Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-09, 21:14   #541
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Sojka super że tak na spontanie i fajnie że jesteścuie w domku a dlaczego nie mozesz miec wiecej dzieci? Pytam bo u mnie padło to samo stwierdzenie.

Alfabia no to Ty nic nie czułaś przy cieciu a ja przy pierwszym cc na zywca byłam cieta bo zle mi zzo podali to był bol krzyczalam im na calej sali. Na szczescie teraz mialam cudna panią anestazjolog i mi perfekcyjnie podała ze smialam sie razem z lekarzami z tego wszystkiego fajny opis jak kregosłup nadal boli?

A ja już sama, Jasia coś brzuszek boli bo sie prezyl narazie nakarmiłam go zaaplikowałam kropelki sab simplecxi i spi zobaczymy na jak dlugo oj czeka mnie ciezki tydzien
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 21:15   #542
gda
Zakorzenienie

Alfabia - ale numery w tym szpitalu... A gdzie rodziłaś dokładnie...? Masakra z tymi opaskami! Ja też mam taką paranoję, bo po 1. mojej mamie przynieśli w szpitalu do karmienia nie mnie, tylko inne dziecko, a po 2. wstrząsneła mną historia tych bliźniaczek rozdzielonych i pomylonych ok. 25 lat temu w Warszawie. U mnie w szpitalu na szczęście dzidzi jest non stop z mamą. Mierzenie, ważenie i badania są robione też przy rodzicach.

Sojka - ale masz kiepsko z tą raną... A boli Cię bardzo? Bidulko, teraz musisz się oszczędzać! Masz pomoc mam nadzieję? Fajnie, że Zosia taka wielka urosła
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 21:19   #543
alfabia
Raczkowanie

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Alfabia - ale numery w tym szpitalu... A gdzie rodziłaś dokładnie...? Masakra z tymi opaskami! Ja też mam taką paranoję, bo po 1. mojej mamie przynieśli w szpitalu do karmienia nie mnie, tylko inne dziecko, a po 2. wstrząsneła mną historia tych bliźniaczek rozdzielonych i pomylonych ok. 25 lat temu w Warszawie. U mnie w szpitalu na szczęście dzidzi jest non stop z mamą. Mierzenie, ważenie i badania są robione też przy rodzicach.

Sojka - ale masz kiepsko z tą raną... A boli Cię bardzo? Bidulko, teraz musisz się oszczędzać! Masz pomoc mam nadzieję? Fajnie, że Zosia taka wielka urosła
Szpital Św. Trójcy w Płocku
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 21:19   #544
Katee27
Zadomowienie

Sojka witaj.Też miałaś przeżycia...więc po tym usg ostatecznie stwierdził,że nie będzie porodu sn...byłaś bardzo zawiedziona?a czemu nie możesz mieć więcej dzieci?ze względu na te zrosty i macice?Tż był z Tobą cały czas?

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 21:20   #545
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Sojka super że tak na spontanie i fajnie że jesteścuie w domku a dlaczego nie mozesz miec wiecej dzieci? Pytam bo u mnie padło to samo stwierdzenie.

Alfabia no to Ty nic nie czułaś przy cieciu a ja przy pierwszym cc na zywca byłam cieta bo zle mi zzo podali to był bol krzyczalam im na calej sali. Na szczescie teraz mialam cudna panią anestazjolog i mi perfekcyjnie podała ze smialam sie razem z lekarzami z tego wszystkiego fajny opis jak kregosłup nadal boli?

A ja już sama, Jasia coś brzuszek boli bo sie prezyl narazie nakarmiłam go zaaplikowałam kropelki sab simplecxi i spi zobaczymy na jak dlugo oj czeka mnie ciezki tydzien
Nadal boli ale jak stare siniaki a nie świeże

Edytowane przez alfabia
Czas edycji: 2012-09-09 o 21:22
Stary 2012-09-09, 21:26   #546
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Nadal boli ale jak stare siniaki a nie świeże
jeszcze chwila i wogóle ból zniknie też się schylic nie mogłam a jak juz przebireałam Jasia to pozniej problem z ywprostowaniem byl
Stary 2012-09-09, 21:31   #547
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Cześć jestem mamusią grudniową i poczytuję Wasz wątek czytam opisy porodów znaczy relacje, zachwycam się Waszymi maluszkami Gratulacje!!!!!
Mam do Was pytanie:
czy któraś z Was rodzi(ła) w Namysłowie????
Przepraszam za wtrącenie ale w sumie kogo mam pytać jak nie Was
chyba nie,ale nie wiem.Ja nie wiem nawet gdzie to jest

Elmiria widzę CięMów co u Ciebie a nie tylko podczytujesz....

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Stary 2012-09-09, 21:38   #548
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
jeszcze chwila i wogóle ból zniknie też się schylic nie mogłam a jak juz przebireałam Jasia to pozniej problem z ywprostowaniem byl

Oby twoje słowa były prorocze
Stary 2012-09-09, 21:43   #549
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Asiuulka a powiedz mi jak mozesz okreslic ten bol rany?? to cos jak takie skurcze porodowe bez przerwy? przeraza mnie to tak. juz fiksowac zaczynam.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 21:47   #550
maggie123
Zakorzenienie

znów muszę nadrabiać... ale to nie dziś
wczoraj byliśmy na imieninach babci męża - od progu mnie zaskoczyła tekstem "ale paskudne dziecko!" juz miałam się obrazić , ale okazało się, ze to jakiś przesąd, że nie mozna powiedzieć, że dziecko jest ładne (nie pamiętam już dlaczego). dodatkowo zostałam wzięta za złą matkę, bo odmówiłam stanowczo czerwonej kokardki na wózek. W przesądy nie wierzę i nie mam zamiary czary mary nad Zuzanem uskuteczniać. Jej Anioł Stróż nad nią czuwa!
Karolluki gratuluję Paulinki!!
Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
5.09 dostalam kroplowke z oksytocyna,jednak w tym dniu nic nie zadzialala.
Dopiero 6.09 po wieczor czulam lekkie skurczyki jak na okres.O 20 czulam je co 5 min,
ale byly takie slabe.Mimo wszystko poszlam na ktg,gdzie nic nie wyszlo a rozwarcie na opuszek palca.
Wrocilam do lozka,czulam skurcze coraz mocniej,ale nie tak bardzo mocno,w sumie o 23 juz te skurcze byly co 2-3min
i trwaly od 20-25sekund.Wytrzymalam tak do 5 rano przekrecajac sie przy kazdym skurczu z boku na bok klnąc na ordynatora
ze przepisal mi kroplowke Wstalam o tej 5 i poszlam do pielegniarki bo wenflon mi sie odkleil i zobaczyla ze wygladam
coraz gorzej wiec podlaczyla mnie pod ktg i widzac jak sie troche zwijam z bolu pow.ze klamie,ze wcale nie mam skurczy bo
brzuch mam miekki-ktg rowniez skurczy nie pokazalo.Powiedziala ze mam czekac do rana na swojego lekarza i ze wymuszam na wszystkich
cesarskie ciecie (?) i ze i tak nikt mi go nie zrobi i mam nie wymyslac i wracac do lozka.Wiec sie wrocilam.Dobrze tylko ze poszlam
jeszcze do wc i zobaczylam krew na podpasce wiec sie wrocilam,zawolali lekarza ktory stwierdzil u mnie 7cm rozwarcia i wyslal na porodowke.
O chwilke przed 6 bylam na porodowce i poszlam pod prysznic,miedzy skurczami spalam wyszlam spod prysznica i mowie poloznej ze chyba
cos sie rozkreca bo czuje parcie na kupe-sprawdzila-10cm rozwarcia.polozyli mnie na lozko i podlaczyli ktg,a skurczy dalej brak potem polozna
zbadala mnie i mowi ze odlaczamy bo glowka juz wychodzi i zapytala czy szybko chce urodzic.Wiec kazala mi klęknac tylkiem na pietach tez tak zrobilam
tylko ze na podlodze to sie zlitowala i dala materac,miedzy czasie poprawiala mi wlosy bo stwierdzila ze jestem rozczochrana jak straszydlo i jak ja
tak dziecko przywitam pozniej zapytalam czy moge przec bo czuje ze musze i parlam po cichu i wyszla glowka wiec kazala mi wstac i opierajac sie o lozko
wypchalam go calego tak wiec o 7.35 maly byl juz z nami. Dodam ze nie bylam nacinana,sama troszke peklam.Potem szycie i koniec imprezy.
Polozne zachwalaly moj szybki porod,bo rzadko sie zdarza zeby pacjentka nawet nie przeklnela,ja po prostu bylam cicho,bylam uprzejma i sluchalam ich co mam robic.

przez te wody moje odchodzace,maly ma troche zle wyniki,ze ma zakazenie,ma wenflon w raczce i antybiotyk i najwczesniej wyjdziemy we wtorek.
o matko Zielona! lekarka to jakaś wredna głupia baba!
gratuluję szczęśliwego rozwiązania
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
] wpadam z wieściami od Luci

"jestem na patologi o miałam wysokie ciśnienie i obrzęki rak i nóg i ból głowy straszny i pojechałam na IP i se teraz lezę. i mam teraz 140/80"

trzymam kciuki by wsio było ok ...
to wykrakała pobyt w szpitalu. Mam nadzieję, że już ciśnienie się unormowało
Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

Odpadl nam pepuszek
Dzieki wczorajszym zabiegom poloznej. Tak go czyscila, ze po raz pierwszy Kubus tak plakal i pierwszy raz lezkami
super!! najpierw się Kubuś nacierpiał, ale przynajmniej już bez kikutka
Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość

Wstawiam zdjęcia Aleńki
Agnus21piękna córcia!
Asiuulka89 słodziutkie masz Dzieciaczki

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
hej mamuskitesknilam za wami
my juz w domciu
"malutka"spi najedzona spi w łóżeczku słodko
dzieki za kciuki i gratulacje

gratululacje dla wszystkich mamus
i trzymam kciuki za nastepneco by byly latwe

martusia dziekuje

poród opisze jak znajde troszke czasu

u mnie w porzadkugdyby nie bolące cyce
w pierwszych dwoch dobach mialam bardzo malo pokarmi i musieli Pole dokarmiac,ale od wczoraj to jest masakra!!!nawał

i musze pochwalic mojego tż.podczas mojego pobytu w szpitalu wyremontowal cala sypialnie o czym ja nie wiedzialam bo mial to zrobic w przyszlym tyg.

a to moja córcia
kolejny słodziak

Adusiu! spóźnione ale najlepsze życzenia dla Ciebie Serduszko od wizażowej ciotki i Zuzanki

A to mój Aniołek już 23 dniowy już 3600 waży mój klocuszek-łakomczuszek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P9040124.jpg (83,5 KB, 103 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9060165.jpg (70,2 KB, 88 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9090179.jpg (102,5 KB, 103 załadowań)

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 21:54   #551
Elmiria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
chyba nie,ale nie wiem.Ja nie wiem nawet gdzie to jest

Elmiria widzę CięMów co u Ciebie a nie tylko podczytujesz....
Katee, racja

Witam dziewczyny!

Serdecznie gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom i trzymam kciuki za wszystkie, które czekają na rozpakowanie!!!

Opisy waszych porodów są świetne, a zdjęcia maluszków przecudowne!!!!

Zaczynałam razem z wami, pewnie nie pamiętacie, bo spooooro czasu już minęlo, ale nie było czasu na nadrabianie, a nie chciałam tylko zrzadka się odezwać, żeby napisać, co u mnie Ja już kończę 38 tydzień, właśnie dziś mi czop śluzowy odszedł, więc już czekamy, kiedy się zacznie
Świetną tu macie atmosferę i trzymam kciuki, by dalsze rozpakowywanie szło gładko!

Pozdrawiam serdecznie!
Elmiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 21:56   #552
Asiuulka89
Zakorzenienie

Kasiam ale my mowimy obolu kregoslupa rana boli najbardziej dzien po cc a potem coraz mniej po tygodniu juz wogole nic nie czulam takze spokojnie

Maggie nosz to swietna babcia tak powitac gisci. Ja tez w przesady nie wierze a Zuzanka sluczna tski kudlacz maly
Stary 2012-09-09, 21:57   #553
Konczita
Zakorzenienie

tamlin urodziła????????????????? ??????????? doczytałam już że nie ehhh no liczyłam, że jak wrócę to już będzie Niuniek na świecie ...

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

jejku jakie słodziaki - Zuzia boska jesteś skarbku !!!!!!!!
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2012-09-09 o 22:04
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 21:59   #554
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
wczoraj byliśmy na imieninach babci męża - od progu mnie zaskoczyła tekstem "ale paskudne dziecko!" juz miałam się obrazić , ale okazało się, ze to jakiś przesąd, że nie mozna powiedzieć, że dziecko jest ładne (nie pamiętam już dlaczego). dodatkowo zostałam wzięta za złą matkę, bo odmówiłam stanowczo czerwonej kokardki na wózek. W przesądy nie wierzę i nie mam zamiary czary mary nad Zuzanem uskuteczniać. Jej Anioł Stróż nad nią czuwa!
A to mój Aniołek już 23 dniowy już 3600 waży mój klocuszek-łakomczuszek
Dajcie spokój z tymi przesądamiu nas to samo,tyle że to mój mąż zamierza ukryć czerwoną wstążkę gdzieś,gdzie nie zobacze w wózku
Kurcze albo się wierzy w Boga albo w zabobony!!!
A niunia cudowna,pięknie się śmieje,do zacałowania

Katiem wreszcie się doczekałamśliczni ci Twoi chłopcywidać po Pawełku zainteresowanie braciszkiem.

Lidka trzymam kciuki za wizytę.Oby Lili się obróciła

Idę spać.Bay!

Stary 2012-09-09, 22:00   #555
Konczita
Zakorzenienie

nie mam jak nadrobić bo czasu brak .. dziękujemy za życzonka ... Dusia z okazji imienin dostała dodatkowe 30 ml i zachwycona tym rytuałem domaga się na kolację większej porcji po czym śpi nam uwaga 4 h ! czyli elegancko czyż nie ? ...
Stary 2012-09-09, 22:00   #556
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Zajrzałam zobaczyć czy nikt nie urodził
My byliśmy u mamy,najadłam sie mięska z grilla,poprawiłam jabłecznikiem i idę spać. Do jutra

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 22:03   #557
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:

hehehe to usłyszałaś komplement, ja przyczepiłam malusią czerwoną kokardkę mimo że nie wierzę w zabobony ale na wszelki W jest
Stary 2012-09-09, 22:04   #558
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elmiria Pokaż wiadomość
Katee, racja

Witam dziewczyny!

Serdecznie gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom i trzymam kciuki za wszystkie, które czekają na rozpakowanie!!!

Opisy waszych porodów są świetne, a zdjęcia maluszków przecudowne!!!!

Zaczynałam razem z wami, pewnie nie pamiętacie, bo spooooro czasu już minęlo, ale nie było czasu na nadrabianie, a nie chciałam tylko zrzadka się odezwać, żeby napisać, co u mnie Ja już kończę 38 tydzień, właśnie dziś mi czop śluzowy odszedł, więc już czekamy, kiedy się zacznie
Świetną tu macie atmosferę i trzymam kciuki, by dalsze rozpakowywanie szło gładko!

Pozdrawiam serdecznie!
Kurcze to odzywaj się teraz często co i jak,bo jak już czop poszedł,więc poród już wkrótce...Myślę,że dziewczyny pamiętają,bo kiedyś też była i Elmira,ale jej fotki na mailu nie było a Ty dawałaś swoją.A czemu się nie odzywałaś?

Cytat:
tamlin urodziła????????????????? ???????????
Nic nie wiadomo

Stary 2012-09-09, 22:10   #559
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
mam pytanie do dziewczyn, które mają już dzieci przy sobie

jak to jest z organizacją przez pierwsze tygodnie, miesiące po porodzie?
starcza czasu na coś więcej niż zajmowanie się maluchem, nie chodzi mi tylko o takie podstawowe czynności jak porządki z grubsza, ugotowanie obiadu...
prawdę mówiąc nastawiam się, że w niedługim czasie szybko dojdę do siebie i wreszcie ogarnę nasz dom, bo większość rzeczy jest jeszcze nierozpakowana w kartonach, dokupię brakujące meble i dokończymy urządzanie,bo w każdym z pomieszczeń jest jeszcze coś do zrobienia. a jeszcze została działka do ogarnięcia

do świąt chciałabym ze wszystkim zdążyć, no może nie ze wszystkim ale z większą częścią... myślicie, że to marzenia ściętej głowy
Szczerze mówiąc myślę, że wszystko to kwestia organizacji Jeżeli dobrze się wszystko rozplanuje to nie ma problemu

Sjoka - Wzruszył mnie opis Twojego porodu

Konczita - W jaki sposób zauważyłaś, że zanika Ci pokarm..? Oprócz wyciskania laktatorem, bo akurat w ten sposób sprawdzić nie mogę
Stary 2012-09-09, 22:17   #560
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Konczita - W jaki sposób zauważyłaś, że zanika Ci pokarm..? Oprócz wyciskania laktatorem, bo akurat w ten sposób sprawdzić nie mogę

Kochana u mnie objawiło się to tym że na początku Duśka nie najadała się ale nie mogła złapać sutka, karmiłam przez osłonki ... i tu był sajgon wielki więc ściągać zaczęłam i wtedy okazało się że pokarmu z dnia na dzień było mniej ... a i zaobserwowałam że pięknie schodził pokarm ten pierwszy czyli taki wodnisty a treściwego było z dnia na dzień coraz mniej ..
Stary 2012-09-09, 22:20   #561
Sojka1990
Zadomowienie

asiulkaNie mogę mieć więcej dzieci przez to że cięcie było pozaotrzewnowe i przy kolejnym porodzie już nie mieli by gdzie ciąć, no i mogłaby w ogóle macica nie wytrzymać rozrastania.

a co do skalpela to tym razem nawet nie poczułam a już widziałam w lampie na suficie rączke małej przy dziewczynkach cięcie szczypało.

Uciekam do wyrka, spróbuje was jakoś jutro nadrobić chociaż to może być trudne z tego co widze.

Maggie Zuzia cud dziewczyna!
Stary 2012-09-09, 22:22   #562
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

mamuśki co maja juz dzieciaczki kupowałyście ochraniacze na materac ? używacie? nie poci sie od nich dzieciaczek?
my mamy prześcieradło z membraną i malutka nie ma żadnych odparzeń całe szczęście
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Miałam Wam pisać jak mnie Kropek rozbroił ostatnio. Ściągam skarpety, to znaczy próbuje, to podszedł i ściągnął mi mówiąc że mi pomoże, żebym się nie wyginała tylko mówiła w czym ma mi pomóc. To walnęłam, że jak taki pomocny to ciężko mi tyłek podetrzeć jak się załatwię, bo wszystko urosło a ręce się nie wydłużyły A ten na to: kochanie jeśli potrzebujesz pomocy to wołaj a nie się męczysz. Kochany ten mój Kropek
Kochany jest
Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

na suwaczku z terminu OM mam dziś równo 38 tygodni, czy to znaczy, że Lena jest donoszona
Lenka donoszona!
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36416258]Kochane ja się troche ogarnełam więc może Wam napisze jak to było

A wiec jak pisałam w czwartek od 6 miałam skurcze takie bardzo konkretne i 2 razy silniejsze niz te przepowiadające.No to tak pomyślałam że to chyba to i że Loeś się pacha na swiat.Przed 11 już były takie że się prawie zwijałam z bólu więc zadzwoniłam po mame bo tż w pracy a nie chciałam go sciagac bo miał do 14 więc sobie myśle że spokojnie zdąży po pracy do szpitala.W szpitalu położna mnie zbadała i mówi że rzeczywiscie sie zaczeło ale rozwarcie dopiero 2 cm.To sobie myśle że masakra bo takie to mam od tygodnia no ale skurcz za skurczem to czekamy.Skakałam sobie na piłce i to mi przynosiło największa ulge.Ok 13.30 okazało się że rozwarcie jest już na 8 cm i połozna kazała mi szybko dzwonić po męza jesli chce żeby zdążył.I tak dojechał do mnie ok 14.30 i wtedy już zaczynało sie robić bardzo konkretnie.Zwijałam sie z bólu i już nie wiedziałm co z nogami robić.Położna mi bardzo pomagała i proponowała różne pozycje,w ogóle fantastyczna kobitka,była też studentka która była przekochana i głaskała mnie ciągle po głowieMój Bartek tez był dzielny,sciskał mnie za ręke i psikał woda po twarzy,bo nie dawałam się dotykać.Pod sam koniec małemu spadało tetno bo mielismy kolizje pepowinową i coś tak gadali nade mna lekarze o cesarce no ale na szczescie udało sie sn i tak o 16:00 przyszedł na świat LeośNie nacieli mnie,troszke pękła mi śluzówka ale to wlasciwie nic,najgorsze było potem bo dostałam mega krowtoku bo zle mi sie obkurczała macica no ale jakoś przetrwałam.Bardzo jestem zadowolona z mojego szpitala.Wszyscy byli super a Leoś jest cudowny Pisałam tego posta chyba z 2h no ale wrescie usnął koło taty.Dopiero dziś mam dużo mleka ale mały nie potrafi chwycić sutka bo mam jakieś do chrzanu więc próbujemy ale i tak kończy sie na odciaganiu więc z tym karmieniem kiepsko jest no ale zobaczymy jak sie rozwinie sytuacja.W ogóle jak zaczyna płakać to mi serce pęka,jestem strasznym mieczakiem,dobrze że jego tata mysli rozsadnie bo ja panikuje i hormony mna rzadza

Pozdrawiam wszystkie Mamusie[/QUOTE]
Choco wzruszający opis..
wszystkiego dobrego dla Was raz jeszcze
Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny Sojka z Zosią dziś wychodzą do domku
Sojka z Zosieńką WITAMY!!
Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które mają już dzieciaczki w domku podajecie maluszką witaminę D3 ? dostałyście na nią receptę czy jak to wygląda?
zarówno wit. K jak i D3 można kupić bez recepty. my dajemy od 8 dnia życia (tak nam kazali w szpitalu)
Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość

Po dłuuuuuugiej ciszy usłyszałam JEJ cudowy płacz. Syrenkę włączyła niesamowitą. Mąż mówił później, że na izbie przyjęć ją słyszał, bo nieprzestawała krzyczeć przez całe mierzenie. A ja zapatrzona na stanowisko dla noworodków przestałam zwracać uwagę na to co robią lekarze. Patrzyłam zachłannie na to moje wielkie szczęście, chłonęłam każdy dźwięk który wydała. W takiej chwili chyba bez znieczulenia mogli by mnie zaszywać. Byłam w naszym mamusiowo córkowym świecie.

Malutką podano mi bliżej. Cud... cud po prostu...

Na salę wtargnęły Panie z noworodków. Podsunęły mi bransoletki którymi oznaczano dzieci. Kazano przeczytać czy wszystko w porządku.

I tu zaczyna się druga interesująca historia, która mogła mieć spektakularny finał!

Na karteczkach napisane było inne imię i nazwisko niż moje! Tylko waga i pomiar się zgadzały. Nie pamiętam dokładnie ale chyba Marciniak Joanna albo jakoś tak! Pokręciłam głową i zawołałam:
- NIE! Tu jest błąd!

Panie popatrzyły lekko zmieszane.

- Maćkiewicz Alicja! Córka Alicji Maćkiewicz

Z uwagą zaczęły przyglądać się karteczkom. Anestazjolog ze stoickim spokojem stwierdził:
- No my mamy dobrze....

Panie szybciutko zniknęły.
Pojawiły się po 5 minutach, podetknęły karteczki, które dokładnie przestudiowałam. Tym razem było OK.

Pytanie: czy dużo wyobraźni trzeba aby przewidzieć konsekwencje, gdybym w operacyjnym amoku olała czytanie karteczek traktując je jako czystą rutynę?!

Przewieźli by mnie na pooperacyjną i nie mogli namierzyć dziecka Alicji Maćkiewicz! Nie ma ! Ot i co!
A, że dziurę w brzuchu robili to może dla poprawienia urody.
Za to Pani Marciniak, która jak się okazało miała mieć planowaną cesarkę, którą odłożono, z 9 miesięczynym brzuchem dowiedziała by się, że jej córka leży na noworodkach

cdn..... potem będzie już klasycznie
alfabia przejścia jak z jakiegoś koszmaru. Dobrze, że przeczytałaś! (mi kazali czytać na głos i potwierdzać, czy się zgadza).
Najważniejsze, że masz cudowną córcię już przy sobie
Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
w sumie Zośka zrobiła nam niespodzianke pojawiając się 5 września.
Pojechałam do szpitala w środę- dla wygody, bo w czwartek kiedy miałam zaplanowane przyjęcie na oddział nie bardzo miałabym jak dotrzeć do szpitala.
No więc zawitaliśmy na izbę przyjęć, wzieli na badanie-rozwarcie nadal małe bo na 2 palce, ale kazali się przebierać i szorować na oddział, była pewna że trafie na patologie wychode z windy a tu wita mnie napis "trakt porodowy" powiem wam szcerze że zwątpiłam, wystraszyłam się i to nieźle
położyli mnie na łóżku porodowym za parawanem druga kobieta (potem razem wylądowaliśmy na jednej sali na położnictwie ) podłączyli KTG i przyłażą z papierami do wypełnienia odnośnie porodu, za chwile zostałam zaproszona na lewatywe- poszło migiem, wracam pytają się czy dalej podtrzymuje chęć rodzenia sn, mówie że tak- chociaż już miałam wymięknąć. no to wpadł lekarz i zabrał mnie na USG (na KTG skurcze regularne co 5min) okazało się że moja blizna po cc ma tylko 2mm, lekarz powiedział że nie ma mowy o sn, no to sobie myśle rano mnie potną. DUPA wracam na łóżko porodowe przychodzi po 5 minutach anestezjolog i informuje mnie że cięcie będzie z zzo, za chwile przyleciała położna do cewnikowania- ja dalej nie wiem co się dookola dzieje, wcisneli mi woreczek na mocz do ręki i lekarz mówi "proszę za mną". Chłopina mój przerażony, tak samo zdezorientowany a może jeszcze bardziej niż ja.zaprowadzili mnie na blok operacyjny..
znieczulenie robili jakieś pół godziny nie mogli się wbić w dobre miejsce bo nie mogli znaleźć wolnych przestrzeni między kręgami, myślałam że mnie szlag trafi. po znieczuleniu bardzo przyjemna rzecz mnie spotkała- patrze a nade mną stoi mój lekarz prowadzący i śmieje się "no takk to rodzimy naturalnie " jak wiedziałam że on mnie tnie to jakoś tak mi lżej na serduchu się zrobiło.
no i pocieli... o 22,45 wyciągneli tą pździągwe a ja słysze tylko "oo duża, nie spodziewałem się" widze w lampie nad sobą odbicie jej rączki i czekam na ten jeden jedyny dźwięk z przerażeniem.. te sekudny trwały wiecznie i nagle - walnęła z całej pary, a mi łzy pociekły, zabrali ją, nawet nie pokazali, za chwile podjechali z łóżeczkiem a w nim taki brzydal cały oblepiony zabrali ją na badania a po drodze zgarneli tate
Zszywali mnie bardzo długo- cięcie było pozaotrzewnowe, bo macica była przyrośnięta do ścian brzucha, nie wszystkie mięsnie mam pozszywane bo nie mogli sobie poradzić ze zrostami, więc mam się oszczędzać dłużej niż po klasycznym cc, no i czuje się dużo gorzej niż po dziewczynkach. Ciśnienie wali mi równo 140/90 przy moim 90/50 na co dzień..

Więcej dzieci mieć nie mogę (a no bo i po co mi :P ) ale dziękuje już nawet nie wiem komu że mam tą Zoche taką zdrową i silną.

Teraz kluch sobie śpi, wiemy już że kąpieli nie lubimy
To Wam Zośka i położne zrobiły niespodziankę i gin też
a jak dziewczynki zareagowały na młodszą siostrzyczkę?
Cytat:
Dajcie spokój z tymi przesądamiu nas to samo,tyle że to mój mąż zamierza ukryć czerwoną wstążkę gdzieś,gdzie nie zobacze w wózku
Kurcze albo się wierzy w Boga albo w zabobony!!!
A niunia cudowna,pięknie się śmieje,do zacałowania
no właśnie Katee27 albo się wierz albo nie. A że ja wierzę, to cyrków z kokardkami i nie wiem, czym jeszcze robić nie będę.
A Zuzan faktycznie do zacałowania sie nadaje...
Cytat:
nie mam jak nadrobić bo czasu brak .. dziękujemy za życzonka ... Dusia z okazji imienin dostała dodatkowe 30 ml i zachwycona tym rytuałem domaga się na kolację większej porcji po czym śpi nam uwaga 4 h ! czyli elegancko czyż nie ? ...
pięknie ładnie na wadze przybiera?

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 22:33   #563
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
.

pięknie ładnie na wadze przybiera?

chyba za ładnie ... byliśmy w środę u pediatry i miała już 700 g na plusie od wagi urodzeniowej .... a to był jej 24 dzień a dzisiaj mamy już 28 dni jutro zaczynamy 5 tydzień
Stary 2012-09-09, 22:36   #564
katiem
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny!
Witam sie wieczornie

Dziekuje za wszystkie komplementy

Cytat:
A Kubuś jaki słodziaczekJa też chcę już swojego Kubusia...
Ej,a on bez problemu ssie cyca jak dajesz mu i uspokajacza(tzn.smoczek)? ??bo czytałam,że dzieciom karmionym piersiom nie powinno się go dawać?
Nie ma problemu. Z Pawłem tez nie bylo.

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
hej mamusie!
w ciazy mialam problem z nadrabianiem a teraz to juz wogóle nie daje rady
u nas pierwsza nocka w domku w porzadku.mala troszke plakala ale ja sie wyspalam.dzis caly dzien spi.budzi sie co 3 godziny na karmienie.bylysmy na spacerku,pogoda idealna
byla u mnie polozna.wytlumaczyla wszystko co i jak.wkurza mnie tylko,ze bedzie przylazila codziennie przez 5 tygodni!!!
Ale przecież już masz dzieci to co Ona chce Ci jeszcze pokazać???

Cytat:
Katiem wreszcie się doczekałamśliczni ci Twoi chłopcywidać po Pawełku zainteresowanie braciszkiem.

!
Zainteresowany jest az za bardzo
Pilnowac musze bo rozne pomysly mu przychodza do glowy.

Alfabia opis porodu po prostu mnie rozwalił

Sojkawitajcie w domku

Maggie córcia cudna

Lidka tez trzymam kciuki za jutro.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 22:42   #565
colds
Zakorzenienie

Cytat:

chyba za ładnie ... byliśmy w środę u pediatry i miała już 700 g na plusie od wagi urodzeniowej .... a to był jej 24 dzień a dzisiaj mamy już 28 dni jutro zaczynamy 5 tydzień
A jak z długością?
Kiedy osiągnęłyście wagę urodzeniową?

Mnie ten temat strasznie stresuje

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:

Kochana u mnie objawiło się to tym że na początku Duśka nie najadała się ale nie mogła złapać sutka, karmiłam przez osłonki ... i tu był sajgon wielki więc ściągać zaczęłam i wtedy okazało się że pokarmu z dnia na dzień było mniej ... a i zaobserwowałam że pięknie schodził pokarm ten pierwszy czyli taki wodnisty a treściwego było z dnia na dzień coraz mniej ..
No właśnie.. U mnie jest chyba więcej tego pierwszego.. Bo ostatnio sobie podstawiłam szklankę pod drugiego cycka, a później robiłam analizę tego mleka.. Może dlatego moja Mała tak mało przybiera na samym cycku?
Stary 2012-09-09, 22:55   #566
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
A jak z długością?
Kiedy osiągnęłyście wagę urodzeniową?

Mnie ten temat strasznie stresuje

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

No właśnie.. U mnie jest chyba więcej tego pierwszego.. Bo ostatnio sobie podstawiłam szklankę pod drugiego cycka, a później robiłam analizę tego mleka.. Może dlatego moja Mała tak mało przybiera na samym cycku?

wagę urodzeniową miałyśmy bardzooo szybko w 8 dobie już ją miała przekroczoną
ehh nie wiem co Ci doradzić ... mam nadzieje że uda się utrzymać pokarm musisz być tej myśli
Stary 2012-09-10, 07:09   #567
kraven
Zakorzenienie

Cześć. Ja już od 4 nie śpie ;rolleyes:

Maggie Twoja Dzidzia jest przesłodka

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 07:19   #568
Asiuulka89
Zakorzenienie

Hej jak tak ma wygladac kazda noc to ja sie wyprowadzam padam i lece szykowac do przedszkola
Stary 2012-09-10, 07:35   #569
Sojka1990
Zadomowienie

Dzień dobry

My po pierwszej nocce w domu.

Kurcze ja chce żeby moje dziecko było takie zawsze o 20 kąpiel, koło 22 już słodko sobie spała, obudziła się tylko raz ok północy i wstałyśmy o 6 dopiero
Stary 2012-09-10, 07:40   #570
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

sojka zazdroszcze.my nienawidzimy kąpieli i wczoraj już sobie darowalismy.ma dzis przyjsc położna to może ona bedzie miała jakąś dobra metode.Leos budzi sie mniej wiecej co trzy godziny i chyba go brzuszek w nocy bolał bo tak biedak zawodził że już mi kregosłup odpada od noszenia go po całym mieszkaniu.zaraz sie zbliża pora karmienia
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości