|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
Cytat:
Jak zlekceważy mojego smsa dzisiejszego, to już nie będę więcej o tym z nią rozmawiać, nie będę jej przecież prosić na kolanach... Bez przesady. Myślałam po prostu, że to nie będzie dla niej problem i uniknę sporej części wydatków (mamy na głowie remont, niedługo też dojdą wydatki ślubne...), ale jak widać - niekoniecznie...A co do reakcji, to ja też się spotykam z samą znieczulicą, tylko raz miałam przypadek, że mnie starszy mężczyzna przepuścił w drzwiach do autobusu, a tak to wszyscy udają, że nie widzą brzucha - mało tego, jak ktoś mnie popchnie w sklepie albo wjedzie mi w tyłek wózkiem, to nawet nie przeprosi. |
|
|
|
|
#3062 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to cudowne wieści, no i gratuluję cipeczki, jak TZ zareagował? Cytat:
wkurzyłam się strasznie, miałam syndrom chyba "niedopieszczonej baby"![]() za to rano nadrobiliśmy bo dziś było otwarcie tesco i teście pojechali z moim synem na otwarcie teraz się śmiejemy z TZ że zeby starych spławić trzeba im dawać na tesco ![]() Cytat:
masz jakiś znajomych co mają dzieci?????? pożycz koniecznie inhalator tak to mniej więcej wygląda http://www.google.pl/search?hl=pl&q=...og&sa=N&tab=wi mojemu synowi to bardzo pomoga, wystarczy sól fizjologiczna e_vel- wszystkiego najpiękniejszego Ci życzę kochana Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2012-09-15 o 13:22 |
|||||
|
|
|
#3063 |
|
Raczkowanie
|
Black ja chyba juz też bym jej o nic nie prosiła
![]() A szwagier to niech sam w te ubranka się ubierze Z takim tekstem do kobiety w ciąży. ![]() Też byłoby mi baaardzo przykro. Gdy moja siostra tylko się dowiedziała o mojej ciąży natychmiast powiedziała znajomej że z tymi ubrankami i kojcem nie wypali bo siostra w ciąży i ona ma pierwszeństwo co do spadku.A co mi nie będzie potrzebne to jej odda. I tyle.Pretensji żadnej ani nic to normalne. Sąsiedzi mi przynoszą bo i tak się to tylko "przewraca" w domu. Głupia sytuacja. Poza tym. Ostatnio pisałam ze przybyło mi 3,5 kg. To przeszłość. Dzisiaj się zważyłam i okazało się że przytyłam +1,5 czyli razem 5 kg Fajnie to dopiero początek 5 miesiąca a tu już tak. Co do pasów. Jest mi mega nie wygodnie.Czuje prawdziwy dyskomfort i non stop z nim walczę by był niżej. Edytowane przez bishonka Czas edycji: 2012-09-15 o 13:43 |
|
|
|
#3064 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z racji tez że jestem jedynaczka w takich sprawach zawsze licze na siebie, będzie miło jak rodzice będą chcieli cos kupić ale nikomu o tym nie wspominam i planuje co kupic sama... niestety umiesz liczyc licz na siebie. Przykre tylko takie zachowanie, ale trzymaj sie, masz super tżta dacie razem rade !! Cytat:
![]() Ja mam dziś na obiad paluszki rybne, ziemniaczki i buraczki ![]() Cytat:
brak komenatrza na takie coś... szkoda im że oni kupili i maja komus dać czy co??? wkurzyło mnie toMarsi własnie taka zupke lubie ! jeszcze czasem w knajpkach daja ja z pędami bambusa !jak pójde na glukoze to zrobie też ten wymaz gardła.
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2012-09-15 o 13:46 |
|||
|
|
|
#3066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, dlaczego on to powiedział i po co, w każdym razie całkowicie ucichłam po tym zdaniu i było mi bardzo głupio, bo całej rozmowie przysłuchiwała się moja przyjaciółka, która aż posmutniała, jak to usłyszała. Dobrze, że mojego TŻa przy tym nie było, bo ma dobry kontakt ze szwagrem i chyba by się na niego mocno o to pogniewał... Siostra mi odpisała, że nie ma dzisiaj czasu, "może jutro". Nie będę się zatem więcej przypominać, bo zawsze mnie spławia takim tekstem. Może sama sobie przypomni o tych ciuszkach. U mnie dzisiaj na obiad gołąbki z sosem pomidorowym i ziemniaczkami, tym razem mama gotuje.
|
|
|
|
|
#3067 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
TŻ nie był zaskoczony-to on powiedział mi, że może na tym USG płeć się zmienić Ale będzie córunia Tatusia wiem to-widzę jak się zachowuje wobec naszej kotki-dwa kochasie![]() Dzisiaj mnie czeka oglądanie KSW do późna ... ![]() Bokeh Współczuję, że się tak ciągnie ta infekcja Mnie nawet na ból gardła nie chcą nic sprzedać w aptece...
|
|
|
|
|
#3068 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
przynajmniej kupisz dzidzi takie ciuszki jakie Tobie bedą się podobać, a kasa kasą Cytat:
Wlasnie wrocilam z zakupów ajj ile ludzi.... no niestety w kasie z pierwszeństwem dla ludzi niepełnosprawnych i kobiet w ciąży nawet mnie nikt nie chcial przepuscic, niech się cmokną w dupke. i jade zaraz odkurzyć samochód bo juz nie moge w takim syfie jezdzic;/
|
|
|
#3070 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zna się an rzeczy, bo policjant także jak mnie gdzieś zatrzymają to każe im się w dupkę cmoknąc zapinałabym, ale strasznie mnie uwierają, bo ja z tych niskich, poza tym nie mam dalekich wyjazdów- do rodziców, do przychodni czy na zakupy to mniej wiecej po 5 km.---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
a bigos wyszedł mi na mistrzostwo świata
|
||
|
|
|
#3071 | |
|
Zakorzenienie
|
Uff, pozyczylam od brata TZ klawiature na usb i od razu mi lzej na duszy
![]() Nie chce teraz kupowac nowego laptopa, bo inne wydatki sa wazniejsze. Musze sie rozejrzec za wymiana. Bardzo Wam wszystkim dziekuje za gratulacje!! ![]() Jak pisalam wczesniej - wszystkie rzeczy mam pod dziewczynke (po siostrze i kuzynce TZ), a tu maly psikus - jednak siusiak ![]() TZ przeszczesliwy - cieszy sie, ze rod bedzie przedluzony, haha ![]() Wyblagalam wczoraj gina o te usg, bo w sumie nie mial zamiaru go robic. Ale zaczelam mu smecic o tym, ze nie czuje jeszcze ruchow, ze wszyscy wokol pytaja o to i jakos sie udalo. Bliskim nakazal nie stresowac mnie, bo wszystko jest w porzadku, a na ruchy mam jeszcze czas (tak, jak Wy mowilyscie ).Poza tym z dzidzia wszystko gra. Polowkowe dopiero za miesiac. Jak ją robisz? ![]() Wlasnie nie mamy... Dla dziewczynki bylo juz wybrane (Hania), a dla chlopca kompletnie nie mamy pomyslu. Mi sie nie podobaja wszystkie propozycje TZ, a jemu moje. Najbardziej chcialabym Leon, ale tak ma na imie tata TZ i dlatego dla TZ to imie w ogole nie wchodzi w gre. Julian tez mu sie nie podoba. Cytat:
To jedna z najblizszych Ci osob, a zachowuje sie jakbys byla dla niej obca. Moze siostra ma do Ciebie jakis zal, ze tak dziwnie reaguje? |
|
|
|
|
#3072 |
|
Wtajemniczenie
|
Ma któraś sprawdzony przepis na paprykę marynowaną? Otworzyli mi 100 m od domu biedronkę i na otwarcie różne promocje były...no i pokusiłam się na paprykę po 1,99zł/kg. Kupiłam 5 kg i pomyślałam że zrobię na zimę bo mój mąż lubi i zawsze u mojej mamy zajada. Zadzwoniłabym do mamy po przepis ale nie ma jej w domu...
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh kochana kuruj sie, dobrze, ze w koncu ten pulmonolog Cie zobaczy, oby tylko nic powaznego. No i niestety ja tez sie z tym spotkalam, jak kobieta w ciazy to 'no co ja pani na to poradze'
Black powiem Ci, ze szok, ostatnio bylismy u takiej rodziny, w zasadzie siodma woda po kiesielu, to dziewczyna nam wcisnela caly worek rzeczy dla Maluszka, i sama zaproponowala. Strasznie przykre, ze nawet na wlasna siostre nie mozna liczyc. Jeszcze rozumiem jakby posprzedawala te rzeczy, moja kuzynka wystawia na allegro i sprzedaje bo im sie nie przelewa, ale skoro ona to trzyma w domu? A niech jej to myszy zjedza. A zachowanie szwagra - pala bym go chyba zdzielila ![]() Bylismy na zakupach w tym komisie dzieciecym i generalnie spodziewalam sie czegos duzo lepszego..... ale udalo nam sie kupic spodenki koszule polar kurteczke niedrapki i skarpetunie za 60zl wszystko z nexta i h&m, a wyglada prawie jak nowe.Z mezem ogladalismy marite i bardzo mu sie podobala, wiec kwestia jeszcze tylko wyboru koloru, w polowie pazdziernika chyba juz zaliczkujemy. Jestem jakas padnieta niemozliwie, najchetniej bym sie spac polozyla ale za godz tesciowie przyjezdzaja i jedziemy na pizze. Dostalam roze od meza
|
#3074 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=Hosenka*;36543300]No i mamy łóżeczko - z kołyską [/zrob QUOTE]zrob zdjecie bom ciekawa kolyski. Aja dzsiaj leniuchuje z mezem,bo na weekend zawital.W ogole za tydzien wraca z kursu juz na dobre,a ja bardzo sie ciesze,bo od kwietnia tylko w weekendy sie widzimy,a czasami co dwa.Powiedzialam mu ze nie wyobrazam sobie jego nieobecnosci na polowkowm.No i jedziemy razem. ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Gratuluje wszystkich pisiorkow(tych odpadnietych tez) no i pipuniek. Nomen wszystkiego naj na nowej drodze zycia. sorry za wszelkie bledy ale z telefonu tzta pisze a to ogromny wysilek i kupa nerwow
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa nazeczona wczoraj pytalas o pociag - dalam rade. Na szczescie bylo malo ludzi i lezalam jak krolowa 11h
Poza tym pani, ktora siedziala ze mna w przedziale od razu zauwazyla, ze jestem w ciazy i caly czas sie o mnie martwila. Nawet kazala konduktorowi wlaczyc ogrzewanie, bo ona "jedzie w przedziale z kobieta w ciazy"!! ![]() Dobra, czas na pranie
|
|
|
|
#3076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przecież obie jesteśmy dorosłe. Ogólnie dobrze się rozumiemy, bardzo lubię jej towarzystwo, ale czasem potrafi mi wbić szpilę i nie jest to jedyny tego typu przypadek.
|
|
|
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
przegięcie jakieś
3 godziny bez pisania ?:Pale jak mnie nie ma w weekend to potraficie zapisać 4 strony :P
|
#3078 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie cisza taka
Wiatr hula po forum...
|
|
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
takie suche krzaki turlające sie po stepie....
![]() coś ala zapowiedź westernu
|
#3080 |
|
Konto usunięte
|
I muzyczka na harmonijce...
![]() Dalej nie wiadomo, co z Sarah? ![]() Ja dalej ledwo żywa, dzisiaj w szpitalu z małą, dostała jednak antybiotyk w zastrzyku, przed 22 na kolejny jedziemy :/ |
|
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36548515]I muzyczka na harmonijce...
![]() Dalej nie wiadomo, co z Sarah? ![]() Ja dalej ledwo żywa, dzisiaj w szpitalu z małą, dostała jednak antybiotyk w zastrzyku, przed 22 na kolejny jedziemy :/[/QUOTE] a co jej jest ? ![]() biedna mała
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
a kiedy się ostatnio logowała?
ja dziś troszkę przy garkach, troszkę przy synusiu bo lekko chory a może bardziej się pieści troszkę przy maszynie do szycia- ale przy tej to mnie dziś szlag trafił bo coś ściegi zaczęła plątać a miałam sobie uszyć fartuszek do gotowania![]() z nerwów położyłam się spać i w sumie niedawno wstałam ![]() sobota nudno kurde znajomi ostatnio nie dzwonią....hehehe |
|
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
Jeny dziewczyny u mnie na klatce jakaś burda
faceci klną butelkami rzucają..... wyzywaja się biją chyba jakieś kobity lamentują płaczą a mam na klatce takiego psychola co chwile z rozwalona gęba chodzi a synek chyba około 24 lat może mniej... sam chyba mieszka abo co nie wiem , a ja sama w domu nie wiem co robić
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2012-09-15 o 20:34 |
|
|
|
#3084 |
|
Konto usunięte
|
Dzwoń anonimowo na policję.
|
|
|
|
#3085 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULUJE ![]() dziewczyny az sie boje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i jakos nie bylo mi szkoda... no ale moze siostra planuje w niedlugim czasie jeszcze jedno dziecko nie smuc sie bo i tak bedziesz miala przepiekne ciuszki ![]() Cytat:
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36550108]Dzwoń anonimowo na policję.[/QUOTE]
no to chyba nastepnym razem (mimo że mam nadzieje że nie będzie to wiem ze bedzie) to zazwyczaj są takie minutowe akcje przekleństwa trzaśnięcia drzwiami i krzyki jakieś, teraz trwało dłuzej niz zazwyczaj. Oooo chyba policja przyszła .....
|
#3087 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Pochwal się córą w klubie 18 tydzień to nie za wcześnie... Ale w 13 genitalia wyglądają bardzo podobnie i można się pomylić
|
||
|
|
|
#3088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ok zaraz cos wstawie
|
|
#3089 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Obce osoby bardziej mi pomagają niz rodzina ;/Także musimy liczyć same na siebie i udowodnimy im że świetnie sobie dajemy radę i nie potrzebujemy niczyjej pomocy, najważńiejsze że Tż obok ![]() Cytat:
![]() pokaaaa ! [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36548515]I muzyczka na harmonijce... ![]() Dalej nie wiadomo, co z Sarah? ![]() Ja dalej ledwo żywa, dzisiaj w szpitalu z małą, dostała jednak antybiotyk w zastrzyku, przed 22 na kolejny jedziemy :/[/QUOTE] Biedna malutka, a co jej się dzieje? Niech zdrowieje tam Cytat:
Ja dziś byłam u koleżanki ze studiów bo ubranka sprzedawała po swojej córci i kupiłam cały wór, który ledwo do domu przytachałam ale opłacało się W załączniku fotki takich najładniejszych ![]() Dzidzia mnie dziś tak skopała że łzy w oczch miałam, a tż się cieszy bo wkońcu zobaczył jak brzuch faluje i poczuł solidnego kopa na ręku
|
||||
|
|
|
#3090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurna... znowu mam zaparcia;/ od 4 dni ;/........ juz nic nie pomaga, mieszam jedzenie tak że....... naprawde cięzko nie skonczyc w wc a na mnie nie działa nic. Jutro chyba wezme ten syrop lactolosum tylko zwiększe dawke ;/ ;/ ;/ jak nie podziala to nie wiem
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

Jak zlekceważy mojego smsa dzisiejszego, to już nie będę więcej o tym z nią rozmawiać, nie będę jej przecież prosić na kolanach... Bez przesady. Myślałam po prostu, że to nie będzie dla niej problem i uniknę sporej części wydatków (mamy na głowie remont, niedługo też dojdą wydatki ślubne...), ale jak widać - niekoniecznie...

wkurzyłam się strasznie, miałam syndrom chyba "niedopieszczonej baby"

To tylko ubranka, gdybym to ja miała dziecko jako pierwsza, to na pewno wszystko bym jej oddała, jak coś się zniszczy to trudno, taka kolej rzeczy, ubrania nie są wieczne... Na wózek też trochę kręciła głową, chociaż już go nie używa i stoi u nas w domu (zawsze u nas stał, jej córka tylko w nim spała, jak u nas przebywali)... Jestem lekko zawiedziona jej postawą, bo nie jesteśmy kuzynkami, tylko rodzonymi siostrami... 

przynajmniej kupisz dzidzi takie ciuszki jakie Tobie bedą się podobać, a kasa kasą

GRATULUJE