|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
P0P - mało pocieszające, ale Igor ostatnio co noc sika, a wcześniej rzadko już mu się zdarzało. Nie wiem, co znów i dlaczego.
Dzisiaj byłam u mojej gin. Konsultowała tę sprawę szczepionki anty rh, której mi odmówiono z jakimś profesorem z Łodzi - powiedział, że to skandaliczne naruszenie zasad i powinnam składać na nich skargę do dyrektora szpitala. A ona dodała od siebie, że mam się modlić, żeby dziecku nic nie było. Znów mam do dupy nastrój.
#2912 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Cytat:
Znowu Cię nastraszyli ![]() Ja wszystko rozumiem ale skoro ginka uważa że ta szczepionka jest taka istotna to dlaczego sama jej nie podała albo dlaczego nie wysłała Cię tam gdzie ją powinnaś dostać. Dała skierowanie i wysłała do tego samego szpitala gdzie jej nie dostałaś. Jedna "mądra" pani doktor też tak nastraszyła moją koleżankę jak się okazało że jest w ciąży. Tak się złożyło że zaszła w momencie brania psychortopów niebezpiecznych dla zdrowia i życia dziecka. Zamiast wesprzeć i pomóc to straszyła.
![]() |
#2913 |
Zakorzenienie
|
Megi, czy to o czym piszesz to jest konflikt serologiczny czy coś innego?
Kupiłam dziś młodej zarąbiste buty z emela - gdyby mieli rozmiary dla dorosłych to bez wahania wzięłabym i dla siebie- coś w tym stylu http://allegro.pl/emel-e1732-trzewik...610532296.html , ale bez tych przeszyć na środku-są tak leciutkie i zginają się dosłownie jednym palcem. Jak w sklepie powiedziałam Gabrysi, że sama bym chciała takie mieć ,to ona mi na to "najpierw musisz urosnąć jak ja i potem możesz takie mieć" -pani ekspedientka nie wytrzymała i wybuchnęła śmiechem ![]()
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2012-09-14 o 20:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2914 |
Zakorzenienie
|
Megi a kiedy ten zastrzyk się podaje , w którym tyg ciąży ? Bo daje się coś po porodzie zeby tobie nic nie było , tak? To jeszcze w trakcie ciąży trzeba dać jakiś inny zastrzyk zeby dziecku nic nie było?
I co teraz z tym zrobisz ? Co można zrobić ? nie jest za późno na ten zastrzyk? Ona się tym zajmie ? Iza bo niektóre leki są niebezpieczne dla płodu i to jest fakt i może dlatego ja nastraszyla ? Jak miała ja wesprzeć ? Powiedzieć ze wszystko będzie dobrze ? Gdy było zagrożenie dla dziecka ? A jakby coś sie jednak stało to co wtedy ? Co by powiedziała zrozpaczonej matce ? Wiesz o co mi chodzi . Nikt głowy nie da ze będzie dobrze jak było w jej przypadku pewne zagrożenie . |
![]() ![]() |
![]() |
#2915 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ubiegłym roku widziałam takie na dziewczynce i się zakochałam. Nawet pisałam Wam że to takie trochę glany dla dzieci ![]() Bardzo lubię buty z Emela ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Na TVP 2 leci rodzinka.pl
![]() |
#2916 |
Zakorzenienie
|
Kurde a moje bajkę oglądają to im nie przelacze
![]() ![]() Iza a to ona zaszła w ciążę przy antykoncepcji ? Jak tak to pechh, serio , ale dobrze , ze tak to się skończyło i urodziła zdrowe dziecko . Tak z ciekawości pytam , brała jakieś leki na depresję ? Mojej kuzynki prawie już ex mąż ma . Nie zdawałam sobie sprawy ze tak z człowiekiem ta choroba może pojechać. Jem od tyg kapustę kiszona i jeste mega wzdeta , ociezala masakra . O koniec bajki hip hip hurra O mały już śpi ups . |
![]() ![]() |
![]() |
#2917 |
Zakorzenienie
|
To była anoreksja
#2918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawdę są genialne! Iwcale nie za taką zaporową cenę, jak pokazują się na stronie emela- że też nie mają dla dorosłych no! chyba już wiem jakich butw sobie będę szukać ![]()
![]() |
#2919 |
Zakorzenienie
|
Iza o kurde to tez lipa . Cieezka i niebezpieczna choroba.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2921 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja Ola na zimę będzie miała 23 , buty z wiosny są na nią dobre , prawie nic jej noga nie urosła Cytat:
Ten fotelik zabieram na długie trasy , w moim aucie mają dzieciaki 9-36 recaro i drugi 15-36 . Siedzą w nich różnie , które gdzie usiądzie tam jedzie . Szybciej mi się zapina pasy auta niż pasy od fotelika , dlatego tamten jeździ w aucie TZta , ale na trasy pare set km jak najbardziej go zabieram bo fajnie w nim dziecko może spać . Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dziecko tego mnie kontroluje . ![]() A dwa że tam na dużo wrażeń i hałasu więc pewnie jak kamień zasypia i dlatego tym bardziej tego nie kontroluje . Sikanie w nocy nie ma nic do sikania w dzień ( koleżanka ma problem z 5 latkiem ) jest to nie zależne od dziecka . Do tego nowe przedszkole , dużo emocji , zajęć więc jej odpuść . a pewnie nie jest jej za miło jak się budzi i ma wszystko mokre ( do tego przy innych dzieciach ![]() Ale widzę że tylko ja mam takie zdanie ![]() Olce zdjęłam papmka jakieś dwa tygodnie temu na noc bo przestała sikać . Wcześniej sikała w nocy i dałam sobie z tym spokój . Szkoda mi wstawać i wysadzać , niech śpi dzieciak spokojnie . sama do tego dojdzie . Cytat:
![]() ![]() SzkodA Że ich butów w rozmiarze SZymka to raczej nie ma ![]() Bao to już . Fajowo ![]()
![]() |
#2922 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
http://www.venezia.pl/botki-p-4382-29-14.17.18.29.html ale w kolorze cuoio (miodowym) i zamiast zamka taka klamerka jak w tych co Ty pokazałaś ![]()
![]() |
#2923 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki Wam za pomoc w sprawie fotelika
![]() Cytat:
Zapomniałam (poważnie) że w przedszkolu to są też inne dzieci.
![]() |
#2924 |
Zakorzenienie
|
Izazula dam znać przed komunią
![]() ![]() Komunijne też mają sliczne . Olka teraz ma buty Szymka Ecco . Bo SZymon w nich łaził może z miesiąc , bo tak mu noga urosła . a że to granatowe półbuty to zostawiłam dla Olki . Kozaki też ma na zimę zostawione SZymka na zmianę . Tylko Szymek je nosił jak miał troszkę pond rok ![]()
#2925 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajny ten kolor, co pokazuje się na zdjęciu, ale cena trochę spora-domyślam się, że Ty masz rabaty Boluś taki straszny? Nieeeee, on tylko tak wygląda ![]()
![]() |
#2927 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A u kardiologa ostatnio nie byliśmy, ale Ola ostatnio się skarży że ją oko boli więc wczoraj TZ zmierzył jej ciśnienie i ma lekko podwyższone. Teraz będziemy mierzyć je żeby sprawdzić, czy się będzie utrzymywało, czy może błędnie zmierzyliśmy. Monka - jak byliśmy nad morzem, to tak podrzucałam Olę za ręce nad falami. Za którymś razem zbytnio się pochyliłam przy tym do przodu i juz tak zostałam. Ale o nie było tak, że coś mi przy tym przeskoczyło-nic takiego nie poczułam. Ale w ogóle to jak poszłam we wtorek z tym do lekarza, to ta kobita zwaliła to na ciążę - że podczas ciąży hormony rozluźniają kręgi i dlatego mnie trafiło. No dobra, tylko, że ja w ciąży już od 2,5 roku nie jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Mój też się czasem zleje jak śpi w dzień ,ale trzy godziny to i święty by nie wytrzymał,nie zakładam pampka Cytat:
![]() Cytat:
![]() Monka i Catro współczuję bólu pleców ,tez miałam kiedyś taki problem od stojącej pracy ale na szczęście ćwiczenia pomogły. Mój dzisiaj nic nie zbroił ,za to pomagał mi w ogrodzie,dołki kopał pod truskawki bo sadziliśmy ,później grabił świeżo skopany kawałek dużymi grabiami,i suche badyle znosił na stertę , a styrał sie biedny że jak przyszliśmy do domu to już sam poszedł do mycia dobrowolnie bo normalnie to ucieka. Ze starszym muszę chyba do ortopedy iść bo noga go boli tak jak stopę zgina to tak jakby tam ścięgno jakies pod spodem naciągnął to gdzie to z tym do ortopedy chyba nie? Tak pisałyśmy ostatnio o kapuśniaku że ja dzisiaj gar bigosu odwaliłam jak na wesele ![]() Na jutro zaplanowałam naleśniki z serem na słodko i na deser tarta z kremem twarogowym i jabłkami. A nie wiem czy wam tu pisalam ,czy robicie krokiety z pieczarkami? Jesli nie to przepis:pieczarki posiekać bądź zetrzeć na tarce, cebulkę posiekać poddusić na patelni ,doprawić solą i pieprzem i takim farszem smarować naleśniki i na to jeszcze jak już rozsmarowane ser żółty zetrzeć albo kłaść plasterki i składać .Później podsmażyć normalnie jak krokiety w panierce. Są pyszne. |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Zakorzenienie
|
Libra jakie robisz nalesniki na krokiety ? Poszukuję też sprawdzonego przepisu na kopytka.
Wiem że nie tylko Libra gotuje więc inne dziewczyny też proszę o pomoc ![]()
#2930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naleśniki zawsze ten sam przepis do krokietów i do dżemu czy sera: 3 szklanki mleka 2 szklanki i 2 łyżki mąki 3 jajka trochę soli trochę oleju ,tak zawsze lujne ździebko z butelki robię ciasto zazwyczaj wieczorem ,wstawiam na noc do lodówki i dopiero rano robię ,dzięki temu mąka przez noc wchłonie płyn i nie trzeba jej aż tyle dosypywać ,nie musi stac całą noc wystraczy godzina czy dwie. Smażę bez tłuszczu ,wychodzi ok. 12 naleśników średnicy ok. 26cm ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Zaczynaja u nas buraki kopać ,cukrowe oczywiście i teraz mi się tłuką z tym przyczepami ,zaraz za moją działką jest droga polna to tarabanią jezdżą dzień i noc ![]() Mikołaj już mi się wierci to fajnie że się dzis wyspałam ![]() Z tąd ten pomysł kopania buraków ogródkowych ![]() Aj kukurydza też była już dzisiaj koszona na kiszonkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2931 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzieki za przepis tyz skorzystam ![]() Z ta noga to chyba tak jak piszesz, albo do normalnego i on cie skieruje tam gdzie trzeba , albo przedzwon do przychodni . Iza hehe skorzystam z pomyslu i zrobie jutro kopytka oooo no . Zrobie z serem pierwszy raz , powiem czy wyszly ![]() Dorobilam bym ta marfefke na slodko bo mam duzo , to co tam sie daje , marfefka - wiadomo i co cukier ? ![]() ![]() Libra ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
Zakorzenienie
|
kiszonkę dla krów ma się rozumieć
![]() A co to ta marfefka ![]() nie wiem za bardzo o jaką chodzi nie robię czegoś takiego ![]() a z serem to chyba pierogi leniwe a nie kopytka co? Iza a kopytka to ulep kulę ze zmielonych ziemniaków odejmij 1/4 wstaw w to miejsce mąkę pszenną ,dodaj jajko i tyle a kluski śląskie to samo tylko z mąką ziemniaczaną ja tak robię |
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Zakorzenienie
|
Marchewka
![]() ![]() ![]() ![]() Ja tak kluski robie ![]() ![]() Megi nie spisz? pewnie myslisz co ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2934 |
Zakorzenienie
|
:d
|
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Zakorzenienie
|
Monka ja tez z serem pierogi leniwe to na słodko jem polane bułką przyrumienioną na maśle i z cukrem i kopytka też tak nie raz jem i placki ziemniaczane zresztą też jeśli już przy ziemniakach jesteśmy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Zakorzenienie
|
o tej godzinie o jedzeniu?? az slinka leci
![]() ja jutro sie bawie kobietki, wieki nie bylam sama na imprezie... |
![]() ![]() |
![]() |
#2937 | |
Zakorzenienie
|
a ty co
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- a Nataszka juz wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak plecki? Bao myslami jestem z Tobą a z Gmyrelką ciesze się ze jutro sobota ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Libra aaa pierogi leniwe to cos jak kopytka tylko ze rozszerzona wersja , samo zoltko sie daje zamiast jajka . TO moze to zrobie, a tez ten sam schemat jak z kluskami, na 4 czesci , dodac make pszenna, troche cukru, to zotlko i lyzka maki ziemniaczanej , ciutke soli , no i ser. Tak to zrobie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2940 | ||
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam w Biedronce za 100 zł ja mam dokładnie tą http://allegro.pl/platforma-wibracyj...623873989.html
Cytat:
Cytat:
Ja o 11 biegnę w biegu takim niewielkim na 5,2 km. Po będzie grochówka i losowanie nagród może wkońcu coś mi się uda wylosować, w końcu w zeszłym roku to był pierwszy bieg w jakim wziełam udział, i przez cały rok nic nie wygrałam w tych nagrodach co losują ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.