|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Cześć babiszczka!
Nadrobiłam zaległości od wczoraj,ale nie będę cytować ani się rozpisywać, bo kurczę.. czuję niemoc Niby nie jest mi jakoś szczególnie niedobrze, ale za dobrze też mi nie jest, bleee....Uroki ciąży chyba lekkie mi się udzielają. Opowieści o gadaniu przez sen mnie rozbawiły Mój ex też czasem coś tam gadał,ale nigdy pełne zdania czy wymiana zdań, a obecny TŻ czasem szura ząbkami i krzyczę, że sobie ściera szkliwo ![]() Lady_Malgo cieszę się, że poczułaś się fajniej, w końcu zasłużyłaś, bo ja, mój facet i facet naszej forumowej koleżanki i ona sama zdaje się też Irytacja z powodu braku zwrotu gotówki mnie wcale nie dziwi, każdy by się wkurzał, pieniądz drogą nie chodzi.. Banka - fakt.. po ciąży i karmieniu wyjdzie szydło z wora z stanem klatki piersiowej aaaa!A dla podróżujących dziewczyn - przyjemnego! (wiadomo czego!)
|
#1862 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
Haha sorki iPod mi zmienia wyrazy powyższy post był do anoxee
|
#1864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1865 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wczoraj może oglądałam ten test 3 minuty, później wyszłam z łazienki i wrzuciłam go do torebki, w ciągu dnia zapomniałam kompletnie o nim. Dzisiaj wyjmuję, co by się go pozbyć i mnie zaciekawił. Najgorsze, że nie mam pojęcia kiedy się pojawil ten cień. Olać to, jutro zrobię sikanca i rozwieje wątpliwości
Edytowane przez anoxee Czas edycji: 2012-09-11 o 13:21 |
|
|
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
Cykle mam 'swoje' od roku raz 30 a raz 36 dni , wcześniej bylam na diane 35 ( antyandrogenny lek) . Rok temu czyli po odstawieniu antykonc. zaczeły się u mnie dziwne objawy typu : senność , zmęczenie , tycie , zmiana sylwetki , uczucie zimna , bolesne miesiączki do tego stopnia ,że zdarzały się omdlenia itd. Podejrzana była tarczyca i endometrioza bo objawy + 10cio krotnie przekroczona prolaktyna by na to wskazywała.. ale po badaniach które trwały ponad misiąc okazało się ze antykoncepcją przyćmiłam moje 'prawdziwe' hormony które powinny się ujawnić i pokazać swoje oblicze ( dodam ze hormony łykałam od 18 r.ż) i wszystko było pięknie uśpione diane35. Po odstawieniu hormony moje oryginalne sie rozbujały i dały we znaki... Aktualnie zdiagnozowane problemy to androgenizm z powodu wady nadnerczy , niby wyleczona hiperprolektonemia i podejrzenie pcos , badania dokladne bedą za 2-3dni bo właśnie mam miesiączkę a to sie ponoć bada zaraz po gdy wszystko sie ładnie oczyści.
|
|
|
|
#1867 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozatym moze jak uda Ci sie zafasolkowac i urodzisz to hormony wroca do normy myslisz ze jest taka szansa?
|
|
#1868 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za szybkie zafasolkowanie nie masz za weseolo ze zdrowkiem i mam nadzieje, ze szybko sie uda dzidziusia zmajstrowac
|
|
|
|
|
#1869 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie pomaga moje gwizdanie, szturchanie i inne sztuczki. Czasami mam ochotę przydusić poduszką . Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
może jeszcze dopisze jakie leki przyjmuje
Castagnus pierwsze opakowanie na PMS , do niedawna luteina od 12 dc przez 14 dni , a od tego cyklu bede stosowac duphastn od 16dc oraz mega dawkę magnezu z witaminą b6 no i folik od kilku dni
|
|
|
|
#1871 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim witam Cię
![]() Cytat:
Ci lekarze to na prawdę konowały... Mam nadzieję, że dojdziesz do siebie, bo Diane to nie dropsy i powinno się ją brać nie dłużej niż rok ... Kolejna sprawa - prolaktyna. Ją niestety antyki podwyższają. W sensie często po odstawieniu antyków prl szaleje. Więc oby to było tylko to.. Cytat:
Czy lekarz wie, że się starasz? Bo jak wie, to konował nie lekarz. Lutka się bierze po owu. A żeby wiedzieć, co u Ciebie się w organizmie dzijee dobrze byłoby zrobić monitoring cyklu i zacząć obserwację (temp, śluz itp). Sorki, że tak na dzień dobry pojechałam, ale aż się we mnie zagotowało ... w tych czasach pacjent sam musi się leczyć kurka jego mać
|
|
#1873 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1874 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- A ja mam do was takie pytanie z gory przepraszam za bledy ale pisze z starego tel i nie nadaje sie do neta i buszowania po nim. Cykle mam 30dniowe tylko ostatni trwal 36 16.08 mialam ostatni @ i nie wiem czy jak nie bede miala 16.09 @ to mam testowac czy zalozyc ze i ten cykl bedzie dluzszy i testowac pare dni pozniej? Doradzcie prosze
|
|
#1875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
diane bralam dlatego ze żaden dermatolog , zaden ginekolog nie był w stanie załagodzić mi trądziku który oszpecił mnie do granic możliwość. Tylko po Diane35 nie było przebojów z PMS , który był do tego stopnia okropny ze mialam wahania nastroju od płaczu po śmiech , wylądowałam nawet u psuchologa i psychiatry bo już nie radzilam sobie sama ze sobą. Badali mnie i badali i wyszły te nieszczesne hormony zawsze,diane jako antyandrogen hamował nadmiar androgenów w moim organizmie i uspokajał go wiec..pokochalam ten lek. Lekarz robił co rok przerwe na 3-4 miesiące ale doskonale wiesz ze to za mało aby organizm sie na nowo rozbujał i pokazał co jest nie halo. Jeśli chodzi o luteine , brałam ją od 16 dc ale poziom progesteronu był nadal mały a cykl co miesiąc sie wydłużał , przed miesiączką mialam 3--10 dni plamień , lekarz kazał brac na probe wczesniej luteine o te 4 dni i obserwowac co bedzie dalej i po kilku cyklach poziom progesteronu zaczał wracać do normy. Owu wystepowała czasem w 14 dniu czasem w 25 dc ale poki nie chcialam ciązy i byliśmy na etapie diagnozowania było ok a teraz gdy padła propozycja ciązy od razu zmienił mi lek na dhupaston i na 16 dzień bo on właśnie jest duzo lepszy i nie zablokuje ewentualnej owu. Myślę ze moj lekarz wie co robi , działa niezależnie od mojej endokrynolog ktora słynie w swojej profesji a ona mowi dokladnie to samo. |
|
|
|
|
#1876 |
|
Raczkowanie
|
Anoxee-ja na twoim miejscu,żeby mieć większą pewność zrobiłabym test nie jutro a pojutrze
|
|
|
|
#1877 |
|
Raczkowanie
|
Czekamy i trzymam kciuki by byly radosne
|
#1878 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja wczoraj wieczorem odbyłam taką rozmowę z tż: ja: to co? idziemy spać? tż: nooo ja: i nie robimy Leonka? tż: nie, dziś przerwa po 10 minutach ja: ale na pewno idziemy spać? tż: no na pewno, "mały" coś mnie pobolewa ja: ..... cisza tż: a to dziś jest ten dzień? ja: tak, jak nie dziś, to już w tym mieisiącu moze się nie udać tż: eee, na pewno nie, jutro też może być przecież i zasnął po 5 minutach myślałam, że go rozszarpię, nie mogłam zasnąc, jajnik mnie zaczął pobolewać jak na złość,a dziś rano jak wstałam było cokolwiek śluzu takiego na owu i jajnik dalej mnie boli, cały dzień w pracy byłam taka zła, że gdybyśmy działali wczoraj to by było największe prawdopodobieństwo, a tak to pewnie d..., bo dziś może być za późno ![]() eh, te chłopy Cytat:
ja kiedyś w nocy budzę się, a moj tż stoi na łózku z podniesionymi rękami, pytam co ty robisz, a on "no płyty przykręcam", a to był okres kiedy remontowaliśmy mieszkanie i przykręcał płyty gipsowe do sufitu
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
widze dziewczyny, ze zostal poruszony temat gadajaco-lunatykujacych tz poruszony
moglabym na ten temat ksiazki pisac![]() kiedys Tz nasikal sobie na poduszke, bo myslal, ze jest gdzies w lasku ![]() mieszkajac w Uk wlazl do pokoju naszej wspollokatorki ![]() kiedys sie budzi i wyciaga spode mnie przescieradlo nie wiem co go naszlo![]() jak jeszcze pracowal w piekarni gadal o foremkach i usilnie probowal mi wytlumaczyc jak z foremek zrobic kulki ![]() ostatnio spie, spie i gdzies mi sie stoper z ucha wysunal(spie ze stoperami, bo Tz chrapie niemilosiernie)i nagle zryw: patrze Tz na kolanach i macha rekami i krzyczy: co jest, co jest? to go uspokajam, ze to tylko sen, ze jest w lozku pytam sie go, co mu sie snilo, na co on: gowno rano oczywiscie nic nie pamietal a on zawsze bardzo grzeczny jest a dzis mnie znow z roznowagi wyprowadzil, bo dalam mu jedna rzecz, ktora mielismy zabrac teraz do Pl i mu mowie, zeby schowal, bo bedziemy potrzebowali. kilka dni temu mu przypominalam, zeby poszukal. yhhhmmmm... taaaaa, jasne!!! kurde nie ma oczywiscie!!! oszaleje z nim kiedys |
|
|
|
#1880 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1881 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, ja tez dzisiaj pisze z telefonu, więc nie będę cytowala :/
Usmialam się czytając o waszych facetach jak gadają przez sen mój tez jak ma dużo stresów w pracy to plecie głupoty przez sen ale raz przeszedł sam siebie... Obudzilam się w środku nocy, a on stoi na łóżku i ściąga wszystkie zdjęcia i obrazy ze ścian i zanosi je pod kaloryfer po przeciwnej stronie łóżka.... Pytam mu się co robisz? A on na to "no ratuje obrazy żeby się nie zbily"...jak zbily? Dlaczego? A on na to "no nie widzisz, ze ściany się walą?" Witam nowa koleżankę życzę owocnego cyklu, może przyniesiesz nam wszystkim szczęście ![]() Eh. łatwo się mówi, żeby podejść do sprawy na luzie, gorzej w praktyce |
|
|
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc.oszaleje z tym tel, jeszcze się tnie...
Jutro mam wizytę i doły że nie będęmogła wam jej opisać, napisze tylko czy wszystko ok. Usg genetyczne mam na wtorek a neta bd mieć w pon. Ide bo osiwieje z tym tel i Tz mnie prosi żebym nie przeklinala. Trzymajcie kciuki koło 11 wam napisze :-* |
|
|
|
#1883 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie zaczynaja bolec piersi jajniki od czasu do czssu taka jakby kolka...no wiec chyba@ sie zbliza bo to u mnie typowe a chcialabym sie mylic.
Ciało jest moją świątynią a rodzina bogiem.... ![]() Edytowane przez FD_nika Czas edycji: 2012-09-11 o 20:32 |
|
|
|
|
#1884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest bomba hormonalna Cytat:
A co do luteiny to ok, skoro się nie starałaś. A Dupek faktycznie pod tym względem jest lepszy od Lutka, że nie powinien blokować. Dużo tu pewnie tez miesza ta prolaktyna, ale skoro mówisz, że już ok to pewnie jest wszystko na dobrej drodze
|
|
#1885 |
|
Zadomowienie
|
Lunka - trzymamy kciukasy!
mój Tż na śpiocha to raz poszedł się wysikać przez balkon, pech chciał, że akurat byliśmy po nocnej podróży, więc sikanie bylo w biały dzień (dodam, że balkon mieliśmy na główną ulicę i parking... a raz chciał nasikać młodemu do łóżeczka ale na szczęście Matka Polka czuwa! ![]() co łon z tym sikaniem...?ale mnie bebeszycho napierdziela, nażarłam się jak bąk i teraz zdycham a i witam Linkę!
|
#1886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja dzisiaj w pracy od 10,30 do 13 siedzialam na toalecie , masakra jakas mialam takie silne skurcze jelit, ze balam sie ze to jelitowka ale poziej przeszlo, az balam sie jesc co kolwiek masakra , przez chwile pomyslalam ze to rozw.... nie to prze dupka ale chyba nieee
|
|
#1887 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
żaden dzień nie może być stracony eheh ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A u nas dzisiaj 11 dc , przytulanie od wczoraj ( było 7 dc ale to nie zaowocuje raczej) .. Tak więc wczoraj, dzisiaj z rana, przed spaniem pewnie też będą Jutro 12 dc i chcę jutro ostatni raz się poprzytulać i na tym zakończyć. Boję się przedobrzyć i trafić w sam środek owu bo wtedy wiadomo,że kolejny siusiaczek pewnie będzie. Nie to,że bym nie kochała czy coś bo będę mocno, ale chcę bardzo zwiększyć szanse na córunię( 2 łobuzów już mamy).
|
|
|
#1888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe.. Ale nie wszystkie nas to spotyka, tylko pozazdrościć tym wiotkim, smukłym i z dużą ilością kolagenu w orgaznizmie ![]() I współczuję posiedzonka w robcie, masakra! Dobrze, że w ogóle masz taką fuchę, że mogłaś sobie na takie zniknięcie w czeluściach toalety pozwolić ![]() Linka, na początku tylko się z Tobą przywitałam, ale teraz jak dopisałaś o sobie parę rzeczy to zdecydowanie muszę Ci dośpiewać parę zdań by dodać otuchy, bo wiadomo, że nie będziesz nadganiała kilometrów wątku wstecz No, więc Twój nick wskazuje na to, że jesteś mój rocznik. Też brałam Dianę, aczkolwiek jakieś 12-14 m-cy z 10 lat wstecz, również ze względu na wysyp na buzi i rozregulowane miesiączki. Niestety żadnej przerwy nie było, utyłam jak prosiak, a jak odstawiłam to dostałam epilepsji i obstawiam, że po części właśnie przez rozstrój hormonów i szok organizmu. W 2010 miałam badania i też PCOs niby ale niby nie do końca, bo obraz usg nie do końca spełniał normy, a okresy regularne.. ale bynajmniej za dużo androstendionu, DHEA-s i dihydrotestosteronu od którego dopadło mnie łysienie androgenowe i oceniono na endokrynologii, że lek od epilepsji pchają mnie w kierunku sprzyjającym temu PCOs. Duży poziom kortyzolu - hormonu stresu, ostatnio lekko podniesiona prolaktyna..Może coś jeszcze o czym nie mam zielonego pojęcia, bo wsio było badane praktycznie jednorazowo. Leczyć androgeny to jak wiesz trza by hormonami znów, ale nie wypaliło w moim wypadku bo kolidowało to z moimi lekami na epilepsję. Też bałam się, że z zajściem w ciążę będzie ciężko.. a jednak się udało, jestem w ciąży! i jestem z Tobą
|
|
#1889 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nadrobie jutro potrzebuje szybkiej porady.
U lekarza tak sobie nie wiem co myśleć.Wyniki ok oprócz progesteronu.Tylko że ten lekarz kazał mi brać luteine od 12 do 22 dnia cyklu.A mi sie wydaje że luteina blokuje owulke a ja mam owulke ok 19-21 dnia i nie wiem teraz co zrobić.Brać tą luteina od tego 12 dnia?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
iiza ja bym nie brała, bo to tylko po to żeby uregulowac cykle a tobie zależy na szybkim zajściu.. Jak masz brać.to albo od owulki albo wogóle chyba że jesteś cierpliwa i poczekasz aż.cykl się ureguluje.
Ale mi was brakuje.. Po lekarzu wpadne do mamy to może siąde na neta. Narazie trzese się przed wizyta Dziś zaczynamy 12 tydzień
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-09-12 o 07:20 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

Niby nie jest mi jakoś szczególnie niedobrze, ale za dobrze też mi nie jest, bleee....Uroki ciąży chyba lekkie mi się udzielają.
Mój ex też czasem coś tam gadał,ale nigdy pełne zdania czy wymiana zdań, a obecny TŻ czasem szura ząbkami i krzyczę, że sobie ściera szkliwo 

Nie pomaga moje gwizdanie, szturchanie i inne sztuczki. Czasami mam ochotę przydusić poduszką
od jakiegoś czasu ciągle mi mówi że jestem egoistką,patrzę tylko na siebie,a jego potrzeb nie widzę...niestety to któraś z rzędu taka sama kłótnia,boje się że się rozstaniemy.A ja przecież też się o niego martwię i staram się troszczyć.Tylko on jakoś się zamknął w sobie i nie chce nic mówić jak jest coś nie tak.

Kochaliśmy się kilka razy no ale przy ostatnim już widzę że przy syna

Ale intensywnie cały czas trzymam za was kciuki.U mnie zaczął się 9 tydzień.Wczoraj się pokłóciłam z Tż i źle mi z tym strasznie
.