|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Kathe moja @ może przyjść 22 IX albo co jest bardziej realne 29 IX
zresztą zważywszy na to że mam teraz owulację (tak mi się wydaje ) to obstawiam @ na 29 IX. to można dostać na te badania skierowanie??? na bezpłatne??? dzisiaj dzwoniłam do mojej poradni to powiedzieli mi że za toxoplazmozę, cytomelagię, różyczkę zapłacę około 180zł i gdzie idą moje składki ![]() kooocurkubardzo Ci zazdroszczę Dominikany
|
|
#1922 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
przyjdzie jak dziś! dlatego ja nie jadam ryb,jestem zbyt nerwowa i niecierpliwa by patrzyć na ości, najbardziej boje się chłopcom dawać, zaś tż uwielbia. |
|||
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
Ja poszłam do ginekologa na nfz i dostałam skierowanie na toxo i cytomegalie
Mamusie jakie foteliki kupowałyście dla waszych pociech ![]() Bo tyle ich jest i nie wiem na co się zdecydować. Kupować z bazą czy bez Myślimy nad Maxicosi CabrioFix |
|
|
|
#1924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak z ciekawości "nie żywa" to filet? ![]() Pewnie, że można. Ja też nie dostałam skierowań i za moje badania wyszło ponad 1000zł, już nawet wolałam nie liczyć dokładnie ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- A jak ją robiłaś? W sensie przypraw i czy w piekarniku?
|
|
#1926 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Weszłam się przywitać z Wami, mam troszkę czasu bo Tż jest z Tobiaszem. Nie nadrabiam bo tyle czasu nie mam. Ciekawe czy nas jeszcze pamiętacie? Acha, Tobiasz dzisiaj kończy 8 miesięcy
|
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
normalnie 100/60, u gina 120/80, ale jak bylam u gina zdenerwowana to 160/80 a wiadomo ze przy porodzie bede duzo bardziej
![]() Nie duży u Ciebie koszt położnej a u mnie to nawet nie wiem czy taka opcja jest wiem ze dwa lata temu znieczulenia nie bylo.. Nie zastanawiałabym się nad tym gdyby nie to że mam tą nerwice ![]() ja się bardzo boje lekarzy i pielegniarek... zresztą taki mam szpital.. Jakby mi ktoś powiedział coś złego przy porodzie tak moja psychika w sekundzie schodzi na psy
|
|
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Tobiaszka
Już się zupełnie zadomowiliście w nowym mieszkanku?
|
#1929 | |
|
Zakorzenienie
|
MAGA! ja natarłam przyprawa do ryb w srdoku i na zewnatrz, dałam trszke masełak (srodek i na wierzch) odrobina cytryny i tyle (koperku nie dalam a w lodówce mam
Cytat:
Pisz co tam uWas! A Tobiasz juz duzy chłopak!! Moze jakas fota? |
|
|
|
|
#1930 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U nas nic ciekawego. Tż jest 6 dzień w domu ale w środę już wyjeżdża ![]() Tak Tobiaszek jest już duży, pełno go wszędzie, pochłania cały mój czas. Muszę lecieć bo Tobiasz już jest śpiący. Odezwę się później
|
|
|
#1931 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja to nawet mimo pakietu z pracy w prywatnym centrum medycznym muszę za to płacić...łaskawcy dają 15% zniżki ![]() Cytat:
my mieliśmy tą opcję z bazą, ale bazy nie mieliśmy, chciałabym sprawdzić czy fotelik w niej jest stabilniejszy...więc też czekam co reszta na to ![]() Cytat:
z resztą wystarczy że ktoś mi coś przykrego powie, a mi się na płacz zbiera...słabo być takim wrażliwcem...
|
|
|
#1932 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cześć,
U mnie OK, bez szaleństw w żadną stronę. Cytat:
Masz rację, to powinna być dewiza. Tylko czasem łatwo napisać, trudniej wykonać Cytat:
Przede wszystkim gdy dziecko owija się pępowiną (i mu to zagraża - bo nie zawsze tak jest), to wykonuje najpierw bardzo gwałtowne ruchy, a potem słabe. Matka to czuje. Gdyby wówczas wykonano USG z tymi wszystkimi pomiarami i dopplerem przepływów, może dałoby się zauważyć, że coś jest nie tak z pępowiną, np. dziecko ją uciska i jest słabszy przepływ. U mnie myślę, że to badanie profilu biofizycznego płodu zrobione w tamtym dniu, kiedy zgłosiłam słabsze ruchy, uratowałoby Dawida. Tak myślę i tak będę myśleć do końca moich dni. Cytat:
Cytat:
Ja też się tak będę troszczyć o przyszłe dziecko chyba Już się boję ;(Cytat:
Cytat:
Ja również nienawidzę prasować i robię to tylko, jak muszę. TŻowi koszule, sobie bluzki, koszulki tylko latem, poduszki i tyle. |
||||||
|
|
|
#1933 | |
|
Wtajemniczenie
|
paniczko - moje cały czas rodzą
Bacha - dużo zdrówka dla Tobiaszka ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka Aniołek Daria Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-09-14 o 20:24 |
|
|
|
|
#1934 |
|
Wtajemniczenie
|
Fio odnosnie fotelikow do samochodzu to ja patrzylam na testy bepieczenstwa wypadkowe ACAD - z tego co tam jest zawarte dobra ocene dostal fotelik Cybex Aton
|
|
#1935 | |||
|
Zakorzenienie
|
witam
a czy mnie ktoś pamięta ?? przepraszam, że tak rzadko się odzywam. Mikołaj przemieszcza się już bardzo szybko. Staramy się go podtuczyć bo mamy kontrole wagi za tydzień . Poza tym, próbuję otworzyć jakiś biznes.... ale nie wiem co z tego wyjdzie.... na razie informuję się, przeliczam, przeliczam i jeszzcze raz przeliczam ;p, badam rynek itp Cytat:
Ona nie mówi ile masz jej dać... dajesz ile uważasz. Chyba daliśmy jej 400 zł właściwie za 2 h roboty ( przyjechała o 3.30 zabrała mnie z IP przygotowała salę, o 3:50 Mikołaj był już na świecie , była z nami jeszcze do 6. Miałam nie brać położnej ale jak zbliżał się czas porodu to coraz bardziej się bałam, że na IP albo na porodówce spotkam "położną" którą poznałam przy # i słowo daję w momencie uciekłabym. Tak mnie ta kobieta na samą myśl paraliżowała, że jak poznałam p. Beatkę na SR to stwierdziliśmy ta i tylko ta położna .Jak będziesz chciała taką położną to najlepiej spotkać się z nią, poznać sie przed porodem. Na prawdę to pomaga, jak jedziesz do porodu i wiesz, że tam czeka na ciebie ktoś kto cię zna. hihi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wow kiedy to zleciało ?? ucałuj maluchy
|
|
|
#1936 |
|
Wtajemniczenie
|
dzis wieczor siedze sama, Tz poszedl na kawalerski ...chyba zrobie sobie kakao
|
|
#1937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pasują do niego adaptery z maxi cosi, przynajmniej do wózków z espiro ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
też właśnie piję kakao
|
|
|
#1938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no wlasnie o tym foteliku pisalam czy stosowalas go rowniez do stelaza w wozku? czy tylko do samochodzu? ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- zastanawiam sie czy ten fotelik cybex bedzie pasowal do x-landera xa?!
|
|
|
#1939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hm... to, że adaptery z maxi cosi pasują do cybex-espiro bardzo mało sprzedawców wie.. jak zobaczę jakiegoś x-landra xa na mieście to spróbuję podpatrzeć jakie mają adaptery, chyba że któraś z dziewczyn wie.
|
|
|
#1940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem jak to jest bo Tobiasz też już bardzo szybko się przemieszcza ![]() Zleciało bardzo szybko. Za niedługo tutaj będziemy świętować 1 urodzinki najpierw Sylwii od Nitki, potem Twojego Mikołaja, a kiedy to zleciało?? Maluchy ucałuję jutro bo już śpią
|
|
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w tym miesiącu chyba maksi odprawia roczek ? Pamiętam jak dziś jej poród
|
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
moje tez. a kwitna? moj ojciec uwaza ze az do mrozow powinny
![]() Teksty o pamietaniu/nie pamietaniu programowo zlewam. wstydzic sie takich glupich tekstow - matki dzieciom ![]() ![]()
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
hey,
piszę bo jakoś spać nie mogę, denerwuje się teraz, bo teraz zaliczyłam drugi raz nie wiem od czego to. mam nadzieję, że poród się nie zaczyna
|
|
|
|
#1944 |
|
Konto usunięte
|
Cześć,
Fiol, może to hormony, a może to dzieć Ci już tak uciska żołądek od dołu, że nie wyrabia (znaczy żołądek)? A jeśli faktycznie niebawem urodzisz, czego nikt oczywiście nie chce, ani Ty ani ja, ale.... jesteś już w miarę w bezpiecznym terminie, na pewno wszystko byłoby OK! No, ale powiedz tam dzieciowi, żeby jeszcze te 2 tygodnie chociaż grzecznie poczekał Trzymam kciuki ![]() Ja wstałam, czuję się jak Ace Ventura w tej scenie: http://www.youtube.com/watch?v=ddUotyR3WEA Jestem po prostu styrana, boli mnie już wszystko.... Za tydzień urlop, ale nie umiem się nawet na to cieszyć :/ Ech... No nic, 4 godziny i weekend. Miłej soboty Wam życzę, moja będzie miła od 14
|
|
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
witam
fiolusiek też wymiotowałam przed porodem, biegunki miałam itp a i tak urodziłam 40 tyg + 1 dzień Emocje, hormony, duży brzuszek robią swoje i wszystko zdarzyć się może, nie koniecznie rozpoczynające poród perse oby szybko ci zleciał ten czas
|
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!!!!!!!!!!
Cytat:
PERSE! oby szybko mineło a buraków żadnych nie było! |
|
|
|
|
#1947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36530960] U mnie myślę, że to badanie profilu biofizycznego płodu zrobione w tamtym dniu, kiedy zgłosiłam słabsze ruchy, uratowałoby Dawida. Tak myślę i tak będę myśleć do końca moich dni. [/QUOTE] Mnie właśnie najbardziej przeraża to, że jedziesz na IP, mówisz że coś nie tak, a oni nawet porządnie się nie przykładają do badania. Mnie też w sumie zlali, mimo iż mówiłam, że nie czuję ruchów małej. A może też coś dałoby się zrobić, jakby wtedy odpowiednio zareagowali. To będzie mnie dręczyć do końca życia :/ Trzymam kciuki, żeby Ci się udało Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Cytat:
Jesteś jeszcze na insulinie?[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36537629] No nic, 4 godziny i weekend. Miłej soboty Wam życzę, moja będzie miła od 14 [/QUOTE] - niech szybko mijają ![]() natalia, bacha - ja też się zastanawiam, kiedy ten czas tak zleciał Wkrótce 1sze urodziny wizażowych maluchów.Paniczko - ogólnie krzak żółknie, nie kwitnie już, ma dużo zielonych owoców, część dojrzewa, na bieżąco jest po kilkanaście dziennie. Zastanawiamy się czy do mrozów wszystkie dojrzeją ![]() Jak się masz? U nas dziś marudnie, Daria po szczepieniu gorączkuje.
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka Aniołek Daria Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-09-15 o 10:41 |
|
|
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
czytam codziennie co piszecie, a nawet kilka razy dziennie, ale nie mam weny na pisanie. nic ważnego się nie dzieje.
|
|
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Fiol, odezwij sie!!!!
Cytat:
Czuje sie OK. Wlasnie pozarlam 4 kukurydze... Pekne jak nic. Z Darka lepiej???
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

) 

nie wiem od czego to. mam nadzieję, że poród się nie zaczyna

Wkrótce 1sze urodziny wizażowych maluchów.