Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-11, 11:24   #1591
BYou
MBZ♥

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
za dwa tygodnie. dluzej bym nie wytrzymala psychicznie... ale chyba tez by to moje lozysko podgladac, w czwartek mam sie pojawic na chwilke u gina z wynikami testu pappa. fajnie ze mam do niego 1,5 minuty - wolno idac

Mi powiedział, że wszystko jest dobrze, książkowo więc za miesiąc-mam nr telefonu w razie czego
Hehe fajnie masz ja mam do swojego kawałek drogi ale Jemu ufam i nie chcę innego bliżej
robiłaś testy? my zrezygnowaliśmy, usg genetyczne wyszło super więc nie chciałam sobie mieszać w głowie. Lekarz też powiedział, że nie ma co.
kiedyś u Was czytałam, że tu ciąże chodzą parami-nie wierzyłam, a tu proszę

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 11:31   #1592
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
kiedyś u Was czytałam, że tu ciąże chodzą parami-nie wierzyłam, a tu proszę
u nas stadem!!!! : jupi:

zrobilam pappe a teraz sie denerwuje...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 11:38   #1593
BYou
MBZ♥

Nie nerwuj się to formalność pewnie jak na usg było wszystko dobrze

Maga leniwe ja dziś mam fasolowa o ile mi ochota na nią nie przejdzie po ugotowaniu

Stary 2012-09-11, 11:41   #1594
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
za dwa tygodnie. dluzej bym nie wytrzymala psychicznie... ale chyba tez by to moje lozysko podgladac, w czwartek mam sie pojawic na chwilke u gina z wynikami testu pappa. fajnie ze mam do niego 1,5 minuty - wolno idac
PANI! to Ty prawie w gabinecie u niego mieszkasz!!!!

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Idę robić pierogi, leniwe żeby nie było boś coś trzeba zjeść na obiadek
MAGA! Daj dobry przepis! Bo za mna tez chodza - jak w tej reklamie tylko nie wiem czy bardziej leniwe czy kopytka

Cytat:
u nas stadem!!!! : jupi:

No Wasze stadko to jest wielkie- bociany na wiosne przyleca z dzieciakami!!!!! I sie nie denerwuj

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 11:54   #1595
agatkaa1
Zakorzenienie

Witam i trzymam za dzisiejsze wizyty Kochane!! Wszystko będzie ok!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 11:57   #1596
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
u nas stadem!!!! : j
jeszcze Katka )

Stary 2012-09-11, 12:20   #1597
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
niestety, ale zazwyczaj pierwsze# traktują jako "coś normalnego" i mówią: trzeba próbować dalej
właśnie. niestety. ja po # będąc u lekarza mówiłam, że chcę porobić jakieś badania, nie wiem tylko jakie i usłyszałam, że nie trzeba żadnych, że tak się zdarza i dobrze, że w ogóle zaszłam.

Cytat:
doktorek powiedzial ze mam sie ruszac ale bez najmniejszych szalenstw. polegiwac, siedziec. boje sie wychodzic bo po wejsciu na moje IV pietro jestem zgonem... niby wiem, ze to dlatego ze nie chodze ale z drugiej strony sie lekam. po mieszkanku bede lazic ze spacerami sie zastanowie

jako 15 latka zamieszkalam w internacie. to byl poczatek samodzielnosci. potem studia daleko od domu. duza szkola zycia. spod super klosza babcino-maminego do gospodarowania kasa, recznego prania i nauki gotowania
a, to póki co po mieszkaniu. zawsze trochę się rozruszasz po tym leżeniu.

szybki miałaś początek samodzielności. do nas jak dzieciaki przychodzą, mają najczęściej po 13 lat, niektórym jest na prawdę bardzo ciężko na początku.

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
MONIKA! Trzymam kciuki za wizyte! Daj znac po!!!! a masz juz cos dla Maluszka czy na razie mejsce w szafie?
nie, nic nie mam, nie myślę jeszcze o kupowaniu i pewnie dopiero w 3 trymestrze będę o tym myśleć. póki co robię porządek w swoich rzeczach, żeby trochę luźniej było.

byliśmy rano u lekarza, Małe ma 6cm, trochę się przykurczyło do mierzenia, wyszedł 12t4d, a wg OM jest 13t0d, ale różnica niewielka, wszystkie pomiary wyszły w normie, Małe ma oczka, żołądek, bije mu serduszko i więcej nie pamiętam. następna wizyta pod koniec września, ale bez USG.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 12:24   #1598
BYou
MBZ♥

Monia wspaniałe wieści

Stary 2012-09-11, 12:30   #1599
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

hej
dobre wiesci Monia jak tam? u mnie sloneczko, goraco, lato
dzis przyszedl nam zlewozmywak, caly popekany a dzis mamy kuchnie miec montowana i juz myslalam ze bedzie wszystko zrobione wyslalismy protokol szkody do firmy.
jaki laptop polecacie?

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 12:33   #1600
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Monia wspaniałe wieści
oj, tak

powiem Wam, że chyba przed dzisiejszym USG stresowałam się troszkę mniej niż przed poprzednim. jestem w ciąży już 2 razy dłużej niż poprzednio, więc to chyba też robi swoje. ale spać też tak średnio mogłam, budziłam się co godzinę. jeszcze mi się śniło, że byłam załamana i zaczęłam ryczeć na usg, bo usłyszałam, że będzie chłopiec a chciałam dziewczynkę, coś mi się kojarzy, że chyba kazałam lekarzowi dobrze się przyjrzeć bo to na pewno dziewczynka, ale nie i strasznie to przeżywałam. co za sen.... fakt, od początku ciąży jakoś wydaje mi się, że będzie dziewczynka, ale najważniejsze, żeby było zdrowe.
Stary 2012-09-11, 12:41   #1601
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
MAGA! Daj dobry przepis! Bo za mna tez chodza - jak w tej reklamie tylko nie wiem czy bardziej leniwe czy kopytka
Ja daję 0,5kg twarogu w kostce, 2 jajka, trochę cukru i soli, cukier wanilinowy, 100g mąki - ale to różnie czasem daję więcej. Białka ubijam osobno i dodaje na końcu, a resztę mieszam mikserem. I później robię wałeczki i kroję. A jak mają być bardzo leniwe, to łyżką nakładam

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
byliśmy rano u lekarza, Małe ma 6cm, trochę się przykurczyło do mierzenia, wyszedł 12t4d, a wg OM jest 13t0d, ale różnica niewielka, wszystkie pomiary wyszły w normie, Małe ma oczka, żołądek, bije mu serduszko i więcej nie pamiętam. następna wizyta pod koniec września, ale bez USG.
Super wieści, dobrze że Ty jesteś spokojniejsza

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 13:19   #1602
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
byliśmy rano u lekarza, Małe ma 6cm, trochę się przykurczyło do mierzenia, wyszedł 12t4d, a wg OM jest 13t0d, ale różnica niewielka, wszystkie pomiary wyszły w normie, Małe ma oczka, żołądek, bije mu serduszko i więcej nie pamiętam.
: oklaski:

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej
dzis przyszedl nam zlewozmywak, caly popekany a dzis mamy kuchnie miec montowana i juz myslalam ze bedzie wszystko zrobione wyslalismy protokol szkody do firmy.
KATHE! o kurcze to nie fajnie! wszystko sie Wam opóźni!

MAGA! Dziekuje za przepisior

ZOSIA
Stary 2012-09-11, 13:27   #1603
ewel28
Rozeznanie

Monika dla maleństwa niech rośnie zdrowo
Trzymam kciuki za wizyty
ewel28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 13:36   #1604
zebrawpaski
Zakorzenienie

Kochane Ciężaróweczki- mocno trzymam kciuki za Wasze wizyty

My po wizycie u pediatry
dostaliśmy krople do oka, nie mam skierowania do okulisty bo pediatra mówi, że u takiego maluszka i tak na razie nie da się nic zrobić z tym "cypelkiem" na powiece
niestety waga wzrosła nieznacznie 3 tyg temu 4100 teraz 4240
(matka siedzi na wizażu zamiast karmić dziecko częściej)
na przekór temu widzę, że ona przez ostatnie dni bardzo zaokrągliła się na buzi i nabrała ciałka, o długości nie mówię bo wczoraj nim wyszłyśmy na spacer przebierałam ja 3 razy- wszystko było małe
w związku z małym wzrostem wagi i zielonawymi "kuponami" dostaliśmy Bebilon na receptę - butla dwa razy na dobę chyba, że będzie się domagać częściej
kontrola wagi za tydzień

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 13:37   #1605
fiolusiek
Zakorzenienie

A ja wam powiem, że łydki mnie strasznie bolą podczas chodzenia jakbym zakwasy miała jest na to jakaś rada
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 13:57   #1606
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
My po wizycie u pediatry
dostaliśmy krople do oka, niestety waga wzrosła nieznacznie 3 tyg temu 4100 teraz 4240
na przekór temu widzę, że ona przez ostatnie dni bardzo zaokrągliła się na buzi i nabrała ciałka, o długości nie mówię bo wczoraj nim wyszłyśmy na spacer przebierałam ja 3 razy- wszystko było małe
w związku z małym wzrostem wagi i zielonawymi "kuponami" dostaliśmy Bebilon na receptę - butla dwa razy na dobę chyba, że będzie się domagać częściej
kontrola wagi za tydzień
ZEBERKO! dobrze ze cos na to oczko dostałas. a co do wagi - moze ma taki czas własnie a jak widzisz ze ładnie sie zaokragla i rosnie (to jaki juz rozmiar nosi??) to trzeba zachowac spokój. Moze na tym bebilonie bardziej przybierze!

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
A ja wam powiem, że łydki mnie strasznie bolą podczas chodzenia jakbym zakwasy miała jest na to jakaś rada
A moze brak magnezu? jak mi tydzien temu brzuch stwardniał ze az no-spe brałam to od tego czasu mam kuracje magnezowa i jest lepiej i mam bardzo rzadko kurcze łydek w nocy!

ZOSIA
Stary 2012-09-11, 14:08   #1607
fiolusiek
Zakorzenienie

Ja w sumie nie mam skurczów łydek, a gin kazał mi od połowy miesiąca odstawić magnez, bo biorę 3x2 i tak samo nospę więc to raczej nie od tego
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 14:14   #1608
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
wyszedł 12t4d, a wg OM jest 13t0d, ale różnica niewielka, wszystkie pomiary wyszły w normie
heh... ja z OM mam14t4d. co mnie deko oslabia, ale postanowilam sie trzymac twardo USG i dzis 13t0d przeraza mnie 1,5 tyg. rozjazd... ale coz, cykle dluzsze, nie wiem kiedy sie zagniezdzilo... a rowno przybiera wg USG.
dla Twojego Maluszka. Szalalo dziecie czy grzecznie poddawalo sie pomiarom?

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
jaki laptop polecacie?
mam 10 letnia Toshibe i gdyby nie to ze 3 lata temu wylalam na nia drina to nic by sie nie dzialo.
moj ojciec tez ma Toshibe i nie narzeka.

Cytat:
powiem Wam, że chyba przed dzisiejszym USG stresowałam się troszkę mniej niż przed poprzednim.
mialam to samo. stres duzy, ale w porownaniu do tego sprzed 2 tygodni to pikus. nawet pol kanapki podlekowo zdolalam zjesc. najbardziej balam sie tego ze sie az tak panicznie nie boje (tylko umiarkowanie )

Cytat:
kontrola wagi za tydzień
mam nadzieje ze bedziecie przybierac na wadze odwrotnie proporcjonalnie no to kciuki za wagi dwoch Zebrzastych pan

Eseska jakie dawki magnezu bierzesz???

Stary 2012-09-11, 14:26   #1609
zebrawpaski
Zakorzenienie

esesko- rozmiarami to nie ma się co sugerować....
22 sierpnia byliśmy na szczepieniu i miała 62cm, tydzień później ją sama mierzyłam i miała cm więcej (a propos nie miałam pojęcia, jak mierzy się niemowlaka - od ciemiączka przez kręgosłup układając dziecko na brzuszku) teraz muszę ją znowu zmierzyć bo na pewno ma więcej
dzisiaj miała śpiochy 68 i są prawie - jeszcze troszeńkę i będą małe - ale mam też pajac 68 i jest sporo za duży
wyrasta mi panna ze wszystkiego
druga sprawa, że się pieluchujemy dodatkowo tetrą na bioderka i potrzebujemy większych ciuszków w związku z tym
jutro- jeżeli będzie padać - a ma padać - wybieram się ciuchy
Kasia zostaje z Babcią i z butlą

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

pani-- odwrotnie proporcjonalnie

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

czy któraś z Was poleca zetafon?
jestem w orange chyba 11 lat
proponują mi przejście na kartę i wybór aparatu telefonicznego
umowa na 36 miesięcy na zasadzie doładowywania co miesiąc minimum 30 zł (i tak doładowuję więcej)
teraz mam samsunga j700 - taśmę wymieniałam już dwa lub trzy razy (każda 50zł) i nie działa mi w nim net....
aktualnie taśma działa ale baterię ładuje dwa razy na dobę.... a nie korzystam jakoś szczególnie dużo z telefonu
czy któraś ma telefon z zetafonu i sprawnie działający tani internet?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 14:31   #1610
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
przeraza mnie 1,5 tyg. rozjazd...

mam 10 letnia Toshibe i gdyby nie to ze 3 lata temu wylalam na nia drina to nic by sie nie dzialo.
moj ojciec tez ma Toshibe i nie narzeka.

Eseska jakie dawki magnezu bierzesz???
PANI! mi tez wychodz taki rozjad. Tylko pani na SR mnie pytała czy ma wykres bo moga sie kierowac om i chciec przyspieszac i zebym sie nie dała. Ale mój doktorek tez liczy i wpisuje w karte ciązy mi tygodnie wg pierwszego usg!
Tez mam toshibe!
A magnez - kupiłam jakis asmag forte 1 tabletka ma 34 mg. i brałąm 3x2 ale od wczoraj zeszłam na 2,1,2!

Cytat:
esesko- rozmiarami to nie ma się co sugerować....
Czyli co oko mamy najlepsze!!!

ZOSIA
Stary 2012-09-11, 14:41   #1611
agatkaa1
Zakorzenienie

Zebra ja miałam ZETAFON.....nie korzystała z neta w tej usłudze....bo nie miałam dobrego telefonu....to nie zalezy od tego jaką masz ofertę tylko jaki masz telefon ja miałam SAMSUNG MONTE nie działało jak trzeba teraz mam XPERIA NEO V śmiga jak tralala tyle że już mam telefon na kartę bo umowa się skończyła!
Oferta ZETAFON to to samo co telefon normalnie na kartę tyle że podpisujesz umowe i zobowiązujesz się do doładowywania pewną kwotą co miesiąc....i tylko tyle że podpisujesz umowe i dostajesz telefon nowy....a co Ci proponują??? tzn jaki telefon?? Mnie się skończyła umowa 3miesiace temu po wygaśnięciu nie mogłam przedłużyć dalej musiałam odczekać własnie 3 miechy....zastanawiam się czy brać czy nie bo teraz mam lepszy telefon niż oni proponują.....za bardzo mi się nie opłaca po prostu....
Ogólnie byłam zadowolona sa różne promocje.....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 15:38   #1612
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

no wlasnie zastanawiam sie nad toshiba lub gateway(ten ma wejscie hdmi),
jestem wsciekla, niedosyc ze ten zlew polamany(maja wyslac nowy dzis) to jeszcze mojemu mezowi na plytki gresowe spadl noz taki budowlany i pekla troche i jest odbita, w jednym mijscu jak sie wchdzi to tez to samo tak bardzo chcialam miec duze plytki w polysku, zastanawiamy sie teraz jak to zrobic zeby sie tak w oczy nie rzucalo. wlasnie kuchnie mi montuja

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

no wlasnie zastanawiam sie nad toshiba lub gateway(ten ma wejscie hdmi),
jestem wsciekla, niedosyc ze ten zlew polamany(maja wyslac nowy dzis) to jeszcze mojemu mezowi na plytki gresowe spadl noz taki budowlany i pekla troche i jest odbita, w jednym mijscu jak sie wchdzi to tez to samo tak bardzo chcialam miec duze plytki w polysku, zastanawiamy sie teraz jak to zrobic zeby sie tak w oczy nie rzucalo. wlasnie kuchnie mi montuja

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 16:02   #1613
katka_19
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny
Dziękuję bardzo za miłe słowa
Pers, tak odeszłam z czerwcówek przed Tobą, dokładnie w grudniu, a teraz widzisz termin mam na 24.03.2013
Do Ciebie też niebawem uśmiechnie się Słoneczko, zobaczysz

Jeszcze raz Dziewczyny dziękuję za miłe słowa i widzę, że kilka osób będzie miało zbliżony termin do mnie

katka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 16:13   #1614
adunia89
Zadomowienie

Hej Dziewczyny, chciałam pogratulować udanych wizyt wszystkim mamusiom! Jeszcze na Magę czekam więc podczytuję

U mnie średnio, staram się pisać mgr, ale nie umiem się skupić, za dużo myślę o tym co było, martwię się tym co jest... Niech już @ przyjdzie!

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 17:13   #1615
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
heh... ja z OM mam14t4d. co mnie deko oslabia, ale postanowilam sie trzymac twardo USG i dzis 13t0d przeraza mnie 1,5 tyg. rozjazd... ale coz, cykle dluzsze, nie wiem kiedy sie zagniezdzilo... a rowno przybiera wg USG.
dla Twojego Maluszka. Szalalo dziecie czy grzecznie poddawalo sie pomiarom?
ja byłam przekonana, że u mnie też będzie różnica, bo miałam cykle 32 dniowe, ale jak do tej pory między usg a om wychodziła mi różnica 1 lub 3 dni (2 razy). bałam się jeszcze, że jak będzie różnica i gin mi wpisze termin porodu wg OM to będą chcieli za wcześnie wywoływać w razie czego, ale jak różnica jest 3 dni to ok. najważniejsze, że nasze maleństwa rosną prawidłowo
Stary 2012-09-11, 17:28   #1616
_Trufla_
Rozeznanie

Aloha babeczki!

Was nadrobic to wyczyn i nie sposób się odnieśc do Wszystkich zgadnień tutaj poruszonych. o kwasach jakie w weekend tutaj sie pojawiły to aż przykro mówic ale dwa zdania w tym kontekscie to:
1. nie ma się co licytowac na to, kto w bardziej czarnej dziurze siedzi.
2. Każda z nas musi napisac swoją historię rozmnażania.
Tyle.

Z rzeczy bardziej przyjemnych:

Najważniejsze, że się rozmnażamy na tym forum i to skutecznie oby oby, się pozarażały wszytskie starające Dziewczyny, dbajcie o siebie. Jak z jajem, jak z jajem się obchodzic ze sobą samym i dużo spokoju.

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
wiem, dlatego nie śpieszę się. cieszę się, że 1 kg spada po tygodniu, albo po dwóch. ważne żeby waga nie rosła, powolny spadek nie nie demobilizuje. poza tym najważniejsze, że czuję się lepiej, mam lepszą kondycję i zdrowo się odżywiam.
Berbie, zdradź metode, pls

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Przeleciałam Was szybko i beszelestnie...

Ide wstawic pranie i zrobic kawe...

Od kilku dni mam doła...nie wiem czemu???

Tak bez przyczyny....albo to kolejny etap po #
to może byc kolejny etap żałoby. też taki miałam po około miesiacu od zajscia, kiedy emocje już opadły. Ryczałam nawet w pracy przed kompem. Mój sposób koniecznie, bezwarunkowo czymś się zając. CZYMKOLWIEK by w marazm nie popaśc.

Cytat:
Lucy- cudnie, ze grafik Wam spasował

obiecałam to piszę
dzisiejsza waga: 78,8 czyli prawie trzy kg w dół od wtorku

Pani zeberkowa: jakim sposobem? i tak trzymaj

Cytat:
Torres ma 6,53 cm, serduszko. przegrody, nos OK. Szalał az milo łozysko za nisko, ale sie podnioslo - bedzie dobrze dopiero za 2,3... miesiace , plamienia moga byc wciaz
L4 i odpoczywanie ale mam nie lezec plackiem.

Skierowal mnie tez na testy podwojne (bo po 30stce jestem). juz zrobilam.

uuufffffff ufffffffff chwila oddechu i czekanie na wyniki
ale to cieszy. mimo wszystko.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36448934]Cześć,
Ja już po śniadaniu, zaraz się zbieram. Dzisiaj obyło się bez niespodzianek... Jednak na myśl o pracy już mi źle.

Dzisiaj 11.09. To już paranoja, ale to był dla mnie rok temu termin OM, od którego liczyłam wszystkie daty w ciąży....[/QUOTE]

Co ja mogę rzec. nic, przytulę

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Dzień dobry.. oby dobry

To zależy od lekarza i jego podejścia - niestety, ale zazwyczaj pierwsze# traktują jako "coś normalnego" i mówią: trzeba próbować dalej a potem jak np. w moim wypadku słyszę teks: "a nie robiła Pani wcześniej tych przeciwciał?" a ja na to że nie więc doktorek: "aha.."
No normalnie zabić to mało Bo niby jak miałam je zrobic skoro żaden lekarz po pierwszym # mi o takich badaniach nawet słowem nie wspomniał!!!! Chociaż ja już po # zrobiłam masę badań, ale tych immunologicznych niet teraz mogę tylko gdybać..

Ja w kolejnej ciąży napewno dostane akard+heparyne (clexane) + duphaston. Ale mi wyszły przeciwciała w badaniach.

A i co do badań na tą całą immunologię, to niestety przeciwciała wskazujące na występowanie zespołu antyfosfolipidowego mogą występować TYLKO W OKRESIE CIĄŻY i po jej zakończeniu (tzn. #) mogą natychmiast zanikać i bardzo często robiąc badania po miesiącu czy później od # nic nie wychodzi Doktorek mówił że powinno się je sprawdzać zaraz po zajściu w ciąże!
No i teraz się podłamałam. Miałam nadzieję, że się teraz przebadam na piędziesiątą stronę by uspokoic sumienie. I nic. Lipa.
To po co mam iśc teraz do lekarza i ustalac plan działania, skoro i tak robienie badań przed nie ma sensu. To co ten sens ma?

Cytat:
No właśnie dlatego zaleca się robić te badania do 6 tyg po #
załamka.
Wybieralam się we czwartek do szamana, ale w takiej sytuacji to już sama nie wiem po co. Chyba tylko po to by się zapytac jak on to dalej widzi.

już chyba pisałam, ze do końca roku chciałabym się wstrzymac bo jak tak sobie kalkuluje to trochę moja macica w ostatnim czasie przeszła bo tak 21 listopada 2011 OM, 26 lutego 2012#, 28 kwietnia @, 11 lipca #, i teraz 30 sierpnia @. Trochę mało. Z tym, że u mnie obydwa # to było czyszczenie. więc może powinnam pozwolic sie odbudowac endometrium
Przeraża mnei, to że przed wizytą u gina muszę się przygotowac merytorycznie.

Miłego
Stary 2012-09-11, 17:42   #1617
maksikola
Wtajemniczenie

Agatka dziękuję, u Nas... nawet drugi dzień optymistycznie jestem do świata nastawiona lada dzień Kacperek pójdzie na przód Maksia na wspomnienia wzięło, spiewa "koko euro spoko..."

Kathe laptop mam z acer-a, zalałam go kawą, przeżył, sprawny

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

robię kawę i poprasuję, buźka
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 17:46   #1618
Maga83
Zakorzenienie

Melduję się, że z dzieciem wszystko dobrze. Nadal jest chłopak, oglądaliśmy całego, zdrowy jest. Nie zgadniecie jaką wagę pokazało, byk jest

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 17:50   #1619
_Trufla_
Rozeznanie

a I jeszcze zdradzę Wam, że wczoraj minął pierwszy roczek życia z moim tż w sakramencie. i tak się zastanawiam celebrowac czy nie. bo niby jest co, a z drugiej strony zanim doszło do sakramentu tośmy prawie 11 albo i 12 lat ze sobą byli. I tak niby roczek a niby dekada

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Melduję się, że z dzieciem wszystko dobrze. Nadal jest chłopak, oglądaliśmy całego, zdrowy jest. Nie zgadniecie jaką wagę pokazało, byk jest
nie bardzo jestem w temacie ale wezmę udział w quizie i strzelę;
3,5
Stary 2012-09-11, 17:53   #1620
BERBIE
Zakorzenienie

basen przed pracą to nie jest dobry pomysł... siedzę z zamkniętymi oczami... spać....

dla wszystkich dzieciów.

trufla niestety nie podam ci jakiegoś cudownego przepisu. po prostu: motywacja, ruch, mniejsze posiłki, zero fast foodów (no może z 1 wpadką ), słodyczy i gazowanego. i najważniejsze. nie dać się zwariować.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości