Babie lato za pasem, ranki chłodne, Młode Żonki 2012 i PMki są relacji głodne cz. 29 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-05, 16:23   #2521
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Babie lato za pasem, ranki chłodne, Młode Żonki 2012 i PMki są relacji głodne c

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
A propos NICNIEROBIENIA W DOMU
Codziennie jak Mąż wraca to dom błyszczy, kuchnia jak nowa, ubrania poprasowane w kostkę w szafie, ciepły obiad i często gęsto deser.
A i tak nie raz słyszę jak np jedna szklanka jest nie umyta, że za cały dzień szklanki nie potrafiłam umyć.

Wczoraj z tej okazji że cały dzień robiłam te przetwory nie wyszłam nawet do Nas na góre bo robiłam to w kuchni przy spiżarni w piwnicy. No i Mąż wrócił, wchodzi do kuchni a tam talerz po jego wczorajszej kolacji, pokrojony chleb na blacie i mnóstwo okruchów, tabuny much nad niewyrzuconą pestką brzoskwini, w łazience brudne majty na podłodze, umywalka uwalona pastą, mokry ręcznik zwinięty w kulke na kaloryferze, w sypialni 2 opakowania po jogurrtach, butelka radlera a nad nią tabun much, skarpetki i spodenki z dnia wcześniejszego, brudne ubrania na fotelu, pootwierane szafki.. jednym słowem- sajgon.
I do mnie: a cooo Ty caaały dzień robiłaś????
A ja na to jak z przedwczorajszego obrazka Lady: No właśnie często o to pytasz i odpowiadam Ci co robiłam. Otóż dzisiaj kochanie w Naszym mieszkaniu nie zfrobiłam N.I.C i poszłam się kąpać...
Także dziś jak wróci to na pewno zauwazy różnicę
Jesteś MISZCZ
a ja bym chłopa zdzieliła jakby mi wyjechał z tekstem, że jedna szklanka została.

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 16:33   #2522
(kicia)
Zakorzenienie

Dot.: Babie lato za pasem, ranki chłodne, Młode Żonki 2012 i PMki są relacji głodne c

bo faceci to tak mają jak coś jest cacy posprzątane umyte uprasowane to ok a zostawisz jedną małą rzecz to już się od razu czepia
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 16:48   #2523
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
bo faceci to tak mają jak coś jest cacy posprzątane umyte uprasowane to ok a zostawisz jedną małą rzecz to już się od razu czepia
coś w tym jest. Mnie się czepia o zostawienie prostownicy na biurku (nie chowam jej rano bo jest gorąca i boję się, że coś przypalę lub stopię) a że na tym biurku leży pierdylion jego rzeczy to mu nie przeszkadza...

A i jego dowodem na zmianę jest fakt, że nauczyl się wywalać opakowanie po mydle do kosza a nie jak często się zdarzało, że zostawiał koło umywalki i leżało aż się nim nie zajęłam. I potrafi mi to w każdej kłótni wypomniec, że on się zmienił a ja nie.
No i hit: przestał zaścielać łóżka (wstaje później ode mnie) i tłumaczy się tym, że to ze względu na mnie bo jak nie zaścieli łóżka, to ja nie musze go wieczorem rozkładać.
Kiedyś mnie to wkurzało a teraz sama się z tego wszystkiego śmieję - po prostu przyzwyczaiłam się do tego

Edytowane przez jagata
Czas edycji: 2012-09-05 o 16:53
jagata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 16:54   #2524
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Jak mi się dzisiaj masakrycznie w pracy dłużyło to głowa mała A już praktycznie na fajrant dostałam takiego doładowania, że zrobiłam więcej niż przez cały dzień Tak, jestem turbo-kozą
Cytat:
tak bywa no to patrz Ty masz mniej niż rok jak ja płaciłam zwoje 1200 za suknie to miałam rok i 2 msc do ślubu ale jakoś zaraz potem kupiłam sobie buty albo i nie już nie pamiętam ale coś tam już zaczynałam kupować

wróciłam z salonu panie mi wymienią żyłkę na dole sukni, przyszyją zatrzask któy zgubiłam i wyprasują za darmoche nie no kupie im jakiś upominek bo głupio

przy okazji zaszłam do lumpka kupiłam sobie normalne spodnie 2 pary bo to co jest w sklepach to przechodzi moje pojęcie i nie mam zamiaru kupować czegoś czego nie lubię
Super kobitki Też bym im coś zaniosła
Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
ale u mnie pogoda paskudna

dzisiaj mam wieczorem spotkanie z przyjaciolka z LO

od 7 lat mieszka na poludniu Polski i widzimy sie raz na rok

a tak leje i w ogóle brzydko że nie chce mi sie isc
na pocieszenie kupilam sobie skórzany portfel ;D a co! ;D
Przypomniałaś mi, że muszę się rozejrzeć za portfelem, bo te, któy mam jest już, delikatnie mówiąc, mało żywy

A co do pogody to we Wro właśnie wypełzły jakieś chmury i zaczyna wiać. Węszę jakiś deszcz na wieczór.
Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
ale jestem zla, zaraz mnie rozsadzi

jak do 22 nie zamorduje mojego Meza to powinnam dostac order za cierpliwosc i wyrozumialosc

mega FOCH,
nie gadam z nim :/
co gorsza idziemy ze znajomymi do kina wrrrrr...
Coby to nie było, to go ubić
Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
myślałam, że pomyliłam wątki

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

oj... Niech się poprawi mężul...

Kicia i inne moje drogie panie: Mam się nie bać zamówienia? boje się że np. za krótka będzie... ( wiem, głupia jestem)
Kochaniutka, Ty się nic nie bój. Jakby coś się działo, to postawisz baby do pionu tak, jak to kiedyś nasza Kindzia robiła Twoja kasa, Twoja kieca, Twoje decyzje i zdanie w tej kwestii Jakby co, to tam zrobimy mały nalocik
Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
coś w tym jest. Mnie się czepia o zostawienie prostownicy na biurku (nie chowam jej rano bo jest gorąca i boję się, że coś przypalę lub stopię) a że na tym biurku leży pierdylion jego rzeczy to mu nie przeszkadza...
Boskie określenie
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 17:04   #2525
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Kochaniutka, Ty się nic nie bój. Jakby coś się działo, to postawisz baby do pionu tak, jak to kiedyś nasza Kindzia robiła Twoja kasa, Twoja kieca, Twoje decyzje i zdanie w tej kwestii Jakby co, to tam zrobimy mały nalocik
w razie czego wezmę Kindzię ze sobą, o tak!

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 17:05   #2526
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku;36341489
[B
Kicia i inne moje drogie panie:[/B] Mam się nie bać zamówienia? boje się że np. za krótka będzie... ( wiem, głupia jestem)
Kuku, Ty mnie rozwalasz! Chcesz tą kiecę w końcu, czy nie
Wiem, że to kupa kasy, ale za marzenia się płaci. Tyle lasek dało sobie z sukniami radę, więc i u Ciebie będzie dobrze!!!! Ważne, byś tylko nie dała sobie wejść na głowę. Ale jak ktoś płaci prawie 5 tysi za suknię to nie ma bata by mu coś spietrd olili. Uwierz w siebie i zaufaj czasem obcym ludziom

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 17:12   #2527
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
no co, kupuję
Yeaaaa!!! Co tu bede duzo mowic, ciesze sie razem z toba kochana!!!

Cytat:
Nie wszyscy kochana, nie wszyscy Moj sie nie czepia A sprobowalby, to pozniej sam by sprzatal

A tak w ogole to wam troche zazdrosze ze mozecie sobie siedziec w domku i sprzatac i gotowac i przetworki robic...ehhh...ja to nie mam w ogole na to czasu...no ale tak to zazwyczaj jest jak sie nie ma pracy to sie marzy zeby ja w koncu dostac a jak sie juz ja ma to by sie chcialo od czasu do czasu w domku posiedziec. Juz sie zaczynam powaznie zastanwiac nad tym zeby pracowac jeszcze jeden dzien mniej. Teraz mam co drugi piatek wolny, a chcialabym miec kazdy, wtedy mialabym wystarczajaco czasu zeby zajac sie na spokojnie domem. Musze z moim przelozonym pogadac....
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 17:16   #2528
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Mój ma odwrotnie. Marudzi jak zabieram do umycia jedyny leżący kubek z jego biurka, który już tam i tak wystarczająco długo powegetował

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 17:18   #2529
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Kuku, Ty mnie rozwalasz! Chcesz tą kiecę w końcu, czy nie
Wiem, że to kupa kasy, ale za marzenia się płaci. Tyle lasek dało sobie z sukniami radę, więc i u Ciebie będzie dobrze!!!! Ważne, byś tylko nie dała sobie wejść na głowę. Ale jak ktoś płaci prawie 5 tysi za suknię to nie ma bata by mu coś spietrd olili. Uwierz w siebie i zaufaj czasem obcym ludziom
Ja ją jak najbardziej chcę tylko stanęła mi przed oczyma wizja: miesiąc do ślubu a ja nie mam kiecy

No właśnie muszę w sobie Kindzię obudzić

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-09-05, 17:19   #2530
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Mój ma odwrotnie. Marudzi jak zabieram do umycia jedyny leżący kubek z jego biurka, który już tam i tak wystarczająco długo powegetował

mój to kolekcjonuje szklanki na napoje... dziś miał już 3 jedną w kuchni jedną przy biurku i jedną w salonie brakowało jeszce jednej w łaziencie do kompletu

Stary 2012-09-05, 17:19   #2531
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
...no ale tak to zazwyczaj jest jak sie nie ma pracy to sie marzy zeby ja w koncu dostac a jak sie juz ja ma to by sie chcialo od czasu do czasu w domku posiedziec.
Dokładnie tak jest! Więc jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2012-09-05, 17:23   #2532
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Yeaaaa!!! Co tu bede duzo mowic, ciesze sie razem z toba kochana!!!

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-09-05, 17:26   #2533
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
mój to kolekcjonuje szklanki na napoje... dziś miał już 3 jedną w kuchni jedną przy biurku i jedną w salonie brakowało jeszce jednej w łaziencie do kompletu
Dobre, dobre
Mój na szczęście nie ma manii wywlekania wszystkiego z szafek co 5 sekund i chwała mu za to
Stary 2012-09-05, 17:43   #2534
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Dobre, dobre
Mój na szczęście nie ma manii wywlekania wszystkiego z szafek co 5 sekund i chwała mu za to

ale za to nauczył się od razu zanosić brudne ubrania do kosza i skarpetki tez i zmywać naczynia na bierząco

Stary 2012-09-05, 17:50   #2535
__Paulinka__
Zakorzenienie

hello Dziołchy

Widze, ze dzien narzekania na TZ jak tak Was czytam to chyba każdy jest takie sam (oprocz Marylki ) myslalam, ze tylko moj kolekcjonuje szklanki na biurku, wieczorem jego ubrania są rozrzucone itd ja mam nieraz o to takiego nerwa, ze hej:P ostanio Wam pisalam w jaki szał wpadlam teraz troche sie smieje z tego, bo przecież tragedii nie ma:P dzisiaj np sam z siebie pomyl naczynia, mowil, ze zajelo Mu to godzine, bo tyle tego bylo i nawet swoją kolekcje szklanek umyl ale... w zlewie zostawia resztki z talerzy, zamaist je wyrzucic:P ale juz Mu nic nie mowie na ten temat,bo by strzelil focha i przestaby pomywac:P na sczescie nie zostawia swoich gaci i skarpetek w pokoju... bo bym go zamordowala

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
dziewczyny ale zaczynam sie bac... czuje sie w ciemnej dupie. Pierwszy taniec nie ruszony, Piosenki na przerwe w graniu orkiestry nie wybrane, tyle rzeczy jeszcze nie załatwione...
wiesz co, my mielismy tanczyc walca, TZ sie strasznie uparl.. a ja Mu mowilam, ze wolalabym przytlanca, bo po co mamy sie stresowac.. i tak wlasnie też wyszlo na koncu, ze jednak zatanczymy przytulanca. W piątek wieczorem przpmnialo mi sie, ze nie mamy jeszcze piosenki:P TZ cos tam wyszukal, zadzwonil do DJ , podal Mu tytul i nawet nie zatanczylismy do niej na probe:P a piosenki na przerwe to powinna orkiestra/zespol czy Dj wymyslac, przeciez tez od tego oni są. J wogole nie myslalam nad tym My mielismy jaka spokojną melodyjke w czasie przerw
Cytat:
dziewczyny: ile miałyscie par pończoch?? i czy miałyście coś zamiast ponczoch??
ja mialam jedną, zapomnialam kupic jakaś na zaś rano jak zdjelam suknie i buty to zobaczylam ze mam dziurawe
Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
ponieważ wizażowe kciuki czynią cuda, proszę o nie dla mojej siostry która dzisiaj ma pierwszy egzamin na prawo jazdy
pewnie juz po egzaminie.. zdala?

Cytat:

PS po kiego CI czysta suknia na plener jak na 99 % będzie dziesięć razy brudniejsza?
otóż to

Cytat:
Napisane przez kachna21 Pokaż wiadomość
Kuku gratulejszyn!!!!!!

dziewczynyyyyy gdzie zamawialyscie kolczyki z etsy??? bo wujek google mi nie pomaga

etsy zamawialam z etsy taka byla moja pierwsza mysl hehe ale nie martw sie, tez mam czasami takie dziwne pytania niby proste a jednak
Cytat:
ja sie boje, że sie kompletnie rozkleje...
tez sie zastanawialam czy z tych nerwow sie rozkleje czy wybuchne smiechem ale na przysiedze bylam spokojna, uradowana

Cytat:
Napisane przez kachna21 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/lilly-rose-welon-m...599629265.html ten jest ladny, ale jakis podejrzanie tani....
ja mialam welon za 18 zł:P a moja kumpela co pracuje w salonie sukni slubnych po weselu mi powiedziala ze mialam bardzo fajny welon, ze nie zwisal tak, to jej mowie, ze z all za 18zl i nie mogla uwierzyc

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
ale jestem zla, zaraz mnie rozsadzi

jak do 22 nie zamorduje mojego Meza to powinnam dostac order za cierpliwosc i wyrozumialosc

mega FOCH,
nie gadam z nim :/
co gorsza idziemy ze znajomymi do kina wrrrrr...
a to niegrzeczny mąż:P
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 18:13   #2536
Blacky
Zadomowienie

Hej ho Miałam chwilę przerwy i nie dam rady nadrobić. Wrzuciłam na pocztę zdjęcia z panieńskiego - było bardzo miło. Rzucił mi się w oczy tytuł wątku "Sratatata" - chyba jesteśmy trendsetterkami.

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
Blacky widzę chęć pomocy, dasz radę na pograniczu matematyki i informatyki? mnie już skręca na samą wyśl
Strasznie przepraszam - już nie pamiętam o co chodziło, ale jeśli się zgłosiłam do czegoś, to się oczywiście wywiążę.

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
NAJWAŻNIEJSZY DZIEŃ W ŻYCIU Magdy i Rafała
Brawa za relację

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dorzucam zdjęcie naszego tortu Na pierwszym zdjęciu to, co wysłałam co cukierni, na drugim to, co przyjechało
Piękny!

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Jesteś MISZCZ
a ja bym chłopa zdzieliła jakby mi wyjechał z tekstem, że jedna szklanka została.
Ja tak samo. Chociaż czasem próbuje coś jeszcze popiskiwać o sprzątaniu czy gotowaniu. Wtedy przestaję robić cokolwiek.

Wpadłam tylko w sumie się przywitać, bo zaraz lecę na tańce. Zobaczymy jak nam pójdzie z układem. Paps.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 18:21   #2537
marylka80
Zadomowienie

Paulinka oj to wysunelas troche zbyt daleko idace wnioski ja sie tylko odnioslam do refleksji kici ze wszyscy faceci jak posprzatane to ok a jak tylko jedna szklanka gdzies zostanie to marudza. Moj tz potrafi zrobic taki balagan ze czasami jak wracam z pracy to wlasnym oczom nie wierze no ale juz sie powoli uczy jak odnosic rzeczy na swoje miejsce
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 18:34   #2538
Blacky
Zadomowienie

Kurcze, podczytałam ostatnią stronę i jednak musiałam jeszcze coś dopisać.

U nas jest dokładnie to samo! Mateusz rzuca ciuchy przy łóżku (skarpety znajduję czasem po tygodniu pod łóżkiem), zostawia mnóstwo szklanek i kubków (ostatnio pobił rekord - 3 tygodnie, specjalnie nie ruszałam kubka ). Do tego rano, jak robi sobie śniadanie, to wszystko na desce zostawia - pomidora, ser, niedojedzoną kanapkę, słoik majonezu. Milion razy prosiłam, żeby nie zostawiał, bo to się psuje i przyciąga muchy! A resztki jedzenia w zlewie i wstawianie do zlewu kubków razem z kapciami od herbaty to jego specjalność! A pewnie wszyscy faceci myślą, że są tacy wyjątkowi.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Stary 2012-09-05, 18:36   #2539
kilianna
Zakorzenienie

hej dziołszki pamiętacie mnie jeszcze? minęło parę dni od wesela, więc czas wracać do rzeczywistości. Czy Wy tez z przykrością myślalysce o tym, że to juz koniec tego calego weselnego zamieszania? Że juz nigdy nie złożycie przysięgi w kosciele i nie przeżyjecie tego cudownego dnia raz jeszcze? smutek mnie ogarnia, gdy o tym myślę.

poza tym mam pytanie - czy któraś suszyła ślubny bukiet? myślę, by moj zasuszyć, na razie stoi w wodzie i trzyma się dobrze, ale aby zasuszyć, to chyba muszą byc kwiaty w dobrym stanie, co? i powinnam go wyjąć?

p.s. piszę dla Was relację
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 18:38   #2540
morelka1987
Zadomowienie

A ja na mojego Męża nie mogę narzekać jesli chodzi o sprzatanie nawet mogę powiedziec że czasami to ja jestem większą balaganiarą czesto jest tak że zaczynam myc naczynia to mówi : nie myj ja pomyje przecież Ty zrobiłaś obiad ( umyłaś okna itd ) i mi głupio że nic nie robię jak sprzatamy to razem ja gotuję od poniedz do piątku, mąż w weekendy
Ale myslę że to wynika z tego że nie mieszka z mama juz 13 lat ( najpierw internat pozniej akademik, pozniej mieszkanie w innym mieście) i się bardzo usamodzielnił.
Stary 2012-09-05, 18:40   #2541
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
hej dziołszki pamiętacie mnie jeszcze? minęło parę dni od wesela, więc czas wracać do rzeczywistości. Czy Wy tez z przykrością myślalysce o tym, że to juz koniec tego calego weselnego zamieszania? Że juz nigdy nie złożycie przysięgi w kosciele i nie przeżyjecie tego cudownego dnia raz jeszcze? smutek mnie ogarnia, gdy o tym myślę.

poza tym mam pytanie - czy któraś suszyła ślubny bukiet? myślę, by moj zasuszyć, na razie stoi w wodzie i trzyma się dobrze, ale aby zasuszyć, to chyba muszą byc kwiaty w dobrym stanie, co? i powinnam go wyjąć?

niestety tak to jest że wszystko mija

ja miałam bukiet w mikrofonie więc nie trzymałam go w wodzie tylko przez słomkę podawałam wodę na gąbkę po kilku dniach dawałam coraz mniej i ładnie sie ususzył ale włąśnie kwiaty były w dobrym stanie... a kwiaty z pleneru gdzie było gorąco były w gorszym stanie no i bukiet gorzej się ususzył

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2012-09-05 o 21:07
Stary 2012-09-05, 18:43   #2542
morelka1987
Zadomowienie

Cytat:
Też tam miałam. Szczególnie w sobote tydzień po slubie, cały czas sobie myslałam tydzien temu o tej porze byłam u fryzjera, zaczynała sie msza itd.
Tydzień póżniej bylismy w kościele na mszy to co chwilę mi łzy leciały bo wciaz sobie przypominałam jeszcze jak szłam do komuni i widziałam naszego księdza to aż mi głupio było że taka smutna jestem z wilgotnymi oczami na tej mszy był rozlozony czerwony dywan po którym szlismy to też tak przykro mi sie zrobiło.
Stary 2012-09-05, 18:46   #2543
Xiezniczka89
Zadomowienie

Dzień dobry ja co prawda PM 2013 ale mam do Was pytanie o doświadczenia z suknią Agnes 10750 http://www.bielsko.biala.pl/images/p.../261143996.jpg
Bardzo proszę o opinie, najlepiej na priv
Stary 2012-09-05, 18:50   #2544
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Paulinka oj to wysunelas troche zbyt daleko idace wnioski ja sie tylko odnioslam do refleksji kici ze wszyscy faceci jak posprzatane to ok a jak tylko jedna szklanka gdzies zostanie to marudza. Moj tz potrafi zrobic taki balagan ze czasami jak wracam z pracy to wlasnym oczom nie wierze no ale juz sie powoli uczy jak odnosic rzeczy na swoje miejsce
aa a myslalam, ze trafilaś na takiego ideala! ale tez tak pomyslalam teraz, ze moj też mi nie wypomnina jak jakiejs szklanki nie pomyje czy cos:P faceci to dziwne zjawisko ciekawe co oni o nas myslą
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 19:00   #2545
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Jeszcze odnośnie sprzątania to dzisiaj stłukłam ulubiony kufel TZta. Oczywiście swoje sobie usłyszałam, ale grzecznie skomentowałam, że to on postawił kufel w takim miejscu, że cudem nie rozbił się wcześniej. Ma nauczkę, zobaczymy jakie wysunie z tego wnioski...

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2012-09-05, 19:06   #2546
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
niestety tak to jest że wszystko mija

ja miałam bukiet w mikrofonie więc nie trzymałam go w wodzie tylko przez słomkę podawałam wodę na gompkę po kilku dniach dawałam coraz mniej i ładnie sie ususzył ale włąśnie kwiaty były w dobrym stanie... a kwiaty z pleneru gdzie było gorąco były w gorszym stanie no i bukiet gorzej się ususzył
hmm no ja juz go wyciągnelam z wody i zobaczę, moze ladnie się ususzy
Cytat:
Napisane przez morelka1987 Pokaż wiadomość
Też tam miałam. Szczególnie w sobote tydzień po slubie, cały czas sobie myslałam tydzien temu o tej porze byłam u fryzjera, zaczynała sie msza itd.
Tydzień póżniej bylismy w kościele na mszy to co chwilę mi łzy leciały bo wciaz sobie przypominałam jeszcze jak szłam do komuni i widziałam naszego księdza to aż mi głupio było że taka smutna jestem z wilgotnymi oczami na tej mszy był rozlozony czerwony dywan po którym szlismy to też tak przykro mi sie zrobiło.
kurcze, tez mi tak przykro, że to już po. Moj slub byl cudowny i chętne przezylabym go jeszcze raz
Stary 2012-09-05, 19:07   #2547
Karolina_83
Raczkowanie

Przepraszam nie chce się czepiać ale co to jest???
Cytat:
gompkę
Nie żebym była jakaś polonistka ale kurcze przecież to nawet dobrze nie wygląda.
Karolina_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 19:09   #2548
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:

Czekam na relację Też mi tak jakoś dziwnie było już po wszystkim. Wielka radość, że w końcu jesteśmy małżem i małżowiną ale jak już wszyscy pojechali, impreza się skończyła, to tak mnie tylko naszło - i to już wszystko? I troszkę mi brakuje tego elementu z planowaniem ślubu Ale nie ma sie co rozczulać, trzeba się cieszyć małżonem
Stary 2012-09-05, 19:14   #2549
Blacky
Zadomowienie

Cytat:
Ja o niczym innym nie myślę od dwóch tygodni. Cały czas mam wrażenie, że to półtorej roku przygotowań do jednej nocy, która na pewno za szybko minie.

Teraz już naprawdę lecę.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Stary 2012-09-05, 19:27   #2550
kilianna
Zakorzenienie

Relacja z przygotowań i ślubu kilianny. Skrócona wersja

Piątek
:
Cały dzień był szalony, jak pamiętacie, miałam problem z dekoratorką, na szybkiego szukaliśmy nowej, która ustroiłaby kościół i salę tak jak ja chciałam. No i udało się co prawda jeździłam jeszcze za świecami bordo i pokrowcami z kokardami, ale dopięłam wszystko. Bardzo mnie zdenerwował ksiądz, który powiedział, że nie zrobi normalnego kazania tylko powie modlitwę lub da nam ją do czytania. Wróciłam do domu około 23:00, nie było cieplej wody więc myłam się w lodowatej. Dodatkowo wyskoczyła mi wysypka na dekolcie chyba od stresu, która piekła i swędziała. Także wszystko zapowiadało się raczej negatywnie

Sobota:
Wstałam około 6:00, nie było dalej cieplej wody, zjadłam mikrośniadanie i pojechałam się czesać do miasta. Fryzjerka uczesała mnie w 40 min, przez moment myślałam, że robi mi kokoloka, ale na szczęście była to piękna fryzurka – kok na bok z zawiniętych lekko włosów, cudo! Pojechałam na salę, dekoratorka spóźniła się ponad godzinę, byłam wściekła. Później makijaż, wyszedł taki sobie, poprawiałam w domu i był ostatecznie ok.
Około południa wyszło piękne słońce, było około 24 stopni, zrezygnowałam ze sweterka i miałam gołe ramiona, licząc, że ksiądz nie wywali mnie z kościoła. Jak się ubierałam, to nie mogłam uwierzyć, że to już za chwilę będzie mój ślub, to było takie abstrakcyjne. Ubrałam się u siebie w pokoju, przyszła moja siostra, powiedziała „Boże! Ale cudownie wyglądasz” i zaczęła płakać, wtedy dopiero poczułam małe wzruszenie, ale powstrzymałam się od łez. Przyjechał TŻ, a ja schodziłam ze schodów do holu pełnego gości, stał tam mój TŻ, mnóstwo osób robiło mi zdjęcia, gdy tak schodziłam, a suknia ciągnęła się po schodach, potknęłam się na przedostatnim stopniu hehehe. Błogosławieństwo zniosłam dobrze, mimo że bałam się łez, ale tylko mamy płakały, my nie. Kościół był cudownie ustrojony, moja gazeta zrobiła mi niespodziankę i zatrudnił chór z 30 osób, który śpiewał całą mszę, atmosfera była cudowna!! Ksiądz kazał świadkom czytać ewangelię i śpiewać psalmy, ale oni się zgodzili tylko na czytanie więc chór odśpiewał psalmy brzmiało to bosko! Przysięga poszła gładko, w tle słyszałam pochlipywanie mam i babć. Chcieliśmy wyjść ostatni, żeby goście odpalili tuby z różami, ale ludzie nie chcieli wyjść z kościoła, staliśmy przy krzesłach, aż zaczną wychodzić, żeby za nami się nie ustawiali, ale nie dało się ich wygonić. Jedna tuba nie odpaliła, hehe, poza tym sypali ryżem i pieniążkami.
Gdy wsiadaliśmy do auta, wyłaziła jajeczna z limuzyny, widziałam ją tylko chwilkę. Dzień przed obgadała nas przed sąsiadami, że jesteśmy żmije, bo wzięliśmy godzine 15:00, a jajeczna córa ma 16:00 i pewnie będzie opóźnienie i że mój TŻ nie dorównuje TŻ jej córki, a ja jestem gruba na buzi i będę wyglądała jak pyza z welonem. Sąsiadka mi to wszystko powtórzyła, ale mimo to nie zepsuła mi humoru tym wrednym gadaniem
Kamerzysta kręcił nas jadąc jako pasażer na motorze, wyjdzie fajne ujęcie mieliśmy kilka bram,do jednej kuzyni TŻ nieźle się przygotowali. Wypożyczyli terenowe auto, przebrali się w mundury, Założyli maski od paintballa i mieli karabiny, z których strzelali „powietrzem”. Zatrzymali nas tym autem i powiedzieli, że porywają młodą, cały czas byli w maskach, nie wiedzieliśmy, że to oni. Ale wykupił mnie mój TŻ wódką
Pod salą zapytali się mnie, co wybieram: chleb sól, czy pana młodego, powiedziałam, że „chleb, sól i pana młodego, by zarabiał do tego”, co wzbudziło ogolne rozbawienie.
Pierwszy taniec tańczyłam zestresowana i spięta. Tak się bałam! Ale wyszło chyba dobrze, bo ludzie nam gratulowali. Tańczyliśmy walca do piosenki "love is all around" wet,wet,wet.
Wesele udało się znakomicie, po I tańcu cała moja rodzina wyszła na parkiet, tanczyli do białego rana! Ja też nieźle tańcowałam, całe wesele na 12cm szpilach. Obtarłam się do krwi, ale co tam Na oczepinach welon złapała najwyższa panna z wesela (190) i najniższy chłopak (165),śmiechu było sporo poza tym oczepiny były bardzo wesołe, same nowe zabawy, których nie znałam.
Orkiestra spisała się rewelacyjnie! Robili krótkie przerwy, nie pili alkoholu, grali sporo starych kawałków, ale i wiele nowych, np. ciecierecie itp. Bawiliśmy się świetnie!!!! Goście też dobrze się bawili, bo bardzo chwalili całość od strony organizacyjnej. Podobały im się moje bordo dodatki do sukni, a ja sama zachwyciłam się nią dopiero na moim ślubie, wcześniej nie podobała mi się aż tak, dopiero w całości z resztą dodatków zyskała uroku.
Aha, wysmarowałam się cała talkiem propolisowym do kupienia w aptece i nie spociłam się ani na plecach podczas tańców ani na dekolcie, bardzo polecam to cudo!!!! Byłam suchutka, jakbym nie wywijała kankana itp. z rodzinką

Fotki niebawem muszę się zaprezentować w całości z bordową szarfą i bucikami bordo

Edytowane przez kilianna
Czas edycji: 2012-09-05 o 19:32
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości