Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-18, 09:20   #3361
mitabe
Rozeznanie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Nie trafiłam

Dobra zbieram się po wyniki, a pózniej zrobię obiadek na zapas i będę do gina się szykować po zwolnienie.
Miłego dnia dziewczyny

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 09:23   #3362
eff8
Zakorzenienie

Dzien dobry
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Tak Będzie dziewczynka - trochę w szoku jestem
łaaaa znowu jestem w szoku ale gratuluje serdecznie !! Powiedz mi Kochana w ktorym tyg poczatkowo dowiedzialas sie ze bedzie chlopak?? bo ja juz trzese portkami

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
moja Gabi jest przeszczęśliwa, bo będzie miała Siostrę

czyli sprawdziło się to, co cicho przypuszczałam od początku hih, TŻ się oswaja z nowiną
... chociaż miałam nadzieję na chłopca upsss not this time

Debrah gratuluję dziewczynki

Gratuluje

i Witam nową mamusie

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 09:27   #3363
Delicjanka
Zakorzenienie

Dziewczyny, gratuluje CÓRECZEK
ach ! ujawniło się - 20 malutkich kobietek i 15 malutkich mężczyzn !

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 09:27   #3364
aska27adopcje
Zadomowienie

U mnie powiedziala ginka, ze raczej nie ma szans zeby z cipki sie zrobil siusiak .... odwrotnie jest szansa ... aha i mowila ze juz wiedziala a wczesniej ale nie chciala nic sugerwoac

ide dzis do lumpka ... no i chce upolowac jakies kocyki i rozka ... przejze sobie allegro ... no i narazie Blaneczka nie kopie, dopiero zaczela tak z 4 dni temu ....

Edit, a tak wogole widze, ze 1 Blanka juz na watku jest ... U Lenovy .... To beda 2

Edytowane przez aska27adopcje
Czas edycji: 2012-09-18 o 09:30
aska27adopcje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 09:32   #3365
sarah67
Zadomowienie

hej Dziewczyny
Dziekuje za pamiec, gdyby nie to, ze sama sie praktycznie domyslilam co mi jest, bo mialam kiedys kamiec w nerce, to pewnie od lekarzy bym sie nie dowiedziala, bo sama ich pytalam czy to to a oni ze tak najprawdopodobniej atak kolki nerkowej ale plamienia to sie nie dowiedzialam od czego ale wiem jedno do pracy nie wracam bo tylko wrocilam i taki eproblemy sie zaczely moze to przez siedzenie przy biurku bo mam prace biurowa a moze przez stres bo od razu od pon sie zdenerwowalam, zapytam moja gin bo mam wizyte 25, ale do pracy i tak bede zajezdzac, sprawdzac czy dziewczyna sobie dobrze radzi za mnie, i sie denerwuje ale jak na razie jest ok. Żal mi bo żegnam się z pracą na długo, długo (moze na stale jesli wyjedziemy za granice) a jednak fajnie tak czasami pozartowac mozna z dziewczynami i w ogole, jak doszla ta dziewczyna to nie siedzialam sama w pokoju i bylo tak razniej, no ale wole dmuchac na zimne i lepiej siedziec w domu, chociaz nie wiem co bede w nim robic.
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 09:33   #3366
nafiyqa
Zakorzenienie

U nas od kilku dni trwa "wojna" o imie
TZ chce takie hmm "normalne", z kolei na moje pomysly mowi, ze "wymyslam" :P

On jest za Bartkiem i Aleksandrem.
Ja za Leonem, Julianem, Antosiem.

W obszarze kompromisu leza: Kuba, Jaś. Cos podejrzewam, ze na Kubie sie skonczy, bo wczoraj non stop uzywal tego imienia

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 09:38   #3367
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

dzisiaj nasza pierwsza rocznica slubu (Ewik dużo szczęścia z tej samej okazji ), a mąż pojechał do pracy i trochę tak do dupy jest niby rozmawialiśmy przez telefon, ale jakoś tak dziwnie, bo sam nic nie mówił, dopiero jak zapytałąm czy pamięta jaki dzisiaj dzień, to powiedział, że jasne i takie tam ble ble ble
Wszystkiego najlepszego!

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
heh kurczę a ja zrobiłam tylko kopiuj wklej i wysłałam przelew mam nadzieję, że będzie ok

aaaaaaaaa dziewczyny jestem w ogóle w szoku! Wczoraj pisałam, że rodzice męża kupią nam wózek, moja mama się pisze na fotelik i część wyprawki już ma kupionej a dzisiaj dzwoniła siostra męża, że chce nam kupić komodę w życiu się takiego wsparcia nie spodziewałam, zwłaszcza po rodzinie męża, aż mi jest głupio jakoś...... Tym bardziej, że kurczę pieniążki mamy na bieżąco, jakby zabrakło to na oszczędnościówce też sporo mamy....... Wiem też, że moja siostra czai się na łóżeczko..... Jakoś tak głupio się z tym czuję....

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Deli brzusio masz absolutnie fantastyczny!!!
Nic tylko się cieszyć! Jak by nie chcieli pomóc to by się nawet na ten temat nie odezwali Pewnie by im przykro było jak byś odmówiła.

Cytat:
O jacie gratulacje!!
U mnie pisior trzyma się na miejscu od 12 tygodnia Już 3 razy potwierdzony więc chyba nie odpadnie już. Wyprawka ciuszkowa przecież skompletowana

Aśka cudne fotki

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny....Jestem tu nowa i dopiero "raczkuję" a Wy jak widzę już tak się tu znacie.Jestem w 19 tygodniu ciąży za tydzień ma połówkowe USG i okaże się co tam się u mnie w brzuszku dzieje..ja podejrzewam chłopca (u mojego TŻ same chopy sie rodzą)...Aha no i termin mam wyznaczony na 15-02-2013... mam fioła iprzeglądam wszytsko co możliwe odnośnie maleństwa....a na razie dopada mnie jakiś strach porodowy choć to daleko jeszcze ale szybko zleci....no i tak mysle który szpital??? iiii oj...tyle tego
w każdym razie witam Was!!
Witaj

Dzień dobry z rana, ja po śniadaniu, zjadłam resztę makaronu z obiadu Spała bym pewnie nadal, ale mama mnie telefonem obudziła.
Dziś zaczynamy 24 tydzień O 17.30 mamy połówkowe, nie mogę się doczekać.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 09:40   #3368
sarah67
Zadomowienie

Dziewczyny
Karina, Natasza, Diana, Anastazja, Elena
które, imię bardziej Wam się podoba??

nudzi mi sie juz mnie korci zeby do pracy dzwonic co tam slychac. Takze musze sie czyms zajac
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 09:43   #3369
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Hello
Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
No i nie bede was trzymac w niepewnosci, bedzie dziewczynka ... MOj usilnie prosil, zeby pitola znalazla, ale dziewczynka jak malowana ... 410 gr wagi, termin sie nie zmienil 27 stycznia ... no i od 3 dni w koncu czuje ruchy, przyznam ze nieraz wcale to nie jest mile ...
Gratuluję dziewuszki. Strasznie sfeminizowany wątek się u nas zrobił
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ja też w nocy po przebudzeniu miałam jakiś taki twardawy brzuch i teraz popołudniu do tego maluch brykał teoche rano a teraz cisza
I jak tam dzisiaj? Bryka dalej? Może wtedy sobie spokojnie spał maluszek
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
dzisiaj nasza pierwsza rocznica slubu (Ewik dużo szczęścia z tej samej okazji ), a mąż pojechał do pracy i trochę tak do dupy jest niby rozmawialiśmy przez telefon, ale jakoś tak dziwnie, bo sam nic nie mówił, dopiero jak zapytałąm czy pamięta jaki dzisiaj dzień, to powiedział, że jasne i takie tam ble ble ble
All the best z okazji rocznicy. Szczególnie zdrówka
Cytat:
WOW To jakaś plaga z odpadającymi siusiakami. Szwagierki "synkowi" też ostatnio odpadł i stała się dziewczynką
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 09:44   #3370
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Dziewczyny

nudzi mi sie juz mnie korci zeby do pracy dzwonic co tam slychac. Takze musze sie czyms zajac
Karina i Natasza mi się podobają, Elena hmmm troche z telenowelą brazylijską

A u mnie nie wiem jeszcze jakie imię... masara... Mojemu Tztowi podoba się Pola mi też, ale mi bardziej chyba Patrycja pasuje, i tak czasem mówie do dzidzi, Patusia Patrysia itd, a Pola? Polcia, Polunia? hmm tez fajnie ale kurde, cięzko, w końcu to imię na całe życie, nie chce zeby później były pretensje;p najchętniej bym dała Nela, no ale tzt się nie zgodzi...

http://www.youtube.com/watch?v=m1I-P...eature=related uwielbiam, Vivaldi...Zima.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-09-18, 09:45   #3371
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
hihi gratulacje

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny....Jestem tu nowa i dopiero "raczkuję" a Wy jak widzę już tak się tu znacie.Jestem w 19 tygodniu ciąży za tydzień ma połówkowe USG i okaże się co tam się u mnie w brzuszku dzieje..ja podejrzewam chłopca (u mojego TŻ same chopy sie rodzą)...Aha no i termin mam wyznaczony na 15-02-2013... mam fioła iprzeglądam wszytsko co możliwe odnośnie maleństwa....a na razie dopada mnie jakiś strach porodowy choć to daleko jeszcze ale szybko zleci....no i tak mysle który szpital??? iiii oj...tyle tego
w każdym razie witam Was!!
Witaj i zaglądaj do nas

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Ja mogłam dzisiaj pospać dłużej ale oczywiście jak można to mi się nie chce Dzisiaj pierwszy raz jedziemy z tż do biura już normalnie pracować W KOŃCU. To meblowanie, załatwianie i organizacja tam neta trwały w nieskończoność. Mieliśmy tam być od początku września a już mamy połowę No nic, od dzisiaj zaczynamy. Wiecie co, trochę mam stresa. Boję się czy to wszystko ogarnę, praca, dom, zakupy, obiad...itd. Do tej pory fajnie się pracowało w domu. W między czasie można było nastawić zupę, albo zrobić pranie...a teraz dupka.
Poradzisz sobie. Na początku może być ciężko, ale z czasem wszystko sobie zorganizujesz Zresztą mąż Ci chyba pomoże

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
moja Gabi jest przeszczęśliwa, bo będzie miała Siostrę

czyli sprawdziło się to, co cicho przypuszczałam od początku hih, TŻ się oswaja z nowiną
Gratulacje

Cytat:
Dziewczyny
Mi się najbardziej podoba Diana. Znam jedną i dobrze mi się kojarzy

Zjadłam śniadanie: płatki owsiane z otrębami na mleku - ale dziś sobie gluta zrobiłam Aż łyżka stanęła A po 10 spadamy z mężem do lumpków. Zobaczymy czy jest coś ciekawego dla Dominisi

Dominika

Alicja

Edytowane przez Ewik86
Czas edycji: 2012-09-18 o 09:47
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 09:47   #3372
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Ale ja Wam powiem, że w szoku jestem. Byłam potem w CH po zakupy spożywcze - i zajrzałam od razu do Smyka z Tż - tak z ciekawości, bo wcześniej w ogóle nie patrzyłam na "dziewczęce" półki. I tam jest praktycznie wszystko różowe, oczopląsu dostać można!!
Black - jak ty sobie z tym radzisz?
Oj tam, poszukaj w 5-10-15 mają piękne, kolorowe ciuszki

http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...-5t2305?c=2505
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...-5t2303?c=2519
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...y-5t2225?c=866
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...-5r2304?c=2521
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...-5s2305?c=2594

Cytat:
jakoś nie jestem szczególnie przekonana do tych sesji w sianku w koszyczkach itd
bardziej by mi chodziło o pokazanie więzi Rodzice - Maluszek, wczoraj szukałam ale tak po łebkach, muszę się przyłożyć
Ja też nie.

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Witamy się z rana. dziś wstalam troszkę wcześniej bo malutka chyba była głodna, skopała mnie już o 6,30. Ale dziś miałam głoda w nocy myślałam że nie zasnę jak wstałam do wc, chyba przez to że za dużo wczoraj się najadłam na noc. już mam po kłopocie, zamówiłam (prawdopodobnie Lence ) dresik na wiosnę http://allegro.pl/nike-piekny-dres-d...634948270.html
Ale ty popatrz jaki tam rozmiar, 62- w życiu 62 nie jest na 3-6mcy :/

Cytat:
Dziewczyny

Karina, bo najprostsze.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 09:48   #3373
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, gratuluje CÓRECZEK
ach ! ujawniło się - 20 malutkich kobietek i 15 malutkich mężczyzn !
16 mezczyzn, bo jeszcze moj nie jest zaznaczony

Stary 2012-09-18, 09:50   #3374
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny

Karinka

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Hello

Gratuluję dziewuszki. Strasznie sfeminizowany wątek się u nas zrobił

I jak tam dzisiaj? Bryka dalej? Może wtedy sobie spokojnie spał maluszek

All the best z okazji rocznicy. Szczególnie zdrówka

WOW To jakaś plaga z odpadającymi siusiakami. Szwagierki "synkowi" też ostatnio odpadł i stała się dziewczynką

no rano koło 5 nad ranem czułam jak tam pyknęło raz czy dwa.... ale ogólnie jakis leniwy ten mój maluch sie zrobił....
Stary 2012-09-18, 09:52   #3375
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Jestem zbulwersowana nowymi przepisami dotyczącymi becikowego. To co, jak wychodzi mi 2 zł więcej ponad ustaloną granicę , to już nie dostanie moje dziecko becikowego tak??? Bo rodzice niby bogaci tak??? A nikt się ku.wa nie liczy z tym, że prawie cała moja pensja na kredyt za chałupę idzie. A dlaczego moje dziecko ma nie dostać zasranego becikowego, w czym jest gorsze od innych dzieci pytam się do ku..wy nędzy jasnej.
No to jest dokładnie masakra, powinno byc dla wszystkich dla tych ca maja miej kasy jest becikowe rodzinne jeszcze czy jakoś tak, jak taka polityka ma zachęcac do rodzenia dzieci, nie mowiąc o braku żłobków i przedszkoli i drożeniu wszystkiego co ma zwiazek z dziećmi
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 09:56   #3376
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny

Anastazja

Cytat:
A u mnie nie wiem jeszcze jakie imię... masara... Mojemu Tztowi podoba się Pola mi też, ale mi bardziej chyba Patrycja pasuje, i tak czasem mówie do dzidzi, Patusia Patrysia itd, a Pola? Polcia, Polunia? hmm tez fajnie ale kurde, cięzko, w końcu to imię na całe życie, nie chce zeby później były pretensje;p najchętniej bym dała Nela, no ale tzt się nie zgodzi...

http://www.youtube.com/watch?v=m1I-P...eature=related uwielbiam, Vivaldi...Zima.
Pola

Stary 2012-09-18, 09:57   #3377
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
łaaaaaaaaaaaa super!! ale fajnie ja to się juz tak ciesze z tej córci, tak jak black, na początku się troszke nastawiłam na chlopca, ale to chyba dlatego że jjuz miałam imię i bardzo chcialam zeby mój dzidzius wygladał jak tzt jak był niemowlakiem normalnie on był taki cudowny bardzo duze podobienstwo jest do dzis

a co do ciuszków, cholera, ciężko wlasnie o inne kolory, najwięcej różu, ale co tam ja wybieram najczęsciej takie pastele, niebieskie też mam jedne bodziaki bo lubie ten kolor(tylko nie na scianie fuuj)
Właśnie mój TŻ też był słodki, jak był mały i twarz prawie w ogóle mu się nie zmieniła do tej pory. I te jego włoski, mniam. Miałam nadzieję na takiego malutkiego, słodkiego rudzielca. Ale ze mnie jest całkiem niezła partia (Hahaha. ), to pewnie córka wyszła nam ładna.

A co do ciuszków, to ja już trochę kupiłam i mam zielone, ceglaste, czerwone, fioletowe i niebieskie, żadnych różowych. A, no i mam też body granatowe, praktycznie czarne. Kupowałam te ciuchy, jak nie znałam jeszcze płci... Także da się znaleźć inny kolor.

A, no i imię Pola jest bardzo fajne. Dobrze by było, gdyby imiona naszych dzieciaczków się nie dublowały, a Twoje jest oryginalne i ładne.

Cytat:
Dziewczyny
Diana.

Antoinette, gratuluję córuni.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-09-18 o 10:03
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 09:57   #3378
pstryczek84
Zakorzenienie

SR, tak to szkoła rodzenia
Witam nowa mamusie! pisz częściej
Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość

No i nie bede was trzymac w niepewnosci, bedzie dziewczynka ... MOj usilnie prosil, zeby pitola znalazla, ale dziewczynka jak malowana ... 410 gr wagi, termin sie nie zmienil 27 stycznia ... no i od 3 dni w koncu czuje ruchy, przyznam ze nieraz wcale to nie jest mile ...
Gratuluję

Cytat:
My tym bardziej he he. Gratuluje!

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Witam się z rana słońce w końcu wyszło , a ja wyspanaaaaa jak nigdy. Któraś z was może ma kłucia w pochwie?
Ja coś tam mam ale czy to kłucia to już sama nie wiem w kazdym bądź razie, bola mnie cholernie pachwiny i nieraz szczególnie w nocy oraz jak wstaję z łóżka to przechodzi to tez na pochwe, ale wtedy to raczej jest to ból krótkotrwały, w przeciwieństwie do pachwin . wg mnie to rozciagajace się mięśnie...

Właśnie był listonosz, dostałam hasło do konta na allegro.
wreszcie bede miec swoje bo do tej pory to albo konto szwagra albo siostry.
Jak rusze z zakupami to tylko współczuć listonoszowi
Zjadłam płatki a teraz zapijam to wszystko sokiem z buraka Hm, cola to to nie jest ale szczerze mówiąc myślałam że bedzie o wiele gorsze... Da sie wypić. dzis zrobię sobie jeszcze sok z marchwi

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 09:59   #3379
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
No to jest dokładnie masakra, powinno byc dla wszystkich dla tych ca maja miej kasy jest becikowe rodzinne jeszcze czy jakoś tak, jak taka polityka ma zachęcac do rodzenia dzieci, nie mowiąc o braku żłobków i przedszkoli i drożeniu wszystkiego co ma zwiazek z dziećmi
porażka jedna wielka, ale mnie smieszy tez ile rodzinnego się dostaje, 60pare złoty na miesiąc ehehehehe to jest dopiero.... I co tacy ludzie mają za to kupić? nie wiadomo czy śmiać się czy płakać.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-09-18, 10:02   #3380
ania13.03
Zadomowienie

Hej dziewczyny, gratuluje dziewczynek Nie wiem co tu sie dzieje z tymi odpadajacymi siusiakami Ciekawe czy u ktorejs pojdzie w druga strone i dla odmiany siusiaczek sie pojawi

Witam nowa mame

antoinette my tez mamy juz Gabrysie i ogromny problem z drugim imieniem Najgorsze jest to, ze my raczej nie planujemy powrotu do Pl wiec imie chcialabym, zeby brzmialo tak samo w Polsce jak i tutaj Przez kilka dni probowalam przyzwyczaic sie do Lilianki ale wydaje mi sie jednak takie troche... za slodkie No nie wiem, moja druga corcia bedzie chyba najdluzej bezimiennym dzieckiem jakie znam

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 10:02   #3381
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Cytat:
porażka jedna wielka, ale mnie smieszy tez ile rodzinnego się dostaje, 60pare złoty na miesiąc ehehehehe to jest dopiero.... I co tacy ludzie mają za to kupić? nie wiadomo czy śmiać się czy płakać.
No cóż. Lepiej za wolne pieniądze kupić samochody i tablety dla całego rządu. Mi już szkoda nerwów na to.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 10:06   #3382
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
U nas od kilku dni trwa "wojna" o imie
TZ chce takie hmm "normalne", z kolei na moje pomysly mowi, ze "wymyslam" :P

On jest za Bartkiem i Aleksandrem.
Ja za Leonem, Julianem, Antosiem.

W obszarze kompromisu leza: Kuba, Jaś. Cos podejrzewam, ze na Kubie sie skonczy, bo wczoraj non stop uzywal tego imienia
U mnie też niby wybieraliśmy razem, doszliśmy do porozumienia w kwestii kilu imion no i stanęło na Kubusiu. U mnie było tak samo, mąż tylko Kubis i Kubuś. No to niech będzie Kubuś

Cytat:
Dziewczyny

Jak dla mnie Karina albo Natasza
Elena takie jakies dziwne, Anastazja jeszczew mairę choć nie widze tu zdrobienia - Nastka? a Diana kojarzy mi się .. albo lepiej nie, nie będe Ci pisac bo moze własnie to imie wybierzecie..

Stary 2012-09-18, 10:09   #3383
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
No to sie nie zalapiemy
Jaka glupota!!! Niech se wsadza te 1200zl w d.upe

Dzisiaj 23 tydzien wrzucam brzusio i ciuszki ktore wczoraj dostalismy
Sorry za fryzure
Super brzuszek, i ciuszki też rewelacja

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Dziewczyny doradźcie mi...czy jak pomaluję kawałek ściany tą samą farbą...gdzie od czasu malowania minął tydzień to będą jakieś konkretne ślady?
Facet wczoraj czyścił mi kanapę karcherem i ch*j jeden prysnął mi niechcąco na ścianę...załamka!!! zostało mi niewiele farby, na drobne poprawki i muszę to sama zamalować...myślicie, że to będzie widać?
Tydzień nie powinien robić róznicy.
Nam wczoraj mąż bratanicy Tż zachlapal ścianę krwią i to w sumie tak konkretnie ale ściana biała więc chyab nie będzie problemów z zamalowaniem.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-18, 10:10   #3384
bokeh
Zakorzenienie

potem sie dziwia jak młodzi ludzie wyjeżdzają do innych krajów, skoro nie potrafia tutaj odpowiednio zadbać o model rodziny, wiaodmo że jest to długotrwały proces ale oni nawet nie wykazują chęci.... fajnie becikowe z 1000 na 1200 ale moge sie założyc że wiekszość z nas tego nie dostanie a jakieś mega bogate to my nie jesteśmy.... także śmiech na sali, a jak sobie myśle o konsekwencjach tego za jakieś naście lat.... pomyślcie wiekoszć młodych ludzi pracuje na umowach śmieciowych, i kto będzie pracował np na emerytury czy swoje lata pracy?... moim zdaniem dopiero czeka nas burdel. Ale nie ma sie co denerwowac z rana
Stary 2012-09-18, 10:11   #3385
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
U mnie też niby wybieraliśmy razem, doszliśmy do porozumienia w kwestii kilu imion no i stanęło na Kubusiu. U mnie było tak samo, mąż tylko Kubis i Kubuś. No to niech będzie Kubuś
Mi tez sie to imie podoba, ale jest bardzo popularne... Sama juz nie wiem
Wolalabym Leona lub Juliana, ale z TZ nie mam szans

Stary 2012-09-18, 10:15   #3386
Delicjanka
Zakorzenienie

Dziewczyny, a czy Wy macie jakiś zamiar odkładać jakieś "drobne" pieniążki na dzidzię? chodzi mi o jakąś lokatę czy coś w tym stylu, np my z Tztem planujemy wpłacać po 50zł co miesiąc dla dzidzi, np na studia. ale nie wiem czy na lokatę jakąś czy na jakieś konto.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-09-18, 10:18   #3387
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a czy Wy macie jakiś zamiar odkładać jakieś "drobne" pieniążki na dzidzię? chodzi mi o jakąś lokatę czy coś w tym stylu, np my z Tztem planujemy wpłacać po 50zł co miesiąc dla dzidzi, np na studia. ale nie wiem czy na lokatę jakąś czy na jakieś konto.
My też kiedys jak byliśmy na spacerze to myslelismy ze fajna sprawa i ze bysmy chcieli, wiec na razie to taki luźny pomysł jescze nic konkretnego nie postanowilismy.
Stary 2012-09-18, 10:23   #3388
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
ale fajnie hihih
dziewczyny górą!

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
wlasnie mnie troche denerwuje ze dział dziewczecy - róż, chłopięcy - błękit, unisex - beż :/

przecież tyle jest super kolorów fiolet, zółty, zieleń i to w tylu odcieniach......
hehhe no i są te kolory, ale niestety dla starszych dzieci :/
ja mam troszkę tych małych ciuszków po Sade ...w kolorach pomarańczu, żółtego i czerwonego
Stary 2012-09-18, 10:24   #3389
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Mi tez sie to imie podoba, ale jest bardzo popularne... Sama juz nie wiem
Wolalabym Leona lub Juliana, ale z TZ nie mam szans
No fakt, jest bardzo popularne. mi trafił sie taki rocznik gdzie w klasie na 11 osób jest 3 kubusiów i jakos nikomu to nigdy nie przeszkadzało. Ja odnosnie Kubusia miałam inny dylemat ale kochane dziewczyny wyprowadziły mnie na szczescie z mylnego myslenia
Imie ma się Wam podobac i Wam dobrze się kojarzyc

Stary 2012-09-18, 10:25   #3390
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Mi nie przejdzie przelew bez numeru i kodu
to wpisz kochana cokolwiek..

edit :

zadzwoniłam do niej i tak :
kod pocztowy : 02-743
ulica Bacha 10

Edytowane przez djerba
Czas edycji: 2012-09-18 o 10:28
djerba jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości