|
|
#1381 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
pisze jedna reka
Cytat:
![]() Wrozka przepowiedziala mi 3 dzieci wszystko co przepowiedziala (12 lat temu) sie sprawdzilo... Strach sie bac ![]() Mam taką nadzieje jutro chyba pojde sobie zaplacic... 1200 zl, duzo jak na nasz skromny budzet, ale prawko musi byc Cytat:
Oby ![]() Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz dzieki Asia
Agunia, nie doczytałam oczywiscie, mea culpa, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ! Czyżby jednak mąż się zreflektował ? Linka, wow, 30 osób, duuużoooo! No i 120 zł za os. tez sporo, ale w koncu to łódź Linka, taka prywata trochę - nie słyszałaś o jakiejś pracy w łodzi dla młodej dziewczyny z małym doświadczeniem?Wanilka, jestem do niedzieli, jutro mam czas i trochę w sobotę, w niedzielę po obiedzie spadamy. Ale konkretnie mogę Ci powiedzieć jutro, bo mama atrakcje jakieś szykuje, muszę z nia uzgodnić, jutro wstanę to się rozeznam i się odezwę. Napisz mi na prv proszę, swój nr telefonu, jeśli to mozliwe
|
|
|
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej korzystam z moich porannych 5 minut na wizaż
Fakt czasami one się przedłużają, ale dzisiaj na pewno nie bo małż jest w domu No, a potem jedziemy do mojej mamy.Cytat:
Na pewno dasz radę, ja miałam wypadek samochodowy - dachowanko, a jeżdżę dalej. Będzie dobrze. Początki są najgorsze a potem to już z górki ![]() Miłego dnia dziewczyny |
|
|
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
hej
mialma koszmarną noc mała co prawda spała od 21 do 3 potem do 6 ale ja ok 3 zaczelam zle sie czuc przeczyscilo mnie, mialam bole brzucha zladka mdlosci wymiotowałam, A teraz to samo bylo. Siusiałam dwoma dziurkami tak mnie czysci... narazie spokoj.... ale brzuch nadal cmi nie wiem co to i od czego![]() ![]() Mała wlasnie zasneła, amm nadz ze to nie grypa zoladkowa i ze Ona sie nie zarazi tzta tez brzuch rano bolał
|
#1385 | |
|
Wtajemniczenie
|
To kobieta to b.miła osoba,napisała mi że nie ma problemu,że i tak wyśle zaproszenia dzisiaj, a jak ją oszukałam (w co nie wierzy) to będzie mnie straszyć po nocach
.Teraz sprawdzałam konto- przelew już do niej doszedł Ciesze się,bo ta sytuacja była dla mnie bardzo niekomfortowa ![]() Nie ma za co Cytat:
![]() U nas noc w miare, mały zjadł o 22 ,przebudził się o 2,i później o 7 . Dzisiaj jedziemy do moich rodziców. Cieszę się ![]() A zaproszenia wzięłam takie : http://allegro.pl/zaproszenia-na-chr...630868759.html
|
|
#1386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana ale ja niby @ mialam. Wtedy tez mnie czyscilo. Teraz to zupelnie co innego glowa mi peka
|
|
#1387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mierzyłaś sobie temperature??Kurcze teraz taka pogoda że b. łatwo złapać jakiegoś wirusa
|
|
#1388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ortopda mowil mi ze z 45 minut, ale on w ogole nie byl ich zwolennikiem. Ci od chustowania pisza, ze nie ma norm, jest tylko zdrowy rozsądek. Zalezy od mamy i od dziecka jak sie z tym czuja,,, grut zeby bebik mial czas polezec i na pleckach i brzuszku a jak sie chustuje to te zeby dziecu zmieniac poztcje... ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- 1. Sprawdź temperaturę na dworze. Pamiętaj przy tym, że najważniejsza nie jest ilość stopni na plusie lub minusie, tylko "czynnik chłodzenia wiatrem". Informuje nas o tym, jaką temperaturę faktycznie odczuwamy i, co za tym idzie, czy możesz wyjść na spacer z niemowlakiem. Przy bezwietrznej aurze wychodźcie nawet gdy jest 10-15 stopni poniżej zera. Za to, jeżeli przenikliwie wieje, to choćby było i 5 stopni na plusie, malec bardzo szybko zmarznie i nałyka się zimnego powietrza. I przeziębienie niemal murowane. W taką pogodę lepiej dobrze wywietrzyć mieszkanie i zostać w domu. http://www.rodzice.pl/niemowle/piele...iemowlaka.html nie jest tak zle |
|
|
|
|
#1389 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia ładniutkie zaproszenia
ciastek to pewnie grypa żołądkowa...chyba że zjedliście wczoraj coś co mogło Wam zaszkodzić? Mamka jak dziś głowa? Sol super że zapisujesz się na prawko! Tym bardziej że masz samochód. Przy dziecku to super sprawa. Zobaczysz,jak już zaczniesz jeździć to nie będziesz chciała wyjść z samochodu
|
|
|
|
#1390 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- zimno mi....
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
hejka ja mialam kiepska noc straszne sny. obudzilam sie z bolem glowy. zaraz mi peknie leb.
nie wiem co oni jej wszczepili wczoraj ale moja niunia jak zasnela o 21.45 to obudzila sie 5.10 przewinelam ja nakarmilam poszla spac dalej okolo 5.40 i obudzila sie 8.20. szok. szkoda ze ja sie non stop budzilam... |
|
|
|
#1392 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mój to nie wiem, czy by na pewno pamiętał jakby jego mama nie zadzwoniła z życzeniami i nie przypomniała jeszcze raz o rocznicy, ale już nie będę wnikać ![]() Cytat:
![]() no to skoro Tobie przeszło, to i córci przejdzie ![]() Cytat:
Cytat:
zreflektował to za dużo powiedziane, ale przynajmniej wiedział, że nabroił i przeprosił.Ah, no i zarzucił wczoraj tematem, że może byśmy coś sobie obejrzeli. No ok, więc zjadł, potem siadł do kompa i tak siedział do 21 chyba. Ja się celowo nic nie odzywałam, czekałam na jego inicjatywę, niech się w końcu wykaże, czy będzie chciał ze mną spędzić czas czy komp zwycięży. W końcu zagaduje, że chciał coś oglądać, a on do mnie "no ale zajęłaś się kompem, potem czymś na telefonie, to się nie odzywałem". No padłam, więc znowu to ja bym musiała przejąć inicjatywę jakby on się odezwać nie umiał i znowu na mnie zwalanie ![]() Cytat:
i mam nadzieję, że to nie grypa żołądkowaCytat:
Cytat:
Mamcia mi pielęgniarka mówiła, że po szczepieniach dzieci mogą być takie senne, a nadmierna senność może być powodem do niepokoju. Ale to chyba jakby dziecko tylko non stop spało dzień i noc. Moja wczoraj też była senna, ale że miała okresy aktywności to nie panikowałam
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-09-21 o 09:49 |
|||||||
|
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia moja w ciagu dnia spala moze ze dwa razy po pol godziny i to bylo raz jak wracalismy do domu no ale to moze z 15 minut pala w wozku no i pozniej ze dwa razy wlasnie po pol godziny i mrudzenie caly czas pozniej goraczka marudzenie wiec chyba byla bardzo zmeczona...
|
|
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
u nas noc spokojna. Mała obudziła się o 3.30 a potem o 7.00. Spałyśmy razem do 9. Pumcia my mamy duże rodziny, stąd te 30 osób Pomyślę o tej pracy, a co by to miało być? Mamcia dzieci po szczepieniu czasem są senne, moja bezpośrednio po szczepieniu zasnęła na 2 h (to był dzień, a wiec nietypowe dla niej) a potem to już normalnie
|
|
|
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
eee to moja wstała, zjadła i poszła dalej spać
daje mamusi powizażować
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
narazie jest ok. troche mnie muli ale tylko tyle........zjadłam bulke na sniadanie i narazie nie zwymiotowałam....
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
u nas coraz lepiej, kropelki na uszka pomagają mieliśmy wczoraj mysz w domu i wiecie kto ją złapał? Mój pies a kot w ogóle nie był zainteresowany darmozjad
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
co do brzucha.... zeszły Wam się już mięśnie brzucha? Ja mam rozstęp na jakieś 3cm
|
#1402 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam się z Dzieckiem na klacie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
W każdym razie przesłała mi papiery ze swojej strony, ja dołączyłam akt i zaświadczenie i złożyłam. Oczywiście akt i tak skserowała. Przynajmniej mam pewność, że jest załatwione, bo z racji tego, że początek roku, to musiałam ciągle dzwonić i się dopraszać.Umowa skończyła się 31 sierpnia. Musiałam dostać świadectwo pracy, żeby to złożyć. Mówisz, że późno? Edytowane przez blueberry88 Czas edycji: 2012-09-21 o 11:08 |
|||
|
|
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1405 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamusie
Ja tylko na chwilkę bo zbieram się powoli do dentysty, dzisiaj 2 etap leczenia kanałowego mam nadzieję, że ostatni bo po zatruciu i oczyszczeniu od wtorku mnie nie boli ![]() Muszę juro kupić małej jakąś miękką grzechotkę lub takie kółeczka do zabawy dla małej, bo grzechotką którą ma uderza się po główce Z postępów małej potrafi przewrócić się czasem z pleców na lewy bok i tak sobie leżeć , a z brzuszka na prawy bok Małą pogryzły komary ma 5 ugryzień czerwonych na buźce , biedactwo ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
Moje dziecię też śpi ,a mamusia na wizażu
|
|
|
|
|
#1406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() ja już trochę na chodzie, co u mnie dziwne ale musiałam z rana biec do apteki po sab simplex, bo na wykończeniu i całą noc miałam stresa czy wystarczy....kupiłam od razu Cerazette-zaczynam dziś się antykoncepcjować i maść na odparzenie, bo zapomniałam powiedzieć, że się nam zrobiło, przez to chyba, że raz ją przewinęłam na mieście i posmarowałam próbką kremu przeciw odparzeniom i się wstrętne zrobiło....i bepanthen zasypywany mąką nie pomaga....mam jakąś maść z Nystatyną i Cynkiem....zobaczymy....moja Mała dostała wczoraj dostała od Nas karuzelkę, bo odkryliśmy że lubi obserwować jak coś nad nią dynda-cieszy się i gada sobie o taką: http://www.baby-walz.fr/index.php?a8..._wersch=750610 zaznaczam, że kolorki Lilka takie lubi-były spokojniejsze brązy, pastele, ale ona ma ulubioną grzechotkę, właśnie w takich barwach dziś u mnie chłodno, ale słonecznie, także już robię obiad, potem jak stanie Niunia ogarnę i lecę na spacerek-chyba w końcu kupię sobie spodnie ![]() Cytat:
byłoby miło dostać taką zakamuflowaną paczuszkę, ale nie będę naciągać na przesyłkę do DE....jakieś Durexy chyba zakupię...
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
Przedstawiam Wam Alibuhanimine szejkowa nad szejkami lozeczka na kasztanowej :P
http://obrazki.elektroda.pl/3453399400_1348219357.jpg http://obrazki.elektroda.pl/4284582300_1348219533.jpg Edytowane przez chce_byc_mama Czas edycji: 2012-09-21 o 11:26 |
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczeta! Jedziemy wlasnie na usg bioderek, mamy 40 km w 1 strone a Jas pieknie kima w aucie
mozliwe ze zahaczymy o IKEA po badaniu, jestemy wyposazeni po uszy wr wzzystko do malego, jakby jskas awaria byla w nocy Jas dal popis spal 7j bez przerwy na moim mleczku, wiec awans
|
|
|
|
#1409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1410 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
u nas nocka spokojna katarek jest nadal ale już dużo lepiej, nie przeszkadza w oddychaniu, będzie dobrze w końcu katar trwa 7 dni albo tydzień![]() Cytat:
fajnie żę udało się tą stuacje rozwiązać![]() prince_polo zdrówka życzę, mam nadziej że to nic poważnego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
muszę zadzwonić i zapytać czy wszystko załatwione tylko nie wiem czy do pracy czy do zusu, a podanie o dodatkowe 4 tyg złożyłaś? Amelcia słodka Jasiu
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-09-21 o 11:30 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.

wypierasz się
Fabi niech tez zdrowieje

wszystko co przepowiedziala (12 lat temu) sie sprawdzilo... Strach sie bac 
jutro chyba pojde sobie zaplacic... 1200 zl, duzo jak na nasz skromny budzet, ale prawko musi byc
Super, prawko to fantastyczna rzecz. A w zasadzie to jeżdżenie samochodem, ale wtedy prawko się przydaje.

mała co prawda spała od 21 do 3 potem do 6 ale ja ok 3 zaczelam zle sie czuc
Rzeczywiście dziwnie wyszło, a z zaproszeniami zdążycie?

, nie ma go
W każdym razie przesłała mi papiery ze swojej strony, ja dołączyłam akt i zaświadczenie i złożyłam. Oczywiście akt i tak skserowała. Przynajmniej mam pewność, że jest załatwione, bo z racji tego, że początek roku, to musiałam ciągle dzwonić i się dopraszać.