Wakacyjne Mamy 2012 - część II - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-20, 20:36   #1351
allebazi
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II

no ale on zawsze jadał co 2 godz to chyba głodny był zasnał na dobre odłożyłam do łóżeczka ciekawe kiedy się zbudzi serce mi się kraje że poszedł spać głodny moje słoneczko. Może mu za szybko leci mleko bo tak tryska ale zawsze tak na początku mi tryska i jadł do tej pory...
Stary 2012-09-20, 20:51   #1352
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Hej my juz po szczepieniu dziekuje za kciuki.
mala strasznie plakala jak jej wbijala zastrzyk boze srerce mi sie pekalo jeszcze nigdy nie slyszalam jej zeby tak plakala...
No ale mama przytulila mocno pozniej dala smoczusia i dziecko sie uspokoilo.
W drodze do domu zasnela teraz gada do karuzelki a zaraz bedziemy jesc,
nastepne szczepienie za 4 tygodnie.
ja nie wiem jak ja przezyje te wszystkie szczepienia!
No to oby nie gorączkowała gwiazda
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość

a mój chyba ma trądzik.
jak sonie z tym radziłyście?
Dostaliśmy maść Neomecynę, przeszło po dobie, ale Fabi miał takie ropne wypryski
Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Prawda? W cyckach siła! Przegrywają tylko z grawitacją...

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
soleilka dzięki za przepis na musakę, kiedyś zrobię..
Koniecznie wypróbuj Powodzenia na chrzcinach!
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Mam oba. Turystyczne w salonie na dole (coby w dzień nie kursować góra dół ciągle) i zwykłe na górze w sypialni. Generalnie z obu jestem zadowolona. W turystycznym jest kijowy przewijak, dziecko się w nim zapada i nie sposób go przebrać obracając na boczki, trezba podciągać do góry co nie jest zdrowe. założyłam więc na niego zwykły twardy przewijak i jest lepiej. Za to fajne są kieszonki z boku na pieluszki i przybory. Do turystycznego dokupiłam materac (taki) bo ten dołączony to porazka. Zwykłe jest chyba lepsze na późniejszym etapie, kiedy dziecko wstaje i dźwiga się trzymając szczebelków. Na zwykłym nie mam ochraniacza, wolę widzieć na małego ze swojego łóżka, poza tym boję sie podduszenia
Dziękuję za opinię
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ile tego czopka glicerynowego dajecie dziecku? Bo ja kupiłam czopki ale jest na nich adnotacja, że od 1 roku życia i mniejszym dzieciom podawać po konsultacji z lekarzem. Wy się konsultowałyście? Ja chcę o to zapytać lekarza na szczepieniu, ale ono w pierwszym tygodniu października i jestem ciekawa jak to u Was jest.
Pół przekrojonego wzdłuż. Przed podaniem moczę końcówkę czopka w ciepłej wodzie i ładnie wchodzi
Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
czy ta pionowa kreska na brzuchu w końcu znika, czy nie mam co liczyć na to.?
Mi dopiero zaczęła blednąć
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość

Sol w Ikei są całkiem niezłe łóżeczka dziecięce za 99zł
Do Ikei mam 160 km
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
A przewidujesz jakieś wyjazdy albo nocowanie u mamy? Jeśli nie, albo na tyle krótkie, że Fabi będzie mógł spać z Wami, to kupiłabym drewniane. Plusem turystycznego jest to, że w razie potrzeby na dzień można je złożyć i nawet Ty bez trudu je na tych kółkach przesuniesz.
Hmmm w sumie te wypady długie by nie były... Masz rację w takim wypadku turystyczne mi się nie opłaca...
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
dziękuje dziewczyny za wszystkie kciuki jesteście kochane!

z małym w marę dobrze, na płucach nic nie ma ale mam go pilnować i jak zacznie gorączkować trzeba będzie włączyć antybiotyk, dostał kropelki do noska robione w aptece więc nie wiem jak się nazywają, jeszcze ich nie mam, i Fenistil - kropelki do buźki, poza tym nadal woda morska, odciąganie katarku i cebion, często przystawiać do piersi żeby jak najczęściej dostawał przeciwciała ogólnie jestem uspokojona
aaa i waży 7,500 znowu było zaskoczenie że jest dużym dzieckiem, ponoć jak 5 miesięczny bobas

maluch śpi więc idę poczytać co u Was
Ojej jaki klocek Niech zdrowieje bidulek chorują razem z Fabim jak bracia

Jutro mam pierwsze zajęcia w szkole

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Aaaa... Fabiemu coś się poprzestawiało i znowu usnął o 17 i jeszcze nie wstał. Znowu będzie noc z bawieniem się

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 20:59   #1353
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Mała spała jak wróciłyśmy ze spaceru, więc wniosłam ją w gondoli i się nie obudziła Śpi już tak prawie godzinkę
my tez tak robimy, bo mąz zawsze wnosi i mały tez spika długo potem ale jak ma zły dzień to od razu się budzi

cholera poparzyłam sobie rękę wrzątkiem, wyparzałam laktator i mi woda chlupnęła na rekę dobrze ze mam opatrunek hydrożelowy w domu to załozyłam i ulga
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 21:03   #1354
prince_polo
Zakorzenienie

Boze jak mnie ta babka wk.ur.wia

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 21:07   #1355
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Boze jak mnie ta babka wk.ur.wia
co zrobiła?
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 21:14   #1356
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
co zrobiła?
wpadla do pokoju boo mala sie darla bo w cycku mleko mi sie skonczyło a tz robil mm i mowi daj jej jesc ja mowie przeciec daje a ona ze po co daje cycka jak jest pusty

w ogole dzis mnie szlag trafil bo mowi ze z dzieckiem sie nie wychodzi na dwor jak jest mniej niz 14 stopni

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-09-20, 21:20   #1357
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
wpadla do pokoju boo mala sie darla bo w cycku mleko mi sie skonczyło a tz robil mm i mowi daj jej jesc ja mowie przeciec daje a ona ze po co daje cycka jak jest pusty

w ogole dzis mnie szlag trafil bo mowi ze z dzieckiem sie nie wychodzi na dwor jak jest mniej niz 14 stopni
nie słuchaj tegocpieprzenia, ja bym chyba ją rozniosła
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 21:20   #1358
pumas
Zakorzenienie

Cześc dziewczęta.
Ja jak zwykle wpadam i znikam - boże, czy to się kiedykolwiek zmieni....
Jutro może będzie więcej czasu, to wam troszkę poodpisuje
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 21:21   #1359
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:

\ostatnio w m jak mama czytałam że jak jest poniżej 5'C

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 21:23   #1360
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
bez sensu, to co w zimie nie mozna z dzieckiem wyjsc?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-09-20, 21:25   #1361
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

ciastuś nie słuchaj głupot

a u mnie dziś nocuje moja mama i śpi z Oskarkiem a ja na kanapie w salonie
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 21:28   #1362
asia665
Wtajemniczenie

Ooo kutwa ,ale jestem zła.
Zamówiłam zaproszenia na chrzciny. Dogadałam się z babką,że ma je zrobić w trybie ekspresowym. Wszystko ładnie,pięknie. Umówiłyśmy się ,że prześle jej potwierdzenie przelewu,żeby jutro zaproszenia były gotowe do wysłania. I co?? Przelew gdzieś zaginął , nie ma go ,nawet saldo konta się nie zmniejszyło . Przelew robiłam z konta męża, więc nawet nie mogę zadzwonić do BOKu aby wyjaśnić sprawe , mąż ma nocke,wróci po 3 nad ranem.
Wyszłam na kompletnego przypała

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 21:30   #1363
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
bez sensu, to co w zimie nie mozna z dzieckiem wyjsc?
no właśnie, moze chodziło o jakieś długie spacery

Stary 2012-09-20, 21:32   #1364
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam całą paczkę i już jej nie zużyje, chyba, że w trakcie robienia kupy

Kurcze, nasze Dziecię jeszcze nie zauważyła, że ma rączkę ani nie dźwiga podpierając się rączkami główki, nie mamy też łez... Jak z tym u Was?
a czemu dada Wam nie odpowiada? mi bardzo pasuje , wczesniej bylam zauroczona pampersami tymi bialymi, ale ostatnia paczka tak smierdziala ze wiecej nie kupie, a dadki u nas sie sprawdzaja... kupilismy trojeczki , sliczne sa te lewki na nich

Moja taka duza jak Twoja a na raczkach tez sie nie prostuje, ciagnie sama glowe... a łezki widzialam tylko jak miala katar to jej oczka lzawily... a tak jak juz sie rozplacze to bezlzowo.

Cytat:
niewiem juz, jest sens karmic Ją piersią nawet minimalna dla niej iloscią? bo itak po cycku chce dojadac 90-100 ml mm?
Chyba nela pisala ze jej polozna mowila, że bez wzgledu na ilosc mleka warto karmic dzieciaczka chociaz troszke... bo w naszym mleczku tyle dobrego ze nawet male ilosci sa na miare zlotA ja bym tak zrobila, ale jak dziewczyny pisza... nie musisz sie zmuszać, na mm tylko tez da rady wychowac zdrowego dzieciaczka

Cytat:
to używałam do przemywania oczu a jak to do noska wkropić to nie wiem
wanilka ja wczesniej uzywalam tez soli, teraz przerzucilam sie na wode morska.. no i tez mialam problem z wkraplaniem tej soli do noska, ale problem rozwiazala strzykawka. Zaciagalam kilka kropelek do niej i delikatnie wpuszczalam do nosa.

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
jeju ale sie nawalczyłam z malym, tak drze sie od rana, ze juz nie miałam sił, juz chciałam go zostawic placzacego w łózeczkua z sie uspokoi sam, ale nie potrafiłam, wciaz go tuliłam, az mi plecy siadają i kolana bolą w koncu usnal-nie wiem na jak dlugo, ale maskara

pochwale sie ze wczoraj zjadlam pączka z powidłami i nic malemu nie bylo a wy jecie pączki?
dzisiaj w gosciach wciagnelam

Cytat:

[/COLOR]dziewczyny szukam nawilzacza, oplaca sie kupic taki za 100 zł czy lepiej drozszy?
tez szukam...

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
W ogóle to zastanawiam się co może być Adasiowi.. Jeszcze w szpitalu zorientowałam się, że ciągle kicha, kilka razy dziennie. Wtedy myślałanm, że to przez to zapalenie płuc, ale potem wyzdrowiał, wyniki dobre. Tydzień po wyjściu lekarz go badał, zdrowy. A kicha do tej pory.. Cz to może być alergia
sara tez kicha i nawet niepomyslalam ze cos moze byc nie tak
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 21:35   #1365
pumas
Zakorzenienie

Pytanie do Asi, bo doczytałam, że zagęszczasz mleczko kaszką ryżową tak? Zaciekawiło mnie to, powiedz mi proszę, czy to taka kaszka jak można w markecie kupić, o jakimś smaku ? Widziałam takie np. bananowe itd, ale wydało mi się to dziwne i nie na teraz. No i czy można zagęszczać już teraz? Chetnie bym coś pokombinowała

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Wanilka, pewnie się nie spotkamy, skoro maluch chory ???

A co się stało z Irmusią, że Leoś chory i są w szpitalu? Nie doczytałam :/

Olcia, super, że mama śpi u was - wiem jaka to ulga, jak moja mama spała z małą, a ja w koncu mogłam się wyspać i nie mysleć o niczym. Niestety teraz mimo, że jestem u rodziców, to oszczedzam babcię i sama wstaję
Stary 2012-09-20, 21:37   #1366
agunia82
Zakorzenienie

Pumcia Leoś miał cały czas żółtaczkę dlatego muszą mu zrobić dokładniejsze badania

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 21:39   #1367
asia665
Wtajemniczenie

Beatko ja zagęszczam takim kleikiem : http://www.bobovita.pl/nasze_produkt...check_cookie=1 .

Jest bez smaku. O owocowym kleiku nawet nie myśle jeszcze .
Podobno kleik ryżowy powoduje zaparcia i polecany jest przy biegunkach, a kleik kukurydziany jest polecany przy zaparciach i "normalnych" kupach. Ja ostatnio skusiłam się na kukurydziany i Patryk źle go zniósł.
Nie wiem jak jest na "normalnych" mlekach .My mamy bezlaktozowe,nisko kaloryczne (podobno) . Bywało tak,że Patryk zjadł i po godzinie czy 1,5 był głodny. A teraz zje sobie i tak jak pisałam śpi nam od 22 do 2 i do 7. Albo od 22 do 4-5 ,ostatnio nawet do 6.
No i nie ulewa mi po tym kleiku. Na 120 ml wody (czyli 130 ml mleka) daje jedną czubatą łyżkę kleiku. Ale zaczynałam od pół łyżki,żeby go przyzwyczaić.

Jestem mamą

Stary 2012-09-20, 21:44   #1368
pumas
Zakorzenienie

O kurcze, nie sądziłam, że to taka poważna sprawa.

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Dzięki Asia za odpowiedz. W takim razie kleik spełnia trochę rolę tego fantomaltu, o ktorym wspominałam. Ten fantomalt drogi dość, koło 40 zł za puchę, więc wolałabym kupić własnie kleik. Ale to chyba spytam kolege, co o tym mysli, czy jest potrzeba. Bo po tym fantomalcie mała jest bardziej pojedzona mam wrazenie i dłuzej śpi.
Stary 2012-09-20, 21:47   #1369
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
a czemu dada Wam nie odpowiada? mi bardzo pasuje , wczesniej bylam zauroczona pampersami tymi bialymi, ale ostatnia paczka tak smierdziala ze wiecej nie kupie, a dadki u nas sie sprawdzaja... kupilismy trojeczki , sliczne sa te lewki na nich

Moja taka duza jak Twoja a na raczkach tez sie nie prostuje, ciagnie sama glowe... a łezki widzialam tylko jak miala katar to jej oczka lzawily... a tak jak juz sie rozplacze to bezlzowo.

Chyba nela pisala ze jej polozna mowila, że bez wzgledu na ilosc mleka warto karmic dzieciaczka chociaz troszke... bo w naszym mleczku tyle dobrego ze nawet male ilosci sa na miare zlotA ja bym tak zrobila, ale jak dziewczyny pisza... nie musisz sie zmuszać, na mm tylko tez da rady wychowac zdrowego dzieciaczka

wanilka ja wczesniej uzywalam tez soli, teraz przerzucilam sie na wode morska.. no i tez mialam problem z wkraplaniem tej soli do noska, ale problem rozwiazala strzykawka. Zaciagalam kilka kropelek do niej i delikatnie wpuszczalam do nosa.

dzisiaj w gosciach wciagnelam

tez szukam...

sara tez kicha i nawet niepomyslalam ze cos moze byc nie tak
tak tak to ja pisałam

mnie też dada odpowiada.
otworzyłam ostatnio opakowanie pampersów sleep&play i zapach mnie powalił po cholere to perfumują jakby mało chemii było w nich było...

Edytowane przez nel_a
Czas edycji: 2012-09-20 o 21:48
Stary 2012-09-20, 21:49   #1370
asia665
Wtajemniczenie

Beatko nie ma za co
Co do kleiku zdania są podzielone . Jak ze wszystkim chyba :/ .
Koleżanka ostatnio dostała z☠☠☠** od pediatry,że daje kleik dla takiego małego dziecka (a chłopiec starszy od Patryka o 10 dni). A mi np. pediatra sama powiedziała,że kleik owszem spełni swoją role,ale nie w takich proporcjach jak jest na opakowaniu (bo tam jest napisane "6-7 łyżek stołowych na 200 ml mleka") ,chodzi o to by posiłek stał się bardziej kaloryczny i sycący dla niemowlęcia. Ja kleik podaje tylko i wyłącznie na noc. I o dziwo Patryk nie domaga się go w ciągu dnia-a tego się bałam.

Jestem mamą

Stary 2012-09-20, 21:49   #1371
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Moim zdaniem jesteś szczupła a to co Ci zostało powoli spadnie
A może aerobik w wodzie? Albo jakiś lżejszy aerobik - stretching, pilates, body ball. Jakoś kojarzy mi się, że tego typu zajęcia są lżejsze.
Ah może Ci chodzi o te skyn - reklamują kobiety które lubią seks
My mamy durexy, jeszcze zapas sprzed ciąży. Sprawdzałam termin ważności i się nadadzą
Co do tabletek też się zastanawiam. Przed ciążą brałam anty i od samego początku było super, teraz zobaczymy.
dziękuję za miłe słowo
właśnie tutaj w DE jest darmowa gimnastyka dla Mam od bodajże 6.tygodnia po porodzie, można chodzić z dzieciami-ale nie wiem, czy z moją krzykliwą, nieregularną córką da radę...muszę pomyśleć

właśnie SKYN-marzy mi się wypróbowanie ich, ciekawe czy jest różnica...moja mama mi różne rzeczy podsyła, ale o to jej nie poproszę
Stary 2012-09-20, 21:52   #1372
chce_byc_mama
Zakorzenienie

nadrobilam Was nawet zaczelam cytowac ale nie mam na to sily..
mala w koncu usnela caly czas marudzila do tego okolo 19 zaczela jej rosnac giraczka, podalam jej paracetamol jakies pol godz temu i teraz zasnela...
do tego tak mnie boli glowa ze nie mam sily na nic..

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 21:58   #1373
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
nadrobilam Was nawet zaczelam cytowac ale nie mam na to sily..
mala w koncu usnela caly czas marudzila do tego okolo 19 zaczela jej rosnac giraczka, podalam jej paracetamol jakies pol godz temu i teraz zasnela...
do tego tak mnie boli glowa ze nie mam sily na nic..
oj bidulka
u nas o dziwo dzisiaj dzień super, mała prawie cały przespała, a jak nie spała była pogodna, zajmowała się sobą. Dopiero teraz wieczorkiem troszeczkę pomarudziła, ale to nic. Normalnie dzisiaj miałam dziecko anioła

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 22:00   #1374
Soleilka
Zakorzenienie

Zapisuje się na prawko i tak z ciekawości robię sobie te testy i całkowicie nie umiem zapamiętać kiedy kto ma pierwszeństwo Czuję się jak jakiś tuman...

A Fabi dalej śpi

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 22:01   #1375
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
oj bidulka
u nas o dziwo dzisiaj dzień super, mała prawie cały przespała, a jak nie spała była pogodna, zajmowała się sobą. Dopiero teraz wieczorkiem troszeczkę pomarudziła, ale to nic. Normalnie dzisiaj miałam dziecko anioła
zazdraszczam.
ja bym nawet nie czula sie tak zle gdyby nie tem bol glowy.
szalenstwo.
nie wiem co sie ostatnio ze mna dzieje...

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Zapisuje się na prawko i tak z ciekawości robię sobie te testy i całkowicie nie umiem zapamiętać kiedy kto ma pierwszeństwo Czuję się jak jakiś tuman...

A Fabi dalej śpi
z czasem wszystko ogarniesz
tak tesknie za prowadzeniem samochodu
jestem kierowca z zamilowania uwielbiam samochody. moglabym jezdzic wszedzie.
ehh...
teraz jestem skazana na komunikacje publiczna.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 22:01   #1376
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
a przypomnijcie ile mają wasze dzieciaczki może to z wiekiem przyjdzie
Mój smyk dzisiaj kończy miesiąc

Dobranoc

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 22:05   #1377
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:

tak tesknie za prowadzeniem samochodu
jestem kierowca z zamilowania uwielbiam samochody. moglabym jezdzic wszedzie.
ehh...
teraz jestem skazana na komunikacje publiczna.
ja też tęsknię!! tutaj w DE wcale nie jeżdżę, a w PL jestem pierwsza do mojego kochanego Fordzika!!!uwielbiam TO
Stary 2012-09-20, 22:25   #1378
wanilllka82
Wtajemniczenie

jeśli o kimś zapomniałam to przepraszam wczoraj czytałam przy karmieniu i nie cytowałam

Agunia
wszystkiego dobrego z okazji rocznicy dobrze że mąż choć trochę się poprawił, mojemu to trzeba wprost powiedzieć bo inaczej sie nie domyśli a moje plecy? no cóż potrzebuje nosidło

Mamcia sto lat dla Amelki

Blu czemu sama składasz papiery do macierzyńskiego? u mnie sami to zrobili, no chyba że powinnam sama też się przejść?

Linka
widzę zrobiłaś test butelkowy, mam nadzieje że to Cię utwierdzi w przekonaniu że córcia się najada

allebazi mój tylko na piersi i codziennie przesypia min 6 h, zdarza się i 8h zawsze przed snem trochę mleczka odciągam żeby nie było takich długich przerw w karmieniu, zwykle zasypia o 21 i budzi się o 3 lub 5,

anna99302
widzę że wizyta udana, bliźniaki mówisz? muszę skoczyć po ten cerazette bo tyle szczęścia na raz bym nie zniosła

Paulaaa23 biedny Adaś u nas po bananach były straszne purty, teraz moge jeść bez problemu, nawet nie odbekuje już i gazów jest bardzo mało, kreskę mam nadal, dosyć ciemną.
za badania

dla Amelki i Lusi po szczepieniach, dzielne dziewczyny!

karolka-Lilunia śliczna i jakie ma juz dorosłe zdjecie

wvictoria wypaśmy telewizor kupujecie;o mi byłoby szkoda tyle kasy na tv

Karolina 700 zł za kanałowe to mało? myślałam że mam drogiego stomatologa, zmieniam zdanie

nitka_88 my na 3 trójki przeszliśmy jak młody miał ponad 5 kg i tylko dlatego że mieliśmy bardzo dużo 3, powiedzieliśmy jednym znajomym i się rozniosło, wszyscy przychodzili z 3 u nas nóżka jest konkretna więc nic się nie wylewa

Depoison fajny albumik natchnęłaś mnie i przez chwile miałam ochotę coś takiego wypełniać no ale jak słusznie któraś zauważyła czy chłopiec to doceni? pewnie nie
narzeczony dziękuje za kciuki i przesyła buziaka(mama nie patrz)

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość

Wanilka, pewnie się nie spotkamy, skoro maluch chory ???
mam nadzieje że się uda do kiedy jesteś?
Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość

dzięki
Cytat:
Ojej jaki klocek Niech zdrowieje bidulek chorują razem z Fabim jak bracia

no przecież bracia wypierasz się Fabi niech tez zdrowieje
a wiesz że u nas od dwóch dni tez jest spanie od 17, tylko że u nas nie ma nocnej zabawy,
tatuaż bardzo fajny tylko oszczednie z miejscem, kto wie ile jeszcze młodych naprodukujecie szkoły współczuje

Cytat:
jestem przerazona strasznie wychodza mi wlosy
u mnie też się zaczyna

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
bardzo dobra decyzja, a kiedy kto tylko na początku jest skomplikowane, potem nawet się o tym nie myśli, szybko się nauczysz

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-09-20 o 22:28
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 22:31   #1379
Linka25
Zakorzenienie

W końcu wybraliśmy knajpę na chrzciny Nie jest jakaś bardzo luksusowa ale zapraszamy prawie 30 osób więc więcej niż te 120 na osobę nie chcę płacić.

Cytat:
oj bidulka
brzmi nierealnie dla mnie, ale wierzę, ze takie czasy kiedyś nadejdą

Mama mnie ostatnio pocieszyła, że jak ona byla młodą matką (ja jestem jej pierwszym dzieckiem) to najbardziej była przerażona tym, ze to już będzie tak zawsze (byłam dość krzykliwym dzieckiem ) a to wszystko mija przecież

Cytat:

A Fabi dalej śpi
Bardzo dobra decyzja. Prawko to inwestycja. Testy są proste, raz dwa sie nauczysz
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 22:34   #1380
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
witam podczytuje Was regularnie a z pisaniem jest jak jest...
U nas jutro mija 5 tygodni noce są takie sobie mały budzi się co2 godziny na karmienie później usypianie czasem szybko czasem nawet ponad godzinę w dzień głównie na rączkach koniecznie ze smokiem w buzi. Ostatnio podczas karmienia kilka razy zaczyna się rzucać i płakać i muszę go uspokoić i dopiero ponownie przystawić Ale z tego co czytam to u Was podobnie. Zazdroszcze tym z Was które przesypiają w nocy ciągiem 5 lub 6 godzin ale to chyba tylko dzieciaczki karmione mm czy się mylę?

W sobotę mieliśmy chrzciny, które mały potem odchorował bo każdy go na ręcę brał aż ochrypł.
Teraz chodzę z nim po mieszkaniu w chuście przynajmniej mam ręce wolne. Jak długo można nosić dziecko w chuście?
A z ciekawostek czy któraś w Was kąpie w wiaderku? Bo ja tak i mogę polecić mały nigdy nie płakał i łatwiej mi jest domyć jego pupkę po sudocremie no i w ogóle łatwiej mi kąpać samej kiedy Tż w pracy na 2 zmiany.
Ja karmię tylko piersią i mała w nocy długo śpi Na ogół przesypia 5-6 godzin

Cytat:
Byłam złożyć papiery do macierzyńskiego.
aha, chociaż to dość późno

Cytat:
z małym w marę dobrze, na płucach nic nie ma ale mam go pilnować i jak zacznie gorączkować trzeba będzie włączyć antybiotyk, dostał kropelki do noska robione w aptece więc nie wiem jak się nazywają, jeszcze ich nie mam, i Fenistil - kropelki do buźki, poza tym nadal woda morska, odciąganie katarku i cebion, często przystawiać do piersi żeby jak najczęściej dostawał przeciwciała ogólnie jestem uspokojona
aaa i waży 7,500 znowu było zaskoczenie że jest dużym dzieckiem, ponoć jak 5 miesięczny bobas
Super, że to nie zapalenie płuc. Żeby szybko wyzdrowiał.
No wagę to bardzo słuszną, chłop jak dąb

Cytat:
Dzięki dziewczyny jeszcze raz za życzenia
Małż wrócił, przeprosił, złożył życzenia, ale żeby kwiatki kupić już się nie domyślił coś bąknął, że myślał, żeby gdzieś wyjść, ale przy małej się nie da. Czyli jak zwykle - dobre intencje to on ma, gorzej z wykonaniem
Aha, i dowiedziałam się, że stanik nie był prezentem z okazji urodzenia Lu, a ja tak pomyślałam, bo cały czas gadał, że musimy pojechać mi prezent kupić, a jak już pojechaliśmy, to wyszliśmy tylko ze stanikiem. Małż mi dzisiaj oznajmił, że jednak ma być biżu, ale ostatnio w galerii nie chciało mu się już do jubilera wchodzić, bo go noga bolała - a kurna przy jubilerze się zatrzymywaliśmy i wisiorki oglądałam
ciekawe ile jeszcze na ten prezent poczekam
Hmm przynajmniej życzenia złożył... Pewnie nie miał czasu kupić prezentu bo wymyślał wymówki dlaczego nie kupił...

Cytat:
Spoko, za niedługo wakacje

Cytat:
Hmm ciekawe.... ale może rzeczywiście tak jak pisałyście dotyczy to długich spacerów

Cytat:
a u mnie dziś nocuje moja mama i śpi z Oskarkiem a ja na kanapie w salonie
Kolejna kanapowa mama Ale super, że mama przyjeżdża. Odpoczniesz sobie nieco.

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Ooo kutwa ,ale jestem zła.
Zamówiłam zaproszenia na chrzciny. Dogadałam się z babką,że ma je zrobić w trybie ekspresowym. Wszystko ładnie,pięknie. Umówiłyśmy się ,że prześle jej potwierdzenie przelewu,żeby jutro zaproszenia były gotowe do wysłania. I co?? Przelew gdzieś zaginął , nie ma go ,nawet saldo konta się nie zmniejszyło . Przelew robiłam z konta męża, więc nawet nie mogę zadzwonić do BOKu aby wyjaśnić sprawe , mąż ma nocke,wróci po 3 nad ranem.
Wyszłam na kompletnego przypała
Rzeczywiście dziwnie wyszło, a z zaproszeniami zdążycie?

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
dziękuję za miłe słowo
właśnie tutaj w DE jest darmowa gimnastyka dla Mam od bodajże 6.tygodnia po porodzie, można chodzić z dzieciami-ale nie wiem, czy z moją krzykliwą, nieregularną córką da radę...muszę pomyśleć

właśnie SKYN-marzy mi się wypróbowanie ich, ciekawe czy jest różnica...moja mama mi różne rzeczy podsyła, ale o to jej nie poproszę
Darmowa gimnastyka dla mam? No rewelacja. Jak za darmo to ja bym spróbowała. A nuż Liluni się spodoba i będziesz mogła poćwiczyć.
Jak chcesz to mogę Ci wysłać paczkę w prezencie od Amelki

Cytat:
Super, prawko to fantastyczna rzecz. A w zasadzie to jeżdżenie samochodem, ale wtedy prawko się przydaje.
Jak zaczniesz jeździć to szybko pojmiesz kto ma pierwszeństwo
Chociaż mój małż mówi, że duży może więcej.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości