|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.
Cytat:
Cytat:
dziękuję wam kochane ![]() jesteście cudowne! Julcia właśnie jest u lekarza, ja nie pojechałam bo czuję, że też mnie łapie
|
|
|
#1712 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jeszcze godzina i w końcu do domu
|
|
#1713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no, zajście w ciążę po tak krótkim okresie bycia razem to faktycznie mogłoby nie być super wesoło ![]() Cytat:
![]() Biedny ząb. Z resztą ja mam tak samo, moja ósemka też raz na jakiś czas ożywa .... ![]() Właśnie wróciłam ze sklepu, kupiłam dla siostrzenicy wyprawkę do przedszkola... jakie wszystko drogie
|
||
|
|
|
#1714 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja po wizycie już. Otóż leżałam na tej kozetce i dziękowałam Bogu, że Was czytałam. Bo gin zaczęła mi mówić, że o tu pęcherzyk, i że o w drugiej fazie czy coś takiego, więc to dobry okres... Gdybym Was nie poczytała to pewnie czułabym się jak na sensie filmu po chińsku. No ale do rzeczy, wyniki dobre, tylko na toxo mam uważać, nie tulić kotów,nie jeść owoców prosto z trawki, surowego mięska itp. Niestety dostałam jakieś tabsy bo mam podobno strasznie kruchą szyjkę i mają niby pomóc, żebym na początku ciąży nie krwawiła. Zrobiła cytologię. te tabsy mam brać 5 dni. więc w tym cyklu chyba już nie poszalejemy. Niby to nie przeszkadza, ale wole już zaczekać. tym bardziej że TŻa nie ma... Jak tylko skończę brać te tabletki to pewnie zaczniemy działać, ale to już grubo po połowie cyklu będzie... Dziewczyny z tyłozgięciem- gin powiedziała, że trzeba dobrać dobrą pozycję, żeby mali dzielni rycerze mieli szansę dostać się do jajeczka =) Klasyczna odpada. Zatem uruchamiam google i szukam =) A na zakończenie jakże miłego dnia postanowiłam kupić sobie redd'sa. Ja generalnie w ogóle nie pije, nigdy,nie palę. Ale pomyślałam sobie, że jak będę w ciąży to na pewno się go nie napije i naszła mnie chęć. Znając życie upije szyjkę i wyleje, ale jak coś, zachcianka spełniona =)
Edytowane przez (t)asia Czas edycji: 2012-09-05 o 19:45 |
|
|
|
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też własnie pije
|
|
#1716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No powiem Ci, że nie chcę się wtrącać, ale jednak radziłabym poczekać z zachodzeniem w ciążę póki TŻ nie ma. Mógłby poczuć się urażony, może nawet obrazić, gdybyś zaszła w ciążę bez niego ![]() Nie jestem pewna, ale nie wiem czy by to dobrze wpłynęło na Wasz związek ![]() Co do zachcianek, to ja tak mam na dźwięk słowa 'dieta'. Po 5 minutach od przejścia na dietę, zaczynam mieć ochotę na rzeczy, których normalnie nawet nie lubię. Ok, nie ma litości, muszę coś wyprasować, bo TŻ był dziś w pracy w starej, szpetnej koszuli, bo innych już nie było |
|
|
|
|
#1717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Prasowanie
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
Natalko tak mi przykro
![]() Kasiu brawa dla Olivierka ![]() Strippi zdrówka dla małej. tasia to do dzieła
|
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
Butter wysłałam Ci wczoraj zaproszenie na skarbie
t(asia) ja też mam tyłozgięcie i też słyszałam, że od tyłu najlepiej, więc generalnie tak kończymy, mój tz cały wniebowzięty, że tak trzeba
|
#1720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie tylko mój brat dostawał brawo... ale on też jest 5 lat ode mnie sterszy, także jak jego już coś interesowało, to mnie jeszcze nie... zresztą wtedy mama uważała, że powinnam pilnować cnoty aż do ślubu ![]() teraz na szczęście mogę z nią porozmawiać już na tematy gin, zabezpieczeń itd, ale znów mówi mi, że tabletki, to nie, bo się truję, spirala też fe... bo przecież facet też powinien myśleć o zabezpieczeniu ![]() a co do koleżanek, to miałam na studiach taką (córka pielęgniarki) i musiałam ją uświadamiać jak zbudowany jest układ rozrodczy kobiety ![]() jasne, że można ![]() zdrówka życzę Kotek, z tymi 8 to ty lepiej zmykaj do dentysty i sie ich pozbądź... to takie badziewie jakich mało... nie dosyć, że przesuwają całą resztę, to zazwyczaj cięźko się do nich dostać szczoteczką, psują się i potem rozsiewają po całej buzi ...i co do zębów, ja dziś trochę nie w sosie jestem po wczorajszym rwaniu... nie dość, że boli, to jeszcze swędzi ![]()
|
|
#1723 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to zem sie podlizala ![]() no tak, jemu chyba czegos brakuje, bo mi wmawia (niby w zartach) ze mnie zaciazyl i wczoraj zaraz po przywitaniu pytal jak ma sie jego dziecko (corka, koniecznie niebieskooka, nie wiem jakim cudem na to liczy skoro on oliwkowy) Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do pogrubionego
|
|
#1724 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Stokrotko wierzę tak cichutko i skrycie, że jednak Tobie sie udało
Trzymam cały czas mocno kciukasy za Ciebie nie mam zielonego pojęcia co to za plamienia.. ale powiem Ci, że wiem po sobie że dupek/luteina nie zahamują okresu jeśli on się zbliża. Moga jedynie opóźnić trochę.. przynajmniej ja tak miałam już dwukrotnie. I lekarka mi wtedy powiedziała, że jak zaczynam plamienia takie przed @ to mam zwiększyć luteinę ale i tak zawsze okres jednak był... Co do testu to nie wiem.. ja bym pewnie zrobiła ![]() Wszystkiego najlepszego Kochana Jak się czujesz w ogóle? Gardło dalej boli? Cytat:
I jak humorek dzisiaj? Z tymi słodyczami mam tak samo, nie potrafię sobie odmówić ![]() i teraz na urlopie nieustannie jakiś drineczek albo winko ![]() Grubas ze mnie okropny.. Jak kolana? Dalej bolą? No chyba bieganie nie jest dla Ciebie Butter fajnie, że zaczęliście staranka. Oby Wam się szybciutko udało Tego Ci życzę z całego serduchaa z kg mam tak samo.. chciałam zrzucić przed ciążą i poprawić kondycję a nic nie robię.. ale w sumie i tak nie wiadomo kiedy się uda więc jeśli jeszcze się zmombilizuję to może coś zrzucę?? Choć powiem Ci szczerze, że najbardziej mi teraz zależy na poprawie kondycji, co potem nie będę w ciąży jak stara baba ledwo chodzić ![]() Także jest silne postanowienie, że po laparo zaczynam się ruszać i odstawiam slodycze i alko ![]() ![]() (piszę to pijąc drineczka :brzyda l![]() Cytat:
Ale ja kocham spanie także mi to nie przeszkadza w ogóle![]() Jedynie, że potrzebuję min. 8 h żeby się wyspać inaczej robię się nieprzyjemna![]() Cytat:
bardzo, bardzo Ci współczuję ![]() Pamiętaj, że jak coś to my Cię tu chętnie zawsze wysłuchamy.. Kasiu fajnie, że wizyta udana Cytat:
Troszkę musisz odpuścić bo inaczej się wykończysz.Ślub, praca, obrona - trochę dużo tego w jednym czasie. Pamiętaj, że będzie dobrze jak to Twój promotor przeczyta - i wątpie, żeby jeszcze ktoś to czytał kiedyś ![]() ![]() 2. kurde a ja się na studiach leniłam.. niewiele robiłam ![]() I jakoś mi z tym dobrze Za to w podstawówce i liceum mialam masę dodatkowych zajęć, bo mnie rodzice zmuszali Także na studiach trochę wyluzowałam..Jeżeli chodzi o sny to znowu ja ostatnio śnię nieustannie o tym, że mnie mąż olewa i kręci do innych dziewczyn. A ja siędze bezradna i nie wiem co zrobić.. w ogóle nie zwraca na mnie uwagi. jak myslicie co to może oznaczać?? |
||||
|
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
dyry dyry
|
|
|
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale moja mama nauke skonczyla dawno temu i nauczala wg tej starej szkoly czyli tampony, plyny do higieny intymnej, tabletki anty - ZUUUOOOOO
|
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas rodzice się składają i ja kupuje to co chce mi taki układ pasuje, bo niepotrzebne mi np. 30 paczek kredek a za to kupuje różne dziwactwa brystole falowane, piórka itp.a do tego nie ma wyróżniania, że ktoś ma lepsze co fajnego kupiłaś? ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- co się cieszysz
|
|
|
|
|
#1728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo to ja sie nacpalam i caly czas sie smieje albo wy musicie przestac, dziewczyny
|
|
#1729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Po chwili rozmowy okazało się, że nie ma zielonego pojęcia kiedy występują dni płodne, nawet 'w przybliżeniu'... Inna moja koleżanka myślała, że tabletki anty działają tak, że zabijają plemniki w pochwie ![]() Była w szoku, jak ją uświadomiłam, że plemniki wychodzą z tego bez szwanku
|
||
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
Ana zwracam na siebie uwagę
![]() Kto chce zobaczyć zaproszenie na chrzest?? Bo właśnie dostałam projekt ![]() U nas też rodzice sami kupują wyprawki. |
|
|
|
#1731 | |||
|
Wtajemniczenie
|
U mnie w domu też nie rozmawiało się na temat seksu i dojrzewania.
Jedynie jak byłam z moim obecnym mężem na początku zwiazku to mama do mnie przyszła, że ona jeszcze nie chce być babcią i że mam iść do gina po jakieś zabezieczenie. Także wtedy rzeczywiście poszłam do gina po tabsy.. Teraz natomiast rozmawiam w miare normalnie nt. starań i tych wszystkich problemów z tym związanych. Nie wiem jak mama się czuje ze słuchaniem tego ale to już zupełnie inna sprawa Cytat:
Malennsfto mam nadzieję, że te plamienia to nic groźnego.. ale nie znam się. Także jak Cię to martwi to może pójdź do lekarza z tym? Cytat:
![]() No i nie wiem jak z tyłozgięciem ale tu, na wątku, wyszło, że najlepiej sprawdza się pozycja od tyłu po alkoholu ![]() A w ogóle to mam nadzieję, że te wszystkie rzeczy z temp., śluzem chorobami, poziomem hormonów pozostanie na zawsze dla Ciebie czymś kompletnie niezrozumialym - że zajdziesz tak szybko, że nie będziesz miała potrzeby się tego uczyć No!Cytat:
Mrowinko mam pytanie odnośnie laparo. Jak długo musiałaś leżeć wspzitalu i potem w domu? Jak szybko poczułaś się już w pełni zdrowa? Bo zastanaiwam się kiedy będę mogła wrócić do pracy.. Przyznam szczerze, że powoli zaczynam się tego bać.. Edytowane przez tomalinka Czas edycji: 2012-09-05 o 21:35 |
|||
|
|
|
#1732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I nie pamiętam co jeszcze miałam napisać ![]() Widzę, że wam trochę odbija |
||
|
|
|
#1734 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Bao, Bika jak się czujecie? Termin porodu coraz bliżej
![]() Szkoda, że Ilonka już nas nie odwiedza. Ciekawe jak się czuje Teraz jej kolej..Cytat:
![]() I fajne masz koleżanki Cytat:
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Strippi zdrówka dla małej Te cholerne choróbska to chyba najgorsze w przedszkolach.. Mój chrześniak na początku non stop chorował.. Mam nadzieję, że u Julki to będzie pierwszy i ostatni raz![]() Nikito jak tam w nowej pracy??
|
||
|
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia6, tomalinko to zaraz wkleję w k.
|
|
|
|
#1736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Helloł dziewczęta, wiecie co wydawało mi się ze jak Wojtuś pójdzie do przedszkola to będę miała dla Was więcej czasu a tu się okazuje że jest na odwrót :P
Jutro usg - tak więc trzymacjie kciuki BUTTER to trzymam kciuki za II Cytat:
![]() a mój mi dziś powiedział SIO! jak po niego zaszłąm :P ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu trzymam kciuki.
|
|
|
|
#1738 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieeeee..to Ty masz taki dobryyy humor ![]() Wizaż lepszy niż google ![]() Cytat:
![]() Ja też chciałam poprawić kondycję, szczególnie właśnie jesli chodzi o kolana, bo może byc ciężko pod koniec ciąży..ale to utopia u mnie ![]() Noo, jeszcze możesz pić...na odstresowanie ![]() Cytat:
A to ile śpię nawet nie ma znaczenia... ja jestem nieprzyjemna z natury Cytat:
![]() A tak na serio, to ciekawe są takie analizy snów. Ale nie typowo sennikowe, że każdemu komu się śnią zęby, to ktoś umrze (tylko bardziej psychologiczne, biorące pod uwagę osobę, jej problemy etc.coś a la psychoanaliza.) W ten sposób każdy dentysta byłby samotny jak kołek ![]() ![]() Cytat:
U młodej w przedszkolu pani dała rozpiskę i trzeba było kupić. Uważam, że Twój sposób jest o niebo lepszy. Każde dziecko ma to samo i nie ma problemów, zazdrości, nieprzyjemnych sytuacji. A kupiłam dużo: kredki zwykłe (3 opakowania...czy dzieci się żywią kredkami w przedszkolu?), kredki świecowe, farby plakatowe, pędzle, bloki, papier kolorowy, ołówki, temperówki, plastelinę, kleje w sztyfcie, teczkę na prace...nawet chusteczki higieniczne kazali kupić ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
Butter w k. wkleiłam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.

szybkiego powrotu do zdrowka dla Julci!
Po kropelkachwidze ze jest poprawa wiec miejmy nadzieje ze bedzie dobrze 

same witaminy normalnie!
(przynajmniej nie dla mnie).

...
niby ćwiczę, ślub zaraz a waga stoi.