|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)
Raptem na półtora tygodnia
![]() Parę razy rozmawialiśmy przez tel. - ostatnio w grudniu.
|
#1592 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na stałe przyjeżdza? Cytat:
naprawdę? Rany, dla mnie są to jedyne żele które starczają mi na dosyć długo. Ja naprawdę sporo leję bo też lubię piankę, i mam wrażenie że one nigdy sie nie kończą. Śmiałam sie do męża że Jemu to by butelka wystarczyła na ponad rok bo On po kropeleczce uzywa![]() Wiecie co, zajadam to http://www.bakalland.pl/strefa-konsu...owym,,100.html. no poprostu już mi siężygaćchce od cukru i jjem dalej. Połowa puszki mi jeszcze została. Jak ja nie lubię zajadać smutków.
|
|
#1593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Matko Ty to wyjadasz z puszki?? ![]() Nie dałabym rady A co się dzieje?
|
|
#1594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No, a co sie będę rozdrabniać ![]() ee tam takie sraty taty, pierdu pierdu, ale jak sie wszystko zbiera do kupy i sie nie rozmawia to teraz jest jak jest. Normalnie nie mam co robićw domu. Alan śpi, obiad gotowy- z wczoraj , mieszkanie jako tako ogarnięte- reszta jutro. Z nudów nawet sobie paznokcie zrobiłam.
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
Wysprzatalam, obiad zjadlysmy , a zaraz ide gofry robic tzn. Werka - uwielbia miksować
|
#1596 | ||
|
Zakorzenienie
|
o rany...to troszkę minęło...
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() syn mojej przyjaciółki w ogóle nie chce słyszeć o przedszkolu, budzi się z płaczem w nocy, trzyma ją za szyje i krzyczy "chcę do mamy! chcę do domu" ![]() jest lepiej niż w poniedziałek ale juz mi sie pomysły kończą, zeby chciał wyjśc z domu do przedszkola ![]() nie wiem teraz piszę od mamy ![]() mam nadzieję Cytat:
u nas okna są wysoko to dzieci nie maja tej możliwości chciała bym Mariolu dopiero przeczytałam ![]() Wojtusiu ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- tyle udało mi sie nadrobić
|
||
|
|
|
#1598 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czyli będzie dobrze, powoli sie przyzwyczaja .
|
|
#1599 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1600 | |||
|
Zakorzenienie
|
My 2 jedziemy
![]() Cytat:
Dzięki ![]() Ja ostatnio kupiłam Kubie żel z Aleppo, o matulu, jak śmierdzi ![]() Cytat:
![]() My o 7.40 wychodzimy z domu i potrzebujemy czasu od 6.30 ![]() Cytat:
To może pierwsza go pogłaszcz
|
|
|
#1601 | |
|
Zakorzenienie
|
ja po morzu kupiłam gofrownicę i jest w ciągłym użytku muszę spróbować ![]() Cytat:
ale ja od dawna mam tak, że jak wychodzę z pracy to z myślą ilu rzeczy nie zdążyłam zrobić
|
|
#1602 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
He,he zdarza się ![]() Cytat:
ja myślę,że Zosia tak jednak odregowuje stres zwiazany z przedszkolem to jednak duża zmiana dla dziecka,w przedszkolu jest inaczej niż w domu,poczawszy od pomieszczeń,poprzez smaki i zapachy,a na opiekunach skończywszy i mimo iż Zosia nie płacze w przedszkolu,ujawnia ten stres poprzez takie właśnie zachowanie w domu.Dużo czytałam na temat separcyjnych lęków przedszkolnych i było tam,że u wielu dzieci pojawia się gorsze zachowanie w domu,zaburzony sen i moczenie nocne (odreagowywanie na stres związany ze zmianami) a to jak dziecko przechodzi okres adaptacji,to bardzo indywidualna sprawa.Pisało też,że to wszystko mija i zachowanie dziecka wraca do normy,a nawet często się poprawia ![]() Dużo siły Ci życzę żeby zły czas szybko się skończył.Cytat:
![]() Tak apropo tych bóli wzrostowych mój brat na nie cierpiał jak był mały,co On się opłakał i pamiętam jak mama godzinami Mu nogi masowała a zdarzało się nawet kilka razy w tygodniu Podrósł i jak ręką odjął skończyły się nocne bóle Cytat:
Bartosz też ma wybujałą wyobraźnieę,tylko On w innym kierunku np.na dworze podłącza niby węża ogrodowegi i mówi:mamo,patrz jak mi się woda leje Chyba dużo dzieci w tym wieku,ma take swoje różne fantazje ![]() Cytat:
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2012-09-14 o 15:07 |
|||||
|
|
|
#1603 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
heh uroki pracy ![]() Cytat:
AA nie jest w Rossmanie, w normalnym sklepie z kosmetykami kupisz Mydełka pachnął ładnie. A raz brałam mydełka stąd http://www.lawendowafarma.pl/index.php też fajne ale już nie tak jak Aleppo. Sporo Wam sie schodzi. Ja sama wstaję o 6.30, Alana budzę o 7.00 a o 7.25 - 7.30 wyjeżdżamy z domu. Tylko że ja jadę autem i mam 20 km. No i wtedy już pomagam Mu się ubrać i nie pozwalam grymasić przy sniadaniu. A wiesz, że już nad tym myślałam, że powinnam tak zrobić. Ale mój charakter mi na to nie pozwala. Jestem strasznym uparciuchem. Cytat:
chyba każda osoba pracujaca tak ma. Ja też tak miałam ![]() Alan się budzi. zmykam.
|
|
#1604 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z małym minusem :\ ... brakło nam wody w studni mama nadzieję, ze Alan też się przyzwyczai ![]() eee jak jeździ to super ![]() Cass - ja myślałam, ze juz mieszkacie Maya Cytat:
jeszcze nie wszystko wykończone, ale da się mieszkać lamp nam brakuje, odkurzacza i "kilku" innych rzeczy, ale powoli i to kupimy ... jak posprzątam to stawie kilka fotek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a teraz spokój ![]() mam nadzieje , ze nic się nie zmieni ![]() U nas moze być różnie ...
|
||||
|
|
|
#1605 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale ta kanadyjska to niby nowość jakaś ![]() Cytat:
Jak były występy to uśmiali się wszyscy do łez ![]() Cytat:
Kiedy to zleciało .
|
|
#1606 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a to wszystkie dzieci tak odczuwają? , Kuba taką też ma i dziś np. opowiadał mi, że głaskał małego krokodylka, który był mały i go nie ugryzł i to było u babci przy dworcu, a na moje niedowierzanie odpowiedział, żebym się nie martwiła, bo to sztuczny krokodyl był Cytat:
![]() Kuba ubiera się sam, nie je śniadania, ale pije mleko, które sam sobie robi, więc to trwa. Poza tym, jak się obudzi, to się jeszcze przytulamy z 15-20 minut w łóżku, opowiadamy różne rzeczy itp. Nie lubię pośpiechu i wiem, że Kubie on nie służy. Wolę wstać wcześniej i mieć czas na takie rzeczy. A, i Kuba zawsze ma na posiłek 30 minut, więc gdyby jadł śniadanie, to musiałabym mieć jeszcze 30 minut ![]() Może w tym tkwi Alana problem, budzisz go, ubierasz (czyli już jest jakaś zmiana, bo rozumiem, że przedtem ubierał się sam?), szybko je, nie starcza mu czasu na zwykłe rozkręcenie się i nacieszenie Tobą na czas rozłąki, a potrzebuje tego? Jestem pewna, że gdybym dała Kubie rano tylko 30 minut na wszystko, to też by od początku dnia nastawiony był na nie. To jak Wy macie dojść do jakiegoś porozumienia, rozmawiać, jak taka rzecz jest dla Ciebie aż taka trudna? To nie Twój wróg, tylko mąż ![]() Cytat:
Oby, oby ![]() Cytat:
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2012-09-14 o 15:45 |
||||
|
|
|
#1607 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tęsknię za czasami, gdy do każdego przedmiotu istniał jeden podręcznik taki sam w całej Polsce i już A teraz wyrosło tego jak grzybów po deszczu.Ja jeszcze zrezygnowałabym z podręczników do takich przedmiotów jak muzyka, plastyka, informatyka... Przynajmniej w podstawówce. Jakieś podstawowe informacje przecież można skserować i wkleić do zeszytu, a moim zdaniem lepiej wykorzystać czas na lekcji na jakieś praktyczne czynności. No ale chyba w najbliższym czasie nie zostanę ministrem ![]() W każdym razie plecak dziecka z podstawówki waży masakrycznie dużo i sprawdzałam, że w środku naprawdę nie noszą kamieni Już teraz mi Tymka szkoda ![]() Najważniejsze, że zadowolony Cytat:
Cytat:
![]() A ja kupiłam balsam z Alterry, bo ślicznie pachniał, ale denerwuje mnie, że ciężko się rozsmarowuje, tzn. tak się jakby maże ![]() Za to jestem zachwycona szamponem i odżywką tej firmy, i jakoś włosy mi się dłużej świeże po nich trzymają. Aha, miałam kiedyś pisać też, że te mydełka, które kiedyś p4w mi kupiła (no wiecie, które ) - nie pamiętam co prawda gdzie - ale są genialne! Megawydajne i przy regularnym używaniu nawet wrodzoną suchość skóry mi zmniejszyły. Tymka też nimi myję ~~~~~~~~~~ Wiecie co, Tymek też zadaje 100 pytań do..., a raz odpowiedziałam, że nie wiem Był wyraźnie zdegustowany Patrzył z niedowierzaniem i próbował mi wmawiać, że mamy powinny wszystko wiedzieć ![]() .
|
|
#1608 | |
|
Zakorzenienie
|
to zapraszam do mnie
![]() Cytat:
o takie fantazje w stylu udawania tez ma
|
|
#1609 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() też sie przytulamy, jak się obudzi, bez tego nie wstanie z łóżka. Czasu nam wystarcza spokojnie, bo przytulaski 10 minut, potem lecimy na jedzonko, tu nie ma problemu bo alan od jakiegoś czasu wrócił do tego że chce być karmiony, więc płatki na mleku czy kasza zajmują nam 5-7 minut, potem szybciutko ząbki , ubieranko i lecimy. Alan nie marudzi przy tym, pięknie współpracuje. wszystko zaczyna sie w aucie. Ni8e wiem, może zacznę Go budzić trochę wcześniej i zobaczymy czy będzie miał wiecej zapału do przedszkola. ja to wiem. Ale to nie takie proste usiąść i rozmawiać mając w głowie różne słowa które "ten mąż " rzuca na prawo i lewo. Eee nie ważne, nie roztrząsajmy tegoIdę Alan wstał.
|
|
#1610 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A, przy okazji - szczepiłyście/macie zamiar szczepić na meningokoki? Tymek też zmyśla aż miło, ostatnio zaczepia wszystkich na ulicy czy gdzie tam kogoś dorwie i opowiada, że właśnie dzisiaj do przedszkola leciał samolotem U nas to jakieś 1,5 - 2 h szykowania się jest Ale też jestem zdania, że Tymek musi mieć czas na rozkręcenie się, wybranie majtek, zdecydowanie którą zabawkę weźmie na drogę itp. ![]() No co Bo padały takie poważne nazwy tańców, jakieś rumby czy inne makareny, a można sobie wyobrazić co to było Folklor ![]() .
|
|
#1611 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a meżowi to już wcale mam jeszcze peeling tej firmy, fajny zapach ale kiepski jako peeling właśnie, tzn słaby lubię sobie dziabnąc jak coś kuchcę ale żeby tak to nie ![]() ale abstrahując nie smutaj się ![]() jak jechalam do pracy to było tak: ja wstawałam o 6tej i robiłam się na bóstwo, Zuza 6:30 i 6:45 wyjeżdzałyśmy a teraz jeździ przewaznie na 8 więc sama się budzi 6:30, lezymy przeważnie do 7mej a potem się zbiera, jeszcze się pobawi nawet ale jakby trzeba było to 15 min wystarcza mi spokojnie na nią, na mnie 15-20 min, więc ogolnie zwijam się ![]() Cytat:
![]() niewiem, może na wiosnę, zalezy jak z kasą będzie, kupe roboty tam jest, cała wykończeniówka, podłogówka zrobiona chociaż a dziś mąż przywiózł już klucze do domu teraz zbieramy dokumenty do banku ![]() potem notariusz i będzie nasz Ania, a zakładaliście kolektory słoneczne? koniecznie wklej foty ![]() ja niedługo będę potrzebowac inspiracji ![]() no widzisz, zaczęłam 7 m-c już ![]() Cytat:
![]() raczej nie *** a ja dziś placuszka upiekłam, serniczek na cieście czekoladowym z borówkami
|
|
#1612 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie bądź taką pesymistką A które to do włosów z tej Alterry takie fajne? Pokaż jeszcze raz te mydełka ![]() Hehe , ja często mówię, że nie wiem, a Kuba wtedy mówi "No powiedz, proszę", chyba mi nie wierzy, że nie wiem ![]() Cytat:
I uważam, że nawet dla karmionego dziecka 7 minut na śniadanie to za mało ![]() Cytat:
![]() Ano właśnie, jeszcze ubranie , ja przygotowuję, ale czasem moja koncepcja nie zyskuje aprobaty ![]() Ale za to jak brzmi ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
Ale co? Nie złożyliście nawet o kredyt, a już macie klucze?
|
|
|
#1613 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
załatwia się sama, zeby myje sama facet nam ufa ![]() bank już wybraliśmy, w pon składamy papiery, wszystkich jeszcze nie mamy ale to co mamy
|
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
to ja już nie napiszę ile L ma czasu rano
idzie to jak błyskawica.W te dni kiedy umówimy się że chce wstać na ostatnią chwilę i max.dł spać. A jak wcześniej ją B obudzi to jeszcze wózkiem jeździ po domu,lalki karmi etc W domu śniadania nie je
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuski
Przyznaje sie bez bicia, ze nie podczytywałam. ![]() Naprawde nie mam czasu nawet włączyc na chwile komputera. Cały czas pakuje worki, od razu robie segregacje. TŻ zabiera wszystko do auta i wywozi. Na koniec zostana tylko meble. Jutro mamy slub siostry TŻ-ta. Nie mam w ogóle ochoty tam isc (nie lubie tej dziewczyny) ale musze. ![]() Dzieci zakatarzone, Kuba dzisiaj kichał ze sto razy. Oczy załzawione i mówił, ze go boli głowa. Także pewnie jutro zostana z moją mama w domu i nie bedziemy ich ze soba zabierac.
|
|
#1616 |
|
Zakorzenienie
|
hej
wpadłam na chwile bo muszę chate ogarnąć, wczoraj wieczorem miałam sporą alergię i ruszać się nie mogłam, a dzisiaj tez mam, ale muszę się jakoś rozchodzić i wziąć za sprzątanie. nie znoszę siedzieć w bałaganie. chyba bede musiała wziąć tabl. od alergii, na szczescie połówka mi wystarcza, gin pozwolił mi wziąć w razie gdy już wapno mi nie pomaga. cass, dasz rade z przeprowadzką a dzieci może faktycznie nie bierz na wesele, szkoda zeby się gorzej przeziębiły. reszte doczytam później. Idę sprzątać. |
|
|
|
#1617 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, to prywatne przedszkole Cytat:
Cytat:
![]() zrób coś dobrego do jedzenia jak masz chwilkę - jakieś racuchy z owocami - też słodkie a zdrowsze Cytat:
![]() jaki kolor ![]() Cytat:
![]() jak potrzebujesz uzupełnić zapasy mydełek to pisz śmiało -------------- chciałam Wam powiedzieć, że można wymienić pusty tusz do rzęs na miniaturkę Clinique w Douglasie
|
|
|
#1618 |
|
Ola-Unhola
|
![]() Ja mam Altterę od jakiegos czasu i najbardziej lubię szampon i odzywke z granatem oraz olejek. Miałam też szampon pszenica z morelą i teraz z kofeina, ale nie bardzo - szybko się włosy przetłuszczają. Po granacie dłuzej niż zwykle świeże były. Teraz muszę wcierki kupić bo niedługo łysa zostane i myslę o Jantarze
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogladałam dzisiaj film "chłopiec w pasiastej piżamie", polecam, choć do łatwych nie należy |
|
|
|
|
#1620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

naprawdę? Rany, dla mnie są to jedyne żele które starczają mi na dosyć długo. Ja naprawdę sporo leję bo też lubię piankę, i mam wrażenie że one nigdy sie nie kończą. Śmiałam sie do męża że Jemu to by butelka wystarczyła na ponad rok bo On po kropeleczce uzywa

, nie wiem skąd to, bo jak nie chce w ciągu dnia takiej pierdoły, to nikt mu na siłę nie robi, musiałam go obudzić do końca, żeby dotarło do niego, że to sen 

teraz piszę od mamy 

tylko niewielki musi być
Będę Działaczką

dla Werki. A Ty wreszcie masz wieczory dla siebie. A z tą dietą nie przesadzaj- piekna jestes i tak