Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-14, 12:00   #2881
eff8
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Witam

cos dzis humor mam taki ponury jak i pogoda ;/

Marsi no wzpolczuje co za baba, znajdz ją i dorwij
Pstryczku takze wspolczuje

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 12:00   #2882
bishonka
Raczkowanie

Cześć

Dziewczyny u mnie pogoda ładna,świeci słońce i aż chce się wyjść z domu.
Zaraz jadę do mamy w odwiedziny już zadzwoniłam że przybywam i żebym klamki nie pocałowała

charlizz 3mam za ciebie kciuki,nie daj się
Przykre że twoi rodzice nie chcą się cieszyć z dziecka razem z wami tylko skupiają się na mnie istotnych kwestiach.

Ja powiedziałam prosto z mostu że dla ludzi nie będę brała ślubu i nie wiadomo jakie wielkie wesele robiła. I koniec tematu.
Porozmawiamy za 2 lata jak nas będzie stać.

Co do kreski na brzuszku.Ja jej nie mam ale za to mam brzuch tak obrośnięty jak jakaś orangutanica

TZ mowi że przynajmiej cieplej mi w zimę będzie.
Nie wiem dlaczego tak się dzieje?
Moje siostry tak nie miały
bishonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 12:01   #2883
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
jadę wczoraj z TZ w delegacje, za miastem taka piękna prosta dwupasmówka i wylot na autostradę- zatrzymuje nas policja,że będzie mandacik bo prędkość przekroczona
TZ biedny idzie do radiowozu a ja wyłaże z auta z tym wielgachnym brzuchem i mówię- panie policjancie tylko szybko bo ja się zaraz zesikam
i wiecie co? policjant puścił TZ
dobre
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 12:01   #2884
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cytat:
wiecie,że na listopadowym dwie dziewczyny urodziły dużo za wcześnie
jednaj dziewczynia bliźniaczki, niestety jedna zmarła, druga walczy o życie ale wiem,że robi postępy
a dziś czytałam,że kolejny maluszek przyszedł na świat
trzeba trzymać mocno kciuki by było wszystko ok
Wiem właśnie też ostatnio mi mignęło trzeba trzymać mocno

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

Ojojojo, ja wczoraj troche podczytywałam dziewczyny z tamtego wątku, jedna opisała swój poród, aż się wzruszyłam, z tego wszystkiego mi się dzisiaj sniło pierwszy raz ze rodzę dzidzię, już bym chciala styczeń...

Jakos ostatnio mam doła, ciągle bym płakała... tzt się wkurza na mnie, mowi ze najlepiej to usiąść i beczec jak jakas idiotka, a mu mowie ze mogłby mnie chociaz zrozumiec ze hormony itd to przytulil i znowu to samo... juz nie chce mi sie siedziec w tym domu, juz bym poszla na uczelnie, jeszcze dwa tygodnie na szczescie bo mozna sie zamulić calkiem...
Delicjanko dół ostatnio to moje drugie imię ale nie możemy się załamywać tylko trzymać kupy ja już zaczęłam jakieś pierdółki wymyślać na pocieszenie i poprawę humoru - a to nowy lakier do paznokci, a to wyjazd weekendowy do mamy, a to spa stópek do serialu - nawet pomaga na troche

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
W niedziele mój wujek, starszy juz czlowiek, miał zawał. Zabrali go do szpitala, przywrocili funckje zyciowe ale byl w spiaczce. Niedługo potem wybudił się z tej spiaczki, reagował nawet na polecenia lekarza, powoli mieli go zacząć dłączac od tych wszystkich rurek itp.
Dziś w nocy sniła mi sie moja babcia ale nie bezposrednio bo jej nie widziałam. Babcia zmarła u nas w domu 4 lata temu. Śniło mi sie jak jej syn (mój wujek) mówił że babcia dzis zmarła w szpitalu tak ok 17tej. Po przebudzeniu sie zdziwiłam sie ze babcia zmarła w szpiatalu... Za chwile tel od cioci ze wujek zmarł dzis nad ranem. Niech sie jeszcze dowiem że zmarł ok 5 nad ranem to juz w ogóle
Najgorszy jest ten sen... Każdy gdzieś tam w duszy przeczuwał ze to tak może sie skonczyc, wujek mial 4 zawały to i tak cud ze tyle lat dozył.
Ale mam taką świadomośc ze to babcia mi dała znak że wujek zmarł...
Bidulka
Ja mam fazę na sny z moją babcią, ale to od małego. Jak miałam kilka latek potrafiłam wybudzać się w środku nocy z płaczem, bo śniło mi się, że coś się babci stało. Pamiętam do dziś jak mama żeby mnie uspokoić dzwoniła o północy do babci z takiego telefonu co się numery kręciło takim kółkiem Jakoś w przeszłym tygodniu TŻtowi się śniło, że coś mojej babci się stało - od razu jak tylko się przebudziłam zadzwoniłam do niej jak się czuje. Nienawidzę tych snów
Stary 2012-09-14, 12:06   #2885
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
no a teraz druga mniej przyjemna- znalazłam laskę w necie co się ogłaszała,że sprzeda mi tygryska, przy okazji wyszło,ze ma masę innych pięknych "firmowych" ciuszków, dużo zbędnych bo kupowała w galeriach w zakupowym szale
no po zdjęciach wygladało to wszystko bardzo dobrze, wyszlo tego dwa wielkie worki ,w tym dwa kombinezony zimowe, chciala za to 300 zl po negocjacji- w koncu sie zgodzilam bo ubranka naprawde piekne
umowila sie z moim bratem na miescie ze mu przywiezie- bo to z innego miasta
ciuszki dostalam ale sluchajcie w tak oplakanym stanie ze wyc mi sie chce
wszystko jest z lumpeksow bo widze po metkach,ze u nas po prostu nie ma takich firm
do tego jest wiele poplamionych
oczywiście tygryska nie było
no i pisze do tej pani ze jest cos nie halo- tel wylaczony, pewnie byl pre-paid
adresu nie znam bo nie chciala żeby do niej do domu jechac
nie wiem co mam robic plakac mi się chce ze się nabralam jak mala dziewczynka
no fakt,ze zostalam z worami niezlych ciuszkow ale nie tak to mialo wygladac
i nadal nie mam swojego tygryska!!!!!
No strasznie nie fajnie, i nawet kurde oddać nie możesz, masakra.
Nawet nie sądziłam że tak by się mogło stać, i ktoś tak ciężarną będzie w h... robił. próbuj dzwonić do niej

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
A to na dobry początek weekendu
Smacznego!
No Ty to chyba chcesz mnie wykończyć.
Dobrze że jade jutro do mamusi to będzie jakiś placej pyszny.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-14, 12:10   #2886
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
W niedziele mój wujek, starszy juz czlowiek, miał zawał. Zabrali go do szpitala, przywrocili funckje zyciowe ale byl w spiaczce. Niedługo potem wybudił się z tej spiaczki, reagował nawet na polecenia lekarza, powoli mieli go zacząć dłączac od tych wszystkich rurek itp.
Dziś w nocy sniła mi sie moja babcia ale nie bezposrednio bo jej nie widziałam. Babcia zmarła u nas w domu 4 lata temu. Śniło mi sie jak jej syn (mój wujek) mówił że babcia dzis zmarła w szpitalu tak ok 17tej. Po przebudzeniu sie zdziwiłam sie ze babcia zmarła w szpiatalu... Za chwile tel od cioci ze wujek zmarł dzis nad ranem. Niech sie jeszcze dowiem że zmarł ok 5 nad ranem to juz w ogóle
Najgorszy jest ten sen... Każdy gdzieś tam w duszy przeczuwał ze to tak może sie skonczyc, wujek mial 4 zawały to i tak cud ze tyle lat dozył.
Ojej........ przykro mi strasznie;( mimo wszystko coś jest w niektórych snach..
Ja mam tak że jak o czyms mysle to faktycznie mi się później sni coś podobnego, np pare miesięcy temu, zęby mi sie sniły, nie popsute itd ale że je doprowadziłam do porządku, a wcześniej ciągle myślałam o dentyscie.

Ale co do snu proroczego, też miałam jeden, ale jedak był szczęśliwy, sniła mi się Św Łucja, byłam w jakiejś stodole i kazała mi wyciągnąć jakiś dar ze słomy, nie pamiętam już tak dokładnie co to było, to było jak byłam w 2 gimnazjum(lata temu), w każdym razie, miałam mieć operacje oczu dopiero po 18 r.ż kiedy jeszcze to dojrzeje itd. No i pare miesięcy później od tego snu pojechałam do mojego okulisty do wawy i powiedział że jednak możemy zrobić zabieg w niedługim czasie, nie musimy jednak czekac do tego 18/19roku życia.... Później gdy szukałam imienia na bierzmowanie, sprawdziłam św Łucje, czego jest patronką no i okazało się ze to patronka od chorych oczu. Tak więc coś w tym jest..

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Wiem właśnie też ostatnio mi mignęło trzeba trzymać mocno

Delicjanko dół ostatnio to moje drugie imię ale nie możemy się załamywać tylko trzymać kupy ja już zaczęłam jakieś pierdółki wymyślać na pocieszenie i poprawę humoru - a to nowy lakier do paznokci, a to wyjazd weekendowy do mamy, a to spa stópek do serialu - nawet pomaga na troche
Ech, ja juz czekam na ten październik, juz nie wyrabiam siedzieć w tym domu, nie chce mi się chodzić samej po miescie, moja przyjaciólka wlansie pojechala na kilka dni do Anglii inna niestety nie ma czasu, pracuje itd, a wieczorami jak sie mogłybysmy spotkać to ja jestem albo juz naszykowana do spania albo ona jakos sie tak zgadac nie mozemy, inne pracuja itd.. ale cóż.. idę się zaraz odpicować na lachona i zobaczę co dalej;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2012-09-14 o 12:17
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 12:14   #2887
Ifwka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36518916]
No to wieczorem przed snem napisałam maila, że dziękuję za przemiłe życzenia urodzinowe on przed snem czyta zawsze. To w nocy leciał przepraszać, kazałam mu spadać, niech się bardziej stara

[/QUOTE]
No to teraz powinny być kwiaty, kolacja itp i zapewnienia że już nigdy nie zapomni.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-14, 12:16   #2888
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
No to teraz powinny być kwiaty, kolacja itp i zapewnienia że już nigdy nie zapomni.
ano dokladnie... no ale dzis juz pewnie sie postara bo nie dosc ze ma zalegle urodziny to jeszcze przeprosiny

moj maz zawsze zapomina o moich imieninach co rok sie mu zdaza

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 12:17   #2889
Delicjanka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36518916]\

No to wieczorem przed snem napisałam maila, że dziękuję za przemiłe życzenia urodzinowe on przed snem czyta zawsze. To w nocy leciał przepraszać, kazałam mu spadać, niech się bardziej stara
[/QUOTE]

łooo ja to bym mojego chyba no pewnie, niech się teraz postara ;]

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 12:18   #2890
pstryczek84
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny Już mi trochę lepiej. Mam nadzieję ze babunia z góry będzie sie mną i Kubusiem opiekować Ide zrobic pranie bp słonce wyjrzało, ogarne dom na weekend - n myślenie najlepsze robota

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 12:22   #2891
mitabe
Rozeznanie

Pstryczku wyrazy współczucia

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 12:24   #2892
Ifwka
Zakorzenienie

Dziewczyny nadrobiłam więc napisze cos od siebie.
Dzisiaj u mnie 18 tydzień i wczoraj wydawało mi się że coś poczułam, takie smyrnięcie mocne na wyskości pod pępkiem, ale nie wiem czy to nie zawczesnie. Na dodatek obudziąłm się o3:25 na siku i już ne dałam rady zasnąć i tak się męczyłam do 5 z boku na bok. A jeszcze do pracy przyjechaliśmy motorkiem bo mamy troche załatwień na mieście i motorem szybciej się uwiniemy a tu leje tragedia, a musze przynajmniej wyniki badań wybrać.
Teraz po snaidaniu boli mnie brzuch, tak wysoko z 5cm pod stanikiem, takie zżymanie, bardzo denerwujące.
Mebelki i ikei śliczne, sama mam białe łóżeczko bo takie się nam najbardziej podobało, do tego kompletu wzięłabym jedną z tych komód co były w linku, i tak jak pisża dziewczyny np 2 szafy.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-14, 12:26   #2893
bokeh
Zakorzenienie

Pstryczku nie przejmuj sie, mojemu wujkowi sie kiedys snilo ze moja babcia umarla i naprawde wieczorem potem tak sie stalo. Moze Twoj wujek jest teraz szczesliwy z babcia

Szaja niech sie stara!

Mnie moj tż dzis wyprowadza z rownowagi jestem choora leze w lozku a ten pretensje....... Wrrrr
Stary 2012-09-14, 12:27   #2894
laurka23
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36520045]

Przepis na ciacho orzechowo-jabłkowe (duża blacha):

7-8 sporych jabłek, ja wolę słodkie
szklanka cukru
8 łyżek oleju

Jabłka obrać, pokroić w byle jaką kostkę, zasypać i zalać, odstawić na godzinę-dwie, by puściły sok.

Do tego wsypać: pół-szklankę posiekanych orzechów, 3 szklanki mąki, 4 jajka, półtorej łyżeczki cukru wanilinowego, łyżeczkę sody, łyżeczkę proszku do pieczenia. Wymieszać b. dokładnie i na posmarowaną, posypaną blachę rozłożyć, uklepać. Piec w temp. 220st ok 40 minut, na wierzchu ma być ładnie zrumienione [/QUOTE]

Brzmi fajnie, jak od teściowej jabłka przywiozę to zrobię na pewno

Cytat:
Pstryczku, bardzo współczuję
Co do snów, to mi się śniło że mój dziadek umarł. Przyszedł do mnie i mi opowiadał że jest po drugiej stronie, żeby się nie martwić bo mu dobrze.
Tydzień później nagle zmarł
Co ja przeżywałam, jak miałam podobny sen z wujkiem i z moim byłym... Na szczęście nic im nie było.

Wróciłam z wynikami, chyba mam anemię Muszę nastawić barszcz, pić regularnie pokrzywę, kupić wreszcie te wakame i poprawić dietę A zastanawiałam się czemu mi tak ciężko wyjść na 4 piętro u mamy.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 12:38   #2895
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo mi przykro...

U mnie dziś piękne słońce świeci, więc zamiast siedzieć w domu wybrałam się na spacer do rodziców. Już dawno tak dobrze mi się nie szło

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 12:38   #2896
mitabe
Rozeznanie

Szaja spóźnione ale szczere życzenia, kochanego grzecznego maleństwa i spełnienia marzeń

Marsi nie wiem jak można robić takie rzeczy, mam nadzieję że los jej się odpowiednio odwdzięczy za to.

ILLUSION do której szkoły się zapisałaś? Były problemy, dużo chętnych?

Gratuluję wizyt

Jakaś nieprzytomna jestem, dzisiaj znowu miałam z rana rewolucję. Odsatwaiam Prenatal na weekend a w poniedziałek zrobię morfologię, bo może to od żelaza nie wiem już .

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Kupiłam wczoraj dwupak z Lidia, któraś z was chyba pisała o nich, takie z dineya. Za niecałe 8 zł bo w tym tyg wszystko -10. Wzięłam ostatnią parę . To mój pierwszy dzidziusiowy zakup i cieszyłam się jak głupia hehe.

Stary 2012-09-14, 12:42   #2897
mitabe
Rozeznanie

Słońce wyszło u nas ładne, więc pora na spacer. Trzeba korzystać .

Jak wam się podoba imię Błażej lub Robert? Ciągle myślimy z TZ i jakoś zgodzić się na to samo nie możemy. Mamy na tyle specyficzne nazwisko, że wszystkie przy nim brzmią jak jeden dziwny zlepek hehe.

Stary 2012-09-14, 12:51   #2898
pstryczek84
Zakorzenienie

Pytałam sie mamy o której wujek zmarł - tak gdzieś ok 5tej
niech mu ziemia bedzie lekka...
koniec juz smutnych tematów...
łatwe to ciasto z tymi jabłkami i orzechami... a ze ostatnio mam mega chcice ma jabłka, potrafię zjeść ponad kilo dziennie, to pewnie je zrobię. tylko najpierw trzeba wykończyć marsa

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość

Jak wam się podoba imię Błażej lub Robert? Ciągle myślimy z TZ i jakoś zgodzić się na to samo nie możemy. Mamy na tyle specyficzne nazwisko, że wszystkie przy nim brzmią jak jeden dziwny zlepek hehe.
Mi osobiście podoba się Błażej, bardzo ładne imię. Robert nie bardzo. Błażejek - Robercik.... Zdecydowanie Błażej (ale to tylko moja opinia )

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2012-09-14 o 12:46
pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 12:58   #2899
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Robercik... Bercik... Nieeeeee.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 13:02   #2900
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:

Jeśli mam być szczera to obydwa nie są za bardzo w moim guście...

Dominika

Alicja
Stary 2012-09-14, 13:02   #2901
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Szaja, spóźnione ale szczere z całego serca! Sto lat kochana!

opowiem Wam dwie historie co mi się wczoraj przytrafiły, jedna wesoła druga w☠☠☠☠...... ca

jadę wczoraj z TZ w delegacje, za miastem taka piękna prosta dwupasmówka i wylot na autostradę- zatrzymuje nas policja,że będzie mandacik bo prędkość przekroczona
TZ biedny idzie do radiowozu a ja wyłaże z auta z tym wielgachnym brzuchem i mówię- panie policjancie tylko szybko bo ja się zaraz zesikam
i wiecie co? policjant puścił TZ

no a teraz druga mniej przyjemna- znalazłam laskę w necie co się ogłaszała,że sprzeda mi tygryska, przy okazji wyszło,ze ma masę innych pięknych "firmowych" ciuszków, dużo zbędnych bo kupowała w galeriach w zakupowym szale
no po zdjęciach wygladało to wszystko bardzo dobrze, wyszlo tego dwa wielkie worki ,w tym dwa kombinezony zimowe, chciala za to 300 zl po negocjacji- w koncu sie zgodzilam bo ubranka naprawde piekne
umowila sie z moim bratem na miescie ze mu przywiezie- bo to z innego miasta
ciuszki dostalam ale sluchajcie w tak oplakanym stanie ze wyc mi sie chce
wszystko jest z lumpeksow bo widze po metkach,ze u nas po prostu nie ma takich firm
do tego jest wiele poplamionych
oczywiście tygryska nie było
no i pisze do tej pani ze jest cos nie halo- tel wylaczony, pewnie byl pre-paid
adresu nie znam bo nie chciala żeby do niej do domu jechac
nie wiem co mam robic plakac mi się chce ze się nabralam jak mala dziewczynka
no fakt,ze zostalam z worami niezlych ciuszkow ale nie tak to mialo wygladac
i nadal nie mam swojego tygryska!!!!!
To niezły policjant Wam się trafił

A tą babę to bym chyba udusiła, najgorsza ta bezsilność jak nie wiesz gdzie jej szukać żeby jej dopiec. Ale mam nadzieję że wkońcu ją znajdziesz i wyrwiesz jej łechtaczkę ! O !

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

Byłam wczoraj zapisać się do szkoły rodzenia. Zaznaczam że u mnie jest bezpłatnie, inaczej bym się nie zdecydowała. Od 25 września 2 razy w tygodniu są zajęcia gimnastyczne (obejmujące ćwiczenia ogólnousprawniające, naukę parcia i naukę oddychania torem przeponwym). I na te zajęcia można chodzić do końca ciąży. Od 01 pażdziernika zaczynam zajęcia teoretyczne (można chodzić z TŻ) i to jest 7 tematów:
1. Ciąża, poród, połóg
2. Przygotowanie psychiczne i fizyczne do porodu
3. Kąpiel i problemy pielęgnacyjne noworodka
4. Stany przejściowe i fizjologia noworodka, szczepienia ochronne
5. Karmienie piersia i problemy laktacyjne
6. Problemy okresu noworodkowego
7. Kształtowanie osobowości i rozwój emocjonalny dziecka w pierwszych 3 latach życia (zajęcia z psychologem)
Następnie po odbyciu zajęć teoretycznych jest spotkanie w parach - przygotowanie do porodu rodzinnego a póżniej też w parach praktyczna kąpiel i pielęgnacja noworodka.
Bardzo sympatyczne Panie były wczoraj: położna i fizjoterapeutka. No i dostałam całą reklamówkę jakichś gazet, książeczek i próbek kosmetyków dla dziecka.
O zapowiada się fajnie szkoda że u mnie nie ma nic bezpłatnie ;/

Cytat:
wiecie,że na listopadowym dwie dziewczyny urodziły dużo za wcześnie
jednaj dziewczynia bliźniaczki, niestety jedna zmarła, druga walczy o życie ale wiem,że robi postępy
a dziś czytałam,że kolejny maluszek przyszedł na świat
trzeba trzymać mocno kciuki by było wszystko ok
O matko, jakie to smutne Mi też się ciągle śni że rodzę wcześniaka i to teraz...
Trzymamy kciuki za tamte dziewczyny

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36518916]

Dziękuję raz jeszcze dziewczyny moje za życzenia

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

A wczoraj piekłam ciacho orzechowo jabłkowe, uwielbiam je, bo banalne do zrobienia a pyszne [/QUOTE]
A pewnie że tak za rok pewnie nie zapomni i wymysli cos extra

Cytat:
Bardzo mi przykro Na pewno teraz z babcia będzie mu dobrze.

Po dwóch dniach deszczowych znowu ładna pogoda
Powiem Wam że moje dolegliwości ciążowe chyba w końcu ustąpiły- czuje się taka pełna energii, zaczęłam obiady nawet gotować Ogólnie jakoś tak mi lepiej na duchu, wczoraj nawet byłam na spotakniu z kolezanka mimo ulewy to jakoś chciało mi się z tego domu wyjsć. Mąż też zachwycony że wkońu jego żona wyszłą do zywych

Mam do Was pytanie: co mogę kupić mężowi na pierwszą rocznicę ślubu? Za niecały miesiąć będziemy ją obchodzić a ja wciąż nie mam pomysłu...
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 13:06   #2902
szklanka19
Zadomowienie

Pstryczku strasznie mi przykro trzymaj się dzielnie! A o tej godzinie śmierci nie myśl, w szpitalach pierwsze obchody pielęgniarek są ok. 5 rano, więc resztę sobie sama dopowiedz...

Mitabe jak dla mnie Błażej

Dziewczyny zostając przy temacie ciast to polecam Wam bardzo ciasto drożdżowe z tego przepisu https://wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=1714
Nie chciałam wierzyć, że wyjdzie, ale robiłam już wielokrotnie i za każdym razem ładnie wyrastało. Tylko ja daję mniej drożdży bo ta kostka 100 gram to za dużo wg mnie. I suche też się nadają spokojnie
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 13:07   #2903
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanie: co mogę kupić mężowi na pierwszą rocznicę ślubu? Za niecały miesiąć będziemy ją obchodzić a ja wciąż nie mam pomysłu...
My pierwszą rocznicę mamy za 3 dni i ja mężowi nic nie kupuję. Zrobię mu kolację niespodziankę. Tyle mamy okazji do kupowania prezentów sobie, innym, że kasy nam w końcu nie starczy A Wy się umawialiście na prezenty?

Dominika

Alicja

Edytowane przez Ewik86
Czas edycji: 2012-09-14 o 13:10
Stary 2012-09-14, 13:10   #2904
Hosenka*
Zakorzenienie

My mamy rocznicę 8.10 - nic nie planujemy.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 13:21   #2905
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

A tą babę to bym chyba udusiła, najgorsza ta bezsilność jak nie wiesz gdzie jej szukać żeby jej dopiec. Ale mam nadzieję że wkońcu ją znajdziesz i wyrwiesz jej łechtaczkę ! O !
hahahahahha padłam.

Mitabe Błażej mi się podoba. Robert już jakoś troszku mniej
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 13:25   #2906
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
ILLUSION do której szkoły się zapisałaś? Były problemy, dużo chętnych?
Szkoła rodzenia ta bezpłatna jest przy ul. Bukowskiego 4 (to od Warszawskiej, idąc od strony hotelu Gołębiewskiego po lewej stronie zaraz za księgarnią taką przy samej ulicy). Nie było żadnych problemów żeby się zapisać a Panie niezwykle sympatyczne. Akurat jak byłam to trwały zajęcia gimnastyczne i ćwiczyło około 15 kobietek. Zajęcia gimnastyczne wybierasz 2 razy w tygodniu od poniedziałku do czwartku, godziny do wyboru to 8:30, 10:30, 14 i 16. Ja na razie zapisałam się na 16 bo do końca października planuję pracować i będę chodziła od razu po pracy. Kończe o 15:30 i mam niedaleko bo z sienkiewicza. Wpisujesz się w takim zeszycie i mozesz za każdym razem na inną godzinę, jak Ci pasuje. Ja na razie wpisałam się na dwa razy: 25 i 27 września i później po każdych zajęciach możesz się dopisywac dalej. Chdzi o to żeby nie było za duzo osób na jednych zajęciach bo będzie ścisk, zaznaczone było że max 20 osób chyba.
Zajęcia teoretyczne (te 7 tematów) odbywają się cyklicznie i trwają od poniedziałku do czwartku 7 razy pod rząd na godz. 17:30 (czyli pon, wt. śr, czw, pon, wt, śr). Jeśli na któreś nie możesz iść to kolejne takie same wypadają za 2 tygodnie i wtedy możesz iść (np ten sam temat będzie 1 października a później 15 października).
Zajęcia w parach: jak już pochodzisz na teorię to możesz iść na zajęcia z TŻ - raz przygotowanie do porodu rodzinnego (w każdy piątek o godz. 16:30) i raz na zajęcia praktyczne z kąpieli i pielęgnacji noworodka (w każdy piątek o godz 14:30).

Aaa...jak wcześniej dzwoniłam to Pani powiedziała żeby zapisac się około 24 tc. Ja właśnie dzisiaj zaczynam 24 tc a na piersze zajęcia zapisalam się jak już będę w 25 tc.

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2012-09-14 o 13:36
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 13:55   #2907
laurka23
Zakorzenienie

Fajne zajęcia, i za darmo, myślę że warto iść

Gotuję na obiad barszczyk, do tego robię krokiety z kapusty kiszonej i grzybów Tak mi pachnie w domu że chyba zwariuję
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 13:57   #2908
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dziewczyny, mówili niedawno w RMFie coś na temat dzisiejszego głosowania w sejmie odnośnie zmian w becikowym. Było m.in. o wprowadzeniu tego progu dochodowego do którego becikowe będzie przysługiwało ale tez że jednym głosem przeszła zmiana że becikowe ma być wyższe o 200 zł czyli ma wynosić 1200 zł. Nie wiem czy się nie przesłyszałam bo pisałam pismo w pracy i słuchałam jednym uchem a teraz nie mogę znaleźć żadnych informacji w internecie o tym. Słyszała coś któraś albo widziala w necie? Zawsze to lepiej 200 zł więcej mieć niż nie mieć

Już znalazłam: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2012-09-14 o 14:05
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 13:58   #2909
ilkas
BAN stały

Okazało się, że wieczorem wpada do nas brat mojego męża, więc już dzisiaj wypróbuję ciasto które podała dziś szaja Jak zrobię to się pochwalę i powiem czy dobre

Kurczaki, ale mnie w nosie kręci Chyba na noc obowiązkowo mleko z czosnkiem...
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 14:01   #2910
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Fajne zajęcia, i za darmo, myślę że warto iść
Też tak myślę, szkoda że u Was nie ma takich bezpłatnych zajęć. Myślę że mi się przydadzą bo to moja pierwsza dzidzia.

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Gotuję na obiad barszczyk, do tego robię krokiety z kapusty kiszonej i grzybów Tak mi pachnie w domu że chyba zwariuję
O matko...zlituj się....dokładnie na to mam ochotę w tym momencie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości