Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2010r. - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-14, 19:33   #2911
megi-megi
Zakorzenienie

Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

P0P - mało pocieszające, ale Igor ostatnio co noc sika, a wcześniej rzadko już mu się zdarzało. Nie wiem, co znów i dlaczego.

Dzisiaj byłam u mojej gin. Konsultowała tę sprawę szczepionki anty rh, której mi odmówiono z jakimś profesorem z Łodzi - powiedział, że to skandaliczne naruszenie zasad i powinnam składać na nich skargę do dyrektora szpitala. A ona dodała od siebie, że mam się modlić, żeby dziecku nic nie było. Znów mam do dupy nastrój.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 19:58   #2912
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
P0P - mało pocieszające, ale Igor ostatnio co noc sika, a wcześniej rzadko już mu się zdarzało. Nie wiem, co znów i dlaczego.

Dzisiaj byłam u mojej gin. Konsultowała tę sprawę szczepionki anty rh, której mi odmówiono z jakimś profesorem z Łodzi - powiedział, że to skandaliczne naruszenie zasad i powinnam składać na nich skargę do dyrektora szpitala. A ona dodała od siebie, że mam się modlić, żeby dziecku nic nie było. Znów mam do dupy nastrój.
I co teraz ? Można to ustrojstwo jeszcze podać ?

Znowu Cię nastraszyli
Ja wszystko rozumiem ale skoro ginka uważa że ta szczepionka jest taka istotna to dlaczego sama jej nie podała albo dlaczego nie wysłała Cię tam gdzie ją powinnaś dostać. Dała skierowanie i wysłała do tego samego szpitala gdzie jej nie dostałaś.

Jedna "mądra" pani doktor też tak nastraszyła moją koleżankę jak się okazało że jest w ciąży. Tak się złożyło że zaszła w momencie brania psychortopów niebezpiecznych dla zdrowia i życia dziecka. Zamiast wesprzeć i pomóc to straszyła.
Stary 2012-09-14, 20:02   #2913
mrowak
Zakorzenienie

Megi, czy to o czym piszesz to jest konflikt serologiczny czy coś innego?

Kupiłam dziś młodej zarąbiste buty z emela - gdyby mieli rozmiary dla dorosłych to bez wahania wzięłabym i dla siebie- coś w tym stylu http://allegro.pl/emel-e1732-trzewik...610532296.html , ale bez tych przeszyć na środku-są tak leciutkie i zginają się dosłownie jednym palcem. Jak w sklepie powiedziałam Gabrysi, że sama bym chciała takie mieć ,to ona mi na to "najpierw musisz urosnąć jak ja i potem możesz takie mieć" -pani ekspedientka nie wytrzymała i wybuchnęła śmiechem zaczynam chyba być fanką dziecięcych butów tej firmy-mamy jeszcze sandałki, które kiedyś kupiłam jak jeszcze były dużo za duże, bo nie mogłam się oprzeć jak je wzięłam do ręki-teraz to ulubione sandałki Gabrysi.

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2012-09-14 o 20:04
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 20:07   #2914
monka23
Zakorzenienie

Megi a kiedy ten zastrzyk się podaje , w którym tyg ciąży ? Bo daje się coś po porodzie zeby tobie nic nie było , tak? To jeszcze w trakcie ciąży trzeba dać jakiś inny zastrzyk zeby dziecku nic nie było?
I co teraz z tym zrobisz ? Co można zrobić ? nie jest za późno na ten zastrzyk? Ona się tym zajmie ?

Iza bo niektóre leki są niebezpieczne dla płodu i to jest fakt i może dlatego ja nastraszyla ? Jak miała ja wesprzeć ? Powiedzieć ze wszystko będzie dobrze ? Gdy było zagrożenie dla dziecka ? A jakby coś sie jednak stało to co wtedy ? Co by powiedziała zrozpaczonej matce ? Wiesz o co mi chodzi . Nikt głowy nie da ze będzie dobrze jak było w jej przypadku pewne zagrożenie .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 20:14   #2915
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość

Kupiłam dziś młodej zarąbiste buty z emela - gdyby mieli rozmiary dla dorosłych to bez wahania wzięłabym i dla siebie- coś w tym stylu http://allegro.pl/emel-e1732-trzewik...610532296.html , ale bez tych przeszyć na środku-są tak leciutkie i zginają się dosłownie jednym palcem. Jak w sklepie powiedziałam Gabrysi, że sama bym chciała takie mieć ,to ona mi na to "najpierw musisz urosnąć jak ja i potem możesz takie mieć" -pani ekspedientka nie wytrzymała i wybuchnęła śmiechem zaczynam chyba być fanką dziecięcych butów tej firmy-mamy jeszcze sandałki, które kiedyś kupiłam jak jeszcze były dużo za duże, bo nie mogłam się oprzeć jak je wzięłam do ręki-teraz to ulubione sandałki Gabrysi.
Biorę je z zamkniętymi oczami
W ubiegłym roku widziałam takie na dziewczynce i się zakochałam. Nawet pisałam Wam że to takie trochę glany dla dzieci .

Bardzo lubię buty z Emela Zostały mi pierwsze pantofelki Zosi

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Megi a kiedy ten zastrzyk się podaje , w którym tyg ciąży ? Bo daje się coś po porodzie zeby tobie nic nie było , tak? To jeszcze w trakcie ciąży trzeba dać jakiś inny zastrzyk zeby dziecku nic nie było?
I co teraz z tym zrobisz ? Co można zrobić ? nie jest za późno na ten zastrzyk? Ona się tym zajmie ?

Iza bo niektóre leki są niebezpieczne dla płodu i to jest fakt i może dlatego ja nastraszyla ? Jak miała ja wesprzeć ? Powiedzieć ze wszystko będzie dobrze ? Gdy było zagrożenie dla dziecka ? A jakby coś sie jednak stało to co wtedy ? Co by powiedziała zrozpaczonej matce ? Wiesz o co mi chodzi . Nikt głowy nie da ze będzie dobrze jak było w jej przypadku pewne zagrożenie .
Tak, tak są niebezpieczne i moja koleżanka dobrze zdawała sobie z tego sprawę (znała dobrze te leki). Ta pani doktor była wyjątkowo niedelikatna i zbyt ostro potraktowała temat bo z miejsca stwierdziła że ciążę należy usunąć. Wcześniej doskonale wiedziała że dziewczyna bierze psychotropy i nie dała instrukcji żeby brać większą dawkę tabsów i stosować dodatkowe metody zapobiegania.

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Na TVP 2 leci rodzinka.pl
Stary 2012-09-14, 20:22   #2916
monka23
Zakorzenienie

Kurde a moje bajkę oglądają to im nie przelacze , ale już komendę dałam ze jak się skończy to idą spać już i tak zaczęli ziewac hehe

Iza a to ona zaszła w ciążę przy antykoncepcji ? Jak tak to pechh, serio , ale dobrze , ze tak to się skończyło i urodziła zdrowe dziecko . Tak z ciekawości pytam , brała jakieś leki na depresję ? Mojej kuzynki prawie już ex mąż ma . Nie zdawałam sobie sprawy ze tak z człowiekiem ta choroba może pojechać.

Jem od tyg kapustę kiszona i jeste mega wzdeta , ociezala masakra .

O koniec bajki hip hip hurra

O mały już śpi ups .
Stary 2012-09-14, 20:29   #2917
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

To była anoreksja

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-14, 20:30   #2918
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Biorę je z zamkniętymi oczami
W ubiegłym roku widziałam takie na dziewczynce i się zakochałam. Nawet pisałam Wam że to takie trochę glany dla dzieci .

naprawdę są genialne! Iwcale nie za taką zaporową cenę, jak pokazują się na stronie emela- że też nie mają dla dorosłych no! chyba już wiem jakich butw sobie będę szukać a już dziś prawie byłam zdecydowana na te http://www.zalando.pl/even-odd-botki..._RT_PL_1881761. no i mam dylemat
Stary 2012-09-14, 20:35   #2919
monka23
Zakorzenienie

Iza o kurde to tez lipa . Cieezka i niebezpieczna choroba.
Stary 2012-09-14, 20:43   #2920
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
naprawdę są genialne! Iwcale nie za taką zaporową cenę, jak pokazują się na stronie emela- że też nie mają dla dorosłych no! chyba już wiem jakich butw sobie będę szukać a już dziś prawie byłam zdecydowana na te http://www.zalando.pl/even-odd-botki..._RT_PL_1881761. no i mam dylemat
Jakiś czas temu miałam podobne z Lesta czy Festa (jakoś tak). Piękne były
Stary 2012-09-14, 20:55   #2921
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny,prozaiczny problem mam- jak pracuję przy kompie dość długo to otej porze roku (nie mówiąc o zimie) strasznie marzną mi stopy. A jak mam zimne stopy to już mi jest generalnie zimno. Macie jakieś sprawdzone kapcie, które nie pozwalają zimnu od podłogi przełazić? Teraz np. siedzę i pracuję i już nie mogę wyrobić, tak mi zimno-ile można gorących herbat w siebie wlać? zresztą one pomagają tylko na chwilę, bo potem znowu zimno. Być może mam coś z krążeniem,ale potrzebuję pomocy na już.
Ja tez mam ciągle zimne nogi .

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Ty masz artyste...
27 rozmar... duze butki juz, moja ma 21 kurcze mala ma ta girke, zimowe pewnie 22. Wasze jakie maja rozmiary teraz? tak 23-24 z tego co obserwuje. A te małe dziewuszki forumkowe ile mają?[COLOR="Silver"]

)

Moja Ola na zimę będzie miała 23 , buty z wiosny są na nią dobre , prawie nic jej noga nie urosła

Cytat:
No pięknie Widzę że czas czytać stosowną literaturę bo niedługo pytania się zaczną na dobre

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Dziewczyny z fotelikiem samochodowym Espiro. Mam pytanie dotyczące sposobu zapinania. Czy zapinacie jeszcze pasami fotelikowymi czy samochodowymi ? Jeżeli samochodowymi to czy zakładacie to ustrojstwo na brzuszek ?
Tego dodatku nie stosowałam nigdy . normalnie ją pasami zapinam .
Ten fotelik zabieram na długie trasy , w moim aucie mają dzieciaki 9-36 recaro i drugi 15-36 . Siedzą w nich różnie , które gdzie usiądzie tam jedzie . Szybciej mi się zapina pasy auta niż pasy od fotelika , dlatego tamten jeździ w aucie TZta , ale na trasy pare set km jak najbardziej go zabieram bo fajnie w nim dziecko może spać .

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
No uważaj, bo znajoma przedszkolana, i moja teściowa to czasami opowiadały co te dzieci w przedszkolu mówią. A dzieci wszystko uważają że ważne że tata da spróbować pianki z piwa, czy coś się rodzice pokłucą, czy dziecko na czymś innym przyłapie. Mój Eryk to jak przedszkolanka się po coś schyliła to z całej siły ją w pupę uderzył i powiedział Kto wypina tego wina, bo tak go tatuś nauczył. Potem mój tz się nasłuchał że ma takich zabaw synka oduczyć.

)

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Oliwka znowu się zesikała na drzemce . Pani kazała mi przynieść pieluszki - tylko to taki krok w tył. Niby przed spaniem idzie sikać ale i tak sika śpiąc. w domu już od dawna w dzień nie sikała. w nocy sika i ma pampersa.
Może w domu w nocy powinnam ją wysadzać i nie zakładać pampersa. A moze na razie olać ten problem i niech zakładają jej pampersa.
Ja bym dała pampka .
Dziecko tego mnie kontroluje . To nie jej wina .
A dwa że tam na dużo wrażeń i hałasu więc pewnie jak kamień zasypia i dlatego tym bardziej tego nie kontroluje . Sikanie w nocy nie ma nic do sikania w dzień ( koleżanka ma problem z 5 latkiem ) jest to nie zależne od dziecka . Do tego nowe przedszkole , dużo emocji , zajęć więc jej odpuść . a pewnie nie jest jej za miło jak się budzi i ma wszystko mokre ( do tego przy innych dzieciach
Ale widzę że tylko ja mam takie zdanie
Olce zdjęłam papmka jakieś dwa tygodnie temu na noc bo przestała sikać .
Wcześniej sikała w nocy i dałam sobie z tym spokój .
Szkoda mi wstawać i wysadzać , niech śpi dzieciak spokojnie . sama do tego dojdzie .

Cytat:

Oj kocham emelki
SzkodA Że ich butów w rozmiarze SZymka to raczej nie ma Potem to już bardziej kolekcje komunijne robią .

Bao to już . Fajowo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-14, 21:02   #2922
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:

a kotek to Boluś vel Bolo-najstarszy w stadzie-stateczny, z groźną miną i nie wiadomo czemu wszyscy nas odwiedzający (szczególnie nowi znajomi) czują przed nim respekt-to taki nasz kot obronny
potwierdzam

Cytat:
ja wziełam sobie takie:
http://www.venezia.pl/botki-p-4382-29-14.17.18.29.html ale w kolorze cuoio (miodowym) i zamiast zamka taka klamerka jak w tych co Ty pokazałaś

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 21:06   #2923
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Dzięki Wam za pomoc w sprawie fotelika

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Oj kocham emelki
SzkodA Że ich butów w rozmiarze SZymka to raczej nie ma Potem to już bardziej kolekcje komunijne robią .

Komunijne to mam do sprzedania. Wojtek był w nich 2 razy

Zapomniałam (poważnie) że w przedszkolu to są też inne dzieci.
Stary 2012-09-14, 21:10   #2924
ania p
Zakorzenienie

Izazula dam znać przed komunią
Komunijne też mają sliczne .
Olka teraz ma buty Szymka Ecco . Bo SZymon w nich łaził może z miesiąc , bo tak mu noga urosła . a że to granatowe półbuty to zostawiłam dla Olki .
Kozaki też ma na zimę zostawione SZymka na zmianę . Tylko Szymek je nosił jak miał troszkę pond rok
Stary 2012-09-14, 21:14   #2925
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
ja wziełam sobie takie:
http://www.venezia.pl/botki-p-4382-29-14.17.18.29.html ale w kolorze cuoio (miodowym) i zamiast zamka taka klamerka jak w tych co Ty pokazałaś
Paskuda

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Izazula dam znać przed komunią
Komunijne też mają sliczne .
Olka teraz ma buty Szymka Ecco . Bo SZymon w nich łaził może z miesiąc , bo tak mu noga urosła . a że to granatowe półbuty to zostawiłam dla Olki .
Kozaki też ma na zimę zostawione SZymka na zmianę . Tylko Szymek je nosił jak miał troszkę pond rok
Tak tylko że Wojtek po pierwsze był rok młodszy niż reszta komunistów a po drugie miał małą stopę wiec w Was by trafiło sporo przed komunią

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-14, 21:15   #2926
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
potwierdzam

ja wziełam sobie takie:

fajny ten kolor, co pokazuje się na zdjęciu, ale cena trochę spora-domyślam się, że Ty masz rabaty

Boluś taki straszny? Nieeeee, on tylko tak wygląda
Stary 2012-09-14, 21:27   #2927
catro
Rozeznanie

Cytat:

Catro - a jak tam serduszko Oli? I kiedy planujecie operację usunięcia nerki?
Bardzo Ci współczuję tego bólu w plecach.
Operacji za bardzo nie możemy planować, bo tam jest się w kolejce i się czeka na wyznaczenie terminu
A u kardiologa ostatnio nie byliśmy, ale Ola ostatnio się skarży że ją oko boli więc wczoraj TZ zmierzył jej ciśnienie i ma lekko podwyższone. Teraz będziemy mierzyć je żeby sprawdzić, czy się będzie utrzymywało, czy może błędnie zmierzyliśmy.

Monka - jak byliśmy nad morzem, to tak podrzucałam Olę za ręce nad falami. Za którymś razem zbytnio się pochyliłam przy tym do przodu i juz tak zostałam. Ale o nie było tak, że coś mi przy tym przeskoczyło-nic takiego nie poczułam.

Ale w ogóle to jak poszłam we wtorek z tym do lekarza, to ta kobita zwaliła to na ciążę - że podczas ciąży hormony rozluźniają kręgi i dlatego mnie trafiło. No dobra, tylko, że ja w ciąży już od 2,5 roku nie jestem Co za pierdoły

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 22:00   #2928
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość

moja też maluszek forumowy, ale stópkę ma 24/25 (w tatusia idzie biedne dziecko - on ma 46/47 rozmiar buta)
e to chyba takiego kajaczora nie będzie miała
Cytat:
a kotek to Boluś vel Bolo-najstarszy w stadzie-stateczny, z groźną miną i nie wiadomo czemu wszyscy nas odwiedzający (szczególnie nowi znajomi) czują przed nim respekt-to taki nasz kot obronny
też kiedyś mieliśmy takiego kota co warczał jak mu coś nie pasowało np. ktoś jego ulubione miejsce zajął ,nie można było tez przed nim stać ani go głaskać jak tego nie chciał i nie jadł razem z innymi kotami ,minę miał też dosyć groźną niestety zginął nam
Cytat:

[/COLOR]Dziewczyny z fotelikiem samochodowym Espiro. Mam pytanie dotyczące sposobu zapinania. Czy zapinacie jeszcze pasami fotelikowymi czy samochodowymi ? Jeżeli samochodowymi to czy zakładacie to ustrojstwo na brzuszek ?
ja zapinam pasami fotelikowymi,spokojnie się w nich mieści
Cytat:
Moja wczoraj próbowała sobie tam wszystko dokładnie pooglądać. Nawet latarkę wzięła i sobie świeciła.

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
No uważaj, bo znajoma przedszkolana, i moja teściowa to czasami opowiadały co te dzieci w przedszkolu mówią. A dzieci wszystko uważają że ważne że tata da spróbować pianki z piwa, czy coś się rodzice pokłucą, czy dziecko na czymś innym przyłapie. Mój Eryk to jak przedszkolanka się po coś schyliła to z całej siły ją w pupę uderzył i powiedział Kto wypina tego wina, bo tak go tatuś nauczył. Potem mój tz się nasłuchał że ma takich zabaw synka oduczyć.

Cytat:
mamy grono znajomych-wspomagaczy-kociarzy, z których zawsze ktoś ma możliwość wpaść do futrzaków, podać jedzenie, picie i sprzątnąć wiadomo co Kilka z tych osób stało się właścicielami kotów po częstych odwiedzinach u nas-to zaraźliwe jest Nawet mój brat i jego żona (o dziwo!) zgodzili się w końcu na kota, bo im córka dziurę wierciła chyba z rok. No i mają maincoona.
och main coon moje marzenie piękne są ale mój stary chyba by mnie zatłukł jakbym tyle pieniędzy na kota wydała i kitu sobie nie da wkręcić że dostałam od kogoś zostaje mi oglądanie ich ,wspaniałe są
Cytat:
Oliwka znowu się zesikała na drzemce . Pani kazała mi przynieść pieluszki - tylko to taki krok w tył. Niby przed spaniem idzie sikać ale i tak sika śpiąc. w domu już od dawna w dzień nie sikała. w nocy sika i ma pampersa.
Może w domu w nocy powinnam ją wysadzać i nie zakładać pampersa. A moze na razie olać ten problem i niech zakładają jej pampersa.
albo może niech mniej pije przed drzemką?
Mój też się czasem zleje jak śpi w dzień ,ale trzy godziny to i święty by nie wytrzymał,nie zakładam pampka
Cytat:
Kupiłam dziś młodej zarąbiste buty z emela - gdyby mieli rozmiary dla dorosłych to bez wahania wzięłabym i dla siebie- coś w tym stylu http://allegro.pl/emel-e1732-trzewik...610532296.html ,
jakie cudne takie mini martensiki szkoda że nie ma większych (bo już patrzyłam na allegro)
Cytat:
te też fajne trafiasz w mój gust

Monka i Catro współczuję bólu pleców ,tez miałam kiedyś taki problem od stojącej pracy ale na szczęście ćwiczenia pomogły.

Mój dzisiaj nic nie zbroił ,za to pomagał mi w ogrodzie,dołki kopał pod truskawki bo sadziliśmy ,później grabił świeżo skopany kawałek dużymi grabiami,i suche badyle znosił na stertę , a styrał sie biedny że jak przyszliśmy do domu to już sam poszedł do mycia dobrowolnie bo normalnie to ucieka.

Ze starszym muszę chyba do ortopedy iść bo noga go boli tak jak stopę zgina to tak jakby tam ścięgno jakies pod spodem naciągnął to gdzie to z tym do ortopedy chyba nie?

Tak pisałyśmy ostatnio o kapuśniaku że ja dzisiaj gar bigosu odwaliłam jak na wesele w słoiki pójdzie ,trochę dla tż a resztę zostanie w razie jakbym nie miała czasu obiadu zrobić.
Na jutro zaplanowałam naleśniki z serem na słodko i na deser tarta z kremem twarogowym i jabłkami.

A nie wiem czy wam tu pisalam ,czy robicie krokiety z pieczarkami?
Jesli nie to przepis:pieczarki posiekać bądź zetrzeć na tarce, cebulkę posiekać poddusić na patelni ,doprawić solą i pieprzem i takim farszem smarować naleśniki i na to jeszcze jak już rozsmarowane ser żółty zetrzeć albo kłaść plasterki i składać .Później podsmażyć normalnie jak krokiety w panierce. Są pyszne.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 22:05   #2929
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Libra jakie robisz nalesniki na krokiety ? Poszukuję też sprawdzonego przepisu na kopytka.
Wiem że nie tylko Libra gotuje więc inne dziewczyny też proszę o pomoc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-14, 22:29   #2930
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Libra jakie robisz nalesniki na krokiety ? Poszukuję też sprawdzonego przepisu na kopytka.
Wiem że nie tylko Libra gotuje więc inne dziewczyny też proszę o pomoc

Naleśniki zawsze ten sam przepis do krokietów i do dżemu czy sera:
3 szklanki mleka
2 szklanki i 2 łyżki mąki
3 jajka
trochę soli
trochę oleju ,tak zawsze lujne ździebko z butelki
robię ciasto zazwyczaj wieczorem ,wstawiam na noc do lodówki i dopiero rano robię ,dzięki temu mąka przez noc wchłonie płyn i nie trzeba jej aż tyle dosypywać ,nie musi stac całą noc wystraczy godzina czy dwie.
Smażę bez tłuszczu ,wychodzi ok. 12 naleśników średnicy ok. 26cm

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Zaczynaja u nas buraki kopać ,cukrowe oczywiście i teraz mi się tłuką z tym przyczepami ,zaraz za moją działką jest droga polna to tarabanią jezdżą dzień i noc Po asfalcie jak jeżdżą znowusz opony od ciągników "wyją".
Mikołaj już mi się wierci to fajnie że się dzis wyspałam

Z tąd ten pomysł kopania buraków ogródkowych
Aj kukurydza też była już dzisiaj koszona na kiszonkę
Stary 2012-09-14, 22:37   #2931
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

Naleśniki zawsze ten sam przepis do krokietów i do dżemu czy sera:
3 szklanki mleka
2 szklanki i 2 łyżki mąki
3 jajka
trochę soli
trochę oleju ,tak zawsze lujne ździebko z butelki
robię ciasto zazwyczaj wieczorem ,wstawiam na noc do lodówki i dopiero rano robię ,dzięki temu mąka przez noc wchłonie płyn i nie trzeba jej aż tyle dosypywać ,nie musi stac całą noc wystraczy godzina czy dwie.
Smażę bez tłuszczu ,wychodzi ok. 12 naleśników średnicy ok. 26cm

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Zaczynaja u nas buraki kopać ,cukrowe oczywiście i teraz mi się tłuką z tym przyczepami ,zaraz za moją działką jest droga polna to tarabanią jezdżą dzień i noc Po asfalcie jak jeżdżą znowusz opony od ciągników "wyją".
Mikołaj już mi się wierci to fajnie że się dzis wyspałam

Z tąd ten pomysł kopania buraków ogródkowych
Aj kukurydza też była już dzisiaj koszona na kiszonkę
co

Dzieki za przepis tyz skorzystam

Z ta noga to chyba tak jak piszesz, albo do normalnego i on cie skieruje tam gdzie trzeba , albo przedzwon do przychodni .

Iza hehe skorzystam z pomyslu i zrobie jutro kopytka oooo no .
Zrobie z serem pierwszy raz , powiem czy wyszly

Dorobilam bym ta marfefke na slodko bo mam duzo , to co tam sie daje , marfefka - wiadomo i co cukier ? ii???? jogurt, smietana ? czy co
Libra ?
Stary 2012-09-14, 22:44   #2932
libra777
Zakorzenienie

kiszonkę dla krów ma się rozumieć

A co to ta marfefka
nie wiem za bardzo o jaką chodzi nie robię czegoś takiego
a z serem to chyba pierogi leniwe a nie kopytka co?

Iza a kopytka to ulep kulę ze zmielonych ziemniaków odejmij 1/4 wstaw w to miejsce mąkę pszenną ,dodaj jajko i tyle a kluski śląskie to samo tylko z mąką ziemniaczaną ja tak robię
Stary 2012-09-14, 22:49   #2933
monka23
Zakorzenienie

Marchewka , ja to dla moich chcialam zrobic , takia w przedszkolu sie na slodko jadlo, starta . Dobra byla . Tz kupil worek maly lubi to musze cos z nia zrobic .
Ja tak kluski robie . Kopytek nie robilam nie wiem czemu . Patrzylam na przepisy i niektorzy dodaja tez troche maki ziemniaczanej i ten ser , ciekawe czy dobre beda .

Megi nie spisz? pewnie myslisz co ?

REKLAMA
Stary 2012-09-14, 22:54   #2934
nataszka25
Zakorzenienie

:d
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 22:55   #2935
libra777
Zakorzenienie

Monka ja tez z serem pierogi leniwe to na słodko jem polane bułką przyrumienioną na maśle i z cukrem i kopytka też tak nie raz jem i placki ziemniaczane zresztą też jeśli już przy ziemniakach jesteśmy
Stary 2012-09-14, 23:01   #2936
nataszka25
Zakorzenienie

o tej godzinie o jedzeniu?? az slinka leci

ja jutro sie bawie kobietki, wieki nie bylam sama na imprezie...
Stary 2012-09-14, 23:03   #2937
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
:d
a ty co procenty ? na panienskim dzis bylas? czy jutro jest

Cytat:
Monka ja tez z serem pierogi leniwe to na słodko jem polane bułką przyrumienioną na maśle i z cukrem i kopytka też tak nie raz jem i placki ziemniaczane zresztą też jeśli już przy ziemniakach jesteśmy
To jak juz jestesmy przy tym to ja nie wiem co to pierogi leniwe z tym serem , takie jakies gnioty ? . Az na necie musze sprawdzic

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

a Nataszka juz wiem spoko spoko, to baw sie dobrze , daj w palnik i ciesz sie chwila . Pamietaj z rana jajecznica sama na sniadanko , po imprezie oczywiscie.

REKLAMA
Stary 2012-09-14, 23:07   #2938
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
a ty co procenty ? na panienskim dzis bylas? czy jutro jest

To jak juz jestesmy przy tym to ja nie wiem co to pierogi leniwe z tym serem , takie jakies gnioty ? . Az na necie musze sprawdzic

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

a Nataszka juz wiem spoko spoko, to baw sie dobrze , daj w palnik i ciesz sie chwila . Pamietaj z rana jajecznica sama na sniadanko , po imprezie oczywiscie.
nie bede zbyt sie ciesyc chwila bo maz mnie do domu nie wpusci:P

Jak plecki?

Bao myslami jestem z Tobą

a z Gmyrelką ciesze się ze jutro sobota
Stary 2012-09-14, 23:16   #2939
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
nie bede zbyt sie ciesyc chwila bo maz mnie do domu nie wpusci:P

Jak plecki?

Bao myslami jestem z Tobą

a z Gmyrelką ciesze się ze jutro sobota
co? czemu ma cie nie wpuscic , serenade mu przed drzwiami zaspiewasz to raz dwa cie wpusci . A gdzie impra w lokalu czy domowka? Mnie ominie panienski bo bedziemy 2 dni przed weselem ,ale dobre i to . Plecy bola. Codziennie mnie bola, caly dzien .

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Libra aaa pierogi leniwe to cos jak kopytka tylko ze rozszerzona wersja , samo zoltko sie daje zamiast jajka . TO moze to zrobie, a tez ten sam schemat jak z kluskami, na 4 czesci , dodac make pszenna, troche cukru, to zotlko i lyzka maki ziemniaczanej , ciutke soli , no i ser. Tak to zrobie
Stary 2012-09-15, 07:34   #2940
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Madzia , Pop jakie macie platformy i ile kosztowały , jak duże są?
Ja kupiłam w Biedronce za 100 zł ja mam dokładnie tą http://allegro.pl/platforma-wibracyj...623873989.html
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Mojej kuzynki córka dostała szczepionke po poronieniu, więc mi się zdaje że Ty powinnaś od razu po pierwszym porodzie dostać ja wiedzą w czym rzecz. Ja bym złożyła skargę. Oni tak kombinują jakby to z ich kieszeni szło. Albo złóż skargę bezpośrednio do NFZtu.
Cytat:
eZe starszym muszę chyba do ortopedy iść bo noga go boli tak jak stopę zgina to tak jakby tam ścięgno jakies pod spodem naciągnął to gdzie to z tym do ortopedy chyba nie?
Moze idz z nim najpierw do ogólnego. Ja przez prawie 3 miesiące kuśtykałam bo mnie noga bolała, wkońcu poszłam sobie zdjęcie zrobić, i złamania żadnego, to ogólna dała mi tabletki po których po 3 dniach zapomniałam o bólu, pukać się tylko mogę w głowę że wcześniej nie poszłam do lekarza, to były jakieś tabletki na stany zapalne w kościach i ścięgnach.

Ja o 11 biegnę w biegu takim niewielkim na 5,2 km. Po będzie grochówka i losowanie nagród może wkońcu coś mi się uda wylosować, w końcu w zeszłym roku to był pierwszy bieg w jakim wziełam udział, i przez cały rok nic nie wygrałam w tych nagrodach co losują

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości