Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-23, 13:52   #3031
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
W szczecinie biorąc kredyt nie mialam ani grosza,bylam świeżo po rozwodzie wiec nie mialam wkładu wlasnego. Biorąc kredyt na 150 tyś zł na 30 lat we frankach wyszła mi rata na oko ok 900zł , ze kurs franka taki jaki jest płace tysiaka. Teraz taka kawalerka kosztuje 120 tyś a nie 150.. a wynajęcie mieszkania 2 pokojowego kosztuje dokladnie tyle samo
Aaa franek .. no to rozumiem
Ja też nie miałam wkładu, wzięłam na 162 tys, 2 lata temu. W złotówkach.
Ostatnio bank mi obniżył ratę trochę i będę miała jakoś ponad 1000, może 1050.
No i to mieszkanko na jakiś czas wystarczy. Małe bo małe, ale 3 pokoje są.

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
ja mam umowę o pracę póki co do marca ale jak nie podpadnę to przedłużą, już gadałam o tym
a tż na czas nieokreślony ale zlecenie
Jak można mieć na nieokreślony zlecenie ??

Cytat:
zresztą właśnie ta perspektywa płacenia przez 30 lat nas przeraża
bo niby i teraz płacimy ale jak się komuś noga podwinie zwijamy manatki i wracamy do któryś rodziców
a w przypadku kredytu?
No ja nie bardzo miałabym gdzie wrócić (rodzice daleko i średnie warunki).
A poza tym, jeśli ja stracę pracę i nie będę mogła spłacać to sprzedam mieszkanie i tyle.
I tak i tak wyląduję na bruku albo będę musiała wrócić do rodziców, co nie jest mi na rękę.

Cytat:
kiedyś chętniej dawali kredyty ale mieszkania były droższe
teraz ceny mieszkań spadły ale dostać kredyt to porażka
mimo iż mamy przeciętne dochody i stać nas by było płacić kredyt ok 1000 zł plus się utrzymać i w sumie bez ogromnych wyrzeczeń
oszczędnie i z głową ale dla banku to za mało
Ja wiem, czy porażka? ja dostałam kredyt sama .. w sumie wszystko zależy od zdolności kredytowej.

Cytat:
ja też jestem pierwszy cykl na castagnusie , w sumie 1,5 cyklu i widze pewne zmiany typu owu właśnie , zdecydowanie wcześniej i to o kilka dni , ale bardzo bolesna. Miesiączka przyszła bez zapowiedzi , bez bólu brzucha sie zaczeła , bez plamien które mnie nękały ponad rok. Pms dużo mniejszy ,piersi mnie nie bolały przed @ pierwszy raz, ogólnie jakoś lepiej.
Hmmm ja też na Castagnusie, już 2 cykl i u mnie raczej cykle są dłuższe, tzn najdłuższe z dotychczasowej normy (zwykle mam 28-32 a po Cast. 32 właśnie i ten też się tak zapowiada), więc na każdą inaczej chyba działa.

Cytat:
ciekawa jestem tylko czy biorąc bromek musze odstawic castagnus?? bo w sumie działanie ma to samo tylko dużo słabsze. Castagnus przepisała mi endokrynolog zanim przyszły wyniki prl , a potem odwiedzilam swojego gina juz z wynikami i kazał od nasteonego cyklu łykać 1/2 bromka wieczorem
Nie musisz odstawiać, a z tego co czytałam po różnych forach to właśnie połączenie Bromka z Castagnusem czasem działa cuda

A i znów wróciły lekkie bóle @, bo poruszałam się trochę ...

Edytowane przez MarudexuS
Czas edycji: 2012-09-23 o 13:53
MarudexuS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 13:56   #3032
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość

Nie musisz odstawiać, a z tego co czytałam po różnych forach to właśnie połączenie Bromka z Castagnusem czasem działa cuda
O! Mam nadzieje ze @ nie przyjdzie i wtedy bromka nawet nie zaczne brać a na castangnusie zostane az do wizyty u mojej endokrynolog , mam wizyte 19 października a koło 10 mam zamiar sie testować. Ona coś wspominała ze bromek to bede brała w ciązy prawdopodobnie a gin mowił ze trzeba go wtedy odstawić , mam mętlik no ale tak to jest jak sie ma 2 lekarzy.
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 14:17   #3033
123spinka
Zadomowienie

MarudexuS

wiem że dziwaczne, ale taką ma
umowa zlecenia na czas nieokreślony
Stary 2012-09-23, 14:42   #3034
partytura
Zadomowienie

Linka ja też mimo wszystko, choć nie jestem jakaś szczególnie bogobojna, wzięłabym pewno kościelny gdybym miała środki, ALE mój TŻ wywodzi się z rodziny o innym religijnym podłożu więc..

Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem

Edytowane przez partytura
Czas edycji: 2012-09-23 o 14:49
partytura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 15:07   #3035
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez partytura Pokaż wiadomość
Linka ja też mimo wszystko, choć nie jestem jakaś szczególnie bogobojna, wzięłabym pewno kościelny gdybym miała środki, ALE mój TŻ wywodzi się z rodziny o innym religijnym podłożu więc..
To tak jak u mnie jeśli chodzi o męża. Mimo,że nie należał do tej wiary co jego rodzice to jednak został w niej wychowany i początkowo obstawał przy swoim. Jednak kilka lat przebywania ze mną i moją rodzinką pozwoliło mu ,że tak powiem przejrzeć na oczy
Skutkiem tego będzie ślub kościelny w przyszłym roku, który mój mąż sam zaproponował bez nacisku na niego
Może i u Ciebie tak będzie

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 15:31   #3036
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Bry!
A u mnie d..pa, tempka spadła, brzuch przestał boleć, za to bolą jajniki.
Więc nic z tego. Gdyby brzuch bolał od fasoli to by przecież nie przestał.
Heh.
Maru... nie marudź Mnie podbrzusze i jajniki zaczęły pobolewac 2 niecael 2 doby po owu... ale zanim przyszedł termin @, to były takie dni, ze nie działo się nic i już kompletnie tracilam nadzieję... tak więc sama widzisz... Jeszcze nic nie przekreślaj
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
W czwartek mam 27dc i jeśli @ się nie pojawi to 28 w piątek testuje.

Jak myślicie jeśli ostatnie przytulania były 11dc to już 28dc test będzie wiarygodny prawda?
Bo jeśli owu była by między tym 12-14dc i miało by coś być to pokaże już napewno, a jeśli owu była później to też będzie wiarygodny bo później przytulania do końca nie było.....
No było 18dc ale to stanowczo za późno.
color, mysle że w 28 dc to już test powinien wyjść Mam nadzieję - pozytywny
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Mój TŻ to najlepiej by powiedział już jak zrobiłam test. Ale rodzicom, babci, rodzeństwu chcemy powiedzieć po pierwszej wizycie.
Mama jest w Szwecji, więc niestety dowie się telefonicznie, podobnie jak mama i siostra TŻ bo mieszkają od nas 400 km. Do mamy mieliśmy lecieć, bo bilety w tą i z(s)powrotem(?!) za dwie osoby kosztowałyby Nas 120 zł, ale tata nas wyprzedził i leci 18 października.
Ale jeszcze wymyśliłam, by dać tacie w kopercie USG i powiedzieć mu by otworzył jak już będzie z mamą i było by tam USG i kartka "będziecie cudownymi dziadkami", ale mój stwierdził, że obraziliby się, no ale nie wiem czemu?!
Najbliższym znajomym chcemy powiedzieć pod koniec 3 msc, chyba, że zacznie być widać, wtedy no nie będę rzecz jasna zaprzeczać.
Obawiam się jedynie, że babcia wyczuje szybciej, bo zna mnie jak nikt inny na świecie i już jak byłam przedwczoraj to tak dziwnie się na mnie patrzyła

I nakręcam się strasznie, a tak cholernie się boję, że co chwila do toalety chodzę.
jak dla mnie to super pomysł gdybyście tak zrobili Nie rozumiem dlaczego rodzice mieliby sie obrazić Myślę, że absolutnie naturalne, że chciałabyś aby dowiedzieli się o tym wspólnie
Cytat:
witajcie
też mieliśmy skromny ślub
znaczy taki pół na pół
było 50 osób tylko rodzina i to ta najbliższa
ale był kamerzysta dj i fotograf
trochę tańców w restauracji
ślub był o 16.30 a wesela trwało do 1 w nocy
na drugi dzień poprawiny u moich rodziców
nie żałujemy i tak było fajnie
goście chwalili
to u nas ze ślubem bylo podobnie. W restauracji, na 30 osób, dj-ka i fotograf. Na kamerzystę się nie rzuciliśmy, choć czasem żałuję No ale robilismy przyjęcie z własnej kasy, więc byly inne wydatki Ślub był tylko cywilny, bo Tż kościelny ma już niestety za sobą Co do ilości osób - to z perspektywy czasu (a po drodze również slubu siostry na 120 osób) powiem szczerze, że gdybym miała robić ślub znowu, to absolutnie nic bym nie zmieniła - tzn. nie widze potrzeby spraszania całej rodziny gdzie mało kto się zna, wydawania kupy kasy a potem wywalania kupy jedzenia, które nie zeszło
Cytat:
żadna porażka !!!!!!!!! ja Ci nawet zazdroszcze , wiesz czemu ? jakiś czas temu jak jeszcze byłam singlem kupiłam mieszkanko na kredyt , kawalerkę dośc dużą ale jednak 1 pokoj..odremontowałam , urzadzilam się i ... i płace przez 30 lat tysiąc złotych rate za 1 pokoj...to jest porażka. Mogłabym za ten tysiąc wynajomować 2 pokoje a nie gnieść się .. ja wiem ze ciasne ale właśne ale ja bym jednak wolała wieksze. Teraz gdy mam wyjśc za mąz i o dziecko sie staram ta kawalerka jest mi nie na ręke. NIe moge tegp sprzedać bo sie nie opłaca! kosztowałp dużo a ceny mieszkań tak spadły ze nie wystarczyło by na spłate tego durnego kredytu. zdolności kredytowej nie mam żadnej, Tż ma tak małą ze nawet na garaż nas nie stać....i co ? i bedziemy we własnych 30 metrach...także ciesz sie ze nie masz kredytu nad głową.
Linka - mam znajomą, która podobnie jak Ty kupiła na kredyt kawalerkę. A potem poznała faceta (z 2 dzieci) i zdecydowali się, że to jej mieszkanie komuś wynajmą (udało im się tak, że tyle dostaje za wynajem co wynosi rata kredytu) a sami wynajęli dla siebie inne większe. Jest to jakies rozwiązanie
Cytat:
U nas przyjęcie było na jakieś 35 osób. Gdyby dopisała rodzina męża w całości byłoby jakieś 60
No ale życie..
Przyjęcie w restauracji,był dj i obsługa pełna. Był to ślub cywilny. Ślub kościelny planujemy w przyszłym roku. Ale to już nie to samo będzie.. Skromnie,rodzice,babcie i świadkowie. Po wszystkim obiad,tort,szampan,kawa i coś może jeszcze. Nie wiem czy w restauracji czy w domu..
A ja Ci color powiem, że gdybym była w Twojej sytuacji (gdy cywilny ślub juz zalioczony i odpowiedni goście byli zaproszeni - tzn. rodzice, rodzeństwo, dziadkowie, chrzestni)), to kościelny bym chciała naprawdę bardzo kameralny - najlepiej to tylko ze świadkami (choć rodzice pewnie by się sfochali) W jakims cudownym malowniczym małym drewnianym kościółku, np. w górach Po prostu chciałabym żeby to był dzien tylko Mój i Tżta

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
To tak jak u mnie jeśli chodzi o męża. Mimo,że nie należał do tej wiary co jego rodzice to jednak został w niej wychowany i początkowo obstawał przy swoim. Jednak kilka lat przebywania ze mną i moją rodzinką pozwoliło mu ,że tak powiem przejrzeć na oczy
Skutkiem tego będzie ślub kościelny w przyszłym roku, który mój mąż sam zaproponował bez nacisku na niego
hmmm... ja tak się trochę zastanawiam czy dobrze zrobiłam, że nie napierałam mojego Tzta na złożenie papierów o uniewaznienie jego pierwszego małeżeństwa - kiedy on sam cos o tym napomykał zanim wzięliśmy ślub cywilny Bo ja ogolnie pochodzę z wierzącej rodziny, msza co niedzielę, itp... I on miał na początku wyrzuty - o czym często wspominał, że nie będziemy mieć ślubu kościelnego (tzn. chodzilo mu o mnie, bo on akurat do kościoła nie chodzi wcale). A ja wtedy jakoś nie chciałam niczego na nim wymuszać - nie chciałam żeby robił cos tylko ze względu na mnie... Ale tak teraz sobie myślę, że minęło już 7 lat odkąd jesteśmy razem... a że taka sprawa uniewazniania ciągnie się czasem latami (oczywiście nie jest powiedziane, że takie unieważnienie by uzyskał) - to może akurat już by było "po wszystkim"... No i tak sobie myślę, że szkoda że się tak nie stało, bo w tej chwili mielibyśmy drogę wolną - tzn. nie jest powiedziane że decydowalibyśmy sie na slub kościelny (bo sama juz nie wiem w tej chwili czy tak jak jest mi nie wystarczy), ale przynajmniej mielibyśmy wybór No i np. na 10 rocznicę ślubu cywilnego moglibyśmy sobie wziąć taki malutki romantyczny ślub kościelny w malutkim kościółku daleko od domu

Edytowane przez Mokka_83
Czas edycji: 2012-09-23 o 15:32
Mokka_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 15:48   #3037
Linka1984
Zakorzenienie

no ja widze ze tu są same normalne , myślące głową kobiety z reguły jak mowie ze bedzie cicho i skromnie wszyscy po mnie skaczą wręcz naciskają ze muszą byc oczepiny , ze musi być dj albo zespoł itp..ufff jak mi tu u Was dobrze
Stary 2012-09-23, 15:55   #3038
partytura
Zadomowienie

Cytat:
Hehe u mnie marne szanse patrząc na myślenie Szymona, ale to nic, bo jak by nie patrzeć samej byłoby mi lekko niezręcznie idąc teraz pod ołtarz skoro tak dawno żądnego nie oglądałam. Ale gdyby tak miało się ułożyć to jak najbardziej nie miałabym, nic przeciwko, bo to jednak symbolika wyższa od cywila, wiadomo. Cieszę się, że Twój TŻ Cię uszczęśliwił i zrozumiał, że kościelny to dla Ciebie coś więcej :Przytul:

Stary 2012-09-23, 16:28   #3039
kwitka13
Zadomowienie

Heja,
rozmowy o kredytach i wierze, więc nie zabieram głosu...
Dziś podczas posiedzenia w kibelku znów krwawy śluz płodny (tym razem krwi więcej) a teraz w podwoziu wymacałam jasno brunatny śluz... tylko, że szyja krótka i jakby miekkawa ?
Tak jak pisałam wczoraj - pozamiatane.
Już sobie popłakałam...
miłej niedzieli
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 16:50   #3040
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Maru... nie marudź Mnie podbrzusze i jajniki zaczęły pobolewac 2 niecael 2 doby po owu... ale zanim przyszedł termin @, to były takie dni, ze nie działo się nic i już kompletnie tracilam nadzieję... tak więc sama widzisz... Jeszcze nic nie przekreślaj

color, mysle że w 28 dc to już test powinien wyjść Mam nadzieję - pozytywny

jak dla mnie to super pomysł gdybyście tak zrobili Nie rozumiem dlaczego rodzice mieliby sie obrazić Myślę, że absolutnie naturalne, że chciałabyś aby dowiedzieli się o tym wspólnie

to u nas ze ślubem bylo podobnie. W restauracji, na 30 osób, dj-ka i fotograf. Na kamerzystę się nie rzuciliśmy, choć czasem żałuję No ale robilismy przyjęcie z własnej kasy, więc byly inne wydatki Ślub był tylko cywilny, bo Tż kościelny ma już niestety za sobą Co do ilości osób - to z perspektywy czasu (a po drodze również slubu siostry na 120 osób) powiem szczerze, że gdybym miała robić ślub znowu, to absolutnie nic bym nie zmieniła - tzn. nie widze potrzeby spraszania całej rodziny gdzie mało kto się zna, wydawania kupy kasy a potem wywalania kupy jedzenia, które nie zeszło

Linka - mam znajomą, która podobnie jak Ty kupiła na kredyt kawalerkę. A potem poznała faceta (z 2 dzieci) i zdecydowali się, że to jej mieszkanie komuś wynajmą (udało im się tak, że tyle dostaje za wynajem co wynosi rata kredytu) a sami wynajęli dla siebie inne większe. Jest to jakies rozwiązanie

A ja Ci color powiem, że gdybym była w Twojej sytuacji (gdy cywilny ślub juz zalioczony i odpowiedni goście byli zaproszeni - tzn. rodzice, rodzeństwo, dziadkowie, chrzestni)), to kościelny bym chciała naprawdę bardzo kameralny - najlepiej to tylko ze świadkami (choć rodzice pewnie by się sfochali) W jakims cudownym malowniczym małym drewnianym kościółku, np. w górach Po prostu chciałabym żeby to był dzien tylko Mój i Tżta

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

hmmm... ja tak się trochę zastanawiam czy dobrze zrobiłam, że nie napierałam mojego Tzta na złożenie papierów o uniewaznienie jego pierwszego małeżeństwa - kiedy on sam cos o tym napomykał zanim wzięliśmy ślub cywilny Bo ja ogolnie pochodzę z wierzącej rodziny, msza co niedzielę, itp... I on miał na początku wyrzuty - o czym często wspominał, że nie będziemy mieć ślubu kościelnego (tzn. chodzilo mu o mnie, bo on akurat do kościoła nie chodzi wcale). A ja wtedy jakoś nie chciałam niczego na nim wymuszać - nie chciałam żeby robił cos tylko ze względu na mnie... Ale tak teraz sobie myślę, że minęło już 7 lat odkąd jesteśmy razem... a że taka sprawa uniewazniania ciągnie się czasem latami (oczywiście nie jest powiedziane, że takie unieważnienie by uzyskał) - to może akurat już by było "po wszystkim"... No i tak sobie myślę, że szkoda że się tak nie stało, bo w tej chwili mielibyśmy drogę wolną - tzn. nie jest powiedziane że decydowalibyśmy sie na slub kościelny (bo sama juz nie wiem w tej chwili czy tak jak jest mi nie wystarczy), ale przynajmniej mielibyśmy wybór No i np. na 10 rocznicę ślubu cywilnego moglibyśmy sobie wziąć taki malutki romantyczny ślub kościelny w malutkim kościółku daleko od domu
Wiesz? u nas kościelny i tak będzie na kilka osób... bez szału i wogóle,cicho i kameralnie. Ale jednak nie wyobrażam sobie tego dnia bez rodziców i moich 2 babć.

Cytat:
no ja widze ze tu są same normalne , myślące głową kobiety z reguły jak mowie ze bedzie cicho i skromnie wszyscy po mnie skaczą wręcz naciskają ze muszą byc oczepiny , ze musi być dj albo zespoł itp..ufff jak mi tu u Was dobrze

Cytat:
Hehe u mnie marne szanse patrząc na myślenie Szymona, ale to nic, bo jak by nie patrzeć samej byłoby mi lekko niezręcznie idąc teraz pod ołtarz skoro tak dawno żądnego nie oglądałam. Ale gdyby tak miało się ułożyć to jak najbardziej nie miałabym, nic przeciwko, bo to jednak symbolika wyższa od cywila, wiadomo. Cieszę się, że Twój TŻ Cię uszczęśliwił i zrozumiał, że kościelny to dla Ciebie coś więcej :Przytul:
Aj tam Aj tam ja 7 lat temu też tak mówiłam, a teraz zobacz

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Heja,
rozmowy o kredytach i wierze, więc nie zabieram głosu...
Dziś podczas posiedzenia w kibelku znów krwawy śluz płodny (tym razem krwi więcej) a teraz w podwoziu wymacałam jasno brunatny śluz... tylko, że szyja krótka i jakby miekkawa ?
Tak jak pisałam wczoraj - pozamiatane.
Już sobie popłakałam...
miłej niedzieli
doopa,doopa,doopa Nie zgadzam się i koniec kropka Bo jeśli mamy tak samo to co?Ja też mam dostać@.. o niiiiiieeeeeeee nie zgadzam się
Żadnej @ u Ciebie nie będzie!!!

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-23, 17:26   #3041
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Też kiedyś miałam umowę zlecenie na czas nieokreślony i wtedy zarazem zleceniodawca jak i zleceniobiorca bez żadnych konsekwencji mogą zerwać umowę ot tyle.

I padam. W czwórkę przez 4 godziny zebraliśmy 1,5 tony jabłek...

Mokka_83 ale mam jeszcze jeden pomysł, za 3 dni mają 25 rocznicę ślubu Ale wtedy kazde osobno by się dowiedziało

I zakazuje wszystkim staraczkom dostania okresu! Czekamy tylko na II kreski

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 17:31   #3042
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna

Witajcie.
Znowu mam tylee do nadrobienia ! Także zabieram się do czytania, może wypatrzę jakąś fasolkę
Widzę rozmowę o kredytach, też myśleliśmy o tym, jak na razie szukamy czegoś na wynajem (tak przy okazji - to mieszkanie którym się ostatnio jarałam nadal jest do wynajęcia - nie było chętnego, koleś nawet zszedł z ceny ! no i jaram się jeszcze bardziej, ale wiecie co, tak myślę, że chyba jest jakiś haczyk, skoro nikt tego nie bierze ), bo tak szczerze to najpierw chcemy sprawdzić, czy dalibyśmy sobie radę finansowo. Bo jednak jak wynajmiemy i zobaczymy, że jest ciężko, to pakujemy manele i wracamy do rodziców, a jeśli okaże się, że jest nieźle to wtedy pomyślimy o kupieniu czegoś, tylko wiecie, ja też sobie tak myślę, że nie wiem czy ja zostanę w Łodzi? A co jeśli nie będę mieć tu pracy (w wyuczonym zawodzie) i będę musiała wyjechać?
Biorę się za czytanie waszych wypocin
ruda_not_grazyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 17:32   #3043
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:

no skoro zabraniasz... to postaramy sie nie dostać
mnie rozbolał na nowo brzuch , już rano myślałam ze jest po owu i jest luz przez te 2 tygodnie a tu ćmi i ćmi mnie prawy jajnik na przemian z ogólnym bolem macicy,jakas taka rozpulchniona sie czuje bo nie wiem jak to inaczej nazwać. Jak siadam,jak wstaje to czuje ciągnięcie
Stary 2012-09-23, 18:15   #3044
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa franek .. no to rozumiem
Ja też nie miałam wkładu, wzięłam na 162 tys, 2 lata temu. W złotówkach.
Ostatnio bank mi obniżył ratę trochę i będę miała jakoś ponad 1000, może 1050.
No i to mieszkanko na jakiś czas wystarczy. Małe bo małe, ale 3 pokoje są.

Jak można mieć na nieokreślony zlecenie ??

No ja nie bardzo miałabym gdzie wrócić (rodzice daleko i średnie warunki).
A poza tym, jeśli ja stracę pracę i nie będę mogła spłacać to sprzedam mieszkanie i tyle.
I tak i tak wyląduję na bruku albo będę musiała wrócić do rodziców, co nie jest mi na rękę.

Ja wiem, czy porażka? ja dostałam kredyt sama .. w sumie wszystko zależy od zdolności kredytowej.

Hmmm ja też na Castagnusie, już 2 cykl i u mnie raczej cykle są dłuższe, tzn najdłuższe z dotychczasowej normy (zwykle mam 28-32 a po Cast. 32 właśnie i ten też się tak zapowiada), więc na każdą inaczej chyba działa.

A i znów wróciły lekkie bóle @, bo poruszałam się trochę ...
Jestem w tej samej sytuacji jakby któreś z nas straciło prace lądujemy na bruku
Cytat:
Mój tż również nie jest katolikiem,tzn teściowa jest świadkiem Jehowy i nie ochrzcili tż i jego 2 braci.Ale tż nie przyjął chrztu świadków Jehowy.A ja jestem osobą nie wierząca dlatego braliśmy tylko cywilny.

Ale dziś fajny dzień spędziliśmyPoszliśmy na spacer i lody,poprzytulalismy sieA potem dłuuugo rozmawialiśmy tak fajnie o nas, o przyszłosci i o dziecku

Tak myśle czy nie zmienić fryzury tzn chciałabym zapuscić włosy tak do ramion i zafarbować na blondMiałam blond włosy ale krótkie tzn.takie jak mam teraz za uchoTż jest jak najbardziej za zmianą a wy jak myślicie?Fotki w klubie.

Jutro ide do gina na monitoring.Już sie denerwuje tą wizytąMusze z nim porozmawiać o tym wyniku DHEA.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2012-09-23 o 18:28
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 18:35   #3045
monini2507
Zakorzenienie

Matko kochana 15 stron lecę nadrabiać
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 18:56   #3046
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Heh a my siedzimy cały dzień w mieszkaniu i się lenimy. Poprzytulaliśmy się trochę i powiem wam że moja szyjka jest nadal wysoko jak mam tyłozgięcie macicy tak nie czułam w ogóle dzisiaj bólu co przed @ jest normą zwłaszcza gdy kochamy się od tyłu. Teraz jest inaczej. Sutki jak bolały tak bolą, brzuch jak nie bolał tak nie boli tylko od czasu do czasu zakuje. 34dc a ja nie czuje że mam dostać @. Jak macałam szyjkę przed chwilką tak jest miękka może nawet rozpulchniona chociaż nie jestem pewna. Śluz bez zmian. Chyba nie wytrzymam i jak jutro nie będzie małpy to kupie test i za testuje. Kurcze nakręciłam się i pewnie znowu się zawiodę to nie jest fajne
Stary 2012-09-23, 19:02   #3047
Linka1984
Zakorzenienie

to normalne ze sie nakrecamy i tego nie zmienimy. to moj pierwszy cykl i mialam sie nie nakrecac absolutnie ale leże dziś cały dzien z leniem niesamowitym,brzuch mnie boli jak bym miała bóle menstruacyjne tylko 10 razy słabsze co sie nigdy nie zdarzało co oczywiscie mojej psychice dyktuje ze cos sie dzieje,ze może sie udało. zupelnie nijak sie czuje,ale zdecydowanie nie normalnie.
Stary 2012-09-23, 19:25   #3048
partytura
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz? u nas kościelny i tak będzie na kilka osób... bez szału i wogóle,cicho i kameralnie. Ale jednak nie wyobrażam sobie tego dnia bez rodziców i moich 2 babć.

(...)

Aj tam Aj tam ja 7 lat temu też tak mówiłam, a teraz zobacz
(...)
No i ja też chciałabym z babcią, a teraz..jego babcia, po którą musiałby ktoś z mojej rodziny jechać i do tego.. pewno mieszane uczucia obu stron, bo inne zasady .. eh eh..

A z tą przemianą po latach to tylko pozazdrościć, bo oboje jesteście happy
Cytat:
Też kiedyś miałam umowę zlecenie na czas nieokreślony i wtedy zarazem zleceniodawca jak i zleceniobiorca bez żadnych konsekwencji mogą zerwać umowę ot tyle.

I padam. W czwórkę przez 4 godziny zebraliśmy 1,5 tony jabłek...

Mokka_83 ale mam jeszcze jeden pomysł, za 3 dni mają 25 rocznicę ślubu Ale wtedy kazde osobno by się dowiedziało

Macie moc z tymi jabłuszkami! Oby same pyszne przetwory wyszły! Mniam! A plus umowy zlecenia jest spoko, ale może być i minusem w sumie dla pracownika, wiadomo..mieszane uczucia

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
(...)

Mój tż również nie jest katolikiem,tzn teściowa jest świadkiem Jehowy i nie ochrzcili tż i jego 2 braci.Ale tż nie przyjął chrztu świadków Jehowy.A ja jestem osobą nie wierząca dlatego braliśmy tylko cywilny.

Ale dziś fajny dzień spędziliśmyPoszliśmy na spacer i lody,poprzytulalismy sieA potem dłuuugo rozmawialiśmy tak fajnie o nas, o przyszłosci i o dziecku

Tak myśle czy nie zmienić fryzury tzn chciałabym zapuscić włosy tak do ramion i zafarbować na blondMiałam blond włosy ale krótkie tzn.takie jak mam teraz za uchoTż jest jak najbardziej za zmianą a wy jak myślicie?Fotki w klubie.

Jutro ide do gina na monitoring.Już sie denerwuje tą wizytąMusze z nim porozmawiać o tym wyniku DHEA.
No i u mnie podobnie, obie strony rodzin TŻ to świadkowie jehowy i stąd tylko cywilny co mnie nie boli, ale jak pomyślę o niechrzczonym dziecku to troszkę jednak mi dziwnie hehe.. cóż..jakoś to będzie.

Dzień z TŻ miałaś uroczy Aż się miło robi jak się to czyta Z DHEA-s to miałam za wysokie i pewno nadal mam, a ciąża jest więc nie martw się jakoś nadmiernie Z czuprynką nie wypowiem się, bo nie wiem jak wyglądasz hehe
Cytat:
to normalne ze sie nakrecamy i tego nie zmienimy. to moj pierwszy cykl i mialam sie nie nakrecac absolutnie ale leże dziś cały dzien z leniem niesamowitym,brzuch mnie boli jak bym miała bóle menstruacyjne tylko 10 razy słabsze co sie nigdy nie zdarzało co oczywiscie mojej psychice dyktuje ze cos sie dzieje,ze może sie udało. zupelnie nijak sie czuje,ale zdecydowanie nie normalnie.
Miałam dość podobnie , nic specjalnego, a jednak jakoś odmiennie.. i z czasem pomyślałam.. czyżby? Zwróciłam uwagę na moją cerę, nie wskazywała na @.. I ciąża Z tym, że forum na pewno nie miało żadnego wpływu, bo nie siedziałam na nim w tej tematyce wówczas. Więc kto wie, może i u Ciebie coś jest na rzeczy

Edytowane przez partytura
Czas edycji: 2012-09-23 o 19:27
Stary 2012-09-23, 19:34   #3049
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:

Miałam dość podobnie , nic specjalnego, a jednak jakoś odmiennie.. i z czasem pomyślałam.. czyżby? Zwróciłam uwagę na moją cerę, nie wskazywała na @.. I ciąża Z tym, że forum na pewno nie miało żadnego wpływu, bo nie siedziałam na nim w tej tematyce wówczas. Więc kto wie, może i u Ciebie coś jest na rzeczy

oj chyba za wcześnie aby było coś na rzeczy..to wrecz niedorzeczne chociaz cały ten cykl jest jakiś niedorzeczny dziś 16 dc , do przytulanek doszło 13 i 15 dc i już bym czuła????
Stary 2012-09-23, 19:47   #3050
partytura
Zadomowienie

Cytat:
oj chyba za wcześnie aby było coś na rzeczy..to wrecz niedorzeczne chociaz cały ten cykl jest jakiś niedorzeczny dziś 16 dc , do przytulanek doszło 13 i 15 dc i już bym czuła????
Oj, nie czuję się odpowiednią osobą by zaprzeczyć czy potwierdzić, bo wydaje mi się, że nie ma reguły jak implantacja przebiega i jakie powoduje odczucia Skoro ciąża powoduje u babek tak odmienne stany to i zagnieżdżanie się blastocysty pewnie też.. A owulacje też lubią psikusy robić i być chwilę do przodu albo do tyłu , więc kto wie, może i mogłoby już być odpowiednie jajeczko do zapłodnienia, nie mam pojęcia kochana

Stary 2012-09-23, 19:54   #3051
Linka1984
Zakorzenienie

chyba ze pękło zaraz po usg ale to jakieś takie małe było 17mm no ale różne cuda sie zdarzają
Stary 2012-09-23, 20:03   #3052
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Heh a my siedzimy cały dzień w mieszkaniu i się lenimy. Poprzytulaliśmy się trochę i powiem wam że moja szyjka jest nadal wysoko jak mam tyłozgięcie macicy tak nie czułam w ogóle dzisiaj bólu co przed @ jest normą zwłaszcza gdy kochamy się od tyłu. Teraz jest inaczej. Sutki jak bolały tak bolą, brzuch jak nie bolał tak nie boli tylko od czasu do czasu zakuje. 34dc a ja nie czuje że mam dostać @. Jak macałam szyjkę przed chwilką tak jest miękka może nawet rozpulchniona chociaż nie jestem pewna. Śluz bez zmian. Chyba nie wytrzymam i jak jutro nie będzie małpy to kupie test i za testuje. Kurcze nakręciłam się i pewnie znowu się zawiodę to nie jest fajne
Cytat:
To cieżko tak nie myśleć i nie szukać objawówDziewczyny trzymam za was obie kciuki bardzo mocno żeby były u was fasolki
Cytat:
No i ja też chciałabym z babcią, a teraz..jego babcia, po którą musiałby ktoś z mojej rodziny jechać i do tego.. pewno mieszane uczucia obu stron, bo inne zasady .. eh eh..

A z tą przemianą po latach to tylko pozazdrościć, bo oboje jesteście happy

Macie moc z tymi jabłuszkami! Oby same pyszne przetwory wyszły! Mniam! A plus umowy zlecenia jest spoko, ale może być i minusem w sumie dla pracownika, wiadomo..mieszane uczucia

No i u mnie podobnie, obie strony rodzin TŻ to świadkowie jehowy i stąd tylko cywilny co mnie nie boli, ale jak pomyślę o niechrzczonym dziecku to troszkę jednak mi dziwnie hehe.. cóż..jakoś to będzie.

Dzień z TŻ miałaś uroczy Aż się miło robi jak się to czyta Z DHEA-s to miałam za wysokie i pewno nadal mam, a ciąża jest więc nie martw się jakoś nadmiernie Z czuprynką nie wypowiem się, bo nie wiem jak wyglądasz hehe

U mojego tż to jest tak że rodzina ze strony mamy to świadkowie jehowy,a rodzina ze strony taty to katolicy.Teść ustąpił teściowej że nie ochrzcili dzieci i nie obchodzą świat.My z tż ze wzgledu na przekonania też postanowiliśmy że dziecka nie ochrzcimy.Moja rodzina jest nie wierząca wiec nie wtrąca sie u nas w te rzeczy.

Powiem ci że dawno nie spędziliśmy tak miło dnia jak dzisiajJestem pewna że to ten facet z którym chce iść przez życie i wspólnie walczyć o nasze marzenieA za miesiac stuknie nam już 5 rocznica ślubu,nie wiem kiedy to zleciało

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2012-09-23 o 20:06
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-23, 20:33   #3053
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
To cieżko tak nie myśleć i nie szukać objawówDziewczyny trzymam za was obie kciuki bardzo mocno żeby były u was fasolki

U mojego tż to jest tak że rodzina ze strony mamy to świadkowie jehowy,a rodzina ze strony taty to katolicy.Teść ustąpił teściowej że nie ochrzcili dzieci i nie obchodzą świat.My z tż ze wzgledu na przekonania też postanowiliśmy że dziecka nie ochrzcimy.Moja rodzina jest nie wierząca wiec nie wtrąca sie u nas w te rzeczy.

Powiem ci że dawno nie spędziliśmy tak miło dnia jak dzisiajJestem pewna że to ten facet z którym chce iść przez życie i wspólnie walczyć o nasze marzenieA za miesiac stuknie nam już 5 rocznica ślubu,nie wiem kiedy to zleciało
U nas jest tak że ja katoliczka i cała moja rodzina również. Od strony męża jest mieszanka wybuchowa Jego rodzice to świadkowie,z jego braci to jeden to katolik i jego dzieci również,pozostali bracia to świadkowie ale poza zborem bo wykluczeni z różnych powodów..
Mąż nie jest ochrzczony w żadnej wierze,więc mimo ślubu cywilnego nasi synowie są ochrzczeni normalnie w moim kościele,a mąż normalnie brał w tym udział. Jedynie dzieci trzymać nie mógł do chrztu.

U nas w kwietniu minęło 7 lat po ślubie i 8 nam leci. I też za cholere nie wiem kiedy to zleciało

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-23, 21:12   #3054
partytura
Zadomowienie

Cytat:
chyba ze pękło zaraz po usg ale to jakieś takie małe było 17mm no ale różne cuda sie zdarzają
Na rozmiwrach jajeczek do pęknięcia się nie znam, ale racja, różne cuda się dzieją hehe.. a jak nie teraz to może za m-c ;-)
Cytat:

No widzisz to rodzice Twojego TZ nie byli pewno zaskoczeniu, ja niestety czuję choć mi tego nie mówili, że oni woleli by babkę z ich wiary by zaczęła im synka prowadzać na zebrania skoro oni oboje chodzą i z tego się wywodzą, no, ale cóż.. Z chrzcinami to Szymon nie wiem czy się chrzcił u nich, ale nie czuje potrzeby chrzczenia dzieci w ogóle.. A ten czas to lubi zapierniczać, odkąd nie mamy kilkunastu lat to szczególnie.. hehe
Cytat:
U nas jest tak że ja katoliczka i cała moja rodzina również. Od strony męża jest mieszanka wybuchowa Jego rodzice to świadkowie,z jego braci to jeden to katolik i jego dzieci również,pozostali bracia to świadkowie ale poza zborem bo wykluczeni z różnych powodów..
Mąż nie jest ochrzczony w żadnej wierze,więc mimo ślubu cywilnego nasi synowie są ochrzczeni normalnie w moim kościele,a mąż normalnie brał w tym udział. Jedynie dzieci trzymać nie mógł do chrztu.

U nas w kwietniu minęło 7 lat po ślubie i 8 nam leci. I też za cholere nie wiem kiedy to zleciało
Fajnie, że pomimo mieszkanki wybuchowej Twój mąż ma swoje zdanie i dogadaliście się co do dzieci Kurcze 8 lat, babo, ile Ty masz lat, normalnie muszę na główną zajrzeć, bo zdębiałam? Osiem lat to już jednak kupa czasu

Stary 2012-09-23, 21:13   #3055
vanessa1781
Zakorzenienie

Witam po przerwie.

Wczoraj zatestowałam, no i I krecha, wczoraj też miała przyjść @ a tu do dziś nic, brzuch trochę pobolewa, w czwartek i piątek miałam plamienia, a wczoraj i dziś nic - sucho, nie wiem o co kaman?

A możecie mi powiedzieć jak się robi tą BETĘ? Z krwi, czy z moczu, czy jak???
Stary 2012-09-23, 21:34   #3056
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Na rozmiwrach jajeczek do pęknięcia się nie znam, ale racja, różne cuda się dzieją hehe.. a jak nie teraz to może za m-c ;-)

No widzisz to rodzice Twojego TZ nie byli pewno zaskoczeniu, ja niestety czuję choć mi tego nie mówili, że oni woleli by babkę z ich wiary by zaczęła im synka prowadzać na zebrania skoro oni oboje chodzą i z tego się wywodzą, no, ale cóż.. Z chrzcinami to Szymon nie wiem czy się chrzcił u nich, ale nie czuje potrzeby chrzczenia dzieci w ogóle.. A ten czas to lubi zapierniczać, odkąd nie mamy kilkunastu lat to szczególnie.. hehe

Fajnie, że pomimo mieszkanki wybuchowej Twój mąż ma swoje zdanie i dogadaliście się co do dzieci Kurcze 8 lat, babo, ile Ty masz lat, normalnie muszę na główną zajrzeć, bo zdębiałam? Osiem lat to już jednak kupa czasu
heheh nie szukaj, napiszę Ślub brałam w 2005 roku mając niespełna 19lat i będąc w ciąży:P Oczywiście mimo młodego wieku mały został "zrobiony" z premedytacją,że tak powiem,ślub i reszta też
Teraz w kwietniu minęło nam 7 lat po ślubie, Starszy syn w lipcu skończył 7 lat, Młodszy syn w kwietniu skończył 4 latka, Ja w grudniu skończę 26 lat, a mój mężulek ma skończone 31
nooo

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
Witam po przerwie.

Wczoraj zatestowałam, no i I krecha, wczoraj też miała przyjść @ a tu do dziś nic, brzuch trochę pobolewa, w czwartek i piątek miałam plamienia, a wczoraj i dziś nic - sucho, nie wiem o co kaman?

A możecie mi powiedzieć jak się robi tą BETĘ? Z krwi, czy z moczu, czy jak???

Kochana poczekaj z tym testem, może za szybko? Fakt idź na betę
Betę się robi z krwi w każdym labolatrium odpłatnie, nie trzeba skierowania.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-23, 21:48   #3057
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana poczekaj z tym testem, może za szybko? Fakt idź na betę
Betę się robi z krwi w każdym labolatrium odpłatnie, nie trzeba skierowania.
ale jak pójdę, to tak poprstu mam powiedzieć że chcę zrobić betę? czy jakoś fachowo się to nazywa?

wlaśnie mam podejrzenia, że @ może się opóźnić przez stras związany z przeprowadzką i z tym wyjazdem na szkolenie
Stary 2012-09-23, 21:58   #3058
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
ale jak pójdę, to tak poprstu mam powiedzieć że chcę zrobić betę? czy jakoś fachowo się to nazywa?

wlaśnie mam podejrzenia, że @ może się opóźnić przez stras związany z przeprowadzką i z tym wyjazdem na szkolenie
To się nazywa Beta
Powiedz,że chcesz sobie zrobić badanie na wykrycie hormonu ciążowego we krwi
Idź, dużo nie stracisz, a przynajmniej będziesz miała czarno na białym

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-23, 22:00   #3059
vanessa1781
Zakorzenienie

Anteria - mam tak samo, tylko u mnie suucho, ale w tym cyklu piersi bolą mniej, są mniej nabrzmiałe, za to sutki wrażliwsze, wczoraj nawet szlafrok mnie uwierał, to kiedy testujemy znowu?
Stary 2012-09-23, 22:00   #3060
Debrah
Zakorzenienie

To się nazywa beta hcg ( gonadotropina kosmówkowa - tzw hormon ciążowy, wysokie stężenie jest w moczu porannym, ale w krwi tym bardziej), jeśli ten hormon jest - to musi być ciąża. Badanie płatne, około 30zł do zrobienia w każdym labie. Nie musisz być na czczo.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości