Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2010r. - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-17, 08:05   #3061
megi-megi
Zakorzenienie

Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

P0P - jak ja Cię rozumiem z tym, że to matka ponosi konsekwencje rodzicielstwa.
Wcześniej zostawiałam całe swoje życie i się przenosiłam, a teraz ominął mnie ten awans, a u nas w firmie takie szanse są rzadkie.
Do tego to my wyglądamy jak wieloryby, mamy obwisłe cycki i rozciągniętą skórę na brzuchu. No i my musimy przeżyć poród. Do dupy nieco to natura wymyśliła.
Wracamy do pracy lub już ktoś nas tak naprawdę zastąpił, jesteśmy pracownikami drugiej kategorii, bo mamy małe dzieci i możemy iść na zwolnienie i cała reszta miłych atrakcji.

Jedynie dzieci to wszystko wynagradzają.

A ja wracam do pracy za tydzień, bo kończy mi się zwolnienie i moja lekarka nie uznała, że muszę dalej leżeć. Mam uważać, oszczędzać się, nie stresować (haha) i zwolnić. Od dwóch dni jestem już jako tako na nogach, ale na 30% możliwości i jest ok.
A zaraz z Igorem idziemy do lekarza. Pięknie wyciera nos w rękawy Od chusteczki mi ucieka.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 09:22   #3062
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Witajcie

Tak sobie Was czytam i chcę powiedzieć że to dopiero początek drogi w wychowaniu. Teraz histerie a za kilka lat ... strach się bać Co tu zrobić żeby było dobrze i w miarę łagodnie przejść przez ten ciężki czas ?

Ja się też pytam gdzie jest ten piękny świat pokazywany w TV o wyłącznie szczęśliwych matkach ? Wszystko tak pięknie wygląda. Ciąża jest stanem cudownym, żadnych powikłań, L4, kobity awanse dostają, poród to piękna chwila, dzieciaki nie ryczą po nocach tylko śpią, mamy 3 tygodnie po porodzie mogą po wybiegach dla modelek biegać, są piękne, zadbane, ubrane, wracają do pracy albo znajdują nową, mają czas dla dzieci i dla siebie, dzieci są grzeczne i nigdy nie ma z nimi żadnych problemów, itd... Ja się pytam gdzie jest ten świat ...

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Moja matka miała dla mnie ostatnio radę, co zrobić, jak Igor nie słucha: powiedz mu, że go nie kochasz... To przyznaję, że czasem jestem wybuchowa. Pewnie szybko nie usłyszę kolejnej rady.
Gmyrelka- pocieszę, że ja do Igora co noc wstaję tak średnio po 3 razy. Kręci się, popłakuje a czasem wybudza na znacznie dłużej. Niektóre dni później w pracy są ciężkie. Ale przecież to kiedyś musi minąć.
Do pracy za tydzień.
Piękna rada

Do pracy ? Już przeczytałam Twoją odpowiedź ale wydaje mi się że dziwna ta pani doktor. Jak masz zwolnić skoro musisz rano wstać do roboty po nieprzespanej nocy, zawieźć Igora do przedszkola (klubu), później normalnie pracować itd... Jak zwolnić i się nie stresować. Przecież jak wracasz do pracy to jesteś pełnowartościowym pracownikiem i co wróciłaś i masz siedzieć tam na dupie a ludzie dookoła będą Ciebie latali i załatwiali Twoje obowiązki ?

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja wyjade z innej beczki

czy ktoras moze zamawiala zdjecie na plotnie?
chodzi mi o jakis mega rozmiar bo chcemy w salonie na jednej scianie takie megaaaa czarno biale zdjecie calej naszej4....

a ja przepraszam,wpadam wypadam itdale wczoraj przewozilismy meble do przycięcia tz w tyg bedzie cial , auto przeprowadzkowe zamowione na 29 wrzesnia
Chyba Sara robiła coś takiego o ile dobrze pamiętam.

No wpadasz ni z gruszki ni z piertuszki

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
ooo skąds to znam:

Ale sie pociezszyłam.. że Wasze .. w wasze dzieci tez cos wstapiło.. może dopadła ich wczesna deprecha jesienna
ale od tygodnia z michalina jest koszmar...
a ja poprosiłam o KALMS.. chodx zapomniał mi kupic !!! wrrrrr

dziś było do 12 tylko 3 razy siedzenie na kocyku.." Jak przestaniesz płakac to pogadamy.." i pogadałysmy ale tak 3 razy buuuuuuuuuuuu
Ona ma niesamowite pokłady energii wymysla rózne zabawy niestworzone historie i zabawy na niby... siedzi tylko chwilami a tak ciagle cos..

ostatnio- wczoraj nie w piatek.. usiadła na karton na płasko.. kazała mi usiąśc okrakiem za nia i powiedziała " mamo zawieź mnie do adasia"..wiec usiadłam i udawałam że kierujemy autem itd...

wkłada do koszyka kloocki i mówi że to kurczaczki.. i musimy je karmic głaskać spiewac im i cieszyc sie jak ładnie jedzą..
a jak nakarmiłam na niby 4 kurczaki to krzyczy że jeszcze ten nie dostał.. i piąty kolcek tez musi otrzymać przydział...

Niedawno latała na chmurkach wyyyysoko... i pokazuje mamo patrz na tamtej chmurce byłam taak wysoko i latałam...

Ma baaardzo ciekawa wyobraźnie:d.. a ja wymiekam przy niej.......
Już wcześniej miałam pisać - nie bierz tego świństwa. Niby piszą ze to ziołowe i inne bzdety ale nie są to środki polecane przez psychiatrów. Lepiej zastosuj sobie zwykłą meliskę

Z zabawami z wyobraźnią u nas podobnie
Stary 2012-09-17, 09:24   #3063
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

witam!!!

Od dziś zaczynam kurs dla kobiet: Zumba i Salsa połaczone.. 2x w tyg wieczorami!!! 60 zł za karnet
Dziewczyny naet nie wiecie jak sie ciesze.. w koncu mam poza szkołą coś dla siebie!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 09:25   #3064
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
wkłada do koszyka kloocki i mówi że to kurczaczki.. i musimy je karmic głaskać spiewac im i cieszyc sie jak ładnie jedzą..
a jak nakarmiłam na niby 4 kurczaki to krzyczy że jeszcze ten nie dostał.. i piąty kolcek tez musi otrzymać przydział...

Niedawno latała na chmurkach wyyyysoko... i pokazuje mamo patrz na tamtej chmurce byłam taak wysoko i latałam...

Ma baaardzo ciekawa wyobraźnie:d.. a ja wymiekam przy niej.......
Michał wgl nie ma takiej wyobraźni, nie wymyśla nic niestworzonego Dla niego wszystko jest takie jakim faktycznie jest...

Zawiozłam Michała do przedszkola, tłumaczyłam mu od rana co i jak. Powtarzałam że zostanie z dziećmi, mama do pracy pojedzie i po obiadku po niego przyjadę. Jeszcze jak wysiedliśmy z auta to był chojrak ale już z innym głosem niż w domu, w środku jak zobaczył dzieci (komitet powitalny mu zrobiły) to widziałam przerażenie w oczach a jak już się żegnaliśmy i pani go wzięła to ryk... A ja byłam dzielna i wyszłam, w drzwiach już ryczałam a w aucie musiałam się uspokoić żeby prowadzić. Pojechałam na zakupy i nie myślę. Mam nadzieję że długo nie płakał, jestem dobrej myśli. Powiedziałam że przyjadę po obiadku i przywiozę niespodziankę - kupiłam coś słodkiego na pocieszenie

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 09:29   #3065
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość

Już wcześniej miałam pisać - nie bierz tego świństwa. Niby piszą ze to ziołowe i inne bzdety ale nie są to środki polecane przez psychiatrów. Lepiej zastosuj sobie zwykłą meliskę

Z zabawami z wyobraźnią u nas podobnie
poważnie??? a mi daaawno temu lekarka je przepisała jak do szkoły średniej chodziłam bo miałam bóle w sercu od stresów itd

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2012-09-17, 09:39   #3066
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Evi nie jesteś sama . Nasze chyba postanowiły się na odległość solidaryzować
Jak nie marudzi i nie zrzędzi to jest do rzeczy dziewczyna. A najciekawsze jest to że z moją mamą np. takich cyrków nie odprawia
izz, ania, sara, mrówcia, jak mi lepiej że wasze też takie niedobre
Trochę to nie pasuje w kontekście nowoprzybyłych obywateli- ja się cieszę że mam tylko jedno .

JA wam powiem, że nie muszę swojej mówić rzeczy typu: "porozmawiamy jak się uspokoisz", bo jej tak to weszło w krew, że buczy i zaraz (jeszcze bucząc) przychodzi i mówi, że już się uspokoiła, przeprasza i mówi, że nie będzie już czegoś-tam robić więcej. Tylko JA jestem tak wkurzona wtedy, że to JA się uspokoić nie mogę....bo wiem, że za 5 min, będzie znów to samo....
W jakiejś książce czytałam, żę najczęściej bunt dwulatka ma swoje apogeum ok 2,5 roku, więc może to to.....
Ostatnio to nawet pacnąć mnie próbuje, menda mała....

Ja nigdy nie i odwracam uwagi-jak miałam podobną sytuację z opryszczką, to po prostu jej powiedziałam, że nie może teraz z mojego kubka pić, bo mam "bibkę" i nie chcę żeby się zaraziła. I koniec. Po prostu tłumaczę jak jest, a ona się musi dostosować. Akurat w takiej sytuacji raczej nie wyje, ale jak są inne podobne, to trudno-niech sobie wyje. Jak nie mogę jej czegoś dać (albo nie chcę) co ona akurat chce, to nie daję i już. Mówię jej dlaczego itp. ale nie cuduję, nie wymyślam historyjek żadnych. Po mojemu im szybciej się nauczy, że nie zawsze wszystko może tym lepiej. Zresztą ona buczy paręnaście sekund, najwyżej kilka min, bo generalnie zna schemat. Czasem się naście razy o to samo pyta/prosi, co jest dość upierdliwe, ale ja z uporem maniaka odpowiadam to samo.

daria
dziś jakiś kupn przyszedł na obraz na płótnie http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/oferta/3789/obraz?u...U5KalU5SEhxbz0

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

gmyrek, jesteście bardzo dzielni. Dacie radę

madziwnia, co do leków uspokajających pozwolę się nie zgodzić z izz-te tabletki to też nic innego jak zioła-szyszka chmielu, kozłek i coś tam jeszcze-bardzo popularne zioła (podobnie jak melisa) i jak się nie nadużywa, to krzywdy nie zrobią.
Natomiast kalms dość drogi jest (przynajmniej kiedyś, choć teraz patrzę że na dozie z importu równoległego tanio wychodzi)) był-polecałabym też nervomix, te pospolite http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p3920-Tabl...ajajace_20_szt
wyczachowało link z dozu....

megi, a ty jesteś pewna, że czujesz się na siłach żeby wrócić do pracy?

lind, jesteś super dzielna! moja też za pierwszy dzień nagrodę dostała (gazetkę z dorą)

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2012-09-17 o 09:53
evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 09:44   #3067
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
A ja byłam dzielna i wyszłam, w drzwiach już ryczałam a w aucie musiałam się uspokoić żeby prowadzić. Pojechałam na zakupy i nie myślę. Mam nadzieję że długo nie płakał, jestem dobrej myśli. Powiedziałam że przyjadę po obiadku i przywiozę niespodziankę - kupiłam coś słodkiego na pocieszenie
i należą się Pani brawa, poryczeć w aucie sobie można, byle nie trząść brodą przy dziecku. Jedyne co, to ze słodką nagrodą na przyszłość bym była ostrożna coby nie przyzwyczaić. Ale od czasu do czasu taki grzeszek nie zaszkodzi

tak piszemy o zachowaniach dzieciaków to dorzucę nurtujący mnie problem-zauważyłam ostatnio cós, co mnie niepokoitóż jak Gabrysia np. chce coś powiedzieć, amy z TZ wtedo rozmawiamy i nie może "się przebić" albo coś nie pójdzie po jej myśli to sama siebie paca rączką w buzię. Bardzo mi się to nie podoba, bo dla mnie świadczy to o nieradzeniu sobie z emocjami. O ile rozumiem, że jeszcze nie musi umieć sobie radzić, o tyle nie wiem w jaki sposób ją tego oduczyć bądź zastąpić jakimś innym "rozładowywaczem". Jakieś pomysły?\

Madziwnia, a może Validol? Mnie pomaga jak nie mogę zasnąć.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 09:48   #3068
megi-megi
Zakorzenienie

Evi - jak Ty pięknie mówisz o swoim dziecku MENDA
Mój jak się wkurzy chce mnie bić, a jak ostro reaguję, przestaje. Ale czasem robi nieco scenę. Jak ja go kocham
To idziemy do lekarza z moim Glutkiem.

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Co do mojej pracy - myślę, że będzie ok. Jeśli nie, zmykam na zwolnienie.
Pogrążę się w papierach, powyłączam nieco z tego bajzlu plotek i pomówień. No i będę musiała zwolnić fizycznie, bo ja zawsze w biegu.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 09:54   #3069
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
witam!!!

Od dziś zaczynam kurs dla kobiet: Zumba i Salsa połaczone.. 2x w tyg wieczorami!!! 60 zł za karnet
Dziewczyny naet nie wiecie jak sie ciesze.. w koncu mam poza szkołą coś dla siebie!
Super

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Michał wgl nie ma takiej wyobraźni, nie wymyśla nic niestworzonego Dla niego wszystko jest takie jakim faktycznie jest...

Zawiozłam Michała do przedszkola, tłumaczyłam mu od rana co i jak. Powtarzałam że zostanie z dziećmi, mama do pracy pojedzie i po obiadku po niego przyjadę. Jeszcze jak wysiedliśmy z auta to był chojrak ale już z innym głosem niż w domu, w środku jak zobaczył dzieci (komitet powitalny mu zrobiły) to widziałam przerażenie w oczach a jak już się żegnaliśmy i pani go wzięła to ryk... A ja byłam dzielna i wyszłam, w drzwiach już ryczałam a w aucie musiałam się uspokoić żeby prowadzić. Pojechałam na zakupy i nie myślę. Mam nadzieję że długo nie płakał, jestem dobrej myśli. Powiedziałam że przyjadę po obiadku i przywiozę niespodziankę - kupiłam coś słodkiego na pocieszenie
Brawa dla mamusi

Cytat:
poważnie??? a mi daaawno temu lekarka je przepisała jak do szkoły średniej chodziłam bo miałam bóle w sercu od stresów itd
Poważnie. Chodzi o to że zagłuszają tylko prawdziwy problem nie lecząc. Wogóle dużo by mówić. Tak się niektórym wydaje (nawet doktorom) że ziołowe to nie zaszkodzi. No i niestety jako że ziołowe to sprzyjają nadużywaniu.
Jak ktoś tylko czasami sobie zażyje i w odpowiednich ilościach to spokojnie. To chyba dość drogi środek. Myślę że lepiej Ci zrobi Zumba i Salsa

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
izz, ania, sara, mrówcia, jak mi lepiej że wasze też takie niedobre
Trochę to nie pasuje w kontekście nowoprzybyłych obywateli- ja się cieszę że mam tylko jedno .

JA wam powiem, że nie muszę swojej mówić rzeczy typu: "porozmawiamy jak się uspokoisz", bo jej tak to weszło w krew, że buczy i zaraz (jeszcze bucząc) przychodzi i mówi, że już się uspokoiła, przeprasza i mówi, że nie będzie już czegoś-tam robić więcej. Tylko JA jestem tak wkurzona wtedy, że to JA się uspokoić nie mogę....bo wiem, że za 5 min, będzie znów to samo....
W jakiejś książce czytałam, żę najczęściej bunt dwulatka ma swoje apogeum ok 2,5 roku, więc może to to.....
Ostatnio to nawet pacnąć mnie próbuje, menda mała....

Ja nigdy nie i odwracam uwagi-jak miałam podobną sytuację z opryszczką, to po prostu jej powiedziałam, że nie może teraz z mojego kubka pić, bo mam "bibkę" i nie chcę żeby się zaraziła. I koniec. Po prostu tłumaczę jak jest, a ona się musi dostosować. Akurat w takiej sytuacji raczej nie wyje, ale jak są inne podobne, to trudno-niech sobie wyje. Jak nie mogę jej czegoś dać (albo nie chcę) co ona akurat chce, to nie daję i już. Mówię jej dlaczego itp. ale nie cuduję, nie wymyślam historyjek żadnych. Po mojemu im szybciej się nauczy, że nie zawsze wszystko może tym lepiej. Zresztą ona buczy paręnaście sekund, najwyżej kilka min, bo generalnie zna schemat. Czasem się naście razy o to samo pyta/prosi, co jest dość upierdliwe, ale ja z uporem maniaka odpowiadam to samo.
Też to czytałam i tym się pocieszam
A, i jeszcze następny bunt przypada mniej więcej w okolicy 5 lat
Stary 2012-09-17, 10:04   #3070
madziwnia
Zakorzenienie

Poczytałam opinie o KALMS i rzeczywiscie pomagaja mega w nerwach ale jednoczesnie baaardzo otepiają.. jakby dusza poza ciałem itd.. :d
odpada... chodź się zastanawiam.. czy Michalina pokonałaby działanie tabletek czy jednak tabletki góra .. ale chyba testu robic nie bede
bo wejdzie mi na głowe a mnie to nie ruszy

to co może się wstrzymam i zobaczymy jak zumba i salsa podziałaja

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2012-09-17, 10:30   #3071
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Poczytałam opinie o KALMS i rzeczywiscie pomagaja mega w nerwach ale jednoczesnie baaardzo otepiają.. jakby dusza poza ciałem itd.. :d
odpada... chodź się zastanawiam.. czy Michalina pokonałaby działanie tabletek czy jednak tabletki góra .. ale chyba testu robic nie bede
bo wejdzie mi na głowe a mnie to nie ruszy

to co może się wstrzymam i zobaczymy jak zumba i salsa podziałaja
myśle ze podziałają skutecznie zajęcia z tanca, dosyc tanio macie te karnety... u nas 8 lekcji to 120 zl...
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-17, 10:42   #3072
madziwnia
Zakorzenienie

własnie izz tylko dlatego pozwoliłam sie zapisac!!!
ale a Darłowie tez zumba 8 razy wmies.. ale szkoła oddział TOP TOYS ów i juz 100 zł

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

AAA miałam pytac
dziewczyny czym kaiecie dzieci jakie płyny teraz i szampony.. pytam bo michalina ma te kudły geste i krecone i dos długie a nadal myje tym NIVEA bo on nie szczypie.. warto cos lepszego wprowadzic do włosków czy niekoniecznie!!

Tak sobie dumam i dumam.. JAK JA SIE CIESZE że juz 5 rok jestem na wizazui że Was poznałam tu an miejscu nie chodze do nikogo na ploty jak chce z babami pogadac to w auto musze wsiąść.. a tu spytasz i masz.. cos kupic.. telefony sie rozdzwaniają!!
ale człowiek to ma w zyciu szczescie!:cm ok:

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2012-09-17, 10:55   #3073
evitka21
Zakorzenienie

madziwnia, ja ciałko młodej myje tym co swoje-czyli mydełkami z lawendowej farmy, a włoski szamponem liliputz z rosmana (polecam-dobry, łagodny skład i cena-ok 6zł). Zresztą mój wrażliwo-głowy tż też tego szamponu z powodzeniem używa.
A teraz mam z alverde dla dzieci takie 2 w 1 i tym główkę myję.
Moja ma mało włosów i dość krótkie (do ucha takie), ale "pierzują" się i filcują czasem, więc czasem daję odrobinę jakiejś swojej odżywki (wszystkie mam naturalne, więc się ich na młodej używać nie obawiam)

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 11:10   #3074
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się też pytam gdzie jest ten piękny świat pokazywany w TV o wyłącznie szczęśliwych matkach ? Wszystko tak pięknie wygląda. Ciąża jest stanem cudownym, żadnych powikłań, L4, kobity awanse dostają, poród to piękna chwila, dzieciaki nie ryczą po nocach tylko śpią, mamy 3 tygodnie po porodzie mogą po wybiegach dla modelek biegać, są piękne, zadbane, ubrane, wracają do pracy albo znajdują nową, mają czas dla dzieci i dla siebie, dzieci są grzeczne i nigdy nie ma z nimi żadnych problemów, itd... Ja się pytam gdzie jest ten świat ...
mnie to też zastanawia.

Cytat:
witam!!!

zazdroszcze Ci tej zumby i salsy. Jak jakbym chciała gdzieś wyjść.

Megi - moja Oliwka też pięknie gile wyciera rękawem. dmuchać w chusteczkę nie potrafi. a i ostatnio wytarła w prześcieradło w sypialni i się tym jeszcze chwaliła bo piękny wzorek jej wyszedł.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 11:19   #3075
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
cos kupic.. telefony sie rozdzwaniają!!
zauważam tę subletną aluzję-paczuszka leży na mojej torbie do pracy i dziś na pewno nie zapomnę No, chyba żebym zapomniała

moja Gabrycha dmucha w chusteczkę- o tak - nie ryczy przy tym, ale za to jak sobie po smarknięciu wyciera nosek to często zawartość chusteczki jest na całym policzku, więc nie wiem co gorsze

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2012-09-17 o 11:21
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 11:41   #3076
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
zauważam tę subletną aluzję-paczuszka leży na mojej torbie do pracy i dziś na pewno nie zapomnę No, chyba żebym zapomniała
oj... starałam sie ....

własnie doczytałam że uczyc nas bedzie dziewczyna któa grała w filmie "Kochaj i tańcz".. ILI

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2012-09-17, 12:45   #3077
lindsley
Zakorzenienie

Misiek ok, popłakał chwilę i dość szybko podobno się uspokoił. Popłakiwał i pytał o mnie też przy każdej zmianie typu wyjście na podwórko, do ubikacji (nie chciał siusiać, jak przyszłam wzięłam go i troszkę zrobił). Nie zjadł obiadku (dostałam w pudełku do domu) Jak przyszłam to z płaczem do mnie przyleciał, wtulił sie ale potem było ok... Jak wychodziliśmy z domu wyciągnął sobie z reklamówki z wyprawką gumkę, miał oddać pani... Jak przyszłam do niego to trzymał w ręku, pani mówiła że nie chciał się z nią rozstać. Mogę mu dać jakąś zabawkę czy przytulankę żeby miał coś swojego. Stwierdziły też że nie będziemy mu kupować książki, bo szkoda kasy, będa mu kserować różne rzeczy a ja mogę jakieś kolorowanki mu kupić...

Gmyrelka jak u Was dziś w przedszkolu?

Kiedy Bao wychodzi ze szpitala? Ciekawe co zrobiła z Kubusiem na ten czas

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 12:52   #3078
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

izazula wiem ale jak mam wolna chwile co zadko sie zdarza bo lasji przewaznie sypiaja na przemian to szykuje rzeczy piore itd jakby nie bylo malo czasu nam zostalo
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 13:37   #3079
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Laski, ratujcie. Właśnie wystawiałam buty na all i chyba wystawiłam je dwa razy. Myślałam, że mi się nie wystawiła aukcja a dopiero potem doczytałam ze pojawi się w ciągu godziny... i teraz wystawiłam dwie. Mogę jedną usunąć?

lecę was nadrabiaĆ...

bao- GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-17, 14:05   #3080
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Daria tak sobie żartowałam oczywiście

Asia nie wiem jak to zrobić. Pewnie można usunąć. Kiedyś tylko kupiłam 2 takie same rzeczy ale pan sprzedający byl uprzejmy anulować jden mój zakup po moim mailu
Stary 2012-09-17, 14:08   #3081
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Gmyrelka- cieszę się bardzo, że tak szybko sa postępy. Życze dużo siły, cierpliwości i wytrwałosci w działaniu... będzie dobrze

pop- Tobie też dużo siły bo wyczuwam coraz więcej "niemocy" w twoich postach...

nataszka- jak tam po imprezce?? pamiętasz wszystko??

Piękne nasze nowe forumowe maluszki ciekawe co u bao...

Weronikę niestety dopadło przeziębienie. Wczorajsza noc niemal nieprzespana, zarówno przeze mnie jak i przez nia. Męczyla się bidulka (nos jej się strasznie zapychał) a ja spałam z nią więc też się męczyłam tż w Werci lóżku, wiec jak wstal to nie mógł kolan rozprostować dzisiejsza noc przespana w calości 9chyba dzięki tym plastrom na piżamkę) ale o 5 zbudził ja mega duszący kaszel. na szczęście usnęła z nami i spała do 7.30. faszeruje ja roznymi specyfikami i mam nadzieję, że szybko przejdzie

madziwnia- ja też zaczynam chodzić na Zumbę Byłam już 2 razy ale w odstępach czasowych. Teraz wykupuj karnet i zaczynam... świetna sprawa... moja najlepsza kumpela jest instruktorką i do niej będę chodzic. ostatno jak bylismy na weekend nad morzem wlasnie z nia to pół nocy tańczyłysmy na ulicy- gdzie sie dało miala muzę na komorce % nas poniosły

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2012-09-17 o 14:10
Stary 2012-09-17, 14:11   #3082
Darusiaaaa
Zakorzenienie

zastanawiam sie czasami w co mam lapy wlozyc;p
teraz wygonilam mlodsze do dziadka,starsze spi a ja przebralam szafy z rzeczami,oczywiscie multum niepotrzebnych jak zwykle sie znalazlo...skad te lachy sie biora?

bylismy wyrka ogladac i chyba wybrane
tz po pracy jedzie meble przycinac do garazu...juz blizej niz dalej
zostanie tylko zaplacic kaucje czynsz i mieszkac!
A.Camus
Stary 2012-09-17, 14:16   #3083
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Myślicie, że mogę dodac do opisu aukcji, żeby nikt nie licytowal bo to pomyłka??

darusia- zazdroszczę (pozytywnie ), że stać was na to wszystko i tak szybko wam to idzie. My chcemy remontować a ciagle przekladamy na później bo to wszystko tyle kosztuje... nasze lózko do wymiany ale co tam... musimy czekać przynajmniej do wiosny, bo Wercia dostala nowe... chciałabym móc tak wszystko od razu kupić ... wszystkiego dobrego

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2012-09-17 o 14:24
Stary 2012-09-17, 14:27   #3084
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość

tak piszemy o zachowaniach dzieciaków to dorzucę nurtujący mnie problem-zauważyłam ostatnio cós, co mnie niepokoitóż jak Gabrysia np. chce coś powiedzieć, amy z TZ wtedo rozmawiamy i nie może "się przebić" albo coś nie pójdzie po jej myśli to sama siebie paca rączką w buzię. Bardzo mi się to nie podoba, bo dla mnie świadczy to o nieradzeniu sobie z emocjami. O ile rozumiem, że jeszcze nie musi umieć sobie radzić, o tyle nie wiem w jaki sposób ją tego oduczyć bądź zastąpić jakimś innym "rozładowywaczem". Jakieś pomysły?\

Nieciekawie Syn Tż robił podobnie z tym ze on jest sporo starszy. To było w momentach kiedy robił lub coś z czego nie byliśmy zadowoleni. Zawsze się trzepał po twarzy i do tego było zdanie "Ty niedobry". U nas nikt nigdy nie "upominał" w taki sposób więc nie wiedzieliśmy skąd to się wzięło. W takiej sytuacji zawsze zabieraliśmy rękę i trzymając za niż mówiliśmy że nie można się bić. To że się komuś coś nie podoba nie znaczy że on musi się być z tego powodu. Wszystko było na spokojnie ale starsze dziecko to i rozmowa inna.
Stary 2012-09-17, 14:29   #3085
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Asiulek w ciagu kilku godzin mozesz wprowadzac w aukcji zmiany np wycofac. Mozesz tez napisac do allegro zeby wycofali i zwrocili Tobie koszty wystawienia.

Moj mlodszy spi,drugi na balkonie budowle buduje. A mnie cos lamie w kosciach,pewnie po sobotnim biegu bo bylo zimno strasznie,przemoklam i bieg w wichurze w ubiorze bardzo skromnym :/. Czosnku najem sie wieczorem.

Moj synek sie dzis uparl zebym mu paznokcie pomalowala jak sobie malowalam :/ma na palcu jednym namalowane autko takie meskie i taki dumny jak paw. Musze mu tatuaze kupic te takie na wode. Chyba ze wiecie gdzie moga byc jako dodatek

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 14:45   #3086
Darusiaaaa
Zakorzenienie

asiu ale mu tam nic nie robimy, wyrko kupic musimy chcac miec sypialnie bo po prostu nie mamy lozka ,poza tym meble mamy stare i kuchenne i do salonu tylko tz je po swojemu przerabia przycina cuduje zeby cos fanego z nich zrobic dziewczynki meble i wyrka maja,lazienki sa tam idealne za przeproszeniem nikt jeszcze nawet do wc nie sikal...
poza tym chcemy tylko to nasze zdjecie zrobic i kupic kuchnie lodowe tez mamy stara ak swiat.
Jeszcze ewentualna sypialnie chcielibysmy pomalowac na kawe i lekki fiolet ale chyba z czasem bo teraz juz nie zdazymy
A.Camus
Stary 2012-09-17, 14:57   #3087
madziwnia
Zakorzenienie

Własnie skonczyłam robic kroiety z pieczarami i serem żóltym!!!
i wcinam i pycha ser się ciągnie...:brzyd al:

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Od Bao... jutro jak bedzie ok wychodza! Mała dostaje MM bo z jej cycków nicnie leci a mała tak ciagneła łapczywie że az jej strupy porobiła.
TŻ Bao ma na drugą ziane na 14 , ok 13 przchodzi ojciec a potem mama po pracy dochodzi i czekaja az ok 22 TŻ nie wróci z parcy .. oczywiscie z łaska i komentarzami w stylu "JAK NIE MA INNEGO WYJSCIA... ITP

Asia wchodzisz bez problemu przy swoich wystawionych aukcjach masz przy kazdej OPCJE klikasz zmien i tak jest zakończ przed czasem.. i koniec..

Pola ur. 3 czerwca 2014!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-17, 15:08   #3088
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
AAA miałam pytac
dziewczyny czym kaiecie dzieci jakie płyny teraz i szampony.. pytam bo michalina ma te kudły geste i krecone i dos długie a nadal myje tym NIVEA bo on nie szczypie.. warto cos lepszego wprowadzic do włosków czy niekoniecznie!!
my uzywamy szampon oliatum lub emolium, a do mycia mydełka tuli te co ana kiedyś polecała

Zosia bardzo ładnie dmucha noska w chusteczki, nie dawno się nauczyła

Lind- z dnia na dzien będzie lepiej, Zosia już nie płacze, idzie z uśmiechem do przedszkola

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-17, 17:54   #3089
Darusiaaaa
Zakorzenienie

my do kapieli emolium uzywamy

u mnie amela goraczke dostala-swietnie po prostu,bajka, jutro-witaj nas przychodnio;/
A.Camus
Stary 2012-09-17, 18:53   #3090
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
nataszka- jak tam po imprezce?? pamiętasz wszystko??
super, bawilam sie mimo okropnego nastroju przed, dzieki ze pytasz, pilam malo bo nie moglam za bardzo, sytuacja w domu mnie zmusila, szkoda gadac.
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości