|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)
Ja też uciekam, poczytam jeszcze.
![]()
![]() |
#1382 |
Zakorzenienie
|
w lipcu (czyli po wszystkich rekrutacjach) dostaliśmy wypowiedzenie z naszego przedszkola
![]() od razu chcieliśmy działaś i czegoś szukać, ale znalazła się inna wychowawczyni, która zadeklarowała, że przejmie to przedszkole i dla nas wszystko zostanie po staremu ; po drobnych ![]() trochę ta cała sytuacja mi się nie podobała, więc postanowiliśmy, ze na wiosnę, oddajemy go do innego przedszkola - tzn. rozpoczynamy rekrutację umowa się skończyła i okazało się, ze część rodziców porezygnowała zanim jeszcze dostaliśmy wypowiedzenie (uczestniczyli w wiosennej rekrutacji) i T został bez rówieśników - same 1 i 2-latki zostały, które uczą się aktualnie liczyć do 5 ![]() to tak w skrócie... ok, rozumiem
![]() |
#1383 | |
Zakorzenienie
|
było 6, a teraz zgodziliśmy się na 6,10
![]() przy 250 dzieciakach zrobi to różnicę w państwowym? Cytat:
![]() ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1384 |
Zakorzenienie
|
Mariola umknelo mi poprzednio - twoj synek jest czarujacy
![]() ![]() Werka jeszcze nie spi ![]() ![]()
#1385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() *** ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() agga, nie zauważyłam wczoraj Twojego pytania, ale już odpowiedziałam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1387 |
Wtajemniczenie
|
cześc dziewczyny
![]() chwilkę mnie nie było, ale ostatnie 2 tyg miałam trochę absorbujące teraz może będzie lepiej bo juz na zwolnieniu lekarskim jestem ![]() wczoraj nadrobiłam, pocytowałam ale coś się stało z lapkiem i mąż musiał przeinstalowac firefoxa no i mi oczywiście wszystko zjadło ![]() tak więc tylko z głowy dziś będzie bo nie mam czasu sie wracac *** widzę że niestety nie wszystkie dzieciaczki zaadoptowały się w przedszkolu, u nas na szczeście bez nawet jednej łezki sie obeszło ![]() Zuza od pierwszego dnia rzucona była na głęboką wodą, bo bez wcześniejszej adaptacji została na coś ponad 6 godzin, a od wtorku była od 7-15tej. Panie mówiły że ona jak stara wyjadaczka, bez żadnych problemów, tylko chyba jednak jakiś tam stres i emocje były bo we wtorek pierwszy raz w życiu zsikała się w nocy, mówiła że nie wiedziała że sika, no ale pogadałyśmy i na razie ![]() co do przedszkola jeszcze to my za jedzenie dziennie płacimy 4,50zł, czyli chyba niewiele nie umiem do końca powiedziec co je, bo nie ma wywieszonego jadłospisu, a nie będe codziennie Pani przesłuchiwac, ale np wiem że jednego dnia na śniadanie był chlebek z pachnącym masełkiem i kakao ![]() ![]() jeszcze miałam dużo napisac o róznych sprawach ale musze za sprzątanie się szybko wziąc bo kolezanka ma po obiedzie wpasc do potem ![]()
#1388 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Ola a myslalas o naszej niezapominajce?
niby miejsc nie ma ale widze, ze wcale nie jest tak duzo dzieci, moze bym zapytala dyrektorki czy znajdzie sie miejsce dla jednego malucha wiecej jesli chcesz?
#1389 |
Wtajemniczenie
|
jestem z powrotem, koleżanka się spoźni więc znalazłam jeszcze chwilkę
Zuza się przeziebiła wczoraj, pewnie jak na dworze byli to zmarzła trochę moja wina, mogłam ją cieplej ubrac :/ na razie tylko katar, mam nadzieję że się to nie rozwinie bo nie chciałabym od razu jej przerwy robic żeby się nie odzwyczaiła na razie podejście ma super ale wiadomo, różnie może byc ![]() jeszcze chciałam w temacie przedszkola - "cioci" chyba nie ma, Zuzia mówi Pani poza tym u nas w wyprawce do przedszkola znalazły się: pościel + poduszka, kocyk i prześcieradło piżamka papier toaletowy mydło zapas chusteczki higieniczne serwetki papierowe ręcznik Panie są 2 - ale jak przyjeżdzam to jest różnie, po 15tej widzę jedną + pomoc, ale i dzieci było max 5 rano różnie, czasem 2 czasem jedna ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- a teraz chciałabym baaaaaaaardzo baaaaaaaaaaardzo baaaaaaaaaaardzo pogratulowac Wojtusii i marice ![]() ![]() ![]() ![]() i życze Wam duuuuuuużo zdrówka i spokoju ![]() Wojtusiu jak po usg? ja tez byłam w czwartek i lekarz potwierdził że Maciuś będzie ![]() nawet zdjęcie siusiaka dostalam dla męża ![]() Mariolko a Ciebie baaaardzo mocno ściskam ![]() ![]() ![]() *** a My.... w końcu zdecydowaliśmy sie i kupujemy domek ![]() w zabudowie szeregowej coprawda ale jednak ![]() i jak nam nic głupiego do głowy nie przyjdzie przez week to po niedzieli załatwiamy formalności mieszka/mieszkała któraś z Was w szeregówce? chyba nie jest źle ![]() ważne że w samym centrum "miasta" gdzie pracuje, i tak: do pracy mam 400m, do przedszkola 300m, na miejscu szkoła podst i gimnazjum tak więc teraz załatwiamy kredyt i działamy boje sie troszkę tego kredytu ale co poradzic, sami takiej kasy nie wygospodarujemy a budowa przy naszym trybie życia to nie najlepszy pomysł ale się oklikałam, palce mnie bolą ![]() ide się przebrac pa
#1390 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Marica gratulacje ![]() ![]() Maju ciesze sie ze w koncu podjeliscie decyzję, trzymam kciuki za formalności ![]()
#1391 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1392 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Mariolu cieszę się,że spotkanie z p.doktor było udane ![]() angy ja używam elmex pomarańczowej i nic się nie dzieje ![]() ![]() Karo ![]() ![]() marica serdeczne gratulacje ![]() Jola my mamy Frankliny jeszcze po Damianie i też czytamy ![]() ![]() ![]() Ania ![]() ![]() ![]() ![]() czeko ![]() ![]() aga myślę,że małymi kroczkami dojdziecie do celu z przedszkolem ![]() Cass ![]() ![]() ![]() p4w za przedszkole ![]() maja ![]() ![]() ![]() A ja dzisiaj byłam u gina ![]() ![]() Zajrzę później,idę kąpać malucha ![]() Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2012-09-08 o 18:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1393 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No właśnie, Wojtusia w czwartek nic nie napisała, a ja też czekam na wiadomości. Gratulacje ![]() Cytat:
![]() ![]() Na kolorowankę też zerknę, ale mój Kuba nie lubi kolorowanek ![]() A ja byłam tylko raz po porodzie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1394 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U was tez powrocilo lato? ![]() Zamierzam aktywnie spedzic dzien , a pozniej idziemy na kawke do znajomych ![]() milego dnia ![]()
#1395 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Tyle się napisałam i mi wcięło ![]() Więc po prostu... pozdrawiam wszystkich ![]() ![]() ![]() Ps. Mam refluks ![]() Najgorsze jest to, że źle się czuję po tych lekach, boli mnie żołądek i mam taką dziwną suchość w buzi. No nic, najważniejsze, że wiem, co mi jest. Najwyżej będę walczyć domowymi sposobami. Zosia jeszcze ma trochę katar, ale już jutro planuję ją puścić. Lecę robić mielone, a potem idziemy z Zosią na szoł z różnymi cudami ![]()
#1396 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Mam wolna chwilke bo mała spi a moja babcia bawi sie z Kuba. TŻ dzisiaj w pracy, mam nadzieje ze niedlugo wroci i pojedziemy na festyn z okazji pożegnania lata. Mariolu, miło ze pytasz o moje bąbelki ![]() Dziękuje, maja sie dobrze ![]() Kuba juz sie troche wyciszył bo były dni, ze tylko płakał, jęczał, wszystko było na nie. Teraz juz jest lepiej i czasami nawet z Blanka sie pobawi. Z jedzeniem róznie, jednego dnia zjada sporo a drugiego juz tylko odrobine. W sumie chyba nie mam powodów do zmartwien bo waży juz 17, 5 kg. ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Maya, super ze bedzie synek. ![]() ![]() ![]() Gratuluje podjęcia decyzji. ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Angy, zdrówka dla Zosi i Ciebie ![]()
![]() |
#1397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz napisać, jakie leki dostałaś?
![]() ![]() |
![]() |
#1398 | |
Zakorzenienie
|
Maju, Sylko
![]() ![]() Maju, trzymam kciuki za domek ![]() ![]() Angy, mam nadzieje, ze poczujesz sie lepiej, chociaz gastroskopii nie zazdroszcze, bede trzymac kciuki za ciebie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zagladaj do nas w miare mozliwosci ![]() -------- Padam na nos, pije red bulla i za chwile bede sie relaksowac w wannie. Jutro mam pierwszy dzien wolny we wrzesniu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1399 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() taniutko ![]() ![]() za to u Was straszna drożyzna ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1400 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() chyba się nic nie zmieniło,co? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Powiedz lekarzowi że źle się czujesz po lekach...może inne da (podobne) a po co masz się męczyć ![]() i ![]() Cytat:
![]() Zu niecałe 16 ![]() Cytat:
![]() a co zawiniłaś że Mąż strajkuje? ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Dobry wieczór ![]() Weekend, weekend i po weekendzie ![]() My wczoraj byłyśmy w kinie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Było super...bajka PRZEPIĘKNA! Zu wychodząc z kina płakała że jeszcze raz chce ![]() A dzisiaj spokojnie...na wizycie u Rodziców...mam "piekielnie" czerwone włosy znów ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1401 |
Zakorzenienie
|
Kat..doradź bo już kręćka dostaję
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2012-09-09 o 22:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1402 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Blance się chyba poprawiło z jedzeniem, bo mi sie wydaje, że narzekałaś kiedyś.... Dzięki ![]() Cytat:
Przepisał o innej nazwie, ale mam zamiennik o identycznym składzie-Pantogen. Do tego wit. B i A+E. Cytat:
![]() Na razie gastroskopie odpuszczam ![]() No w końcu.... Należy Ci się ![]() Cytat:
![]() Fajny weekend ![]() Poka ![]() Cytat:
![]() *** Heloł ![]() Zosia w przedszkolu, jeszcze ciupkę mówi przez nos, ale już prawie ok. Potem ma być 25 st., a rano było 11! ![]() Wczoraj mięliśmy 6 rocznicę ślubu ![]() ![]() Aga odpowiadając na Twoje wcześniejsze pytanie-wtedy miałam zakwasy od aerobiku, dzisiaj przez męża ![]()
![]() |
#1403 | ||||||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mam nadzieję tylko, że u Wojtusi i dzidzi wszystko dobrze ![]() i dalej czekam na wieści Joluś ![]() ja bardzo regularnie chodze no ale wiadomo, jakbym nie musiała to pewnie tez bym sobie odwlekała wizyty tak więc idź szybciutko Cytat:
nie pamiętam juz leków jakie miał ale pamiętam że bardzo mu pomagało siemie lniane w tabletkach TAKIE kupował w zielarskim Zuzi katarek prawie całkiem przeszedł, tak więc do przedszkola poszła Cytat:
a Kubus faktycznie ładnie waży Zuza ma coś ok 15tu może z haczykiem a z synkiem chyba faktycznie nic się nie zmieni ![]() lekarza tez o to pytała to mi powiedział, że jak nie ugnije to już zostanie ![]() sukieneczek faktycznie mu nie założe ale jakiś różowy bodziak czemu nie ![]() ost widziałam że facet w różu bardzo na topie ![]() ![]() ![]() nie zazdraszczaj, trochę stresu przez to wszystko jest ale szkoda że już tam nie mieszkamy bo bym miała czas na porządki ![]() i jak tam? obłaskawiłaś męża? ![]() ![]() no nie ![]() a ja jeszcze nie byłam z Zuzia w kinie, pasowałoby pójśc bo potem z Małym już sie nie wybiorę znów jakiś czas a włoski pokażesz? ja idę na początku października ale chyba na razie nie będę czerwonych robic, ale jeszcze nie wiem jakie zrobię Cytat:
![]()
![]() |
#1404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.zoologiczny.sklep.pl/Trix..._39_360___7771
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1406 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja to niefotogeniczna jestem ![]() ![]() od pół roku się zbieram ![]() ![]() Moja w nocy narzekała na nos ![]() U Nas ma być 29 stopni...a rano ziiiiiimno ![]() ooo gratulacje ![]() Cytat:
![]() ![]() nooo ejjjj a jaki chcesz? ![]() ![]() ![]() Cytat:
ja mam dojście do producentów, ceny dużo niższe, więc na pewno jakiś fajny dorwę, ale ja już nie wiem sama, tyle tego jest ![]() Dzień dobry ![]() U Nas dzisiaj lekki płacz...wiedziałam że po weekendzie znowu ciężko będzie bo zmieniając żłobek też tak było ![]() ![]()
![]() |
#1407 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
A jakie bajki są w środku? Cytat:
![]() ![]() Wszystkiego najlepszego ![]() Cytat:
![]() Zapisałam, bo mój małż też ma takie problemy. A wiecie co się moim znajomym przytrafiło? ![]() ![]() *** No i siedzimy w domu. Kuba w nocy kaszlał, teraz ma katar. Najgorsze, że dziś wizyta u nefrologa, na którą 2 miesiące czekałam. Eh... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Drugi ,właśnie bengal wcale nie ma potrzeby drapania.Niczym się nie bawi ani jeden ani drugi.Stare już są i ani dzwoniąca piłka ani nic ich nie bierze. Mała śpi ze mną w łóżku a duży na dywanie jak pies,albo na parapecie,zimą bliso grzejnika,nie mają żadnego posłanka. Dużo taniej? ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1409 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a wcześniej oglądała Dzwoneczka? bo Zuza nie na Madagaskar bym pojechała ![]() musze zobaczyc co w kinie grają teraz sama niewiem co chcę :p nawet o jakimś prawie blondzie myslałam ![]() ale pewnie się nie zdecyduję ostatecznie i decyzję na fotelu podejme ![]() mam nadzieję że jutro będzie lepiej ![]() moja od razu poleciała do sali ![]() Cytat:
![]() to w ta stronę można się jeszcze pomylic ale w drugą ![]() moi znajomi mieli miec synka, ciuchów nakupowali, siora w USA była, paczek nasłała i ... córka się urodziła ![]() ![]() pójdziesz do lekarza mimo wszytko czy przełożysz?
![]() |
#1410 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taaa..... ![]() Uuuuu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A Twój M miał gastroskopię? ![]() No tak, katar teraz wszędzie naokoło ![]() Ale co-boisz się z Kubą wyjść, czy to przeziębienie jakoś w badaniu przeszkadza?
Edytowane przez angy Czas edycji: 2012-09-10 o 09:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:52.