|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
Cytat:
|
|
#2702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo inaczej dalej będzie Ci chowac z powrotem.
|
|
#2703 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny.
U mnie na obiad dzisiaj leczo i ryba po grecku. ![]() Jakoś mnie tak przpiliło na cebule choć wzdęcia mam nie z tej ziemi po niej ![]() Dzisiaj to mam lenia dopiero pogoda taka że spałam do 10 i gdyby nie psy (szczekaczka im się włączyła) to spałabym dalej .Kalinka dzisiaj znów skacze po brzuchu
|
|
|
|
#2704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie jestes dziwna, teściowa powinna wykazać troszke zrozumienia, przecież nie jesteś jakąś głupią gąską która się jej panoszy w kuchni tylko chcialabyś normalnie żyć. ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
|
|
#2705 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój znowu ze słodyczy tylko sledzie także jak coś zrobie na słodko to sama jem Cytat:
no to mi zrobiłas smaka na całe popołudnie.... jutro bede na zakupach jedzeniowych to na pewno bede robic tylko ja w ilościach co najmniej dwumiskowych |
||
|
|
|
#2706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brzuszek imponujący
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj jade odebrac w koncu plaszczyk ciazowy
ostatni raz jak go mierzylam to wygladalam jak w namiocie ale mysle, ze na ciaze bedzie idealny
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też dziś mam wizytę o 17.45. Będzie słuchanie serduszka i badanie szyjki. Wczorajsze wyniki wyszły nawet ok, morfologia poprawiła się od ostatniego badania, krzywa cukrowa też wyszła fajnie patrząc na normy. I pozbyłam się tych cholernych drożdży z moczu.
|
|
|
|
#2709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2710 | ||
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za życzenia
Dziewczyny gratuluję zdanych egzaminów/poprawek! ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Chyba wiem od czego mam te rewolucje - zupa kalafiorowa może śmietana, którą dolałam, jadłam ją 2 dni i to jedyne czego mąż nie jadł. Jeszcze może mleko, więc dzisiaj rezygnuję z tych 2 rzeczy i zobaczymy co będzie. Mam nadzieję tylko, że to nie jakaś grypa jelitowa.
|
|
#2711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2712 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama nie miała i ja też liczę że może tak samo będzie u mnie, chociaz smaruję się zapobiegawczo baby dream z rossmana wlaśnie.
|
#2714 |
|
Rozeznanie
|
U mnie niestety już się pierwszy skubaniec pojawił ale potraktowałam go kremem perfecta mama i na razie się schował. Normalnie smaruję sie oliwką na zmianę z baby dream
|
#2715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie moja mama miała, moja siostra (Dwa porody) nie ma ani jednego. Ja też się smaruje, dwa razy dziennie kremem z pharmaceris na rozstepy albo rano krem a wieczorem olwika, no nic, jak wyjdą to trudno, nic na to nie poradzę teraz, robie tyle ile mogę. A co do tego baby dream to ja nie mogę znieść tego zapachu ohyda.
|
|
#2717 |
|
Rozeznanie
|
Zjadłam małą kanapkę i chyba żołądek mi zaczyna normalnie pracować, zobaczymy.
---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Lecę laski, mąż wrócił ![]() ![]() trzymajcie się
|
#2718 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
A skierowanie do pumonologa miałam właśnie ze względu na kaszel no i to że u mnie w rodzinie prawie wszyscy astmę mają.
|
|
#2720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulację ![]() Cytat:
|
|
#2721 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na katar rób inhalacje z rumianku. Dobrze przeczyszcza. ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Ja właśnie po obiadku. Dziś zjadłam wyjątkowo późno, bo na ogół to jem wczas. W końcu zdecydowałam się na krupnik i upiekłam kurczaka w piekarniku i smażone ziemniaczki też w piekarniku. Do tego zrobiłam buraczki z chrzanem i śmietaną. Teraz to już pojadłam. Popijam ciepłą herbatkę. Na zewnątrz wciąż i niezmiennie pada i pada i padać nie przestaje. Pewnie nie długo złapie mnie jakaś drzemka. Chyba już czas pomyśleć nad jakimiś butami na jesień a może nawet i na zimę, no i to samo kurtka. Może bardziej płaszczyk. Sama nie wiem. Kurtka taka narciarska w sumie jest więc może się nada, także chyba płaszczyk prędzej.
|
|
#2722 |
|
Rozeznanie
|
Podczytuję Was, ale wszystkiego nie daję rady na bierząco
Głupio to powiedziałam. Fakt, obydwoje denerwujemy się przed tym ślubem, w dodatku jak pomyślę o jego ojcu to szlag mnie trafia, to po prostu nie jest dobry człowiek ten jego ojciec i straszny cham i egocentryk. Jeszcze mam 38,5 stopnia gorączki, łeb jak sklep, katar i gardło chore, a TŻ cały czas stękał, że taka jakaś zdupniała jestem Wiem, że nerwy nerwami, ale i tak głupio się zachowujemy. Przepraszam, że tak wchodzę, nie odniosę się do Waszych problemów, tylko się żalę, ale gdzieś muszę to zrobić, żeby rozładować ciśnienie. Bo inaczej kłębią mi się w głowie durne myśli, że on i tak mnie wy.ch.uja, ja się pewnie zaraz rozwiodę, że tak pokłócę się z jego ojcem i przez nerwy stracę dziecko |
|
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
Nomen - z gorączką w te pędy do lekarza!!!!!!! Ty masz 38,5 a Maluch jeszcze więcej!!!!!!!
Nerwy przed ślubem normalka, ja też wysiadałam nerwowo, zobaczysz, że wszystko będzie ok ![]() Tak jak wam obiecałam wrzucam wylicytowane rzeczy dla Piotrunia ![]() Za sweterek i bluzę 30zł z przesyłką
|
#2724 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ślub to zawsze są emocje, stres. My ludzie już tak mamy, że najczęściej właśnie w nerwach wypowiadamy słowa, których potem żałujemy. Jeśli ślub w sobotę, to ja proponuję zabrać się szybciutko za zdrówko, bo przecież z gorączką na swój ślub?? Noi w ogóle to nie dobrze dla dziecka. Masz jeszcze czas na kurowanie. Będziesz zdrowa to i lepsze samopoczucie będzie. Krok drugi, pogadaj z TŻtem, wyjaśnijcie sobie niepotrzebne nieporozumienia, jeśli macie wejść w nowy etap życia, to chyba warto rozpocząć go w zgodzie?? Jemu na pewno też na tym zależy.I tak w ogóle to co to za myśli o rozwodzie, o stracie dziecka. Wypluj te słowa zaraz i w ogóle nie dopuszczaj takich myśli do siebie!!! Brać ślub i myśleć od razu o rozwodzie?? a o dziecku to już w ogóle..dzidziusia urodzisz pięknego i zdrowego i tak masz myśleć ![]() ![]() ![]() Powodzenia szczerze życzę, zrelaksuj się.
Edytowane przez Basia_Bogusia Czas edycji: 2012-09-13 o 15:59 |
|
|
|
|
#2725 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do ślubnych nerwów współczuję. Ja jakaś taka nie do życia jestem, przespałam się 2h, ale co to jest, jak spałam w nocy tylko dwie. Jeszcze mąż nerwy mi szarpie, zaraz z pracy wróci i zobaczę co będzie. |
||||
|
|
|
#2726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro mam wizyte u gina. Mam nadzieje, ze zrobi mi usg (ostatnio nie bylo) i dowiem sie czy wszystko gra. Przez ten brak ruchow zaczynam juz fiksowac... |
|
|
|
|
#2727 |
|
Rozeznanie
|
Lady, ten jasny sweterek jest po prostu cudowny, uroczy. Bardzo mi się podoba.
|
#2728 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Lenova - również gratuluję! Planujesz teraz wziąć sobie dziekankę na rok czy jak to zamierzasz rozwiązać? ehhh, mi się ostatnio śniło, że zmarłam podczas porodu a że brat TŻa z żoną starają się już od dwóch lat o dziecko, to mój mąż po mojej śmierci im oddał naszą Anią i ja tak strasznie krzyczałam i prosiłam go, żeby jej nie oddawał, że przecież da sobie radę, ale on mnie nie słyszał straszny był ten sen, normalnie aż mi się płakać chce jak o tym myślę Cytat:
), a w dniu ślubu tak się pokłóciliśmy, że cały dzień się do siebie nie odzywaliśmy goście nam "gorzko, gorzko" a my przecież się do siebie nie odzywaliśmy! co do pogrubionego: widzę, że masz wyobraźnię katastroficzną równie dobrze rozwiniętą jak moja też zawsze takie głupoty przychodzą do głowy, ale pamiętaj: to tylko głupoty! przecież wiadomo, że bierze z Tobą ślub bo cię kocha i chce z Tobą być, a nie dlatego, żeby się z Tobą rozstać ![]() Także duuużo siły i spokoju przed ślubem życzę! ps. a wy bierzecie kościelny z normalnym weselem? bo jakoś nie pamiętam przepraszam!
Anulka 2.02.2013 Edytowane przez ewulkaaa Czas edycji: 2012-09-13 o 16:05 |
|||
|
|
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
nomenklatura, faktycznie glupio wyszlo, ale przeciez obydwoje jestescie zdenerwowani.
Skontaktuj sie z nim przed sobota, nie dosc, ze masz stresy zwiazane ze slubem, to jeszcze dochodza te miedzy Wami. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-09-13 o 16:05 |
|
|
|
#2730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak że macie czas nie stresujcie się
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

bo inaczej dalej będzie Ci chowac z powrotem.
22.05.2008
14.08.2011
choć wzdęcia mam nie z tej ziemi po niej
pogoda taka że spałam do 10 i gdyby nie psy (szczekaczka im się włączyła) to spałabym dalej .
szacun
no to mi zrobiłas smaka na całe popołudnie.... jutro bede na zakupach jedzeniowych to na pewno bede robic 

może śmietana, którą dolałam, jadłam ją 2 dni i to jedyne czego mąż nie jadł. Jeszcze może mleko, więc dzisiaj rezygnuję z tych 2 rzeczy i zobaczymy co będzie. Mam nadzieję tylko, że to nie jakaś grypa jelitowa.

Głupio to powiedziałam.
Fakt, obydwoje denerwujemy się przed tym ślubem, w dodatku jak pomyślę o jego ojcu to szlag mnie trafia, to po prostu nie jest dobry człowiek ten jego ojciec i straszny cham i egocentryk. Jeszcze mam 38,5 stopnia gorączki, łeb jak sklep, katar i gardło chore, a TŻ cały czas stękał, że taka jakaś zdupniała jestem 
na 8 musiałam być już na uczelni w związku z egzaminem, a studiuję 50km ode mnie
ale za to zdałam na 4,5
straszny był ten sen, normalnie aż mi się płakać chce jak o tym myślę