|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kism dzięki za info, nie omieszkam przetestować
|
|||
|
|
|
#3092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u mnie podejrzenie, że to może być skaza rzuciła Anulka. Bez niej pewnie płakałabym razem z dzieckiem. Pediatra nawet do alergologa nas nie wysłał. Teraz Piotrek ciągnie na nutramigenie, u niego na pepti wyszła alergia. |
|
|
|
|
#3093 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja tam zawsze Twoje rady cenie Ci do programu ROSSNE ja do niego należę, zawsze to jakiś grosz mniej :P ja już mam 4 % nie zawiele ale jest troszkę trzeba będzie poczekać aby uzyskać te 10 % tak za 18 miesięcy dopiero, no ale może później się przyda dla drugiego albo siostra skorzysta ![]() Się porobiło na forum........ Nuuuudy :P |
|
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
Litości dziewczyny! Pokażcie mi gdzie ja komuś narzucam karmienie piersią! Podejście mam zgoła odmienne, karmię bo to jest dla mnie naturalnie, cieszę się, że mogę wykarmić swoje dziecko. I tyle. Nigdy nikogo nie nakłaniam. Pisałam jak wyglądały początki u nas w szpitalu, starałam się którejś pomóc jak chciała karmić a pokarm zanikał, Andzyi Pisałam, że dla Antka karmienie piersią byłoby najlepsze po tym co przeszedł... I już. Ale jak widzę łatwiej kogoś osądzić nie czytając dokładnie. To Wam wychodzi nadzwyczaj dobrze.
Naprawdę przykre jest to, że nie widzicie nic złego we własnym zakłamaniu i obłudzie. Niestety stworzyło się kółko wzajemnej adoracji i najlepiej byłoby tylko gratulować skończonych miesięcy i głaskać, a jak widać ja do takich nie należę za co zbieram cięgi.
o Edytowane przez _agata Czas edycji: 2012-09-07 o 09:17 |
|
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
napiszę tak
![]() piszecie o swoim życiu na forum ogólnodostępnym, czyta to pół Polski wystarczy wpisać w google jak się szuka coś na konkretny temat i od razy wyskakuje wizaż więc nie dziwcie się że ktoś potem o tym rozmawia, komentuje i obrabia wam tyłek itp. zaraz będzie że jest śliweńka i jest afera, bo mnie tu nigdy nie ma bo szkoda czasu są inne osoby na tym forum które lubię i nie kręcą takich afer i są wobec mnie w porządku a ja wobec nich---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- dodam jeszcze że jestem tutaj od 2004roku i z taką osobą jak szerylka spotykam się pierwszy raz
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Run Girl Run ! Edytowane przez andzya Czas edycji: 2012-09-07 o 09:35 |
|
|
|
|
#3097 |
|
Raczkowanie
|
A powiedzcie mi czy u Was też macie skutki po porodzie np. wypadające włosy??
U mnie tragedia, włosów połowę mniej niż było i dalej wypadają, a w ciąży miałam najpiękniejsze włosy, teraz znów mi wracają moje cienizny... Tragedia... Na razie zaczęłam kuracje żółtko+olejek rycynowy, ale na skutki muszę trosze poczekać. |
|
|
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja się więcej nie wypowiadam, bo widzę, że racjonalne argumenty nie są przyjmowane do wiadomości. Górę wzięły złe emocje, a z tymi się nie da polemizować.
---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
Swoją drogą Agata,ja widzę,że uczepiłaś się jednego i nic innego do Ciebie nie dociera. Wykrzykujesz,że jest Ci przykro,bo ktoś gdzieś napisał,że wkurzają go Twoje posty. No masakra. A nie widzisz,że my też dostałyśmy po dupie? Co,Szerylka to taka nagle super,bo doniosła Wam co się dzieje w grupie i dzięki temu możesz tu wykrzykiwać jakie to my tam jesteśmy be?A nie widzisz,że to tak naprawdę dotknęło nas? Bo oprócz jednego głupiego postu,w którym coś tam napisałyśmy(szeryla zrobiła z tego nagle miliony) to piszemy tam o baaaardzo intymnych rzeczach,o których ja nie piszę tutaj,bo potrzebuję porady natychmiast, a nie czekać,aż ktoś znajdzie moją wypowiedź wśród innych. Ty masz to teraz gdzieś,bo dowiedziałaś się,że ktoś Cię obgadał,tylko to się liczy i czujesz się nieszczęśliwa.
Ja też już kończę,bo to jak grochem o ścianę.
|
#3100 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3101 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Zeby mam w oplakanym stanie, od szczotkowania porobily mi sie szczeliny, zeby sa wrazliwe i wczoraj poszlam na wizyte i mialam 2 ubytki, jeden do leczenia kanalowego, Pol nocy nie spalam tak bolalo ![]() a w ciazy zabki byly cacy
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-09-07 o 09:40 |
|
|
|
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
o kochana,jak tam Twoje świeże screeny z grupy? Pewnie miałaś dużo czytania
|
#3103 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
bo nas to boli, ze Ci zaufalysmy, rozmawialysmy o bardzo intymnych rzeczach a teraz robisz z nas kretynki a sama sie smiejesz nie wiem z czego. POWinnas byc z siebie dumna, oh jaka jestem cwana, poklocilam wszystkie dziewcyzny na wizazu. Ze Ci nie wstyd jeszcze pisac....
![]() Tyle mam Ci do powiedzenia, z niektorymi ludzmi sie nie dyskutuje
|
#3105 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3106 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() tobie a phi jesteś ostatnią osobą Cytat:
![]()
|
|
#3107 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
nie zaśmiecaj już wątku
|
#3109 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A Ty skąd jesteś? ( i uważaj z tymi zaproszeniami, bo kto wie, może się pojawię) ano ![]() Piękny wschód ![]() Cytat:
A teraz mieszkasz w Gdańsku?(ale do listopada z wyjazdem raczej nie będziemy czekać )Cytat:
![]() Mój Antoś też wczoraj na szczepieniu, podobne reakcje ![]() A jakie płytki wybraliście? Cytat:
A co do skierowania, dzwoniłam tam do ortopedy i nie trzeba drugiego skierowania. Cytat:
![]() A poza tym popijam herbatkę skrzyp +pokrzywa i smaruję odżywką jantar |
|||||
|
|
|
#3110 | |
|
Rozeznanie
|
O masakra co tu się dzieje, przykre...
Cytat:
może spróbuj Waxa? Ja kilka lat temu miałam anemię i strasznie leciały mi włosy. Wax może nie zahamował wypadania ale po jakimś czasie zauważyłam że wyrasta bardzo dużo nowych włosów.Zaopatrzyłam się też w Jantar bo ma dobre opinie i jakieś witaminy, mam nadzieję że to coś pomożę. Do mam maluchów ze skazą białkową - czy jeśli dziecko ma skazę to pręży się przy jedzeniu? U Maksa podejrzewam skazę bo ma krostki i suchą skórę na buźce (smaruję kremem Oilatum soft, na początku pomagało, teraz już nie ) drapie się po buzi i po główce. A ostatnio podczas niektórych karmień pręży się, wygina i popłakuje. Karmię bebikiem. Byłam u dwóch pediatrów i to jakaś masakra, każą czekać bo może to samo przejdzie Nie mam ostatnio czasu usiąść porządnie przed komputerem i poczytać o skazie czy przejrzeć forum, proszę jeśli mozecie napiszcie jak się objawia ta skaza.
|
|
#3111 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszcie sobie o czym tam chcecie, o mężach, chorobach, dzieciach... jasne jest, że można nie mieć ochoty pisać o tym na forum, które czyta dziesiatki tysięcy ludzi. Odstosunkujcie się tylko od tych, którzy nie mają szans się wypowiedzieć, bo jest nie w porządku wobec tych, którym obsmarowujecie dupę. Cytat:
Ale to przejdzie, trzeba czasu. Za to jak mi się osłabiły na nogach i prawie nie rosły, tak nie rosną dalej. Cytat:
Rozumiem, że Ty byłabyś szczęśliwa, gdyby ktoś Ci obrabiał dupę za plecami. Być może. Ja nie jestem, bo sama się tego nie dopuszczam, po prostu w życiu wyznaję inne zasady. Jakie "dostałyście po dupie"? Bo jedna z Was chciała przerwać tę farsę, bo miała dość tego co się dzieje? Tak jak wyżej napisałam, piszcie sobie co tam chcecie, rozumiem, że nie każdy ma ochotę i odwagę pisać o swoim prywatnym życiu na wielkim publicznym forum, ale proszę, nie obrabiajcie dupy innym użytkownikom w swoim zamkniętym (nie tak do końca jak się okazuje) gronie. To nie jest w porządku. Tak, dla mnie to się liczy. A co ma się liczyć? Cytat:
|
|
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
agata to jest wolny kraj i mogę pisać o kim chcę i o czym chcę
a poza tym szkoda czasu mi się kłócić z kimś, wolę z dzieckiem iść na spacer
|
#3114 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
również udaje się z dzieckiem na spacer, jeżeli zostałyśmy aż tak dramatycznie źle odebrane,to sorry, grupa będzie istniała dalej i będziemy dalej tam pisać to co nas boli. Ale nie zrozumcie tego na zasadzie takiej,że bedziemy ciągle obgadywać.
Run Girl Run ! Edytowane przez andzya Czas edycji: 2012-09-07 o 10:05 |
|
|
|
#3116 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mogłybyście już odpuścić i plotkować sobie dalej w swoim gronie! Osobiście nie mam nic do Waszej grupy, ani nie obchodzi mnie o czym tam rozmawiacie i wcale mnie nie dziwi, że niektóre tematy lepiej poruszyć w zamkniętym kręgu, ale wolałabym żeby ten wątek pozostał wątkiem o trudach macierzyństwa. Nie chce mi się czytać Waszych kłótni i wyzwisk. Ktoś musi ustąpić, a patrząc z boku wygląda to, jakbyście chciały się wszystkie wytłumaczyć i usprawiedliwić. Myślę że co niektóre z Was i tak już napisały o kilka słów za dużo, więc przystopujcie trochę. Nikt nikogo nie zmusza do przyjaźni. To jest tylko forum, na którym powinniśmy się dzielić wiedzą na temat macierzyństwa i wymieniać poglądy, a nie kłócić. Zawsze znajdą się osoby o odmiennym zdaniu lub takie, które szukają sensacji.... jak w realnym życiu.... mnie to nie dziwi i akceptuję to... ale wystarczy tej dziecinady! Cytat:
W moim województwie są tylko dwa sklepy z obuwiem Memo i to dość sporo oddalone od mojej mieściny. Może za jakiś czas poszukam alternatywnych rozwiązań i może trochę zaczniemy jakieś domowe ćwiczenia. Na razie bunt dwulatka na pierwszym planie ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3117 |
|
Raczkowanie
|
no i git
![]() SzmaragdowyKotek mam do Ciebie pytanie, odnośnie nutritonu, bo wiem że też go dajesz do mm, ja chciałabym młodej do mleczka, szczególnie wieczornego zacząć dodawać kleik ryżowy i teraz nie wiem czy mleko+ nutriton+ kleik, czy jak kleik to nie nutriton? |
|
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
jak kleik to nie nutriton, pediatra mi mówiła
bo karola pluje nutritonem
|
#3119 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
#3120 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.