|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
Cytat:
http://allegro.pl/komplet-4-kolek-do...645139848.html
|
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że takich sytuacji będzie mało, bo TŻ pracuje 2-3 godziny dziennie, wiec nie będę sama. Najwyżej kupimy później, jak się okaże, że w naszym wypadku jest niezbędny.
|
#4113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4114 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze jest opcja wózka, jak ja bede cos robic w kuchni to dzidzia bedzie w wózku,a pozniej juz w lezaczku tym bujaczku ale to jak podrosnie troche,
Hej laski;] nie mam humoru, zaraz ide na praktyki, jestem glodna, jeszcze leze w lozku a za godzine musze isc.. buziaki Djerba to zdjecia maciupkiej SADE-
|
|
#4115 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry kochane
już mam się dobrze, tylko boli mnie wzgórek łonowy ![]() też tak może macie? kurde ciekawe co to może być....... widziałam dziś reklamę,że w tesco zaczynają się wyprzedaże 70% na ciuchy a teraz jest ładna kolekcja dla niemowlaków Cytat:
na deres upiecz ciasto jogurtowe, które też zawsze wychodzi Cytat:
![]() Cytat:
dlatego tym razem kupię chyba używany bo jak ma znowu się nie przydać to szkoda wydawać $$ wolę kupić więcej ciuszków
|
|||
|
|
|
#4116 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, dziś w dzień dobry TVN będzie temat jak gwiazdy chudną po ciąży i jak to robią, że tak szybko wracają do swojej figury i formy - aż jestem ciekawa
|
|
#4118 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam się
U nas zimno, ale słonecznie. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Zabieram się za wietrzenie pościeli, może zrobię jakieś pranie to bym jeszcze skorzystała ze słońca i wysuszyła na ogrodzie. Tak, że na razie zmykam, potem zaglądne.
|
|
#4119 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ooo, wiesz może od kiedy te wyprzedaże? |
|
|
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
hej
przyszły legginsy ale fajne cieplutkie ciut za długie jak dla mnie, no ale ja sobie nie życzyłam na wzrost więc jest ok do kozaków będzie w sam raz zestaw z aventu też przyszedł w końcu oczywiście listonosz mówi, że był wczoraj ale nikogo nie było, a ja mu że nie możliwe bo cały dzień w domu byłam, a on że koło 11. No i oczywiście jak poszłam na pół godzinki do sklepu to on wtedy był, wiedziałam, że tak będzie Dzidzia rano coś się lekko poruszała, po 2 dniach ciszy, i teraz dalej nic. Dziewczyny czy Wy te ruchy czujecie cały czas, czy tylko nie wiem np. 2 razy dziennie?? bo zaczynam się martwić i nie wiem czy nie iść dziś do mojej lekarki powiem że nic mnie boli, dobrze się czuje czy tak ma być z tymi ruchami ??
|
|
|
|
#4121 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ja również nie polecam fotelika samochodowego, choć używałam go sporadycznie w domu np. jak szłam się kąpać do łazienki żeby mieć małą na oku. Mój fotelik nie jest jakiś wypasiony, więc nie jest też zbyt wygodny. Mała cały czas w dzień była blisko mnie, nie zostawiałam jej samej. Mam kołyskę, z karuzelką i wibracjami, koszt ok. 350 zł. Tak to już jest, że mając dziecko trzeba zainwestować w pewne rzeczy, żebyśmy my i dziecko czuły się komfortowo. Co do wózka - można jak najbardziej w domu używać, z tym że jak np. będzie brzydka pogoda - deszcz, snieg, błoto, to najpierw trzeba wyczyścić kółka, bo inaczej to w domu będą same brudne ślady. Ja nie używałam w domu. |
|
|
|
#4122 |
|
Zadomowienie
|
Ilkas ja dzis pojade do tesco, to dam Ci cynka czy juz jest wyprzedaz ... chce kupic 5ciopak body na dlugi rekawek, bo jednak wole miec rozne do wyboru
![]() ![]() ![]() ![]() Djerba czekam na recenzje bujaczka na zywo jak zobaczysz ... strasznie sie na niego napalilam dzis sobie zamawiam zestaw startowy z awentu z laktatorem, do tego chce dokupic chyba jesczze smoczki, termometr ....
|
|
#4123 | |
|
Zakorzenienie
|
Chodzi za mną wuzetka
Chyba zrobię jutro Jako ze nie mogę się zdecydować czy przekładaną masą z serka czy z bitej smietany to zrobię dwuwarstwową ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
Spać nie mogłam, pierwszy raz byłą aż tak aktywna nocą.
|
|
#4124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ja mojej Ani cały czas nie czuję, w zasadzie czuję ją rano, jak siedzę przed komputerem albo tv a potem dopiero wieczorem jak już się kładę spać. ale czytałam, że to normalne - jak ja się ruszam i jestem aktywna to dziecku jest fajnie w brzuszku, bo się kołysze i wtedy śpi, a jak ja jestem mniej aktywna i odpoczywam, to dziecku się nudzi, nie chce mu się spać bo nic go nie kołysze i wtedy jest aktywne nie wiem czy to prawda, ale u mnie się sprawdza
|
|
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będę przed 12 jechać po mojego syna to zaglądne do tesco ale bym zjadła truskawki albo maliny mam mega zachciankę
|
|
|
|
|
#4126 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko, bita śmietana
osz Ty nie dobra, smaka mi tu robisz.....
|
|
|
|
#4128 |
|
Zadomowienie
|
Ja z ruchami mam identycznie jak Ewulkaa ... czuj je tez od jakiegos max tygodnia. czuje zazwyczaj jak wstane i jem sniaddanko ... przyznam ze mam twardy sen i nawet jak sie mala wierci rano to poprostu sie nie budze
wiezorem tez ja czuje kolo 22-23 .... dziewczyny ktore juz maja dzidziusie, a czy to prawda, ze jak sie dziecko rusza w brzuchu najintensywniej, to potem o tych porach sie budzi na jedzenie ... zauwazylyscie taka zaleznosc ??? Moja kolezanka mowila, ze dokladnie o tych samych porach mala ja budzi na jedznie, jak szalala najmocniej w brzuszku
|
|
#4129 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, witam się słonecznie. U nas piękna pogoda się zapowiada więc zaraz pędzę na spacer i do sklepu po mleko bo mam ochotę na proste ciasto mojej babci z mlekiem ;pi, a ja mam masę rzeczy do zrobienia
Pisałyście o tym prasowaniu więc wczoraj przed snem zmusiłam się do tej czynności i żelazko mi się popsuło ;(. Nie zdążyłam nic uprasować i dupa. dzisiaj już znalazłam nowe i zamówiłam, w poniedziałek powinno być. Przez przypadek znalazłam promocję w sklepie internetowym - przesyłka za darmo i powiem że wyszło mi taniej niż gdziekolwiek. Jakby któraś potrzebowała coś zamówić to promocja jeszcze trwa przez 2 dni. Wklejam link ( to nie spam, może któraś też skorzysta i będzie taniej): http://www.neo24.pl/darmowy-transport.html
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4131 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja jeszcze muszę pogadać z mężem, ale chyba jednak taki leżaczek będzie w naszym przypadku konieczny. W nocy dziecko będzie zamykane w pokoju, a my będziemy mieć elektroniczną nianię. Ale w dzień nie chcę zostawiać dziecka w zamkniętym pokoju, a mam dwa koty więc przy otwartych drzwiach one będą tam włazić, a ja nie będę widziała co się tam dzieje. Dopóki koty nie przyzwyczają się do maluszka muszę mieć na wszystko oko A co myślicie o takich troszkę tańszych modelach? Np http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-...629614669.html albo http://allegro.pl/lezak-lezaczek-buj...621997779.html |
|
|
|
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
Np marita ma gondole z funkcją kołyski więc koła zostawiasz na zewnątrz a gondolka do domu i nawet pobujać mozna dzidzie.
|
#4135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4136 |
|
Wtajemniczenie
|
my się przymierzamy do takiego
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...621877346.html u nas to niezbędne - TŻ dużo pracuje, więc w większości będę sama z małą, będziemy mieszkać na 150 m2, więc trochę dużo bałabym się zostawić gdzieś małą jak nie będzie spać, bo mogłabym nie zareagować na czas... wózka nie będę wnosić do góry, a łóżeczko na kółkach też nie wchodzi w rachubę ze względu na dwa poziomy...podoba mi się to co djerba kupiłaś, ale kurcze... trochę drogie
Anulka 2.02.2013 Edytowane przez ewulkaaa Czas edycji: 2012-09-21 o 11:14 |
|
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
hej laseczki
ja na chwilkę bo idę spać wczoraj z mamą do 2 w nocy gadałyśmy a wstać trzeba było o 7, więc padam na twarz.Moja mama oszalała. Wczoraj kupiła niemal całą wyprawkę!!! Mnóstwo ciuszków, kocyki, rajstopki, termoopakowanie na butlę, rożek, mnóstwo rzeczy, wydała co najmniej 400zł szok. Jeszcze na fotelik się pisze. Powiem wam, że jestem dalej w szoku. Dodatkowo moja przyjaciółka położna, pisałam o niej kiedyś, będzie załatwiać, żeby być moją położną przy porodzie oczywiście pytała się czy chcę, powiedziałam, że owszem, ona ma tak dobre serducho, jest tak kochaną osobą, że wierzę, że będzie wszystko ok. Dziewczyny ja się kompletnie nie spodziewałam takiej pomocy, naprawdę! To jest cudowne, że ludzie się tak angażują i chcą pomagać.Zakochałam się w tym koszu mojżesza ![]() Aha, kupiłam ten regalik z Biedrony fakt, jest mały, ale......kurde, jak Szaja pisała, na pewno znajdę jakieś miejsce dla niego póki co będą tam ciuszki dla Maluszka bo teraz przerzucamy z mężem raz na moją półkę raz na jego, a teraz będzie miał swoje miejsce pan na kasie po zapłaceniu mi odłożył na magazyn i jak mąż przyjedzie z delegacji to odbierzemy Djerba ja się na Sade napatrzeć nie mogę, jest przecudna!!! Idę spać Buziaki---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- aaaaaaaaaaaaa zaczęłam 24 tydzień!!!
|
#4138 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ugotuj im coś czego nie znają-nie będą wiedzieli jak ma smakować ![]() Cytat:
Cytat:
MarsiDaj znać czy coś jest w tym TESCO. Ja wczoraj w podłym humorze, dziś trochę też a to przez to, że nie mogę jeść słodyczy bo wszytsko się wyda przy następnym ważeniu u ginki Czuję się jak na odwyku-tak mi się chce
|
||||
|
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
dzowniła przed chwilą do mnie konkubina mojego brata
w poniedziałek przywiezie mi monitor oddechu, nianie elektroniczną i laktator elektryczny- znaczy się dojarkę ![]() no to fajnie, zaoszczędze parę stówek |
|
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie śliczne wiklinowe łóżeczko: http://tablica.pl/oferta/lozeczko-dl...1000;r:4;s:162
Szkoda, że na tak krótko wystarcza.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:41.

U nas zimno, ale słonecznie. 

powiem że nic mnie boli, dobrze się czuje czy tak ma być z tymi ruchami ??

Jako ze nie mogę się zdecydować czy przekładaną masą z serka czy z bitej smietany to zrobię dwuwarstwową
Spać nie mogłam, pierwszy raz byłą aż tak aktywna nocą.
osz Ty nie dobra, smaka mi tu robisz.....

22.05.2008
14.08.2011
fakt, jest mały, ale......kurde, jak Szaja pisała, na pewno znajdę jakieś miejsce dla niego
póki co będą tam ciuszki dla Maluszka bo teraz przerzucamy z mężem raz na moją półkę raz na jego, a teraz będzie miał swoje miejsce
Buziaki
muszę się wykurowac, bo jak nie to od poniedziałku bym musiałą przejść na antybiotyk, a ja nie chcę!