Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-07, 09:23   #3121
sweetjoy
Raczkowanie

Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012

Odnośnie ząbkowania, to ja polecam zarówno Dentinox jak i Camillę. W zależności czy wolicie dziąsła smarować żelem czy wkraplać kropelki. Jednak na pierwszym miejscu stawiałabym żel
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 09:26   #3122
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Bo jedna z Was chciała przerwać tę farsę, bo miała dość tego co się dzieje?
Ja Ci tylko Agato powiem, ze ta cała szerylka nie napisała o plotkach dlatego, ze jest taka uczciwa i honorowa, tylko dlatego, że zwrócono jej uwagę i skrytykowano jej podejście do kilku spraw. A więc ze zlości i chyba trochę z chęci zemsty ( hahah smiesznie to słowo tu wyglada) postanowiła , ze zrobi nam na złość.
A ja Ci powiem tak.... rozumiem, ze jest Wam przykro, też by mi było, ALE NA LITOŚĆ BOSKĄ, JESTEŚMY SOBIE KOMPLETNIE OBCE, NIE ZNAMY SIĘ, NIGDY SIE NIE SPOTKAŁYŚMY, na prawdę aż tak bardzo Cię boli, że ktoś obcy, z kim kompletnie nie jesteś związana emocjonalnie , mówi coś na Twój temat? Nie mam zamiaru się biczować z tego samego powodu - nie jesteś moją przyjaciółką, nie znamy się. Może i coś napisałam na Twój temat, nie pamiętam, nawet nie przeczytałam na fb tego posta bo mi szkoda czasu, mam wrażenie że sprawa urosła niemalże do rangi II wojny światowej. Co za bezsens.

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec Pokaż wiadomość
Osiągnęłaś status trolla. Żegnam, proszę znajdź inne forum.
hahahaah BRAWO !!!!

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 09:28   #3123
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam się pytac, ale mi wyleciało z głowy:

- macie już pościel dla dzieci? Chodzi mi o wypełnienie - kołderkę. Ja póki co przykrywam kocykiem ale na jesień i zimę myśle już o pościeli. Możecie jakąś polecic?
Nie mam i nie będę mieć.
Teraz przykrywam Maćka kocykiem, na zimę będę go pakowała w śpiworek (te ze Smyka są całkiem fajne). Kołdra to dla takiego malucha niezbyt dobre rozwiązanie, jest za ciężka, trudno dziecko przykryć tak żeby się nie rozkopało, no i istnieje ryzyko, że kopiąc w nocy przesunie ją sobie na główkę...

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 09:31   #3124
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
Ja Ci tylko Agato powiem, ze ta cała szerylka nie napisała o plotkach dlatego, ze jest taka uczciwa i honorowa, tylko dlatego, że zwrócono jej uwagę i skrytykowano jej podejście do kilku spraw. A więc ze zlości i chyba trochę z chęci zemsty ( hahah smiesznie to słowo tu wyglada) postanowiła , ze zrobi nam na złość.
A ja Ci powiem tak.... rozumiem, ze jest Wam przykro, też by mi było, ALE NA LITOŚĆ BOSKĄ, JESTEŚMY SOBIE KOMPLETNIE OBCE, NIE ZNAMY SIĘ, NIGDY SIE NIE SPOTKAŁYŚMY, na prawdę aż tak bardzo Cię boli, że ktoś obcy, z kim kompletnie nie jesteś związana emocjonalnie , mówi coś na Twój temat? Nie mam zamiaru się biczować z tego samego powodu - nie jesteś moją przyjaciółką, nie znamy się. Może i coś napisałam na Twój temat, nie pamiętam, nawet nie przeczytałam na fb tego posta bo mi szkoda czasu, mam wrażenie że sprawa urosła niemalże do rangi II wojny światowej. Co za bezsens.

mądre słowa

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 09:46   #3125
moniczka1302
Wtajemniczenie

sweetjoy i agata dzięki

też myślę, że kołderka to zbyt wcześnie bo Hania mogłaby sobie przykryc nią twarz. Zresztą widzę, co robi z kocykiem

co do wypadania wlosow, bo przed chwilą ktoras pytala, to wypadają poniewaz poziom estrogenu spada wlasnie 2-3 miesiące po porodzie
Stary 2012-09-07, 09:46   #3126
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
Odnośnie ząbkowania, to ja polecam zarówno Dentinox jak i Camillę. W zależności czy wolicie dziąsła smarować żelem czy wkraplać kropelki. Jednak na pierwszym miejscu stawiałabym żel
stosujemy Dentinox, chyba jest lekka poprawa, tak mi sie wydaje, jednak moge go aplikować tylko 3 razy dziennie, a to za rzadko :/ szlag by to...

Stary 2012-09-07, 09:47   #3127
cate_
Zadomowienie

Witam.
Ilość stron do nadrabiania ogromna, szkoda że tak mało o tym co tutaj jest priorytetem

Cytat:
co możecie polecić na wrzeszczącego ząbkującego bobasa?
Dentinox ale już doczytałam, że nie pomaga. Może spróbuj też Viburcol aby się troszkę wyciszył.
Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
bo ma nudne swoje życie,w domu z dwójką dzieci,gdzieś się trzeba rozerwać.
Nie uważam by moje życie było nudne z dwójką dzieci w domu do tej pory każda z nas siedzi w domu bez względu na to ile ma dzieci, wynika to z urlopu macierzyńskiego
Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
o, wielkie dzięki za odpowiedź
Już myślałąm, że moja prośba całkiem zaginie w tym morzu oszczerstw i kłótni .
W Kątach chyba nie byłam nigdy, poszukam zaraz jakiś noclegów. I jeśli będziesz miała chwilę, to napisz proszę co tam polecasz (jedzeniowo, do obejrzenia).Myślałąm też o Stegnie (bo zawsze jak tam byłam, była piękna pogoda ).

Kotku, a Ty możesz coś polecić?
Dziewczyny tutaj nie wspominały ale ja lubię do Łeby jeździć, taka pora teraz że już nie powinno być tłoku
Cytat:
Moja córka ma również 2 latka. Ortopeda zabronił jej chodzić boso po twardym podłożu. Wada pogłębia się jeśli dziecko siada pupą pomiędzy stopami, najbardziej wskazany jest siad po turecku. Niektóre dzieci z tego wyrastają, ja jednak boję się że przegapię właściwy moment
To ja już nic nie rozumiem, bo nam pediatra kazała chodzić boso
Cytat:
moze jednak powinnam pojsc z tym brakiem okresu do lekarza? juz 1,5 miesiąca nie karmię.
Na wszystko przyjdzie czas myślę że nic złego się nie dzieje.
Cytat:
millena ma pytanie odnosnie diety SB bo dla mnie jestes specjalistką Jadlas wszystko co do joty, wg przepisów i dziennej dawki porcji? Wg mnie te dzienne porcje to naprawdę sporo jedzenia i nie daje rady tyle zjeśc
Jeszcze tylko 10 dni do zakonczenia fazy 1.
Masz jakies fajne przepisy, oprócz tych polecanych z bloga? Chodzi mi głównie o desery
Ile trwa ta pierwsza faza i ile już ubyło Ci kg??
Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
A co w tym dziwnego ze tam pisze bez ogródek o zyciu moim(nie mam idelanego) mąż ma chyba nawrót raka,musze iśc do pracy bo nie będę miała za co zyc i gdzie mieszkac,On miał isc do pracy a teraz musiiśc do szpitala na operację a nie wziął skierowania od lekarza.Szymona musze szostawic z teściową której nie cierpie i de facto nie podoba mi się jak wychowała tą najmłodszą.Nic w tym dziwnego ze tutaj tego nie pisałam(pisałam ale tak zagadkowo) bo tam mniej ludzi,nie czyta tego pół Polski.
przykro mi, oby jednak badania okazały się dobre.
Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi czy u Was też macie skutki po porodzie np. wypadające włosy??

U mnie tragedia, włosów połowę mniej niż było i dalej wypadają, a w ciąży miałam najpiękniejsze włosy, teraz znów mi wracają moje cienizny... Tragedia...
Na razie zaczęłam kuracje żółtko+olejek rycynowy, ale na skutki muszę trosze poczekać.
Włosy będą wypadać, bo jak powiedziała mi kiedyś fryzjerka musimy zgubić ten nadmiar który nam nie wypadł w ciąży

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 09:48   #3128
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
A ja Ci powiem tak.... rozumiem, ze jest Wam przykro, też by mi było, ALE NA LITOŚĆ BOSKĄ, JESTEŚMY SOBIE KOMPLETNIE OBCE, NIE ZNAMY SIĘ, NIGDY SIE NIE SPOTKAŁYŚMY, na prawdę aż tak bardzo Cię boli, że ktoś obcy, z kim kompletnie nie jesteś związana emocjonalnie , mówi coś na Twój temat? Nie mam zamiaru się biczować z tego samego powodu - nie jesteś moją przyjaciółką, nie znamy się. Może i coś napisałam na Twój temat, nie pamiętam, nawet nie przeczytałam na fb tego posta bo mi szkoda czasu, mam wrażenie że sprawa urosła niemalże do rangi II wojny światowej. Co za bezsens.[COLOR="Silver"]
zgadzam się

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Nie uważam by moje życie było nudne z dwójką dzieci w domu do tej pory każda z nas siedzi w domu bez względu na to ile ma dzieci, wynika to z urlopu macierzyńskiego
ale ja tego przecież nie napisałam do Ciebie
Stary 2012-09-07, 09:50   #3129
cate_
Zadomowienie

Cytat:
1. też myślę, że kołderka to zbyt wcześnie bo Hania mogłaby sobie przykryc nią twarz. Zresztą widzę, co robi z kocykiem

2. co do wypadania wlosow, bo przed chwilą ktoras pytala, to wypadają poniewaz poziom estrogenu spada wlasnie 2-3 miesiące po porodzie
1. Ja od początku mam kołderkę, z tego względu że mieszkam w troszkę zimniejszym kraju i o tyle dziecię koc ciągnie do buzi tak kołderki nie. Nie bałabym się o to że się nakryje.

2. Ujęłaś to bardziej fachowo niż ja

MAXIMILIAN
Stary 2012-09-07, 09:51   #3130
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Dentinox ale już doczytałam, że nie pomaga. Może spróbuj też Viburcol aby się troszkę wyciszył.
Dzięki, a ten Viburcol jest na recepte?

Stary 2012-09-07, 09:54   #3131
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Ile trwa ta pierwsza faza i ile już ubyło Ci kg??
faza 1 trwa 14 dni, ubylo mi 2 kg, dzis jest dzien 5.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-07, 09:57   #3132
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
ale ja tego przecież nie napisałam do Ciebie
Wiem, że nie do mnie ale jakoś mnie to uraziło, poczułam się jakbym nic z życia nie miała bo dzieci mi w tym przeszkadzają. Coś w stylu: jedno to fajne ale dwoje to już tłok Bez nerwów, ot taka krótka uwaga

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Bez recepty był kiedyś.
Cytat:
faza 1 trwa 14 dni, ubylo mi 2 kg, dzis jest dzien 5.
Chyba spróbuję a dużo czasu zajmuje przygotowanie posiłków??

MAXIMILIAN
Stary 2012-09-07, 10:00   #3133
_agata
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

hahahaah BRAWO !!!!
Generalnie w dupie mam co kim kierowało, w dupie mam co kto o mnie mówi. Tak jak wcześniej pisałam jestem tu dla własnej przyjemności, a nie po to żeby babrać się w czyimś życiu. Jeśli mogę komuś pomóc to bardzo dobrze i jest mi miło. Ale nie wpadłabym na to żeby komuś tyłek obrabiać.
Taka już moja dociekliwa natura, że chciałabym poznać motywy działania ludzi, wiedzieć czym się kierują postępując w taki a nie inny sposób...
Szkoda tylko, że tak się odpłacacie za uczciwość i dobre słowo.

o
Stary 2012-09-07, 10:01   #3134
libretka
Raczkowanie

śliweńka rozumiem że swojej córci zagęszczasz mleczko kleikiem ryżowym? jeżeli tak, to napisz czy zaczynałaś od testowania np. jedna łyżeczka na butelkę mleka? czy od razu dawałaś odpowiednią ilość?

A ja sprawdziłam co posiadam, okazuje się że mam kleik kukurydziany a nie ryżowy, ale to chyba nie ma wielkiej różnicy, najważniejsze że jest bezglutenowy?
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 10:03   #3135
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
sweetjoy i agata dzięki

też myślę, że kołderka to zbyt wcześnie bo Hania mogłaby sobie przykryc nią twarz. Zresztą widzę, co robi z kocykiem

co do wypadania wlosow, bo przed chwilą ktoras pytala, to wypadają poniewaz poziom estrogenu spada wlasnie 2-3 miesiące po porodzie
Popatrz na te śpiworki ze Smyka, unikaj tych z IKEI bo nie mają rozpinanych ramion i włożenie do tego dziecka graniczy z cudem. Tym bardziej śpiącego dziecka, np. w nocy po przewinięciu.
Ja mam jeden z IKEI i muszę go przerobić, na ramiona wszyję rzepy albo napy.

o
Stary 2012-09-07, 10:05   #3136
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Generalnie w dupie mam co kim kierowało, w dupie mam co kto o mnie mówi. Tak jak wcześniej pisałam jestem tu dla własnej przyjemności, a nie po to żeby babrać się w czyimś życiu. Jeśli mogę komuś pomóc to bardzo dobrze i jest mi miło. Ale nie wpadłabym na to żeby komuś tyłek obrabiać.
Taka już moja dociekliwa natura, że chciałabym poznać motywy działania ludzi, wiedzieć czym się kierują postępując w taki a nie inny sposób...
Szkoda tylko, że tak się odpłacacie za uczciwość i dobre słowo.
no to masz w dupie , czy chciałabyś wiedziec ???

ja nie mam sobie nic do zarzucenia.

Stary 2012-09-07, 10:06   #3137
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Wczoraj wstałam z równie dobrym humorem jak dzieś, tylko dzisiaj mam nadzieję, że nikt mi go nie zepsuje

Wczoraj byłam wieczorem u fryzjera i zostawiłam Hanię z Tatą. Nie wiem co Jej się porobiło, ale nie chciała pić mojego mleka z butelki Krzyczała podobno, jakby Ją ze skóry obdzierali, a jeść nie chciała Nie wiem co było tego przyczyną, ale tłumaczę sobie, że to nic złego. Wróciłam, wyciągnęłam cyca i już było wszystko ok

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

Dziewczyny, widziałyście? Promocyjne produkty dla posiadaczy karty Rossnę: http://www.rossnet.pl/rossne/promocjerossne?20120906
Jednak nie jest taki kiepski ten program Pampersy 3-ki wychodzą po 52 gr/szt.
oooo, dobrze wiedzieć Dzięki.

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Kism ja 3 w tesco ostatnio kupowałam. 150 sztuk za 87zł chyba.
ja też, ale w realu

Cytat:

- macie już pościel dla dzieci? Chodzi mi o wypełnienie - kołderkę. Ja póki co przykrywam kocykiem ale na jesień i zimę myśle już o pościeli. Możecie jakąś polecic?
Nie i póki co nie zamierzamy mieć. Nie planuję na razie Hani kłaść na poduszce, a przykrywać będziemy kocykiem lub wsadzać do śpiworka.

Cytat:

U mnie tragedia, włosów połowę mniej niż było i dalej wypadają, a w ciąży miałam najpiękniejsze włosy, teraz znów mi wracają moje cienizny... Tragedia...
Na razie zaczęłam kuracje żółtko+olejek rycynowy, ale na skutki muszę trosze poczekać.
tak tak tak...niestety. Dlatego też wczoraj obcięłam się na krótko Będzie trochę mniej włosów do zbierania tzn. optycznie będzie mniej, bo będą krótsze

Cytat:
Napisane przez szerylka Pokaż wiadomość
Nie rozumiem dlaczego w dalszym ciągu się tłumaczycie
Wielu rzeczy nie rozumiesz, ale teraz będziesz miała duuużo czasu na przemyślenia więc może w końcu zrozumiesz :ritfl:
Cytat:
Macie. W ciąży włosy mi się wzmocniły, teraz zaczynają wypadać.
Ale to przejdzie, trzeba czasu.
Za to jak mi się osłabiły na nogach i prawie nie rosły, tak nie rosną dalej.

Jakie "dostałyście po dupie"? Bo jedna z Was chciała przerwać tę farsę, bo miała dość tego co się dzieje?

Tak jak wyżej napisałam, piszcie sobie co tam chcecie, rozumiem, że nie każdy ma ochotę i odwagę pisać o swoim prywatnym życiu na wielkim publicznym forum, ale proszę, nie obrabiajcie dupy innym użytkownikom w swoim zamkniętym (nie tak do końca jak się okazuje) gronie. To nie jest w porządku.
Dokładnie. Mnie też włosy na nogach rosną jak oszalałe, a w ciąży miałam z tym spokój.

ona nie chciała przerwać farsy, tylko nam dopiec! Chciała się zemścić, bo ją skrytykowałyśmy za pisanie tekstów typu "karmienie piersią mnie obrzydza". Na mnie uwzięła się szczególnie, bo bez ogródek pisałam wszystko, co do niej mam. Tak samo robię tutaj. Jedyne co, to nie napisałam o mężu kotka, bo nie "konwersujemy" ze sobą już od jakiegoś czasu. Co nie zmienia faktu, że swoje zdanie w tym temacie mogę mieć. Dlatego też je wyraziłam na fb. Co do donosicielstwa, to zawsze, od dawien dawna, było ono piętnowane. Nawet ten, wspomniany już wcześniej, co donosi na morderce zostanie odpowiednio potraktowany

Cytat:

Cytat:
Właśnie.

Poza tym, nie ma szans uchronić się przed obgadywaniem. Czy na fb, czy gdziekolwiek indziej i tak kontrowersyjne tematy, takie jak np. sytuacja z kotka mężem, zostaną obgadane.
_agata, Twoje posty wzbudzają skrajne emocje i na pewno sobie zdajesz z tego sprawę. Przecież nie pierwszy raz ktoś miał do Ciebie jakieś ale. Ale po co się tym przejmować? Mnie też na pewno się obgaduje, ale co z tego. Nie zamierzam uszczęśliwiać wszystkich na tym świecie, ani też podporządkowywać się większości. Jestem jaka jestem i tak jak są osoby, które mnie nie lubią, są też te które mnie lubią. Obie te grupy szanuję, ale nie ze wszystkimi się zgadzam Razi mnie tylko głupota i z nią nigdy mi nie będzie po drodze

Mogłabym przeprosić za to co wyszło, ale jaki jest sens? Przepraszając, jednocześnie obiecuję poprawę, a ja nie mogę obiecać, że obgadywać już nie będę Czy dobrze, czy źle, zawsze się o kimś mówi. Nikogo nie wyzywałam, nie poniżałam, tylko wyrażałam swoje zdanie. Winna się nie czuję.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 10:07   #3138
_millena
Zadomowienie

co do spiworków, zgadzam się z Agatą , ja mam ze Smyka własnie i jestem zadowolona bardzo. Moj Borys nie znosił przykrywania kocykiem, a w spiworku śpi. Faktycznie poradzono mi zeby patrzeć na rozpinane ramiączka, mogą sie rozsuwać po bokach albo środkiem, ale dobrze jak są rzepy lub napki ( nie guzki ) na ramionach.

Stary 2012-09-07, 10:11   #3139
benka99
Rozeznanie

Cytat:
Tak jak napisałaś. U Piotrka jeszcze były krostki na uszkach i za uszkami. Prężenie przeszło jak ręką odjął po zmianie mleka.
Ale Piotruś prężyl się przy każdym karmieniu? Bo Maks tylko czasem, najczęściej przy tym wieczornym.

Też zastanawiam się nad kupnem pościeli. A Wasze dzieci śpią już na poduszce? Maksiowi podkładam tylko pieluszkę złożoną pod głowę i nie wiem czy mogę go już kłaść na poduszce?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-07, 10:12   #3140
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
dzięki. Chyba wybierzemy te Kąty, lubie kameralnie
A Ty skąd jesteś? ( i uważaj z tymi zaproszeniami, bo kto wie, może się pojawię)

Ja mieszkam 15km od nadmorskiej Stegny.
Cytat:

Cytat:
teraz jest na recepte

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 10:13   #3141
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
To ja już nic nie rozumiem, bo nam pediatra kazała chodzić boso
U nas zalecenie: boso tylko po trawie lub piachu

Cytat:
W niektórych aptekach, mających stare zapasy, można kupić bez recepty. Mi się udało
Stary 2012-09-07, 10:15   #3142
_millena
Zadomowienie

Cytat:
U nas zalecenie: boso tylko po trawie lub piachu

W niektórych aptekach, mających stare zapasy, można kupić bez recepty. Mi się udało
w sumie to mam taką możliwość , żeby kupić lek bez recepty mimo iż jest wymagana, ale może jednak sama nie bede decydować, wróce do krakowa, pojdziemy do lekarza, niech coś doradzi, na razie daje mu przeciwbolowo ibuprofen. Dla siebie bym wziela, ale dziecku boję się zapodać coś bez konsultacji z lekarzem. :/ trudno.

Stary 2012-09-07, 10:16   #3143
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
śliweńka rozumiem że swojej córci zagęszczasz mleczko kleikiem ryżowym? jeżeli tak, to napisz czy zaczynałaś od testowania np. jedna łyżeczka na butelkę mleka? czy od razu dawałaś odpowiednią ilość?

A ja sprawdziłam co posiadam, okazuje się że mam kleik kukurydziany a nie ryżowy, ale to chyba nie ma wielkiej różnicy, najważniejsze że jest bezglutenowy?

karola ulewa i nie przybrała więc najpierw lekarka kazała dawać mleko mm raz dziennie a jakby dalej ulewała to kleik, nie mówiła ile, ale potem stwierdziła ze mam spróbować nutritonem ale ona nim pluje i nawet jak zje to nim go nie wyrzyga to się drze

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-07, 10:17   #3144
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
karola ulewa i nie przybrała więc najpierw lekarka kazała dawać mleko mm raz dziennie a jakby dalej ulewała to kleik, nie mówiła ile, ale potem stwierdziła ze mam spróbować nutritonem ale ona nim pluje i nawet jak zje to nim go nie wyrzyga to się drze
Nutriton podobno wzmaga problemy brzuszkowe.
Stary 2012-09-07, 10:19   #3145
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem
ale na siłę jej nie będę wciskać, bo darła się jakbym ze skóry ją odzierała

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-09-07, 10:20   #3146
libretka
Raczkowanie

Cytat:
mówiła mi o tym pediatra
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 10:22   #3147
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
w sumie to mam taką możliwość , żeby kupić lek bez recepty mimo iż jest wymagana, ale może jednak sama nie bede decydować, wróce do krakowa, pojdziemy do lekarza, niech coś doradzi, na razie daje mu przeciwbolowo ibuprofen. Dla siebie bym wziela, ale dziecku boję się zapodać coś bez konsultacji z lekarzem. :/ trudno.
To jest lek homeopatyczny.
A podawanie leków przeciwbólowych też konsultujesz z lekarzem czy dajesz na własną rękę? Ja jakoś w miarę możliwości unikam lekarzy.... viburcol podawałam w czasie ząbkowania tylko na noc, żebym mogła się wyspać, działało
Stary 2012-09-07, 10:30   #3148
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
no to masz w dupie , czy chciałabyś wiedziec ???

ja nie mam sobie nic do zarzucenia.
Natura moja domaga się wiedzy, ale w tej sytuacji wisi mi to kalafiorem.

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Dokładnie. Mnie też włosy na nogach rosną jak oszalałe, a w ciąży miałam z tym spokój.

ona nie chciała przerwać farsy, tylko nam dopiec! Chciała się zemścić, bo ją skrytykowałyśmy za pisanie tekstów typu "karmienie piersią mnie obrzydza". Na mnie uwzięła się szczególnie, bo bez ogródek pisałam wszystko, co do niej mam. Tak samo robię tutaj. Jedyne co, to nie napisałam o mężu kotka, bo nie "konwersujemy" ze sobą już od jakiegoś czasu. Co nie zmienia faktu, że swoje zdanie w tym temacie mogę mieć. Dlatego też je wyraziłam na fb. Co do donosicielstwa, to zawsze, od dawien dawna, było ono piętnowane. Nawet ten, wspomniany już wcześniej, co donosi na morderce zostanie odpowiednio potraktowany

Właśnie.

Poza tym, nie ma szans uchronić się przed obgadywaniem. Czy na fb, czy gdziekolwiek indziej i tak kontrowersyjne tematy, takie jak np. sytuacja z kotka mężem, zostaną obgadane.
_agata, Twoje posty wzbudzają skrajne emocje i na pewno sobie zdajesz z tego sprawę. Przecież nie pierwszy raz ktoś miał do Ciebie jakieś ale. Ale po co się tym przejmować? Mnie też na pewno się obgaduje, ale co z tego. Nie zamierzam uszczęśliwiać wszystkich na tym świecie, ani też podporządkowywać się większości. Jestem jaka jestem i tak jak są osoby, które mnie nie lubią, są też te które mnie lubią. Obie te grupy szanuję, ale nie ze wszystkimi się zgadzam Razi mnie tylko głupota i z nią nigdy mi nie będzie po drodze

Mogłabym przeprosić za to co wyszło, ale jaki jest sens? Przepraszając, jednocześnie obiecuję poprawę, a ja nie mogę obiecać, że obgadywać już nie będę Czy dobrze, czy źle, zawsze się o kimś mówi. Nikogo nie wyzywałam, nie poniżałam, tylko wyrażałam swoje zdanie. Winna się nie czuję.
Ja napisałam, że jak mi nie rosły w ciąży, tak nadal nie rosną.

Cały czas się zastanawiam co takiego jest w moich postach, że AŻ TAKIE EMOCJE wzbudzają? To, że są szczere? To, że nie słodzę tylko piszę konkretnie i na temat?
Ludzie to jednak kochają się w fałszu i obłudzie.
Nadal nikt mi nie pokazał, gdzie kogoś nakłaniałam do karmienia piersią. Są tu większe entuzjastki ode mnie.

Ja już od dawna kieruję się zasadą żeby być dobrym przede wszystkim dla siebie, żeby siebie uszczęśliwiać. Ale... być w porządku w stosunku do innych, nie czynić drugiemu tego czego nie chciałabym żeby uczyniono mnie. Nieważne, czy w życiu czy w Internecie.
Są pewne zasady, których się trzymam i nie odpuszczam, choćby się waliło i paliło.

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Ale Piotruś prężyl się przy każdym karmieniu? Bo Maks tylko czasem, najczęściej przy tym wieczornym.

Też zastanawiam się nad kupnem pościeli. A Wasze dzieci śpią już na poduszce? Maksiowi podkładam tylko pieluszkę złożoną pod głowę i nie wiem czy mogę go już kłaść na poduszce?
Dziecko powinno spać na płasko jak najdłużej, na pewno do ukończenia 2. roku życia. Im później tym lepiej. Jak się dzień obraca na brzuch to przy poduszce istnieje ryzyko uduszenia.
Pierwsza poduszeczka powinna być dość twarda i plaska, na pewno nie puchowa.

o
Stary 2012-09-07, 10:31   #3149
she_87
Raczkowanie

Cytat:

Ja też muszę kupic coś na zimę, myslałam o kołderce ale jak piszecie, ze spiworki wygodniejsze i bezpieczniejsze to musze sie zastanowić jeszcze.

Cytat:

Włosy mi też strasznie wypadają, a włosów mam duzo ma co wypadać.

Wczoraj spotkalam sie z mama M, myślałam, ze wielką radosć u niej zobacze a ona że wiaterek ze zimno, ze Mała zmarźnie itp jak troche chłodniej na dworzu to co mam nie wychodzić i pożniej przez całą zimę siedzieć zamknieta w domu. Ale troche pogadałysmy opowiedziąłm jej o Sarze spotkanie trwało z 15 min no bo mówiła zeby już isć bo zimno. Ja zrobiłam pierwszy krok teraz czekam ,żeby ona zaproponowała spotkanie nie będe sie narzucać.

Noc dziś kiepska pobudka o 23 później o 3 i Sara nie chiała spać tylko zaczeła gaworzyć i sie śmiać i tak lerzałyśmy 1,5 h. Nie wiem co sie stało z moim aniołkiem.

DZis ide do dentysty :/ po ciąży mam z pieć zębów do zrobienia.
she_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 10:47   #3150
Tacca
Zakorzenienie

Benka, przy każdym się może nie prężył, ale miał też straszne problemy z gazami czy wzdęciami. Normalnie jakby mu pupę miało rozerwać.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości