|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
|
|
|
|
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cholera. Miałam ładnie pocytowane, część odpisana a Paula sobie gry włączyła jak wyszłam na chwilę po jabłko
![]() No nic, dzień dobry w każdym bądź razie. Gda a po co Ty dajesz mu to mm? Trzymaj go przy piersi dłużej i zje sam tyle ile chce. Nie rozumiem dokarmiania w sytuacji gdy pokarm jest. Niegrzeczna szybciutko Ci poszło. Brawo ![]() Ja dopiero w czasie parcia miałam włączoną, wcześniej się nie zgodziłam. Oksy sztuczna powoduje silniejsze skurcze. W sytuacji gdy skurcze są słabe, nie dające nic, rozumiem jej podanie, ale w sytuacji gdy poród przebiega prawidłowo, gdy jest postęp nie rozumiem sztucznej stymulacji. Dlatego ja się nie zgodziłam. Miałam silne, dające efekt skurcze więc podanie oksy by tylko zwiększyło ich siłę, ale nie dało nic więcej. Cytat:
U mnie tydzień po porodzie, do wagi sprzed ciąży zostało 4,5 kilo a do wymarzonej 20 ![]() Czy wszystkie pijecie herbatki laktacyjne? Bo mam dużo mniej pokarmu niż przy Pauli i boję się że zanika, a nie chcę karmić mm. Idę na maila. |
|
|
|
|
#2584 |
|
Wtajemniczenie
|
Martusia ja robie jeszcze inaczej - ale starszemu - wiec jest mniej wymagajacy
do zimnej - mineralnej lub z filtra dolewam troche wrzatku i do tego mleko. Kazda ma inne sposoby![]() Tyle ze Pawel jest starszy i spokojnie moge tak traktowac ta temperature na oko. gda ale tak duzo tego mm on nie pije. teraz jak sie obudzi znowu sprobuj tylko z cycem. a kiedy polozna przychodzi? Asiulka to super ze sie impreza udala ![]() Jak ja mojemu mowie ze jest przystojny to zawsze jakis taki zmieszany jest i mysli chyba ze zartuje ![]() Tamlin ja teraz nie pije. Ale inne plyny w bardo duzej ilosci - pokrzywe, miete, magnez. Ale Sandra pisala ze mieta zmniejsza laktacje. Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-09-23 o 14:55 |
|
|
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
aga_ton - mi chcieli podać gdy jeszcze skurczy nie czułam, ale już je miałam.
W sumie to zaczęli podawać, ale po niespełna 5minutach musieli odłączyć, bo Mała traciła tętno. Aaaa. I na szybko. Melci zniknęły w końcu czerwone obwódki wokół tęczówki! Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-09-23 o 14:55 |
|
|
|
#2586 |
|
Zakorzenienie
|
tamlin
tak,juz dzien po porodzie wazylam 1kg mniej niz przytylam w ciazy. Bo w ciazy przytylam 3kg a schudlam 4kg.Ale chce zejsc wiecej. teraz mam 67kg przy 165cm i marzy mi sie waga 60kg i myslalam ze przy karmieniu pojdzie mi szybko ale przy moim apetycie nie wierze w cuda
|
|
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2590 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje dla Melci. Ale zlecialo szybko
A na mailu cuuuudne zawartosci brzuszkow. Henio i Mateuszek |
|
|
|
#2591 | |
|
Zadomowienie
|
Witam niedzielnie!
Wczoraj czytałam was na bieżąco, ale jakoś weny mi zabrakło do pisania, zresztą dziś jest podobnie, więc chyba tylko się przywitam i dam znać, że do terminu cc zostało nam 10 dni! Wczoraj miałam też chyba lekkie skurcze przepowiadające i kłucia w podwoziu i te kłucia mocno niefajne są muszę stwierdzić. Poza tym nic więcej się nie dzieje oprócz tego, że jest coraz ciężej się poruszać i troszkę jestem zła na mojego gina, że mi wcześniej tego terminu cc nie wstawił, chociaż o tydzień, choć dla małej im bliżej terminu dotrwamy tym lepiej, więc tym się pocieszam i mówię sobie, że dla niej wszystko zniosę, bo już i tak niedługo ją przywitam. Pooglądałam zdjęcia na mailu i strasznie mi się zachciało utulić już mojego skarbeńka małego, takie słodkie są te wasze bobaski ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a bo wazne pozytywne nastawienie. sie spasłam to teraz trzeba pocierpiec
|
|
|
|
|
#2593 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.
Najpierw nadrobie,choć ledwo patrze na oczy.Kubuś daje mi popalić.Śpi 2,5-3godz. a potem 2godz. ssie cyca i na przemian wali kupki.Padam po prostu... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
gratuluje.Buziak dla MelciCytat:
![]() Ja nie miałam podawanej oksytocyny,położna mi kazała trochę molestować sutki Cytat:
wczo raj miałam załamanie,bo też jem więcej niż w ciąży i jak karmie piersią muszę oprócz wody pod ręką mieć coś słodkiego i dlatego wolno mi idzie chudnięcie.Narazie 8kg od wtorku,jeszcze 10-12co najmniej.Muszę się hamowaćniegrzeczna wzruszyłam sie końówką Twjej relacji porodu. Postaram sie wam mój opisac jak znajde czas...
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-09-23 o 16:04 |
|||||||
|
|
|
#2594 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to teraz jest genialnie, je właśnie z przepełnionej piersi. ![]() Czyli ja teraz już nie muszę dokarmiać, jeśli pokarm jest...? Mamy wizytę kontrolną w środę, żeby zważyć. Cytat:
A ja właśnie nie wiem nic o żadnej położnej. One są z poradni pediatrycznej, tak? Bo my dopiero w poniedziałek zaniesiemy tam papiery. ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
Bo nie wiem co mogę...
|
|||
|
|
|
#2595 | |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki, ja chyba nigdy nie nadrobie tego co naskrobałyście
Podczytuje Was, ale czasu na pisanie brak.U mnie codziennie ktoś był, jak nie mąż to mama, jak nie mama to teściowa. No i wreszcie jutro zostaje sama Teściowa się wpiepsza na maxa, mam jej serdecznie dość.Mój maluszek, tfu tfu, jest grzeczniutki. W nocy śpi ładnie, wczoraj np jadł o 22, później po 2 no i o 6. Narazie ładnie przybiera na wadze. Od wtorku do wczoraj przybrał ponad 300g. Dziś byliśmy pierwszy raz na spacerku, bo słoneczko ładnie świeci Cytat:
W tej chwili waże równo 70kg. Jem bardzo lekkostrawnie i pilnuje się. I waga jakoś leci przy karmieniu. 1,5 tygodnia po porodzie i zleciało 12 kg. Podejrzewam, że te pozostałe 13 już nie poleci tak szybko![]() No Asiu leci ta waga pięknie na diecie. Jeżeli u mnie waga stanie i nie będzie spadała też pewnie skorzystam z pomocy dietyka.
|
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
gda kazde dziecko traci w 2 czy w 3 dobie zycia te 10proc,miedzy innymi dlatego ze wydala smolke itd. Moj urodzil sie z waga 2800 a potem "schudl"do 2740 i nikt mi nic nie mowil ze mam dokarmiac mm.
---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- anusiaaniaanusia Ty przynajmniej potrafisz wytrwac w postanowieniu,a ja niestety nie. dzis np.zjadlam kawe z mlekiem + bulka duza z serkiem almette +herbata, potem koperkowa z ryzem miska,przed chwila udko z kurczaka z bulka (nie chcialo mi sie gotowac ziemniakow) i teraz konsumuje biala czekolade a gdzie tam do wieczora
|
|
|
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
No to Twój nie stracił 10%, bo wtedy ważyłby 2520. Mój zszedł z 4024 do 3660 w 3 dobie i to już jest na granicy odwodnienia.
|
|
|
|
#2598 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Idę prasować, bo codziennie trzeba pranie robić
|
|
#2599 |
|
Wtajemniczenie
|
Gda teraz to polozna wlasnie powinna przyjsc i ocenic jak przybiera na wadze.
U nas zeby przyszla polozna po prostu dzwonisz po narodzinach (lub czasem przed juz) do przychodni do ktorej chcesz zapisac dziecko i One przysylaja kogos do Ciebie. I to juz nawet w dniu wyjscia ze szpitala. Zalatwcie to w poniedzialek szybciutko. Czasem polozna srodowiskowa to naprawde skarb. To trzymam kciuki by cycus juz wystarczyl. Lece na spacerek. papa I tez wpierdzielam jak glupia Wszystko co mam pod reka.
Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-09-23 o 16:28 |
|
|
|
#2600 |
|
Zadomowienie
|
Kochana ja jem ciastka maślane(uwielbiam) i bułki z budyniem
W nocy muszę coś wpierdzielić,bo się skręce.W szpitalu wsuwałam pół paczki naraz.Nie wiem kiedy schudne...Narazie bardzo boli mnie macica strasznie jak przystawiam małego do piersi.Nie chodzi,że czuje jak się skręca,tzn.nie tak jak było w szpitalu,tylko brzuch boli przy dotyku,masowaniu i jak małego przykładam sobie do brzucha w trakcie karmienia Boję się,że te leki,które dostałam w szpitalu przestały działać i moja macica się nie kurczy ![]() Wczoraj miałam takiego doła,że wyłam,że nie chce umierać i ich zostawiać samych ![]() ![]() O kurcze.Mój z 4050 w 3dobie miał 3800g.Też nie wiem,czy przybrał,w dodatku jest żółtawy.Jutro jedziemy do pediatry.
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-09-23 o 16:41 |
|
|
|
#2601 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do łechtaczki to mnie też pobolewała .... aż musiałam tam luknąć czy mi jej nie przeszyli Cytat:
o mamusiu ja już po 30t spakowałam i dobrze bo pewnie w szale szybkości by połowa rzeczy została .... mimo wsio udanej imprezy Cytat:
witamy w naszych skromnych progach i życzymy spokojnych kolejnych tygodni i szczęśliwego rozpakowania Cytat:
![]() Meluś zdrówka księżniczko !hmm to ja trzymam kciuki by szybko poszło Cytat:
hmm ja mam apetyt straszny a jem w biegu bo przy Dusi się nie da więc jem z 5 - 6 razy dziennie co da się z lodówki dojeść .. i waga leci w górę bo to niezdrowe żarcie .. ale koniec powiedziałam że czas dla mnie musi być też bo gdzie ta radość z macierzyństwa upragnionego gdy tylko krzyk i krzyk i stres i łzy - koniec !
|
|
#2602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do słodyczy to pozwoliłam sobie na czekoladę co odpokutowałam bólem brzuszka u Matiego, także zakaz u mnie na czekoladkę. Ale na ciasto z jabłkami sobie pozwalam. I na drożdżówki. Nie pamiętam która, chyba Katiem szuka wkładek nie przemakających. Ja kupiłam takie: http://allegro.pl/listing/product.ph...tacyjne+na+noc Super, używałam w dzień też w czasie nawału i ani kropelka nie poszła. Mleczko zbija się w taki zel i nawet się nie wyciśnie nic z wkładki. |
|
|
|
|
#2603 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki laktator tak kiepsko działa? gdy raz pokusiłam się o ręczne ściąganie (bo ciągle nie mam laktatora), w półtorej godziny ściągnęłam 50ml. ale to istna męczarnia była Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a może Heniowi trudno jest ciągnąć bo nie może się przyssać ze względu na tą twardość? Spróbuj może troszkę odciągnąć pokarm przed podaniem mu piersi, żeby zrobiła się miększa i łatwiejsza do złapania?
|
|
|
#2604 |
|
Zadomowienie
|
Ja chyba dziś zwariuuuuujęęęę.. Nie wiem czy to się już zaczyna, czy nie.. Rano miałam baaardzo silne, ale nieregularne (raz co 15, raz co 5 min) skurcze i cały czas twardy brzuch..Po ciepłym prysznicu przeszły. Mały od 3 w nocy do 14 dawał popalić i się cały czas straszliwie wiercił. Wczoraj wieczorem "zszedł" już tak nisko ,że myślałam, że zaraz mi wyleci wiadomo skąd..
a teraz znowu skurczów nie mam żadnych od kilku godzin, brzuch miękki, czuję się jakby ktoś dał mi środków usypiających i chodzę jak jakiś kosmita, dwa razy się nożem zacięłam bo moje myśli gdzieś fruwały daleko..Nie wiem,czy to wszystko oznacza, że już niedługo się zacznie? Boję się,że nie będę wiedziała kiedy nadejdzie ten czas, żeby jechać do szpitala i coś się stanie małemu... No i od 3 godzin nie daje znaku żadnego i ja dostaje świra ,że coś nie tak.
|
|
#2605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jem 2-3 razy dziennie jak mam czas bo kurka ten bajtel mnie rozrywa ![]() 24 godziny na dobe z nim trza siedzieć ![]() Po prostu zapominam jeść ![]() Co do wagi to spadam z kilosów. Startowałam z 78kg, w ciąży przytyłam 1kg, po porodzie schudłam do 70kg, a dziś waże 68kg Najgorsze jest to że chcąc iść na spacer to nie mam co na siebie włożyć bo wsio na mnie wisi jak wory po kartoflach. Nawet dżinsy które były obcisłe na dupie i udach są za duże i w ogóle spadają ![]() A teraz ze śmiechu mało nie skonałam Moje dziecko jak śpi to jakieś takie fajne dźwięki z siebie wydaje. Jak taka malutka myszka ![]() Musze to kiedyś uwiecznić na filmiku. Słodki jest jak nie płacze
|
|
|
|
|
#2606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=tamlin111;36704710] Ja dopiero w czasie parcia miałam włączoną, wcześniej się nie zgodziłam. Oksy sztuczna powoduje silniejsze skurcze. W sytuacji gdy skurcze są słabe, nie dające nic, rozumiem jej podanie, ale w sytuacji gdy poród przebiega prawidłowo, gdy jest postęp nie rozumiem sztucznej stymulacji. Dlatego ja się nie zgodziłam. Miałam silne, dające efekt skurcze więc podanie oksy by tylko zwiększyło ich siłę, ale nie dało nic więcej. Moja Zuzanka dziś zaczęła "mówić" agu
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-09-23 o 17:05 |
||
|
|
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tzn. u mnie Mala sie najadala, tyle, ze nie przybierala.. Nie dokarmiaj. Poczekaj do wazenia Malego. Jezeli nadal nie bedzie przbieral to wtedy wez doloz dodatkowo butelke. W ogole, sliczy Henio. ![]() Melcia czasem próbuje, otwiera buzke, czasem cos sie uda, ale w wiekszosc przypadkow zaden dzwiek sie nie wydobywa i po 4probie pod rzad zaczyna sie denerwowac Robi sie cala czerwona przy czym zaczyna postekiwac Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-09-23 o 17:25 |
|
|
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2609 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero wczoraj wyszliśmy do domu, więc niestety przychodnie zamknięte, ale w poniedziałek myślę, że wyślę męża do najbliższej. ![]() Cytat:
Ale to Twój zupełnie normalnie spadł z wagi. ![]() U mnie ordynator pediatrii się zaniepokoiła, że ta waga leciała na łeb i szyję. Cytat:
![]() A białą czekoladę można, prawda? Zjadłam kilka kawałków, tyle że z pokruszonymi migdałami i teraz się boję... Bo mąż uczulony na migdały... Cytat:
Ja wiem, że trzeba opróżnić dobrze jedną pierś i potem przeskakiwać na drugą, a potem zaczynać od tego drugiej. Teraz jedną miał 20 minut i potem jak już nad nią usnął, po odbiciu, drugą miał 10 minut. Myślicie, że się najadł? Znowu śpi, więc sądzę że tak. ![]() I już nie chcemy jemu dawać tego mm, bo widziałam co się dzieje z jego ssaniem po tej piekielnej buteleczce. Cytat:
![]() I dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie Henia.
|
|||||
|
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
Konczita
ja mam niby rozpuszczalne. Ale wystaja mi takie 2 nitki hmm..bardziej jak druciki i zastanawiam sie kiedy one odpadna,bo zle mi sie myc i podcierac. Co do diety to chyba musze faktycznie zaczac sie ograniczac ![]() Co do lechtaczki to chyba faktycznie przez parcie mogla sie lekko "uszkodzic" skoro u Was tez tak jest bo myslalam,ze tylko ja mam cos nie tak. Mam nadzieje ze to przejdzie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.

do zimnej - mineralnej lub z filtra dolewam troche wrzatku i do tego mleko. Kazda ma inne sposoby

i myslalam ze przy karmieniu pojdzie mi szybko ale przy moim apetycie nie wierze w cuda

Podczytuje Was, ale czasu na pisanie brak.
W nocy muszę coś wpierdzielić,bo się skręce.W szpitalu wsuwałam pół paczki naraz.Nie wiem kiedy schudne...
jeszcze sama bo TŻ w pracy.