|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Sojka super że tak na spontanie
i fajnie że jesteścuie w domku a dlaczego nie mozesz miec wiecej dzieci? Pytam bo u mnie padło to samo stwierdzenie. Alfabia no to Ty nic nie czułaś przy cieciu a ja przy pierwszym cc na zywca byłam cieta bo zle mi zzo podali fajny opis jak kregosłup nadal boli? A ja już sama, Jasia coś brzuszek boli bo sie prezyl narazie nakarmiłam go zaaplikowałam kropelki sab simplecxi i spi zobaczymy na jak dlugo oj czeka mnie ciezki tydzien
|
|
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
Alfabia - ale numery w tym szpitalu... A gdzie rodziłaś dokładnie...? Masakra z tymi opaskami! Ja też mam taką paranoję, bo po 1. mojej mamie przynieśli w szpitalu do karmienia nie mnie, tylko inne dziecko, a po 2. wstrząsneła mną historia tych bliźniaczek rozdzielonych i pomylonych ok. 25 lat temu w Warszawie. U mnie w szpitalu na szczęście dzidzi jest non stop z mamą. Mierzenie, ważenie i badania są robione też przy rodzicach.
Sojka - ale masz kiepsko z tą raną... A boli Cię bardzo? Bidulko, teraz musisz się oszczędzać! Masz pomoc mam nadzieję? Fajnie, że Zosia taka wielka urosła
|
|
|
|
#543 | |
|
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------
[/COLOR] Cytat:
|
|
|
|
|
#544 |
|
Zadomowienie
|
Sojka witaj.Też miałaś przeżycia...więc po tym usg ostatecznie stwierdził,że nie będzie porodu sn...byłaś bardzo zawiedziona?a czemu nie możesz mieć więcej dzieci?ze względu na te zrosty i macice?Tż był z Tobą cały czas?
|
#545 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez alfabia Czas edycji: 2012-09-09 o 21:22 |
|
|
|
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#547 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Elmiria widzę Cię
|
|
#548 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#549 |
|
Wtajemniczenie
|
Asiuulka a powiedz mi jak mozesz okreslic ten bol rany?? to cos jak takie skurcze porodowe bez przerwy? przeraza mnie to tak. juz fiksowac zaczynam.
|
|
|
|
#550 | ||||
|
Zakorzenienie
|
znów muszę nadrabiać... ale to nie dziś
wczoraj byliśmy na imieninach babci męża - od progu mnie zaskoczyła tekstem "ale paskudne dziecko!" juz miałam się obrazić ). dodatkowo zostałam wzięta za złą matkę, bo odmówiłam stanowczo czerwonej kokardki na wózek. W przesądy nie wierzę i nie mam zamiary czary mary nad Zuzanem uskuteczniać. Jej Anioł Stróż nad nią czuwa!Karolluki gratuluję Paulinki!! Cytat:
![]() gratuluję szczęśliwego rozwiązania Cytat:
Cytat:
Agnus21piękna córcia! Asiuulka89 słodziutkie masz Dzieciaczki Cytat:
Adusiu! spóźnione ale najlepsze życzenia dla Ciebie Serduszko od wizażowej ciotki i Zuzanki A to mój Aniołek już 23 dniowy
|
|
|
#551 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam dziewczyny! Serdecznie gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom i trzymam kciuki za wszystkie, które czekają na rozpakowanie!!! Opisy waszych porodów są świetne, a zdjęcia maluszków przecudowne!!!! Zaczynałam razem z wami, pewnie nie pamiętacie, bo spooooro czasu już minęlo, ale nie było czasu na nadrabianie, a nie chciałam tylko zrzadka się odezwać, żeby napisać, co u mnie Świetną tu macie atmosferę i trzymam kciuki, by dalsze rozpakowywanie szło gładko! ![]() Pozdrawiam serdecznie!
|
|
|
|
|
#552 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiam ale my mowimy obolu kregoslupa
rana boli najbardziej dzien po cc a potem coraz mniej po tygodniu juz wogole nic nie czulam takze spokojnie Maggie nosz to swietna babcia tak powitac gisci. Ja tez w przesady nie wierze a Zuzanka sluczna tski kudlacz maly
|
|
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
tamlin urodziła????????????????? ??????????? doczytałam już że nie ehhh no liczyłam, że jak wrócę to już będzie Niuniek na świecie ...
---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2012-09-09 o 22:04 |
|
|
|
#554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurcze albo się wierzy w Boga albo w zabobony!!! A niunia cudowna,pięknie się śmieje,do zacałowania Katiem wreszcie się doczekałam śliczni ci Twoi chłopcyLidka trzymam kciuki za wizytę.Oby Lili się obróciła ![]() Idę spać.Bay!
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam jak nadrobić bo czasu brak .. dziękujemy za życzonka ... Dusia z okazji imienin dostała dodatkowe 30 ml i zachwycona tym rytuałem domaga się na kolację większej porcji po czym śpi nam uwaga 4 h ! czyli elegancko czyż nie ? ...
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
Zajrzałam zobaczyć czy nikt nie urodził
![]() My byliśmy u mamy,najadłam sie mięska z grilla,poprawiłam jabłecznikiem i idę spać . Do jutra
|
|
|
|
#557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehehe to usłyszałaś komplement, ja przyczepiłam malusią czerwoną kokardkę mimo że nie wierzę w zabobony ale na wszelki W jest
|
|
#558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nic nie wiadomo
|
|
#559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sjoka - Wzruszył mnie opis Twojego porodu ![]() Konczita - W jaki sposób zauważyłaś, że zanika Ci pokarm..? Oprócz wyciskania laktatorem, bo akurat w ten sposób sprawdzić nie mogę
|
|
|
|
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana u mnie objawiło się to tym że na początku Duśka nie najadała się ale nie mogła złapać sutka, karmiłam przez osłonki ... i tu był sajgon wielki więc ściągać zaczęłam i wtedy okazało się że pokarmu z dnia na dzień było mniej ... a i zaobserwowałam że pięknie schodził pokarm ten pierwszy czyli taki wodnisty a treściwego było z dnia na dzień coraz mniej ..
|
|
#561 |
|
Zadomowienie
|
asiulkaNie mogę mieć więcej dzieci przez to że cięcie było pozaotrzewnowe i przy kolejnym porodzie już nie mieli by gdzie ciąć, no i mogłaby w ogóle macica nie wytrzymać rozrastania.
a co do skalpela to tym razem nawet nie poczułam a już widziałam w lampie na suficie rączke małej przy dziewczynkach cięcie szczypało.Uciekam do wyrka, spróbuje was jakoś jutro nadrobić chociaż to może być trudne z tego co widze. Maggie Zuzia cud dziewczyna!
|
#562 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36416258]Kochane ja się troche ogarnełam więc może Wam napisze jak to było ![]() A wiec jak pisałam w czwartek od 6 miałam skurcze takie bardzo konkretne i 2 razy silniejsze niz te przepowiadające.No to tak pomyślałam że to chyba to i że Loeś się pacha na swiat.Przed 11 już były takie że się prawie zwijałam z bólu więc zadzwoniłam po mame bo tż w pracy a nie chciałam go sciagac bo miał do 14 więc sobie myśle że spokojnie zdąży po pracy do szpitala.W szpitalu położna mnie zbadała i mówi że rzeczywiscie sie zaczeło ale rozwarcie dopiero 2 cm.To sobie myśle że masakra bo takie to mam od tygodnia no ale skurcz za skurczem to czekamy.Skakałam sobie na piłce i to mi przynosiło największa ulge.Ok 13.30 okazało się że rozwarcie jest już na 8 cm i połozna kazała mi szybko dzwonić po męza jesli chce żeby zdążył.I tak dojechał do mnie ok 14.30 i wtedy już zaczynało sie robić bardzo konkretnie.Zwijałam sie z bólu i już nie wiedziałm co z nogami robić.Położna mi bardzo pomagała i proponowała różne pozycje,w ogóle fantastyczna kobitka,była też studentka która była przekochana i głaskała mnie ciągle po głowie Mój Bartek tez był dzielny,sciskał mnie za ręke i psikał woda po twarzy,bo nie dawałam się dotykać.Pod sam koniec małemu spadało tetno bo mielismy kolizje pepowinową i coś tak gadali nade mna lekarze o cesarce no ale na szczescie udało sie sn i tak o 16:00 przyszedł na świat Leoś![]() Pozdrawiam wszystkie Mamusie Choco wzruszający opis.. wszystkiego dobrego dla Was raz jeszcze Sojka z Zosieńką WITAMY!! Cytat:
Cytat:
Najważniejsze, że masz cudowną córcię już przy sobie Cytat:
i gin też![]() a jak dziewczynki zareagowały na młodszą siostrzyczkę? Cytat:
A Zuzan faktycznie do zacałowania sie nadaje... Cytat:
ładnie na wadze przybiera?
|
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
chyba za ładnie ... byliśmy w środę u pediatry i miała już 700 g na plusie od wagi urodzeniowej .... a to był jej 24 dzień a dzisiaj mamy już 28 dni jutro zaczynamy 5 tydzień
|
#564 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny!
Witam sie wieczornie Dziekuje za wszystkie komplementy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Pilnowac musze bo rozne pomysly mu przychodza do glowy. Alfabia opis porodu po prostu mnie rozwalił ![]() Sojkawitajcie w domku Maggie córcia cudna Lidka tez trzymam kciuki za jutro. |
|||
|
|
|
#565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy osiągnęłyście wagę urodzeniową? Mnie ten temat strasznie stresuje ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wagę urodzeniową miałyśmy bardzooo szybko w 8 dobie już ją miała przekroczoną ehh nie wiem co Ci doradzić ... mam nadzieje że uda się utrzymać pokarm musisz być tej myśli
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Ja już od 4 nie śpie ;rolleyes:
Maggie Twoja Dzidzia jest przesłodka
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
Hej jak tak ma wygladac kazda noc to ja sie wyprowadzam
padam i lece szykowac do przedszkola
|
|
|
|
#569 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() My po pierwszej nocce w domu. Kurcze ja chce żeby moje dziecko było takie zawsze o 20 kąpiel, koło 22 już słodko sobie spała, obudziła się tylko raz ok północy i wstałyśmy o 6 dopiero
|
#570 |
|
Konto usunięte
|
sojka zazdroszcze.my nienawidzimy kąpieli i wczoraj już sobie darowalismy.ma dzis przyjsc położna to może ona bedzie miała jakąś dobra metode.Leos budzi sie mniej wiecej co trzy godziny i chyba go brzuszek w nocy bolał bo tak biedak zawodził że już mi kregosłup odpada od noszenia go po całym mieszkaniu.zaraz sie zbliża pora karmienia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.

i fajnie że jesteścuie w domku
a dlaczego nie mozesz miec wiecej dzieci? Pytam bo u mnie padło to samo stwierdzenie.
jak kregosłup nadal boli?
oj czeka mnie ciezki tydzien 

). dodatkowo zostałam wzięta za złą matkę, bo odmówiłam stanowczo czerwonej kokardki na wózek. W przesądy nie wierzę i nie mam zamiary czary mary nad Zuzanem uskuteczniać. Jej Anioł Stróż nad nią czuwa!

tski kudlacz maly