Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-07, 13:32   #3211
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
tu jest chyba tak ze alergolog musiałby wystawić zaświadczenie,ktorego de facto nie wystawi bo nie ma pewnościBo testów itp nie zrobi.
Chyba tak to jest.

Ja tam nie mam problemu z mlekiem.
ech Polska. Ja mam odstawić wszystkie wziewy tylko szkoda, że nie powiedzieli jak robiłam zapas singulair flixotide i berodual i teraz 250zł zamrożone w lekach ajjj

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 13:34   #3212
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Tak, właśnie też to teraz stwierdziłam.

Myślę, że nie. Jak minie kwartał od zarejestrowania karty, czyli te 52 dni jeszcze, to wtedy przeskoczy na 4%.

Co do pieluszek to u nas Dady nie do końca się sprawdziły. Jestem fanką Pampersów. Innych już nie mam zamiaru próbować. Poza Pampersami właśnie najczęściej Dady widzę, że są polecane. Kupiłam kilka paczek używając przemiennie z Pampersami (Pampersy na noc, na wyjścia z domu, w porach dnia kiedy zazwyczaj jest kupa, a Dady w mniej strategicznych momentach ). Ale wczoraj właśnie moja cierpliwość do nich się skończyła, kiedy kolejna kupa w Dadzie wyciekła nam nogawkami i plecami Ilość czasu, wody, mydła, proszków, prądu, moich paznokci , które poświęciłam na spieranie tych kup akurat pewnie zrównała tą różnicę w cenie, którą zaoszczędziłam na Dadach. Więc zdecydowałam, że zostaniemy już tylko przy Pampersach.
Ja jednak uważam, że to jaka marka komu pasuje, zależy też od "figury" dziecka Jednemu wycieka nogawką w Pampersach, innemu w Dadach Najlepiej samemu spróbować.
Na wyciekanie plecami chyba najlepsze Huggies'y są, bo mają gumkę na plecach i ładnei przylegają. Nigdy nic Maćkowi nie wyciekło.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 13:37   #3213
missmalezji
Wtajemniczenie

Gdy byłam młodziutka to po operacji miałam używać cepanu,niestety nikt nie był mnie w stanie namówić żeym sobie tym śmierdziuchem posmarowała skórę... i podejrzewam że mimo wieku,do dzisiaj też by mnie nitk do tego nie namówił. już wolę swoją brzydką bliznę.. wiem głupia jestem
nasz maluszek używa pampersiaków, próbowane były babydream i huggies, ale narazie tylko pampersy dają sobie radę. nie próbowane jeszcze dady, ja namawiam ponieważ moje doświadczenia z nimi są pozytywne zarówno u noworodków jak i u starszych dzieci.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 13:41   #3214
śliweńka
Zakorzenienie

ja na huggiesy też nie narzekałam ale jakieś mniejsze są od pampersów i dad

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 13:44   #3215
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
a właśnie Wiktorek ma 8 tygodni
Fajny chłopak
Już coraz wyraźniejszy rysy twarzy mają nasze dzieciaki i widać, że różnią się od siebie. Chociaż mój Kajko to dalej caluteńki Maks, tylko pysie ma mniejsze

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
powiedział, że na jego oko napięcie mała ma w porządku ale niech to specjaliści sprawdzą... no i teraz nie wiem czy nie histeryzuję za bardzo... zauważyłam, że co raz mniej się wygina ( kiedyś było to bardziej widoczne) jednak ma tendencję do patrzenia w lewą stronę, czytałam też o jednym , jak dla mnie strasznym, badaniu w por. neurologicznej i nie chcę, żeby w taki sposób badano moje dziecko ( a mianowicie lekarz trzyma dziecko za rączkę a ono wisi i płacze ....)
Byłam z małym Maksem u neurologa. Pierwsze słyszę o takim badaniu. Lepiej tak jak powiedział lekarz, niech specjalista sprawdzi.

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Paulina uwielbia robić kupę po porannym jedzonku kiedy noszę ją do odbicia obojętnie jakiego ma akurat pampersa kupa wypływa na plecach jak akurat leży kupa wypływa po bokach codziennie min 1rzecz jest okupkowana
Hm, a jak zapinasz pampki? Może spróbuj wyżej. Kaj ma górną krawędź pieluszki wysoko nad pępkiem, a rzepki mniej więcej na wysokości pępka i wtedy ta falbanka z cienką gumeczką dobrze przylega na pupci i w pachwinach. Zwracam też uwagę, żeby ta zewnętrzna falbanka nie zawinęła się do wewnątrz.

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Dzięki, ale przez to zabkowanie strasznie małego czysci i co chwile zmieniamy pieluche ;/ a wlasnie miałam pytac Maksiu poszedł do zerówki czy pierwszej klasy juz??
Ok, tak tylko pisałam, jakby Ci zostały
Maksiu jest w Ic jako 6-latek.

Cytat:
teraz Tosia nareszcie wyrasta z 2-ek ale 3-jki są nieco za duże w pasie praktycznie jeden rzep dosięga do drugiego a ona ma luźno... no ale nie przeciekają, mamy jeszcze parę sztuk dwójek .
U nas w 3 rzepki nawet na siebie zachodzą.

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
U mnie spokojnie, czekam na środę, czyli na rozmowę kwalifikacyjną na studia uzupełniające. a tak poza tym zmagam się z życiem codziennym i codziennymi problemami, właściwie nic ciekawego Maluszek jest cudowny, rośnie jak na drożdżach, promiennie się uśmiecha i popisuje się jak to on wysoko potrafi podnieść główkę
A co to za studia? Doradca laktacyjny tak jak chciałaś? (Czy jest to w ogóle jako kierunek studiów?) Powodzenia
Wszystkiego dobrego dla maluszka, jego mamy i Ciebie
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 13:45   #3216
libretka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Te babydream są grube jak kołdra. Nie polecam.

Spokojnie, ja Maćkowi "3" zaczęłam zakładać jak grubo 6 kilo przekroczył.

Daje. Rozjaśnia i spłaszcza bliznę.
Moja po ponad dwóch miesiącach smarowania wygląda a niebo lepiej, jak takie większe zadrapanie.

Ale już jest dobrze?

A próbowałaś Huggies'y? Fajne są, takie mniej "sztuczne" i IMO najbardziej chłonne ze wszystkich. I po nocy (a Maciek śpi po 10 godzin) dupa sucha.

Contractubex też ma wyciąg z cebuli, ale zdecydowanie mniej, więc mniej śmierdzi. Cepan capi strasznie.

Jak kupa wypływa to spróbuj pieluchę wyżej "pod pachy" podciągać, powinno pomóc.

Hmmm... jak mi się Cepan skończy, to może spróbuję.
z raną po cc już ok, ale długo byłam na antybiotyku, co do Huggies'ów to absolutnie nam się nie sprawdziły, dlatego o nich nie pisałam, z moczem nie było tak źle, nawet ładnie wchłaniały, za to z kupą było gorzej, jak mała spała na boczku i zrobiła kupkę to cała kupa zlatywała w tę stronę na której spała i przeciekała, tak zdarzyło się nie raz, dlatego zrezygnowałam z tych pieluszek.
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 13:46   #3217
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
ktoś pytał ( joss ?) czy pediatra dał nam skierowanie do por. neurologicznej i rehabilitacyjnej na słowo czy badał Tosię... Otóż, zrobił 2 "sztuczki":
1. wziął małą pod pachy i dotykał jej stopami kozetki
2. trzymał ją nadal pod pachami i przechylił głową do dołu tak, że pupa i nóżki latały w górze
nie wiem czy miało to na celu zbadanie napięcia ale tak sobie to tłumaczę, później powiedziałam lekarzowi, że Tosia się wygina, gdy leży sama cały czas patrzy w lewo, że w nocy gdy śpi i odwrócę jej główkę w prawo to ona z powrotem w lewo ją daje no i powiedział, że na jego oko napięcie mała ma w porządku ale niech to specjaliści sprawdzą... no i teraz nie wiem czy nie histeryzuję za bardzo... zauważyłam, że co raz mniej się wygina ( kiedyś było to bardziej widoczne) jednak ma tendencję do patrzenia w lewą stronę, czytałam też o jednym , jak dla mnie strasznym, badaniu w por. neurologicznej i nie chcę, żeby w taki sposób badano moje dziecko ( a mianowicie lekarz trzyma dziecko za rączkę a ono wisi i płacze ....)

ważyłam Tosię na golaska ( nie wiem czy pisałam o tym
begie, to są próby, które wykonuje się niemowlętom.
Lekarz powinien zrobić ich siedem:
– próba trakcyjna Prechtla,
– zawieszenie poziome wg Landaua,
– zawieszenie poziome wg Vojty,
– zawieszenie poziome wg Collis,
– zawieszenie pionowe pod pachami,
– zawieszenie pionowe wg Peipera,
– zawieszenie pionowe wg Collis.

Same próby niczym złym nie są, o ile lekarz wykonuje je prawidłowo. Z tym, jak zdążyłam się dowiedzieć, często pediatrzy mają problemy.
Maćkowi pani starsza wykonała próby nieprawidłowo, o czym już pisałam, jeśli czytałaś. Jeśli nie to mogę odszukać, zobaczysz o co chodziło.
Wg pediatry moje dziecko było generalnie do dupy, wszystko źle, głowy nie trzyma, odruchy ma nieprawidłowe. A jak go rehablitantka zobaczyła, to określiła okazem zdrowia. Wszystko cacy. Tylko trzeba było te próby wykonać prawidłowo.
Trzymanie pod pachy to jeszcze nic. Gdybyś zobaczyła jak pani starsza Maćka szarpała z ręce i nogi, to chyba byś zeszła.
A rehabilitantka wykonała te same próby tak, że Maciej się śmiał. Da się? Da się!
Dziecko podczas badań nie musi płakać. Wszystko zależy od podejścia lekarza.

Co do obracania głowy w jedną stronę, interesuj po prostu małą zabawkami z drugiej strony, jeśli nie ma dysplazji to układaj trochę na boku (na tym, na którym nie chce trzymać głowy), a wszystko się wyrówna.

o
Stary 2012-09-07, 13:47   #3218
_millena
Zadomowienie

Cytat:

millena - to Borys już ząbkuje ?????? szok!
na to wyglada, sama tez nie wierze... dowiemy sie jak bylo na prawde , gdy zobacze pierwszego zębulca

Cytat:
A mi jeszcze nigdy nie wyciekła kupatzn synowi memudady też próbowałam ale takie sztywne,poza tym dupe odparzyły,pampersom sleep&play brakuje gumek w pasie.
szczęściara

dobrze , że dodałas

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 13:47   #3219
missmalezji
Wtajemniczenie

A co to za studia? Doradca laktacyjny tak jak chciałaś? (Czy jest to w ogóle jako kierunek studiów?) Powodzenia
Wszystkiego dobrego dla maluszka, jego mamy i Ciebie [/QUOTE]
Dziękuję, przekażę
Nie nie, to studia magisterskie, drugiego stopnia. Nie chce mi się ich robić ale bez nich nie mogę być doradcą lakatcyjnym i pracować w środowisku,więc chcę je zrobic.. A na doradcę robi się kurs krótki ale mega drogi...

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 13:48   #3220
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
hmm a nie możesz poprosić alergolog o kartkę, że takie mleko pije dziecię i wtedy dajesz pediatrze i pediatra Ci wypisuję ;D czy to tak nie działa jak z lekami od alergolog?
Tak działa, ale wizyta dopiero 2.10 a zostały mi 2 opakowania. Zaświadczenie ma mi wystawić na tej wizycie.
Cytat:
tu jest chyba tak ze alergolog musiałby wystawić zaświadczenie,ktorego de facto nie wystawi bo nie ma pewnościBo testów itp nie zrobi.
Chyba tak to jest.

Ja tam nie mam problemu z mlekiem.
Wystawi zaświadczenie, tylko musi zobaczyć, czy rzeczywiście są efekty zmiany mleka. A są.
Cytat:
ech Polska. Ja mam odstawić wszystkie wziewy tylko szkoda, że nie powiedzieli jak robiłam zapas singulair flixotide i berodual i teraz 250zł zamrożone w lekach ajjj
Może spróbuj sprzedać?
Stary 2012-09-07, 13:51   #3221
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Na wyciekanie plecami chyba najlepsze Huggies'y są, bo mają gumkę na plecach i ładnei przylegają. Nigdy nic Maćkowi nie wyciekło.
Przy Pampersach nic nam nie wycieka, dlatego już przy nich zostajkemy.

Ok, wystarczy już tego pisania jedną ręką Wcześniej dzieć mi pospał 3h - cud nad cudy , a ja się z Wami zrelaksowałam. Niedługo zmykamy na spacer i po Maksia.
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 13:53   #3222
Tacca
Zakorzenienie

Coś jest z wizażem? Nie wylogowuje mnie? Zaglądam na neta w przerwach w prasowaniu i ciągle jestem zalogowana... Normalnie szok.
Stary 2012-09-07, 14:06   #3223
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
a może miałaś takiego pecha, że jak przebierałaś małą to była akurat po siusianiu i pieluszka jeszcze nie zdążyła wchłonąć moczu?
Niemozliwe żeby mi się tak zdarzyło za każdym razem, a zużyłam tę jedną paczkę .

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 14:06   #3224
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

_agata co podejrzewała pediatra ?? Julke neurolog wzięła tylko pod pachy (znaczy ja) ona stukała jej w kolanka, później na leżankę za ręce prawie do pozycji siedzącej i śmajt na jedną i na drugą stronę a głowa wisiała w dół no i że obniżenie napięcia ma

Stary 2012-09-07, 14:09   #3225
joss
Raczkowanie

Witam

Cytat:
Napisane przez nacia_n Pokaż wiadomość
Byłam dziś z Dawidkiem na szczepieniu. Waży 5660, czyli w 6 tygodni przybrał 700 gram. Długości u nas nie mierzą
U mnie też nie mierzą długości, ale kto wie czy przypadkiem nie chodzimy z naszymi dziećmi do tej samej przychodni Ostatnio się pytałam czy zmierzą, to pielęgniarka powiedziała, że to jest bez sensu, bo za każdym razem wyjdzie inna długość, szczególnie jeśli za każdym razem będzie mierzyć inna osoba
Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
To fakt, że w męskim towarzystwie się lepiej pracuje.
Kobieta na stanowisku kierowniczym albo wyżej - złooooo
Ja też cenię sobie pracę w męskim towarzystwie

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi czy u Was też macie skutki po porodzie np. wypadające włosy??

U mnie tragedia, włosów połowę mniej niż było i dalej wypadają, a w ciąży miałam najpiękniejsze włosy, teraz znów mi wracają moje cienizny... Tragedia...
Na razie zaczęłam kuracje żółtko+olejek rycynowy, ale na skutki muszę trosze poczekać.
Niestety, ale również dołączam do rzeszy kobiet z wypadającymi włosami. Są wszędzie

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Też zastanawiam się nad kupnem pościeli. A Wasze dzieci śpią już na poduszce? Maksiowi podkładam tylko pieluszkę złożoną pod głowę i nie wiem czy mogę go już kłaść na poduszce?
Przyznam, że Celina już od dłuższego czasu śpi na płaskiej poduszce. Póki była w rożku było ok, ale już np. w wózku ciągle się kręciła i nie mogła zasnąć, więc w końcu jej tą poduszkę wsadziłam i problem zniknął.
Cytat:
Napisane przez she_87 Pokaż wiadomość
Wczoraj spotkalam sie z mama M, myślałam, ze wielką radosć u niej zobacze a ona że wiaterek ze zimno, ze Mała zmarźnie itp jak troche chłodniej na dworzu to co mam nie wychodzić i pożniej przez całą zimę siedzieć zamknieta w domu. Ale troche pogadałysmy opowiedziąłm jej o Sarze spotkanie trwało z 15 min no bo mówiła zeby już isć bo zimno. Ja zrobiłam pierwszy krok teraz czekam ,żeby ona zaproponowała spotkanie nie będe sie narzucać.
Spodziewałam się, że to spotkanie przebiegnie w inny sposób. Masz rację, niech teraz ona zrobi kolejny krok.

A u mnie niestety nadal kryzys laktacyjny, albo już nie wiem co. W nocy wszystko pięknie, piersi aż przepełnione, a po rannym karmieniu znowu lipa. Co prawda po tym karmieniu odciągnęłam 60 ml, ale z jednej piersi w ogóle nie było jedzone. Tragedia jakaś. Dziewczyny, znacie jakiś sposób na zwiększenie laktacji? Dodam tylko, że problemem jest również to, że jak nie leci mi jak z kranu, to Celina w ogóle nie chce ssać, a wręcz nie chce tych piersi dotykać, więc typowe rozwiązanie w postaci częstego przystawiania nie zdaje tutaj egzaminu Już i tak przez to, że jedna z piersi jest chora, ściągam z niej po każdym karmieniu, ale to nic nie daje, bo zazwyczaj ledwo parę kropelek leci, więc metoda 7-5-3 też odpada, bo nie ma czego ściągać. Jedynie dobrze, że mam jakieś tam zapasy swojego mleka, więc trochę mogę dokarmić, ale na dłuższą metę to nie jest rozwiązanie

I jeszcze jedno pytanie - czy Wasze dzieci też mają takie smrodliwe kupy i bąki? Bo nie wiem czy moja córka ma coś z jelitami, czy to normalne
joss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 14:09   #3226
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

ja się do sprzedaży nie nadaję nic sprzedać nie umiem

Stary 2012-09-07, 14:15   #3227
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Na Piotrka też są luźne, ale jakoś lepiej mi się takie zakłada.

Skąd ta koleżanka? Pewnie paczką by trzeba? Alergologa mamy dopiero na 2 10. Może bym odkupiła.

Contratubex i Cepam mają zmiękczyć blizny i rozjaśnić. Cepan jest tańszy, ale jest z wyciągiem z cebuli i to niestety czuć. Contratubex to taki przezroczysty żel, Cepan - kremowa maść.
Z tarnowa zadzwonie do niej ile chce za to i ile za paczkę

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
To super, że można. Jutro idę na zakupy i jak dobrze to od poniedziałku zaczynam.

Mam pytanie, ile wasze dzieci wypijają mm ??
Liwka skończyła 4 miesiące,powinna jeść 150 a je 90 lub 100 ale je co 2 godz
Stary 2012-09-07, 14:16   #3228
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
_agata co podejrzewała pediatra ?? Julke neurolog wzięła tylko pod pachy (znaczy ja) ona stukała jej w kolanka, później na leżankę za ręce prawie do pozycji siedzącej i śmajt na jedną i na drugą stronę a głowa wisiała w dół no i że obniżenie napięcia ma
Tutaj poczytaj https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2429

A tutaj od rehabilitantki
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post36172857

o
Stary 2012-09-07, 14:21   #3229
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
Z tarnowa zadzwonie do niej ile chce za to i ile za paczkę

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Liwka skończyła 4 miesiące,powinna jeść 150 a je 90 lub 100 ale je co 2 godz
Dzięki.
Stary 2012-09-07, 14:23   #3230
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Faktycznie, Hugissy były super, ale są droższe od pampków.
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Hm, a jak zapinasz pampki? Może spróbuj wyżej. Kaj ma górną krawędź pieluszki wysoko nad pępkiem, a rzepki mniej więcej na wysokości pępka i wtedy ta falbanka z cienką gumeczką dobrze przylega na pupci i w pachwinach. Zwracam też uwagę, żeby ta zewnętrzna falbanka nie zawinęła się do wewnątrz.
Hmm, spróbuję tak zapiąć

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Napisane przez joss Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno pytanie - czy Wasze dzieci też mają takie smrodliwe kupy i bąki? Bo nie wiem czy moja córka ma coś z jelitami, czy to normalne

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 14:24   #3231
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
mówisz, że Cepan lepszy kurde a własnie miałam Contratubex kupić ten Cepan wali cebulą bleeee kiedyś go miałam
ja mam w ogóle skłonność do blizn i ich przerastania (choć i tak teraz jest duużo lepiej niż w dzieciństwie) smarowałam tym Cepane ale efektu nie widziałam...
a położna mi polecała jakiś olejek na blizny z Palmersa
mi ta blizna jakoś szczególnie nie przeszkadza, posiadam na ciele w widocznym miejscu parę innych po zabiegach usuwania znamion i włókniaków w piersi może dlatego, ale smarować by wypadało - nawet ładnie mi się zagoiła no ale wiadomo czerwonawa jest (ale u mnie dopiero 8 tygodni minęło)
a właśnie Wiktorek ma 8 tygodni
przystojniak,niedawno liwka tyle miała.
Stary 2012-09-07, 14:25   #3232
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joss Pokaż wiadomość
A u mnie niestety nadal kryzys laktacyjny, albo już nie wiem co. W nocy wszystko pięknie, piersi aż przepełnione, a po rannym karmieniu znowu lipa. Co prawda po tym karmieniu odciągnęłam 60 ml, ale z jednej piersi w ogóle nie było jedzone. Tragedia jakaś. Dziewczyny, znacie jakiś sposób na zwiększenie laktacji? Dodam tylko, że problemem jest również to, że jak nie leci mi jak z kranu, to Celina w ogóle nie chce ssać, a wręcz nie chce tych piersi dotykać, więc typowe rozwiązanie w postaci częstego przystawiania nie zdaje tutaj egzaminu Już i tak przez to, że jedna z piersi jest chora, ściągam z niej po każdym karmieniu, ale to nic nie daje, bo zazwyczaj ledwo parę kropelek leci, więc metoda 7-5-3 też odpada, bo nie ma czego ściągać. Jedynie dobrze, że mam jakieś tam zapasy swojego mleka, więc trochę mogę dokarmić, ale na dłuższą metę to nie jest rozwiązanie

wiesz co , ja tą metodą 7-5-3 odciągam po karmieniu zawsze wiecej niż jakbym odciągała jednostajnie po 15 minut z każdej piersi. Moze nie do konca trzymam się tych wyznaczonych minut, ale zauważ ze jak wracasz do ściągnietej piersi po kilku minutach to poleci z niej mleko. Spróbuj. Mnie też pomagają herbatki laktacyjne. Od razu pierś jest pełna, nie zawsze Borys chce ją opróżnić , ale przynajmniej jest co ściągnąć

Stary 2012-09-07, 14:27   #3233
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
my też używamy tych pieluch i faktycznie są bardzo chłonne, młody całą noc śpi w jednej pieluszce. Bardzo byłam zaskoczona, w sumie dostałam je w prezencie i na pewno kupię kolejną paczkę.

Mały od rana do 13 w ogóle nie spał co jest

chyba tym razem uda nam się pojechać nad morze

generalnie planuje już wakacje 2013 i na tapecie to http://www.zoover.pl/egipt/egipt/hur...qua-park/hotel

planujemy pojechać ze znajomymi, dwie pary z bliźniakami i my
Stary 2012-09-07, 14:28   #3234
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi czy u Was też macie skutki po porodzie np. wypadające włosy??

U mnie tragedia, włosów połowę mniej niż było i dalej wypadają, a w ciąży miałam najpiękniejsze włosy, teraz znów mi wracają moje cienizny... Tragedia...
Na razie zaczęłam kuracje żółtko+olejek rycynowy, ale na skutki muszę trosze poczekać.
U mnie wypadaja. Po porodzie była tragedia, gdy obciełam je troszke to przeszło, ale teraz znów wypadaja garsciami.
Cytat:
Dziewczyny po cesarkach, jak Wasze blizny? Jaśnieją? Smarujecie?
Ja skończyłam jedną tubkę Contractubexu, teraz smaruję Cepanem i ten drugi zdecydowanie lepszy, chociaż śmierdzi niemiłosiernie...
Ja nie smaruje niczym, moja blizna jest czerwona, ale o duzo mniej niz była.
Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Dla mnie Dady są daremne. A jakie są te Rosmanowe?? Takie jak Dady?? Czy bardziej chłonne??
Ja jestem zadowolona jesli chodzi o Dady, nie odparzyły ani razu pupy, kupa czasem wyleci, ale w pampersach tez, takze to wina ilosci kupki niz pampka, testowałam babydream rosmanowskie i sa dla mnie za sztywne, a chłonnosc to nie odbiegały od dad. Miałam rozmiar 1 i 2.
[QUOTE=

I jeszcze jedno pytanie - czy Wasze dzieci też mają takie smrodliwe kupy i bąki? Bo nie wiem czy moja córka ma coś z jelitami, czy to normalne [/QUOTE]

Moja robi smierdzace kupki, ale nie zawsze.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 14:30   #3235
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

dzięki my 18 idziemy do poradni. Pani neurolog tak właśnie majtała JUlką jak lekarka Twoim Maciusiem ech a ja już wkręcam sobie różne choroby

Stary 2012-09-07, 14:36   #3236
katka_19
Wtajemniczenie

Dzień dobry Dziewczyny
Część z Was pewno już mnie nie pamięta, ale w raz z Wami miałam zostać mamusią czerwcową 2012. Niestety los zadecydował inaczej

Jako jednak, że od tego wątku wszystko się zaczęło chciałabym przedstawić Wam nasze małe Szczęście i proszę trzymajcie kciuki by wszystko tym razem było jak najlepiej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0916.jpg (39,7 KB, 65 załadowań)

katka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 14:38   #3237
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
Napisane przez katka_19 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczyny
Część z Was pewno już mnie nie pamięta, ale w raz z Wami miałam zostać mamusią czerwcową 2012. Niestety los zadecydował inaczej

Jako jednak, że od tego wątku wszystko się zaczęło chciałabym przedstawić Wam nasze małe Szczęście i proszę trzymajcie kciuki by wszystko tym razem było jak najlepiej
gratulację trzymam kciuki

Stary 2012-09-07, 14:48   #3238
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry Dziewczyny

jaka miła wiadomość, GRATULACJE !!!!

Stary 2012-09-07, 14:57   #3239
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry Dziewczyny

Super! Bardzo sie ciesze i gratuluje

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 14:58   #3240
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry Dziewczyny

gratuluję

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości