|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
Witam
cos dzis humor mam taki ponury jak i pogoda ;/ Marsi no wzpolczuje Pstryczku takze wspolczuje
|
#2882 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Dziewczyny u mnie pogoda ładna,świeci słońce i aż chce się wyjść z domu. Zaraz jadę do mamy w odwiedziny już zadzwoniłam że przybywam i żebym klamki nie pocałowała ![]() charlizz 3mam za ciebie kciuki,nie daj się Przykre że twoi rodzice nie chcą się cieszyć z dziecka razem z wami tylko skupiają się na mnie istotnych kwestiach. Ja powiedziałam prosto z mostu że dla ludzi nie będę brała ślubu i nie wiadomo jakie wielkie wesele robiła. I koniec tematu. Porozmawiamy za 2 lata jak nas będzie stać. Co do kreski na brzuszku.Ja jej nie mam ale za to mam brzuch tak obrośnięty jak jakaś orangutanica TZ mowi że przynajmiej cieplej mi w zimę będzie. ![]() Nie wiem dlaczego tak się dzieje? ![]() Moje siostry tak nie miały |
|
|
|
#2883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2884 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzeba trzymać mocno Cytat:
ale nie możemy się załamywać tylko trzymać kupy ja już zaczęłam jakieś pierdółki wymyślać na pocieszenie i poprawę humoru - a to nowy lakier do paznokci, a to wyjazd weekendowy do mamy, a to spa stópek do serialu - nawet pomaga na troche Cytat:
BidulkaJa mam fazę na sny z moją babcią, ale to od małego. Jak miałam kilka latek potrafiłam wybudzać się w środku nocy z płaczem, bo śniło mi się, że coś się babci stało. Pamiętam do dziś jak mama żeby mnie uspokoić dzwoniła o północy do babci z takiego telefonu co się numery kręciło takim kółkiem Jakoś w przeszłym tygodniu TŻtowi się śniło, że coś mojej babci się stało - od razu jak tylko się przebudziłam zadzwoniłam do niej jak się czuje. Nienawidzę tych snów
|
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie sądziłam że tak by się mogło stać, i ktoś tak ciężarną będzie w h... robił. próbuj dzwonić do niej ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- No Ty to chyba chcesz mnie wykończyć. Dobrze że jade jutro do mamusi to będzie jakiś placej pyszny.
|
|
#2886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam tak że jak o czyms mysle to faktycznie mi się później sni coś podobnego, np pare miesięcy temu, zęby mi sie sniły, nie popsute itd ale że je doprowadziłam do porządku, a wcześniej ciągle myślałam o dentyscie. Ale co do snu proroczego, też miałam jeden, ale jedak był szczęśliwy, sniła mi się Św Łucja, byłam w jakiejś stodole i kazała mi wyciągnąć jakiś dar ze słomy, nie pamiętam już tak dokładnie co to było, to było jak byłam w 2 gimnazjum(lata temu), w każdym razie, miałam mieć operacje oczu dopiero po 18 r.ż kiedy jeszcze to dojrzeje itd. No i pare miesięcy później od tego snu pojechałam do mojego okulisty do wawy i powiedział że jednak możemy zrobić zabieg w niedługim czasie, nie musimy jednak czekac do tego 18/19roku życia.... Później gdy szukałam imienia na bierzmowanie, sprawdziłam św Łucje, czego jest patronką no i okazało się ze to patronka od chorych oczu. Tak więc coś w tym jest.. ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-09-14 o 12:17 |
||
|
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36518916]
No to wieczorem przed snem napisałam maila, że dziękuję za przemiłe życzenia urodzinowe on przed snem czyta zawsze. To w nocy leciał przepraszać, kazałam mu spadać, niech się bardziej stara ![]() [/QUOTE] No to teraz powinny być kwiaty, kolacja itp i zapewnienia że już nigdy nie zapomni.
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj maz zawsze zapomina o moich imieninach co rok sie mu zdaza
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36518916]\
No to wieczorem przed snem napisałam maila, że dziękuję za przemiłe życzenia urodzinowe on przed snem czyta zawsze. To w nocy leciał przepraszać, kazałam mu spadać, niech się bardziej stara ![]() [/QUOTE] łooo ja to bym mojego chyba no pewnie, niech się teraz postara ;]
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny
Ide zrobic pranie bp słonce wyjrzało, ogarne dom na weekend - n myślenie najlepsze robota
|
|
|
|
#2891 |
|
Rozeznanie
|
Pstryczku wyrazy współczucia
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nadrobiłam więc napisze cos od siebie.
Dzisiaj u mnie 18 tydzień i wczoraj wydawało mi się że coś poczułam, takie smyrnięcie mocne na wyskości pod pępkiem, ale nie wiem czy to nie zawczesnie. Na dodatek obudziąłm się o3:25 na siku i już ne dałam rady zasnąć i tak się męczyłam do 5 z boku na bok. A jeszcze do pracy przyjechaliśmy motorkiem bo mamy troche załatwień na mieście i motorem szybciej się uwiniemy a tu leje Teraz po snaidaniu boli mnie brzuch, tak wysoko z 5cm pod stanikiem, takie zżymanie, bardzo denerwujące. Mebelki i ikei śliczne, sama mam białe łóżeczko bo takie się nam najbardziej podobało, do tego kompletu wzięłabym jedną z tych komód co były w linku, i tak jak pisża dziewczyny np 2 szafy.
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryczku nie przejmuj sie, mojemu wujkowi sie kiedys snilo ze moja babcia umarla i naprawde wieczorem potem tak sie stalo. Moze Twoj wujek jest teraz szczesliwy z babcia
Szaja niech sie stara! ![]() Mnie moj tż dzis wyprowadza z rownowagi jestem choora leze w lozku a ten pretensje....... Wrrrr
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36520045]
Przepis na ciacho orzechowo-jabłkowe (duża blacha): 7-8 sporych jabłek, ja wolę słodkie szklanka cukru 8 łyżek oleju Jabłka obrać, pokroić w byle jaką kostkę, zasypać i zalać, odstawić na godzinę-dwie, by puściły sok. Do tego wsypać: pół-szklankę posiekanych orzechów, 3 szklanki mąki, 4 jajka, półtorej łyżeczki cukru wanilinowego, łyżeczkę sody, łyżeczkę proszku do pieczenia. Wymieszać b. dokładnie i na posmarowaną, posypaną blachę rozłożyć, uklepać. Piec w temp. 220st ok 40 minut, na wierzchu ma być ładnie zrumienione [/QUOTE]Brzmi fajnie, jak od teściowej jabłka przywiozę to zrobię na pewno Cytat:
Co do snów, to mi się śniło że mój dziadek umarł. Przyszedł do mnie i mi opowiadał że jest po drugiej stronie, żeby się nie martwić bo mu dobrze. Tydzień później nagle zmarł ![]() Co ja przeżywałam, jak miałam podobny sen z wujkiem i z moim byłym... Na szczęście nic im nie było. Wróciłam z wynikami, chyba mam anemię Muszę nastawić barszcz, pić regularnie pokrzywę, kupić wreszcie te wakame i poprawić dietę A zastanawiałam się czemu mi tak ciężko wyjść na 4 piętro u mamy.
|
|
|
|
|
#2895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie dziś piękne słońce świeci, więc zamiast siedzieć w domu wybrałam się na spacer do rodziców. Już dawno tak dobrze mi się nie szło
|
|
|
|
|
#2896 |
|
Rozeznanie
|
Szaja spóźnione ale szczere życzenia, kochanego grzecznego maleństwa i spełnienia marzeń
Marsi nie wiem jak można robić takie rzeczy, mam nadzieję że los jej się odpowiednio odwdzięczy za to. ILLUSION do której szkoły się zapisałaś? Były problemy, dużo chętnych? Gratuluję wizyt ![]() Jakaś nieprzytomna jestem, dzisiaj znowu miałam z rana rewolucję. Odsatwaiam Prenatal na weekend a w poniedziałek zrobię morfologię, bo może to od żelaza nie wiem już ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Kupiłam wczoraj dwupak z Lidia, któraś z was chyba pisała o nich, takie z dineya. Za niecałe 8 zł bo w tym tyg wszystko -10. Wzięłam ostatnią parę . To mój pierwszy dzidziusiowy zakup i cieszyłam się jak głupia hehe.
|
#2897 |
|
Rozeznanie
|
Słońce wyszło u nas ładne, więc pora na spacer. Trzeba korzystać
.Jak wam się podoba imię Błażej lub Robert? Ciągle myślimy z TZ i jakoś zgodzić się na to samo nie możemy. Mamy na tyle specyficzne nazwisko, że wszystkie przy nim brzmią jak jeden dziwny zlepek hehe.
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
Pytałam sie mamy o której wujek zmarł - tak gdzieś ok 5tej
![]() niech mu ziemia bedzie lekka... koniec juz smutnych tematów... łatwe to ciasto z tymi jabłkami i orzechami... a ze ostatnio mam mega chcice ma jabłka, potrafię zjeść ponad kilo dziennie, to pewnie je zrobię. tylko najpierw trzeba wykończyć marsa ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
Zdecydowanie Błażej (ale to tylko moja opinia )
Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2012-09-14 o 12:46 |
|
|
|
|
#2899 |
|
Konto usunięte
|
Robercik... Bercik... Nieeeeee.
|
|
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli mam być szczera to obydwa nie są za bardzo w moim guście...
|
|
|
|
#2901 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tą babę to bym chyba udusiła, najgorsza ta bezsilność jak nie wiesz gdzie jej szukać żeby jej dopiec. Ale mam nadzieję że wkońcu ją znajdziesz i wyrwiesz jej łechtaczkę ! O ! ![]() Cytat:
szkoda że u mnie nie ma nic bezpłatnie ;/Cytat:
Mi też się ciągle śni że rodzę wcześniaka i to teraz...Trzymamy kciuki za tamte dziewczyny [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36518916] Dziękuję raz jeszcze dziewczyny moje za życzenia No to wieczorem przed snem napisałam maila, że dziękuję za przemiłe życzenia urodzinowe on przed snem czyta zawsze. To w nocy leciał przepraszać, kazałam mu spadać, niech się bardziej stara ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- A wczoraj piekłam ciacho orzechowo jabłkowe, uwielbiam je, bo banalne do zrobienia a pyszne [/QUOTE]A pewnie że tak za rok pewnie nie zapomni i wymysli cos extra ![]() Cytat:
Na pewno teraz z babcia będzie mu dobrze.Po dwóch dniach deszczowych znowu ładna pogoda ![]() Powiem Wam że moje dolegliwości ciążowe chyba w końcu ustąpiły- czuje się taka pełna energii, zaczęłam obiady nawet gotować ![]() Mam do Was pytanie: co mogę kupić mężowi na pierwszą rocznicę ślubu? Za niecały miesiąć będziemy ją obchodzić a ja wciąż nie mam pomysłu... |
||||
|
|
|
#2902 |
|
Zadomowienie
|
Pstryczku strasznie mi przykro
trzymaj się dzielnie! A o tej godzinie śmierci nie myśl, w szpitalach pierwsze obchody pielęgniarek są ok. 5 rano, więc resztę sobie sama dopowiedz...Mitabe jak dla mnie Błażej Dziewczyny zostając przy temacie ciast to polecam Wam bardzo ciasto drożdżowe z tego przepisu https://wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=1714 Nie chciałam wierzyć, że wyjdzie, ale robiłam już wielokrotnie i za każdym razem ładnie wyrastało. Tylko ja daję mniej drożdży bo ta kostka 100 gram to za dużo wg mnie. I suche też się nadają spokojnie
|
|
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Wy się umawialiście na prezenty?
Edytowane przez Ewik86 Czas edycji: 2012-09-14 o 13:10 |
|
|
|
|
#2905 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2906 |
|
Wtajemniczenie
|
Szkoła rodzenia ta bezpłatna jest przy ul. Bukowskiego 4 (to od Warszawskiej, idąc od strony hotelu Gołębiewskiego po lewej stronie zaraz za księgarnią taką przy samej ulicy). Nie było żadnych problemów żeby się zapisać a Panie niezwykle sympatyczne. Akurat jak byłam to trwały zajęcia gimnastyczne i ćwiczyło około 15 kobietek. Zajęcia gimnastyczne wybierasz 2 razy w tygodniu od poniedziałku do czwartku, godziny do wyboru to 8:30, 10:30, 14 i 16. Ja na razie zapisałam się na 16 bo do końca października planuję pracować i będę chodziła od razu po pracy. Kończe o 15:30 i mam niedaleko bo z sienkiewicza. Wpisujesz się w takim zeszycie i mozesz za każdym razem na inną godzinę, jak Ci pasuje. Ja na razie wpisałam się na dwa razy: 25 i 27 września i później po każdych zajęciach możesz się dopisywac dalej. Chdzi o to żeby nie było za duzo osób na jednych zajęciach bo będzie ścisk, zaznaczone było że max 20 osób chyba.
Zajęcia teoretyczne (te 7 tematów) odbywają się cyklicznie i trwają od poniedziałku do czwartku 7 razy pod rząd na godz. 17:30 (czyli pon, wt. śr, czw, pon, wt, śr). Jeśli na któreś nie możesz iść to kolejne takie same wypadają za 2 tygodnie i wtedy możesz iść (np ten sam temat będzie 1 października a później 15 października). Zajęcia w parach: jak już pochodzisz na teorię to możesz iść na zajęcia z TŻ - raz przygotowanie do porodu rodzinnego (w każdy piątek o godz. 16:30) i raz na zajęcia praktyczne z kąpieli i pielęgnacji noworodka (w każdy piątek o godz 14:30). Aaa...jak wcześniej dzwoniłam to Pani powiedziała żeby zapisac się około 24 tc. Ja właśnie dzisiaj zaczynam 24 tc a na piersze zajęcia zapisalam się jak już będę w 25 tc.
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2012-09-14 o 13:36 |
|
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne zajęcia, i za darmo, myślę że warto iść
![]() Gotuję na obiad barszczyk, do tego robię krokiety z kapusty kiszonej i grzybów Tak mi pachnie w domu że chyba zwariuję
|
|
|
|
#2908 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, mówili niedawno w RMFie coś na temat dzisiejszego głosowania w sejmie odnośnie zmian w becikowym. Było m.in. o wprowadzeniu tego progu dochodowego do którego becikowe będzie przysługiwało ale tez że jednym głosem przeszła zmiana że becikowe ma być wyższe o 200 zł czyli ma wynosić 1200 zł. Nie wiem czy się nie przesłyszałam bo pisałam pismo w pracy i słuchałam jednym uchem a teraz nie mogę znaleźć żadnych informacji w internecie o tym. Słyszała coś któraś albo widziala w necie? Zawsze to lepiej 200 zł więcej mieć niż nie mieć
![]() Już znalazłam: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2012-09-14 o 14:05 |
|
|
|
#2909 |
|
BAN stały
|
Okazało się, że wieczorem wpada do nas brat mojego męża, więc już dzisiaj wypróbuję ciasto które podała dziś szaja
Jak zrobię to się pochwalę i powiem czy dobre Kurczaki, ale mnie w nosie kręci Chyba na noc obowiązkowo mleko z czosnkiem...
|
|
|
|
#2910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Też tak myślę, szkoda że u Was nie ma takich bezpłatnych zajęć. Myślę że mi się przydadzą bo to moja pierwsza dzidzia.
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

22.05.2008
14.08.2011

ja już zaczęłam jakieś pierdółki wymyślać na pocieszenie i poprawę humoru - a to nowy lakier do paznokci, a to wyjazd weekendowy do mamy, a to spa stópek do serialu - nawet pomaga na troche

Bidulka

Muszę nastawić barszcz, pić regularnie pokrzywę, kupić wreszcie te wakame i poprawić dietę
[/QUOTE]