Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-15, 13:13   #3061
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
To przykre. Mi by było strasznie przykro i chyba bym się poryczała bo ja wrażliwa na takie rzeczy jestem. Mojemu bratu urodził się synek w lipcu i moja bratowa bez mrugnięcia okiem sama zaproponowała że będzie mi oddawała ubranka, z których synek wyrośnie. Dostałam też ubrania ciążowe po niej i systematycznie oddaje mi ubranka, z których mój chrześniak już wyrósł, nawet oddała mi pół opakowania pieluch w rozmiarze 1 i preparat do pryskania pępuszka do czasu odpadnięcia tego kikutka (a to około 30 zł kosztuje). Naprawdę dziwna ta Twoja siostra

To teraz wrażenia po teście obciążenia glukozą.
Dzisiaj badania laboratoryjne były od godz 8. Dojechałam około 7:50. W kolejce do rejestracji było około 10 osób. NIKT nie zaproponował że mnie przepuści a w kolejce było z 5 kobiet w wieku 40-60 i 5 facetów w wieku 45-55. Nie chciałam się sama wpychać i słuchać gadania więc poczekałam w kolejce.
No mi było bardzo przykro, ale starałam się nie dać po sobie poznać (ja jestem taką osobą, która bardzo maskuje emocje, tylko przy TŻ tego nie robię) - mimo wszystko on zauważył, że mi przykro, ale reszta nie, wróciłam potem jeszcze raz do tej rozmowy, kilka dni później, ale odpowiedź była taka sama, w dodatku do tematu wtrącił się wtedy jej mąż, który powiedział "Ja nie rozumiem tej rozmowy, co dostaniecie, to dostaniecie i tyle". Jak zlekceważy mojego smsa dzisiejszego, to już nie będę więcej o tym z nią rozmawiać, nie będę jej przecież prosić na kolanach... Bez przesady. Myślałam po prostu, że to nie będzie dla niej problem i uniknę sporej części wydatków (mamy na głowie remont, niedługo też dojdą wydatki ślubne...), ale jak widać - niekoniecznie...

A co do reakcji, to ja też się spotykam z samą znieczulicą, tylko raz miałam przypadek, że mnie starszy mężczyzna przepuścił w drzwiach do autobusu, a tak to wszyscy udają, że nie widzą brzucha - mało tego, jak ktoś mnie popchnie w sklepie albo wjedzie mi w tyłek wózkiem, to nawet nie przeprosi.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 13:20   #3062
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Marsi to skoro już tak Ci wszystkie wykorzystujemy, to może znasz przepis na jakąś ciekawą zupke chińską ? (nie z torebki) tylko nie za ostrą bo chyba teraz nie możemy?
oczywiście- jak zostanie Ci rosołek, poskub do niego mięsko, w szklence rozbełtaj jajko i mieszając do gorącego rosołu po trochu wlewaj je- zrobią się takie farfocle, na koniec dodajsz łyżkę oleju sezamowego dla smaku, możesz dodać tofu pokrojone w kostkę , no ja uwielbiam z makaronem ryżowym ale taki typu noodle też będzie ok, na koniec posyp wszystko szczypiorkiem i smacznego- ja bardzo lubię tę zupę

no ta ostatnio to, to o czym marzę, dzięki serdeczne

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Dziewczyny niespodzanka!!!
Pisiora już nie ma-jest CÓRECZKA
Piękna, wierzgająca się, z długą szyją i 380g wagi mała dama
Zdrowa, kostki nosowe się pojawiły Termin porodu przesunął się o tydzień Ale jestem szczęśliwa
no i my jesteśmy szczęsliwi razem z Tobą
to cudowne wieści, no i gratuluję cipeczki, jak TZ zareagował?
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Wiecie co? Miałam wczoraj erotyczne plany wobec męża i jedna wielka d.u.p.a z tego wyszła... usnęłam
hehe ja wczoraj też miałam plany ale Tz wolał oglądać film wkurzyłam się strasznie, miałam syndrom chyba "niedopieszczonej baby"
za to rano nadrobiliśmy bo dziś było otwarcie tesco i teście pojechali z moim synem na otwarcie no i chatka była wolna
teraz się śmiejemy z TZ że zeby starych spławić trzeba im dawać na tesco

Cytat:
syrop prenalen
syrop grintuss (ziołowy)
syrop z cebuli
mleko z miodem i czosnkiem
herbate z sokiem malinowym
inhalacje z rumianku
paracetamol (wczoraj na noc i rano żeby to wypocić)

szczerze? żadnej poprawy
kochana, zrób ten wymaz z gardła, już Ci pisałam- przynajmniej będziesz wiedzieć czy to coś poważnego
masz jakiś znajomych co mają dzieci?????? pożycz koniecznie inhalator
tak to mniej więcej wygląda
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=...og&sa=N&tab=wi

mojemu synowi to bardzo pomoga, wystarczy sól fizjologiczna

e_vel- wszystkiego najpiękniejszego Ci życzę kochana

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2012-09-15 o 13:22
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 13:27   #3063
bishonka
Raczkowanie

Black ja chyba juz też bym jej o nic nie prosiła
A szwagier to niech sam w te ubranka się ubierze
Z takim tekstem do kobiety w ciąży.

Też byłoby mi baaardzo przykro.
Gdy moja siostra tylko się dowiedziała o mojej ciąży natychmiast powiedziała znajomej że z tymi ubrankami i kojcem nie wypali bo siostra w ciąży i ona ma pierwszeństwo co do spadku.A co mi nie będzie potrzebne to jej odda.
I tyle.Pretensji żadnej ani nic to normalne.
Sąsiedzi mi przynoszą bo i tak się to tylko "przewraca" w domu.
Głupia sytuacja.

Poza tym.
Ostatnio pisałam ze przybyło mi 3,5 kg.
To przeszłość.
Dzisiaj się zważyłam i okazało się że przytyłam +1,5 czyli razem 5 kg
Fajnie to dopiero początek 5 miesiąca a tu już tak.

Co do pasów.
Jest mi mega nie wygodnie.Czuje prawdziwy dyskomfort i non stop z nim walczę by był niżej.

Edytowane przez bishonka
Czas edycji: 2012-09-15 o 13:43
bishonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 13:41   #3064
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Wiecie co, ostatnio pisałam, że mam ciuszki dla córy załatwione, bo moja siostra ma 2letnią Zosię i będę miała "spadek" po niej... Jednak ostatnio siostra mi powiedziała, że jej szkoda ubranek i odda mi tylko niektóre... Trochę to przykre. To tylko ubranka, gdybym to ja miała dziecko jako pierwsza, to na pewno wszystko bym jej oddała, jak coś się zniszczy to trudno, taka kolej rzeczy, ubrania nie są wieczne... Na wózek też trochę kręciła głową, chociaż już go nie używa i stoi u nas w domu (zawsze u nas stał, jej córka tylko w nim spała, jak u nas przebywali)... Jestem lekko zawiedziona jej postawą, bo nie jesteśmy kuzynkami, tylko rodzonymi siostrami...
Laktator też ma, ale pożyczyła przyjaciółce, zamiast mi - nie będę prosić, kupię sobie swój...
Wiesz nie mam siostry...tzn w ogóle nie mam rodzeństwa, ogólnie (wynika to tez podobno z mojego znaku zodiaku) przywiazuje się do rzeczy... niestety do miejsc i do rzeczy. Ale kurcze jestes jej siostrą co innego jakby całą wyprawke chciała jakaś koleżanka co znasz ją z widzenia a co innego siostra przecież zwrócisz jej to wszystko lub nawet dasz swoje te co teraz kupujesz jak siostra znów urodzi....
Z racji tez że jestem jedynaczka w takich sprawach zawsze licze na siebie, będzie miło jak rodzice będą chcieli cos kupić ale nikomu o tym nie wspominam i planuje co kupic sama... niestety umiesz liczyc licz na siebie.
Przykre tylko takie zachowanie, ale trzymaj sie, masz super tżta dacie razem rade !!

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Nomen powodzenia na ślubie! I wszystkiego dobrego, dużo miłości i szczęśliwego życia

Meduza i Nafiyqa gratuluję dzieciaczków

E_vel niespodzianka bardzo miła, czekam na zdjęcia tortu no i tradycyjnie sto lat i dużo radości!

Bokeh a ten pulmonolog kiedy? Bo jakoś mi umknęło.

Mnie dzisiaj wszystko denerwuje. Miałam jechać do Rodziców, ale chyba nie pojadę bo autobusem mi się nie chce. Dobrze, że mam jeszcze bigos, to przynajmniej o obiedzie nie muszę myśleć bo inaczej to bym się już całkiem wściekła Na pociechę jem wafelek czekoladowy o smaku toffi, ciekawe czy mi pomoże
18.09

Ja mam dziś na obiad paluszki rybne, ziemniaczki i buraczki koleżanka jak przyjechała pożyczyć obiektyw do aparatu, to mi kupiła

Cytat:
No mi było bardzo przykro, ale starałam się nie dać po sobie poznać (ja jestem taką osobą, która bardzo maskuje emocje, tylko przy TŻ tego nie robię) - mimo wszystko on zauważył, że mi przykro, ale reszta nie, wróciłam potem jeszcze raz do tej rozmowy, kilka dni później, ale odpowiedź była taka sama, w dodatku do tematu wtrącił się wtedy jej mąż, który powiedział "Ja nie rozumiem tej rozmowy, co dostaniecie, to dostaniecie i tyle". Jak zlekceważy mojego smsa dzisiejszego, to już nie będę więcej o tym z nią rozmawiać, nie będę jej przecież prosić na kolanach... Bez przesady. Myślałam po prostu, że to nie będzie dla niej problem i uniknę sporej części wydatków (mamy na głowie remont, niedługo też dojdą wydatki ślubne...), ale jak widać - niekoniecznie...

A co do reakcji, to ja też się spotykam z samą znieczulicą, tylko raz miałam przypadek, że mnie starszy mężczyzna przepuścił w drzwiach do autobusu, a tak to wszyscy udają, że nie widzą brzucha - mało tego, jak ktoś mnie popchnie w sklepie albo wjedzie mi w tyłek wózkiem, to nawet nie przeprosi.

brak komenatrza na takie coś... szkoda im że oni kupili i maja komus dać czy co??? wkurzyło mnie to

Marsi własnie taka zupke lubie ! jeszcze czasem w knajpkach daja ja z pędami bambusa !

jak pójde na glukoze to zrobie też ten wymaz gardła.

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2012-09-15 o 13:46
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 13:47   #3065
Hosenka*
Zakorzenienie

TŻ pojechał po łóżeczko do kuzynki

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 13:52   #3066
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
brak komenatrza na takie coś... szkoda im że oni kupili i maja komus dać czy co??? wkurzyło mnie to
No masz rację - chyba nie będę na nią aż tak liczyć, w sumie liczyłam, bo to moja siostra, ale chyba przestanę...

Nie wiem, dlaczego on to powiedział i po co, w każdym razie całkowicie ucichłam po tym zdaniu i było mi bardzo głupio, bo całej rozmowie przysłuchiwała się moja przyjaciółka, która aż posmutniała, jak to usłyszała. Dobrze, że mojego TŻa przy tym nie było, bo ma dobry kontakt ze szwagrem i chyba by się na niego mocno o to pogniewał...

Siostra mi odpisała, że nie ma dzisiaj czasu, "może jutro". Nie będę się zatem więcej przypominać, bo zawsze mnie spławia takim tekstem. Może sama sobie przypomni o tych ciuszkach.

U mnie dzisiaj na obiad gołąbki z sosem pomidorowym i ziemniaczkami, tym razem mama gotuje.
Stary 2012-09-15, 13:57   #3067
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
no i my jesteśmy szczęsliwi razem z Tobą
to cudowne wieści, no i gratuluję cipeczki, jak TZ zareagował?
Ooo zrobię też tą zupkę jak zostanie rosół...
TŻ nie był zaskoczony-to on powiedział mi, że może na tym USG płeć się zmienić Ale będzie córunia Tatusia wiem to-widzę jak się zachowuje wobec naszej kotki-dwa kochasie

Dzisiaj mnie czeka oglądanie KSW do późna ...

Bokeh Współczuję, że się tak ciągnie ta infekcja Mnie nawet na ból gardła nie chcą nic sprzedać w aptece...
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 14:07   #3068
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mam załamke, wczoraj w nocy az płakałam, że nie umiem się wyleczyć że każdy lekarz tak to olewa nie wiem pewnie panikuje, ale ileż można mieć kaszel? naprawde dobija mnie to strasznie taka bezsilność bo nie wiem już sama gdzie iść co robić, nie wiem czy ta moja ginka jest ok, ona jakas taka na lajtowo wszystko..... przecież taka infekcja nie jest dobra dla dziecka.... a wszyscy każa mi tylko pić to durne mleko z czosnkiem niech se je wsadzą do du.py już mam dość ;(po co oni wszyscy sa lekarzam !!!!! żeby kase zbierać a jak sie choruje albo coś to nawet szuje nie wiedza co przepisywać

normlnie ;( mam nadzieję że nie zaszkodzi to mojemu dziecku

sory musiałam sie wyżalić
Oj bidulo.... nie wiem co Ci poradzić.... leż pod kołderką i jak najwięcej herbatki

Cytat:
Wiecie co, ostatnio pisałam, że mam ciuszki dla córy załatwione, bo moja siostra ma 2letnią Zosię i będę miała "spadek" po niej... Jednak ostatnio siostra mi powiedziała, że jej szkoda ubranek i odda mi tylko niektóre... Trochę to przykre. To tylko ubranka, gdybym to ja miała dziecko jako pierwsza, to na pewno wszystko bym jej oddała, jak coś się zniszczy to trudno, taka kolej rzeczy, ubrania nie są wieczne... Na wózek też trochę kręciła głową, chociaż już go nie używa i stoi u nas w domu (zawsze u nas stał, jej córka tylko w nim spała, jak u nas przebywali)... Jestem lekko zawiedziona jej postawą, bo nie jesteśmy kuzynkami, tylko rodzonymi siostrami...
Laktator też ma, ale pożyczyła przyjaciółce, zamiast mi - nie będę prosić, kupię sobie swój...
ojjjj....... lipna sytuacja... skoro ona Cie juz tak zbywa, daj sobie spokój, nie ma co się prosić, jeszcze ten jej tzt z tym tekstem;/;/ ... szkoda, bo to jednak Twoja siostra rodzona a tak się zachowała... no ale trudno, nie smutaj;* ja od mojej siostry dostalam pare rzeczy, tylko ze jej synek ma juz 3 latka, to niewiele się nadało, ale np tzta siostra tez ma synka no i nam wózek pożycza a o reszte nie bede sie prosic, bo nie lubie.. no i tzt jeszcze ma siostre cioteczną, jak ona zaszla w ciąze to ciągle do niej dzwonilismy, jak byla w szpitalu bo jakies komplikacje byly to tez ja odwiedziliśmy a ona co? nawet nie zadzwonila do mojego tzta mu pogratulowac ze bedzie mial dzidzie... także nie przejmuj się przynajmniej kupisz dzidzi takie ciuszki jakie Tobie bedą się podobać, a kasa kasą

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Właśnie dziewczyny.
Przypinacie się pasami w samochodzie? Bo nie musimy przy widocznej ciąży.No ale w sumie co to znaczy w widocznej ciąży
Niektóre panie mają brzuszek w 9 msc taki jak ja teraz po bigosie
Ja jak jezdze po miescie nie zapinam, b.mi nie wygodnie, ale jak jade gdzies dalej teraz np do rodziców tzta;p 20 km to zapinam ;p

Wlasnie wrocilam z zakupów ajj ile ludzi.... no niestety w kasie z pierwszeństwem dla ludzi niepełnosprawnych i kobiet w ciąży nawet mnie nikt nie chcial przepuscic, niech się cmokną w dupke.
i jade zaraz odkurzyć samochód bo juz nie moge w takim syfie jezdzic;/

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 14:22   #3069
Hosenka*
Zakorzenienie

No i mamy łóżeczko - z kołyską

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 14:30   #3070
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Hejo

Wszystkim mamusiom gratuluje pociech i tych z siusiorami i tych z bułeczkami.

Co do kurtek to wczoraj przymierzałam swój płaszcz.Myślę że jeszcze jakiś miesiąc w nim popomykam ale napewno nie dłużej bo cyce i brzuszek nie dadzą
Z kurtką (moją najulubięszą) gorsza sprawa bo już się nie dopina i mogę śmigać w niej tylko rozpięta.
Buty napewno musze kupić na zimę bo wszystkie szpile lub koturny w których troszkę już boję się chodzić sama bo mam zawroty głowy i łatwo mi równowagę stracić.I tak zawsze łamaga ze mnie była a teraz już asekurować mnie TŻ musi bo sobie nie wieże (on mi też ) .

Dziecinka moja strasznie nie lubi jak siedzę przy biurku,wierci się i kopie
O spodniach które mają gumkę (taką wpinającą się) mogę zapomnieć bo już wtedy całkiem szleje a i mi nie wygodnie.Nawet pasy mi w samochodzie przeszkadzają niemiłosiernie.

Właśnie dziewczyny.
Przypinacie się pasami w samochodzie? Bo nie musimy przy widocznej ciąży.No ale w sumie co to znaczy w widocznej ciąży
Niektóre panie mają brzuszek w 9 msc taki jak ja teraz po bigosie
Mnie mąż powiedział, że nie mam obowiązku teraz zapinac, a nawet mam przywilej niezapinania a zna się an rzeczy, bo policjant także jak mnie gdzieś zatrzymają to każe im się w dupkę cmoknąc zapinałabym, ale strasznie mnie uwierają, bo ja z tych niskich, poza tym nie mam dalekich wyjazdów- do rodziców, do przychodni czy na zakupy to mniej wiecej po 5 km.

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Wlasnie wrocilam z zakupów ajj ile ludzi.... no niestety w kasie z pierwszeństwem dla ludzi niepełnosprawnych i kobiet w ciąży nawet mnie nikt nie chcial przepuscic, niech się cmokną w dupke.
i jade zaraz odkurzyć samochód bo juz nie moge w takim syfie jezdzic;/
mojemu przydałoby się mycie, ale tak mnie plecy łupią, że szok i chyba sobie odpuszczę.... zrobiłam sobie właśnie herbatkę i pocztam "Mamo to ja" a potem jeszcze podłogi umyc muszę, bo tu już kurzu bymn nie zniosła dłużej.........

a bigos wyszedł mi na mistrzostwo świata
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 15:14   #3071
nafiyqa
Zakorzenienie

Uff, pozyczylam od brata TZ klawiature na usb i od razu mi lzej na duszy
Nie chce teraz kupowac nowego laptopa, bo inne wydatki sa wazniejsze.
Musze sie rozejrzec za wymiana.

Bardzo Wam wszystkim dziekuje za gratulacje!!
Jak pisalam wczesniej - wszystkie rzeczy mam pod dziewczynke (po siostrze i kuzynce TZ), a tu maly psikus - jednak siusiak
TZ przeszczesliwy - cieszy sie, ze rod bedzie przedluzony, haha

Wyblagalam wczoraj gina o te usg, bo w sumie nie mial zamiaru go robic.
Ale zaczelam mu smecic o tym, ze nie czuje jeszcze ruchow, ze wszyscy wokol pytaja o to i jakos sie udalo.
Bliskim nakazal nie stresowac mnie, bo wszystko jest w porzadku, a na ruchy mam jeszcze czas (tak, jak Wy mowilyscie ).

Poza tym z dzidzia wszystko gra. Polowkowe dopiero za miesiac.

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Uciekam pichcić zupę pieczarkową. Ale będę zaglądać
Jak ją robisz?

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Gratuluje synka!
Macie juz imie?
Cytat:
Nafiyqa, w takim razie gratuluję chłopczyka! Jakie macie imię?
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Gratulacje Też jestem ciekawa imienia, myśleliście już?
Wlasnie nie mamy...
Dla dziewczynki bylo juz wybrane (Hania), a dla chlopca kompletnie nie mamy pomyslu. Mi sie nie podobaja wszystkie propozycje TZ, a jemu moje.
Najbardziej chcialabym Leon, ale tak ma na imie tata TZ i dlatego dla TZ to imie w ogole nie wchodzi w gre. Julian tez mu sie nie podoba.

Cytat:
Wyobrazam sobie, jak musi byc Ci przykro.
To jedna z najblizszych Ci osob, a zachowuje sie jakbys byla dla niej obca.
Moze siostra ma do Ciebie jakis zal, ze tak dziwnie reaguje?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 15:23   #3072
ILLUSION
Wtajemniczenie

Ma któraś sprawdzony przepis na paprykę marynowaną? Otworzyli mi 100 m od domu biedronkę i na otwarcie różne promocje były...no i pokusiłam się na paprykę po 1,99zł/kg. Kupiłam 5 kg i pomyślałam że zrobię na zimę bo mój mąż lubi i zawsze u mojej mamy zajada. Zadzwoniłabym do mamy po przepis ale nie ma jej w domu...
Stary 2012-09-15, 15:24   #3073
LadyWhisper
Zakorzenienie

Bokeh kochana kuruj sie, dobrze, ze w koncu ten pulmonolog Cie zobaczy, oby tylko nic powaznego. No i niestety ja tez sie z tym spotkalam, jak kobieta w ciazy to 'no co ja pani na to poradze'

Black powiem Ci, ze szok, ostatnio bylismy u takiej rodziny, w zasadzie siodma woda po kiesielu, to dziewczyna nam wcisnela caly worek rzeczy dla Maluszka, i sama zaproponowala. Strasznie przykre, ze nawet na wlasna siostre nie mozna liczyc. Jeszcze rozumiem jakby posprzedawala te rzeczy, moja kuzynka wystawia na allegro i sprzedaje bo im sie nie przelewa, ale skoro ona to trzyma w domu? A niech jej to myszy zjedza. A zachowanie szwagra - pala bym go chyba zdzielila

Bylismy na zakupach w tym komisie dzieciecym i generalnie spodziewalam sie czegos duzo lepszego..... ale udalo nam sie kupic spodenki koszule polar kurteczke niedrapki i skarpetunie za 60zlwszystko z nexta i h&m, a wyglada prawie jak nowe.
Z mezem ogladalismy marite i bardzo mu sie podobala, wiec kwestia jeszcze tylko wyboru koloru, w polowie pazdziernika chyba juz zaliczkujemy.

Jestem jakas padnieta niemozliwie, najchetniej bym sie spac polozyla ale za godz tesciowie przyjezdzaja i jedziemy na pizze.

Dostalam roze od meza

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 15:35   #3074
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Niby tak ale czasem taka nie leczona infekcja (jak u mnie ciągnąca się 3 tygodnie) nie wiem czy nie jest gorsza niż pare dni antybiotyku ??
pamietam ze moja kumpela na samym poczatku ciazy byla bardzo cora i dostala antybiotyk ktory sie dzieciom podaje i przeszlo.
Cytat:
przykro mi , ale moze siostra jeszcze przemysli zachowanie i przeprosi.

[QUOTE=Hosenka*;36543300]No i mamy łóżeczko - z kołyską [/zrob QUOTE]
zrob zdjecie bom ciekawa kolyski.

Aja dzsiaj leniuchuje z mezem,bo na weekend zawital.W ogole za tydzien wraca z kursu juz na dobre,a ja bardzo sie ciesze,bo od kwietnia tylko w weekendy sie widzimy,a czasami co dwa.Powiedzialam mu ze nie wyobrazam sobie jego nieobecnosci na polowkowm.No i jedziemy razem.

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Gratuluje wszystkich pisiorkow(tych odpadnietych tez) no i pipuniek.

Nomen wszystkiego naj na nowej drodze zycia.

sorry za wszelkie bledy ale z telefonu tzta pisze a to ogromny wysilek i kupa nerwow
Stary 2012-09-15, 15:38   #3075
nafiyqa
Zakorzenienie

Aaa nazeczona wczoraj pytalas o pociag - dalam rade. Na szczescie bylo malo ludzi i lezalam jak krolowa 11h Poza tym pani, ktora siedziala ze mna w przedziale od razu zauwazyla, ze jestem w ciazy i caly czas sie o mnie martwila. Nawet kazala konduktorowi wlaczyc ogrzewanie, bo ona "jedzie w przedziale z kobieta w ciazy"!!

Dobra, czas na pranie

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 18:38   #3076
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wyobrazam sobie, jak musi byc Ci przykro.
To jedna z najblizszych Ci osob, a zachowuje sie jakbys byla dla niej obca.
Moze siostra ma do Ciebie jakis zal, ze tak dziwnie reaguje?
No właśnie nie, zawsze jej pomagam, pożyczam, jak czegoś potrzebuje, nie odmawiam, bo w kwestii bliskich nie jestem interesowną osobą... A ona taka raczej nie jest w stosunku do mnie. Jest ode mnie 8 lat starsza i mam wrażenie, że czasem wciąż mnie traktuje tak, jakbym była odsuniętą od niej gówniarą. A przecież obie jesteśmy dorosłe. Ogólnie dobrze się rozumiemy, bardzo lubię jej towarzystwo, ale czasem potrafi mi wbić szpilę i nie jest to jedyny tego typu przypadek.
Stary 2012-09-15, 18:41   #3077
bokeh
Zakorzenienie

przegięcie jakieś 3 godziny bez pisania ?:P
ale jak mnie nie ma w weekend to potraficie zapisać 4 strony :P
Stary 2012-09-15, 18:56   #3078
meduzza
Zadomowienie

No właśnie cisza taka Wiatr hula po forum...
Stary 2012-09-15, 19:06   #3079
bokeh
Zakorzenienie

takie suche krzaki turlające sie po stepie....
coś ala zapowiedź westernu
Stary 2012-09-15, 19:13   #3080
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

I muzyczka na harmonijce...

Dalej nie wiadomo, co z Sarah?

Ja dalej ledwo żywa, dzisiaj w szpitalu z małą, dostała jednak antybiotyk w zastrzyku, przed 22 na kolejny jedziemy :/
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 19:24   #3081
bokeh
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36548515]I muzyczka na harmonijce...

Ja dalej ledwo żywa, dzisiaj w szpitalu z małą, dostała jednak antybiotyk w zastrzyku, przed 22 na kolejny jedziemy :/[/QUOTE]

a co jej jest ?
biedna mała
Stary 2012-09-15, 20:01   #3082
marsi11
Zakorzenienie

a kiedy się ostatnio logowała?

ja dziś troszkę przy garkach, troszkę przy synusiu bo lekko chory a może bardziej się pieści troszkę przy maszynie do szycia- ale przy tej to mnie dziś szlag trafił bo coś ściegi zaczęła plątać a miałam sobie uszyć fartuszek do gotowania myślałam,że nią pizgnę przez okno
z nerwów położyłam się spać i w sumie niedawno wstałam

sobota nudno kurde
znajomi ostatnio nie dzwonią....hehehe
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 20:33   #3083
bokeh
Zakorzenienie

Jeny dziewczyny u mnie na klatce jakaś burda faceci klną butelkami rzucają..... wyzywaja się biją chyba jakieś kobity lamentują płaczą a mam na klatce takiego psychola co chwile z rozwalona gęba chodzi a synek chyba około 24 lat może mniej... sam chyba mieszka abo co nie wiem , a ja sama w domu nie wiem co robić

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2012-09-15 o 20:34
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 20:39   #3084
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dzwoń anonimowo na policję.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 20:39   #3085
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny niespodzanka!!!
Pisiora już nie ma-jest CÓRECZKA
Piękna, wierzgająca się, z długą szyją i 380g wagi mała dama
Zdrowa, kostki nosowe się pojawiły Termin porodu przesunął się o tydzień Ale jestem szczęśliwa

Delicjanko wpisz mi proszę dziewuszkę na 30.01
oooo GRATULUJE

dziewczyny az sie boje a 18 tydzien to nie za wczesnie na plec ???

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Zanim napisze to troche czasu minie, bo musze kopiowac wiekszosc liter przez te klawiture.
Uparte baby z Was Chlop jak dab!!
Nawet ja jajka widzialam, choc dla mnie zwykle usg to kilka plam i nic tam nie widze
gratuluje synka

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Witam
dzień się zaczął cudownie, Karinka o 7 rano: "Mamusiu, zaśpiewam Ci 100 lat... niech zyje nam!" Wzruszyłam się, a jeszcze bardziej wczoraj gdy małż po pracy zadzwonił, że się spóźni bo zostaje dłużej. Wkurzona nakrzyczałam na niego, że miał mi pomagać. A ten przyjechał, wziął Karisie na ręce i poszedł, za chwilę słyszę, MAMUSIU NIEZPODZIKANKA i przyszli z kwiatkiem i prezentem Jej aż mi łzy w oczach stanęły, bo mąż przeważnie przypomina sobie o moich urodzinach popołudniu, jedzie do sklepu i kupuje coś na odczep się. A tutaj taka niespodzianka
Wszystkiego Najlepszego Kochana

Cytat:
Ale mam załamke, wczoraj w nocy az płakałam, że nie umiem się wyleczyć że każdy lekarz tak to olewa nie wiem pewnie panikuje, ale ileż można mieć kaszel? naprawde dobija mnie to strasznie taka bezsilność bo nie wiem już sama gdzie iść co robić, nie wiem czy ta moja ginka jest ok, ona jakas taka na lajtowo wszystko..... przecież taka infekcja nie jest dobra dla dziecka.... a wszyscy każa mi tylko pić to durne mleko z czosnkiem niech se je wsadzą do du.py już mam dość ;(po co oni wszyscy sa lekarzam !!!!! żeby kase zbierać a jak sie choruje albo coś to nawet szuje nie wiedza co przepisywać

normlnie ;( mam nadzieję że nie zaszkodzi to mojemu dziecku

sory musiałam sie wyżalić
glowa do gory, na pewno wyzdrowiejesz

Cytat:
Kurcze przykra sprawa, ja swojej kolezance dalam wszystkie ciuszki po corce, w sumie jak sie okazalo pozniej mojej chrzesnicy i jakos nie bylo mi szkoda... no ale moze siostra planuje w niedlugim czasie jeszcze jedno dziecko nie smuc sie bo i tak bedziesz miala przepiekne ciuszki

Cytat:
Nie zapinaj pasów jeśli Cię cisną. Ja nie zapinam

Dziewczęta pochwalę się filmem mojej prawdopodobnie (TŻ musi zaakceptować a na razie głowa go boli i zdycha) JULKI
http://www.youtube.com/watch?v=ENFF9...&feature=g-upl
Mała pięknie prezentuje swoje bicepsy i łapie się za głowe jakby myślała: co za ludzie?? Hehe
super filmik i imie sliczne, takie jak moja cora ma

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 20:48   #3086
bokeh
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36550108]Dzwoń anonimowo na policję.[/QUOTE]

no to chyba nastepnym razem (mimo że mam nadzieje że nie będzie to wiem ze bedzie)

to zazwyczaj są takie minutowe akcje przekleństwa trzaśnięcia drzwiami i krzyki jakieś, teraz trwało dłuzej niz zazwyczaj.

Oooo chyba policja przyszła .....
Stary 2012-09-15, 20:58   #3087
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Jeny dziewczyny u mnie na klatce jakaś burda faceci klną butelkami rzucają..... wyzywaja się biją chyba jakieś kobity lamentują płaczą a mam na klatce takiego psychola co chwile z rozwalona gęba chodzi a synek chyba około 24 lat może mniej... sam chyba mieszka abo co nie wiem , a ja sama w domu nie wiem co robić
Bokeh skąd ja to znam... Mam takiego sąsiada przygłupa, do którego przychodzi sama śmietanka na murek przed blokiem: piją piwo, drą papę, przychodzą z psami co srają mi pod oknem, są nawet dziewuchy z dzieciakami w wózkach pijące piwo
Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
oooo GRATULUJE

dziewczyny az sie boje a 18 tydzien to nie za wczesnie na plec ???

gratuluje synka

Wszystkiego Najlepszego Kochana

glowa do gory, na pewno wyzdrowiejesz

Kurcze przykra sprawa, ja swojej kolezance dalam wszystkie ciuszki po corce, w sumie jak sie okazalo pozniej mojej chrzesnicy i jakos nie bylo mi szkoda... no ale moze siostra planuje w niedlugim czasie jeszcze jedno dziecko nie smuc sie bo i tak bedziesz miala przepiekne ciuszki

super filmik i imie sliczne, takie jak moja cora ma
Hihi no to nie wiedziałam, śliczne imię to prawda Pochwal się córą w klubie 18 tydzień to nie za wcześnie... Ale w 13 genitalia wyglądają bardzo podobnie i można się pomylić
Stary 2012-09-15, 21:05   #3088
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Bokeh skąd ja to znam... Mam takiego sąsiada przygłupa, do którego przychodzi sama śmietanka na murek przed blokiem: piją piwo, drą papę, przychodzą z psami co srają mi pod oknem, są nawet dziewuchy z dzieciakami w wózkach pijące piwo

Hihi no to nie wiedziałam, śliczne imię to prawda Pochwal się córą w klubie 18 tydzień to nie za wcześnie... Ale w 13 genitalia wyglądają bardzo podobnie i można się pomylić
no mam nadzieje przekonam sie dopiero 2 pazdziernika ok zaraz cos wstawie

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 21:09   #3089
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Lenova[/B], ja z kolei mam tak, że nie mogę chodzić w płaskich butach (typu balerinki czy całkowicie płaskie botki), bo mnie potwornie bolą od tego stopy i łydki - przed ciążą tak nie było. Lepiej mi na obcasie, niż na płaskim...
No ja w sumie tez wole na malym obcasie niz na płasko bo całe stopy mnie bola od balerin, ale wlasnie ja mam same takie na wysokim bardzo i jednak musze zainwestowac w maly obcas.

Cytat:
Wspólczuje Ci naprawdę. Po części mam podobnie bo moj brat ma roczną córke i tak myslalam ze bratowa mi rzuci jakieś rzeczy dla Małej ale tez cicho sza, nawet nie pytają jak się czuje Obce osoby bardziej mi pomagają niz rodzina ;/
Także musimy liczyć same na siebie i udowodnimy im że świetnie sobie dajemy radę i nie potrzebujemy niczyjej pomocy, najważńiejsze że Tż obok
Cytat:
Ooo zrobię też tą zupkę jak zostanie rosół...
TŻ nie był zaskoczony-to on powiedział mi, że może na tym USG płeć się zmienić Ale będzie córunia Tatusia wiem to-widzę jak się zachowuje wobec naszej kotki-dwa kochasie

Dzisiaj mnie czeka oglądanie KSW do późna ...

Bokeh Współczuję, że się tak ciągnie ta infekcja Mnie nawet na ból gardła nie chcą nic sprzedać w aptece...
ooo ja też dziś oglądam

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
No i mamy łóżeczko - z kołyską
pokaaaa !

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36548515]I muzyczka na harmonijce...

Ja dalej ledwo żywa, dzisiaj w szpitalu z małą, dostała jednak antybiotyk w zastrzyku, przed 22 na kolejny jedziemy :/[/QUOTE]
Biedna malutka, a co jej się dzieje?
Niech zdrowieje tam

Cytat:
U mnie po sąsiedzku też takie burdy często, najbardziej się boje jak tż na nocke idzie do pracy ale zamykam drzwi i okna i siedze pod kołdrą :p

Ja dziś byłam u koleżanki ze studiów bo ubranka sprzedawała po swojej córci i kupiłam cały wór, który ledwo do domu przytachałam ale opłacało się W załączniku fotki takich najładniejszych
Dzidzia mnie dziś tak skopała że łzy w oczch miałam, a tż się cieszy bo wkońcu zobaczył jak brzuch faluje i poczuł solidnego kopa na ręku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010980.jpg (106,5 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010981.jpg (127,9 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010982.jpg (124,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010983.jpg (90,6 KB, 19 załadowań)
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-15, 21:13   #3090
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Ja dziś byłam u koleżanki ze studiów bo ubranka sprzedawała po swojej córci i kupiłam cały wór, który ledwo do domu przytachałam ale opłacało się W załączniku fotki takich najładniejszych
Dzidzia mnie dziś tak skopała że łzy w oczch miałam, a tż się cieszy bo wkońcu zobaczył jak brzuch faluje i poczuł solidnego kopa na ręku
Łaa piękne te pajacyki i bodziaki i ten kombinezonik!

kurna... znowu mam zaparcia;/ od 4 dni ;/........ juz nic nie pomaga, mieszam jedzenie tak że....... naprawde cięzko nie skonczyc w wc a na mnie nie działa nic. Jutro chyba wezme ten syrop lactolosum tylko zwiększe dawke ;/ ;/ ;/ jak nie podziala to nie wiem

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości