|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#69211 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści
Cytat:
Czy to możliwe, ze moje włosy nie lubią oliwy a lubią lniany? No i jutro też ma lać, więc poczytałam, żeby nie przeginac z nawilżaniem, stąd pomysł na proteinki. Teraz chnę ![]() Eloe - dziękuję, dziękuję, dziękuję I wszystkim włosomaniaczkom też, taka ilość mądrych artykułów... no szacun!
|
|
|
|
|
#69212 | |||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Prawoślaz był w sporej ilości produktów do stylizacji (głównie z zagranicy), więc coś na rzeczy jest na pewno. Może potrzeba nieco większego stężenia? Mam jeszcze pektynę Czeka i czeka na zastosowanie.Cytat:
Cytat:
Producent powinien zebrać nasze doświadczenia do opisu skutków ubocznych Cytat:
a produkty własnymi ![]() A można wiedzieć jakich? Cytat:
Cytat:
no i len - mamy przeczyszczenie Ale pomysł jest przedni!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#69213 |
|
Zakorzenienie
|
dostałam leki i mam zrobić badania za 2 miesiące, mam brać codziennie więc może źle go zrozumiałam i mam zbić poniżej 2
|
|
#69214 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Używam:fioletowej Isany: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,47494,hair-haarkur-asia-azjatycka-kuracja-do-wlosow.html maski Alterry: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,43114,haarkur-granatapfel-aloe-vera.html Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#69215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziewczyny, małe pytanie: czy macie jakieś sprawdzone produkty do stylizacji włosów w ciągu dnia? najchętniej jakiś pryskacz. całe życie pryskałam sprayem Shock Waves, ale ostatnio zajrzałam w skład, a tam oczywiście denat... próbowałam hydrolatem, ale wkurza mnie, że ma taki krótki termin ważności, no i trochę z tym zabawy. polecacie coś?
|
|
#69216 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ze zmyciem nie było problemu, poszło samą wodą. Chociaż podejrzewam, że gdybym to samo stężenie zaaplikowała na twarz to by było mniej wesoło ![]() Ja zawsze pytam dr Google o radę. Bo lekarz nie powie wszystkiego a ja wiem co mam z niego wyciągać. Nienawidzę podejścia typu spojrzenie i recepta - taka recepta nadaje się do śmieci. Cytat:
![]() Cytat:
Jak ja bym chciała kota. No ale w wynajmowanym nie będę męczyć zwierzaka. Czemu ja wcześniej nie zrobiłam żelu lnianego. Po maseczce na noc z jego dodatkiem mam takie mięciutkie i sprężyste loki. Po stylizacji tym bardziej |
|||
|
|
|
#69217 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Włosy podeschły, jakiegoś obciążenia dużego nie zauwazyłam na razie, włoski świeżutkie... dałam Joanne mrożącą - pierwszy raz...ależ to sie klei, alez trzyma! Ja chyba za dawno nie używałam stylizatorów ( z 10 lat). Fryzjerzy zawsze mieli mnie za ewenement, bo nie chciałam żadnej pianki, lakieru, lotonu i żadnego prostowania na szczotce.... |
|
|
|
|
#69218 | ||||||||||||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli ktoś przygarnie kolejnego, to za mnie, proszę. Będzie wirtualna adopcja TŻ nigdy się nie zgodzi, a ja bym chciała kociaka Cytat:
Zmieniam też pielęgnację w zależności od pory roku. Cytat:
Cytat:
![]() Moje kocię ma wieczne zapalenie pęcherza, ale mimo to się usmiecha. I ma jeden jedyny minus. Jest z gipsu ![]() Cytat:
Cytat:
Czekam na zdjęcie Cytat:
Kiedy pomyślę o swoich kłopotach ze skórą głowy sprzed wizażu, o włosach, skórze, problemach z rękami, to dochodze do wniosku, że zostając wyłacznie przy poradach dermatologów, na dziś pewnie miałabym przerobioną całą ofertę apteki, włosy obcięte króciutko i masę kremów na parafinie. A odpowiedź była taka prosta... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A ja lecę zmywać sezam na Hegronie. Będzie tylko odżywka do mycia (jak się sezam domyje, bo mam go pierwszy raz) i potem b/s, żel, suszenie. Zobaczymy, co powiedzą
|
|
#69219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mam ochotę czymś psikać to biorę gliss kura. ![]() Cytat:
Inaczej spuszą ? Jak myjecie włosy to czujecie czy są domyte z oleju czy nie ? Bo ja dopiero przy schnięciu odkrywam niedomycie. |
||
|
|
|
#69220 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A odżywki mieszam jakiś miesiąc, mniej więcej. Tzn. maska biovax + Garnier AiK (Biovax również wcieram z skórę głowy, Garnier AiK od uszu). |
|
|
|
|
#69221 |
|
Raczkowanie
|
Ja czuje od razu... inaczej włosy pod palcami czuć... wtedy na te miejsca biorę dodatkową porcje odżywki (myje odżywką). Nie zdarzyły mi sie niedomycia, ani po Babydrem fur mama, ani po oleju lnianym, ani po oliwie - choć z nią było najciężej, jakas tępa w usuwaniu jest....
|
|
|
|
#69222 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. Po zjedzeniu opakowania nie brałam się za następne i jak ręką odjął.
|
||
|
|
|
#69223 | ||
|
Zakorzenienie
|
o, a który to Gliss Kur? i nie ma tych wszystkich świństw, których nie lubimy? bo Gliss Kur nie kojarzy mi się jakoś szczególnie dobrze...
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#69224 | ||||||||||||||
|
|
Cytat:
Chociaż sporo dziewczyn stosowało Garnier AiK jako b/s. Tu na pewno nie ma rozwodnienia jak w przypadku Naturii czy Apteczki babuni, jednak naprawdę nie stawiałabym na odżywianie. Już szczególnie wtedy, gdy domykasz łuski. Cytat:
Takie slizgacze często się robią, gdy coś się psuje, ale w komplecie jest zawsze swąd. Chyba trzeba będzie namoczyć migdały ![]() Cytat:
![]() Zawsze przyjdzie przystojniak, gdy Eloe z oklapem na głowie ![]() Cytat:
Cytat:
Polecę oczywiście, jak to ja, Jantar (ale ten z buteleczki szklanej. Trzeba przelać). Glikol usztywnia wspaniale Wyschnie, odgnieciesz i sa loki Ale spore prawdopodobieńtwo spuszenia. Glikol to wszak humektant ![]() Wolę jednak coś bardziej odżywkowego czy kremowego do odświeżenia. Walka z puchem to u mnie podstawa, więc psikacz niweczy trudy. mam więc Tigi albo Naturię lnianą. Albo... żel aloesowy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na tę chwilę przyglądaj się włosom. Możliwe, że porowatość masz wysoką, więc trudno je obciążyć. Ja mam taką zasadę, że po olejach jest już lekko - więcej ekstraktów, mniej emolientów. Staram się tez zmyć odżywką i co najwyżej zostawić ją na dłużej. Choćby dziś - był sezam na Hegronie, potem mycie wodą i Hegronem. Zostawiłam na chwilkę. Płukanie zimna wodą. Tigi LP&P. Żel aloesowy. I tyle. Mogłabym ewentualnie dać Bingo 12 ekstraktów, uszłaby bez problemów i raczej bez obciażenia. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Znowu widac proteiny. Wielkoczasteczkowe... Cytat:
Cytat:
Mam dokładnie tak samo ![]() A naftę zmywałam 5-krotnie szamponem z siarczanem i nie domyłam i tak Sezam... zmywał się przecudnie! Wystarczyła woda i nieco Hegrona. Przemiły olej. I w Lidlu wersja Oleofarmu zimnotłoczona za 9,99 zł (a w tym tygodniu na dodatek -10% przy kasie Kupiłam 2 buteleczki).
|
|
#69225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to taki mniej fajny, dalej ma już taki spoko zmywalny i ma pq. I chyba każde psikadło z tej firmy tak ma. Ale moje końce lubią silikony. |
|
|
|
|
#69226 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dzięki za odpowiedź nt. kozieradki szukam sposobów na zatrzymanie wypadania włosów, ja też.. :/O! jakiś czas temu widziałam je w Tesco i zastanawiałam się co to za dziwoląg, o którym nawet na pielęgnacyjnym nigdy nie było ![]() Cytat:
![]() Cytat:
do żelu lnianego zastrzeżeń nie mam, ale mi się zwyczajnie już nudzi prawoślaz przynajmniej pachnie ładnie![]() Cytat:
tylko na razie nie miałam zbyt dużo czasu i okazji do testowania, teraz się więcej pobawię i zobaczę co wyjdzie z różnych kombinacji ![]() Cytat:
kupiłaś ją gdzieś stacjonarnie we Wrocławiu, czy przez neta?Mam w głowie pomysł na urywający-tyłek krem do stylizacji, tylko składników brak ![]() Cytat:
![]() [/QUOTE]
|
|
|
#69227 | |||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chociaż ostatnio głównie go jem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#69228 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
chyba już wiem, że przejdę się do Lidla, wszak kokosik mi się kończy. zresztą, olejowa przyjaciółka ma niedługo urodziny, może jej zrobię mały zestaw do włosów w prezencie
|
|
#69229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dalej coś tam mi wyskakuje przed @, ale jeden a nie 10. sama musiałam do tego dojść, bo oczywiście nigdy bym nie trafiła do odpowiedniego lekarza. A masz problem ze świeceniem czy ze wszystkim ? z szamponem to zawszę się domyje, ale odżywką to mam problem czy to odżywka taka śliska czy olej jeszcze. zawsze jak mam olej na głowie, to mnie znajomi gdzieś wołają. |
|
|
|
|
#69230 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ech, więc jak to jest z tymi proteinami? Lepiej zrezygnować i zobaczyć czy będzie lepiej? Już sama nie wiem jak eksperymentować...w każdym razie dziękuję Ci bardzo
|
|
|
|
|
#69231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie ze świeceniem nie jest źle - puder bambusowy z BU + siarkowa moc sprawiają się nieźle (a ten ostatni o dziwo mnie wcale nie wysusza), za to gorzej jest z wypryskami. najdziwniejsze jest to, że najwięcej ich na policzkach i schodzą w okolice brody, nos i czoło czyste, podobno tak wyglądają wypryski hormonalne... nasilają się w połowie cyklu i przed @ , a potem w trakcie i już po cera w dobrym stanie.odkąd olejuję (Bambino - wiem, parafina, ale jak skończę to kupię Hippa - wymieszana z rycynowym) to łojotok się znacznie zmniejszył, a i wypryski są mniejsze i jakby 'podsuszone', nie takie agresywne. już się cieszyłam, ale wczoraj byłam na oczyszczaniu u kosmetyczki i uświadomiłam sobie, że wciąż jestem na początku drogi przez mękę aj, tak się wyjęczeć chciałam, już koniec offtopu! Cytat:
|
|
#69232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zależy komu, nie każdy zrozumie Co ? olej ? będziesz smażyć frytki na włosach ? ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
- nie wygląda pani jak ktoś z problemem wypadania włosów - jak splotę włosy w warkocz to jest o połowę cieńszy. - nie ma się gęstych włosów całe życie ![]() nie wiem czy ktoś musi przyjść z prześwitami aby lekarz stwierdził, że mamy problem. |
||
|
|
|
#69233 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
one będą służyć jako d/s?ja jutro rozejrzę się w swoim Tesco ![]() Kurde, nie wiem co robić z tym moim skalpem.. odpadają jakby takie płaty skóry, masakra... nie jest to na pewno łupież.. ogólnie mam problemy ze skórą, częste reakcje alergiczne, wysuszenie itd, więc może od tego. Mam wizytę niedługo u alergologa, może się dowiem, bo dermatolog mnie zlał i wypisał tylko skierowanie.. Mam takie głupie pytanie Ile dajecie odżywki b/s na włosy do łopatek? Bo chyba wczoraj dałam za dużo i włosy takie nieświeże, mam wrażenie, że jutro będą przetłuszczone.Jaki olej polecacie na początek, żeby nie wysuszał ? Edytowane przez xyz7 Czas edycji: 2012-09-13 o 23:13 |
||
|
|
|
#69234 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mrs. Potter's z aloesem też jest proteinowy i ma nawilżacza - aloes, dlatego może puszyć. Lepsza do mycia jest moim zdaniem Isana z olejem Babassu. Wydaje mi się, że po prostu ten zestaw kosmetyków nie jest dla Ciebie, musisz szukać takiego co spodoba się włosom. Spróbuj do mycia ożywki Isany, zawsze jak pójdzie coś nie tak możesz jej używać jako d/s - fajnie wygładza włosy. Jako b/s wypróbuj Joanny Naturia do spłukiwania, obojętnie której. Do tego zastanów się nad stylizacją, może tam gdzieś popełniasz błąd dlatego są suszone cały czas? Cytat:
![]() Ja używam dwóch, pierwszy psikacz to Jantar + minikapka panthenolu + kapka oleju. Ten bardziej reanimuje zawijasy np. po spaniu. A potem psikacz z żelu. Mi też dobrze się reanimuje zawijasy Joanną Naturią b/s i z niej też możesz wyczarować psikacza tak jak z żelu jeżeli wolisz taką formę ![]() Cytat:
Cytat:
Ale ja mam dziwny nos bo mi żadne hinduskie zioła i oleje nie śmierdzą, a ładnie pachną A dla wielu dziewczyn są to zapachy nie do zniesienia.A w Lidlu to mają jeszcze w takiej fajnej cenie jakieś inne oleje? Ja wciąż szukam z migdałów ![]() Dzisiaj w Rossie u mnie nie było Isany z olejem z "bambusa" I nawet nie było dla niej pustego miejsca ani karteczki z ceną Była tylko jakaś żółta, czerwona i chyba fioletowa.
Edytowane przez Ignis00 Czas edycji: 2012-09-13 o 23:24 |
||||
|
|
|
#69235 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mogę rozwodnić sam panthenol? ewentualnie glicerynę?Cytat:
to skoro masz dziwny nos to nadal będę wierzyć, że mi się spodoba ![]() Cytat:
|
|
#69236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#69237 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Ignis00 Czas edycji: 2012-09-13 o 23:48 |
||
|
|
|
#69238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-09-14 o 00:00 |
|
|
|
|
#69239 |
|
Zakorzenienie
|
rossmannowa akcja 'wytępić loki'
|
#69240 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak jutro przelecę wszystkie rossy i nie znajdę to
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

niby glut, ale taki bardziej elastyczny..

kupiłaś ją gdzieś stacjonarnie we Wrocławiu, czy przez neta?