Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-21, 09:23   #4111
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Leżaczek super!!
Kurczę, tego w sumie nie przemyślałam, co z dzieckiem w dzień. Jak to rozwiązywałyście? Jak np dziecko nie będzie spało, a ja będę w kuchni chciała coś ugotować to co z dzidziusiem? W łóżeczku zostaje, czy lepiej mieć jakoś bliżej siebie..?
Ja dokupuję do łóżeczka kółka i w ciągu dnia będę łóżeczko przeciągała do salonu z aneksem kuchennym gdzie będę przebywała. np.
http://allegro.pl/komplet-4-kolek-do...645139848.html
Stary 2012-09-21, 09:23   #4112
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
A jak będziesz musiała coś zrobić dłużej niż 30 min parę razy dziennie... przecież tego nie przewidzisz... no ale nic... ja po prostu NIE polecam i tyle
zrobisz jak zechcesz
Myślę, że takich sytuacji będzie mało, bo TŻ pracuje 2-3 godziny dziennie, wiec nie będę sama. Najwyżej kupimy później, jak się okaże, że w naszym wypadku jest niezbędny.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 09:27   #4113
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Myślę, że takich sytuacji będzie mało, bo TŻ pracuje 2-3 godziny dziennie, wiec nie będę sama. Najwyżej kupimy później, jak się okaże, że w naszym wypadku jest niezbędny.
Mhm..
Stary 2012-09-21, 09:35   #4114
Delicjanka
Zakorzenienie

Zawsze jest opcja wózka, jak ja bede cos robic w kuchni to dzidzia bedzie w wózku,a pozniej juz w lezaczku tym bujaczku ale to jak podrosnie troche,

Hej laski;]
nie mam humoru, zaraz ide na praktyki, jestem glodna, jeszcze leze w lozku a za godzine musze isc..
buziaki

Djerba to zdjecia maciupkiej SADE-

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 09:46   #4115
marsi11
Zakorzenienie

dzień dobry kochane

już mam się dobrze, tylko boli mnie wzgórek łonowy
też tak może macie? kurde ciekawe co to może być.......

widziałam dziś reklamę,że w tesco zaczynają się wyprzedaże 70% na ciuchy a teraz jest ładna kolekcja dla niemowlaków

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość

pierwszy raz i się stresuję strasznie macie może jakiegoś asa w rękawie? nie chciałabym robić czegoś skomplikowanego, bo się boję, że mi nei wyjdzie...
to zrób coś prostego i coś co na pewno wyjdzie-upiecz kurczaka w rękawie ( będzie soczysty), do tego ziemniaki w łódeczki z sosem czosnkowym i ze dwie surówki
na deres upiecz ciasto jogurtowe, które też zawsze wychodzi

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Mój TŻ też jednodniowe skarpety zostawia koło łóżka i twierdzi, że przecież czyste są, więc po co chować, jak rano można w nie swobodnie wskoczyć. Dobrze, że mu kopyta nie capią, bo tego już bym nie zniosła.
hehe mój ukochany też tak robi, nie żebym go idealizowała ale jemu nigdy nogi nie capią, i do tego ma na stopach taką gładziutką skórę jak u niemowlaczka

Cytat:
Dziewczyny, co otym sądzicie : http://allegro.pl/lezaczek-tiny-love...610163433.html

potrzebuję na sam początek czegoś (kołyska, kosz mojżesza), żeby mała nie leżała sama w sypialni jak ja będę w innych pokojach..a poza tym przydałby się bujaczek na później już no i ta kołyska...
zastanawiam się, bo kosz mojżesza kosztuje ok 200zł, ale to tylko sam kosz...tutaj jest jeszcze bujaczek...

edit : znalazłam w smyku za 330zł... brać?
powiem Ci tam, ja kupiłam leżaczek dla Samuela i siedział w nim możee ze 3 razy, po prostu go nie cierpiał, wolal łóżeczko
dlatego tym razem kupię chyba używany bo jak ma znowu się nie przydać to szkoda wydawać $$ wolę kupić więcej ciuszków
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 09:48   #4116
ewulkaaa
Wtajemniczenie

dziewczyny, dziś w dzień dobry TVN będzie temat jak gwiazdy chudną po ciąży i jak to robią, że tak szybko wracają do swojej figury i formy - aż jestem ciekawa

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 09:50   #4117
djerba
Wtajemniczenie

ja właśnie kupiłam ten leżaczek ;]
lecę do fryca, zrobić coś fajnego na głowie
Stary 2012-09-21, 10:00   #4118
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Witam się U nas zimno, ale słonecznie.

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Mnie mąż tak nauczył że teraz jak rano nie zjem to długo nie wyleże a zaczęło się od tego że jak sam nie mógł zjeść to mi wpychał żebym dokończyła za niego teraz codziennie zanim pojedzie do pracy,godz 6 przynosi mi kanapki do łóżka i gorąca herbatkę i w ten oto sposób ja jestem najedzona a mąż ma towarzystwo rano potem odjeżdża do pracy a ja idę spać także w ciąży wszystko jest możliwe nawet te bardzo poranne śniadania Tak w ogóle to cześć laski dziś zrobiłam pranie,zmieniłam pościel,zrobiłam obiad a zaraz będę sprzątać pokój. Piękne brzuszki dziewczyny. Marsi trzymaj się ciepło
Ja kiedyś nie znosiłam rano jeść, szczególnie wcześnie rano, po prostu nie byłam głodna i tyle. Dopiero później. Od kiedy jestem w ciąży wszystko się zmieniło pod tym względem. Rano się budzę i jestem głodna, więc wstaje wtedy jak mąż do pracy czyli o 7 i jemy razem śniadanie, a że siedzę w domu to potem idę się jeszcze położyć, nieraz usnę, a innym razem pooglądam coś w tv, poczytam książkę czy gazetę. A potem za np.2h przychodzi mi snów smak i jem tzw. kolejne śniadanie. Tak się teraz przyzwyczaiłam i inaczej nie mogę, rano po prostu mnie skręca z głodu.

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Ehhh gdzie wy tych waszych TZ znalazlyscie ... Moj to ani nie ugotuje, ani nie wypierze, ani nie wyprasuje ... jak go zmusze to pozmywa, odkurzy i podloge umyje, ale to musze sie niezle nagadac
Faceci są różni, to chyba też kwesta wychowania i wyniesienia pewnych zasad, tradycji z domu. U nas generalnie większość rzeczy typu gotowanie, sprzątanie, pranie, prasowanie robię ja, ale to z tego względu, że po prostu jestem w domu i mam na to czas, do tego lubię mieć koło siebie porządek a gotować np. bardzo lubię. Mąż w tygodniu jest praktycznie od rana do wieczora w pracy, więc nie ma już czas na takie obowiązki, ale jak tylko jest w domu, lub w weekend to tak samo sprząta i pomaga mi w czynnościach domowych tak sam z siebie, bez żadnego przymusu. Np. TŻ lubi sprzątać łazienkę, odkurzyć też odkurzy, umyje okna i ogólnie też nie lubi syfu, więc brudów po sobie nie zostawia na widoku, wszystko co do prania ląduje w koszu. Do tego koło domu jest też sporo tzw. męskiej roboty szczególnie przed zimą, więc ja na TŻte narzekać nie mogę.

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
dziewczyny, dziś w dzień dobry TVN będzie temat jak gwiazdy chudną po ciąży i jak to robią, że tak szybko wracają do swojej figury i formy - aż jestem ciekawa
No fakt ciekawe, tylko wiadomo gwiazdy to trochę inny świat, znaczy na innym poziomie

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Zabieram się za wietrzenie pościeli, może zrobię jakieś pranie to bym jeszcze skorzystała ze słońca i wysuszyła na ogrodzie. Tak, że na razie zmykam, potem zaglądne.
Stary 2012-09-21, 10:14   #4119
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Ja dokupuję do łóżeczka kółka i w ciągu dnia będę łóżeczko przeciągała do salonu z aneksem kuchennym gdzie będę przebywała. np.
http://allegro.pl/komplet-4-kolek-do...645139848.html
super rozwiązanie ! Ale u mnie niestety nie przejdzie, bo mam za małe mieszkanie i do kuchni bym tym łóżeczkiem nawet nie wjechała

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

widziałam dziś reklamę,że w tesco zaczynają się wyprzedaże 70% na ciuchy a teraz jest ładna kolekcja dla niemowlaków

ooo, wiesz może od kiedy te wyprzedaże?
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 10:21   #4120
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

hej
przyszły legginsy ale fajne cieplutkie ciut za długie jak dla mnie, no ale ja sobie nie życzyłam na wzrost więc jest ok do kozaków będzie w sam raz
zestaw z aventu też przyszedł w końcu oczywiście listonosz mówi, że był wczoraj ale nikogo nie było, a ja mu że nie możliwe bo cały dzień w domu byłam, a on że koło 11. No i oczywiście jak poszłam na pół godzinki do sklepu to on wtedy był, wiedziałam, że tak będzie

Dzidzia rano coś się lekko poruszała, po 2 dniach ciszy, i teraz dalej nic. Dziewczyny czy Wy te ruchy czujecie cały czas, czy tylko nie wiem np. 2 razy dziennie?? bo zaczynam się martwić i nie wiem czy nie iść dziś do mojej lekarki powiem że nic mnie boli, dobrze się czuje czy tak ma być z tymi ruchami ??
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 10:22   #4121
suzi31
Raczkowanie

Hej
Ja również nie polecam fotelika samochodowego, choć używałam go sporadycznie w domu np. jak szłam się kąpać do łazienki żeby mieć małą na oku. Mój fotelik nie jest jakiś wypasiony, więc nie jest też zbyt wygodny. Mała cały czas w dzień była blisko mnie, nie zostawiałam jej samej. Mam kołyskę, z karuzelką i wibracjami, koszt ok. 350 zł.
Tak to już jest, że mając dziecko trzeba zainwestować w pewne rzeczy, żebyśmy my i dziecko czuły się komfortowo.
Co do wózka - można jak najbardziej w domu używać, z tym że jak np. będzie brzydka pogoda - deszcz, snieg, błoto, to najpierw trzeba wyczyścić kółka, bo inaczej to w domu będą same brudne ślady. Ja nie używałam w domu.
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 10:23   #4122
aska27adopcje
Zadomowienie

Ilkas ja dzis pojade do tesco, to dam Ci cynka czy juz jest wyprzedaz ... chce kupic 5ciopak body na dlugi rekawek, bo jednak wole miec rozne do wyboru

Djerba czekam na recenzje bujaczka na zywo jak zobaczysz ... strasznie sie na niego napalilam

dzis sobie zamawiam zestaw startowy z awentu z laktatorem, do tego chce dokupic chyba jesczze smoczki, termometr ....
Stary 2012-09-21, 10:28   #4123
Hosenka*
Zakorzenienie

Chodzi za mną wuzetka Chyba zrobię jutro Jako ze nie mogę się zdecydować czy przekładaną masą z serka czy z bitej smietany to zrobię dwuwarstwową

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Dzidzia rano coś się lekko poruszała, po 2 dniach ciszy, i teraz dalej nic. Dziewczyny czy Wy te ruchy czujecie cały czas, czy tylko nie wiem np. 2 razy dziennie?? bo zaczynam się martwić i nie wiem czy nie iść dziś do mojej lekarki powiem że nic mnie boli, dobrze się czuje czy tak ma być z tymi ruchami ??
Mi tej nocy dzidzia nieźle dawała się we znaki Spać nie mogłam, pierwszy raz byłą aż tak aktywna nocą.

Instagram

Stary 2012-09-21, 10:28   #4124
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
ja ruchy czuję dopiero od początku tygodnia, więc nie wiem, czy jestem kompetenta, żeby ci udzielać odpowiedzi ale ja mojej Ani cały czas nie czuję, w zasadzie czuję ją rano, jak siedzę przed komputerem albo tv a potem dopiero wieczorem jak już się kładę spać. ale czytałam, że to normalne - jak ja się ruszam i jestem aktywna to dziecku jest fajnie w brzuszku, bo się kołysze i wtedy śpi, a jak ja jestem mniej aktywna i odpoczywam, to dziecku się nudzi, nie chce mu się spać bo nic go nie kołysze i wtedy jest aktywne nie wiem czy to prawda, ale u mnie się sprawdza

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2012-09-21, 10:28   #4125
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
super rozwiązanie ! Ale u mnie niestety nie przejdzie, bo mam za małe mieszkanie i do kuchni bym tym łóżeczkiem nawet nie wjechała

ooo, wiesz może od kiedy te wyprzedaże?
no ponoć już ale to pewnie tylko na wybrane artykuły,
będę przed 12 jechać po mojego syna to zaglądne do tesco

ale bym zjadła truskawki albo maliny mam mega zachciankę
Stary 2012-09-21, 10:28   #4126
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
Od jakiego czasu czujesz ruchy? Na początku one są b.nieregularne. Ja też niepotrzebnie się martwiłam, a lekarz powiedział, że to normalne. Ja jestem w 21 tyg. od 17 tyg. czuję ruchy, ale dopiero od 2 tyg. są one w miarę regularne. Wcześniej nawet po zjedzeniu słodkiego maleństwo się nie odzywało - a raczej ja tego nie czułam.
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 10:29   #4127
marsi11
Zakorzenienie

Hosenko, bita śmietana osz Ty nie dobra, smaka mi tu robisz.....
Stary 2012-09-21, 10:33   #4128
aska27adopcje
Zadomowienie

Ja z ruchami mam identycznie jak Ewulkaa ... czuj je tez od jakiegos max tygodnia. czuje zazwyczaj jak wstane i jem sniaddanko ... przyznam ze mam twardy sen i nawet jak sie mala wierci rano to poprostu sie nie budze
wiezorem tez ja czuje kolo 22-23 ....

dziewczyny ktore juz maja dzidziusie, a czy to prawda, ze jak sie dziecko rusza w brzuchu najintensywniej, to potem o tych porach sie budzi na jedzenie ... zauwazylyscie taka zaleznosc ??? Moja kolezanka mowila, ze dokladnie o tych samych porach mala ja budzi na jedznie, jak szalala najmocniej w brzuszku
Stary 2012-09-21, 10:33   #4129
mitabe
Rozeznanie

Hej dziewczyny, witam się słonecznie. U nas piękna pogoda się zapowiada więc zaraz pędzę na spacer i do sklepu po mleko bo mam ochotę na proste ciasto mojej babci z mlekiem ;pi, a ja mam masę rzeczy do zrobienia . Wczoraj nic mi się nie chciało nawet kuchnia nie sprzątnięta po kolacji, zmywarka pełna, masakra wczoraj miałam lenia w tyłku.
Pisałyście o tym prasowaniu więc wczoraj przed snem zmusiłam się do tej czynności i żelazko mi się popsuło ;(. Nie zdążyłam nic uprasować i dupa.
dzisiaj już znalazłam nowe i zamówiłam, w poniedziałek powinno być.
Przez przypadek znalazłam promocję w sklepie internetowym - przesyłka za darmo i powiem że wyszło mi taniej niż gdziekolwiek. Jakby któraś potrzebowała coś zamówić to promocja jeszcze trwa przez 2 dni.
Wklejam link ( to nie spam, może któraś też skorzysta i będzie taniej):
http://www.neo24.pl/darmowy-transport.html

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 10:35   #4130
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Od jakiego czasu czujesz ruchy? Na początku one są b.nieregularne. Ja też niepotrzebnie się martwiłam, a lekarz powiedział, że to normalne. Ja jestem w 21 tyg. od 17 tyg. czuję ruchy, ale dopiero od 2 tyg. są one w miarę regularne. Wcześniej nawet po zjedzeniu słodkiego maleństwo się nie odzywało - a raczej ja tego nie czułam.
Ja czuję ruchy od 19- 20 tygodnia, teraz jestem w 23 tygodniu. Już raz też tak miałam, że przez 2 dni była cisza. Ale te ruchy co czuję to też nie są jakieś szaleństwa, tylko czuję że się rusza, i brzuszek mi troszkę falował. Ale to też się zdarzało z 2 -3 razy dziennie. No i w sumie dziś rano się ruszała, ale więcej nie. I słodkie na nią nie działa
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 10:42   #4131
ilkas
BAN stały

Cytat:
Ilkas ja dzis pojade do tesco, to dam Ci cynka czy juz jest wyprzedaz ... chce kupic 5ciopak body na dlugi rekawek, bo jednak wole miec rozne do wyboru
Super, dzięki bardzo. Możesz mi też napisać tak z ciekawości jaka jest cena tego pięciopaku na długi rękaw

Ja jeszcze muszę pogadać z mężem, ale chyba jednak taki leżaczek będzie w naszym przypadku konieczny. W nocy dziecko będzie zamykane w pokoju, a my będziemy mieć elektroniczną nianię. Ale w dzień nie chcę zostawiać dziecka w zamkniętym pokoju, a mam dwa koty więc przy otwartych drzwiach one będą tam włazić, a ja nie będę widziała co się tam dzieje. Dopóki koty nie przyzwyczają się do maluszka muszę mieć na wszystko oko
A co myślicie o takich troszkę tańszych modelach? Np http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-...629614669.html
albo
http://allegro.pl/lezak-lezaczek-buj...621997779.html
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 10:43   #4132
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
UUU a ja siedze w pracy więc nici z oglądania
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 10:44   #4133
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z ruchami mam identycznie jak Ewulkaa ... czuj je tez od jakiegos max tygodnia. czuje zazwyczaj jak wstane i jem sniaddanko ... przyznam ze mam twardy sen i nawet jak sie mala wierci rano to poprostu sie nie budze
wiezorem tez ja czuje kolo 22-23 ....

dziewczyny ktore juz maja dzidziusie, a czy to prawda, ze jak sie dziecko rusza w brzuchu najintensywniej, to potem o tych porach sie budzi na jedzenie ... zauwazylyscie taka zaleznosc ??? Moja kolezanka mowila, ze dokladnie o tych samych porach mala ja budzi na jedznie, jak szalala najmocniej w brzuszku
Moja mama przy siostrze czuła ją o konkretnych porach, a jak się urodziła, to spała w zasadzie na okrągło, że nieraz musiała ją nudzić na jedzenie, wiec tu sie akurat nie sprawdziło.

Instagram

Stary 2012-09-21, 10:46   #4134
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Co do wózka - można jak najbardziej w domu używać, z tym że jak np. będzie brzydka pogoda - deszcz, snieg, błoto, to najpierw trzeba wyczyścić kółka, bo inaczej to w domu będą same brudne ślady. Ja nie używałam w domu.
Np marita ma gondole z funkcją kołyski więc koła zostawiasz na zewnątrz a gondolka do domu i nawet pobujać mozna dzidzie.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 11:00   #4135
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dzień dobry kochane

już mam się dobrze, tylko boli mnie wzgórek łonowy
też tak może macie? kurde ciekawe co to może być.......

to zrób coś prostego i coś co na pewno wyjdzie-upiecz kurczaka w rękawie ( będzie soczysty), do tego ziemniaki w łódeczki z sosem czosnkowym i ze dwie surówki
na deres upiecz ciasto jogurtowe, które też zawsze wychodzi

hehe mój ukochany też tak robi, nie żebym go idealizowała ale jemu nigdy nogi nie capią, i do tego ma na stopach taką gładziutką skórę jak u niemowlaczka

powiem Ci tam, ja kupiłam leżaczek dla Samuela i siedział w nim możee ze 3 razy, po prostu go nie cierpiał, wolal łóżeczko

dlatego tym razem kupię chyba używany bo jak ma znowu się nie pno rzydać to szkoda wydawać $$ wolę kupić więcej ciuszków
No tylko tutaj też jest forma lozeczka dlatego he kupiłam
Stary 2012-09-21, 11:13   #4136
ewulkaaa
Wtajemniczenie

my się przymierzamy do takiego

http://allegro.pl/fisher-price-lezac...621877346.html

u nas to niezbędne - TŻ dużo pracuje, więc w większości będę sama z małą, będziemy mieszkać na 150 m2, więc trochę dużo bałabym się zostawić gdzieś małą jak nie będzie spać, bo mogłabym nie zareagować na czas... wózka nie będę wnosić do góry, a łóżeczko na kółkach też nie wchodzi w rachubę ze względu na dwa poziomy...

podoba mi się to co djerba kupiłaś, ale kurcze... trochę drogie

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013

Edytowane przez ewulkaaa
Czas edycji: 2012-09-21 o 11:14
Stary 2012-09-21, 11:15   #4137
LadyWhisper
Zakorzenienie

hej laseczki
ja na chwilkę bo idę spać wczoraj z mamą do 2 w nocy gadałyśmy a wstać trzeba było o 7, więc padam na twarz.

Moja mama oszalała. Wczoraj kupiła niemal całą wyprawkę!!! Mnóstwo ciuszków, kocyki, rajstopki, termoopakowanie na butlę, rożek, mnóstwo rzeczy, wydała co najmniej 400zł szok. Jeszcze na fotelik się pisze. Powiem wam, że jestem dalej w szoku. Dodatkowo moja przyjaciółka położna, pisałam o niej kiedyś, będzie załatwiać, żeby być moją położną przy porodzie oczywiście pytała się czy chcę, powiedziałam, że owszem, ona ma tak dobre serducho, jest tak kochaną osobą, że wierzę, że będzie wszystko ok. Dziewczyny ja się kompletnie nie spodziewałam takiej pomocy, naprawdę! To jest cudowne, że ludzie się tak angażują i chcą pomagać.

Zakochałam się w tym koszu mojżesza generalnie i tak będzie trzeba zainwestować albo w nianię, albo w taki kosz, a używane są na allegro i za 100zł, więc może ten kosz? Muszę przemyśleć. Tylko ten stojak taki lichy się wydaje?

Aha, kupiłam ten regalik z Biedrony fakt, jest mały, ale......kurde, jak Szaja pisała, na pewno znajdę jakieś miejsce dla niego póki co będą tam ciuszki dla Maluszka bo teraz przerzucamy z mężem raz na moją półkę raz na jego, a teraz będzie miał swoje miejsce pan na kasie po zapłaceniu mi odłożył na magazyn i jak mąż przyjedzie z delegacji to odbierzemy

Djerba ja się na Sade napatrzeć nie mogę, jest przecudna!!!

Idę spać Buziaki

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

aaaaaaaaaaaaa zaczęłam 24 tydzień!!! ale leci!!! Już bliżej niż dalej!!!

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 11:17   #4138
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Śnił mi się dzidziuś Śliczna córeczka, taka już trochę większa, półroczna
No widzisz-to Twoje
Cytat:
dzień dobry!

u nas dziś ziiimno strasznie chociaż ja i tak nie wychodzę z domu, bo dalej chora jestem muszę się wykurowac, bo jak nie to od poniedziałku bym musiałą przejść na antybiotyk, a ja nie chcę!

dziś już od 6:30 nie śpię bo śnił mi się poród! straszne to było, w ogóle nie czułam tych skurczy i parcia, za to mój mąż je czuł w połowie zorientowałam się, że nie miałam zrobionej lewatywy i mi przyniosła położna szklankę wody i mówi: to sobie zrób a w ogóle to mówię im wszystkim, że ja dopiero w 21 tygodniu jestem! a oni: no co Pani, dziecko już jest przenoszone, Pani musi dzisiaj urodzić i pokazują mi w karcie ciąży, że to już 42 tydzień! no masakra, obudziłam się cała zestresowana :P

ehhh, dzisiaj muszę posprzątać cały dom na błysk bo w niedzielę przyjeżdżają do mnie teście i szwagier ze szwagierką na obiad... pierwszy raz i się stresuję strasznie macie może jakiegoś asa w rękawie? nie chciałabym robić czegoś skomplikowanego, bo się boję, że mi nei wyjdzie... z drugiej strony schabowy czy de'vollay oni mają praktycznie co tydzień... no i właśnie nie wiem co zrobić... no i ciasto jeszcze muszę jakieś zrobić... tzn to się nazywa, że chcę poradźcie coś prooooszę!!!
Ale sny! Ja to mam niestety jakieś głupie erotyczne cały czas....
Ugotuj im coś czego nie znają-nie będą wiedzieli jak ma smakować
Cytat:
W załączniku przesyłam Ci fotkę Sade w jakiej pozycji spała w foteliku....widzisz sama, że główka i nogi idą do góry...a środkowa część ciała w dół...tak nie może być na dłuższe chwile.
Jejku jakie cudo Też będę miała taką córunię, no nie wierzę....
Cytat:
Ja jestem dopiero w 21 tygodniu ale też czasem cały dzień nic a na drugi przez godzinę fika....

MarsiDaj znać czy coś jest w tym TESCO.

Ja wczoraj w podłym humorze, dziś trochę też a to przez to, że nie mogę jeść słodyczy bo wszytsko się wyda przy następnym ważeniu u ginki Czuję się jak na odwyku-tak mi się chce
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 11:19   #4139
marsi11
Zakorzenienie

dzowniła przed chwilą do mnie konkubina mojego brata w poniedziałek przywiezie mi monitor oddechu, nianie elektroniczną i laktator elektryczny- znaczy się dojarkę
no to fajnie, zaoszczędze parę stówek
Stary 2012-09-21, 11:26   #4140
Hosenka*
Zakorzenienie

Jakie śliczne wiklinowe łóżeczko: http://tablica.pl/oferta/lozeczko-dl...1000;r:4;s:162

Szkoda, że na tak krótko wystarcza.

Instagram

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości