Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-07, 10:48   #3151
_millena
Zadomowienie

Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
To jest lek homeopatyczny.
A podawanie leków przeciwbólowych też konsultujesz z lekarzem czy dajesz na własną rękę? Ja jakoś w miarę możliwości unikam lekarzy.... viburcol podawałam w czasie ząbkowania tylko na noc, żebym mogła się wyspać, działało
a czemu w takim razie jest na receptę ? nie wiedzialam, że leki homeopatyczne są...

przeciwbólowe daję po konsultacji telefonicznej z lekarzem, kazała tylko nie nadużywać, ale ja na prawdę ledwie wytrzymuje to jego darcie.

Jak wróce do domu zrobię mujeszcze badanie moczu, może to nie zęby...... nie wiem , nie znam się, zarobiona jestem

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 10:49   #3152
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość

Chyba spróbuję a dużo czasu zajmuje przygotowanie posiłków??
Hmmm no trochę zajmuje, tym bardziej, że mojemu mężowi robię troszkę inne jedzenie. Musisz sie dobrze zaopatrzyc w zalecane produkty. Zresztą w przepisy są skonstruowane tak, aby wychodziło z tego więcej niż jedna porcja, więc możesz sobie coś zamrozic.

Generalnie to mam przesyt szpinaku
Stary 2012-09-07, 10:53   #3153
szeryla26
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
Ja Ci tylko Agato powiem, ze ta cała szerylka nie napisała o plotkach dlatego, ze jest taka uczciwa i honorowa, tylko dlatego, że zwrócono jej uwagę i skrytykowano jej podejście do kilku spraw. A więc ze zlości i chyba trochę z chęci zemsty ( hahah smiesznie to słowo tu wyglada) postanowiła , ze zrobi nam na złość.
A ja Ci powiem tak.... rozumiem, ze jest Wam przykro, też by mi było, ALE NA LITOŚĆ BOSKĄ, JESTEŚMY SOBIE KOMPLETNIE OBCE, NIE ZNAMY SIĘ, NIGDY SIE NIE SPOTKAŁYŚMY, na prawdę aż tak bardzo Cię boli, że ktoś obcy, z kim kompletnie nie jesteś związana emocjonalnie , mówi coś na Twój temat? Nie mam zamiaru się biczować z tego samego powodu - nie jesteś moją przyjaciółką, nie znamy się. Może i coś napisałam na Twój temat, nie pamiętam, nawet nie przeczytałam na fb tego posta bo mi szkoda czasu, mam wrażenie że sprawa urosła niemalże do rangi II wojny światowej. Co za bezsens.

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

hahahaah BRAWO !!!!
: cojest:
szeryla26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 10:57   #3154
libretka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szeryla26 Pokaż wiadomość
: cojest:
Dziewczyny błagam, niech to forum służy temu czemu ma służyć.

Nie dajcie się jej sprowokować, a mam wrażenie że jej tylko o to chodzi, a ona siedzi prowokuje i się z was śmieje, że dajecie się sprowokować, błagam nie dawać jej satysfakcji, traktować jak powietrze!!!

Forum zostało założone w innym celu, jeżeli chcecie się obrzucać błotem, to róbcie to na fb, nie tutaj, to wątek o naszych maluszkach i dla nich i o nich.
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 10:58   #3155
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Kism ja 3 w tesco ostatnio kupowałam. 150 sztuk za 87zł chyba.
Czyli drożej - po 58 gr/szt.
Dwie "giant pack 3" to 192 szt.

Cytat:
Obserwuje go od soboty , pchał te rąsie do buzi, az sie dławił,wkłada do buzi wszystko co ma pod reką, a najchętniej ssie pieluchę, rusza tak śmeisznie językiem jakby ssał "na sucho" (czyli najbardziej obrazowo opisując, próbuje memlać dziąsła języczkiem), ulgę przynosi mu zimny smoczek, poza tym jest mega marudny, nie bardzo chce cyca a z butelki je z łaski (podejrzewam, ze odruch ssania wywołuje podrażnienie dziąseł) i generalnie jest armagedon więc to chyba ząbki. Jak dotykam dziąsełek to mam wrażenie, ze są rozpulchnione troszkę i takie opuchnięte. Na razie chyba jednak widać jakąś poprawę bo od 3 dni budził sie około 22 , a dziś po lekach na razie śpi. Co prawda usypiałam go z wrzaskiem i oczywiście do cyca się nie dostawił, a butle wlałam posiłkując się swoją sprytną naturą, ale jak na razie widzę, ze smacznie chrapie.
Samo wkładanie rączek i innych przedmiotów do buzi może nie mieć zupełnie związku z ząbkowaniem. Diecko poznaje świat tak samo mocno rękami jak i ustami Ale zaczerwienione i rozpulchnione dziąsła to może już być to... O ile dobrze pamiętam, to kiedy ząb zaczyna wychodzić, to da się go wyczuć przez dziąsło, a poza tym dziecko przy dotykaniu tego miejsca krzywi się, itp., okazuje, że je boli. Oby poprawa się utrzymała i szybko ząbki wyszło, jeśli to one

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi czy u Was też macie skutki po porodzie np. wypadające włosy??
Tak, wypadają Jakiś czas temu się pożaliłam, to też była lawina "mi też, mi też, mi też...", taki nasz los

Cytat:
Głębsza wada z pewnością podlegałaby rehabilitacji. Myślę że bardziej chodzi o to, że lekarz ma w tym interes i poleca buty danej firmy. Zresztą w mojej okolicy nie mam zbytniego wyboru sklepów ortopedycznych, a zakup przez internet takiego obuwia trochę nie wchodzi w grę.
W moim województwie są tylko dwa sklepy z obuwiem Memo i to dość sporo oddalone od mojej mieściny. Może za jakiś czas poszukam alternatywnych rozwiązań i może trochę zaczniemy jakieś domowe ćwiczenia. Na razie bunt dwulatka na pierwszym planie
To spokoju i przetrwania życzę!

Cytat:
To ja już nic nie rozumiem, bo nam pediatra kazała chodzić boso
Kurka, ja już powoli się przyzwyczajam, że człowiek z tymi lekarzami nie dojdzie do ładu, co krok to inna opinia
Przy drugim dziecku przyznaję już dużo mniej polegam na lekarzach, a dużo bardziej na własnej wiedzy i osądzie. Staram się znaleźć jakiś złoty środek między tymi wszystkimi zaleceniami.

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Też zastanawiam się nad kupnem pościeli. A Wasze dzieci śpią już na poduszce? Maksiowi podkładam tylko pieluszkę złożoną pod głowę i nie wiem czy mogę go już kłaść na poduszce?
Ale po co się spieszyć z poduszką? Nie widzę takiej potrzeby jeszcze przez długie miesiące.
Do spania też pościeli raczej długo jeszcze nie będziemy używać. Po pierwsze ze względu na bezpieczeństwo, a po drugie dzieciaki bardzo długo się rozkopują, więc efekt i tak jest taki, że śpią nieprzykryte. Maks bardzo długo spał w śpiworku lub później pod kocykiem, a ubrany w pełne ubranko, tzn. np. w pajaca, więc nawet jak skopał kocyk, to nie marzł. Teraz planuję podobnie.

Cytat:
Napisane przez she_87 Pokaż wiadomość
Wczoraj spotkalam sie z mama M, myślałam, ze wielką radosć u niej zobacze a ona że wiaterek ze zimno, ze Mała zmarźnie itp jak troche chłodniej na dworzu to co mam nie wychodzić i pożniej przez całą zimę siedzieć zamknieta w domu. Ale troche pogadałysmy opowiedziąłm jej o Sarze spotkanie trwało z 15 min no bo mówiła zeby już isć bo zimno. Ja zrobiłam pierwszy krok teraz czekam ,żeby ona zaproponowała spotkanie nie będe sie narzucać.
Hmm, to nieciekawie wyszło
Masz rację, teraz daj się babci wykazać...
Mój ojciec też nie jest chętny poznać drugiego wnuka. Generalnie nie utrzymujemy kontaktów, ale ze względu na dzieci jestem w stanie spotkać się z nim sporadycznie. Dwa miesiące temu go zaprosiłam, nie miał czasu, powiedziałam, żeby zadzwonił, jak będzie chciał przyjść, że my jesteśmy dyspozycyjni, tylko niech da znać kiedy... i cisza... Mi nie jest żal ze względu na mnie, tylko szkoda, że moje dzieci nie mają dziadka. Ojciec tż nie żyje. Mój dziadziu zmarł 1,5 roku temu, był wspaniałym człowiekiem i ciągle mi go brakuje, chciałabym, żeby moje dzieci mogły mieć takie wspomnienia jak ja... Maksiu go słabo pamięta, ale zawsze to coś Rozmawiam z nim o dziadziu czasem, żeby te ulotne wspomnienia się nie zatarły.
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 11:00   #3156
moniczka1302
Wtajemniczenie

cate 1 faza jest dośc monotonna, zakazane jest wszelkiej maści pieczywo, ryże, makarony (nawet jeżeli wszystko pełnoziarniste!), wszystkie owoce, marchew, dynia, słodycze

W 2 fazie większośc produktów powraca ale pieczywo białe i tak zastępujesz ełnoziarnistym. Celem tej diety jest zdrowe odżywianie na całe życie
Faza 2 trwa tyle ile zechcesz.

Ostatnią jest faza 3 - ale o niej jeszcze nie czytałam.

Millena jest tu expertem od SB, zresztą dam jej moje namiary żeby mi parę przepisów podesłała.
Stary 2012-09-07, 11:15   #3157
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
Dziewczyny błagam, niech to forum służy temu czemu ma służyć.

Nie dajcie się jej sprowokować, a mam wrażenie że jej tylko o to chodzi, a ona siedzi prowokuje i się z was śmieje, że dajecie się sprowokować, błagam nie dawać jej satysfakcji, traktować jak powietrze!!!

Forum zostało założone w innym celu, jeżeli chcecie się obrzucać błotem, to róbcie to na fb, nie tutaj, to wątek o naszych maluszkach i dla nich i o nich.
Mądrze prawisz. Powietrze.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-07, 11:15   #3158
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Kurka, ja już powoli się przyzwyczajam, że człowiek z tymi lekarzami nie dojdzie do ładu, co krok to inna opinia
Przy drugim dziecku przyznaję już dużo mniej polegam na lekarzach, a dużo bardziej na własnej wiedzy i osądzie. Staram się znaleźć jakiś złoty środek między tymi wszystkimi zaleceniami.
Tutaj masz rację, każdy poleca coś innego, nie wiem skąd biorą te wytyczne tylko co robić by nie zrobić krzywdy dziecku
Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
cate 1 faza jest dośc monotonna, zakazane jest wszelkiej maści pieczywo, ryże, makarony (nawet jeżeli wszystko pełnoziarniste!), wszystkie owoce, marchew, dynia, słodycze

W 2 fazie większośc produktów powraca ale pieczywo białe i tak zastępujesz ełnoziarnistym. Celem tej diety jest zdrowe odżywianie na całe życie
Faza 2 trwa tyle ile zechcesz.

Ostatnią jest faza 3 - ale o niej jeszcze nie czytałam.

Millena jest tu expertem od SB, zresztą dam jej moje namiary żeby mi parę przepisów podesłała.
Słodyczy nie potrzebuję, ziemniaków, pieczywa i marchewki też nie. Tylko nie rozumiem dlaczego nie można kawy, to mnie najbardziej odstrasza.
Poczekam aż mąż pojedzie w delegacje co bym nie musiała mu specjalnie gotować Syn to raczej makarony i ryż jada więc coś tam zawsze na szybko można zrobić

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 11:17   #3159
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli drożej - po 58 gr/szt.
Dwie "giant pack 3" to 192 szt.
Duuużo pieluch!
Stary 2012-09-07, 11:24   #3160
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
śliweńka rozumiem że swojej córci zagęszczasz mleczko kleikiem ryżowym? jeżeli tak, to napisz czy zaczynałaś od testowania np. jedna łyżeczka na butelkę mleka? czy od razu dawałaś odpowiednią ilość?

A ja sprawdziłam co posiadam, okazuje się że mam kleik kukurydziany a nie ryżowy, ale to chyba nie ma wielkiej różnicy, najważniejsze że jest bezglutenowy?
Kukurydziany podobno bardziej tuczący,Ja daje kleik ryzowy po pół lyżeczki na razie
Stary 2012-09-07, 11:27   #3161
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Duuużo pieluch!
O tak
Mam jedną dopiero co rozpoczętą taką pakę 3-ek, więc właśnie stwierdziłam, że jak kupię jeszcze dwie, to nawet już nie patrzę przez jakiś czas na promocje.

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

niuniuniau, widzę, że jesteś! Pytałam Cię niedawno o wózek... https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post36166277

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-07, 11:27   #3162
sweetjoy
Raczkowanie

Cytat:
a czemu w takim razie jest na receptę ? nie wiedzialam, że leki homeopatyczne są...

przeciwbólowe daję po konsultacji telefonicznej z lekarzem, kazała tylko nie nadużywać, ale ja na prawdę ledwie wytrzymuje to jego darcie.

Jak wróce do domu zrobię mujeszcze badanie moczu, może to nie zęby...... nie wiem , nie znam się, zarobiona jestem
Bo teraz coś zmienili w składzie i dlatego jest na receptę.

Cytat:
Tutaj masz rację, każdy poleca coś innego, nie wiem skąd biorą te wytyczne tylko co robić by nie zrobić krzywdy dziecku

Słodyczy nie potrzebuję, ziemniaków, pieczywa i marchewki też nie. Tylko nie rozumiem dlaczego nie można kawy, to mnie najbardziej odstrasza.
Poczekam aż mąż pojedzie w delegacje co bym nie musiała mu specjalnie gotować Syn to raczej makarony i ryż jada więc coś tam zawsze na szybko można zrobić
Pewnie dlatego że kawa to palone ziarna... ale ja się nie znam
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 11:27   #3163
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Duuużo pieluch!
Ja ostatnio trafiałam na same promocje i tak się obkupiłam, że mąż jak widzi, że w sklepie zbliżam się do pieluch mówi "nie mamy już gdzie tego trzymać!". Najpierw w kauflandzie była promocja na sleep&play więc wzięłam 3 paki "4", później na activ baby, to wzięłam sobie giga pakę "3" (które nawiasem mówiąc są na styk i musimy je szybko skończyć), a później jeszcze zahaczyliśmy o otwarcie biedronki i dady za 22 zł, to aż żal było nie kupić

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 11:28   #3164
sweetjoy
Raczkowanie

Missmalezji co u Ciebie?
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 11:30   #3165
kism
Wtajemniczenie

Oooo, i jeszcze miss!!! Zaraz nam tu opowiadaj, co u Ciebie I jak maluszek w Twojej rodzinie?

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Ja ostatnio trafiałam na same promocje i tak się obkupiłam, że mąż jak widzi, że w sklepie zbliżam się do pieluch mówi "nie mamy już gdzie tego trzymać!". Najpierw w kauflandzie była promocja na sleep&play więc wzięłam 3 paki "4", później na activ baby, to wzięłam sobie giga pakę "3" (które nawiasem mówiąc są na styk i musimy je szybko skończyć), a później jeszcze zahaczyliśmy o otwarcie biedronki i dady za 22 zł, to aż żal było nie kupić
W razie czego mogę odkupić od Ciebie 3, bo moja chudzina dopiero od niedawna je nosi.
Stary 2012-09-07, 11:30   #3166
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dzień dobry
WIEDZIAŁAM ŻE SZERYLKA POWRÓCI POD INNYM NICKIEM, PRZECIEŻ TO BYŁO DO PRZEWIDZENIA

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Do mam maluchów ze skazą białkową - czy jeśli dziecko ma skazę to pręży się przy jedzeniu? U Maksa podejrzewam skazę bo ma krostki i suchą skórę na buźce (smaruję kremem Oilatum soft, na początku pomagało, teraz już nie ) drapie się po buzi i po główce. A ostatnio podczas niektórych karmień pręży się, wygina i popłakuje. Karmię bebikiem.
Byłam u dwóch pediatrów i to jakaś masakra, każą czekać bo może to samo przejdzie
Nie mam ostatnio czasu usiąść porządnie przed komputerem i poczytać o skazie czy przejrzeć forum, proszę jeśli mozecie napiszcie jak się objawia ta skaza.
Paulinka ma skazę, no przynajmniej tak się lekarce wydaje. Jesli pręży się przy jedzeniu to znaczy że chce odbić (tak ma Paulina). Jedna lekarka mi mówiła że dziecko ze skazą, ma też wysypkę na jelitach ... no nie wiem, ale może tak jest, skoro dzieci są mniej spokojne.

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
ja probowalam juz 2razy zagescic mu mleko kaszka i nie chce pic dziad
A może masz za małą dziurkę w smoczku ??

Cytat:
Dzięki, a ten Viburcol jest na recepte?
TAK, na receptę
Podaje się 1 na dobę.

Cytat:
Nutriton podobno wzmaga problemy brzuszkowe.
Nie zauważyłam, od kiedy zagęszczam, moje dziecko jest spokojniejsze, a od kilku dni lepiej śpi.
A kolki miała zanim zaczęłam stosować Nutriton, po nim nie było gorzej. Lepiej jest teraz, bo chyba kolki przeszły.

Wczoraj Paula skończyła 12 tyg i mieliśmy wczoraj szczepienie. Było lepiej niż ostatnio, ale i tak był płacz, bo bolało

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 11:31   #3167
_agata
Zakorzenienie

Dziewczyny po cesarkach, jak Wasze blizny? Jaśnieją? Smarujecie?
Ja skończyłam jedną tubkę Contractubexu, teraz smaruję Cepanem i ten drugi zdecydowanie lepszy, chociaż śmierdzi niemiłosiernie...

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 11:32   #3168
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Duuużo pieluch!
Już się pogubiłam, taniej w Rossmanie tak??

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-09-07, 11:32   #3169
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
U nas Piotrek na 3 jeszcze trochę pociągnie. W sumie dopiero zaczęłam je zakładać. W poniedziałek 5,16 ważył. Chciałam kupić więcej, ale byłam na zakupach z Piotrkiem, moją siostrą i jej dzieckiem. Oczy w koło głowy trzeba mieć.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-07, 11:33   #3170
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Dla mnie Dady są daremne. A jakie są te Rosmanowe?? Takie jak Dady?? Czy bardziej chłonne??

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-09-07, 11:34   #3171
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Na to wychodzi.
Stary 2012-09-07, 11:35   #3172
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
U nas Piotrek na 3 jeszcze trochę pociągnie. W sumie dopiero zaczęłam je zakładać. W poniedziałek 5,16 ważył. Chciałam kupić więcej, ale byłam na zakupach z Piotrkiem, moją siostrą i jej dzieckiem. Oczy w koło głowy trzeba mieć.
Paulina waży 5800 a "3" pampersy są dla niej jeszcze za duże !!

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-09-07, 11:35   #3173
rozowa1987
Zadomowienie

Jakby kogoś interesowało,moja koleżanka ka do odsprzedania 3 pudełka nutramigenu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-07, 11:36   #3174
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Ja skończyłam jedną tubkę Contractubexu, teraz smaruję Cepanem i ten drugi zdecydowanie lepszy, chociaż śmierdzi niemiłosiernie...
Ja niczym nie smaruję, nawet nie wpadłam na to, że można A daje coś to smarowanie? Moja blizna jest czerwona, ale jakby mniej nabrzmiała niż wcześniej. W sumie to jej nie widać spod majtek, więc się nią nie przejmuję
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 11:37   #3175
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Tak, z kartą Rossnę Pampersy w Rossmannie są teraz tanie - za 100 zł dwie Giant Pack, czyli te economy+50% (trójek jest 96 szt.)
Stary 2012-09-07, 11:38   #3176
libretka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
moja blizna jaśnieje, ale tylko częściowo, ponieważ mi się szwy rozeszły i miałam stan zapalny, a smaruję kolagenem firmy colvita.
Stary 2012-09-07, 11:41   #3177
_millena
Zadomowienie

Cytat:

Samo wkładanie rączek i innych przedmiotów do buzi może nie mieć zupełnie związku z ząbkowaniem. Diecko poznaje świat tak samo mocno rękami jak i ustami Ale zaczerwienione i rozpulchnione dziąsła to może już być to... O ile dobrze pamiętam, to kiedy ząb zaczyna wychodzić, to da się go wyczuć przez dziąsło, a poza tym dziecko przy dotykaniu tego miejsca krzywi się, itp., okazuje, że je boli. Oby poprawa się utrzymała i szybko ząbki wyszło, jeśli to one
na tych dziąsełkach to ja sie niestety do konca nie znam, przydałby się ktos bardziej doswiadczony
a mże to skok.... wrrr... nie wiem, jak nie przejdzie do niedzieli to w poniedziałek pomykamy do lekarza.

Stary 2012-09-07, 11:42   #3178
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Tak, z kartą Rossnę Pampersy w Rossmannie są teraz tanie - za 100 zł dwie Giant Pack, czyli te economy+50% (trójek jest 96 szt.)
Dzięki czyli jednak ta karta się przydaje

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-09-07, 11:43   #3179
_millena
Zadomowienie

Cytat:

można kawę !!! wg nowych zaleceń można. i herbatę też.
jedynka jest fajna, tylko trzeba sie dobrze do niej przygotować i wpasc w monotonię i dacie rade przetrwać 14 dni. jedyne co mnie w niej wkurzało to ilosc miesa, ktorym sie zapychalam zeby nie być głodnym, potem mi wychodziło bokiem i rzuciłam sie za szybko na wegle na dwójce. trzeba z tym uwazac.

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
Bo teraz coś zmienili w składzie i dlatego jest na receptę.

Pewnie dlatego że kawa to palone ziarna... ale ja się nie znam
ok dzięki.

Stary 2012-09-07, 11:44   #3180
libretka
Raczkowanie

Z tymi pieluchami i ich rozmiarami to jest różnie, rossmanowskie 3 i biedronkowe dady -3 są ok rozmiarowo, ale np. haapy belli też 3 są dla mojej małej przyciasne, takie akurat są 3 pampersa, ale te angielskie bo takowe dostaliśmy w prezencie, ale te angielskie są mało pojemnościowe.
najbardziej kochamy dady
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości