|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Cytat:
![]() Cytat:
Bije z niej jedna wielka radość i ulga![]() Dzidziolek malusi i cudny, a brzuszek superaśny jak na ten tydzień ![]() Cytat:
Kurcze,że zawsze musi tak być,że jak ktoś bardzo czegoś pragnie to ma pod górkę. Ale będzie ok , zobaczysz i to bardzo szybciutkoA mnie głowa napierdziela tak,że zaraz baranka o ściane zawale. Starszy wrócił ze szkoły w jakimś agresywnym i bojowym nastroju, już się z młodszym kłócą Dzisiaj mam zebranie u niego w szkole i już mnie mdli na samą myśl:/
|
|
|
#1952 |
|
Zadomowienie
|
Dzastin w zasadzie chyba i mnie wpisz do listy staraczek, 4cs 28 lat
|
|
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
Lunao dzidolek prze słodki i jakoś tak czuję że to ON.
A brzusio widać że już powoli rośnie ale i tak chudzinka z Ciebie Fajnie że z dzidzią wszytsko dobrze i oby tak dalej do końca |
|
|
|
#1955 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
SZCZECINIANKI, może założymy sobie klub, żeby się na spotkanie umówić w końcu? Bo reszta nas zje jak znowu będziemy tu gadać na ten temat. ![]() P.S. Kupiłam sobie karnet na fitness/siłownię. Od przyszłego tygodnia, jak się @ skończy idę ćwiczyć.
Edytowane przez dedra Czas edycji: 2012-09-12 o 13:45 |
|
|
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
ja też celuje ze będzie ON a nie Ona
moja babcia to by Ci raz dwa policzyła czy on czy ona..rzekomo ma opatentowany sposób i w szpitalu latami wyliczała babeczkom i zawsze trafiała
|
|
|
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam dopisać że mam zmniejszoną luteine do 4 tabl dziennie ![]() Cytat:
robi się je miedzy 11-13 tc a pozniej drugie miedzy 20-24 tc Ja mimo braku kasy się zdecydowałam ale to pewnie przez to że panikuje po #. Dla mnie to troche formalność, ide i dowiaduje się że moje dziecko jest zdrowe taką mam nadziejeno ale że TŻ moze isc ze mną no to się opłaca bo i tak chciałam z nim iść na 3d Dużo z nas jest ostatnio bez kasy taki czasy, ale juz wiele razy pisałam że dziecko wcale nie kosztuje aż tyle ile kazdy myśli, bo można wszystko kupić bardzo po kosztach i jest to 9 miesiecy na odkladanie. Dziecko moze kosztować nawet majątek płacą za jedne bodziaki 30 zł a za wózek 3500 zł, ale miłość nie kosztuje a to jest najważniejsze
|
|
|
|
|
#1958 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dedra- to mi przybliżyłaś kolor Ja mam np 7/4 połączone z 7/43 Miedziany złoty w tonacji średniego blondu
|
|
#1959 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1960 |
|
Raczkowanie
|
dziewuszki
wlasnie wrocilam z zielarskiego i pomieszalam te wszystkie zielska do tych ziolek i wyszlo mi tyle, ze caly swoj blok tym nakarmie takze jakby ktoras chciala to podziele sie chetnie, tylko za przesylke bedzie musiala zaplacic chociaz mysle, ze to groszowe sprawy )
|
|
|
|
#1961 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki,
ja jestem ale jakoś ostatnio ma gorszy czas. Nie wiem co mi jest... Czekam na wakacje, ale ceny z kosmosu. Lunka wiesz, ze ja Cie kocham?? Każda Twoja wiadomość jest dla mnie mega radosna.... p.s. ja też biore Acard... Wkleje Wam moj wpis na innym wątku: Zaczełam czytać o przyjomwaniu acardu i w sumie sie na niego zdecydowałam. Po pierwsze dlatego, ze mam żylaki w wieku 26 lat po drugie brałam tabsy anty przez 8 lat po kolejne bolały mnie żyły w samolocie. Teraz jestem w szoku bo wziełam ulotke do reki i czytam, ze lek zapobiega agregacji płytek krwi. Zrobiłam wielkie oczy bo wpisująć w google agregacja płytek wyskakuje mi pierwszy link w którym czytam: Agregacja płytek krwi, zlepianie się płytek krwi
Jakie jest moje zdziwienie kiedy planujac ciaże okazało się, ze mam za mało płytek krwi i zosały zlecone dokładne badania i okazało się, ze krwinki sie ze soba zlepiaja. Wiedziałam, ze te płtyki sie agreguja i uprzedzili mnie, ze powinnam miec inaczej je liczone (nie pamietam na jaki sposób) bo w normalnych wynikach będzie ich bardzo mało lub będzie małopłytkowość! Moj kolega lekarz wszytsko ki potwierdził i polecił lekarza, który sie zajmuje takimi ciązami. Chyba wybiore jego zamiast wczesniejszego lekarza... Cytat:
Ja jestem za..spotkanie dobra rzecz! |
|
|
|
|
#1962 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widzisz, z tą krwią Twoją to dobry trop. Idź do tego lekarza, nie zaszkodzi a może pomóc. ![]() Co do klubu to czekam jeszcze na inne dziewczyny i będziemy zakładać. |
|
|
|
|
#1963 |
|
Wtajemniczenie
|
Ojej, Dziewczyny... znowu naprodukowałyście tyh postów
Przeleciałam pobieżnie i za wszystkie niebawem testujące trzymam kciuki ![]() Lunka, jak super że już po usg i że wszystko dobrze Dzidziol pięknie nam ciotkom machaA ja Kochane Wam powiem, że psychicznie to już na skraju jestem Nie było mnie od soboty, bo w niedzielę wylądowałam w szpitalu Krwawienia mi się nasiliły, a tym które pojawiło mi się z soboty na niedzielę w nocy byłam przerażona... było tak obfite i do tego potem sączyło się do rana. Rano stwierdziłam, że nie ma żartów, bo kolejnej takiej nocy nie zniosę... a może i dziecko też W szpitalu gdy mnie zbadali, lekarz powiedział, że z dzidzią wszystko ok a to krwawienie to jakiś nowy krwiak A przypominam Wam, że w piątek byłam u mojej gin i powiedziałą, że żadnego krwiaka nie ma, że pękają mi słabe naczynka No nic... Położyli mnie na oddziale, kazali odstawić lutkę i dostałam dupka. Stwierdziliu mnie poronienie zagrażające. Było 1 małe krwawienie w nd i pon. Ale oprócz tego cały czas dość obfite brązowe brudzenia. Zbadali mnie we wtorek - usg i szyjka... Matko, jak mnie ten lekarz okrutnie wymęczył... ryczeć mi się chciało, tak mi brzuch wydusił... I bałam się, że we wtorek powtórka z rozrywki... No ale wczoraj na obchodzie lekarz stwierdził że leżę dalej a badnie dziś. Dziś oczywiście wynik badania taki jak w niedz i poniedz - tzn. stwierdzili dużo czekoladowego śluzu (jak to uroczo nazwali ) Tyle, ze to to wiedziałam sama, bo widzę co mam na wkładce... Tyle, że lekarz dziś oznajmił, gdy razem z drugim wpatrywali się w moją szyjkę, że te plamienia, to musząbyć z małej nadżerki, którą u mnie stwierdzili Nikt mi nigdy nadżerki nie stwierdził... Poza tym - nie wiem, może się nie znam, ale czy przy nadżerce bolałoby podbrzusze? Co ma piernik do wiatraka? Przecież ona jest usytuaowana na ściance szyjki 2-3 cm nad ujściem. Kurde... tylko mętlik w głowie mam... 3 różnych lekarzy i 3 różne diagnozy Dostałam receptę na dupka i gynalgin... 60zł w aptece zostało ... no i dotarłam o 12stej do domu Z tym, że nie wiem czy to dobrze... Lekarz powiedział, że jak chcę to mogę nadal leżeć, ale tabletki dostanę te same w szpitalu co i w domu, więc mogę iść do domu i gdyby coś się nasilało to wrócić... Echhh... jeszcze tylko 2 dni tego pechowego 13stego tygodnia... Niech już się zacznie 14sty
|
#1964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1965 |
|
Zadomowienie
|
Mokka, właśnie o Tobie myślałam dziś, bo coś Cię nie było parę dni. Kochana, ależ Ty masz od górkę z tą ciążą. Wiecznie stres. Współczuję Ci bardzo. Cieszę się, że dzidziolek jest cały i zdrowy. A co się strachu najadłaś to mogę się tylko domyślać. Trzymaj się zdrowo i ciepło. Będę o Was myślała. No i nie daj się! Maluszek jest silny i przetrwa wszystko. 13 tydzień się zaraz skończy i będzie już tylko lepiej.
|
|
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
Ojeju Mokka kochanie
![]() Pociesza mnie u Ciebie to że cały czas masz plamienia krawienia itp. a mimo to dzidziol zdrowy! Więc wierzę że skoro 13tc i jest coraz silniejszy to tak już zostanie ![]() Z tego co kojarze nadżerka może powodować bóle brzucha bo zawsze mnie zastanawiało właśnie co ma piernik do wiatraka ![]() Kurcze nic nie moge poradzić... trzymaj się i pisz jak będziesz miała tylko głupie myśli to Cie zaraz zagadamy Musi być dobrze! Kocurku odpowiedziałam Ci na wątku AM przed chwilą |
|
|
|
#1967 |
|
Rozeznanie
|
Mokka- współczuję Ci i tych krwotoko-plamień i pobytu w szpitalu i tych męczących badań. Najważniejsze, że jesteś znów w domku. Wypoczywaj sobie i nie stresuj się! No i często do nas zaglądaj- a my już podniesiemy Cię na duchu
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
Mokka bardzo mi przyrko, ze masz takie przezycia. Myślę, że wszystko będzie dobrze
|
|
|
|
#1970 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pytałam gina i moge brać dupka od 12 dnia.Czyli on na pewno nie chamuje owulki?przepraszam ze pytam ale to dla mnie bardzo ważne prosze o odpowiedz
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1972 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Należałoby raczej sprawdzić, czy jest owu i jeśli jest to lutek ewentualnie na wzmocnienie fazy lutealnej. Cytat:
super!Cytat:
Raczej brałabym od owu, o ile ją na pewno masz. Chociaż Dupkiem nie powinnaś zablokować owu .. Mokka
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2012-09-12 o 15:37 |
|||
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
zawsze mialam miesiączki 7 dni + kilka dni przed miesiączką plamienie , a teraz pierwszy raz od roku nie mialam zadnego plamienia a sama miesiączka skróciła sie i zubożała o jakies 30-40 %
|
|
|
|
#1974 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak samo bym robiła gdybym miała takie możliwości, ale mieszkam w mniejszym mieście (też na zach. ) i ta kasa.. całe szczęście, że nie wszyscy mają taki niefart jak ja i że możesz na własną rękę się badać i leczyć, a nie jedynie liczyć na NFZ ![]() Cytat:
Hm,no ja najbliższą wizytę mam u nowego lekarza właśnie jakoś na starcie 13go tyg. więc wychodzi na to, że chyba 1wszy termin bad. genetycznego mi przepadnie Ale w tym drugim terminie mam nadzieję można sprawdzić to co przy pierwszym + dodatkowe sprawy? Orientujesz się? Czy może coś co widać między 11-13 potem już nie można tego stwierdzić? A3/4D i genetyczne czym się właściwie różnią to też nie wiem, zielona jestem i zaraz będę googlować, bo stres mnie zaczyna dusić, że nic nie wiem i poprzegapiam i będzie..![]() Z kosztami... jesteś zupełną kopią mnie w tym poglądzie, że to miłość jest tu najważniejsza.. a laska z innego forum co ma synka 2 letniego wydała na wózek 2500zł jak to przeczytałam, to padłam, co za rozrzutność! Z odkładaniem tez masz zupełną rację, szkopuł w tym, że ja przez tę epilepsję, małe miasto i brak znajomości i prawa jazdy (przez zdrowie) mimo wyższego wykształcenia nie mogę znaleźć pracy, mam coraz czarniejsze myśli, że nawet nie załapię się na zasiłek macierzyński jeśli lada moment nie załapię się do jakiejś robotyCytat:
a przecież jestem w ciąży.. i boję się co będzie potem bo to był jeszcze początek ciąży.. a później.. Acard w ciąży wolno? Zazdroszczę Ci rady w postaci znajomego lekarza, może mój nowy gin. będzie bardziej przejęty i będzie się starał wszystko doprowadzać do jak najlepszego poziomu.. eh, ja nie mam na kogo liczyć, czuję się z tymi moimi wszystkimi problemami zdrowotnymi sama.. ehh ![]() Cytat:
Innego typu zmartwienia mamy, ale doskonale Cię rozumiem.. Jesteś silna, dasz sobie radę, a Twój fasolinek na pewno jest silny po mamusi Też czekam z utęsknieniem końca 13 tyg. dla większej spokojności.. A z tą zmianą luteiny na dupka to jakie dali Ci uzasadnienie? Ja na Luteinie dlatego mnie to zaciekawiło Silniej podtrzymuje czy co?
Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem ![]() Edytowane przez partytura Czas edycji: 2012-09-12 o 16:24 |
||||
|
|
|
#1975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana ja miałam 140 i skierowanie na konsultacje do hematologa. Zrobiła mi dodatkowe badania i na ich podstawie stwierdziła, ze płytki sie po prostu sklejaja(agregacja). Nie musisz miec tego samego...ale warto na to zwrócic uwagę. |
|
|
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
U nas koniec starań w tym cyklu, wczoraj poprzytulaliśmy się i wszystkie znaki na ziemi wskazują ze wczoraj była owu, więc jeśli będzie fasolka, to pewnie chłoptaś
(szczerze, to wolałam dziewczynkę, no ale pierwsze to może być i chłoptaś ) za równy tydzień-19.09 zatestuję, @ mam mieć 22.09, ale 20.09 wyjeżdżam na 2-dniowe szkolenie i chcę wiedzieć wcześniej czy mogę wieczorem pójść na grzańca, czy tylko na soczek o ile 3 dni przed @ nie będzie za wcześnie i coś wyjdzie. Czy któraś testuje też wtedy
|
#1977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślałam zawsze, ze to podobne hormony (progesteron), tylko pod inną nazwą... Czyzbym była w błędzie Może któraś z dziewczyn sie orientuje? Mnie na wstępie lekarz i polożna, która mnie przyjęla i robiła wywiad spytali" 'a dlaczego lekarzprzy takich dolegliwościach przypiał luteine a nie duphaston?"... I to mnie bardzo zastanowiło...Ale dziś w aptece pomyślałam, że jeśli to są podobne leki, to moja gin po prostu chciala oszczędzić moją kieszen - 30szt luteiny kosztuje 15zł... a 20szt duphastonu 45zł! masakra
|
|
#1978 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A test może Ci nie wyjść bo będzie za wcześnie
|
|
#1979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze, szkoda że od razu po seksie nie można sprawdzić czy nie jest się w ciązy
|
|
#1980 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a co mieli namyśli mówiąc ze zdziwieniem "przy takich dolegliwościach"? Pewnie wspominałaś nie raz co Ci jest, ale nie umiem połączyć i mam sklerozę, za duży natłok informacji na forum..A co do ceny.. Brałaś doustną luteinę? Bo ja moją mam refundowaną i płacę 3,2zł ale ja mam dopochwową.. ceny mnie zszokowały! Na moim pudełku też ponad 29zł, ale nie płacę tyle za to i dzięki Bogu, bo mi 2 opakowania starczają tylko na 15 dni i to by było 60zł na 15dni
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.

) jak zobaczyłam tańczącego dzidziola to chyba serce mi staneło
USG przez brzuch
wiec TŻ narazie nie mówie, chyba że zapyta, lub nas poniesie, wtedy było by najlepiej
no ale powoli dociera do mnie że faktycznie będę miała dzidziusia, nie tylko w brzuchu ale i na zewnątrz co oczywiście wydaje mi się piękne i przerażające 

Wstyd pytać,ale lepiej pytać i się dowiadywać niż.. to są wycyrklowane terminy na dane badania, że byłby za duży o 4 dni? Ja nie mam o tym pojęcia, a mi też tygodnie gonią...Boże, muszę się uświadomić!!

a tam nic, biały śluz
Przyłaz małpo i spadaj jak najszybciej! 

Przeleciałam pobieżnie i za wszystkie niebawem testujące trzymam kciuki 
Nie było mnie od soboty, bo w niedzielę wylądowałam w szpitalu

Hm,no ja najbliższą wizytę mam u nowego lekarza właśnie jakoś na starcie 13go tyg. więc wychodzi na to, że chyba 1wszy termin bad. genetycznego mi przepadnie