiego najlepszego Kochana

Jak się czujesz w ogóle? Gardło dalej boli?

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam humorzaste popołudnie, skończyło się na "rozmowie motywacyjnej" z mężem, łzach i takich tam... Nie lubię
Zobaczymy, czy moje słowa i prośby kolejny raz przemkną niezauważone...
O co chodzi z tymi prośbami i slowami, które są niezauważane?
I jak humorek dzisiaj?

Z tymi słodyczami mam tak samo, nie potrafię sobie odmówić
i teraz na urlopie nieustannie jakiś drineczek albo winko
Grubas ze mnie okropny..

Jak kolana? Dalej bolą?
No chyba bieganie nie jest dla Ciebie

Butter fajnie, że zaczęliście staranka. Oby Wam się szybciutko udałoTego Ci życzę z całego serducha

a z kg mam tak samo.. chciałam zrzucić przed ciążą i poprawić kondycję a nic nie robię.. ale w sumie i tak nie wiadomo kiedy się uda więc jeśli jeszcze się zmombilizuję to może coś zrzucę?? Choć powiem Ci szczerze, że najbardziej mi teraz zależy na poprawie kondycji, co potem nie będę w ciąży jak stara baba ledwo chodzić

Także jest silne postanowienie, że po laparo zaczynam się ruszać i odstawiam slodycze i alko
(piszę to pijąc drineczka:brzyda l

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
Ja czasem jestem wkurzona , że tak szybko zasypiam mogłabym coś porobic w domu ,a tu klops! 22 już mnie muli i na siedząco mi sie oczy zamykają
Też o 22-23 chodzę spać Ale ja kocham spanie także mi to nie przeszkadza w ogóle
Jedynie, że potrzebuję min. 8 h żeby się wyspać inaczej robię się nieprzyjemna

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Mrowinko, wykreśl mnie proszę z listy, nie udało się , zarodek powoli się wchłania, jest jeszcze mniejszy niż tydzień temu ;(

niestety, czeka mnie zabieg, i to raczej szybko bo zaczynają się bóle brzucha a nadal nie plamie, więc istnieje ryzyko zakażenia
jejku.. tak mi bardzo przykro.. kiedy będziesz miała zabieg?
bardzo, bardzo Ci współczuję

Pamiętaj, że jak coś to my Cię tu chętnie zawsze wysłuchamy..

Kasiu fajnie, że wizyta udana

Cytat:
Aaby no własnie jeszcze jej nie skończyłam. I powiem Ci, że jest ciężko. Bo jak nie oddam jej do przyszłego piątku to później będę musiała chodzić na seminarium dyplomowe i w najgorszym przypadku wyrównywać różnice programowe. Musze się jakoś zebrać. Ale tu praca, tu ślub... tak to jest jak takie sprawy zostawia się na koniec!

Ja niestety jestem taka - pedantyczna i nie wyobrażam sobie oddania pracy tak, brzydko mówiąc- na odwal się. Większość ludzi z roku tak zrobiło i obronę ma za sobą. A ja wzięłam ambitny temat i się teraz męczę...

Pisałyście o kontaktach z mamą. Ja ze swoją nigdy nie rozmawiałam na poważne tematy, bo się peszyła. Jak dostałam okres to dała mi podpaskę i powiedziała jak założyć i koniec =)O seksie nie rozmawiałyśmy nigdy. Zawsze było tylk0- skończ gimnazjum, później skończ liceum, później studia a teraz się zali wszystkim że jeszcze babcią nie jest =/ O ciąży nawet nie zaczynam tematu, bo jej ciężko przechodziło przez gardło nawet to ile mnie rodziła itp. Więc żeby nie psuć sobie i jej humoru nie pytam więcej.

Wy chudniecie, a ja nic niby ćwiczę, ślub zaraz a waga stoi.

Ja na studiach też niezłe tempo miałam. Średnio do 15 zajęcia. Później korepetycje, zazwyczaj do 21 non stop. Na weekendy studia zaoczne w innym mieście więc w piątek z jednych się urywałam żeby zdążyć na drugie. Jak nie było zjazdów to praca weekendowa. A w międzyczasie był i czas na imprezki studenckie, zakupy, prowadzenie domu, i co najlepsze przygotowywanie się na studia, a studiowałam matmę i geodezję więc łatwo nie było. Sama nie wiem jak ja to wtedy robiłam. Nawet stypendium za naukę miałam =) A teraz...
1. A mi zawsze nauczycielka ang. gadała, że nadgorliwośc jest gorsza od faszyzmu Troszkę musisz odpuścić bo inaczej się wykończysz.
Ślub, praca, obrona - trochę dużo tego w jednym czasie. Pamiętaj, że będzie dobrze jak to Twój promotor przeczyta - i wątpie, żeby jeszcze ktoś to czytał kiedyś

2. kurde a ja się na studiach leniłam.. niewiele robiłam
I jakoś mi z tym dobrze Za to w podstawówce i liceum mialam masę dodatkowych zajęć, bo mnie rodzice zmuszali Także na studiach trochę wyluzowałam..

Jeżeli chodzi o sny to znowu ja ostatnio śnię nieustannie o tym, że mnie mąż olewa i kręci do innych dziewczyn. A ja siędze bezradna i nie wiem co zrobić.. w ogóle nie zwraca na mnie uwagi.
jak myslicie co to może oznaczać??
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 21:18   #1725
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

dyry dyry

Stary 2012-09-05, 21:18   #1726
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
no to chociaż coś...
u mnie tylko mój brat dostawał brawo... ale on też jest 5 lat ode mnie sterszy, także jak jego już coś interesowało, to mnie jeszcze nie...
zresztą wtedy mama uważała, że powinnam pilnować cnoty aż do ślubu

teraz na szczęście mogę z nią porozmawiać już na tematy gin, zabezpieczeń itd, ale znów mówi mi, że tabletki, to nie, bo się truję, spirala też fe... bo przecież facet też powinien myśleć o zabezpieczeniu

a co do koleżanek, to miałam na studiach taką (córka pielęgniarki) i musiałam ją uświadamiać jak zbudowany jest układ rozrodczy kobiety

jasne, że można

zdrówka życzę

Kotek, z tymi 8 to ty lepiej zmykaj do dentysty i sie ich pozbądź... to takie badziewie jakich mało... nie dosyć, że przesuwają całą resztę, to zazwyczaj cięźko się do nich dostać szczoteczką, psują się i potem rozsiewają po całej buzi ...

i co do zębów, ja dziś trochę nie w sosie jestem po wczorajszym rwaniu... nie dość, że boli, to jeszcze swędzi ... i dentystka musiała mi szyć dziąsło, bo ząb mimo iż bardzo zniszczony, pod nim duża cysta, ale jednak mocno siedział i mi trochę rozwaliła dziąsła
szewc bez butow chodzi, pisalam juz o mojej mamie pielegniarce ale moja mama nauke skonczyla dawno temu i nauczala wg tej starej szkoly czyli tampony, plyny do higieny intymnej, tabletki anty - ZUUUOOOOO

-26kg

Stary 2012-09-05, 21:22   #1727
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość

Właśnie wróciłam ze sklepu, kupiłam dla siostrzenicy wyprawkę do przedszkola... jakie wszystko drogie
Kupujecie sami wyprawki?
u nas rodzice się składają i ja kupuje to co chce mi taki układ pasuje, bo niepotrzebne mi np. 30 paczek kredek a za to kupuje różne dziwactwa brystole falowane, piórka itp.
a do tego nie ma wyróżniania, że ktoś ma lepsze

co fajnego kupiłaś?

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
dyry dyry
co się cieszysz
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 21:24   #1728
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
Także jest silne postanowienie, że po laparo zaczynam się ruszać i odstawiam slodycze i alko
(piszę to pijąc drineczka
)

Albo to ja sie nacpalam i caly czas sie smieje albo wy musicie przestac, dziewczyny

-26kg

Stary 2012-09-05, 21:27   #1729
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
może w ogóle nie będziesz musiał powadzić wykresu jak się uda za pierwszym razem, tego oczywiście ci bardzo życzę
No byłoby fajnie...ale już mnie oczywiście zaczyna dopadać panika..że jak my sobie poradzimy, jak pogodzę studia, pracę, dziecko, że na pewno nie starczy nam pieniędzy...i takie tam

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
[COLOR=DarkGreen]

Taaa.. ja mam koleżankę, która swego czasu starała się o dziecko. I po kilku miesiącach starań dzwoni i mówi, że chyba jest bezpłodna, bo nic z tego...
Po chwili rozmowy okazało się, że nie ma zielonego pojęcia kiedy występują dni płodne, nawet 'w przybliżeniu'...
Inna moja koleżanka myślała, że tabletki anty działają tak, że zabijają plemniki w pochwie
Była w szoku, jak ją uświadomiłam, że plemniki wychodzą z tego bez szwanku

Hania

Stary 2012-09-05, 21:30   #1730
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ana zwracam na siebie uwagę

Kto chce zobaczyć zaproszenie na chrzest?? Bo właśnie dostałam projekt

U nas też rodzice sami kupują wyprawki.

Stary 2012-09-05, 21:31   #1731
tomalinka
Wtajemniczenie

U mnie w domu też nie rozmawiało się na temat seksu i dojrzewania.
Jedynie jak byłam z moim obecnym mężem na początku zwiazku to mama do mnie przyszła, że ona jeszcze nie chce być babcią i że mam iść do gina po jakieś zabezieczenie. Także wtedy rzeczywiście poszłam do gina po tabsy..
Teraz natomiast rozmawiam w miare normalnie nt. starań i tych wszystkich problemów z tym związanych.
Nie wiem jak mama się czuje ze słuchaniem tego ale to już zupełnie inna sprawa

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Aha, mimo że w domu o seksie nie rozmawiano ze mną, wyrosłam (wg mnie) na rozgarniętą osobę. Miałam facetów i wiedziałam skąd się biorą dzieci. Ale miałam koleżankę, która robiła 5 testów ciążowych w liceum, bo zabawiała się z chłopakiem (robótki ręczne i te sprawy, ale bez samego stosunku) i potem przeżywała, że plemniki z prześcieradła się na pewno przedostały i jest w ciąży Także sama nie wiem od czego to zależy
no tak informacje z bravo girl musiały nam jakoś wystarczyć

Malennsfto mam nadzieję, że te plamienia to nic groźnego.. ale nie znam się. Także jak Cię to martwi to może pójdź do lekarza z tym?

Cytat:

no tak lepiej zaczekać.. plemniki Tż moga się przydać

No i nie wiem jak z tyłozgięciem ale tu, na wątku, wyszło, że najlepiej sprawdza się pozycja od tyłu po alkoholu

A w ogóle to mam nadzieję, że te wszystkie rzeczy z temp., śluzem chorobami, poziomem hormonów pozostanie na zawsze dla Ciebie czymś kompletnie niezrozumialym - że zajdziesz tak szybko, że nie będziesz miała potrzeby się tego uczyć No!

Cytat:
Jesteś boska!!:c ojest:

Mrowinko mam pytanie odnośnie laparo. Jak długo musiałaś leżeć wspzitalu i potem w domu? Jak szybko poczułaś się już w pełni zdrowa? Bo zastanaiwam się kiedy będę mogła wrócić do pracy..
Przyznam szczerze, że powoli zaczynam się tego bać..

Edytowane przez tomalinka
Czas edycji: 2012-09-05 o 21:35
Stary 2012-09-05, 21:38   #1732
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
ja
Stary 2012-09-05, 21:39   #1733
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieję, że to nic takiego, może zwykła infekcja, w poniedziałek idziesz na wizytę to gin ci pokaże twoje maleństwa i na pewno będzie wszystko dobrze ja nie pamietam czy rodzice mnie uświadamiali, ale chyba raczej nie, co do mądrości życiowej to chyba musieli przekazywac co jest dobre a co złe bo nie sprawiałąm im żadnych kłopotów wychowawzych wiec pewnie gezieś w podświadomość mi to zakodowali. fajnie twój tato ci wszystko opowiadał
Iiii nie wydaje mi się, żeby to była infekcja Ja od razu czuję jak coś się dzieje...może po prostu śluz się trochę bardziej moczem podbarwił??

Cytat:
Malennsfto mam nadzieję, że te plamienia to nic groźnego.. ale nie znam się. Także jak Cię to martwi to może pójdź do lekarza z tym?
To raczej nie plamienia...tylko jakieś chwilowe zabarwienie...latam co chwila do łazienki i nie widzę, żeby było więcej

I nie pamiętam co jeszcze miałam napisać
Widzę, że wam trochę odbija
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 21:44   #1734
tomalinka
Wtajemniczenie

Bao, Bika jak się czujecie? Termin porodu coraz bliżej
Szkoda, że Ilonka już nas nie odwiedza. Ciekawe jak się czuje Teraz jej kolej..

Cytat:
No byłoby fajnie...ale już mnie oczywiście zaczyna dopadać panika..że jak my sobie poradzimy, jak pogodzę studia, pracę, dziecko, że na pewno nie starczy nam pieniędzy...i takie tam

Taaa.. ja mam koleżankę, która swego czasu starała się o dziecko. I po kilku miesiącach starań dzwoni i mówi, że chyba jest bezpłodna, bo nic z tego...
Po chwili rozmowy okazało się, że nie ma zielonego pojęcia kiedy występują dni płodne, nawet 'w przybliżeniu'...
Inna moja koleżanka myślała, że tabletki anty działają tak, że zabijają plemniki w pochwie
Była w szoku, jak ją uświadomiłam, że plemniki wychodzą z tego bez szwanku
Poradzicie sobie mnie tez strach czasem ogarnia jak to wszystko będzie - jak życie nam się zmieni. Ale wiadomo, że obawy będą zawsze

I fajne masz koleżanki

Cytat:
Ja!!!

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Strippi zdrówka dla małej Te cholerne choróbska to chyba najgorsze w przedszkolach.. Mój chrześniak na początku non stop chorował.. Mam nadzieję, że u Julki to będzie pierwszy i ostatni raz

Nikito jak tam w nowej pracy??
Stary 2012-09-05, 21:44   #1735
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Gucia6, tomalinko to zaraz wkleję w k.

Stary 2012-09-05, 21:47   #1736
gochaa_p
Zakorzenienie

Helloł dziewczęta, wiecie co wydawało mi się ze jak Wojtuś pójdzie do przedszkola to będę miała dla Was więcej czasu a tu się okazuje że jest na odwrót :P

Jutro usg - tak więc trzymacjie kciuki

BUTTER to trzymam kciuki za II

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

Julia dziś nie poszła do przedszkola ( Jest chora (
Jakaś pinda wczoraj przyprowadziła mocno kaszlącego syna do przedszkola, akurat do Julki grupy :/ i Julcia się zaraziła. Pół nocy przepłakała Męczy się bidulka, popołudniu idziemy do lekarza.
biedactwo

a mój mi dziś powiedział SIO! jak po niego zaszłąm :P

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Mrowinko, wykreśl mnie proszę z listy, nie udało się , zarodek powoli się wchłania, jest jeszcze mniejszy niż tydzień temu ;(

niestety, czeka mnie zabieg, i to raczej szybko bo zaczynają się bóle brzucha a nadal nie plamie, więc istnieje ryzyko zakażenia
bardzo mi przykro
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 21:47   #1737
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Gosiu trzymam kciuki.

Stary 2012-09-05, 21:49   #1738
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
sama prawda, kochana to zem sie podlizala

no tak, jemu chyba czegos brakuje, bo mi wmawia (niby w zartach) ze mnie zaciazyl i wczoraj zaraz po przywitaniu pytal jak ma sie jego dziecko (corka, koniecznie niebieskooka, nie wiem jakim cudem na to liczy skoro on oliwkowy)

owocnych staran!

tak pomyslalam, ze nie beda potrzebne google, tylko dziewczyny na watku podpowiedza o jaka pozycje chodzi

co do pogrubionego Butter, rozbrajasz mnie ostatnio
ja Cię rozbrajam?
Nieeeee..to Ty masz taki dobryyy humor
Wizaż lepszy niż google

Cytat:
Butter fajnie, że zaczęliście staranka. Oby Wam się szybciutko udałoTego Ci życzę z całego serducha

a z kg mam tak samo.. chciałam zrzucić przed ciążą i poprawić kondycję a nic nie robię.. ale w sumie i tak nie wiadomo kiedy się uda więc jeśli jeszcze się zmombilizuję to może coś zrzucę?? Choć powiem Ci szczerze, że najbardziej mi teraz zależy na poprawie kondycji, co potem nie będę w ciąży jak stara baba ledwo chodzić

(piszę to pijąc drineczka:brzyda l
Dzięki
Ja też chciałam poprawić kondycję, szczególnie właśnie jesli chodzi o kolana, bo może byc ciężko pod koniec ciąży..ale to utopia u mnie

Noo, jeszcze możesz pić...na odstresowanie

Cytat:
Też o 22-23 chodzę spać Ale ja kocham spanie także mi to nie przeszkadza w ogóle
Jedynie, że potrzebuję min. 8 h żeby się wyspać inaczej robię się nieprzyjemna
Ja też uwielbiam spać.
A to ile śpię nawet nie ma znaczenia... ja jestem nieprzyjemna z natury

Cytat:
Jeżeli chodzi o sny to znowu ja ostatnio śnię nieustannie o tym, że mnie mąż olewa i kręci do innych dziewczyn. A ja siędze bezradna i nie wiem co zrobić.. w ogóle nie zwraca na mnie uwagi.
jak myslicie co to może oznaczać??
Wiesz co, tao tym myślę, zastanawiam się...i może..nic?

A tak na serio, to ciekawe są takie analizy snów. Ale nie typowo sennikowe, że każdemu komu się śnią zęby, to ktoś umrze (tylko bardziej psychologiczne, biorące pod uwagę osobę, jej problemy etc.coś a la psychoanaliza.)
W ten sposób każdy dentysta byłby samotny jak kołek

Cytat:
dyry dyry

Cytat:
Kupujecie sami wyprawki?
u nas rodzice się składają i ja kupuje to co chce mi taki układ pasuje, bo niepotrzebne mi np. 30 paczek kredek a za to kupuje różne dziwactwa brystole falowane, piórka itp.
a do tego nie ma wyróżniania, że ktoś ma lepsze

co fajnego kupiłaś?
Nie wiem, jak magicznie zacytowałaś mnie, że napisało, że to wypowiedź Malenstfa, ale i tak odpiszę.
U młodej w przedszkolu pani dała rozpiskę i trzeba było kupić. Uważam, że Twój sposób jest o niebo lepszy. Każde dziecko ma to samo i nie ma problemów, zazdrości, nieprzyjemnych sytuacji.
A kupiłam dużo: kredki zwykłe (3 opakowania...czy dzieci się żywią kredkami w przedszkolu?), kredki świecowe, farby plakatowe, pędzle, bloki, papier kolorowy, ołówki, temperówki, plastelinę, kleje w sztyfcie, teczkę na prace...nawet chusteczki higieniczne kazali kupić

Cytat:

Albo to ja sie nacpalam i caly czas sie smieje albo wy musicie przestac, dziewczyny
Śmiej się Kochana, śmiech to zdrowie

Hania

Stary 2012-09-05, 21:50   #1739
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

U nas też rodzice sami kupują wyprawki.
Jaaa...pokaż

Cytat:

No i nie wiem jak z tyłozgięciem ale tu, na wątku, wyszło, że najlepiej sprawdza się pozycja od tyłu po alkoholu
No i tutaj się wali na łeb na szyję Twój plan odstawienia alkoholu. Bez alkoholu nie ma dzieci!!

Cytat:
Jesteś boska!!:c ojest:

Hania

Stary 2012-09-05, 21:51   #1740
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Butter w k. wkleiłam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości