|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Odnośnie ząbkowania, to ja polecam zarówno Dentinox jak i Camillę. W zależności czy wolicie dziąsła smarować żelem czy wkraplać kropelki. Jednak na pierwszym miejscu stawiałabym żel
|
![]() ![]() |
![]() |
#3122 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja Ci powiem tak.... rozumiem, ze jest Wam przykro, też by mi było, ALE NA LITOŚĆ BOSKĄ, JESTEŚMY SOBIE KOMPLETNIE OBCE, NIE ZNAMY SIĘ, NIGDY SIE NIE SPOTKAŁYŚMY, na prawdę aż tak bardzo Cię boli, że ktoś obcy, z kim kompletnie nie jesteś związana emocjonalnie , mówi coś na Twój temat? Nie mam zamiaru się biczować z tego samego powodu - nie jesteś moją przyjaciółką, nie znamy się. Może i coś napisałam na Twój temat, nie pamiętam, nawet nie przeczytałam na fb tego posta bo mi szkoda czasu, mam wrażenie że sprawa urosła niemalże do rangi II wojny światowej. Co za bezsens. ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- hahahaah BRAWO !!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz przykrywam Maćka kocykiem, na zimę będę go pakowała w śpiworek (te ze Smyka są całkiem fajne). Kołdra to dla takiego malucha niezbyt dobre rozwiązanie, jest za ciężka, trudno dziecko przykryć tak żeby się nie rozkopało, no i istnieje ryzyko, że kopiąc w nocy przesunie ją sobie na główkę...
![]() ![]() |
![]() |
#3124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3125 |
Wtajemniczenie
|
sweetjoy i agata dzięki
![]() też myślę, że kołderka to zbyt wcześnie bo Hania mogłaby sobie przykryc nią twarz. Zresztą widzę, co robi z kocykiem ![]() co do wypadania wlosow, bo przed chwilą ktoras pytala, to wypadają poniewaz poziom estrogenu spada wlasnie 2-3 miesiące po porodzie ![]()
#3126 |
Zadomowienie
|
stosujemy Dentinox, chyba jest lekka poprawa, tak mi sie wydaje, jednak moge go aplikować tylko 3 razy dziennie, a to za rzadko :/ szlag by to...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3127 | |||||||
Zadomowienie
|
Witam.
Ilość stron do nadrabiania ogromna, szkoda że tak mało o tym co tutaj jest priorytetem ![]() Dentinox ale już doczytałam, że nie pomaga. Może spróbuj też Viburcol aby się troszkę wyciszył. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3128 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3129 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
2. Ujęłaś to bardziej fachowo niż ja ![]()
![]() |
#3130 |
Zadomowienie
|
Dzięki, a ten Viburcol jest na recepte?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3131 |
Wtajemniczenie
|
faza 1 trwa 14 dni, ubylo mi 2 kg, dzis jest dzien 5.
#3132 |
Zadomowienie
|
Wiem, że nie do mnie ale jakoś mnie to uraziło, poczułam się jakbym nic z życia nie miała bo dzieci mi w tym przeszkadzają. Coś w stylu: jedno to fajne ale dwoje to już tłok
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Bez recepty był kiedyś. Chyba spróbuję a dużo czasu zajmuje przygotowanie posiłków??
#3133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taka już moja dociekliwa natura, że chciałabym poznać motywy działania ludzi, wiedzieć czym się kierują postępując w taki a nie inny sposób... Szkoda tylko, że tak się odpłacacie za uczciwość i dobre słowo.
![]() ![]() |
![]() |
#3134 |
Raczkowanie
|
śliweńka rozumiem że swojej córci zagęszczasz mleczko kleikiem ryżowym? jeżeli tak, to napisz czy zaczynałaś od testowania np. jedna łyżeczka na butelkę mleka? czy od razu dawałaś odpowiednią ilość?
A ja sprawdziłam co posiadam, okazuje się że mam kleik kukurydziany a nie ryżowy, ale to chyba nie ma wielkiej różnicy, najważniejsze że jest bezglutenowy? |
![]() ![]() |
![]() |
#3135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam jeden z IKEI i muszę go przerobić, na ramiona wszyję rzepy albo napy.
![]() ![]() |
![]() |
#3136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja nie mam sobie nic do zarzucenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3137 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Wczoraj wstałam z równie dobrym humorem jak dzieś, tylko dzisiaj mam nadzieję, że nikt mi go nie zepsuje ![]() Wczoraj byłam wieczorem u fryzjera i zostawiłam Hanię z Tatą. Nie wiem co Jej się porobiło, ale nie chciała pić mojego mleka z butelki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja też, ale w realu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wielu rzeczy nie rozumiesz, ale teraz będziesz miała duuużo czasu na przemyślenia więc może w końcu zrozumiesz :ritfl: Cytat:
ona nie chciała przerwać farsy, tylko nam dopiec! Chciała się zemścić, bo ją skrytykowałyśmy za pisanie tekstów typu "karmienie piersią mnie obrzydza". Na mnie uwzięła się szczególnie, bo bez ogródek pisałam wszystko, co do niej mam. Tak samo robię tutaj. Jedyne co, to nie napisałam o mężu kotka, bo nie "konwersujemy" ze sobą już od jakiegoś czasu. Co nie zmienia faktu, że swoje zdanie w tym temacie mogę mieć. Dlatego też je wyraziłam na fb. Co do donosicielstwa, to zawsze, od dawien dawna, było ono piętnowane. Nawet ten, wspomniany już wcześniej, co donosi na morderce zostanie odpowiednio potraktowany ![]() ![]() Cytat:
Poza tym, nie ma szans uchronić się przed obgadywaniem. Czy na fb, czy gdziekolwiek indziej i tak kontrowersyjne tematy, takie jak np. sytuacja z kotka mężem, zostaną obgadane. _agata, Twoje posty wzbudzają skrajne emocje i na pewno sobie zdajesz z tego sprawę. Przecież nie pierwszy raz ktoś miał do Ciebie jakieś ale. Ale po co się tym przejmować? Mnie też na pewno się obgaduje, ale co z tego. Nie zamierzam uszczęśliwiać wszystkich na tym świecie, ani też podporządkowywać się większości. Jestem jaka jestem i tak jak są osoby, które mnie nie lubią, są też te które mnie lubią. Obie te grupy szanuję, ale nie ze wszystkimi się zgadzam ![]() ![]() Mogłabym przeprosić za to co wyszło, ale jaki jest sens? Przepraszając, jednocześnie obiecuję poprawę, a ja nie mogę obiecać, że obgadywać już nie będę ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3138 |
Zadomowienie
|
co do spiworków, zgadzam się z Agatą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3139 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Też zastanawiam się nad kupnem pościeli. A Wasze dzieci śpią już na poduszce? Maksiowi podkładam tylko pieluszkę złożoną pod głowę i nie wiem czy mogę go już kłaść na poduszce?
![]() |
#3140 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() teraz jest na recepte |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3141 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3142 |
Zadomowienie
|
w sumie to mam taką możliwość , żeby kupić lek bez recepty mimo iż jest wymagana, ale może jednak sama nie bede decydować, wróce do krakowa, pojdziemy do lekarza, niech coś doradzi, na razie daje mu przeciwbolowo ibuprofen. Dla siebie bym wziela, ale dziecku boję się zapodać coś bez konsultacji z lekarzem. :/ trudno.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
karola ulewa i nie przybrała więc najpierw lekarka kazała dawać mleko mm raz dziennie a jakby dalej ulewała to kleik, nie mówiła ile, ale potem stwierdziła ze mam spróbować nutritonem ale ona nim pluje i nawet jak zje to nim go nie wyrzyga to się drze ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3144 |
Zakorzenienie
|
Nutriton podobno wzmaga problemy brzuszkowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3145 |
Zakorzenienie
|
nie wiem
ale na siłę jej nie będę wciskać, bo darła się jakbym ze skóry ją odzierała ![]()
#3146 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3147 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A podawanie leków przeciwbólowych też konsultujesz z lekarzem czy dajesz na własną rękę? Ja jakoś w miarę możliwości unikam lekarzy.... viburcol podawałam w czasie ząbkowania tylko na noc, żebym mogła się wyspać, działało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3148 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cały czas się zastanawiam co takiego jest w moich postach, że AŻ TAKIE EMOCJE wzbudzają? To, że są szczere? To, że nie słodzę tylko piszę konkretnie i na temat? Ludzie to jednak kochają się w fałszu i obłudzie. Nadal nikt mi nie pokazał, gdzie kogoś nakłaniałam do karmienia piersią. Są tu większe entuzjastki ode mnie. Ja już od dawna kieruję się zasadą żeby być dobrym przede wszystkim dla siebie, żeby siebie uszczęśliwiać. Ale... być w porządku w stosunku do innych, nie czynić drugiemu tego czego nie chciałabym żeby uczyniono mnie. Nieważne, czy w życiu czy w Internecie. Są pewne zasady, których się trzymam i nie odpuszczam, choćby się waliło i paliło. Cytat:
Pierwsza poduszeczka powinna być dość twarda i plaska, na pewno nie puchowa.
![]() ![]() |
![]() |
#3149 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj spotkalam sie z mama M, myślałam, ze wielką radosć u niej zobacze a ona że wiaterek ze zimno, ze Mała zmarźnie itp jak troche chłodniej na dworzu to co mam nie wychodzić i pożniej przez całą zimę siedzieć zamknieta w domu. Ale troche pogadałysmy opowiedziąłm jej o Sarze spotkanie trwało z 15 min no bo mówiła zeby już isć bo zimno. Ja zrobiłam pierwszy krok teraz czekam ,żeby ona zaproponowała spotkanie nie będe sie narzucać. Noc dziś kiepska pobudka o 23 później o 3 i Sara nie chiała spać tylko zaczeła gaworzyć i sie śmiać i tak lerzałyśmy 1,5 h. Nie wiem co sie stało z moim aniołkiem. DZis ide do dentysty :/ po ciąży mam z pieć zębów do zrobienia. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3150 |
Zakorzenienie
|
Benka, przy każdym się może nie prężył, ale miał też straszne problemy z gazami czy wzdęciami. Normalnie jakby mu pupę miało rozerwać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.