|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#782 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Wakacje się skończyły i korki na ulicach znowu wszelkie granice przekraczają. Nie byłoby tak źle, gdyby nie to, że kilka najważniejszych ulic i mostów zamknęli. Miałam ochotę pojechać sobie z Tymkiem po południu do mamy, ale chyba sobie daruję, bo pewnie wyszłoby 1,5 godz. w 1 stronę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co Ty studiujesz? O jakim egzaminie piszesz? Cytat:
![]() Cytat:
A to że najpierw jest synem i bratem, a potem mężem i ojcem to, moim zdaniem, niedopuszczalne ![]() Cytat:
![]() Fajnie Ci z tym spacerowym towarzystwem ![]() 2. Też jakoś mi się zdaje, ze jemu i tak byłoby tam łatwiej, niż Tobie tu... Cytat:
![]() 2. ![]() I mogą łaskawie zapłacić! W głowie się nie mieści ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bartessa - ja nie pomogę, nie znam się na tym. ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- ![]() A co, jest jakaś szansa na zmianę?
![]() |
#784 | |
Raczkowanie
|
Studia skończyłam - ekonomię, ale teraz robię dodatkowe uprawnienia i muszę zdawać egzaminy państwowe.
W czerwcu na dwóch byłam w Wa-wie (ale jeden tylko zdałam) a teraz mam 18.10. a ja prawie nic nie ruszyłam... ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Wczoraj dałam Radkowi kotleta panierowanego, oczywiście z kurczaka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#786 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Byłam z wynikami Dominika u lekarza i wszystko jest książkowo (nawet hemoglobinę mamy 11.8 ![]() Dziewczyny o czym może świadczyć podniesione ph? Posiew był ok niby ...
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik ![]() Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2012-09-06 o 10:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Wtajemniczenie
|
Pracuje jako inspektor ds.księgowosci. pracuje w Spółdzielni Mieszkaniowej. Teraz od października zapisaąłm sie na dodatkowe studia, zeby nie trzeba było zdawac egzaminu państwowego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Zakorzenienie
|
raczej komputerowa, bo tylko na kompie wszystko. jak nie ma netu to nie mam pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że na podwyższenie pH może mieć wpływ dieta, np. mało mięsa, dużo mleka czy warzyw. Ale równie prawdopodobne, że próbka za długo stała czy coś takiego. Jeśli to z diety, to pewnie każą Ci podawać żurawinkę i będzie git ![]() Niby może być też infekcja jakaś, ale skoro inne parametry w normie, to raczej nie. Myha, Anka - fajnie mieć ekonomistki na forum ![]()
![]() |
#792 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() U nas dzisiaj szaro, buro... Moje dziecko dalej jęczy i marudzi, ciekawe kiedy wróci mój Dominik ![]() Dodatkowo wczoraj w nocy coś go ukąsiło, noc kompletnie nieprzespana. Nie wiedziałam o co chodzi,tak mi go było szkoda, a rano patrzę cała dłoń napuchnięta ![]() ![]() Nakupiłam pełno jakiś anty owadów i dzisiaj spokój. Wczoraj zadzwoniła do mnie koleżanka z uczelni, nasza promotorka napisała jej maila, że jest na L4 i nie wiadomo co będzie dalej z naszymi obronami ![]() ![]() ![]() To się pożaliłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#793 | ||
Zakorzenienie
|
Na razie jak jeszcze chwile sie rozkręcę w pracy (czyt. jak sie mnie nie pozbędą) to będziemy działać coś w sprawie papierów do budowy i kredytu
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
![]() Biedny Domek, ależ sobie go owady upodobały ![]() A z obroną może się cos wyjaśni, to jakieś długoterminowe to L4? Miałyście już ustalony termin obrony?
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Powoli, powoli malymi kroczkami i staniecie na nogi! Remont kosztuje wiadomo, ale kto powiedział, że w łazience od razu ma być wanna z hydromasażem? Farba i ewentualne panele na podłoge aż tyle nie kosztują, meble jakis napewno macie, płytki tak jak bodajże Słoneczko pisała drugiego gatunku też są ok itd itd Też mieszkaliśmy 4 miesiące bez kuchni, naczynia mylam w lazience, mielismy stara lodowkę i prowizoryczny stelaz z plyta do gotowania.. Trzymam za Was kciuki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ty nam gaśniesz w oczach kochana... z każdego posta bije smutek.. Zrób to dla siebie przede wszystkim i dla synka.. Porozmawiaj z tż, postaw sprawe jasno. to już nie te czasy, że żona nei miała nic do powiedzenia. Walcz o siebie kochana bo zasługujesz na lepsze życie! Cytat:
Chyba że ja coś pokręciłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z pH nie pomogę bo się nie znam... No. Nadrobiłam ![]() Lilka śpi, wyremontowałam jej własnie pchacza ![]() Dzis planuje wystawić w koncu wózek bo tak mi schodzi... a nie moge na niego patrzec ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo ja pokręciłam ![]() Co do kotleta to nic się Radkowi po nim nie działo ![]() Nic nie płakał, nie wił się- ot, normalne zachowanie. Już mu wcześniej dawałam ale dosłownie kęs, dwa bo też się bałam. Teraz będzie miał już swojego kotleta. Mężczyzna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Wtajemniczenie
|
Brumku dziękuję za odpowiedź. No mięsożercą moje dziecię nie jest, ale codziennie staram się mu dawać, a to pulpety, a to kotlety, czy kurczaczka. Hmmm. Sama nie wiem, ale chyba nie ma się czym martwić
![]() Natka ![]() Marinka, Mamad ja jestem z Wami całym sercem. Nie ważne gdzie, ważne że razem, bez rodziców, teściów ![]()
#797 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
KOcham Cie za ten tekst. Dla mnie strzał w dziesiątkę. Gdybym miała możliwość i chęć męża mieszkania we własnym mieszkaniu, raz dwa pakuje manatki i wychodzę,mimo że mam tu wszystko ale nic nie jest moje, nawet jak zostanie przepisany dom to i tak nie będę miała swobody poruszania się po nim, bo świadomość że teściowie żyją tu od zawsze-teściowa od urodzenia, nie daje mi satysfakcji, że to będzie na papierku nasze.. Cytat:
bo przecież dziecko z czasem będzie wykorzystywało tatusia na to co Ty nie pozwolisz i bez sensu będą twoje zakazy i tłumaczenia jak tatuś pozwoli. Porozmawiaj o tym z nim. Uwierz rozumiem Cię jak siostrę normalnie, jakbym czytała czasem siebie, tylko jestem w komfortowej sytuacji, że mąż chce mieć swój dom,ale nie bierze pod uwagę mieszkania ![]() a z domem to wiadomo jak jes... I to nie są bzdury ![]() Cytat:
jak sama się zwalniasz i idziesz na bezrobotne to zasiłku nie dają. Ty pracujesz, czy jesteś na macierzyńskim? bo jak na macierzyńskim to generalnie nie dostajesz nic nie?chodzi o pieniądze? Bedąc na bezrobotnym może załapiesz się na zasiłek a potem na jakieś szkolenie pójdziesZ? np podstawy księgowości, aby mieć świadomość papierkowej roboty w tym Twoim biznesie? no i jako bezrobotna masz większe dofinansowania. Co do internetu to musisz mieć i tak jakiś magazyn na te ciuszki,albo spróbuj iść do lumpa, kup kilka ciuszkó za mała cenę, zrób fajne zdjęcia - dobrze by było gdybyś miała lalkę i wystaw na all albo na tablicy, na tablicy nie masz żadnych kosztów... jeżeli pójdzie raz dwa,wywiesisz ulotki w przychodniach itd że sprzedajesz ciuszki i możliwość odbioru osobistego, nie płacą za przesyłkę... Cytat:
po ciąży darły mnie tylko sutki ![]() Kiedy podejrzewałam ciążkę to persi mnie tak swędziały, jakbym miała jakieś uczulenia. CO do dni płodne, nie płodne nie pomogę. Teraz siedzi w domu, bo idzie do nowego żłobka, które otwierają dopiero 10tego. W sob idziemy na dni otwarte. To ten żłobek który mam tylko przejść przez ulicę. Ja widzę, że Syzmek i tak szybko załapał o co chodzi, moja nie chciała z czasem w ogóle wejść do środka, ale jak wychodziła z sali to jakby nic jej nie było, mimo że jak wiedziała że idę - mają domofon żeby wejsć i się mówi po kogo, to tylko było "mama,mama,mama" a potem juz luz bluse. Każde dziecko inaczej raguje na zmiany, moja np 3 dni nic nie jadła w żłobku, tylko jakieś biszkopciki i rogalika,mimo że przed Szpitalem chodziła tam na luzie i jadła wszystko ![]() ![]() ![]() Moja teraz przechodzi lęk seperacyjny ![]() Cytat:
jesteśmy dziećmi a nie osobną rodziną, ale to pewnie wynika z nadopiekuńczości ![]() I dla mnie nie mniejsza o to, dla mnie jest ważne abym się czuła jak ŻONA,MATKA a potem ewentualnie córka a czasem jest na odwrót. Marina Ja Ci życzę TYLKO powodzenia a reszta sama przyjdzie ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#799 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I ze studiami też pod górkę.. mam nadzieje, że się ułoży wszystko ![]() Jak Twoje siniaki i potłuczenia? lepiej cos? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
|
Bella Ja nie mam super wymagań co do żelazka
![]() ![]() Z CZYM MOGĘ PODAĆ PLACKI ZIEMNIACZANE? oprócz śmietany i gulaszu? chce coś oryginalnego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#801 | ||
Zakorzenienie
|
Marinko, ja napiszę od siebie tylko tyle WALCZ O SWOJE MARZENIA!! Po tym co piszesz widać, że bardzo pragniesz tego mieszkania, małego, ciasnego ale swojego. I wcale się nie dziwię, że wolisz mieszkać w takich warunkach niż z teściami, bo tam zawsze będziesz tylko gościem... Nie pozostaje mi nic innego jak tylko zacisnąć
![]() Cytat:
![]() Ja też mam przecież jakieś plany... ![]() Jacieee, mój Domek tez jakoś dużo obiadu nie zjada ![]() ![]() Dziubku, jak dzisiaj Szymek w żłobku? ![]() Patik, Zmalowana, dziewczyny spóźnione życzenia urodzinowe!!!! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
![]() Aga, dziękuję z nogami już lepiej. Niestety konieczne były jeszcze dwa zastrzyki. Siniaki schodzą, parę strupków jeszcze zostało, ale już od dwóch dni znowu ćwiczę, więc jest dobrze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#802 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A niepewności co do obrony współczuję. Może jednak się promotorka wyrobi ![]() A postanowiłas już czy Katowice czy Opole? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#803 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pogrubione: to jest to! tak samo było u mnie w domu rodzinnym... nie bylismy rodziną.. dalej czuliśmy się jak nastolatki, bo ktos za nas pral, prasowal, gotowal, sprzatal itd.. nie codziennie oczywiscie, ale wiecie jak mi tego brakowało? sprzątania po swojemu, gotowania co lubimy itd.. Smiejecie się ze mnie że tak sprzątam i nawet majtki prasuje, ale dla mnie to taka radocha że szok ![]() Do tego u mnie w domu było tak, że jak cos kupilismy do jedzenia to rodzice tego nei chcieli jesc bo a może B. bedzie miał na to ochote to zje wieczorem, a to tak glupio ze Wy kupujecie i my Wam jemy itd... a mnie to doprowadzalo do bialej goraczki.. skoro mieszkamy razem to nie po to, żeby każda miała osobny proszek i masło.. moi rodzice chcieli dobrze, nie chcieli na nas żerować, bo młodzi, dopiero startują itd.. Do tego wszystkiego tż nigdy nie czul się swobodnie... jakieś pół roku po slubie zaczał sobie brac jedzenie z lodówki, chociaż za niego płacił bo mu głupio było... Wiecie jak doceniam te nasze 4 kąty... ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
![]() Tutaj np placki ziemniaczane jedzą tylko z musem jabłkowym, ale mi to nie smakuje.. jak placki to gulasz, smietana, pieczarki ![]() Cytat:
![]() A ja kocham ![]() Tylko musze zmienic patelnie bo na mojej się nie da smazyc.. a tak bym zjadla ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#805 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
brakuje mi nawet tego właśnie tutaj. Mimo, że piorę sama bo mamy swój kosz,obiady robię ale nie jestem jakoś 100% spełniona, bo to nie moja kuchnia,mimo że mogę w niej robić to co mi się podoba.Za wszystko mi jest dziekowane, umyję łazienkę to mi dziękują że ją umyłam, a Ja tego nie chce ![]() Dlatego marzę o swoich 4 kątach ! Ja jutro chce zrobić placki, z jakimś sosem ale bez mięsnym, moj mąz pieczarków nie zje. Myślałam, ser dać na górę a potem cebulę z papryką uprzednio podsmazoną... Brumek oj nie bita śmietana i łosoś.Nie na moje kubki smakowe ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
a u mamad mąż ma inne w ogóle odmienne zdanie. Wiadomo, ze zawsze będzie tak, że ktoś coś będzie musiał zrobić ale robisz to dla dobra dziecka, a Ja nie widzę nic w tym dobrego jak dawać pozwolenie na coś co druga osoba zabrania i negowanie jej zakazów. Sprzeczność zdań i wtedy wiadomo dizecko wybiera to co mu idzie na rękę...a muszą być przecież jakieś zasady ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mieszkalam kiedys ze znajomymi (teraz chrzestni kingi) i bylo super, a mama mi wtedy twierdzila, ze skoro mieszka u nas dziewczyna (oficjalnie sama - realnie jeszcze z chłopakiem) to moze ma romans z moim mezem (owczesnie chłopakiem) ... no comment... NIE CYTUJCIE MNIE PROSZĘ, PODCZYTUJĄ MNIE Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-09-06 o 12:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Zakorzenienie
|
O wymyśliłam,
zrobię normalne placki dodam do nich kukurydzę i fasolę czerwoną, osobno podsmażę paprykę czerwoną i cebulę i dodam puszkę pomidorów doprawię bazylią,dam na placki i na to ser żółty. Chyba będzie dobre :P |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 |
Zakorzenienie
|
![]() Edytowane przez agulaaabar Czas edycji: 2012-09-06 o 12:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Zaczęłam Was nadrabiać, została mi jeszcze jedna strona.... Kurcze coś nie tak ze mną-bardzo często mi słabo-poszłam przed południem z Julą na spacer i pod koniec to juz się ledwo na nogach trzymałam ![]() ![]() ![]() Sorki że tak tylko o sobie. |
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Zakorzenienie
|
Oliweczka a hemoglobine masz w normie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.