Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2308 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-13, 20:20   #69211
cyferki
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Ojej, siostra

Jak dla mnie to dośę lekka odżywka, może nie wystarczyć do właściwego zabezpieczenia.
U mnei sprawdzała się tylko lniana, choć ta z pokrzywą i ta z wrzosem pachniały cudnie
To oznacza zmiany w wilgotności, co może powodowac puch.
Czyli mamy suche powietrze, co tez moze powodowac puch.
To może oznaczać, ze w tym miejscu nie było optymalnego zabezpieczenia. Sama mam dokładnie ten sam problem, bo trudno mi tam dotrzeć z produktem.

Jak widzisz powodów może być sporo.
W FAQ znajdziesz krótką notkę o puszeniu z linkiem do całego postu blogowego o puszeniu. Narpawdę warto zerknąć (link też w 1. poście naszego wątka).

Acha - jeszcze jedno. Ponieważ nasze włosy to barometr, nie ma co przesadzać z wymaganiami idealnej gładkości dotyczącej braku puchu. To po prostu niemożliwe. Aureolka to zatem norma... co nie oznacza, ze nie warto z nią walczyć.
U mnie kończy się czas bez olejowania, więc i puchu będzie mniej

Obawiam się, ze przesadziłaś... Nie miałaś maksymalnego tłuszczu wieczorem?
Obciażone włosy moga nie chcieć się kręcić, więc nie ma co przedaszać. Lepiej by było - przy takim zestawie - myć szamponem (średnim z betainą kokamidopropylową) niźli odżywką.
Tlłuszczu nie miała, włoski w miarę, tylko jakieś takie nieujarzmione... nie wytrzymałam, po dzisiejszym deszczu znów mycie odżywką i do maski isana proteinkowej dodała 3 krople oleju lnianego. Własnie spłukałam po 2 godzinkach - co za zmiana! już przy spłukiwaniu było inaczej - jedna gładziuteńka tafla.

Czy to możliwe, ze moje włosy nie lubią oliwy a lubią lniany?
No i jutro też ma lać, więc poczytałam, żeby nie przeginac z nawilżaniem, stąd pomysł na proteinki. Teraz chnę
Eloe - dziękuję, dziękuję, dziękuję I wszystkim włosomaniaczkom też, taka ilość mądrych artykułów... no szacun!
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 20:28   #69212
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Najfajniejszy wyszedł jak zrobiłam go w dziwny sposób :P
łyżka rozdrobnionego korzenia prawoślazu (z apteki) + szklanka wody - gotowanie 10 minut. po tym czasie dorzuciłam łyżkę siemienia, gotowałam jeszcze 5 min i po ostygnięciu wyszło coś o zabawnej konsystencji niby glut, ale taki bardziej elastyczny..
jak próbowałam od razu ugotować prawoślaz + siemię to wyszła raczej woda niż żel. Chociaż w tym przypadku dałam dość mało siemienia, może to dlatego
Przeciekawe! Muszę wrócić do kręcenia własnych mazideł. Tak sie zakopałam w akcji denko, że nawet półprodukty wyczerpałam. Za to coraz mniej zapasów!
Prawoślaz był w sporej ilości produktów do stylizacji (głównie z zagranicy), więc coś na rzeczy jest na pewno. Może potrzeba nieco większego stężenia?
Mam jeszcze pektynę Czeka i czeka na zastosowanie.
Cytat:
a płukanka z samego prawoślazu działa mniej więcej jak lniana tylko trudniej z niego uzyskać coś chociaż trochę gęstawego...bawię się nim jeszcze i szukam najlepszego zastosowania
Ech, lniana prostowała mi włosy, więc nie mam na nią specjalnej ochoty

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
no wysyp, do tego jakoś nie chce minąć, myślę, że to na pewno od cp, bo także na plecach, szyi, a nawet przedramionach, a tam się raczej niczym nie smaruję

brałam najpierw 6 potem 4 dziennie
Sporo! U mnie 2 dziennie zmieniły cykl :kasny:
Producent powinien zebrać nasze doświadczenia do opisu skutków ubocznych

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Zawsze odżywki b/s mają więcej wody niż d/s?
nie mogą być za cięzkie, bo inaczej gwarancja przyklapu. Nadto zobacz jak zwykle są rozwodnione.
Cytat:
No i ja używam jako b/s odżywek, które producent uznał za d/s
Producenci chadzają własnymi ścieżkami a produkty własnymi
A można wiedzieć jakich?
Cytat:
A co przed nałożenie odżywki b/s domyka łuskę? Kwaśne płukanki, zimna woda? Coś jeszcze?
choćby stosowanie odżywki d/s o odpowiednim pH i nieprzetrzymywanie jej na włosach.
Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
To mi przypomina, ze mialam wam podrzucic pomysl. Doczytalam sie na jakims odchudzjacym forum, ze przy odchudzaniu dobrze jest pic wywary z nasion lnu i nasion racznika (to ten, z ktorego pozyskuje sie olej rycynowy) bo wydzielaja sluz, ktory daje uczucie sytosci. Od razu pomyslalam, ze moze na nasionach racznika daloby sie ugotowac zel, tak jak lniany. Nie wiadomo tylko jakie mialby wlasciwosci.
Dla chetnych do eksperymentowania, jesli znajda gdzies nasiona racznika w sprzedazy.
Edit: No prosze. Czlowiek sie nie zastanowi, nie mysli, tylko pisze glupoty. To z przemeczenia - wstalam dzis o 4:30 rano. To byly nasiona plesznika, nie racznika - duze sorry za pomylke.
Prawoślaz, babka płesznik no i len - mamy przeczyszczenie Ale pomysł jest przedni!

Cytat:
To mi przypomina, że kiedyś długo moczyłam migdały w wodzie (chciałam je zmiękczyć i zrobić z nich mleko roślinne). I chyba trzymałam je za długo, bo z wody zrobił się śluz, podobny do tego, który jest z nasion lnu
A nie pojawił się swąd?

Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość

To fota tych balsamów Alberto. Są różne wersje: jabłkowa, malinowa, truskawkowa, granatowa, borówkowa, miętowa, kokosowa, pomarańczowa... Jeśli chodzi o skład, to różnią się tylko rodzajem ekstraktów. W moim Tesco były tylko: malinowa, borówkowa, jabłkowa i chyba miętowa (a przynajmniej tak pachniała). Wzięłam tę, która odpowiadała mi najbardziej pod względem zapachu - malinowa
Sotsowałam na wyjazdowych występach jagodową (sporo antyoksydantów). Całkiem rześka. Do mycia się nie sprawdziła, ale po delikatnym szamponie owszem

Cytat:
Napisane przez Enilis Pokaż wiadomość
Eloe77 zauważyłam na Twoim wizażu w KWC że masz ten produkt https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-kokosowy.html w "ulubieńcach" że tak powiem. Gdzie go kupujesz?
W EPI przy ul. Swobodnej.

Cytat:
Napisane przez cyferki Pokaż wiadomość
Po wczorajszej zmianie pielęgnacji na dzisiejszej mżawce miałam fajne prawie-loczki:0 Tyle, ze pusz niesamowity przy tym. Chyba przegięłam, widac mix - oliwa, potters aloesowy i isana babassu nie idą w parze.
Moim zdaniem za ciężko...
Cytat:
Bez olejowania był potters do mycia a potem dodałam do Maski Isany 2 krople oleju lnianego.
Potrzymam godzinę, dam Joaśkę pokrzywową i zobaczymy, czy dobrze zrobiłam... bo jutro też ma padać....
Na pewno będzie lżej Włosy powinny złapać oddech, choć prawdopodobne też obciążenie.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 20:28   #69213
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Osoba starająca się, powinna mieć TSH w okolicach 1, a nie 2
dostałam leki i mam zrobić badania za 2 miesiące, mam brać codziennie więc może źle go zrozumiałam i mam zbić poniżej 2
Stary 2012-09-13, 20:34   #69214
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Producenci chadzają własnymi ścieżkami a produkty własnymi
A można wiedzieć jakich?
Jasne Używam:
fioletowej Isany: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,47494,hair-haarkur-asia-azjatycka-kuracja-do-wlosow.html
maski Alterry: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,43114,haarkur-granatapfel-aloe-vera.html

Cytat:
A nie pojawił się swąd?
Nie. A przynajmniej nie przypominam sobie tego. To było dawno temu

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
dostałam leki i mam zrobić badania za 2 miesiące, mam brać codziennie więc może źle go zrozumiałam i mam zbić poniżej 2
Może źle zrozumiałaś albo on coś mało zrozumiale powiedział. Zdecydowanie powinnaś zejść do 1-1,5
Stary 2012-09-13, 20:41   #69215
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Po wczorajszej zmianie pielęgnacji na dzisiejszej mżawce miałam fajne prawie-loczki:0 Tyle, ze pusz niesamowity przy tym. Chyba przegięłam, widac mix - oliwa, potters aloesowy i isana babassu nie idą w parze.
Miałam dziś nie myć głowy, ale to afro mnie dobijało. Bez olejowania był potters do mycia a potem dodałam do Maski Isany 2 krople oleju lnianego.
Potrzymam godzinę, dam Joaśkę pokrzywową i zobaczymy, czy dobrze zrobiłam... bo jutro też ma padać....
oj tak, skąd ja to znam... dzisiaj byłam puszkiem do potęgi. i akurat dzisiaj, gdy leje, a ja mam trampki, dżinsy, sweter i aureolę wokół głowy, musiałam iść z fajnym kolegą na lunch

Cytat:
[OFFTOP]Zgadzam się. Jak tylko coś mi się dzieje, rozmawiam z doktorem Google'm. To mój lekarz pierwszego kontaktu. Wiadomo, badań mi nie zrobi, obejrzeć mnie nie obejrzy, ale da jakieś wskazówki dotyczące mojej przypadłości. A jak żywy lekarz mnie zdiagnozuje, to doktor Google pozwoli mi sprawdzić, czy np. lekarz poinformował mnie o wszystkich możliwych metodach leczenia. Nie mówiąc o tym, że ja zawsze wolę naturalne metody leczenia, na które wielu lekarzy krzywo patrzy.[/OFFTOP]
podobno Google ma szybsze informacje na temat epidemii wybuchających w konkretnych regionach świata niż WHO

dziewczyny, małe pytanie: czy macie jakieś sprawdzone produkty do stylizacji włosów w ciągu dnia? najchętniej jakiś pryskacz. całe życie pryskałam sprayem Shock Waves, ale ostatnio zajrzałam w skład, a tam oczywiście denat... próbowałam hydrolatem, ale wkurza mnie, że ma taki krótki termin ważności, no i trochę z tym zabawy. polecacie coś?

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 20:43   #69216
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej, siostra Z powodu smrodu nie stosujuę jajek nawłosowo. Parafiny nie lubię na skórę i na włosy. Jestem bez niej szczęśliwsza

A tak notabene - dziś w moim radiu mówią o samodiagnozie za pomocą doktora Google... OK, sporo jest niebezpieczeńśtw, szkoda tylko, że wielu lekarzy ma w nosie porządny wywiad.
Czemu o tym piszę? Ano właśnie dlatego, że gdyby nie obserwacje własne i... internet, to nigdy bym się nie dowiedziała, o co chodzi. A od siarczanu i parafiny się zaczęło nie wyobrażam sobie teraz nie szukac w necie informacji, bo moje doświadczenia (najnowsze również) dowodza, że na dokładne informacje od lekarzy nie mam co liczyć. Coś tam dostanę, ale nie tyle, ile mi potrzeba.
Smutne i przykre.
Włosy nie zareagowały jakoś specjalnie na parafinę. Może dla tego, że w całej mieszance było jej niewiele. W mleczku była na 3 miejscu, 2 panthenol (9%), jeszcze rozrobiłam to z miodem i łyżeczką jogurtu i lnianym glutem, więc nawet nie da się określić czy ją lubią czy nie.
I ze zmyciem nie było problemu, poszło samą wodą.

Chociaż podejrzewam, że gdybym to samo stężenie zaaplikowała na twarz to by było mniej wesoło

Ja zawsze pytam dr Google o radę. Bo lekarz nie powie wszystkiego a ja wiem co mam z niego wyciągać.
Nienawidzę podejścia typu spojrzenie i recepta - taka recepta nadaje się do śmieci.
Cytat:
Ogólny powinien Ci dać skierowanie. Zwłaszcza, jak powiesz jakie masz objawy
Moja derm nie widziała problemu w TSH 2,88. No ale w całym miasteczku są 2, ona i taka, do której mam uraz bo doprowadziła moją twarz do masakry.

Cytat:
Ja jeszcze tylko sie pochwale, ze mamy drugiego kota. Przypomnialo mi sie, jak przeczytalam podpis Chatul.

Jak ja bym chciała kota. No ale w wynajmowanym nie będę męczyć zwierzaka.

Czemu ja wcześniej nie zrobiłam żelu lnianego. Po maseczce na noc z jego dodatkiem mam takie mięciutkie i sprężyste loki. Po stylizacji tym bardziej
Karmenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 20:43   #69217
cyferki
Raczkowanie

Cytat:

Na pewno będzie lżej Włosy powinny złapać oddech, choć prawdopodobne też obciążenie.
Hm... to co dać, żeby nie było za ciężko?
Włosy podeschły, jakiegoś obciążenia dużego nie zauwazyłam na razie, włoski świeżutkie... dałam Joanne mrożącą - pierwszy raz...ależ to sie klei, alez trzyma!
Ja chyba za dawno nie używałam stylizatorów ( z 10 lat).
Fryzjerzy zawsze mieli mnie za ewenement, bo nie chciałam żadnej pianki, lakieru, lotonu i żadnego prostowania na szczotce....
Stary 2012-09-13, 20:50   #69218
Eloe77

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Koncowki zabezpieczalam olejkiem arganowym do wlosow Alverde, czasem dawalam go tez na calosc zamiast Ziaji drugi raz, czasami tez nakladalam go na suche wlosy przed opalaniem
Ten olejek ma coś jeszcze, prawda?
Cytat:
Jako dodatkowe zabezpieczenie przed sloncem stosowalam mgielke z filtrem Balea
Czyli się psrawdza
Cytat:
dzis chce troche dopiescic wloski i chyba zaserwuje im jakas bogata maske na godzinke przed myciem
Smacznego włosom

Cytat:
Ja jeszcze tylko sie pochwale, ze mamy drugiego kota. Przypomnialo mi sie, jak przeczytalam podpis Chatul.
Bossski
Jeśli ktoś przygarnie kolejnego, to za mnie, proszę. Będzie wirtualna adopcja TŻ nigdy się nie zgodzi, a ja bym chciała kociaka

Cytat:
Czy Waszym włosom też się często zmieniają upodobania? Bo moje średnio co 2-4 tygodnie chcą dużej odmiany w pielęgnacji. Dlatego dość często muszę zmieniać zestawy kosmetyków, których używam.
każdorazowo niemal cdostają coś innego, by się nie znudziły. Coś tam się zmienia, coś ubywa, coś dochodzi.
Zmieniam też pielęgnację w zależności od pory roku.
Cytat:
Może ma to związek z sylikonami, których używam? Chociaż chyba nie powinno, skoro myję szamponem ze SLeS-em albo na zmianę czymś ze SLeS-em i czymś delikatniejszym?
Nie powinno mieć nic wspólnego. Ja swoim też czasem funduję silikon (ostatnio był amodimethicone po siarczanie), tak dla odmiany.
Cytat:
[OFFTOP]Cudo
Moje Kocię właśnie śpi w szufladzie [/OFFTOP]
skoro lubi
Moje kocię ma wieczne zapalenie pęcherza, ale mimo to się usmiecha. I ma jeden jedyny minus. Jest z gipsu

Cytat:
Napisane przez wiew Pokaż wiadomość
Umyłam włosy odżywką Mrs Potter's z aloesem, sporo mi jej zeszło, nie wiem, może nie potrafię się nią obsługiwać Włosy strasznie się puszyły (bardziej niż zwykle), nie chciały się tworzyć w ogóle fale, więc zrezygnowałam, może zbyt szybko.
A nakładałaś coś po tej odżywce?
Cytat:
Co do odżywki b/s, po prostu mieszam Garnier AiK z maską biovax (od jakiegoś czasu)
Od jakiego czasu mieszasz odżywki?
Czekam na zdjęcie
Cytat:
[OFFTOP]Zgadzam się. Jak tylko coś mi się dzieje, rozmawiam z doktorem Google'm. To mój lekarz pierwszego kontaktu. Wiadomo, badań mi nie zrobi, obejrzeć mnie nie obejrzy, ale da jakieś wskazówki dotyczące mojej przypadłości. A jak żywy lekarz mnie zdiagnozuje, to doktor Google pozwoli mi sprawdzić, czy np. lekarz poinformował mnie o wszystkich możliwych metodach leczenia. Nie mówiąc o tym, że ja zawsze wolę naturalne metody leczenia, na które wielu lekarzy krzywo patrzy.[/OFFTOP]
No właśnie... Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości!
Kiedy pomyślę o swoich kłopotach ze skórą głowy sprzed wizażu, o włosach, skórze, problemach z rękami, to dochodze do wniosku, że zostając wyłacznie przy poradach dermatologów, na dziś pewnie miałabym przerobioną całą ofertę apteki, włosy obcięte króciutko i masę kremów na parafinie. A odpowiedź była taka prosta...
Cytat:
Tlłuszczu nie miała, włoski w miarę, tylko jakieś takie nieujarzmione... nie wytrzymałam, po dzisiejszym deszczu znów mycie odżywką i do maski isana proteinkowej dodała 3 krople oleju lnianego. Własnie spłukałam po 2 godzinkach - co za zmiana! już przy spłukiwaniu było inaczej - jedna gładziuteńka tafla.
Lniany mało co wnika, dużo mniej niż oliwa, więc możliwe, że to własnie ona zawiniła. Pozostaje Ci jednak do sprawdzenia jeszcze Alterra (alkohol!) i Isana z babasu oraz Potters
Cytat:
Czy to możliwe, ze moje włosy nie lubią oliwy a lubią lniany?
Jak moje?
Cytat:
No i jutro też ma lać, więc poczytałam, żeby nie przeginac z nawilżaniem, stąd pomysł na proteinki. Teraz chnę
Proteinki tylko z emolientami. Pamiętaj!
Cytat:
Eloe - dziękuję, dziękuję, dziękuję

A ja lecę zmywać sezam na Hegronie. Będzie tylko odżywka do mycia (jak się sezam domyje, bo mam go pierwszy raz) i potem b/s, żel, suszenie.
Zobaczymy, co powiedzą

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-09-13, 21:17   #69219
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
oj tak, skąd ja to znam... dzisiaj byłam puszkiem do potęgi. i akurat dzisiaj, gdy leje, a ja mam trampki, dżinsy, sweter i aureolę wokół głowy, musiałam iść z fajnym kolegą na lunch

dziewczyny, małe pytanie: czy macie jakieś sprawdzone produkty do stylizacji włosów w ciągu dnia? najchętniej jakiś pryskacz. całe życie pryskałam sprayem Shock Waves, ale ostatnio zajrzałam w skład, a tam oczywiście denat... próbowałam hydrolatem, ale wkurza mnie, że ma taki krótki termin ważności, no i trochę z tym zabawy. polecacie coś?
A u mnie lało i zero puchu. Później się od poduszek zrobił, bo jak taka pogoda, to ja cały dzień w okolicy łóżka.

Jak mam ochotę czymś psikać to biorę gliss kura.
Cytat:
No właśnie... Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości!
Kiedy pomyślę o swoich kłopotach ze skórą głowy sprzed wizażu, o włosach, skórze, problemach z rękami, to dochodze do wniosku, że zostając wyłacznie przy poradach dermatologów, na dziś pewnie miałabym przerobioną całą ofertę apteki, włosy obcięte króciutko i masę kremów na parafinie. A odpowiedź była taka prosta...

Proteinki tylko z emolientami. Pamiętaj!

A ja lecę zmywać sezam na Hegronie. Będzie tylko odżywka do mycia (jak się sezam domyje, bo mam go pierwszy raz) i potem b/s, żel, suszenie.
Zobaczymy, co powiedzą
A ja bym miała twarz w bliznach i nie wiem czym jeszcze. A teraz się nawet nie świeci. Tylko który dermatolog poleciłby mi nawilżanie i olej dla tłustej skóry ? Banalne a pomogło

Inaczej spuszą ?

Jak myjecie włosy to czujecie czy są domyte z oleju czy nie ?
Bo ja dopiero przy schnięciu odkrywam niedomycie.
Stary 2012-09-13, 21:19   #69220
wiew
Przyczajenie

Cytat:
A nakładałaś coś po tej odżywce?
Od jakiego czasu mieszasz odżywki?
Czekam na zdjęcie
Z tego co pamiętam to Garnier AiK + b/s Balsam z Apteczki Babuni
A odżywki mieszam jakiś miesiąc, mniej więcej. Tzn. maska biovax + Garnier AiK (Biovax również wcieram z skórę głowy, Garnier AiK od uszu).
wiew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 21:22   #69221
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
A
Ja czuje od razu... inaczej włosy pod palcami czuć... wtedy na te miejsca biorę dodatkową porcje odżywki (myje odżywką). Nie zdarzyły mi sie niedomycia, ani po Babydrem fur mama, ani po oleju lnianym, ani po oliwie - choć z nią było najciężej, jakas tępa w usuwaniu jest....
Stary 2012-09-13, 21:34   #69222
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
W bydgoskim Tesco extra są 2 rodzaje masek Bingo. Odżywki Alberto mają bardzo wysoko pantenol i ekstrakty. Silikony są 2 lotne. Wstawię skład, jak wrócę do domu
Bydgoszczanka!

Cytat:
no wysyp, do tego jakoś nie chce minąć, myślę, że to na pewno od cp, bo także na plecach, szyi, a nawet przedramionach, a tam się raczej niczym nie smaruję

brałam najpierw 6 potem 4 dziennie
Ja brałam 4 dziennie. Zanim zaczęłam brać tabletki miałam cere prawie idealną, bez wyprysków i tak po kilku dniach od pierwszej dawki - puff, wysyp straszny . Po zjedzeniu opakowania nie brałam się za następne i jak ręką odjął.
Stary 2012-09-13, 21:41   #69223
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Jak mam ochotę czymś psikać to biorę gliss kura.
o, a który to Gliss Kur? i nie ma tych wszystkich świństw, których nie lubimy? bo Gliss Kur nie kojarzy mi się jakoś szczególnie dobrze...

Cytat:
A ja bym miała twarz w bliznach i nie wiem czym jeszcze. A teraz się nawet nie świeci. Tylko który dermatolog poleciłby mi nawilżanie i olej dla tłustej skóry ? Banalne a pomogło
to korzystając z offtopu: ile czasu Ci ta terapia zajęła? bo ja miesiąc robię OCM i efekty niby jakieś tam są, ale bardziej niby niż są

Cytat:
czuję pod palcami, że są tłustawe. najlepiej to wychodzi przy szamponach oczyszczających, bo po nich zawsze włosy są tępe, a jak nałożysz olej to ewidentnie czuć, że coś się z nich nie zmyło

Stary 2012-09-13, 22:10   #69224
Eloe77

Jak zawsze - ewenement u Chatul Chociaż sporo dziewczyn stosowało Garnier AiK jako b/s.
Tu na pewno nie ma rozwodnienia jak w przypadku Naturii czy Apteczki babuni, jednak naprawdę nie stawiałabym na odżywianie. Już szczególnie wtedy, gdy domykasz łuski.
Cytat:
Nie. A przynajmniej nie przypominam sobie tego. To było dawno temu
Szkoda Takie slizgacze często się robią, gdy coś się psuje, ale w komplecie jest zawsze swąd. Chyba trzeba będzie namoczyć migdały
Cytat:
dylematy kręconowłosej
Zawsze przyjdzie przystojniak, gdy Eloe z oklapem na głowie
Cytat:
podobno Google ma szybsze informacje na temat epidemii wybuchających w konkretnych regionach świata niż WHO
To już jest straszne, jeśli prawdziwe...
Cytat:
dziewczyny, małe pytanie: czy macie jakieś sprawdzone produkty do stylizacji włosów w ciągu dnia? najchętniej jakiś pryskacz
Uwielbiałam Baleę do loków (zapach ), ale to w Dojczach dostępne.
Polecę oczywiście, jak to ja, Jantar (ale ten z buteleczki szklanej. Trzeba przelać). Glikol usztywnia wspaniale Wyschnie, odgnieciesz i sa loki Ale spore prawdopodobieńtwo spuszenia. Glikol to wszak humektant
Wolę jednak coś bardziej odżywkowego czy kremowego do odświeżenia. Walka z puchem to u mnie podstawa, więc psikacz niweczy trudy. mam więc Tigi albo Naturię lnianą. Albo... żel aloesowy

Cytat:
Włosy nie zareagowały jakoś specjalnie na parafinę. Może dla tego, że w całej mieszance było jej niewiele. W mleczku była na 3 miejscu, 2 panthenol (9%), jeszcze rozrobiłam to z miodem i łyżeczką jogurtu i lnianym glutem, więc nawet nie da się określić czy ją lubią czy nie.
I ze zmyciem nie było problemu, poszło samą wodą.
A to nic dziwnego. Skoro pantenolu masz 9%, to wody blisko 90%... Cała reszta wychodzi w stężeniach nawet poniżej 0%...
Cytat:
Chociaż podejrzewam, że gdybym to samo stężenie zaaplikowała na twarz to by było mniej wesoło
Prawdopodobne, choć w sumie mało. Z powodu powyżej.
Cytat:
Ja zawsze pytam dr Google o radę. Bo lekarz nie powie wszystkiego a ja wiem co mam z niego wyciągać.

Cytat:
Nienawidzę podejścia typu spojrzenie i recepta - taka recepta nadaje się do śmieci.
Strasznie mocno powiedziane... ale takie prawdziwe...

Cytat:
Hm... to co dać, żeby nie było za ciężko?
Na tę chwilę przyglądaj się włosom. Możliwe, że porowatość masz wysoką, więc trudno je obciążyć. Ja mam taką zasadę, że po olejach jest już lekko - więcej ekstraktów, mniej emolientów. Staram się tez zmyć odżywką i co najwyżej zostawić ją na dłużej. Choćby dziś - był sezam na Hegronie, potem mycie wodą i Hegronem. Zostawiłam na chwilkę. Płukanie zimna wodą. Tigi LP&P. Żel aloesowy. I tyle. Mogłabym ewentualnie dać Bingo 12 ekstraktów, uszłaby bez problemów i raczej bez obciażenia.

Cytat:
Kolejny przypadek
Cytat:
Inaczej spuszą ?
W skrócie rzecz ujmując - tak. Nadmiar protein prowadzi do wysuszenia i łamania włosów. Trzeba ich umiejętnie używać.
Cytat:
to czuć pod palcami. W miarę pielęgnacji nauczysz się to rozpoznawać i będziesz wiedziała, czy powinnaś sięgnąc po szampon, czy wystarczy odżywka, a może tylko woda.

Cytat:
Z tego co pamiętam to Garnier AiK + b/s Balsam z Apteczki Babuni
Znowu widac proteiny. Wielkoczasteczkowe...
Cytat:
A odżywki mieszam jakiś miesiąc, mniej więcej. Tzn. maska biovax + Garnier AiK (Biovax również wcieram z skórę głowy, Garnier AiK od uszu).
Poczekaj - mieszasz je razem, czy po prostu nakładasz wyżej Biowax, a niżej AiK?

Cytat:
Ja czuje od razu... inaczej włosy pod palcami czuć... wtedy na te miejsca biorę dodatkową porcje odżywki (myje odżywką). Nie zdarzyły mi sie niedomycia, ani po Babydrem fur mama, ani po oleju lnianym, ani po oliwie - choć z nią było najciężej, jakas tępa w usuwaniu jest....
Witaj w klubie Mam dokładnie tak samo
A naftę zmywałam 5-krotnie szamponem z siarczanem i nie domyłam i tak Podobnie z shea

Sezam... zmywał się przecudnie! Wystarczyła woda i nieco Hegrona. Przemiły olej. I w Lidlu wersja Oleofarmu zimnotłoczona za 9,99 zł (a w tym tygodniu na dodatek -10% przy kasie Kupiłam 2 buteleczki).

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-09-13, 22:15   #69225
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
o, a który to Gliss Kur? i nie ma tych wszystkich świństw, których nie lubimy? bo Gliss Kur nie kojarzy mi się jakoś szczególnie dobrze...
Ma na początku silikon i to taki mniej fajny, dalej ma już taki spoko zmywalny i ma pq. I chyba każde psikadło z tej firmy tak ma.
Ale moje końce lubią silikony.
Stary 2012-09-13, 22:18   #69226
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez horgen Pokaż wiadomość
narobiłaś ochoty na ten prawoślaz, czy to ma duże kawałki i łatwo się przecedzi?
Hmm...no niestety to są takie wióry, kawałki od sporych po drobinki :/ dlatego poza sitkiem używam jeszcze jakiejś szmatki do cedzenia.

Cytat:
Dla chetnych do eksperymentowania, jesli znajda gdzies nasiona racznika w sprzedazy.
Edit: No prosze. Czlowiek sie nie zastanowi, nie mysli, tylko pisze glupoty. To z przemeczenia - wstalam dzis o 4:30 rano. To byly nasiona plesznika, nie racznika - duze sorry za pomylke.
własnie,tylko gdzie by to kupić
dzięki za odpowiedź nt. kozieradki szukam sposobów na zatrzymanie wypadania włosów, ja też.. :/

Cytat:
To fota tych balsamów Alberto.
O! jakiś czas temu widziałam je w Tesco i zastanawiałam się co to za dziwoląg, o którym nawet na pielęgnacyjnym nigdy nie było

Cytat:
cudowny, piękny! zazdroszczę
Cytat:
Przeciekawe! Muszę wrócić do kręcenia własnych mazideł. Tak sie zakopałam w akcji denko, że nawet półprodukty wyczerpałam. Za to coraz mniej zapasów!
Mnie jakoś zapał do kręcenia minął, tylko ziółkami ostatnio miałam ochotę się pobawić do żelu lnianego zastrzeżeń nie mam, ale mi się zwyczajnie już nudzi prawoślaz przynajmniej pachnie ładnie
Cytat:
Prawoślaz był w sporej ilości produktów do stylizacji (głównie z zagranicy), więc coś na rzeczy jest na pewno. Może potrzeba nieco większego stężenia?
Oczywiście, do eksperymentów z nim zainspirował mnie blog Ajrisz i składy jakichś niedostępnych u nas kosmetyków
tylko na razie nie miałam zbyt dużo czasu i okazji do testowania, teraz się więcej pobawię i zobaczę co wyjdzie z różnych kombinacji
Cytat:
Mam jeszcze pektynę Czeka i czeka na zastosowanie.
Bardzo możliwe,że już pytałam,ale nie pamiętam... kupiłaś ją gdzieś stacjonarnie we Wrocławiu, czy przez neta?
Mam w głowie pomysł na urywający-tyłek krem do stylizacji, tylko składników brak
Cytat:
Ech, lniana prostowała mi włosy, więc nie mam na nią specjalnej ochoty
U mnie też powoduje wyprost,ale nie zawsze zależy mi na lokach, a do ujarzmienia puchu się nadała
[/QUOTE]
Stary 2012-09-13, 22:26   #69227
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Nie zdziwiłoby mnie to…

Cytat:
Moja derm nie widziała problemu w TSH 2,88. No ale w całym miasteczku są 2, ona i taka, do której mam uraz bo doprowadziła moją twarz do masakry.
Szkoły są różne, wielu lekarzy olewa to, że ktoś ma wyższe TSH, jeśli nie ma skutków ubocznych. Moim zdaniem, to słuszna taktyka. Ale jeśli objawy są albo możliwe, że dane objawy są od tarczycy, to jak można to zlekceważyć?

Cytat:
Zobaczymy, co powiedzą
Uwielbiam olej sezamowy Chociaż ostatnio głównie go jem

Cytat:
Jak zawsze - ewenement u Chatul Chociaż sporo dziewczyn stosowało Garnier AiK jako b/s.
Tu na pewno nie ma rozwodnienia jak w przypadku Naturii czy Apteczki babuni, jednak naprawdę nie stawiałabym na odżywianie. Już szczególnie wtedy, gdy domykasz łuski.
Rozumiem Nie stosuję tych odżywek w ramach odżywiania, więc nie ma problemu. A jak przy okazji choć trochę odżywią włos, to płakać nie będę

Cytat:
Szkoda Takie slizgacze często się robią, gdy coś się psuje, ale w komplecie jest zawsze swąd. Chyba trzeba będzie namoczyć migdały
A ten swąd jest bardzo wyczuwalny? Czy trzeba wsadzić nos w miskę, by coś poczuć? Bo szczerze powiedziawszy, nie wwąchiwałam się w tego gluta tylko od razy go wywaliłam
Stary 2012-09-13, 22:26   #69228
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
dylematy kręconowłosej
loki zdecydowanie powinny być jakoś unerwione, nie wiem, żeby wiedziały w każdym razie, kiedy trzeba się mieć na baczności!

Cytat:
Uwielbiałam Baleę do loków (zapach ), ale to w Dojczach dostępne.
Polecę oczywiście, jak to ja, Jantar (ale ten z buteleczki szklanej. Trzeba przelać). Glikol usztywnia wspaniale Wyschnie, odgnieciesz i sa loki Ale spore prawdopodobieńtwo spuszenia. Glikol to wszak humektant
Wolę jednak coś bardziej odżywkowego czy kremowego do odświeżenia. Walka z puchem to u mnie podstawa, więc psikacz niweczy trudy. mam więc Tigi albo Naturię lnianą. Albo... żel aloesowy
rozumiem, że większość tych rzeczy mogę sobie spokojnie przelać to małego psikacza i będzie ok? ewentualność puchu jeszcze jakoś przeżyję, bo właśnie zazwyczaj psikaczem walczę z 'oklapem', dlatego jakoś tak się w miarę uzupełniają

Cytat:
Sezam... zmywał się przecudnie! Wystarczyła woda i nieco Hegrona. Przemiły olej. I w Lidlu wersja Oleofarmu zimnotłoczona za 9,99 zł (a w tym tygodniu na dodatek -10% przy kasie Kupiłam 2 buteleczki).
sezam brzmi przesmacznie, jak pachnie? chyba już wiem, że przejdę się do Lidla, wszak kokosik mi się kończy. zresztą, olejowa przyjaciółka ma niedługo urodziny, może jej zrobię mały zestaw do włosów w prezencie

Stary 2012-09-13, 22:44   #69229
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
to korzystając z offtopu: ile czasu Ci ta terapia zajęła? bo ja miesiąc robię OCM i efekty niby jakieś tam są, ale bardziej niby niż są

czuję pod palcami, że są tłustawe. najlepiej to wychodzi przy szamponach oczyszczających, bo po nich zawsze włosy są tępe, a jak nałożysz olej to ewidentnie czuć, że coś się z nich nie zmyło
oj sporo. poprawiać zaczęło mi się po antybiotyku na twarz, nie pamiętam nazwy już, chyba na A., płyn, gorzki w smaku. Jakieś 4 lata temu. Później efekty podtrzymywałam epiduo, ale mnie wysuszał i szukałam sposobu na nawilżenie. Zaczęłam myć hippem z płynem do higieny intymniej i zostałam z tym na dłużej a od roku robię sobie olejek myjący, do tego hydrolat migdałowy i od 3 miesięcy pudru nie widziałam. Po prostu skóra jest idealnie nawilżona i nie wytwarza sebum w takich ilościach. jak czuję lekkie napięcie to smaruje kremem czy olejkiem i rano jest dobrze. a kiedyś głupia jak miałam ściągniętą skórę to się cieszyłam, że niby taka czysta.
Dalej coś tam mi wyskakuje przed @, ale jeden a nie 10. sama musiałam do tego dojść, bo oczywiście nigdy bym nie trafiła do odpowiedniego lekarza.
A masz problem ze świeceniem czy ze wszystkim ?

z szamponem to zawszę się domyje, ale odżywką to mam problem czy to odżywka taka śliska czy olej jeszcze.
Cytat:
dylematy kręconowłosej
zawsze jak mam olej na głowie, to mnie znajomi gdzieś wołają.
Stary 2012-09-13, 22:47   #69230
wiew
Przyczajenie

Cytat:
Znowu widac proteiny. Wielkoczasteczkowe...
Poczekaj - mieszasz je razem, czy po prostu nakładasz wyżej Biowax, a niżej AiK?
najpierw nakładam biovax na skórę głowy i włosy przy głowie, a potem mieszam z Garnier AiK i lecę po długości.
Ech, więc jak to jest z tymi proteinami? Lepiej zrezygnować i zobaczyć czy będzie lepiej? Już sama nie wiem jak eksperymentować...w każdym razie dziękuję Ci bardzo
wiew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 22:55   #69231
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
oj sporo. poprawiać zaczęło mi się po antybiotyku na twarz, nie pamiętam nazwy już, chyba na A., płyn, gorzki w smaku. Jakieś 4 lata temu. Później efekty podtrzymywałam epiduo, ale mnie wysuszał i szukałam sposobu na nawilżenie. Zaczęłam myć hippem z płynem do higieny intymniej i zostałam z tym na dłużej a od roku robię sobie olejek myjący, do tego hydrolat migdałowy i od 3 miesięcy pudru nie widziałam. Po prostu skóra jest idealnie nawilżona i nie wytwarza sebum w takich ilościach. jak czuję lekkie napięcie to smaruje kremem czy olejkiem i rano jest dobrze. a kiedyś głupia jak miałam ściągniętą skórę to się cieszyłam, że niby taka czysta.
Dalej coś tam mi wyskakuje przed @, ale jeden a nie 10. sama musiałam do tego dojść, bo oczywiście nigdy bym nie trafiła do odpowiedniego lekarza.
A masz problem ze świeceniem czy ze wszystkim ?
aj, to widzę, że długa droga za Tobą. tym bardziej gratuluję sukcesu u mnie ze świeceniem nie jest źle - puder bambusowy z BU + siarkowa moc sprawiają się nieźle (a ten ostatni o dziwo mnie wcale nie wysusza), za to gorzej jest z wypryskami. najdziwniejsze jest to, że najwięcej ich na policzkach i schodzą w okolice brody, nos i czoło czyste, podobno tak wyglądają wypryski hormonalne... nasilają się w połowie cyklu i przed @ , a potem w trakcie i już po cera w dobrym stanie.
odkąd olejuję (Bambino - wiem, parafina, ale jak skończę to kupię Hippa - wymieszana z rycynowym) to łojotok się znacznie zmniejszył, a i wypryski są mniejsze i jakby 'podsuszone', nie takie agresywne. już się cieszyłam, ale wczoraj byłam na oczyszczaniu u kosmetyczki i uświadomiłam sobie, że wciąż jestem na początku drogi przez mękę
aj, tak się wyjęczeć chciałam, już koniec offtopu!

Cytat:
zawsze jak mam olej na głowie, to mnie znajomi gdzieś wołają.
czy odpowiadasz im wtedy, że nie wyjdziesz, bo masz olej na głowie?

Stary 2012-09-13, 23:03   #69232
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
aj, to widzę, że długa droga za Tobą. tym bardziej gratuluję sukcesu u mnie ze świeceniem nie jest źle - puder bambusowy z BU + siarkowa moc sprawiają się nieźle (a ten ostatni o dziwo mnie wcale nie wysusza), za to gorzej jest z wypryskami. najdziwniejsze jest to, że najwięcej ich na policzkach i schodzą w okolice brody, nos i czoło czyste, podobno tak wyglądają wypryski hormonalne... nasilają się w połowie cyklu i przed @ , a potem w trakcie i już po cera w dobrym stanie.
odkąd olejuję (Bambino - wiem, parafina, ale jak skończę to kupię Hippa - wymieszana z rycynowym) to łojotok się znacznie zmniejszył, a i wypryski są mniejsze i jakby 'podsuszone', nie takie agresywne. już się cieszyłam, ale wczoraj byłam na oczyszczaniu u kosmetyczki i uświadomiłam sobie, że wciąż jestem na początku drogi przez mękę
aj, tak się wyjęczeć chciałam, już koniec offtopu!

czy odpowiadasz im wtedy, że nie wyjdziesz, bo masz olej na głowie?

zależy komu, nie każdy zrozumie Co ? olej ? będziesz smażyć frytki na włosach ?

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Szkoły są różne, wielu lekarzy olewa to, że ktoś ma wyższe TSH, jeśli nie ma skutków ubocznych. Moim zdaniem, to słuszna taktyka. Ale jeśli objawy są albo możliwe, że dane objawy są od tarczycy, to jak można to zlekceważyć?
Może tak samo jak:
- nie wygląda pani jak ktoś z problemem wypadania włosów
- jak splotę włosy w warkocz to jest o połowę cieńszy.
- nie ma się gęstych włosów całe życie

nie wiem czy ktoś musi przyjść z prześwitami aby lekarz stwierdził, że mamy problem.
Stary 2012-09-13, 23:11   #69233
xyz7
Zadomowienie

Cytat:
Niestety, wielu takich nie znam. Rzadko czytam blogi. Chociaż ostatnio zaczytuję się tym: http://www.matkaweganka.blogspot .com/
Ja wychodzę z założenia, że podstawą dobrego żywienia jest różnorodność, duża ilość warzyw i owoców oraz jak najmniejsza ilość mocno przetworzonej oraz smażonej żywności

Może zwyczajnie przesuszyłaś sobie skalp?
bardzo możliwe, walczę z tym od dłuższego czasu. teraz myję skalp babydreamem, spróbuję facelle.. wczoraj myłam a dzisiaj okropnie swędzi, czasami drapię i rany są

Cytat:

To fota tych balsamów Alberto. Są różne wersje: jabłkowa, malinowa, truskawkowa, granatowa, borówkowa, miętowa, kokosowa, pomarańczowa... Jeśli chodzi o skład, to różnią się tylko rodzajem ekstraktów. W moim Tesco były tylko: malinowa, borówkowa, jabłkowa i chyba miętowa (a przynajmniej tak pachniała). Wzięłam tę, która odpowiadała mi najbardziej pod względem zapachu - malinowa

Tutaj wersja jabłkowo-winogronowa
fajne one będą służyć jako d/s?

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
xyz7, kurczę w Tesco nie było tej Joaśki
.
ja jutro rozejrzę się w swoim Tesco

Kurde, nie wiem co robić z tym moim skalpem.. odpadają jakby takie płaty skóry, masakra... nie jest to na pewno łupież.. ogólnie mam problemy ze skórą, częste reakcje alergiczne, wysuszenie itd, więc może od tego. Mam wizytę niedługo u alergologa, może się dowiem, bo dermatolog mnie zlał i wypisał tylko skierowanie..

Mam takie głupie pytanie Ile dajecie odżywki b/s na włosy do łopatek? Bo chyba wczoraj dałam za dużo i włosy takie nieświeże, mam wrażenie, że jutro będą przetłuszczone.

Jaki olej polecacie na początek, żeby nie wysuszał ?

Edytowane przez xyz7
Czas edycji: 2012-09-13 o 23:13
xyz7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 23:21   #69234
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:
Umyłam włosy odżywką Mrs Potter's z aloesem, sporo mi jej zeszło, nie wiem, może nie potrafię się nią obsługiwać Włosy strasznie się puszyły (bardziej niż zwykle), nie chciały się tworzyć w ogóle fale, więc zrezygnowałam, może zbyt szybko. Co do odżywki b/s, po prostu mieszam Garnier AiK z maską biovax (od jakiegoś czasu) i to nakładam na 20 minut pod czepek i ręcznik.
Co do kokosu ciężko mi coś powiedzieć, różnicy nie widzę. Kiedyś go sobie odpuściłam, ostatnio mieszam z innymi rzeczami.
Zdjęć jeszcze nie wrzuciłam, ale może w najbliżej przyszłości o tym pomyślę.
Dziękuję Wam za pomoc
Moim zdaniem za dużo protein w pielęgnacji, brak równowagi proteiny-emolienty.
Mrs. Potter's z aloesem też jest proteinowy i ma nawilżacza - aloes, dlatego może puszyć. Lepsza do mycia jest moim zdaniem Isana z olejem Babassu. Wydaje mi się, że po prostu ten zestaw kosmetyków nie jest dla Ciebie, musisz szukać takiego co spodoba się włosom.
Spróbuj do mycia ożywki Isany, zawsze jak pójdzie coś nie tak możesz jej używać jako d/s - fajnie wygładza włosy. Jako b/s wypróbuj Joanny Naturia do spłukiwania, obojętnie której. Do tego zastanów się nad stylizacją, może tam gdzieś popełniasz błąd dlatego są suszone cały czas?

Cytat:
Najprostszy psikacz jaki możesz wymyślić to żel do stylizacji + trochę wody, aby był bardziej wodnisty i przeleciał przez butelkę ze spryskiwaczem i tadam!
Ja używam dwóch, pierwszy psikacz to Jantar + minikapka panthenolu + kapka oleju. Ten bardziej reanimuje zawijasy np. po spaniu. A potem psikacz z żelu. Mi też dobrze się reanimuje zawijasy Joanną Naturią b/s i z niej też możesz wyczarować psikacza tak jak z żelu jeżeli wolisz taką formę

Cytat:
Ja czuje przy spłukiwaniu wodą, ostatnio za dużo dałam shea do maski i czułam podczas spłukiwania, że będzie be i musiałam domyć Isaną. Macam je ręką podczas spłukiwania i potem rozcieram między kciukiem a wskazującym palcem i jak czuję tłuste to do mycia.

Cytat:
l
sezam brzmi przesmacznie, jak pachnie? chyba już wiem, że przejdę się do Lidla, wszak kokosik mi się kończy. zresztą, olejowa przyjaciółka ma niedługo urodziny, może jej zrobię mały zestaw do włosów w prezencie
Sezam dla mnie śmirdoli strasznie Ale ja mam dziwny nos bo mi żadne hinduskie zioła i oleje nie śmierdzą, a ładnie pachną A dla wielu dziewczyn są to zapachy nie do zniesienia.

A w Lidlu to mają jeszcze w takiej fajnej cenie jakieś inne oleje? Ja wciąż szukam z migdałów

Dzisiaj w Rossie u mnie nie było Isany z olejem z "bambusa" I nawet nie było dla niej pustego miejsca ani karteczki z ceną Była tylko jakaś żółta, czerwona i chyba fioletowa.

Edytowane przez Ignis00
Czas edycji: 2012-09-13 o 23:24
Ignis00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 23:31   #69235
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ignis00 Pokaż wiadomość
Najprostszy psikacz jaki możesz wymyślić to żel do stylizacji + trochę wody, aby był bardziej wodnisty i przeleciał przez butelkę ze spryskiwaczem i tadam!
Ja używam dwóch, pierwszy psikacz to Jantar + minikapka panthenolu + kapka oleju. Ten bardziej reanimuje zawijasy np. po spaniu. A potem psikacz z żelu. Mi też dobrze się reanimuje zawijasy Joanną Naturią b/s i z niej też możesz wyczarować psikacza tak jak z żelu jeżeli wolisz taką formę
o, to jest bardzo dobry pomysł z tą rozwodnioną Naturią a mogę rozwodnić sam panthenol? ewentualnie glicerynę?

Cytat:
Sezam dla mnie śmirdoli strasznie Ale ja mam dziwny nos bo mi żadne hinduskie zioła i oleje nie śmierdzą, a ładnie pachną A dla wielu dziewczyn są to zapachy nie do zniesienia.
haha to skoro masz dziwny nos to nadal będę wierzyć, że mi się spodoba

Cytat:
Dzisiaj w Rossie u mnie nie było Isany z olejem z "bambusa" I nawet nie było dla niej pustego miejsca ani karteczki z ceną Była tylko jakaś żółta, czerwona i chyba fioletowa.
weź nie strasz, jesteś kolejna z taką wieścią... mam nadzieję, że wszystkie po kolei byłyście w jednym i tym samym Rossmannie, bo dopiero zaczęłam się z nią kumplować i mam ją stracić?

Stary 2012-09-13, 23:39   #69236
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
weź nie strasz, jesteś kolejna z taką wieścią... mam nadzieję, że wszystkie po kolei byłyście w jednym i tym samym Rossmannie, bo dopiero zaczęłam się z nią kumplować i mam ją stracić?
też już to dzisiaj czytałam...czy oni się uwzięli na CG?
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 23:46   #69237
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:
o, to jest bardzo dobry pomysł z tą rozwodnioną Naturią a mogę rozwodnić sam panthenol? ewentualnie glicerynę?
Możesz, ale wtedy musisz dodać oleju aby zachować równowagę nawilżacz-olej bo Cię spuszy. Do tego musisz pilnować ilości bo inaczej będzie tłuścioch na włosach. Więc najlepiej ukręć małe porcje, abyś mogła przetestować czy się sprawdza. U mnie lepiej się sprawdza z jakaś bazą w postaci Jantaru lub Naturii bo inaczej zawsze wychodziły mi psikacze za tłuste albo puchogenne.

Cytat:
Mam nadzieję, że to chwilowy kłopot z dostawą, jutro jadę do innego rossa. To moje absolutne kwc nadaje się do wszystkiego, do mycia, odżywiania i jako b/s nawet

Edytowane przez Ignis00
Czas edycji: 2012-09-13 o 23:48
Stary 2012-09-13, 23:53   #69238
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ignis00 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że to chwilowy kłopot z dostawą, jutro jadę do innego rossa. To moje absolutne kwc nadaje się do wszystkiego, do mycia, odżywiania i jako b/s nawet
mnie bardziej martwi to, że nie ma pustego miejsca zostawionego na babaskę... wczesniej to samo było przecież z Alterrą
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2012-09-14 o 00:00
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 23:57   #69239
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
też już to dzisiaj czytałam...czy oni się uwzięli na CG?
rossmannowa akcja 'wytępić loki'

Stary 2012-09-13, 23:58   #69240
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:
mnie bardziej martwi to,zę nie ma pustego miejsca zostawionego na babaskę... wczesniej to samo było przecież z Alterrą
Może chwilowo zastawili miejsce jakimś badziewiem, żeby nie świeciło pustkami zanim nie dojadą nowe? Tak sobie to tłumaczę na razie
Jak jutro przelecę wszystkie rossy i nie znajdę to
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości