|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Cytat:
![]() Ja też nie miałam wkładu, wzięłam na 162 tys, 2 lata temu. W złotówkach. Ostatnio bank mi obniżył ratę trochę i będę miała jakoś ponad 1000, może 1050. No i to mieszkanko na jakiś czas wystarczy. Małe bo małe, ale 3 pokoje są. Cytat:
Cytat:
A poza tym, jeśli ja stracę pracę i nie będę mogła spłacać to sprzedam mieszkanie i tyle. I tak i tak wyląduję na bruku albo będę musiała wrócić do rodziców, co nie jest mi na rękę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A i znów wróciły lekkie bóle @, bo poruszałam się trochę ...
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2012-09-23 o 13:53 |
||||||
|
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
O! Mam nadzieje ze @ nie przyjdzie i wtedy bromka nawet nie zaczne brać a na castangnusie zostane az do wizyty u mojej endokrynolog , mam wizyte 19 października a koło 10 mam zamiar sie testować. Ona coś wspominała ze bromek to bede brała w ciązy prawdopodobnie a gin mowił ze trzeba go wtedy odstawić , mam mętlik no ale tak to jest jak sie ma 2 lekarzy.
|
|
|
|
#3033 |
|
Zadomowienie
|
MarudexuS
wiem że dziwaczne, ale taką ma umowa zlecenia na czas nieokreślony |
|
|
|
#3034 |
|
Zadomowienie
|
Linka ja też mimo wszystko, choć nie jestem jakaś szczególnie bogobojna, wzięłabym pewno kościelny gdybym miała środki, ALE mój TŻ wywodzi się z rodziny o innym religijnym podłożu więc..
Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem ![]() Edytowane przez partytura Czas edycji: 2012-09-23 o 14:49 |
|
|
|
#3035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skutkiem tego będzie ślub kościelny w przyszłym roku, który mój mąż sam zaproponował bez nacisku na niego ![]() Może i u Ciebie tak będzie
|
|
|
#3036 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie podbrzusze i jajniki zaczęły pobolewac 2 niecael 2 doby po owu... ale zanim przyszedł termin @, to były takie dni, ze nie działo się nic i już kompletnie tracilam nadzieję... tak więc sama widzisz... Jeszcze nic nie przekreślajCytat:
![]() Cytat:
Myślę, że absolutnie naturalne, że chciałabyś aby dowiedzieli się o tym wspólnieCytat:
No ale robilismy przyjęcie z własnej kasy, więc byly inne wydatki Ślub był tylko cywilny, bo Tż kościelny ma już niestety za sobą Co do ilości osób - to z perspektywy czasu (a po drodze również slubu siostry na 120 osób) powiem szczerze, że gdybym miała robić ślub znowu, to absolutnie nic bym nie zmieniła - tzn. nie widze potrzeby spraszania całej rodziny gdzie mało kto się zna, wydawania kupy kasy a potem wywalania kupy jedzenia, które nie zeszłoCytat:
Cytat:
W jakims cudownym malowniczym małym drewnianym kościółku, np. w górach---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
Bo ja ogolnie pochodzę z wierzącej rodziny, msza co niedzielę, itp... I on miał na początku wyrzuty - o czym często wspominał, że nie będziemy mieć ślubu kościelnego (tzn. chodzilo mu o mnie, bo on akurat do kościoła nie chodzi wcale). A ja wtedy jakoś nie chciałam niczego na nim wymuszać - nie chciałam żeby robił cos tylko ze względu na mnie... Ale tak teraz sobie myślę, że minęło już 7 lat odkąd jesteśmy razem... a że taka sprawa uniewazniania ciągnie się czasem latami (oczywiście nie jest powiedziane, że takie unieważnienie by uzyskał) - to może akurat już by było "po wszystkim"... No i tak sobie myślę, że szkoda że się tak nie stało, bo w tej chwili mielibyśmy drogę wolną - tzn. nie jest powiedziane że decydowalibyśmy sie na slub kościelny (bo sama juz nie wiem w tej chwili czy tak jak jest mi nie wystarczy), ale przynajmniej mielibyśmy wybór No i np. na 10 rocznicę ślubu cywilnego moglibyśmy sobie wziąć taki malutki romantyczny ślub kościelny w malutkim kościółku daleko od domu
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-09-23 o 15:32 |
|||||||
|
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
no ja widze ze tu są same normalne , myślące głową kobiety
z reguły jak mowie ze bedzie cicho i skromnie wszyscy po mnie skaczą wręcz naciskają ze muszą byc oczepiny , ze musi być dj albo zespoł itp..ufff jak mi tu u Was dobrze
|
|
|
|
#3038 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3039 |
|
Zadomowienie
|
Heja,
rozmowy o kredytach i wierze, więc nie zabieram głosu... ![]() Dziś podczas posiedzenia w kibelku znów krwawy śluz płodny (tym razem krwi więcej) a teraz w podwoziu wymacałam jasno brunatny śluz... tylko, że szyja krótka i jakby miekkawa ? Tak jak pisałam wczoraj - pozamiatane. Już sobie popłakałam... miłej niedzieli
|
#3040 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz? u nas kościelny i tak będzie na kilka osób... bez szału i wogóle,cicho i kameralnie. Ale jednak nie wyobrażam sobie tego dnia bez rodziców i moich 2 babć.Cytat:
Cytat:
ja 7 lat temu też tak mówiłam, a teraz zobacz![]() Cytat:
Nie zgadzam się i koniec kropka Bo jeśli mamy tak samo to co?Ja też mam dostać@.. o niiiiiieeeeeeee nie zgadzam się![]() Żadnej @ u Ciebie nie będzie!!!
|
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
Też kiedyś miałam umowę zlecenie na czas nieokreślony i wtedy zarazem zleceniodawca jak i zleceniobiorca bez żadnych konsekwencji mogą zerwać umowę ot tyle.
I padam. W czwórkę przez 4 godziny zebraliśmy 1,5 tony jabłek... Mokka_83 ale mam jeszcze jeden pomysł, za 3 dni mają 25 rocznicę ślubu Ale wtedy kazde osobno by się dowiedziało![]() I zakazuje wszystkim staraczkom dostania okresu! Czekamy tylko na II kreski
|
#3042 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie.
Znowu mam tylee do nadrobienia ! Także zabieram się do czytania, może wypatrzę jakąś fasolkę Widzę rozmowę o kredytach, też myśleliśmy o tym, jak na razie szukamy czegoś na wynajem (tak przy okazji - to mieszkanie którym się ostatnio jarałam ), bo tak szczerze to najpierw chcemy sprawdzić, czy dalibyśmy sobie radę finansowo. Bo jednak jak wynajmiemy i zobaczymy, że jest ciężko, to pakujemy manele i wracamy do rodziców, a jeśli okaże się, że jest nieźle to wtedy pomyślimy o kupieniu czegoś, tylko wiecie, ja też sobie tak myślę, że nie wiem czy ja zostanę w Łodzi? A co jeśli nie będę mieć tu pracy (w wyuczonym zawodzie) i będę musiała wyjechać? Biorę się za czytanie waszych wypocin |
|
|
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to postaramy sie nie dostać mnie rozbolał na nowo brzuch , już rano myślałam ze jest po owu i jest luz przez te 2 tygodnie a tu ćmi i ćmi mnie prawy jajnik na przemian z ogólnym bolem macicy,jakas taka rozpulchniona sie czuje bo nie wiem jak to inaczej nazwać. Jak siadam,jak wstaje to czuje ciągnięcie |
|
|
|
|
#3044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale dziś fajny dzień spędziliśmy Poszliśmy na spacer i lody,poprzytulalismy sie A potem dłuuugo rozmawialiśmy tak fajnie o nas, o przyszłosci i o dziecku![]() Tak myśle czy nie zmienić fryzury tzn chciałabym zapuscić włosy tak do ramion i zafarbować na blond Miałam blond włosy ale krótkie tzn.takie jak mam teraz za ucho Tż jest jak najbardziej za zmianą a wy jak myślicie?Fotki w klubie.Jutro ide do gina na monitoring.Już sie denerwuje tą wizytą Musze z nim porozmawiać o tym wyniku DHEA.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-09-23 o 18:28 |
||
|
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
Matko kochana 15 stron
lecę nadrabiać
|
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
Heh a my siedzimy cały dzień w mieszkaniu i się lenimy. Poprzytulaliśmy się trochę i powiem wam że moja szyjka jest nadal wysoko jak mam tyłozgięcie macicy tak nie czułam w ogóle dzisiaj bólu co przed @ jest normą zwłaszcza gdy kochamy się od tyłu. Teraz jest inaczej. Sutki jak bolały tak bolą, brzuch jak nie bolał tak nie boli tylko od czasu do czasu zakuje. 34dc a ja nie czuje że mam dostać @. Jak macałam szyjkę przed chwilką tak jest miękka może nawet rozpulchniona chociaż nie jestem pewna
. Śluz bez zmian. Chyba nie wytrzymam i jak jutro nie będzie małpy to kupie test i za testuje. Kurcze nakręciłam się i pewnie znowu się zawiodę to nie jest fajne
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
to normalne ze sie nakrecamy i tego nie zmienimy. to moj pierwszy cykl i mialam sie nie nakrecac absolutnie ale leże dziś cały dzien z leniem niesamowitym,brzuch mnie boli jak bym miała bóle menstruacyjne tylko 10 razy słabsze co sie nigdy nie zdarzało co oczywiscie mojej psychice dyktuje ze cos sie dzieje,ze może sie udało. zupelnie nijak sie czuje,ale zdecydowanie nie normalnie.
|
|
|
|
#3048 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z tą przemianą po latach to tylko pozazdrościć, bo oboje jesteście happy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzień z TŻ miałaś uroczy Aż się miło robi jak się to czyta Z DHEA-s to miałam za wysokie i pewno nadal mam, a ciąża jest więc nie martw się jakoś nadmiernie Z czuprynką nie wypowiem się, bo nie wiem jak wyglądasz heheCytat:
Z tym, że forum na pewno nie miało żadnego wpływu, bo nie siedziałam na nim w tej tematyce wówczas. Więc kto wie, może i u Ciebie coś jest na rzeczy
Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem ![]() Edytowane przez partytura Czas edycji: 2012-09-23 o 19:27 |
||||
|
|
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj chyba za wcześnie aby było coś na rzeczy..to wrecz niedorzeczne chociaz cały ten cykl jest jakiś niedorzeczny dziś 16 dc , do przytulanek doszło 13 i 15 dc i już bym czuła????
|
|
|
|
|
#3050 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skoro ciąża powoduje u babek tak odmienne stany to i zagnieżdżanie się blastocysty pewnie też.. A owulacje też lubią psikusy robić i być chwilę do przodu albo do tyłu , więc kto wie, może i mogłoby już być odpowiednie jajeczko do zapłodnienia, nie mam pojęcia kochana
|
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
chyba ze pękło zaraz po usg ale to jakieś takie małe było
17mm no ale różne cuda sie zdarzają
|
|
|
|
#3052 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny trzymam za was obie kciuki bardzo mocno żeby były u was fasolkiCytat:
Powiem ci że dawno nie spędziliśmy tak miło dnia jak dzisiaj Jestem pewna że to ten facet z którym chce iść przez życie i wspólnie walczyć o nasze marzenie A za miesiac stuknie nam już 5 rocznica ślubu,nie wiem kiedy to zleciało
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-09-23 o 20:06 |
|||
|
|
|
#3053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jego rodzice to świadkowie,z jego braci to jeden to katolik i jego dzieci również,pozostali bracia to świadkowie ale poza zborem bo wykluczeni z różnych powodów..Mąż nie jest ochrzczony w żadnej wierze,więc mimo ślubu cywilnego nasi synowie są ochrzczeni normalnie w moim kościele,a mąż normalnie brał w tym udział. Jedynie dzieci trzymać nie mógł do chrztu. U nas w kwietniu minęło 7 lat po ślubie i 8 nam leci. I też za cholere nie wiem kiedy to zleciało
|
|
|
#3054 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze 8 lat, babo, ile Ty masz lat, normalnie muszę na główną zajrzeć, bo zdębiałam? Osiem lat to już jednak kupa czasu
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po przerwie.
Wczoraj zatestowałam, no i I krecha, wczoraj też miała przyjść @ a tu do dziś nic, brzuch trochę pobolewa, w czwartek i piątek miałam plamienia, a wczoraj i dziś nic - sucho, nie wiem o co kaman? A możecie mi powiedzieć jak się robi tą BETĘ? Z krwi, czy z moczu, czy jak???
|
#3056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ślub brałam w 2005 roku mając niespełna 19lat i będąc w ciąży:P Oczywiście mimo młodego wieku mały został "zrobiony" z premedytacją,że tak powiem,ślub i reszta też![]() Teraz w kwietniu minęło nam 7 lat po ślubie, Starszy syn w lipcu skończył 7 lat, Młodszy syn w kwietniu skończył 4 latka, Ja w grudniu skończę 26 lat, a mój mężulek ma skończone 31 ![]() nooo ![]() Cytat:
Kochana poczekaj z tym testem, może za szybko? Fakt idź na betę ![]() Betę się robi z krwi w każdym labolatrium odpłatnie, nie trzeba skierowania.
|
|
|
#3057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlaśnie mam podejrzenia, że @ może się opóźnić przez stras związany z przeprowadzką i z tym wyjazdem na szkolenie
|
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiedz,że chcesz sobie zrobić badanie na wykrycie hormonu ciążowego we krwi ![]() Idź, dużo nie stracisz, a przynajmniej będziesz miała czarno na białym
|
|
|
#3059 |
|
Zakorzenienie
|
Anteria - mam tak samo, tylko u mnie suucho, ale w tym cyklu piersi bolą mniej, są mniej nabrzmiałe, za to sutki wrażliwsze, wczoraj nawet szlafrok mnie uwierał, to kiedy testujemy znowu?
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
To się nazywa beta hcg ( gonadotropina kosmówkowa - tzw hormon ciążowy, wysokie stężenie jest w moczu porannym, ale w krwi tym bardziej), jeśli ten hormon jest - to musi być ciąża. Badanie płatne, około 30zł do zrobienia w każdym labie. Nie musisz być na czczo.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

biorąc kredyt nie mialam ani grosza,bylam świeżo po rozwodzie wiec nie mialam wkładu wlasnego. Biorąc kredyt na 150 tyś zł na 30 lat we frankach wyszła mi rata na oko ok 900zł , ze kurs franka taki jaki jest płace tysiaka. Teraz taka kawalerka kosztuje 120 tyś a nie 150..
a wynajęcie mieszkania 2 pokojowego kosztuje dokladnie tyle samo

Myślę, że absolutnie naturalne, że chciałabyś aby dowiedzieli się o tym wspólnie
No ale robilismy przyjęcie z własnej kasy, więc byly inne wydatki
W jakims cudownym malowniczym małym drewnianym kościółku, np. w górach

Tż jest jak najbardziej za zmianą a wy jak myślicie?Fotki w klubie.
lecę nadrabiać

Z czuprynką nie wypowiem się, bo nie wiem jak wyglądasz