Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-12, 11:43   #3301
Sola1
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI

Odnośnie spotkania to może lepiej pod Złotymi Tarasami? Bo jak będzie padać to zawsze można się schować do środka.
A jeśli chodzi o godzinę to czy mogłaby być to np. 14? Bo ja mam na 10 lekarza.
Proponuję, żebyśmy wymieniły się telefonami, żebyśmy były w razie czego w kontakcie. Co Wy na to?

Cytat:
Napisane przez livdragon Pokaż wiadomość
Hej babeczki , ja jak zwykle zaglądam sporadycznie a wy pędzicie z pisaniem że hoho
Kończę 33 tydzień i dziś ide na kolejne usg. Jako że mam wskazania wstepnie jestem umówiona na c.c. więc jak pójdzie wszystko zgodnie z planem 19.10 maluch powinien być z nami
To super

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość

A jak dużo par - ponad 20?? wow... u nas jest tylko 6 ciężarnych z partnerami
Jest nas sporo - dlatego gimnastyka jest podzielona na 3 grupy, bo trochę byłoby ciasno

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
A mi nad ranem właśnie poród się śnił.. domowy! Śniło mi się, że leżałam u siebie w salonie - i razem ze mną jedna z was Zajmował się nami za☠☠☠iście przystojny położnik Moja koleżanka urodziła.. a mi wyjęli na chwilę dziecko i stwierdzili, że jeszcze nie.. i kazali mi trzymać dalej Koleżanka zebrała się i powiedziała, że wraz ze swoim tż i dzieckiem idzie załatwiać pewną sprawę na mieście.. no to zostałam sama z tym przystojnym położnikiem i gdy nam się bardzo mile rozmawiało armagedon się zaczął.. przyjechali moi rodzice z babcią i ciocią! Przyjechali mnie 'wspeierać' przy porodzie.. za chwilę wpadła ta moja koleżanka, co rodziła - ze swoją rodziną pochwalić się, że właśnie dom kupiła - więc impreza się rozkręciła - muzyka na full.. za chwilę pukanie do drzwi - przyleciał sąsiad nas uciszać.. za chwilę znów pukanie - wpadł inny sąsiad murzyn - pytać się kto zaparkował na jego miejscu.. i tak powoli wszyscy się na imprezę wkręcali - ja latałam jakieś talerzyki z żarciem nosiłam - mój tż w☠☠☠☠iony, bo chciał spokojną niedzielę (o właśnie - niedziela to była). Mój położnik też w☠☠☠☠iony, bo tak 'pracować' nie mógł.. no a ja siedziałam koło niego na tej imprezie i mu tłumaczyłam, że dopiero dziś zaczynam 34 tydzień (fakt) i nie mogę jeszcze rodzić Ale on chciał koniecznie tego dnia poród, bo mówił, że przenosi się do innej kliniki

Cytat:
Napisane przez advena85 Pokaż wiadomość
Witam się w rozpoczętym 28 tygodniu

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Wiecie co ja też już mam powoli dość ciąży... a gdzie tu do grudnia jeszcze... Mama powiedziała ze bede miałą bardzo duży brzuch bo jak na koniec 6 jest sporaśny już. Mąż też w niedziele do mnie mówi : boze ale ci maciek urósł ledwo coś zrobię i już zadyszka... tak wieć nie dziwie sie dziewczynom pod koniec ciąży ze chcą byc juz po. Ale tak sobie myślę, zę moze to tak mam być pod koniec się meczysz i czekasz na poród jak na zbawienie, dzieki czemu tak bólu moze sie nie odczuwa
Ja też miałam ten kryzys, ale na szczęście już minął

Cytat:
Napisane przez hania207 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

gratuluje rozpoczetych tygodni my dzisiaj zaczynamy 26 tc

powodzenia na wizytach

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
U mnie sytuacja z piątku kiedy to mieliśmy wizyte u gina.
Zajeżdżamy na parking, który jest na przeciwko gabinetu i trzeba przejść przez ulicę.No i już stoimy przed pasami żeby przejść na druga stronę a na parking wjeżdża auto - taki fajny terenowy nissan,wiecie taki wypaśny .Jak nas mijało no to widzieli,że w ciąży jestem i gdzie idę.Nagle słysze jak za nami ktoś biegnie.Odwracam się a tak jakaś wystrojona paniusia wiek może ok 37 lat z córką może ze 13 lat.Biegną obie,wyprzedziły nas - tż na mnie spojrzał i już wiedziałąm co chciał przez to powiedzieć .Wchodzimy do recepcji a one już drzwi od gabinetu mojego gina zamykają.No po prostu IDIOTKI.Leciały tak szybko żeby tylko wejść przede mną.Jak mnie takie coś rozpier...... Wzięłabym taką babę i wytarmosiła jej kudły na takim pustym łbie.Siedziała tam chyba z godzinę.Tyle, że nie pomyślała, że ja jeszcze do połoznej
Wiecie - jak ta córka miała 13 lat to może właśnie była po pierwszym razie - dlatego tej matce było tak śpieszno
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 11:43   #3302
hania207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nielegalnaa Pokaż wiadomość

Mnie łapie już prawie każdej nocy...i to jest taki ból, że mogła bym krzyczeć.
ja dzisiaj krzyczałam, mąż stwierdził że zawału kiedys przeze mnie dostanie
Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
To ja muszę sie pochwalić ze odkąd lykam magnez z potasem bodajże aspargin nie miałam ani jednego nocnego skurczu

Nielegalna gratulacje
Gratulacje oczywiscie za nowe tygodnie

A ja wracam z biedronki i kolejna sytuacja kolejkowa...Młoda para z ok 3 letnim dzieckiem więc ona wie z całkiem niedawna co to jest ciaza...wyprzedzili mnie wózkiem o 2 sekundy, zakupy ogromne a ja mam 3 rzeczy...a znam babke z kasy która jest jak zolw...no to pytam sie "przepraszam mam 3 rzeczy mogę wejsc przed państwa" facet popatrzył na brzuch steknal i "nooo dobrze" tonem laskawcy, a ona myślałam ze zabije wzrokiem tylko nie wiedzialam czy najpierw mnie czy jego...
ja łykam Magnezin, ale juz sie kończy i chyba przerzuce sie na ten Aspargin

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki

My po śniadanku, zaraz będzie jakaś mała słaba kawka jak co dzień.
Nocka troszkę nie przespana, ta globulka chyba mi się podczas snu rozpuściła i przy każdym kaszlnięciu w nocy czułam jak mi tam leci normalnie, swoją drogą ten kaszel spać nie dawał. Ale już czuję ulgę po tej maści, nic nie piecze

Tak Was w skrócie podczytałam co u DeKajki ? ma któraś do niej numer ?
a my już po obiadku, mąż własnie do pracy pojechał
dzisiaj był kalafiorek, ziemniaczki i kotlet

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 11:47   #3303
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Ale ma lenia i wszystko mnie boli a takie miałam plany co do porządków.
Na razie siedzę ogladam ostry dyżur i piję kawkę.
Muszę jutro sie wybrać po nowy stanik...
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 11:53   #3304
kaaamila1
Zakorzenienie

Nielegalna- jeszcze raz gratuluje !

Marti- biedaczko..mam nadzieję, że zaraz się dobrze poczujesz.. Ja dzisiaj również odczuwam lekkie skurcze..

Karolka- co tam Kochana..

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 12:01   #3305
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Hej kochane

Miłego i spokojnego dzionka wszystkim życzę

Ahhhh i zaczęłam dzisiaj 33 tydzień ciąży

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki za wizyty gratuluje tygodni i my dzis ROZPOCZYNAMY 30 TYDZIEŃ, jak ten czas leci naprawde , dopiero sobie myslałam gdzie mi tam jeszcze do 30 tygodnia i zazdrosciłam dziewczynom ze juz sa w tak bezpiecznym okresie jakim jest trójka z przodu, ale teraz jak juz jestem w tym tygodniu to i tak mi sie wydaje ze nie mogłabym teraz rodzic, nie wyobrazam sobie, bo dzidzia przeciez taka małą jest jeszcze.

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Hej Laseczki

Jestem już w pracy

Byłam dzisiaj z rana na pobraniu krwi.. oczywiście nikt nie zauważył kobiety w ciąży a ja nie chcąc się wbijać siedziałam z 30 minut..jak weszłam a byłam przed 8 to pielęgniarka chciała mnie wygonić, bo dopiero po 8.00 przyjmują ze skierowaniem a tak zakłady pracy..na co ja jej, że jestem w ciąży tak więc może jakaś ulga mi przysługuje..ona ze zdziwieniem zapytała w którym m-cu. Jak jej powiedziałam, że lada dzień zaczynam 8 m-c to była w szoku..no, ale krew pobrała..

Nasza kochana służba zdrowia..

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluje nowych tygodni
ło matko co za baba :/

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
przy was jestem sto lat za murzynami
....
ja to prań bede miala z parę spokojnie ...no ale to pewnie w październiku , juz po remoncie.

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

a ja wg terminu z OM ktorego się jednak trzymam (gin ma swoje obliczenia, wedlug neigo jestem w 33 tygodniu)
to dziś zaczynam 31 tydzien..yeeeeah

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

trzymam kciuki za wizyty!!!

ausente ja bym jednak zrobila te badania...ja praktycznie za kazdym razem płacilam dopiero za ostatnie badanie nie zaplacilam nic.
może stracisz te 30 zł , ale jednak badania sa ważne

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Dzien dobry ..
Wpadlam sie tylko przywitac.. nie mam sily pisac . Życie mi sie posypalo ..
ehh.. Miłego dnia ..
co jest

Cytat:
Judkama weź nic nie mów... ja mam 3 miesiące jeszcze a trochę pochodzę coś zrobię i ledwo żyje. Nie wiem do grudnia to beda mnie toczyć
też ostatnio tak uznałam bo nie dosyć że miednica w nocy mnie naparzała to kręgosłup boli jak ********

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Mnie co noc boli kręgosłup w odcinku krzyżowym. Źle mi się śpi na plecach, źle mi się śpi na boku - nie chcę myśleć jak ja zasnę za jakieś 2 miesiące
Do tego od pewnego czasu co noc napina mi się brzuszek. Kilka dni temu byłam u mojej gin, zbadała mnie i z szyjką wszystko w porządku. Mówi, że to mogą być właśnie te skurcze trenujące macicę, i pewnie tak jest, ale i tak się przejmuję, do tego jest mi po prostu nie przyjemnie podczas zasypiania. Ale dla małej zniosę wszystko

Gratuluję okrągłego tygodnia Czas leci niesamowicie szybko, ani się obejrzymy a maleństwo już będziemy mieć w ramionach
------------------------------------------------------------------

A ja w końcu mogę coś napisać, bo wczoraj podłączyli nam Internet

Jestem mega szczęśliwa, nasz ślub był idealny. Wszystko wyszło dokładnie tak jak tego chcieliśmy. Oczywiście byłam zestresowana, prawie się popłakałam idąc do ołtarza. Podczas przysięgi małżeńskiej w ogóle mojemu mężowi nie patrzyłam w oczy - bo już na pewno bym się poryczała Bardzo dużo wparcia otrzymaliśmy jednak od księdza, gdyż ślubu udzielał nam przyjaciel rodziny mojego męża, także dawał nam małe wskazówki gdy trzeba było, wspierał też dobrym słowem

W dzień ślubu też bardzo dobrze się czułam, nawet sporo potańczyłam...a po weselu spędziliśmy pierwszą noc na naszym mieszkaniu, oczywiście było bosko mimo zmęczenia

W poprawiny już się oszczędzałam, nie tańczyłam w ogóle, ale i tak świetnie się bawiłam, bo mogłam na spokojnie porozmawiać ze wszystkimi gośćmi - a mój mąż już niezestresowany wytańczył się za nas dwoje

Tak więc od czwartku mieszka nam się razem wspaniale, planujemy w październiku jakiś wspólny wyjazd. Póki co chcielibyśmy pojechać do Wisły, do Gołębiewskiego. Początkowo miała być Praga, ale ja już się boję wyjeżdżać za granicę. Będę już wtedy po 30 tygodniu, więc to trochę ryzykowane.
super gratuluję

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

co tu ostatnio tak pustawo jak jestem
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 12:07   #3306
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

marti ech ty tez neiwyspana?ja sie chyba z miliona razy przekręcalam na bok..juz nei wiem jak mam spac ...chyba powinnam lewitowac albo co

biedulo na pewno ci przejdzie nei denerwuj sie

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Ale ma lenia i wszystko mnie boli a takie miałam plany co do porządków.
Na razie siedzę ogladam ostry dyżur i piję kawkę.
Muszę jutro sie wybrać po nowy stanik...
no ja od rana sie zabeiram za mycie podlogi bo jest juz cala w plamach po psie...i jakos nie moge sie wziac..wstawilam pranie, pomidorowa na gaz i tylke.i siedze

ostatnio pisalyscie o tym serialu lekarze, wczoraj na necie znalazlam obejrzalam jeden odcinek i kurka jak zwykle seriale o lekarzach mnie wciągnal

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Odnośnie spotkania to może lepiej pod Złotymi Tarasami? Bo jak będzie padać to zawsze można się schować do środka.
A jeśli chodzi o godzinę to czy mogłaby być to np. 14? Bo ja mam na 10 lekarza.
Proponuję, żebyśmy wymieniły się telefonami, żebyśmy były w razie czego w kontakcie. Co Wy na to?

To super

Jest nas sporo - dlatego gimnastyka jest podzielona na 3 grupy, bo trochę byłoby ciasno

Ja też miałam ten kryzys, ale na szczęście już minął

Wiecie - jak ta córka miała 13 lat to może właśnie była po pierwszym razie - dlatego tej matce było tak śpieszno
boze az sie boje co bedzie jak moj synek dorosnie..dzieci chyba beda uprawialy seks w wieku 10 lat...a
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 12:07   #3307
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
ja dzisiaj krzyczałam, mąż stwierdził że zawału kiedys przeze mnie dostanie

ja łykam Magnezin, ale juz sie kończy i chyba przerzuce sie na ten Aspargin

a my już po obiadku, mąż własnie do pracy pojechał
dzisiaj był kalafiorek, ziemniaczki i kotlet
Aspargin to magnez?
anett234 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-12, 12:08   #3308
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Nielegalna- jeszcze raz gratuluje !

Marti- biedaczko..mam nadzieję, że zaraz się dobrze poczujesz.. Ja dzisiaj również odczuwam lekkie skurcze..

Karolka- co tam Kochana..
wspolczuje was tych skurczy..biedulki
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 12:09   #3309
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
hmm.. no ja jedynie krem na rozstępy stosując trochę brzuch masuje.. a rozstępy mam takie, że wyglądam jak tygrysica i to na całym brzuchu.. powyżej i poniżej pępka a brzuch wcale bardzo duży nie jest.
tyle masowania nie zaszkodzi,ale niektorzy maja odruch,ze caly dzien sie smyraja , glaszcza przy kazdym kopniaku i nawet jedna w tej sr jak siedziala,to tak robila i odrazu polozna jej uwage zwrocila.
A rozstepy hmmm chyba nie mamy na to duzego wplywu, ale kremowac trzeba. Potem jasnieja,bledna i czasem wogole ich nie widac i takiej mysli sie trzymajmy
Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Hej kochane
Ahhhh i zaczęłam dzisiaj 33 tydzień ciąży

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za wizyty gratuluje tygodni i my dzis ROZPOCZYNAMY 30 TYDZIEŃ, jak ten czas leci naprawde , dopiero sobie myslałam gdzie mi tam jeszcze do 30 tygodnia i zazdrosciłam dziewczynom ze juz sa w tak bezpiecznym okresie jakim jest trójka z przodu, ale teraz jak juz jestem w tym tygodniu to i tak mi sie wydaje ze nie mogłabym teraz rodzic, nie wyobrazam sobie, bo dzidzia przeciez taka małą jest jeszcze.
i
za egzamin
Cytat:
Dziewczyny ratujcie, mam wynik glukozy ale po obciążeniu (75) nie mam normy i nie wiem czy to dobry jest czy zły
Przed 87 norma 70-99, po 2 h 119 ?

No dobra internet twierdzi ze do 140 jest ok, to chyba ok a i zelazo mi urosło do 11,9

Co do spotkania moze ta rotunda lub pod złotymi tarasami? Np 12?
za glukoze, rotunda czy zlote,dla mnie obojetnie,tylko Sola ma na 10 wizyte,to musimy jej zapytac czy do 12 sie wyrobi. Mi 12 pasuje.
Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Hej!
Ale u mnie szaro za oknem. Zaraz jadę do pracy na ploty

A potem o 14.45 usg III trymestru! Więc baaardzo proszę o kciuki

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
przy was jestem sto lat za murzynami
....
ja to prań bede miala z parę spokojnie ...no ale to pewnie w październiku , juz po remoncie.
a ja wg terminu z OM ktorego się jednak trzymam (gin ma swoje obliczenia, wedlug neigo jestem w 33 tygodniu)
to dziś zaczynam 31 tydzien..yeeeeah[COLOR="Silver"]
za 31 tc
tez jestem w lesie, najpierw remont,meble,a na koncu pranie
a tak z innej beczki,czemu za badania musisz placic? prywatnie do lekarza chodzisz?
Cytat:
Napisane przez livdragon Pokaż wiadomość
Hej babeczki , ja jak zwykle zaglądam sporadycznie a wy pędzicie z pisaniem że hoho
Kończę 33 tydzień i dziś ide na kolejne usg. Jako że mam wskazania wstepnie jestem umówiona na c.c. więc jak pójdzie wszystko zgodnie z planem 19.10 maluch powinien być z nami
za koniec 33tygodnia
Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Dzien dobry ..
Wpadlam sie tylko przywitac.. nie mam sily pisac . Życie mi sie posypalo ..
ehh.. Miłego dnia ..
dobrze bedzie kochana, mozesz nam sie wyzalic ile chcesz
Cytat:
Jestem mega szczęśliwa, nasz ślub był idealny. Wszystko wyszło dokładnie tak jak tego chcieliśmy. Oczywiście byłam zestresowana, prawie się popłakałam idąc do ołtarza. Podczas przysięgi małżeńskiej w ogóle mojemu mężowi nie patrzyłam w oczy - bo już na pewno bym się poryczała Bardzo dużo wparcia otrzymaliśmy jednak od księdza, gdyż ślubu udzielał nam przyjaciel rodziny mojego męża, także dawał nam małe wskazówki gdy trzeba było, wspierał też dobrym słowem

W dzień ślubu też bardzo dobrze się czułam, nawet sporo potańczyłam...a po weselu spędziliśmy pierwszą noc na naszym mieszkaniu, oczywiście było bosko mimo zmęczenia

W poprawiny już się oszczędzałam, nie tańczyłam w ogóle, ale i tak świetnie się bawiłam, bo mogłam na spokojnie porozmawiać ze wszystkimi gośćmi - a mój mąż już niezestresowany wytańczył się za nas dwoje

Tak więc od czwartku mieszka nam się razem wspaniale, planujemy w październiku jakiś wspólny wyjazd. Póki co chcielibyśmy pojechać do Wisły, do Gołębiewskiego. Początkowo miała być Praga, ale ja już się boję wyjeżdżać za granicę. Będę już wtedy po 30 tygodniu, więc to trochę ryzykowane.
gratulacje i jeszcze raz wszystkiego najlepszego
Cytat:
A ja wracam z biedronki i kolejna sytuacja kolejkowa...Młoda para z ok 3 letnim dzieckiem więc ona wie z całkiem niedawna co to jest ciaza...wyprzedzili mnie wózkiem o 2 sekundy, zakupy ogromne a ja mam 3 rzeczy...a znam babke z kasy która jest jak zolw...no to pytam sie "przepraszam mam 3 rzeczy mogę wejsc przed państwa" facet popatrzył na brzuch steknal i "nooo dobrze" tonem laskawcy, a ona myślałam ze zabije wzrokiem tylko nie wiedzialam czy najpierw mnie czy jego...
ehh Ci ludzie
dlatego ja wymyslilam ostatnio,moze chamski sposob,ale trudno,ze przeprosilam wszystkich i przeszlam do kasy i zapytalam kasjera czy mnie obsluzy i sie poprostu beszczelnie wpierniczylam (mialam tylko 6 szt jednego rodzaju) wiec szybciutko
dziewczyna za mna zaczela stekac,a ja spojrzalam: Pani tez w ciazy byla,albo bedzie,to pozna Pani jak to jest, usmiech i poszlam. W nosie ich mam,bo jak mam pytac i sie prosic i czekac czy laskawie puszcza,to wole sie wepchac. Oczywiscie jakbym miala duzo zakupow,to bym stala grzecznie albo poprosila,ale skoro nami sie nie przejmuja,to same musimy o siebie zadbac.
Ale w autobusie mi ustepuja w 90% przypadkow,wiec jest jakies swiatelko nadziei,ze bedzie lepiej

czesc dziewczynki
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 12:09   #3310
hania207
Zakorzenienie

Cytat:
Aspargin to magnez?
magnez i potas

Stary 2012-09-12, 12:09   #3311
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Dziewczyny byłam teraz na wizycie w poniedziałek i to był 26 t.c i 3 d. a na USG na zdjeciu wyszło że to 28 t.c i 4 d.
Lakarz nic mi nie powiedział..
Adam
56 cm
3600 g

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-12, 12:12   #3312
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Babyyyyyyyy znalazłam mój parasol a wiecie co to oznacza?
Micia leci na miasto i okupuje lumpeksy
hehe dobre
Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
mam dzis zly dzientz mnie wkur**l i wogole od rana czuje spinanie brzuchazaczelam zapisywac czasy mam nadzieje ze sie uspokoi bo jak nie to znow musze wracac do szpitala((((((((((((((( ((
tylko leze i wsluchuje sie w swoje cialo panicznie przerazona wypinaniem malego ze to kolejny skurcz idzie zwariuje chyba

Napisalam do DeKajki jak cos bede wiedziec to dam znac.
i jak uspokoily sie cos?? jak mnie te skurcze denerwuja to nie dowiary;/ ja bylam w sklepie i teraz mnie tak brzuch boli ze masakra;/
Stary 2012-09-12, 12:13   #3313
justa86
Zadomowienie

Cytat:

Tak, koleżanka mi bardzo polecała. I naoglądaliśmy się z mężem na you tube filmików z nim. Najbardziej rozwalił mnie ten z takim malutkim noworodkiem (te odgłosy dzieciaczka, jak go podaje) i jak uczył jak podawać sobie dziecko i układać
http://www.youtube.com/watch?v=KqzeZ-it5Zk
Taaaak! ten filmik boski a mała przeurocza!!

Cytat:
Napisane przez tynkusia Pokaż wiadomość
Hej Kobietki!!
Ja sobie zrobilam maly odpoczynek od pisania, ale bylam strasznie ciekawa co tam u Was
Wynikow po obciazeniu glukoza nie mialam zlych(na czczo przekroczylam tylko o 2 jednostki), ale dla pewnosci dalej kluje sie pare razy dziennie i zapisuje wszystko co jadlam. Trafilam na diabetologa fanatyka chyba ;P Czepia sie wszystkiego, ale tlumacze sobie, ze robi to dla naszego dobra

No to ja podczytam sobie Was troszke w tyl, zeby wiedziala o co kaman
Uwielbiam Twojego avatarka

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
co do kolejek i koitek z małymi dziecmi, to powiem ze czasami jest masakra zeby taki maluch w takiej kolejce wytrzymal
nie mowie o niemowalku co spi, ale jak sie rozplacze, albo starszak zaczyna szalec to tez nie jest fajne
ostatnio mialam tak, ze stalam w kolejce i malemu zachcialo sie spac i byl ryk, krzyk, szarpanie, masakra jakby miala wtedy kogos przepuscic w kolejce jeszcze to nie wiem chyba bym sie pociela, nie da sie czasem wytlumaczyc, zeby maly zrozumial, ze musi poczekac bo i tak nie wyjedziemy , innej drogi nie ma
jakas babka nas wtedy przepuscila
czasami widzi sie ze dzieciak jest spokojny, ale sa widoczne symptomy ze zaraz bedzie rozróba na całego hihi
wtedy to dopiero szybkie zakupy sie robi
takze punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia
Ojjj tak, popieram ze punkt widzenia zalezy od punktu sedzenia.....nie ma co sie oszukiwac, krzywda sie nam wielka nie dzieje, ciaza to fizjologia, ja rozumiem jak nam zle, niedobrze, ciezko ale dziewczyny....przeciez po sklepach chodzimy tak?? w lumpkach buszujemy i wtedy nie jest nam zle
A jak bedziemy mamami z malym diabelkiem to mam wrazenie ze bedzie znacznie trudniej go upilnowac.
Tych starszych babć musze tez bronic..... ja wiem, wiele z nich w sile wieku, jak w promocje to leci i nie patrzy a w kolejce jęczy.....ale nie zawsze, przeciez one po 70-80lat na karku i te ich kregslupy tez bola, kosci nie wytrzymuja.....troche zrozumienia

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
z allegro? pokaż i pochwal się koniecznie

ech kusisz tymi krokiecikami - taaaaaka głodna się zrobiłam!
Pościel baby's zone bawelna satynowa juz kedys sie na nia napalilam, potem mi jaos przeszlo i teraz wyszly jeszcze nowe wzory wiec w ogole sie zakochalam co rpawda jest dosyc ciemna ale dla mojego meżczyzny w sam raz tżtowi tez sie okropnie podoba i on mi pomogl sie zdecydowac

http://www.krak-wit.pl/pl/p/Wyprawka...anka-kokos/846
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 12:14   #3314
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny byłam teraz na wizycie w poniedziałek i to był 26 t.c i 3 d. a na USG na zdjeciu wyszło że to 28 t.c i 4 d.
bo wg usg zawsze sie zmienia;p co usg bedzie inaczej;p
Stary 2012-09-12, 12:15   #3315
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie z wielkości maluszek spełnia normy dla tego tygodnia..ale sugerować trzeba się terminem z OM

Stary 2012-09-12, 12:17   #3316
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
bo wg usg zawsze sie zmienia;p co usg bedzie inaczej;p
Cytat:
Pewnie z wielkości maluszek spełnia normy dla tego tygodnia..ale sugerować trzeba się terminem z OM

Acha no tak, nasz klopsik waży już kilogram

TŻ mi rano pisał smska że nie moze się już go doczekać
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2012-09-12, 12:28   #3317
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Justa pewnie ze jest wiele sytuacji gdzie nie ma co sie czepiać, ale mnie wkurzaja właśnie typu ktos ma pełen koszyk ja 3 rzeczy...no to chyba nic mu sie nie stanie, ja to przypuszczam nawet i nie ciężarne w takiej sytuacji, albo jak wczoraj musiałam siedzieć w przykucku pod ściana, glodna jak cholera na to pobranie krwi i żaden facet ( nie mówię o babciach itd) du.py nie podniósł..
Codziennie stoję grzecznie w kolejce i nie wykorzystuje jakby to ująć faktu ale czasami ludzie tez mogliby pomyśleć

To co złote o 14?

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 12:30   #3318
hania207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość

Pościel baby's zone bawelna satynowa juz kedys sie na nia napalilam, potem mi jaos przeszlo i teraz wyszly jeszcze nowe wzory wiec w ogole sie zakochalam co rpawda jest dosyc ciemna ale dla mojego meżczyzny w sam raz tżtowi tez sie okropnie podoba i on mi pomogl sie zdecydowac

fajna ta pościel

pokaze Wam jaki wczoraj kocyk kupiłam
chciałam taki sam zamówić na all, a udało mi sie go dorwać na mieście i zaoszczedziłam na przesyłce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF1007.jpg (43,6 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1008.jpg (58,1 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1009.jpg (45,3 KB, 15 załadowań)

Stary 2012-09-12, 12:34   #3319
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

To co złote o 14?
Mnie pasuje
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-12, 12:37   #3320
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
fajna ta pościel

chciałam taki sam zamówić na all, a udało mi sie go dorwać na mieście i zaoszczedziłam na przesyłce

Stary 2012-09-12, 12:45   #3321
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Taaaak! ten filmik boski a mała przeurocza!!

Uwielbiam Twojego avatarka

Ojjj tak, popieram ze punkt widzenia zalezy od punktu sedzenia.....nie ma co sie oszukiwac, krzywda sie nam wielka nie dzieje, ciaza to fizjologia, ja rozumiem jak nam zle, niedobrze, ciezko ale dziewczyny....przeciez po sklepach chodzimy tak?? w lumpkach buszujemy i wtedy nie jest nam zle
A jak bedziemy mamami z malym diabelkiem to mam wrazenie ze bedzie znacznie trudniej go upilnowac.
Tych starszych babć musze tez bronic..... ja wiem, wiele z nich w sile wieku, jak w promocje to leci i nie patrzy a w kolejce jęczy.....ale nie zawsze, przeciez one po 70-80lat na karku i te ich kregslupy tez bola, kosci nie wytrzymuja.....troche zrozumienia

piekna!!!!!!!!!!!!!!

Kamila to odpoczywaj!!mi przeszly a juz sie prawie spakowalam bo mialam znow czeste-nie az tak ale co 10 min byly.wzielam 2 nospy i przeszlo.ja chyba panikuje za bardzo

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 12:48   #3322
halwaya
Zakorzenienie

To jak już pokazujecie swoje wyprawki - to ja się 'pochwalę' swoją..
jak na razie wszystkie zakupy idą na jedną kupę Mam zamiar wkrótce to jakoś ogarnąć.. ale może w przyszłym tygodniu.. za pranie to może już się wcześniej zabiorę.. musimy zamówić jakąś komodę, by nowa lokatorka miała gdzie swoje rzeczy trzymać
Sorry za jakość zdjęcia - robiłam komórką w chamskim naświetleniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wyprawka.jpg (75,5 KB, 49 załadowań)

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 12:49   #3323
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Uciekam kochaniutkie
Miłego popołudnia
anett234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 12:52   #3324
marti86
Zakorzenienie

apropo komod ja chcialam dokupic do lozeczka w zestawie ale cena zwalila mnie z nog kosztuje 750 zl a w sumie to taki zapychacz ma byc znalazlam kolesia ktory robi drewniane niedrogo napisalam do niego ale sie nie odzywa narazie.trudno z kolorem nie trafie idealnie ale ona mi potrzebna bedzie okolo roku wiec szkoda mi tyle kasy wydawac:/chybaze skompletuje cos z niedzieciowych o tej samej barwie a przewijak poloze na lozeczko
http://tablica.pl/oferta/komoda-z-pr...promoted;r:;s:

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 12:54   #3325
ausente
Zadomowienie

ja wlasnie wrocilam !
i sie zdenerwowalam zas...
idziemy na rte urodziny ,no i mialy byc w piatek,co bardziej by mi odpowiadało . Bo TŻ by wrocil,doszedl by do nas, w sobote by se odpoczal a w niedziele robil pokoj. A TAK....jednak robia w sobote. No i co w sobote nic za bardzo nie porobi ,botu na te urodziny ,do sklepu. potem pewnie rano wrocimy to bedzie spal do popoludnia i nie zrobi nic
a za tydzien w niedziele....zas urdoziny mojego taty ! i taka to robota.
Wzielabym tate to zrobil by ten pokoj przez tydzien,ale.... nie chce go znow prosic.

Martwi mnie ta DeKajka
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

Edytowane przez ausente
Czas edycji: 2012-09-12 o 12:56
ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 12:55   #3326
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
apropo komod ja chcialam dokupic do lozeczka w zestawie ale cena zwalila mnie z nog kosztuje 750 zl a w sumie to taki zapychacz ma byc znalazlam kolesia ktory robi drewniane niedrogo napisalam do niego ale sie nie odzywa narazie.trudno z kolorem nie trafie idealnie ale ona mi potrzebna bedzie okolo roku wiec szkoda mi tyle kasy wydawac:/chybaze skompletuje cos z niedzieciowych o tej samej barwie a przewijak poloze na lozeczko
Ja komodę kupuję już 'przyszłościowo - jako szafkę na ciuchy do pokoiku dziecięcego.. przewijak i tak u mnie idzie na łóżeczko - kupiłam usztywniany.. łóżeczko mam w ciemnym kolorze i w takim samym chcę kupić komodę - z odcieniem może i nie trafię, ale jakoś mi to nie przeszkadza

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 13:07   #3327
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

Cytat:
Fajna komoda,też się zastanaawiałam nad taką z przewijakiem, ale stwierdziłam że kupię normalną a przewijak na łózeczko tak jak piszesz. Później można przecież ja gdzieś wykorzystać z taką z przewijakiem nie (chyba że się jakoś demontuje ten przewijak). W ikei wychaczyłam za 400zł: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00242631/

Cytat:
Dziewczynki - a czy wy macie czasami takie jakby kłucie w kroczu? Bo ja od wczoraj mam takie i zaczynam się martwić..
Cytat:
Mamy, mamy przynajmniej ja.Nie wiem czy to takie samo jak u Ciebie ale jest.Czasem to jest takie jakby mnie w pęcherzy kłuło ale ten pęcherz to tak jakby był taaak maksymalnie nisko,prawie na wylocie .
Innym razem znów to czuję takie kłujące napięcie jakby mi miało wszystko z krocza wylecieć.
Nie wiem co to oznacza i czy to no9rmalne ale jest...
No ja właśnie tak mam od kilku dni i wczoraj wieczorem to już w ogóle nie mogłam ustać. Mam nadzieję że tak jak piszecie że się tam wszystko rozciąga ale na wszelki wypadek idę jutro do gin
Stary 2012-09-12, 13:15   #3328
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:

przepiekna aż mnie zaciekawiła ta strona, muszę ją przejrzeć
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 13:15   #3329
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Witajcie dziewczynki. Widzę, że więcej jest nas niewyspanych dzisiaj. Ja też nie mogłam spać, przewracałam się z boku na bok ciągle i dzisiaj ledwo chodzę, a muszę trochę porządków porobić nie wiem jak dam radę

Cytat:
Tak, koleżanka mi bardzo polecała. I naoglądaliśmy się z mężem na you tube filmików z nim. Najbardziej rozwalił mnie ten z takim malutkim noworodkiem (te odgłosy dzieciaczka, jak go podaje) i jak uczył jak podawać sobie dziecko i układać
http://www.youtube.com/watch?v=KqzeZ-it5Zk
fajone te filmiki i dzieciaczek uroczy

Cytat:

A ja w końcu mogę coś napisać, bo wczoraj podłączyli nam Internet

gratuluję, wykorzystujcie ten fajny czas i oby zawsze tak było!!!!!

Cytat:
Wogóle wrociłam z tego sklepu i jest mi tak niedobrze ze zaraz napije sie coli to może mi przejdzie. Nie wiem czy coś zle złapałam bo brzuch u góry mnie coś pobolewa do tego
no właśnie mnie ostatnio też tak u góry boli lub u góry po prawej stronie. Też nie mam pojęcia co to

Cytat:
Dziewczynki - a czy wy macie czasami takie jakby kłucie w kroczu? Bo ja od wczoraj mam takie i zaczynam się martwić..
ja też mam, jakby mi się coś miało wypchać zaraz. Szczególnie jak wstanę z łóżka. Ale ginka mi mówiła że to normalne

Cytat:
Haaaalo witam w ten pieeeekny dzien
Zamowilismy lozeczko, materac, posciel, rozek do kompletu i jestem w 7niebie
Jeszcze wozek i prawie jest wyprawka
Tylko ☠☠☠☠☠☠☠ki zostana ale chyba juz niewiele.... hi a posciel cudna!
No to mam dobry dzien, niech taki bedzie caly
Co rpawda poryczaam sie odczas zamawiania ale wiadomo czemu?? no tak niezabardzo
Lece Was ponadrabiac
fajnie, że wyprawka się kompletuje

Cytat:
fajna ta pościel

śliczny

Cytat:
Ja komodę kupuję już 'przyszłościowo - jako szafkę na ciuchy do pokoiku dziecięcego.. przewijak i tak u mnie idzie na łóżeczko - kupiłam usztywniany.. łóżeczko mam w ciemnym kolorze i w takim samym chcę kupić komodę - z odcieniem może i nie trafię, ale jakoś mi to nie przeszkadza
my mamy komodę w komplecie z meblami do sypialni, tylko muszę nasze rzeczy z niej wyprowadzić i będzie dla dzidziusia
Stary 2012-09-12, 13:16   #3330
MiciaKicia
Zakorzenienie

kufa.. gówno kupiłam

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości