Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-12, 15:43   #2581
bishonka
Raczkowanie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

No to zdecyduje się na spodnie w moim starym rozmiarze.
To początek 5 miesiąca a przytyło mi się 3,5 kg więc nie ma jeszcze tragedii.
Z resztą mama mnie pociesza że dopiero to mnie rozwali
Po mnie widać (nie wliczając brzuszka) że uda mi przybrały i po buzi,mam bardziej okrągłą a teraz to już pyza się robię.
Ostatnio swojego zagadałam o tym że pyza się robię a jego komentarz nie zapomniany ...Eh przesadzasz,taka mała butelka od gazu
bishonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 15:51   #2582
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Kurcze, mi to nic nie dolega od samego poczatku.
Zadnych mdlosci, wymiotow, biegunek, zatwardzen...
Az czasem powatpiewam, ze w ciazy jestem.
hehe, dobre, To chyba powinnaś się cieszyć, że nic Ci nie dolega Cieszyć się dobrą formą i już. Każdy organizm inny. Ja w zasadzie od początku ciąży też nie miałam uciążliwych dolegliwości za wyjątkiem notorycznym spaniem w pierwszym trymestrze i cieszę się, że ominęły mnie te wszystkie mdłości, wymioty itp. Wcale nie mam ochoty sprawdzać jak to jest

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Śliczna Ty i brzusio piękniusi
Ja czuje się teraz mega nieatrakcyjnie i w ogóle jakoś tak ... jak wirujące gówno w klozecie
Uff.. Mocne, bardzo oryginalne porównanie, skąd żeś to wymyśliłażeby zaraz gówno i do tego wirujące,
Stary 2012-09-12, 15:52   #2583
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Śniło mi się, że był już styczeń i mieliśmy już dzidziusia

Był ważony, mierzony, pobierali krew, a on w ogóle nie płakał i lekarze zaniepokoili się tym, a właściwie to ja zwróciłam im na to uwagę, ze coś jest nei tak.
Mi się wczoraj śniło że Blanka się urodziła właśnie już teraz we wrześniu, ale była bardzo duża i jak szłam z nią na spacer w wózku to już wstawała
Dzisiaj natomiast śniło mi się że zaczęłam rodzić i też 22 tc- okazało się że dostałam skurczy dlatego że pojawiło się w brzuchu drugie dziecko i wyopychało to pierwsze u musieli je oba wyjąc. No i miałam dwie córeczki z tym że jedna była podobna do...owcy ale nic pokochałam jak swoje tylko że od razu po porodzie wypuścili mnie do domu i ja się nimi opiekowałam, przychodzili ludzie oglądać małe i nikt mi nie powiedział że one nie oddychają, dopiero sama się zorientowałam że coś jest nie tak- a to były lalki... i ja tak strasznie płakałam aż mi ktoś uświadomił że to tylko sen

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Miałam dodać ostatnio fotki śpioszków, które kupiłam w SH, ale zapomniałam o tym, więc dodaję teraz. Po 2zł/szt, naprawdę idealny stan. Najbardziej podobają mi się te czerwone.
No i mój brzusio w 21. tygodniu - duuuży jest już, mam 98cm w nim. Dorównuję już prawie mojemu TŻowi. Masakra. A co to będzie później?
Jaki śliczny brzuś no i ubranka równiez, takie mięciutkie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

Poza tym przyszedł mi ten kombinezonik misio ale piękny jak nowy żadnej skazy nic achhh
No i zobaczcie jaką licytacje dzis wygrałam http://allegro.pl/show_item.php?item=2610901759
ooo jaki ładny

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak piszecie o tych wszystkich tabletkach to mi się od razu przypomina jak mój szwagier zjadł mojej siostrze tabletki dopochwowe bo myślał że to na ból głowy.
Jeszcze się pochwalił że mu pomogło.
A jak siostra wybuchła śmiechem i powiedziała "to dopochwowe baranie "
Uciekł do garażu i do wieczora nie wychodził.

Mój kolego też zjadł kiedyś czopki od gorączki bo myślał ze się połyka.
Jeszcze stwierdził że dziwne jakieś bo tak mu się do zębów przyklejało jak krówka ciągutka .
no padłam !
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
oo nareszcie udało mi sie dodac zdjęcie.. w klubie nie wchodziło :/
wczoraj taka ładna pogoda, a dziś....
Ja również widziałam na Fb dodam po raz kolejny że "lubię to"

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej nie mam czasu na nadrabianie bo wzięłam się za porządki w szafach z czego zrobił się jeszcze większy bałagan ale jak już poukładałam, to tak ładnie

Wklejam Wam fotki wczorajszych zakupów: 1. spodenki H&M z ciucha za 8 zł, sweterek chyba NEXT (schowałam, a nie chce mi się wyciągać) za 9 zł. Też z ciucha. Stan idealny, jak nówki tylko na fotkach trochę gorzej wyszło... I czapeczka którą odkopałam z Karinki - mam do tego szaliczek i rękawiczki. Za całość wtedy dałam chyba 68 zł, ale ślicznie wyglądała a czapusia cieplusia była
O jakie śliczne, i czapeczka szczególnie mi się podoba
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 15:55   #2584
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Bookeh, bardzo ladnie wygladasz

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Ja akurat co do figury nie narzekam - przybywa mi tylko cm w brzuszku, reszta bez zmian.
Ale moja twarz - cos okropnego!! Wysypuje mnie strasznie :/
Ja w sumie też nie narzekam. Podobnie jak u Ciebie cm przybywają tylko w brzuszku Co do cery to nawet mam wrażenie, że mi się poprawiła. Właściwie nigdy nie miałam kłopotów z cerą, ale teraz jest lepiej i nawet włosy mniej mi się przetłuszczają. Także u mnie pozytywy
Stary 2012-09-12, 15:58   #2585
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Łoooooooooo, jaka sexy mamuśka...

Cytat:
No to zdecyduje się na spodnie w moim starym rozmiarze.
To początek 5 miesiąca a przytyło mi się 3,5 kg więc nie ma jeszcze tragedii.
Z resztą mama mnie pociesza że dopiero to mnie rozwali
Po mnie widać (nie wliczając brzuszka) że uda mi przybrały i po buzi,mam bardziej okrągłą a teraz to już pyza się robię.
Ostatnio swojego zagadałam o tym że pyza się robię a jego komentarz nie zapomniany ...Eh przesadzasz,taka mała butelka od gazu
Dobre, dobre, mój TŻ mówi, że jak pamperek wyglądam

Kobitki, napiszcie czy można melisę w ciąży pić, bo tak mnie ojciec wkur..., że chyba go zabiję dzisiaj.
Stary 2012-09-12, 16:43   #2586
mala_19kw
Zakorzenienie

Witam się dziewczyny w 21 tygodniu wczoraj byłam u ginekologa,no i wstępnie znam płeć moje przeczucia się najprawdopodobniej sprawdziły jak obstawiacie?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 16:48   #2587
maluchna30
Zadomowienie

http://www.youtube.com/watch?v=xXNOR...eature=related

Uwielbiam, ach uwielbiam...Kocham Cię mamo!!!

Edytowane przez maluchna30
Czas edycji: 2012-09-12 o 16:51
maluchna30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 16:54   #2588
ewulkaaa
Wtajemniczenie

dziewczyny, a jak to u was z rozstępami? pojawiły wam się już jakieś? i co stosujecie, żeby się nie pojawiły?

ja odkąd się dowiedziałam, że jestem w ciąży to smaruję się kremami przeciw rozstępom, a od początku 4 miesiąca 2 razy dziennie: rano kremem, a wieczorem oliwką... i co? właśnie zauważyłam pierwsze rozstępy na pośladkach... fakt że malutkie, ale co z tego? one są! a miało ich nie być!

Blanc Sanctum i Bokeh: pięknie wyglądacie w ciąży!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013

Edytowane przez ewulkaaa
Czas edycji: 2012-09-12 o 16:58
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 16:56   #2589
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Witam się dziewczyny w 21 tygodniu wczoraj byłam u ginekologa,no i wstępnie znam płeć moje przeczucia się najprawdopodobniej sprawdziły jak obstawiacie?
Dziewczynka?

Dziewczyny, dzięki za brzuszkowe komplementy. Mi też przybywa tylko w brzuchu i w piersiach, nogi i twarz wciąż takie same, więc chyba nie jest źle. Za to ta pryszczyca na twarzy doprowadza mnie do białej gorączki, ale co zrobić...

Bokeh, ślicznie Ci w takim kolorze i brzusio też piękny, wciąż mamy podobnej wielkości, przynajmniej tak mi się wydaje.

Ewulka, u mnie nic a nic. Pilnuj skóry, żeby nie była ani trochę sucha.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-09-12 o 16:58
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 17:12   #2590
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny, a jak to u was z rozstępami? pojawiły wam się już jakieś? i co stosujecie, żeby się nie pojawiły?

ja odkąd się dowiedziałam, że jestem w ciąży to smaruję się kremami przeciw rozstępom, a od początku 4 miesiąca 2 razy dziennie: rano kremem, a wieczorem oliwką... i co? właśnie zauważyłam pierwsze rozstępy na pośladkach... fakt że malutkie, ale co z tego? one są! a miało ich nie być!

U mnie się nie pojawiły. Ja stosuję krem baby dream taki różowy z rossmana co dziewczyny kiedyś polecały, ale nie wiem czy to od tego kremu,(bo nieraz zapominam) czy raczej po prostu ich u mnie nie ma (przynajmniej na razie)
Stary 2012-09-12, 17:17   #2591
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Mi się wczoraj śniło że Blanka się urodziła właśnie już teraz we wrześniu, ale była bardzo duża i jak szłam z nią na spacer w wózku to już wstawała
Dzisiaj natomiast śniło mi się że zaczęłam rodzić i też 22 tc- okazało się że dostałam skurczy dlatego że pojawiło się w brzuchu drugie dziecko i wyopychało to pierwsze u musieli je oba wyjąc. No i miałam dwie córeczki z tym że jedna była podobna do...owcy ale nic pokochałam jak swoje tylko że od razu po porodzie wypuścili mnie do domu i ja się nimi opiekowałam, przychodzili ludzie oglądać małe i nikt mi nie powiedział że one nie oddychają, dopiero sama się zorientowałam że coś jest nie tak- a to były lalki... i ja tak strasznie płakałam aż mi ktoś uświadomił że to tylko sen

Jaki śliczny brzuś no i ubranka równiez, takie mięciutkie
Dziękuję.

A co do snu, to rozwalił mnie na łopatki i przebił o głowę mój sen o amputowanej za ciasto nodze.

Co do rozstępów, to pamiętajcie, że teraz nasza skóra jeszcze nie jest przeciążona, brzuszki dopiero zaczynają rosnąć i tak naprawdę to się później okaże, czy one będą, czy nie (rozstępy). Ale u wielu moich znajomych czy w rodzinie było tak, że jak kobiety miały rozstępy, to zaczynały się nawet w 4. miesiącu pojawiać, więc można mieć nadzieję, że ich nie będzie, skoro jeszcze nie ma.
Stary 2012-09-12, 17:26   #2592
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
hehe, dobre, To chyba powinnaś się cieszyć, że nic Ci nie dolega Cieszyć się dobrą formą i już. Każdy organizm inny. Ja w zasadzie od początku ciąży też nie miałam uciążliwych dolegliwości za wyjątkiem notorycznym spaniem w pierwszym trymestrze i cieszę się, że ominęły mnie te wszystkie mdłości, wymioty itp. Wcale nie mam ochoty sprawdzać jak to jest
Ja tam sie bardzo ciesze.
Tylko wiesz jak to jest - od razu mysle, że ze mna cos nie tak skoro nie mam tych wszystkich dolegliwosci, o ktorych tu pisalyscie

Cytat:
Ja w sumie też nie narzekam. Podobnie jak u Ciebie cm przybywają tylko w brzuszku Co do cery to nawet mam wrażenie, że mi się poprawiła. Właściwie nigdy nie miałam kłopotów z cerą, ale teraz jest lepiej i nawet włosy mniej mi się przetłuszczają. Także u mnie pozytywy
Z wlosami mam tak samo
Ale z cera zawsze walczylam, a teraz to juz w ogole...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 17:26   #2593
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję.

A co do snu, to rozwalił mnie na łopatki i przebił o głowę mój sen o amputowanej za ciasto nodze.

Co do rozstępów, to pamiętajcie, że teraz nasza skóra jeszcze nie jest przeciążona, brzuszki dopiero zaczynają rosnąć i tak naprawdę to się później okaże, czy one będą, czy nie (rozstępy). Ale u wielu moich znajomych czy w rodzinie było tak, że jak kobiety miały rozstępy, to zaczynały się nawet w 4. miesiącu pojawiać, więc można mieć nadzieję, że ich nie będzie, skoro jeszcze nie ma.
Jo, a bywa też tak że pod koniec samiutkiej ciąży wychodzą albo po porodzie(słyszałam o takich przypadkach) obyśmy nie miały, chociaż w cuda u siebie nie wierzę ;]

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 17:36   #2594
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ja nie mam rozstepow, a nic nie stosuje, bo zapominam ale mam ten balsam babydream i musze sie z nim przeprosic w koncu.

Ej zmiescilam sie w spodnie sprzed ciazy w 6tym miesiacu!!!!! Wierzcie mi, ze myslalam, ze przytyje jak nie wiem, a poki co idzie mi tylko w brzuch. Masakra, jestem w takim szoku hehe. Najlepsze, ze normalnie sie zapielam, lacznie z guzikiem.

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Black zapomnialam, naprawde piekny brzucholek masz

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 17:37   #2595
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję.

A mnie się śniło, że jakaś babka urodziła dziecko, a ono wyglądało jak ikonka z wizażu, o tak
Stary 2012-09-12, 17:46   #2596
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ślicznie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Ja nie mam rozstepow, a nic nie stosuje, bo zapominam ale mam ten balsam babydream i musze sie z nim przeprosic w koncu.

Ej zmiescilam sie w spodnie sprzed ciazy w 6tym miesiacu!!!!! Wierzcie mi, ze myslalam, ze przytyje jak nie wiem, a poki co idzie mi tylko w brzuch. Masakra, jestem w takim szoku hehe. Najlepsze, ze normalnie sie zapielam, lacznie z guzikiem.

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Black zapomnialam, naprawde piekny brzucholek masz
U mnie nie ma szans w nic nie wchodze bo brzuszek nisko juz sie zaczyna zaraz nad wzgórkiem ale ciazowe mam XS i mi leca czasem
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 17:52   #2597
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
dziewczynka?

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 18:13   #2598
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Co do spodni, ja bym nie przesadzała z rozmiarami, brać taki jaki się zazwyczaj nosiło, bo jak na moje oko to one i tak są ciut większe niż zwykłe w danym rozmiarze. Ja nosiłam zawsze 34 i ciążowe też mam w takim rozmiarze, kupiłam je już dawno chyba jakoś w lipcu choć brzuszek był jeszcze mało widoczny, teraz brzuszek jest widoczny i spodnie są ok. Brzuszek rośnie a gumka w spodniach się rozciąga i nic mnie nie ciśnie.
Nie wiem jak to u Was, ale ja jakoś masakrycznie nie tyje, po prostu mam coraz większy brzuch stąd problemy czasem z dopasowaniem ubrań, ale tylko brzuch mi rośnie, a reszta jak była tak jest no oczywiście za wyjątkiem cycków, które są zdecydowanie większe niż przed ciążą ale to mi akurat pasuje.
ooo to i u mnie tak to wygląda brzusio rośnie- cycki też , reszta stoi w miejscu może tylko trochę tyłek się zwiększył, ale tu akurat mąż wnieboziety jutro mam wizyte, więc sie dowiem jak stoi sprawa z wagą

Cytat:
Zastanawiam się nad kupnem jakiegoś dresiku dla mojego Krzysia, przeglądam allegro ale jakoś nie znajduję nic fajnego, no cóż muszę jeszcze poszperać, może się coś trafi.

A teraz chyba przyszła mi ochota na placki ziemniaczane, także zmykam obierać ziemniaki
ja robiłam wczoraj, mężusiowi tak na nie ślina ciekła..... nigdy za nimi nie przepadałam, a wczoraj chyba z 7 zjadłam, popiłam maślanką truskawkową i obiad był jak ta lala

Cytat:
dziewuszka ?

Cytat:

Ja na razie nic nie zauważyłam, a oglądałam się niemalże przez lupe
odkąd pamiętam codziennie po kąpieli smarowałam się balasami nawilżającymi, teraz też nigdy nie zaniedbuję tego rytuału. Ponadto w czasie kapieli robie sobie masaż szorstką stroną gąbki, skóra taka fajniutka się robi po tym
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 18:16   #2599
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Ja tam sie bardzo ciesze.
Tylko wiesz jak to jest - od razu mysle, że ze mna cos nie tak skoro nie mam tych wszystkich dolegliwosci, o ktorych tu pisalyscie

Ja też nie mam żadnych dolegliwości ciążowych i też się cieszę
A pytałam się mojej lekarki czy dużo ma takich jak ja, to mówiła, że tak pół na pół.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 18:21   #2600
bokeh
Zakorzenienie

http://allegro.pl/show_item.php?item=2612335512 dziewczyny znów zalicytowalam tzn snajper snajper mnie zrujnuje.... Najlepsze jak okaze sie chlopak
Stary 2012-09-12, 18:26   #2601
LadyWhisper
Zakorzenienie

Haha bokeh wariatko faktycznie Ty jeszcze plci nie znasz
Mnie tez snajper zrujnuje cos czuje, chyba bede musiala pakiet dokupic bo mi na bank nie starczy hehee. Czekam jeszcze na koniec dwoch aukcji i sie pochwale

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 18:28   #2602
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Ja na razie nic nie zauważyłam, a oglądałam się niemalże przez lupe
odkąd pamiętam codziennie po kąpieli smarowałam się balasami nawilżającymi, teraz też nigdy nie zaniedbuję tego rytuału. Ponadto w czasie kapieli robie sobie masaż szorstką stroną gąbki, skóra taka fajniutka się robi po tym
Ja też tak robię, również polecam ten sposób. Dobra do tego jest gąbka z Biedry za 85gr, bo z jednej strony jest naprawdę szorstka, niemal peelinguje skórę.

Bokeh, śliczniusia kurteczka! Chyba nastawiasz się na dziewczynkę raczej, co? Uważaj na przeczucia, u mnie były z dupy , chociaż teraz jestem megaszczęśliwa z tego powodu.

Ja czekam na ciuchy dla mojej malutkiej od siostry, nie wiem, co ona tam ma, a czego nie ma, a chciałabym już się dowiedzieć...
Stary 2012-09-12, 18:31   #2603
ilkas
BAN stały

Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2612335512 dziewczyny znów zalicytowalam tzn snajper snajper mnie zrujnuje.... Najlepsze jak okaze sie chlopak
wiem coś o tym bo właśnie się wkręciłam w tego snajpera i ciągle szukam nowych aukcji masakra.
dzisiaj wygrałam http://allegro.pl/disney-tygrysek-ne...611795914.html
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 18:37   #2604
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też tak robię, również polecam ten sposób. Dobra do tego jest gąbka z Biedry za 85gr, bo z jednej strony jest naprawdę szorstka, niemal peelinguje skórę.

Bokeh, śliczniusia kurteczka! Chyba nastawiasz się na dziewczynkę raczej, co? Uważaj na przeczucia, u mnie były z dupy , chociaż teraz jestem megaszczęśliwa z tego powodu.

Ja czekam na ciuchy dla mojej malutkiej od siostry, nie wiem, co ona tam ma, a czego nie ma, a chciałabym już się dowiedzieć...
No slodziutka jest, a co do gabki to ja tak robilam na celulit, to niby znikal ale zylki mi wychodzily
Stary 2012-09-12, 18:52   #2605
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny a jak kupujecie spodnie ciążowe to bierzecie takie na już czy
"z zapasem" (chodzi i wymiary )
Bo nie wiem jakie wybrac.Niby jest napisane ze posłużą zarówno na początek ciąży jak i na koniec.
No właśnie,ale obwód uda rozciąga się tylko na jakieś 2 cm a nie wiem czy mi więcej nie przybędzie .Nie planuje ale różnie może być.
Taki sam rozmiar!!!

Bokeh Black super brzusie. Bokeh co narzekasz, że Twój mały??? Wielki ciążowiec już
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 19:00   #2606
elllmi
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
a ja wklejam tort Pavlowej- który ostatnio robiłam, bardzo dobry ale trzeba szybko zjeść bo beza się rozpuszcza
dziewczyny jakie globulki można brać w ciąży? zmieniłam proszek i tak mnie cipka swędzi że oszaleje
jak jestem pojedzona po obiedzie, to taki torcik
co do globulek, to ja miałam jeszcze niewykorzystane globulki Clotrimazolu i powiedziała mi ginka, że mogę

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
to chyba i ja musze się zaoptarzyc w ten krem, bo mnie zaczyna swędziec po kazdym razie, chociaz mąż wypucowany, aż pachnie
czasem jest tak, że partner też powinien się leczyć, bo ty możesz być zdrowa, a on cię zarazi

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
no ale najważniejsze,że już widać światełko w tunelu, od jutra wchodzi do nas do domu ekipa wykończeniowa
ale macie fajnie; u nas dopiero fundamenty się zrobiły i gdzie to jeszcze do końca

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Mój Tzt ostatnio dostal od mojej gin tabletki haha flumycyon, bo ciagle te infekcje to moze ja jego zarazilam pozniej mialam spokoj a pozniej on znowu mnie wiec nei wiem, na wszelki wypadek mu dala
mój też to ostatnio zażywał, jak ja miałami infekcję, bo miałam jeszcze zapas sprzed ciąży, a że tego nie mogłam to on dostał

Cytat:
ale jesteś śliczna ciężarówka

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość

No i mam pytanie do połówkowego usg.
Według internetu, to powinno się zrobić między 18 a 22 tc. Mnie gin zapisał dopiero na 1 października, a to będzie już 24 tc. Powiedział, że wtedy najlepiej wszystko widać. Czy to nie za długo Zastanawiam się nad płatnym usg 3d, ale sama nie wiem... No i chciałabym już poznać kto tam w brzuchu siedzi, bo strasznie ciekawa jestem.
a mi powiedzilie w gabinecie gdzie zapisywałam się na połówkowe, że najlepiej między 22 a 24 tyg

Cytat:
ja miałam rozstępy na udach i pośladkach po okresie dojrzewania, kiedy szybko urosłam i przytyłam, a potem schudłam; a nowych ciążowych jeszcze nie mam, ale raczej mam skórę podatną, więc raczej mnie nie minie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ja ciągle chodzę w spodniach sprzed ciąży, bo nie mam jeszcze innych a że wszystkie są niskie, to spokojnie się pod brzuchem zapinam, tylko jak siedzę 8 godzin za biurkiem to zaczyna cisnąć

Cytat:
cudne to

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 19:02   #2607
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
dziewczynka?
Otóż wygląda na to że będzie SYNEK Ale wiadomo wszystko może się zdarzyć więc mówię najprawdopodobniej Wszystko jest ok,rozwinięte prawidłowo,wazy 360g
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 19:07   #2608
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
Otóż wygląda na to że będzie SYNEK Ale wiadomo wszystko może się zdarzyć więc mówię najprawdopodobniej Wszystko jest ok,rozwinięte prawidłowo,wazy 360g
pięknie, gratulacje

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 19:11   #2609
elllmi
Zakorzenienie

dziewczyny, które mają BEXE - mozna do tego wózka zamontować fotellik Maxi Cosi? bo czytam i czytam i nie widzę

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 19:20   #2610
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje

bokeh pieknie wygladasz uwielbiam Twoj kolor wlosow

Wiecie co dziewczyny? A ja mam jakies glupie wkrety Z jednej strony ciesze sie, ze Gabi bedzie miala siostre, imie wstepnie wybrane (jak uslyszalam jak mloda wymawia Lili to odplynelam ) a z drugiej strony nadal czuje, ze to moze jednak chlopak I ze lekarz przeciez zerknal tam doslownie na 15 sekund wiec latwo mogl nie zauwazyc siusiaka Az jestem zla sama na siebie ale chyba nie wytrzymam i dla swietego spokoju wybierzemy sie jeszcze gdzies prywatnie, moze za jakis miesiac.

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości