|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |||
|
Gang Iren
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#4382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia w staraniach! no i oczywiście daj znac i pochwal się!
|
|
|
|
|
#4383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4384 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobilam,ale nie napisze teraz bo z tel mi srednio wygodnie,napisze jutro z kompa.
zmykam spac,dobrej nocki
|
|
|
|
#4385 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4387 | |
|
Zakorzenienie
|
Spać mi się już chce
mały śpi obok mnie i musze w miare cicho pisać.Choć i tak jeszcze jedna flacha do wypicia czeka. ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- lena,a chyba że tak.Nigdy zawiesiny z lipy nie piłam,stąd ma niewiedza.
|
|
|
|
|
#4388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4389 |
|
Zakorzenienie
|
Mały się kręci i leży na ukos,a ja nie moge ręki położyć,bo gdybym chciała to musialabym położyć,ale na jego glowie.
|
|
|
|
#4390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja też się z prądem dorzucę, a tak ogolnie Cytrynka jak wstajesz i zapalasz światło, bo musisz dogrzać wodę w czajniku to nie wiem czy to nie gorzej wychodzi. |
|
|
|
|
#4391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To fajnie,masz aniołka, bo moje to owszem ciekawe świata, nie usiedzi na miejscu zbyt długo ma to po tatuśku,ale zarazem charakterny ale to po mnie raczej.
|
|
|
|
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
Próbuje
a karmię ją w pozycji najbardziej odchylonej do tyłu
|
#4393 |
|
Zadomowienie
|
mam pieknego nowega ząbka i 900 zl mniej w portfelu
![]() MAteuszek został obdarowany przez babcie dostał pake pampersów 130 sztuk, gryzaka, kubek niekapek aventu, zapas sloiczków i chusteczki, to tak w ramach chwalenia sie oczywiscie od mojej mamy tesciowa dzis dała TZ ciasto , ale ja nawet tego nie dotkne, bo jeszcze mnie otruje![]() niezla jest![]() ![]() Gosiu my czekamy az Mateuszek bedzie mial min 1,5 -2 lata czyli pewnie tak zaczniemy cos działac nie na przyszla wiosne tylko nastepna. Z jednej strony juz tesknie za czasem ciazy brzuszkiem, kopniakami i emocjami z tym zwiazanymi, jak patrze na Mateuszka to nie wyobrazam sobie nie miec drugiego maluszka, z drugiej strony, musze troche odżyc, Mateuszka odchowac ![]() na wiosne jedziemy do częstochowy dziekowac za Mateuszka i prosic o śliczną Zuzie ![]() Mateuszek śpi, walczył ostro ze mna, ale wkoncu padł, dzis mial sporo drzemek w ciagu dnia, bo wstal o 7-30 od 9 do 11 spanie, pozniej od 13 do 14 spanie, pozniej od 15-30 do 18 spanie i o 19-15 do 19-45 spanie i zasnał na noc niedawno ![]() moje dziecko tez juz potrafie z brzucha na plecy a jęczy jak ma dosc na brzuchu, a sam sie nie przekreci , awiem ze potrafi bo jak sie bawi to sie turla ![]() Karinio to chyab wiesiołek.. Ivonka, ale masz pannice, piękna a jaka podobna do Ciebie, piękne jest to ze dzieci sa taka kopia swoich rodziców![]() Pamietacie jak pisałam o oczkach Mateuszka, juz tak nei robi , tzn gałki mu juz nie uciekaja, za to jak patrzy na cos zaciekawieniem wytrzeszcza oczy jak TZ, niewiarygodne jak złapal to od niego czesto mówie do nMateuszka , nie patrz na mnie jak twoj ojciec![]() Desiu no własnie nie martwie sie jakos szczególnie, czasami staram sie zeby Mateusz zjadł mimo ze protestuje, bo długo nie jadł i to raczej dlatego, po prostu za duzo naraz, on musi czesciej, a mniej, ale 18 wrzesnia idziemy na szczepienie i zapytam lekarki co o tym sadzi. Gratuluje 7 kg to duzo trzymam kciuki za te 3
|
#4394 |
|
Zakorzenienie
|
Od 20.20 Ewelinka budziła się trzy razy z takim mocnym płaczem
(to znaczy płakała przez sen) Ale dałam jej czopek i póki co śpi. Bolą ją dziąsełka, oj bolą...
|
#4395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja teraz chcę odsapnąc, aż Sandra nie pójdzie do szkoły,a Rita nie będzie trochę bardziej samodzielna niż Sandra jest teraz ![]() a piołun jest dobry na wszystko... tzn głównie na wątrobę, ale znów jak wątroba zdrowa, to i cała reszta sie normuje ![]() tylko ostrzegam, że piołun jest dość hardcorowy, bo diabelnie gorzki ![]() Cytat:
też mechanizm działania jest zupełnie inny ![]() w siemieniu lnianym chodzi o śluzy, obecne też w płatkach owsianych, rumianku, prawoślazie, poroście islandzkim... a w wiesiołku to kwasy omega-5, obecne też w ogóreczniku lekarskim, pastkach granatu lub czarnej porzeczki...
|
|
#4396 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
trochę musisz czekaćCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Koleżanka była przywiozła krzesełko i 2 zabawki ![]() Soadam spać miłych snów |
|||||||
|
|
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
Piołun,brrr sama nazwa jest odstraszająca,a jak jeszcze guciu piszesz że gorzki to brrr
Dziękuje za opowiedz vs uświadomienie mnie. |
|
|
|
#4398 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
A no to w sumie sie nie dziwie.A raczej dziwie sie tym naciagajacym,mi to przez mysl nie przeszlo,zeby tak robic.Przeciez na to moze sie na nich samych zemscic.Najpierw wykorzystaja,a kiedys sami moga tego potrzebowac... Cytat:
Mi troche przykro,bo Eryk ma 4 i pol miesiaca,babcia mieszka razem z nami,ma emeryture w Polsce,tutaj pracuje,bierze wszystkie nadgodziny,ze pieniedzy ma sporo,a nic jeszcze nie kupila Erykowi,nawet glupiego gryzaka za funta.Nie chodzi o nie wiadomo co,ale o sam fakt. Tak bardzo juz chce sie wyprowadzic i nie mieszkac z moja matka.Nie chce tu smutow zapuszczac na watku,ale nie jest fajnie i nie powinno tak byc w rodzinie jak jest u nas.
|
|
#4399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla teściowej brawa, plackiem chciała nadrobic no nic nie ma co gadac, ale placka nie jedz ![]() Nowy ząbek fajna sprawa, ja mam w paszczy wóz drabiniasty siana , kiedyś się wzięłam za porządki i bardzo żałowałam....że nie jestem dentystą Gkatarzynka na katarek jeszcze maść majerankowa jest dobra, smaruje się koło noska i lepiej się dziecku oddycha, a masz też działanie przeciwbakteryjne.Tak mi się przypomniało ,bo Kai smaruję teraz i jest dużo lepiej. ps. czy któraś z Was oglądała Czas honoru? Ja właśnie odkryłam ten serial, bardzo mi się podoba po 5 odcinków dziennie nadrabiam
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-09-07 o 22:26 |
|
|
|
|
#4400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uuu,wspólczuje pobytu w szpitalu i picia tego siemie lnianego. Co za dzień dzisiaj,a może pełnia że sa kłotnie. A no ![]() Fajnie i życze miłych snów. ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4401 |
|
Gang Iren
|
|
#4402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- a posiedzę do 3, oglądam czas honoru
|
|
|
|
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
konia do 3
![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Młody się obudził i mi tu zerka. mleko przygotowane,zaraz flache wciągnie i zapewne godzina minie zanim zaśnie
|
|
|
|
#4404 |
|
Gang Iren
|
Tez mi jedna kolezanka polecala ten serial,ale nie ogladalam.Dlugie sa te odcinki?Ja ostatnio ogladam Rodzinke.pl,plus tego najwiekszy ze odcinki sa krotkie po 25 minut.
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
tynka88,to za nowego ząbka
Swoją drogą być prywatnym dentystą to dobra fucha ale grzebać komuś w zębach,trzeba mieć zamiłowanie ![]() cdn |
|
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo wiesz... my to nocne marki jestesmy i nie rozumiemy
|
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4408 |
|
Zadomowienie
|
Konia
![]() W sumie z tym noskiem nieco lepiej - zapuszczamy 2 razy dziennie i raz w nocy solą morską i najczęściej po chwili wydmuchuje jakąś kozicę potężną... no i chcemy nawilżacz powietrza do mieszkania kupić. A z maścią spróbuję, bo Hanka strasznie się złości przy tym psikaniu... Mam charakterne dziecko. A tak w ogóle, to czytam właśnie książkę Zasypianie bez płaczu - dostałam od koleżanki i mogę z czystym sercem polecić. Metoda usypiania polega na pozytywnych skojarzeniach ze snem - czyli wszystkie chwyty dozwolone, żeby dziecko zasypiało z uśmiechem na twarzy... to tak w żartach... a na poważnie, to podoba mi się tamto podejście, bo niczego nie narzuca a jest kilka ciekawych pomysłów. W zasadzie w tej książce potwierdzili mi to, co już sama z Hanką wypracowałam. Hania potrafi zasnąć sama bez bujania, ale czasem potrzebuje więcej bliskości i zasypia np przy piersi a czasem najlepszy jest leżaczek - bo jak tylko wejdziemy do sypialni, to zaczyna płakać... Monia, szczególnie Tobie polecam, bo tam baaardzo polecają spanie z dzieckiem. I szczerze Wam powiem, że u nas spanie z Hanią się sprawdza - tzn zasypia na noc w łózeczku i śpi w nim całkiem spokojnie do 4... potem karmienie i jak Ją odłożę do łóżeczka, to już przed 6 Hanka rozpoczyna dzień, a jak zostanie z nami w łóżku, to potrafi spać nawet do 9 (ale najczęściej do 7.30-8). A zasypia o 19... i o dziwo, nie odbija się to na drzemkach dziennych... są trzy - dwie półgodzinne i jedna od 45min do nawet 2 godzin... często jak pośpi te dwie godziny, to rezygnuje z trzeciej drzemki ale i tak jest fajnie... No i moja Hanka znów je co 2 - 2.5godziny i nie idzie Jej przestawić inaczej - owszem, ma jedną przerwę nawet 4godzinną, ale tak poza tym to często co dwie godzinki je. Ale przestałam się tym przejmować - karmię kiedy woła - widocznie tak potrzebuje... Dobra, ja zmykam spać, bo padam... Karolca, współczuję bolesnych ząbków Ewelince |
|
|
|
#4409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kurna jutro bedę chodzić na rzęsach
|
|
|
|
|
#4410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakaś dziwna atmosfera i chciałam już spać. Tż wygarnął mi dziś że cały dzień siedzę na ipadzie, że tutaj jest moja rzeczywistość a nie tam.(jakoś tak to ujął-chodziło mu chyba o wizaż). Wkurza mnie że zamiast mnie wspierać to mi mówi że się użalam że inni mają gorzej i mnie dołuje bardziej. Ciężko mu jest mnie pocieszyć.. W ogóle takiego mam nerwa że bym go ![]()
Edytowane przez 88natka Czas edycji: 2012-09-07 o 22:48 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:42.

mały śpi obok mnie i musze w miare cicho pisać.Choć i tak jeszcze jedna flacha do wypicia czeka. 

7 kg to duzo
(to znaczy płakała przez sen) Ale dałam jej czopek i póki co śpi. Bolą ją dziąsełka, oj bolą...