|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Cytat:
Nie da się bez przerwy być we wszystkim perfekcyjnym, zwłaszcza, że na uczelni najczęściej z tygodnia na tydzień robi się inne rzeczy, do których nie zdążymy się nawet przyzwyczaić, a praca też rządzi się swoimi prawami i niespodzianki potrafią wybic z rytmu. Chociaż, jak wspomniała perfect_beauty, niektórzy lubią taki 'młyn' i najlepiej im w takich warunkach Ja nie do końca wytrzymuję codzienne zmęczenie i spędzenie całego, często pięknego dnia za biurkiem w pracy, obok okna, przez które światło słoneczne przenika w ilości znikomej, ale kiedy przychodzi do weekendu i wiem, że znowu się czegoś nauczyłam, znowu wykonałam jakieś trudne, zaskakujące zadanie - czuję satysfakcję, że mi się udało i ona mnie (na razie) skutecznie napędza ![]() Zresztą, jestem zmotywowana, żeby osiągnąć w życiu - bez wyznaczania konkretnego na to czasu - sukces w swojej dziedzinie i wiem, że na to muszę pracować odpowiednio ciężko, nieraz zabierając pracę do domu lub doczytując wiele rzeczy podczas jazdy autobusem o 8 rano. Ale wiem, że, miejmy nadzieję, będę kiedyś na miejscu moich dzisiejszych pracodawców i dzięki temu, co teraz robię, moi studenci ( ) będą pracować u naprawdę fajnej, wyrozumiałej babki ![]() A uczelnia? Ciężki mi powiedzieć. Nadchodzący rok zapowiada się intensywnie, bo ze względu na pracę muszę skompresować wszystkie zajęcia na jeden dzień. Na szczęście 5 rok jest w miarę przyjazny pod tym względem, niemniej jednak obawiam się pisania pracy po nocach, ale to będę Wam relacjonować na bieżąco Jak zwykle, rozpisałam się jak grafomanka Co u pozostałych Adeptek?
|
|
#4772 |
|
Zadomowienie
|
Po miesiącach regularnego podglądania wątku postanowiłam w końcu się odezwać
![]() Witam Was wszystkie i mam nadzieję, że zostanę przyjęta do tego grona aktywnych, zmotywowanych i działających nad samodoskonaleniem kobiet Ta okropna przypadłość "odkładania na później" niestety dotyczy również mnie, ale od pewnego czasu staram się z nią dzielnie walczyć. Efekty tego są różne, chwile zwątpienia wciąż się zdarzają, ale jestem pewna, że kumulując tutaj nasze pokłady motywacji i optymizmu jakoś sobie poradzimy ![]() Przede mną dość intensywny okres, ponieważ od października będę łączyć studia dzienne z pracą. Sporo miałam wątpliwości czy się na to zdecydować, ale ostatecznie postanowiłam podjąć wyzwanie - przecież nic nie tracę, a mogę zyskać tak cenne doświadczenie i naprawdę wiele się nauczyć. Moje wątpliwości wynikają głównie z tego, że studia i oceny są dla mnie bardzo ważne (nie wiem czy to nadmierna ambicja czy głupia pozostałość z szkoły podstawowej, ale to nie ułatwia życia), dlatego boję się, żeby praca nie odbiła się na moich wynikach w nauce. Zawsze powtarzam, że w życiu nie ma nic na skróty. Mam plany i marzenia i wierzę, że potrafię na nie zapracować. Jestem studentką III roku prawa, uwielbiam miasto nocą, czekoladowe muffiny i filmy z Jude'm Law. |
|
|
|
#4773 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pogrubione: mnie dużo czasu zajęło uwierzenie w to, co ty już wiesz Życzę powodzenia w realizowaniu tych planów i spełnianiu marzeń ![]() Cytat:
![]() Dziś posprzątałam, zajęłam się trochę lekcjami i nauką, pofarbowałam włosy szamponetką i jestem teraz rudzielcem z... marchewkowym połyskiem wygląda to trochę hm, dziwnie, ale i tak mi się podoba
|
||
|
|
|
#4774 | |
|
Raczkowanie
|
Miałam dziś w planach:
-rozwiązywanie testów z prawa jazdy-2 godziny-zrobione -sprzątanie-zrobione -zawiezienie części rzeczy do nowego mieszkania-zrobione -zrobić rysunek-nie zrobione -skończyć robić pudełka-nie zrobione Ale za to wstałam dziś o 8 (jestem strasznym śpiochem ) i praktycznie wszystkie rzeczy spakowałam i zabrałam do nowego studenckiego mieszkania, pomalowałam sobie ładnie paznokcie także nie jest źle![]() Jutro do zrobienia: -dalej walczyć z testami -skończyć wreszcie te pudełka -poczytać książkę -wieczorem obejrzeć jakiś film -spędzić miło dzień-obowiązkowo! ![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4775 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
( tłumaczenie na kolejny dzień dlaczego nie zrobili jakiś zadań - bo mi sie nie chciało bo nie miałem czasu.. taa jasne ).tak więc im więcej zajęć tym trzeba bardziej sie streszczać i wiecej zrobić w krótszym czasie.oczywiście nie polecam pracę od 8 do 20 ale po prostu u mnie to się sprawdzało ze nie mogłam pewnych rzeczy i czynności odkladać na potem. te dwie szkoły jednocześnie ( + dojazdy bo mieszkam kawałek od wiekszego miasta..) nauczyły mnie organizacji czasu. i ja nigdy nie mowie ze nie mam czasu . teraz ten rok będę mieć luźniejszy bo skonczyłam jedną z tych szkół;p. nie wiem jak ja sobie poradzę z tym ze bede konczyła czasem zajęcia o 15 nie wiem jak to jest. i pewnie bede traciła czas na pierdoły;p.no to zaraz sie biore za ogranizację grafiku na przyszły tydzień co musze zrobić - polecam wypisanie sobie w niedziele bądz w sobotę zadania na przyszły tydzień ![]() a jaki wy macie sposób na motywację do nauki języka obcego? bo ja mimo ze się staram i dobrze wiem ze języki są ważne, jakoś nie mogę złapać pasji do nauki angielskiego ( wiem ze na to też wpływają sytuację z przyszłości ale co zrobić ;/)
|
|
|
|
|
#4776 | |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie nowe dziewczyny! Ciesze sie, ze nasze grono sie rozrasta! Fajnie jest wiedziec, ze tyle osob chce cos zmienic w swoim zyciu ![]() *** Cytat:
Jak juz dziewczyny przede mna sie wypowiedzialy - kazdy z nas jest inny, wiemy co chcemy osiagnac i staramy dac z siebie wszystko, pamietajac jednak o tym, iz nie jestesmy robotami i czasem trzeba wrzucic sobie na luz. Na Twoim miejscu zaczelabym spokojnie. Najpierw zrob sobie liste rzeczy, ktore chcialabys wykonac w danym tygodniu - lacznie z tak prozaicznymi jak sprzatnac mieszkanie w piatek, pomalowac paznokcie, nalozyc maske na wlosy, wyslac listy, oplacic rachunki, zrobic zakupy itp. Doslownie wszystko, co jest do zrobienia w przeciagu tygodnia. Podziel to sobie na poszczegolne dni. Zobaczysz ile rzeczy uda ci sie zrobic. Z czasem zaczniesz dopisywac nowe, zmotywowana tym, ile tak naprawde zrobilas. Zrob sobie grafik godzinowy : 8-16 praca, 16-19 obiad (z dojsciem z pracy i przygotowaniem obiadu plus odpoczynek lekki), 19-21 ksiazka / nauka. Zobaczysz, ze zacznie dzialac, ale aby to weszlo w krew i nawyk musisz sie tego trzymac minimum 4 tygodnie. Na poczatku latwo nie bedzie, ale jak zaczniesz sobei wykreslac co zrobilas - motywacja przyjdzie sama
![]() *** Wlasnie walcze z lenistwem swojego Lubego, ktory wczoraj sam zaproponowal romantyczny spacer we dwoje w gory a dzis jest juz po 11 a on dalej lezy w lozku i czyta...
och życie kocham cię kocham cię kocham cię nad życie... _________________________ _____ Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia Pozytywnie - watek na forum Moja strona - moje zycie w Kazachstanie |
|
|
|
|
#4777 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzisiejszy dzień zaczął się bardzo dobrze bo się wyspałam i zjadłam pyszne śniadanko Teraz biorę się za realizowanie mojego dzisiejszego grafiku żeby się nie rozleniwić
|
|
|
|
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
Plany na najbliższe dwa tygodnie:
- ogarnąć imprezę: * zaprosić ludzi * dokończyć playlistę * powoli zacząć kupować jedzenie ![]() - Jak będzie pogoda, wybrać się na spacer do lasu - zakupy urodzinowe - uczyć się! - odebrać maskę bananową jak dojdzie i wypróbować - pójść do okulisty - pójść do fryzjera - posprzątać - pomalować paznokcie
Edytowane przez Darkoz Czas edycji: 2012-09-30 o 11:45 |
|
|
|
#4779 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie plany na jutro: - rozpisać fiszki - wziąć się za francuski porządnie - ponagrywać płytki - dokończyć książkę - obejrzeć film - ruszyć tyłek i pobiegać ![]() - zapisać się na pilates/jogę |
|
|
|
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4781 |
|
Zadomowienie
|
Mnie dziś promotor wystawił w pięknym stylu. Zapowiadając na 17 września dyżur, na którym pragnęłam (!) zdobyć wpis z seminarium, potem nie wrzucając ogłoszenia na stronę wydziału o tym, że - jak dowiedziałam się z kartki powieszonej w gablocie obok jego pokoju - przekłada dyżur na 24.09. Wróć! On nie przełożył tego dyżuru. On go po prostu odwołał, bo 24.09 to również poniedziałek i tak czy siak musiałby cep (wybaczcie ) przyjść do studentów. To, ze odwołanie dyżuru nazwał 'przełożeniem', nie sprawia, że jestem mniej zła ![]() A o co tyle krzyku? Przecież jeszcze sesja trwa, mogę na luzie przyjść tego przyszłego poniedziałku. Tylko że a) chodzę za nim już od początku czerwca i nie mogę nigdy zastać b) miałam już umówione z kolegą, że złoży mi w środę indeks w dziekanacie otwartym 11-14, czyli wtedy, gdy ja pracuję, a on nie (a w piątek, jedynego dnia, gdy mam wolne, dziekanat oczywiście przyjaźnie dla studenta zamknięty) c) jeśli nie złożę indeksu do 25.09, mogę pożegnać się ze stypendium naukowym, bo jest to jeden z warunków jego przyznania (może nie byłabym zła, gdybym nie miała szans na stypendium). Nosz cholera jasna! 4 stówki dodatkowo miesięcznie piechotą nie chodzą, a nawet jest to dla mnie bardzo poważna suma. A wszystko przez to, że pan promotor chciał złapać ostatnie promienie słońca tego lata poza swoim biurkiem na wydziale Ale co? Oczywiście na moim wydziale jest wszystko - 2 kawiarnie, masa hot spotów, papier toaletowy w łazienkach, a nawet XXXI Kongres Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego (gwoli jasności - Wydział Prawa i Administracji), ale kawałka promotora szukaj ze świecą.
stop what you're doin', get into this groove, can't you see the signs? Encore Precission Bass Player. ![]() Lancia Kappa 2.0 driver. ![]() Edytowane przez regularkate Czas edycji: 2012-09-17 o 20:42 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4782 |
|
Raczkowanie
|
Zobaczysz - wszsytko bedzie dobrze. Moze zadzwon do promotora i powiedz ze chodzi o to i o to i ze chcesz ten wpis bo musisz zdobyc to stypendium itd. Poza tym, skoro juz pojedziesz po wpis tego 24 to nie mozesz od razu zlozyc indeksu i podania w dziekanacie? ewentualnie spoznij sie do pracy i wytlumacz kierownikowi o co chodzilo. Zobaczysz - bedzie dobrze
och życie kocham cię kocham cię kocham cię nad życie... _________________________ _____ Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia Pozytywnie - watek na forum Moja strona - moje zycie w Kazachstanie |
|
|
|
#4783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do dzwonienia do niego, to już jako seminarzyści wiemy, że nie odbiera, bo on - tak! - nie uznaje rozmawiania przez telefon. Jak ktoś coś chce, to ma przyjść. Jedynym wyjściem właśnie poproszenie o małą przerwę w pracy i podbiegnięcie na wydział. Wiem, że sobie dam z nimi radę, ale zepsuli mi plany i niechaj spodziewają się... hmm, odwetu to nie, ale nauczki
|
|
#4784 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale nie poddawaj się bo szkoda żeby stypendium przepadło...A ja dalej walczę ze zmianą siebie Od dziś zaczynam bardzo intensywnie i założyłam bloga który mam nadzieję będzie dawał mi dodatkową mobilizację U Was też taka ładna pogoda? Staram się teraz spędzać jak najwięcej czasu na dworze bo niedługo zima i świeżego powietrza będę unikać bo zimna nie lubię ![]() Plany na dziś: -nauka przepisów (prawo jazdy) -czytanie książki -zrobić porządek na laptopie -posprzątać w pokoju -obciąć sobie grzywkę |
|
|
|
|
#4785 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie dziś: - skończyć książkę - obejrzeć film/serial - chemia
|
|
|
|
|
#4786 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4787 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Robaczku, ale jak nie wyjdziesz chociaz na godzine na spacer to nici beda z tej chemii. Nie katuj sie tak nigdy, jesli jest ladna pogoda, podziel sobie prace na dwie lub trzy czesci i po kazdej z nich wychodz na podworze. Jesli mozesz to na godzinny spacer, albo chociac pol godzinki, spacerkiem do sklepu. Od razu lepiej Ci sie zrobi, ze zarowno uczysz sie jak i skorzystalas z takiej pogody. Albo jesli w ogole masz taka mozliwosc - ksiazke w garsc i do parku gdzies w spokojniejsze miejsce! Bedziesz miala dwa w jednym - ja sie staram tak robic
Milej nauki
|
|
|
|
#4788 |
|
Wtajemniczenie
|
ja raczej nie wyjde;/ bo jestem przeziebiona już od 4 dni. a dzisiaj dopiero pierwszy mogłam w pełni spędzić w domu bez jakiegoś latania i załatwiania czegoś na mieście... ;/.
ale za to: -zrobiłam w domu porządki, -wysprzątałam kosmetyczkę na wieki , -uporządkowałam też wszystkie lakiery do paznokci ( zrobiłam sobie wzornik kolorów - polecam teraz mam wszystkie kolorki na jednej listewce )-ogarnełam sprawy z uczelnią, -zrobiłam sobie wzorki na paznokcie;p -uporządkowałam wszelkie torby, -kupiłam prezent dla Tżeta na imieniny;p -zrobiłam dzienniczek urodowy;pp -rozwiązywałam testy na prawko jak tylko wyzdrowienie w pełni umyję sobie okna i zacznę w końcu biegać bo niestety zaniechałam na 2 miesiące;/
|
|
|
|
#4789 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A na czym polega dzienniczek urodowy? Zapisujesz co masz danego dnia zrobić związanego z pielęgnacją?
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4790 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry, mogę się przyłączyć?
![]() Jestem właśnie w klasie maturalnej i szykuje mi się bardzo pracowity rok. Mam dużo do zrobienia i dużo do zadecydowania, więc nie mogę sobie pozwolić, na zmarnowanie czasu... A z mobilizacją u mnie różnie. ![]() Zdaję 3 rozszerzenia na maturze (polski, angielski i historia muzyki) + dwie podstawy (matematyka i historia). O historii muzyki zadecydowałam w zasadzie z dnia na dzień, rezygnując jednocześnie z historii sztuki. Wybieram się (prawdopodobnie) na muzykologię na UW, a za dwa lata chcę dorzucić sobie kulturoznawstwo. I tak właśnie moim głównym zadaniem na ten rok jest ogarnięcie historii + pierwszorzędnie historii muzyki. Planuję też rozpocząć praktykę w wydawnictwie muzycznym i od studiów się przyjąć tam do pracy. Zobaczymy, co z tego wyjdzie... Mam nadzieję, że moje plany przestaną zmieniać się z prędkością światła. (jeszcze trzy tygodnie temu powiedziałabym Wam, że będę studiować filmoznawstwo w Łodzi )
|
|
|
|
#4791 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i przy okazji mi się przypomniało, że mam w szafce z butami posprzątać
|
|
#4792 |
|
Wtajemniczenie
|
pewnie powiecie, że jestem takaś inna ale nie znoszę lakieru do paznokci na pazurach u rąk, u nóg tylko w lato toleruję , podziwiam dziewczyny, które średnio raz na tydzień malują sobie pazurki. Ja po 2 h sprzątanka w domu miałabym łaty na paznokciach od odprysków
|
#4793 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() robię sobie tabelkę w Exelu, pisze do góry w kolumnach np. olej, woda brzozowa, witaminy, peeling skóry głowy, długośc włosów( wcześniej miałam tylko dzienniczek włosowy ) teraz dorzuciłam jeszcze OCM peeling twarzy maseczka itd... a z boku daty ( zrobiłam do końca listopada:P)i codziennie zaznaczam sobie ptaszkami o zrobiłam ![]() powiem ze to motywuje do dbania do siebie , bo miło sobie wstawić ptaszka ![]() albo też warto spojrzeć i stiwerdzić ''o.. ostatni raz robiłam peeling głowy miesiąc temu, to warto by znów zrobić ''.nie zajmuje to dużo czasu a w moim przypadku pomaga ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i polecam zrobienie sobie listewki z kolorami .ja wyrzuciłam też 6 zbędnych zasuszonych lakierów:P Cytat:
, zadbałam o swoje dłonie bo w końcu sa one wizytówką. i poprawia mi humor jakiś róż albo blękit na paznokciach, tym bardziej ze w końcu mam zdrowe i nawet zadbane
|
||||
|
|
|
#4794 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widzę, że jest w Tobie dużo zapału i trzymam mocno kciuki żeby nie był to słomiany zapał---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
Ale tym peelingiem skóry głowy to mnie zadziwiłaś bo nigdy o czymś takim nie słyszałam Czym się go robi i są rezultaty?
|
|||
|
|
|
#4795 |
|
Raczkowanie
|
Witam wizażanki
Niestety mnie dopadło choróbsko i cały czas chodzę i smarkam po domu oraz czuję się fatalnie...Jednak nie ma to jak kąpiel i poprawa samopoczucia gwarantowana ![]() U mnie dziś - umyć włosy ![]() - fiszki - chemia ![]() - wos (mam takiego okropnego faceta, że zamiast posiedzieć na maturalnymi przedmiotami to będę z wosu kuła - film - książka |
|
|
|
#4796 |
|
Wtajemniczenie
|
witam kochane
- praca -sprzątanie - praca -zakupy spożywcze - robienie obiadu - sprzątanie super
|
#4797 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny, można się przyłączyć?
Ostatni rok miałam w miarę luźny, wzięłam dziekankę i w zasadzie miałam do ogarnięcia tylko pracę i dom. Teraz jednak szykuje mi się trochę więcej roboty: - studia magisterskie (nie dość że po angielsku, to jeszcze dziedzina z którą nie miałam do tej pory do czynienia - boję się!) - kurs językowy (jeżeli powstanie grupa) - dom, czyli zakupy, gotowanie, sprzątanie, pranie, prasowanie i tym podobne - praca - dodatkowo chce się uczyć na własną rękę włoskiego, bo w wakacje zainspirowana wyjazdem do Włoch kupiłam podręczniki i rozpoczęłam naukę - niedawno założyłam bloga i zaczęłam interesować się fotografią, obróbką zdjęć, językiem html i tym podobnymi - myślę, że warto te zainteresowania rozwijać Oprócz tego potrzebny mi czas na książki, znajomych i wszelkiego rodzaju zabiegi pielęgnacyjne. Boje się, że nie podołam, dlatego przychodzę do Was po motywacyjnego kopa! Bo od samego czytania Waszych postów chce mi się działać!
|
|
|
|
#4798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba na blogu Anwen . do szamponu dodajesz 2 łyżeczki cukru i myjesz skórę głowy. ja po takim zabiegu czuje ze skóra głowy jest dobrze oczyszczona i przy okazji moje babyhair maja gdzie sie wybić ( bo biore CP ostatnio i rosną mi nowe włoski )jasne zee tak ale wiesz no... wpisowe 100 zł od głowy ![]() ![]() no taki żarcik .witamy serdecznie, rozgość się w naszych prograch ![]() a co będziesz studiować?
|
|
|
|
|
#4799 |
|
Raczkowanie
|
Business Administration
nie chciałam kontynuować filologii, bo czułam że kolejne 2 lata studiowania literatury to strata czasu (nie miałam możliwości robić specjalizację tłumaczeniową, jakbym miała to nie zastanawiałbym się nad inną opcją). Pierwszy zjazd dopiero 13go października, więc mam dużo czasu na zamartwianie się, że sobie nie poradzę ![]() A opis peelingu głowy brzmi nieźle! wypróbuję przy następnym myciu głowy. Lubię takie nie zajmujące czasu zabiegi, które można robić 'przy okazji'. |
|
|
|
#4800 |
|
Raczkowanie
|
Ja wciąż czekam na plan zajęć z obu kierunków
, na szczęście mam już terminy zjazdów na zaocznych i nie będzie wcale tak źle jak myślałam - co chyba jest bardzo prawdopodobne na moim kierunku liczącym 15 osób .Odnośnie tego co zrobiłam i zamierzam zrobić dziś: -skończyłam czytać "Pięćdziesiąt twarzy Greya" które spoglądało na mnie z czytnika. -siadam do czytania "Liczenie baranów"- może któraś z Was poleca jakąś dobrą książkę odnośnie SNU? Ostatnio ciągle wstaję niewyspana, wyniki mam ok, dlatego staram się zmienić kilka nawyków na lepsze -wprowadzę słówka z kolejnego działu ze słowackiego do Anki -pójdę do biblioteki po "Jak to powiedzieć po słoweńsku"- wzbraniałam się rękami i nogami przed tym językiem, ale skoro nie muszę kupować książki po jest w bibliotece, to czemu nie? ![]() -KONIECZNIE 40 minut ćwiczeń na stepperze -jeden odcinek serialu Cukrárna po czesku Jeśli uda mi się zrealizować to co zakładam, to postaram się jeszcze posiedzieć nad angielskim
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

Nie da się bez przerwy być we wszystkim perfekcyjnym, zwłaszcza, że na uczelni najczęściej z tygodnia na tydzień robi się inne rzeczy, do których nie zdążymy się nawet przyzwyczaić, a praca też rządzi się swoimi prawami i niespodzianki potrafią wybic z rytmu. Chociaż, jak wspomniała perfect_beauty, niektórzy lubią taki 'młyn' i najlepiej im w takich warunkach 
) będą pracować u naprawdę fajnej, wyrozumiałej babki 

wygląda to trochę hm, dziwnie, ale i tak mi się podoba
( tłumaczenie na kolejny dzień dlaczego nie zrobili jakiś zadań - bo mi sie nie chciało bo nie miałem czasu.. taa jasne
( wiem ze na to też wpływają sytuację z przyszłości ale co zrobić ;/)

a co będziesz studiować?
- co chyba jest bardzo prawdopodobne na moim kierunku liczącym 15 osób