Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13) - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-07, 21:35   #4381
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
dobrze prawisz ale bylam dzis u pediatry i prywatny alergolog nie moze dac znizki na mleko
Bez sensu te przepisy,to ze chcesz dla dziecka lepiej,zeby szybciej obejrzal go specjalista i w zamian znizki na mleko nie dostaniesz.Masakra!

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość

A w ogóle to ja tak samo jak Tynka, Gosia i Rybka oraz jescze kilka mamuś myślę już o starankach...Ostatnio nawet nie zabezpieczyliśmy się, ale wątpię, żeby coś z tego wynikło...Staranka podejmiemy albo teraz na zimę albo na wiosnę...
O kolejna planujaca,ale fajnie!To rosnie szansa,ze nawet w kilka osob sie spotkamy na poczekalni

Cytat:
fajne
chce kupic podgrzewac a maz nie nie nie bo pradu za duzo sie zuzyje eehhh lepiej trzymac termos i dolewac do butelki zimnej wody przy lampce ledowej z dzieckiem na rekach, przeciez to trwa chwila monent, to mowie mu to dzis masz pole do popisu to juz nie taki chetny
No bez przesady ile tego pradu pojdzie?Przeciez to male urzadzenie jest i wlaczasz na chwile je.Jak chcesz to ci przesle wiaderko pradu w prezencie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

No i tradycyjnie pokłóciłam się z mężem drugi wieczór z kolei ;/
Stary 2012-09-07, 21:35   #4382
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość

U nas wśród znajomych też wysyp dziewczynek,a podobno rodzi się wiecej chłopców
u nas podobnie

Powodzenia w staraniach! no i oczywiście daj znac i pochwal się!
Stary 2012-09-07, 21:36   #4383
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Ja juz to komus pisalam, ze to jest strasznie dziwne bo ja dostawalam recepte na bebilon pepti i nutramigen od prywatnego pediatry
Wiec moga napewno dawac bo w aptece mi dawali to mleko bez pytan.
Chyba jeszcze ktos dostawal od pediatry u nas na forum?
Chyba Asika?
Pytanie tylko w takim razie dlaczego nie wszyscy chca dawac te recepty

O, to koniecznie zrob Kai zdjecie
może własnie nie mają podpisanej umowy z nfz na wystawianie recept refunodwanych, i wtedy tylko na 100% taki lek czy mleko.
Stary 2012-09-07, 21:44   #4384
MoniaHan
Wtajemniczenie

Nadrobilam,ale nie napisze teraz bo z tel mi srednio wygodnie,napisze jutro z kompa.
zmykam spac,dobrej nocki

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 21:45   #4385
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
No bez przesady ile tego pradu pojdzie?Przeciez to male urzadzenie jest i wlaczasz na chwile je.Jak chcesz to ci przesle wiaderko pradu w prezencie
albo kluczyk z prądem
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 21:46   #4386
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Bez sensu te przepisy,to ze chcesz dla dziecka lepiej,zeby szybciej obejrzal go specjalista i w zamian znizki na mleko nie dostaniesz.Masakra!

O kolejna planujaca,ale fajnie!To rosnie szansa,ze nawet w kilka osob sie spotkamy na poczekalni

dziekuje
Stary 2012-09-07, 21:48   #4387
Karinio
Zakorzenienie

Spać mi się już chce mały śpi obok mnie i musze w miare cicho pisać.Choć i tak jeszcze jedna flacha do wypicia czeka.

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Nadrobilam,ale nie napisze teraz bo z tel mi srednio wygodnie,napisze jutro z kompa.
zmykam spac,dobrej nocki
Spokojnej nocki życze

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

lena,a chyba że tak.Nigdy zawiesiny z lipy nie piłam,stąd ma niewiedza.
Stary 2012-09-07, 21:48   #4388
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

Gosia to wprowadzili dlatego,ze ludzie karmili tym mlekiem znizkowym zdrowe dzieci, bo wychodziło tanio, bo zamiast za mleko płacić np. bebiko 15 zł ( nie pamiętam ceny dokładnie) płacili mniej, a pediatrzy wypisywali jak leci, dlatego teraz tego bardziej pilnują, sądzę,że wyszło z jakiś obserwacji ,że jest "dużo" naciąganych alergików....no i w sumie teraz cierpią Ci uczciwi
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 21:50   #4389
Karinio
Zakorzenienie

Mały się kręci i leży na ukos,a ja nie moge ręki położyć,bo gdybym chciała to musialabym położyć,ale na jego glowie.
Stary 2012-09-07, 21:50   #4390
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

No ja też się z prądem dorzucę, a tak ogolnie Cytrynka jak wstajesz i zapalasz światło, bo musisz dogrzać wodę w czajniku to nie wiem czy to nie gorzej wychodzi.
Stary 2012-09-07, 21:54   #4391
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Czasami chciałabym schować Ewunia do brzuszka i mieć na chwile wolne ręce
Tak, Ewunia jest bardzo energiczna Ma wspaniały i ugodowy charakter ale jednocześnie ciągnie ją do ludzi i świata (co zresztą bardzo mnie cieszy). Ale Twój synek też chyba ciekawski facet
Oj ta
To fajnie,masz aniołka, bo moje to owszem ciekawe świata, nie usiedzi na miejscu zbyt długo ma to po tatuśku,ale zarazem charakterny ale to po mnie raczej.
Stary 2012-09-07, 22:00   #4392
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość

Karolca Ewelinka już siada? pisałaś że w krzesełku zasnęła?
Próbuje
a karmię ją w pozycji najbardziej odchylonej do tyłu

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 22:01   #4393
tynka88
Zadomowienie

mam pieknego nowega ząbka i 900 zl mniej w portfelu

MAteuszek został obdarowany przez babcie dostał pake pampersów 130 sztuk, gryzaka, kubek niekapek aventu, zapas sloiczków i chusteczki, to tak w ramach chwalenia sie oczywiscie od mojej mamy tesciowa dzis dała TZ ciasto , ale ja nawet tego nie dotkne, bo jeszcze mnie otruje jej tłumaczenie do TZ: myslalam ze nie usłyszy niezla jest

Gosiu my czekamy az Mateuszek bedzie mial min 1,5 -2 lata czyli pewnie tak zaczniemy cos działac nie na przyszla wiosne tylko nastepna. Z jednej strony juz tesknie za czasem ciazy brzuszkiem, kopniakami i emocjami z tym zwiazanymi, jak patrze na Mateuszka to nie wyobrazam sobie nie miec drugiego maluszka, z drugiej strony, musze troche odżyc, Mateuszka odchowac
na wiosne jedziemy do częstochowy dziekowac za Mateuszka i prosic o śliczną Zuzie

Mateuszek śpi, walczył ostro ze mna, ale wkoncu padł, dzis mial sporo drzemek w ciagu dnia, bo wstal o 7-30 od 9 do 11 spanie, pozniej od 13 do 14 spanie, pozniej od 15-30 do 18 spanie i o 19-15 do 19-45 spanie i zasnał na noc niedawno

moje dziecko tez juz potrafie z brzucha na plecy a jęczy jak ma dosc na brzuchu, a sam sie nie przekreci , awiem ze potrafi bo jak sie bawi to sie turla

Karinio to chyab wiesiołek..

Ivonka, ale masz pannice, piękna a jaka podobna do Ciebie, piękne jest to ze dzieci sa taka kopia swoich rodziców

Pamietacie jak pisałam o oczkach Mateuszka, juz tak nei robi , tzn gałki mu juz nie uciekaja, za to jak patrzy na cos zaciekawieniem wytrzeszcza oczy jak TZ, niewiarygodne jak złapal to od niego czesto mówie do nMateuszka , nie patrz na mnie jak twoj ojciec

Desiu no własnie nie martwie sie jakos szczególnie, czasami staram sie zeby Mateusz zjadł mimo ze protestuje, bo długo nie jadł i to raczej dlatego, po prostu za duzo naraz, on musi czesciej, a mniej, ale 18 wrzesnia idziemy na szczepienie i zapytam lekarki co o tym sadzi. Gratuluje 7 kg to duzo trzymam kciuki za te 3

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 22:07   #4394
karolca
Zakorzenienie

Od 20.20 Ewelinka budziła się trzy razy z takim mocnym płaczem (to znaczy płakała przez sen) Ale dałam jej czopek i póki co śpi. Bolą ją dziąsełka, oj bolą...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-07, 22:13   #4395
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
A ja na poczekalnię chciałabym wrócić za jakieś 4 lata - piszę się któraś z Was?

oo nie piłam takiej herbatki, ciekawe jaki ma smak. A co daje ten piołun?
Ja uwielbiam miętę!
to może my spotkamy sie na poczekalni
ja teraz chcę odsapnąc, aż Sandra nie pójdzie do szkoły,a Rita nie będzie trochę bardziej samodzielna niż Sandra jest teraz

a piołun jest dobry na wszystko... tzn głównie na wątrobę, ale znów jak wątroba zdrowa, to i cała reszta sie normuje
tylko ostrzegam, że piołun jest dość hardcorowy, bo diabelnie gorzki

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Twoja odpowiedz mi przypomniała,rozjaśniła mój umysł siemie lniane.Czy to jest to samo co wiesiołek??
len i wiesiołek to zupełnie inna bajka...
też mechanizm działania jest zupełnie inny

w siemieniu lnianym chodzi o śluzy, obecne też w płatkach owsianych, rumianku, prawoślazie, poroście islandzkim...
a w wiesiołku to kwasy omega-5, obecne też w ogóreczniku lekarskim, pastkach granatu lub czarnej porzeczki...
Stary 2012-09-07, 22:20   #4396
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Ewa za 9 dni skończy 7 miesięcy... i ja nie wiem kiedy ten czas tak zleciał Podczytuje Was regularnie ale z czasem jest na prawdę krucho. Zwłaszcza teraz przy raczkowaniu, teraz pilnować Ewe trzeba non-stop, zarobiła już dwa siniaki- mimo że trzymałam ją za rączkę
W związku z tym mam pytanie do mamuś które to już przerabiały, albo przerabiają teraz- jak sobie z tym radzić? Przecież nie wyłożę mieszkania poduszkami a boje się o malutką na każdym kroku, zwłaszcza jak się wspina. Oczywiście o siedzeniu w kojcu nie ma mowy a mata edukacyjna jest po to aby z niej uciekać
Poradzicie coś??

Aha i jakiś czas temu Natkulec pisałaś że dajesz Madzi owsiankę, możesz napisać jak ją przyrządzasz? I jak się ma to do czasowej ekspozycji na gluten? chciałabym za jakiś czas podać ją Ewuni ale na razie dodaje jej do kaszki ryżowej 1 łyż. pszennej. albo mannę do zupki.

Pozdrawiam Was serdecznie i dodaje zdjęcie Ewy
piękna Ewa
Cytat:
Dałam małemu obiadek-aromatyczny rosołek z ryżem,niezbyt mu podeszła zupa.Choć pare łyzeczek zjadł,jutro podejście drugie Zaraz zmykam dać mu mleko i idziemy na spacer,kupić coś na obiad.
Co to za jedzonko?
Cytat:
Twoja odpowiedz mi przypomniała,rozjaśniła mój umysł siemie lniane.Czy to jest to samo co wiesiołek??

Wróciliśmy ze spaceru,ale super pogoda bardzo ciepło.młody jeszcze śpi,tatusiek odkurza a ja na kompie
Właśnie o siemiu lnianym pomyślałam. Ja musiałam to przez kilka miesięcy pić po tym jak byłam kiesiąc w szpitalu.
Cytat:
o matko jaka zla jestem!!! poklucilam sie z mezem wrrr bede grysc
zapisalam sie do alergologa na grudzien
oj ja też się dziś pokłóciłam. Niby już ok ale i tak jestem zła trochę musisz czekać
Niezłe
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
to dam sobie rękę uciąć że na bank ząbki za niedługo się pojawią !!

Cytrynka

Dobry
Pisałam ok 12 posta i dałam "wyślij wiadomość" i mi go wcięło a potem nie miałam czasu i teraz na nowo nadrabiałam.

Nocka u Nas fajna jak zasnął ok 20 tak pierwsza pobudka 1.30 potem 3 gdzie nie spał do 4 a potem pospaliśmy do 8 i jestem nawet wyspana

Byłam dziś u lekarza i mam zapalenie mieszka włosowego.
Oskar był ze mną bo nie miałam go z kim zostawić i oczywiście byłam 10 w kolejce ale że była pora drzemki i Oskar marudny to ludzie mnie przepuścili

I przypomniało mi się kiedyś byliśmy w auchanie i taki pan nas przepuścił mówiąc "państwo z małym dzieckiem więc proszę. Wiem jak to jest bo sam mam małe dziecko. Mam nadzieję że kiedyś mi się to zwróci i ktoś też mnie przepuści jak będę z córką"

No i tradycyjnie pokłóciłam się z mężem drugi wieczór z kolei ;/
Następna pokłócona, co za dzień dostałaś lekarstwo na tą noge? Dobrze że są mili ludzie na świecie
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Od 20.20 Ewelinka budziła się trzy razy z takim mocnym płaczem (to znaczy płakała przez sen) Ale dałam jej czopek i póki co śpi. Bolą ją dziąsełka, oj bolą...
Biedna
Koleżanka była przywiozła krzesełko i 2 zabawki
Soadam spać miłych snów

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 22:21   #4397
Karinio
Zakorzenienie

Piołun,brrr sama nazwa jest odstraszająca,a jak jeszcze guciu piszesz że gorzki to brrr Dziękuje za opowiedz vs uświadomienie mnie.
Stary 2012-09-07, 22:23   #4398
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Gosia to wprowadzili dlatego,ze ludzie karmili tym mlekiem znizkowym zdrowe dzieci, bo wychodziło tanio, bo zamiast za mleko płacić np. bebiko 15 zł ( nie pamiętam ceny dokładnie) płacili mniej, a pediatrzy wypisywali jak leci, dlatego teraz tego bardziej pilnują, sądzę,że wyszło z jakiś obserwacji ,że jest "dużo" naciąganych alergików....no i w sumie teraz cierpią Ci uczciwi

A no to w sumie sie nie dziwie.A raczej dziwie sie tym naciagajacym,mi to przez mysl nie przeszlo,zeby tak robic.Przeciez na to moze sie na nich samych zemscic.Najpierw wykorzystaja,a kiedys sami moga tego potrzebowac...

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
MAteuszek został obdarowany przez babcie dostał pake pampersów 130 sztuk, gryzaka, kubek niekapek aventu, zapas sloiczków i chusteczki, to tak w ramach chwalenia sie oczywiscie od mojej mamy tesciowa dzis dała TZ ciasto , ale ja nawet tego nie dotkne, bo jeszcze mnie otruje jej tłumaczenie do TZ: myslalam ze nie usłyszy niezla jest
Ale fajnie,takie prezenty
Mi troche przykro,bo Eryk ma 4 i pol miesiaca,babcia mieszka razem z nami,ma emeryture w Polsce,tutaj pracuje,bierze wszystkie nadgodziny,ze pieniedzy ma sporo,a nic jeszcze nie kupila Erykowi,nawet glupiego gryzaka za funta.Nie chodzi o nie wiadomo co,ale o sam fakt.

Tak bardzo juz chce sie wyprowadzic i nie mieszkac z moja matka.Nie chce tu smutow zapuszczac na watku,ale nie jest fajnie i nie powinno tak byc w rodzinie jak jest u nas.
Stary 2012-09-07, 22:23   #4399
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
mam pieknego nowega ząbka i 900 zl mniej w portfelu

Gosiu my czekamy az Mateuszek bedzie mial min 1,5 -2 lata czyli pewnie tak zaczniemy cos działac nie na przyszla wiosne tylko nastepna. Z jednej strony juz tesknie za czasem ciazy brzuszkiem, kopniakami i emocjami z tym zwiazanymi, jak patrze na Mateuszka to nie wyobrazam sobie nie miec drugiego maluszka, z drugiej strony, musze troche odżyc, Mateuszka odchowac
na wiosne jedziemy do częstochowy dziekowac za Mateuszka i prosic o śliczną Zuzie

Mateuszek śpi, walczył ostro ze mna, ale wkoncu padł, dzis mial sporo drzemek w ciagu dnia, bo wstal o 7-30 od 9 do 11 spanie, pozniej od 13 do 14 spanie, pozniej od 15-30 do 18 spanie i o 19-15 do 19-45 spanie i zasnał na noc niedawno

moje dziecko tez juz potrafie z brzucha na plecy a jęczy jak ma dosc na brzuchu, a sam sie nie przekreci , awiem ze potrafi bo jak sie bawi to sie turla

Karinio to chyab wiesiołek..

Ivonka, ale masz pannice, piękna a jaka podobna do Ciebie, piękne jest to ze dzieci sa taka kopia swoich rodziców

Pamietacie jak pisałam o oczkach Mateuszka, juz tak nei robi , tzn gałki mu juz nie uciekaja, za to jak patrzy na cos zaciekawieniem wytrzeszcza oczy jak TZ, niewiarygodne jak złapal to od niego czesto mówie do nMateuszka , nie patrz na mnie jak twoj ojciec

Desiu no własnie nie martwie sie jakos szczególnie, czasami staram sie zeby Mateusz zjadł mimo ze protestuje, bo długo nie jadł i to raczej dlatego, po prostu za duzo naraz, on musi czesciej, a mniej, ale 18 wrzesnia idziemy na szczepienie i zapytam lekarki co o tym sadzi. Gratuluje 7 kg to duzo trzymam kciuki za te 3
Super,że z oczkami Mateuszka w porządku.
Dla teściowej brawa, plackiem chciała nadrobic i jeszcze Ci dopiekła ,że wg niej niedosłysząca jesteś no nic nie ma co gadac, ale placka nie jedz

Nowy ząbek fajna sprawa, ja mam w paszczy wóz drabiniasty siana , kiedyś się wzięłam za porządki i bardzo żałowałam....że nie jestem dentystą .....albo chociaż żoną dentysty

Gkatarzynka
na katarek jeszcze maść majerankowa jest dobra, smaruje się koło noska i lepiej się dziecku oddycha, a masz też działanie przeciwbakteryjne.Tak mi się przypomniało ,bo Kai smaruję teraz i jest dużo lepiej.

ps. czy któraś z Was oglądała Czas honoru? Ja właśnie odkryłam ten serial, bardzo mi się podoba po 5 odcinków dziennie nadrabiam

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-09-07 o 22:26
Stary 2012-09-07, 22:26   #4400
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Co to za jedzonko?
Właśnie o siemiu lnianym pomyślałam. Ja musiałam to przez kilka miesięcy pić po tym jak byłam kiesiąc w szpitalu.
oj ja też się dziś pokłóciłam. Niby już ok ale i tak jestem zła trochę musisz czekać
Niezłe
Koleżanka była przywiozła krzesełko i 2 zabawki
Soadam spać miłych snów
Ta zupka aromatyczny rosołek z ryżem,to słoiczek z Bobovity.Widziałam jeszcze łagodną pomidorową,oraz dziwną nazwe raguete? z indyka z warzywami??Te słoiczki są 6+ i zauważyłam,że w tych polskich jak i angielskich są już kawałki marchewki czy ryżu,jak w tej zupce,noi przyprawy.
Uuu,wspólczuje pobytu w szpitalu i picia tego siemie lnianego.
Co za dzień dzisiaj,a może pełnia że sa kłotnie.
A no
Fajnie i życze miłych snów.

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Bidulka
Stary 2012-09-07, 22:26   #4401
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Soadam spać miłych snów
Juz spac,powaznie?
Stary 2012-09-07, 22:32   #4402
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
A no to w sumie sie nie dziwie.A raczej dziwie sie tym naciagajacym,mi to przez mysl nie przeszlo,zeby tak robic.Przeciez na to moze sie na nich samych zemscic.Najpierw wykorzystaja,a kiedys sami moga tego potrzebowac...

Ale fajnie,takie prezenty
Mi troche przykro,bo Eryk ma 4 i pol miesiaca,babcia mieszka razem z nami,ma emeryture w Polsce,tutaj pracuje,bierze wszystkie nadgodziny,ze pieniedzy ma sporo,a nic jeszcze nie kupila Erykowi,nawet glupiego gryzaka za funta.Nie chodzi o nie wiadomo co,ale o sam fakt.

Tak bardzo juz chce sie wyprowadzic i nie mieszkac z moja matka.Nie chce tu smutow zapuszczac na watku,ale nie jest fajnie i nie powinno tak byc w rodzinie jak jest u nas.
Bo Gosia to jest takie kółko, wiesz kasy na nic u nas nie ma, ale ile idzie gdzieś gdzie się nie należy. "Lewi" rencisci, lewe refundacje itd.Potem nie ma na to czy tamto , bo już nie starcza.Tak że zaczyna się coś tam prostować , ale zanim to wszystko będzie uporządkowane to lata upłyną długie

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Juz spac,powaznie?
a posiedzę do 3, oglądam czas honoru
Stary 2012-09-07, 22:34   #4403
Karinio
Zakorzenienie

konia do 3

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Młody się obudził i mi tu zerka. mleko przygotowane,zaraz flache wciągnie i zapewne godzina minie zanim zaśnie
Stary 2012-09-07, 22:34   #4404
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
ps. czy któraś z Was oglądała Czas honoru? Ja właśnie odkryłam ten serial, bardzo mi się podoba po 5 odcinków dziennie nadrabiam
Tez mi jedna kolezanka polecala ten serial,ale nie ogladalam.Dlugie sa te odcinki?Ja ostatnio ogladam Rodzinke.pl,plus tego najwiekszy ze odcinki sa krotkie po 25 minut.
Stary 2012-09-07, 22:36   #4405
Karinio
Zakorzenienie

tynka88,to za nowego ząbka kosztowny Swoją drogą być prywatnym dentystą to dobra fucha ale grzebać komuś w zębach,trzeba mieć zamiłowanie
cdn
Stary 2012-09-07, 22:36   #4406
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wnikam, domyślam się o co chodzi. Tak nie powinno byc w żadnej rodzinie

Cytat:
Juz spac,powaznie?
Bo wiesz... my to nocne marki jestesmy i nie rozumiemy

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-07, 22:38   #4407
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Tez mi jedna kolezanka polecala ten serial,ale nie ogladalam.Dlugie sa te odcinki?Ja ostatnio ogladam Rodzinke.pl,plus tego najwiekszy ze odcinki sa krotkie po 25 minut.
47 minut , są na stronie serialu, jest ich kurna 54 , a jestem na 17
Stary 2012-09-07, 22:41   #4408
gkatarzynka
Zadomowienie

Konia dzięki
W sumie z tym noskiem nieco lepiej - zapuszczamy 2 razy dziennie i raz w nocy solą morską i najczęściej po chwili wydmuchuje jakąś kozicę potężną... no i chcemy nawilżacz powietrza do mieszkania kupić.
A z maścią spróbuję, bo Hanka strasznie się złości przy tym psikaniu...
Mam charakterne dziecko.

A tak w ogóle, to czytam właśnie książkę Zasypianie bez płaczu - dostałam od koleżanki i mogę z czystym sercem polecić. Metoda usypiania polega na pozytywnych skojarzeniach ze snem - czyli wszystkie chwyty dozwolone, żeby dziecko zasypiało z uśmiechem na twarzy... to tak w żartach... a na poważnie, to podoba mi się tamto podejście, bo niczego nie narzuca a jest kilka ciekawych pomysłów. W zasadzie w tej książce potwierdzili mi to, co już sama z Hanką wypracowałam. Hania potrafi zasnąć sama bez bujania, ale czasem potrzebuje więcej bliskości i zasypia np przy piersi a czasem najlepszy jest leżaczek - bo jak tylko wejdziemy do sypialni, to zaczyna płakać...
Monia, szczególnie Tobie polecam, bo tam baaardzo polecają spanie z dzieckiem. I szczerze Wam powiem, że u nas spanie z Hanią się sprawdza - tzn zasypia na noc w łózeczku i śpi w nim całkiem spokojnie do 4... potem karmienie i jak Ją odłożę do łóżeczka, to już przed 6 Hanka rozpoczyna dzień, a jak zostanie z nami w łóżku, to potrafi spać nawet do 9 (ale najczęściej do 7.30-8). A zasypia o 19... i o dziwo, nie odbija się to na drzemkach dziennych... są trzy - dwie półgodzinne i jedna od 45min do nawet 2 godzin... często jak pośpi te dwie godziny, to rezygnuje z trzeciej drzemki ale i tak jest fajnie...
No i moja Hanka znów je co 2 - 2.5godziny i nie idzie Jej przestawić inaczej - owszem, ma jedną przerwę nawet 4godzinną, ale tak poza tym to często co dwie godzinki je. Ale przestałam się tym przejmować - karmię kiedy woła - widocznie tak potrzebuje...
Dobra, ja zmykam spać, bo padam...

Karolca, współczuję bolesnych ząbków Ewelince
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 22:42   #4409
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
konia do 3

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Młody się obudził i mi tu zerka. mleko przygotowane,zaraz flache wciągnie i zapewne godzina minie zanim zaśnie
no to był rekord , w pierwszy dzień serialowy, mi muli net i trochę mi się ciągną te odcinki, nie wiem do której dzisiaj dociągnę , ogólnie leżę na brzuchu i oglądam , jak zasnę to zasnę

A kurna jutro bedę chodzić na rzęsach
Stary 2012-09-07, 22:46   #4410
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Ta zupka aromatyczny rosołek z ryżem,to słoiczek z Bobovity.Widziałam jeszcze łagodną pomidorową,oraz dziwną nazwe raguete? z indyka z warzywami??Te słoiczki są 6+ i zauważyłam,że w tych polskich jak i angielskich są już kawałki marchewki czy ryżu,jak w tej zupce,noi przyprawy.
Uuu,wspólczuje pobytu w szpitalu i picia tego siemie lnianego.
Co za dzień dzisiaj,a może pełnia że sa kłotnie.
A no
Fajnie i życze miłych snów.

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Bidulka
Ja kupuję jej angelskie bo u nas w pl sklepach już mały wybór bo mało kto kupował. Nic dziwnego jak prawie 1f za słoiczek:mur
Cytat:
Juz spac,powaznie?
Jakaś dziwna atmosfera i chciałam już spać. Tż wygarnął mi dziś że cały dzień siedzę na ipadzie, że tutaj jest moja rzeczywistość a nie tam.(jakoś tak to ujął-chodziło mu chyba o wizaż). Wkurza mnie że zamiast mnie wspierać to mi mówi że się użalam że inni mają gorzej i mnie dołuje bardziej. Ciężko mu jest mnie pocieszyć.. W ogóle takiego mam nerwa że bym go

niespodzianka

Edytowane przez 88natka
Czas edycji: 2012-09-07 o 22:48
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości