|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
Dobra idę segregować te ciuszki :P będe zaglądać od czasu do czasu :P
|
|
|
|
#2312 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Hmm, mówisz że ci się nie chce segregować... Ja jeszcze nic nie mam, nic a nic. Z chęcią posegregowałabym takie ciuszki za Ciebie a potem prasowanie takich maciupkich ubranek, ehh ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
![]() Julian imie ładne ale rzeczywiscie teraz króluje król Julian |
|||
|
|
|
#2313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale później będzie prasowania łohohohooh
|
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
Trójkołowa Bexa w fajnej cenie: http://allegro.pl/show_item.php?item=2622495366
Ależ wczoraj wieczorem dzidziuś szalał w brzuchu! TŻ twierdził, że to tylko moje tętno
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
Do dziewczyn z dużą stopą
mam nowiutkie,z metkami, kalosze Hunter do sprzedania, rozmiar 40, kolor czarny,błszczące, gdyby któraś była chętna to z chęcią sprzedam bo na mnie za małe |
|
|
|
#2316 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dziękuję dziewczyny
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Gratuluję też ostatnich wizyt wszystkim!! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Pora na 2 śniadanie i na spacer, taka piękna pogoda u nas .
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem nie zastanawiałam sie nad tym jeszcze bo tak jak pisałam nic jeszcze nie mam. Ale to bardzo trafne pytanie!!! Prac wszystko co się da? czy tylko ubranka... Tylko czy to się nie poniszczy (kocyki są raczej delikatne, chyba). Może nowe rzeczy typu kocyki, pościel prac tylko raz , w dzieciowym proszku tuz przed porodem...?Niech się doświadczone mamusie wypowiedzą |
|
|
|
|
#2318 |
|
BAN stały
|
Ja w sumie się cieszę na prasowanie tych maleńkich ubranek
Tylko muszę sobie żelazko nowe kupić bo mi się popsuło i pali mi rzeczy ![]() Mam wrażenie, że ostatnio wszystko mi się psuje
|
|
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ja nie mam tego za dużo ???
Fakt że niektóre są to rozmiary 74, 80 ale ta jedna duża kupka to sa 56, 62, 68 ![]() Aaa i jeszcze woreczek bucików mam ![]() Właśnie sobie przypomniałam, że jeszcze jeden worek jest w aucie !! Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2012-09-11 o 10:23 |
|
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny patrzcie co kupiłam za 5 zł
|
|
|
|
#2321 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
z pipką ci się skojarzyło? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja zebrania robię w kwadrans a potem jak ktoś chce to indywidualnie. [QUOTE=Delicjanka;36450376 wczoraj pisałam że chomik mi uciekł.... wiecie jaki fart...stałam sobie wczoraj z babcią na balkonie, mój pies akurat jadł żarcie.. i obślinił moją babcię.. .. a tu mój chomisio, wczoraj cały wieczór sprawdzałam czy jest, bo normalnie uwierzyc nie mogłam ![]() [/QUOTE]Fuksiarz z niego
|
|||||||||
|
|
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36451210]
Ja zebrania robię w kwadrans a potem jak ktoś chce to indywidualnie. [/QUOTE] Żartujesz? ![]() to się nazywa dobra organizacja- u nas w temacie wycieczek niektóre trwały nawet 2 godziny staram się męża wyganiać jak chce być złośliwa ale dziś umówiłam się na ploty z mamami z klasy więc na mnie wypada
|
|
|
|
#2323 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluję! A takie piekne ciuszki masz dla chłopca ![]() Cytat:
Nie wiem czemu ale u Ciebie czuję że będzie synek ![]() Śliczny! Cytat:
Mi też się Julian kojarzy z tym co Tobie ![]() Cytat:
|
|
#2324 |
|
Konto usunięte
|
Nie, no jak wycieczkę planujemy to ja zwyczajnie wcześniej daję xerówki dzieciakom z propozycjami (i konkretami typu ceny, ogólny plan itd.), i liczę na to że na zebraniu to szybka decyzja już tylko. A jak marudzą, to po prostu mówię "głosujemy" i mniejszośc musi się dostosować - inaczej w życiu do niczego bym nie doszła, a zebranie trwałoby 3h
To samo jakieś najważniejsze info - starałam się zawsze druknąć i tyle, jakieś opłaty i terminy, czy coś co np. dyr. kazała przekazać. Oceny na kartkach wcześniej daję. Fakt, że wygodnie mam, bo na każdej lekcji z dzieciakami byłam, a nie zawsze miałam coś do roboty - na takiej plastyce na przykład to w sumie sami pracowali, a ja pommagałam chłopcu na wózku czy to sie rozpakować, czy coś podać, zaprowadzić do toalety. No to w wolnym czasie wszystko mogłam sobie przygotować |
|
|
|
#2325 |
|
Rozeznanie
|
Śniadanie nr2 zjedzone, chociaż mam apetyt na coś jeszcze, ale jak pojde na spacer to zajdę i sobie cośsmacznegojeszcze kupię.
Kupiłam sobie właśnie szczotkę do włosów, bo też mam problem teraz z nimi, pól mi wypadło od hormonów, a 2 pół podczas czesania wypada. Więc zainwestowałam i detangle kupiłam, a co! Zobaczymy czy faktycznie nie będzie wyrywać włosów ![]() Idę, trzymajcie się ciepło.
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36451210]
Jeszcze raz, to przecież 4mce jeszcze. [/QUOTE]To jeszcze pytanie w jakiej temperaturze to prać ??? |
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
no ja właśnie tego nie rozumiem a najlepsze jest to,że frekwencja jest b słaba bo nikomu się nie chce siedzieć i patrzeć jeden na drugiego
bo zazwyczaj wszyscy mają bardzo głupie miny grunt to dobra organizacja- gratuluję! i Ty i rodzice są zadowoleni |
|
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze w kwestii imienia - doradźcie mi bo już głupieje
![]() Mężowi podoba sie Kubuś, nie powiem mi tez ![]() I nie chodzi o to ze teraz co 2 chlopiec to Jakub ![]() Problem w tym że moja kolezanka z pracy rodzi na dniach i bedzie miała właśnie Kubusia. I tu zaczynam się wahac bo co poweidzą w pracy - miala setki imion do wyboru to ściągnęła z tej pierwszej ![]() Nie sądze zeby ta moja kolezanka miała coś przeciwko, chyba że moze jednak tak ![]() ja bym była jeszcze zadowolona, bo to by było dla mnie potwierdzenie ze ładne imie wybrałam, że innym sie podoba itd no ale własnie boję sie tych komentarzy w pracy Pracujemy w jednym miejscu ale mieszkamy zupełnie gdzie indziej, bardzo się lubimy ale spotykamy się na gruncie prywatnym raczej bardzo rzadko. Eh, nie wiem co robic... zaczynam juz wydziwiać (jak to zazwyczaj baba w ciązy ) czy moze jednak sobie odpuścić i poszukać innego imienia w razie czego zawsze mogę zwalić to na męża
|
|
|
|
#2329 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby było całkiem świeże i pachnące. Cytat:
Cytat:
Te ciasta to nas chyba zamordują, za mną od kilku dni chodzi banofee, ale się trzymam dzielnie, żeby go nie zrobić, bo jak już zrobię, to je dosłownie: w☠☠☠☠☠☠☠ę.
|
|||
|
|
|
#2330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To przecież Tobie i mężowi ma się podobać, Wy będziecie tak mówić do swojego dziecka. Absolutnie nie zmieniałabym tego ze względu na to, że ktoś z pracy może gadać.
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym się nie przejmowała wyborem koleżanki z pracy. Ona jest tylko koleżanką z pracy, może nią nie być zawsze, a dziecko będzie z Wami całe życie.
|
#2332 |
|
Konto usunięte
|
Aga, a różnie piorę, zależy z jakimi rzeczami- 40, 60, różnie.Nie gotowałam nigdy
![]() Marsi, za to mam jednych takich rodziców, którzy zawsze razem przychodzą i zawsze godzinę PO zostają :d |
|
|
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widziałam przepis chyba nawet Hosenka je robiła i pewnie mało roboty bo masa jest w biedronce gotowatylko cholera mi się ten spód nie podoba, nie lubię kruchych ciastek, a jeszcze jak pomyślę,że z masłem..... ![]() może na biszczkopcie będzie dobre, hm??? |
|
|
|
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryczku, ja też bym nie zwracała uwagi na to, że koleżanka dała tak na imię.
Hosenka dobrze mówi, to tylko koleżanka. U mnie synek miałby na imię Aleksander, kuzynka mojego TŻa też ma syna Aleksandra, a i tak mieliśmy naszego tak samo nazwać (wybraliśmy to imię zanim ona w ogóle zaszła w ciążę) - w końcu to Twoje dziecko i Tobie się takie imię podoba, więc dlaczego Ty masz zmieniać zdanie? ![]() Marsi, tylko te ciastka, które są w przepisie, są dobre, bo nie są zbyt słodkie, mają w sobie taką nutkę soli i fajnie to się będzie ze sobą łączyć. Ja zamierzałam zrobić je z mlekiem, taką lekką i plastelinowatą masę, bo z masłem to wg mnie zbyt tłusta i kaloryczna opcja.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-09-11 o 10:56 |
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36452015]Aga, a różnie piorę, zależy z jakimi rzeczami- 40, 60, różnie.Nie gotowałam nigdy
![]() Marsi, za to mam jednych takich rodziców, którzy zawsze razem przychodzą i zawsze godzinę PO zostają :d[/QUOTE] A ja po konsultacji z mamą stwierdziłam, że nie będę teraz prała. Bo szkoda i wody i prądu. Po prostu wszystko wypiorę w grudniu i już. To są ciuszki po dzieciach moich sióstr, a nie z lumpka, więc myślę, że nie ma potrzeby prać 2 razy |
|
|
|
#2336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uwielbiam wszystkie słodkosci na spodzie bezowym
|
|
|
|
|
#2337 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak uzbiera się tego cała kupa a na razie spokojnie czekają sobie spakowane |
|
|
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
Ale z mlekiem zrobi się raczej paćka niż masa do wyklejenia blachy. Jak zastygnie to nic się nie kruszy, jest spójne.
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36452531]A to co innego - ja ani nowych, ani dostanych od koleżanek od razu nie prałam, tylko ciuchlandowe
Ja tak samo. Trzecia pralka prania się kończy, jeszcze jedna Co do ciast mam fajny przepis na ciacho z kompotem ![]() Hosenka podawała też przepis na ciasto bananowe z jej bloga, zajadaliśmy się z mężem, tylko że u nas maliny były zamiast bananów
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

a potem prasowanie takich maciupkich ubranek, ehh 
faktycznie. Zawsze mialam je mega ubite i umiesnione, a przez to ze tyle w domu siedze i sie nie ruszam to chyba zaczelo mi wszystko spadac, teraz mam takie chudzinki ze masakra.
chcemy zamknieta kuwete kupic ale przyjaciolka ma i mowi ze wlasciwie oprocz strony wizualnej nic to nie daje, jak ma smierdziec to i tak bedzie 
Prac wszystko co się da? czy tylko ubranka... Tylko czy to się nie poniszczy (kocyki są raczej delikatne, chyba). Może nowe rzeczy typu kocyki, pościel prac tylko raz , w dzieciowym proszku tuz przed porodem...?

Cały wieczór cierpiałam katusze, prócz tego rwa kulszowa

chyba nawet Hosenka je robiła i pewnie mało roboty bo masa jest w biedronce gotowa