Rossmann - część XV - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-24, 09:06   #451
aSHa85
Zadomowienie

Dot.: Rossmann - część XV

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Używała któraś z was kremu do rąk Isany z kwiatem pomarańczy ?
ja mam i uzywam
zapach jest delikatny i przyjemny, krem dość szybko się wchłania lecz aby zapewnić dobre nawilżenie ja muszę sięgać po niego kilka razy dziennie, pozostawia warstewkę ale mi akurat to nie przeszkadza - jestem w stanie utrzymać długopis krem nie jest drogi więc warto spróbować
aSHa85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 09:07   #452
Hedvigis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Czy nada się ten żel na przesuszony skalp?
Nie wytrzymałam i od razu zamówiłam go w doz-ie na próbę. Fajnie, że dowodzą kosmetyki/leki za darmo do wybranej apteki.
Dziewczyny, przez Was zbankrutuję! Dodatkowo zamówiłam skrzypokrzywę, bo akurat mi się kończy i wspominany na tym wątku calcium pantothenicum (na wzmocnienie włosów). Ten cały wizaż to zło wcielone!
Ja akurat łykam CP już 2 opakowanie, o efektach jeszcze nie mogę powiedzieć, ale kupiłam je na szybszy porost, bo nie mam problemu z włosami ;-)
Hedvigis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 09:09   #453
lenn8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Może to wyda się dziwne, ale ja używam płynu Facelle do higieny intymnej, zamiast pianek i nim się depiluję
Też mam taki zamiar, właśnie skończyła mi się ta paskudna pianka brzoskwiniowa Isany i Facelle mi ją zastąpi tak w ogóle to myłam raz włosy Facelle, ale były sztywne i oklapłe

Dziewczyny, czy któraś z Was ma porównanie spray'u Marion KLIK i eliksiru Green Pharmacy KLIK, bo nie wiem, który z nich kupić

włosomaniaczka

Edytowane przez lenn8
Czas edycji: 2012-09-24 o 09:17
lenn8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 09:25   #454
Francuska Fantazja
Zadomowienie

GG do Francuska Fantazja

Cytat:
Napisane przez Winona Pokaż wiadomość
Znalazłam i skład i powiem, że nie powala (nie będę przepisywać). Tak w skrócie: na pierwszym miejscu alcohol, emulgator, konserwant, parfum a za nimi resztki czyli masło jojoba, duża garść parabenów i pomiędzy nimi jogurt i znów alcohol a prawie na samym końcu, bo przed pigmentami, ekstrakt z owoców cytrusowych podziękuję, chyba, że na nasz rynek trafił z innym składem

a przy okazji czy jakaś dobra dusza może wrzucić skład kokosowego masła Synergen
Najważniejsze żeby parafiny nie było
Cytat:
Napisane przez nothing_matter Pokaż wiadomość
ja od jakiegoś czasu też wyczuwam na skórze głowy takie jakby skórki czy strupki (a nie jest to łupież). nie ma znaczenia jakiego szamponu używam, po prostu są i nie chcą zniknąć. jak się używa tego żelu aloesowego może też wypróbuje no i przyjrzę się płynowi do mycia BD.
Te suche skórki/ strupki to może być grzybica.

Francuska Fantazja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 09:27   #455
Inka_1
Raczkowanie

Cytat:
Może to wyda się dziwne, ale ja używam płynu Facelle do higieny intymnej, zamiast pianek i nim się depiluję
Ja używam w tym celu nietrafionych szamponów i odżywek i tak je sobie powoli zużywam.
Inka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 09:33   #456
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Ja właśnie męczę się z odżywką nawilżająca Alterry nie przypasowała mi, po prostu przetłuszcza mi włosy u nasady. Na szczęście mało jej mi zostało już więc może użyję jako maski jednorazowo.
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 09:42   #457
PoKaPoKa
Zadomowienie

Mam długie proste włosy, ale czesto po myciu i wysuszeniu mi się pusza, co polecicie do stosowania??

MakeUp Artist www.annettea.pl
PoKaPoKa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 09:52   #458
ParoleParole
Zakorzenienie

Nikt nie ma nowej gazetki?

(wiem, że była wstawiana gazetka kosmetyków rossmanowych, ale Nikola pisała, że będzie też normalna gazetka jednoczesnie)
Stary 2012-09-24, 10:11   #459
simone2010
Zakorzenienie

Cytat:
Czy nada się ten żel na przesuszony skalp?
Nie wytrzymałam i od razu zamówiłam go w doz-ie na próbę. Fajnie, że dowodzą kosmetyki/leki za darmo do wybranej apteki.
Dziewczyny, przez Was zbankrutuję! Dodatkowo zamówiłam skrzypokrzywę, bo akurat mi się kończy i wspominany na tym wątku calcium pantothenicum (na wzmocnienie włosów). Ten cały wizaż to zło wcielone! Uzależniłam się od zakupów, a każdy kosmetyk muszę najpierw obowiązkowo sprawdzić w KWC. TO JUŻ JEST CHOROBA!
Też tak mam Aczkolwiek staram się głębiej wczytać w recenzje i podchodzić do nich dość krytycznie

Dziewczyny, czy któraś z was stosowała i maskę i odżywkę Alterry z granatem? Odżywka mi nie podeszła, zastanawiam się, czy jest sens kupować maskę...

Ćwiczę od czasu do czasu

Spełniam swoje małe marzenia
simone2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 10:17   #460
Usmiechnietazakrecona
Rozeznanie

A ja szukam jakiegoś kremu półtłustego z Rossa - zna któraś z Was jakiś dobry?
Stary 2012-09-24, 10:21   #461
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez simone2010 Pokaż wiadomość
Też tak mam Aczkolwiek staram się głębiej wczytać w recenzje i podchodzić do nich dość krytycznie

Dziewczyny, czy któraś z was stosowała i maskę i odżywkę Alterry z granatem? Odżywka mi nie podeszła, zastanawiam się, czy jest sens kupować maskę...
Napisałam parę wypowiedzi wyżej, że mnie też nie podeszła. Efekt nawilżenia jest AŻ ZA BARDZO. Sprawdzi się chyba na bardzo przesuszonych włosach.
Stary 2012-09-24, 10:34   #462
misheall
Wtajemniczenie

Cytat:
Przez ostatni tydzień mój skalp dał mi mocno w kość. Chyba muszę przejść na delikatniejsze szampony, bo mój skalp jest strasznie wrażliwy. No takie gdzie niezgodzie strupki mi się porobiły i strasznie swędzie mnie głowa. Dziwne, bo ostatnio używam szamponu Alterry.
No cóż, mam nadzieję, że pomoże tu ten żel aloesowy. Z niecierpliwością czekam na nową gazetkę, mam nadzieję, że mój problem minie po zakupie balsamu Babydream fur mama oraz Facelle. One nie powinny wysuszać skalpu, a przynajmniej mam taką nadzieję.
U mnie też ostatnio pojawiło się straszne swędzenie. Używam 'zwykłego' szamponu (z Joanny, z pokrzywą), ale chyba za bardzo mi wysusza włosy, a przy okazji skalp. Dzisiaj kupię ten żel i spróbuję wypróbować. Może pomoże.
Myślałam również o tym balsamie Babydream, ale boję się, że on może mi przetłuszczać włosy.

Cytat:
Napisane przez nothing_matter Pokaż wiadomość
ja od jakiegoś czasu też wyczuwam na skórze głowy takie jakby skórki czy strupki (a nie jest to łupież). nie ma znaczenia jakiego szamponu używam, po prostu są i nie chcą zniknąć. jak się używa tego żelu aloesowego może też wypróbuje no i przyjrzę się płynowi do mycia BD.

ten podobno najlepszy to to:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...lfuhl-bad.html ?

czy lepszy ten
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-waschgel.html

a ten tutaj od razu z aloesem ale opinie już gorsze
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ra-wersja.html
Czytałam, że można go użyć jako maskę do włosów, albo po prostu wcierać w skórę głowy.

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Jeszcze odnośnie Altery- obecnie używam odżywki z granatem i super efektów nie widzę. Bardziej podpasowała mi Isana z babassu.

'It's better to feel pain, than nothing at all
So keep your head up, keep your love'

Pomagam
misheall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 10:38   #463
rolerka
Raczkowanie

Mam do Was prośbę, szukam farby dobrze pokrywającej siwe włosy, najlepiej bez amoniaku ponieważ odrosty farbuję co dwa miesiące i jest to trochę obciążające dla moich włosów. Fryzjerka doradzała mi farby z Loreala, czy używała któraś z was?
rolerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 10:57   #464
simone2010
Zakorzenienie

Cytat:
Napisałam parę wypowiedzi wyżej, że mnie też nie podeszła. Efekt nawilżenia jest AŻ ZA BARDZO. Sprawdzi się chyba na bardzo przesuszonych włosach.
Ale mi chodzi o maskę, z odżywką już miałam styczność Prosiłam o opinię wizażanek, które stosowały oba produkty

U mnie efekt po odżywce jest odwrotny, zero nawilżenia Lepiej spisuje się wycofana Isana z babassu i mleczny Kallos

Ćwiczę od czasu do czasu

Stary 2012-09-24, 11:16   #465
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez simone2010 Pokaż wiadomość
U mnie efekt po odżywce jest odwrotny, zero nawilżenia Lepiej spisuje się wycofana Isana z babassu i mleczny Kallos
Sorry za mały OFF , ale u mnie najlepiej sprawdza się ta odżywka/maska klik

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2012-09-24 o 11:21
Stary 2012-09-24, 11:17   #466
owocelki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lenn8 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was ma porównanie spray'u Marion KLIK i eliksiru Green Pharmacy KLIK, bo nie wiem, który z nich kupić

Ja niedawno kupiłam sobie ten spray malinowy i musze przyznać że używa sie go bardzo przyjemnie. Na pewno nie zabezpiecza końcówek (ale nie taka jest jego rola). Bardzo ładnie pachnie (lubię nim popsikać sobie włosy w ciągu dnia dla tego zapaszku ), pomaga rozczesać włosy i są po nim bardziej miękkie i gładkie. Kosztował niecałe 8zł, więc to nie tragedia, ale dużo pewnie zalezy od rodzaju i kondycji włosów. Ale następnym razem dla porównania wybiorę właśnie coś z Green Pharmacy. Kupiłam ostatnio Olejek ze skrzypem na wypadanie włosów z tej firmy i myślę że działa świetnie i kosztował 6-7 zł. Może będe go stosować na skalp a na długość Alterre.
owocelki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 11:36   #467
PoKaPoKa
Zadomowienie

Cytat:
Gdzie ją można kupić?

Stary 2012-09-24, 11:46   #468
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PoKaPoKa Pokaż wiadomość
Gdzie ją można kupić?
U mnie jest stacjonarny sklep tej firmy , na ich oficjalnej stronie jest lista sklepów, (są też szczegółowo opisane składniki aktywne w produktach i to akurat mnie się w tej marce podoba). Można ją też znaleźć w sklepach internetowych, np. tu

Przepraszam za off po raz kolejny

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2012-09-24 o 11:48
Stary 2012-09-24, 12:01   #469
PoKaPoKa
Zadomowienie

Cytat:
U mnie jest stacjonarny sklep tej firmy , na ich oficjalnej stronie jest lista sklepów, (są też szczegółowo opisane składniki aktywne w produktach i to akurat mnie się w tej marce podoba). Można ją też znaleźć w sklepach internetowych, np. tu

Przepraszam za off po raz kolejny
U mnie też są te sklepy, ale fajnie dzięki w październiku zakupię ją

Stary 2012-09-24, 12:10   #470
simone2010
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, przyjrzę się jej bliżej

Ćwiczę od czasu do czasu

Stary 2012-09-24, 12:33   #471
nothing_matter
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Francuska Fantazja Pokaż wiadomość
Najważniejsze żeby parafiny nie było

Te suche skórki/ strupki to może być grzybica.
aleś mnie teraz nastraszyła. mam nadzieję, że to jednak przesuszenie bo aż tak się to we znaki nie daje

Cytat:
Napisane przez misheall Pokaż wiadomość
U mnie też ostatnio pojawiło się straszne swędzenie. Używam 'zwykłego' szamponu (z Joanny, z pokrzywą), ale chyba za bardzo mi wysusza włosy, a przy okazji skalp. Dzisiaj kupię ten żel i spróbuję wypróbować. Może pomoże.
Myślałam również o tym balsamie Babydream, ale boję się, że on może mi przetłuszczać włosy.

Czytałam, że można go użyć jako maskę do włosów, albo po prostu wcierać w skórę głowy.

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Jeszcze odnośnie Altery- obecnie używam odżywki z granatem i super efektów nie widzę. Bardziej podpasowała mi Isana z babassu.
ja bym pewnie w skórę wcierała, tylko to jest chyba najmniej lubiana przeze mnie czynność w pielęgnacji włosów. ciężko do tej skóry dojść tak kawałek po kawałku. dlatego też jak używam olejów to na końcówki albo na długość włosów ale prawie nigdy na skalp bo nie mam cierpliwości do tego. no a teraz się dziwię, że skóra sucha

daj znać jak już sobie wyrobisz opinię o tym żelu
nothing_matter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 12:46   #472
Alex_07
Zadomowienie

Cytat:
Potwierdzam, najlepsza maska do włosów, z tym, że ja używam anti-age i ten winogronowy zapach!

Cytat:
Napisane przez lenn8 Pokaż wiadomość
Też mam taki zamiar, właśnie skończyła mi się ta paskudna pianka brzoskwiniowa Isany i Facelle mi ją zastąpi tak w ogóle to myłam raz włosy Facelle, ale były sztywne i oklapłe

Posiadam oba i zapachowo wygrywa Marion, składowo Green Pharmacy, w Marionie same silikony i oblepiacze włosów. Eliksiru używam jako wcierki do skóry głowy, bo ma sporo ekstraktów.
Także ja stawiam na eliksir z GP.

Edytowane przez Alex_07
Czas edycji: 2012-09-24 o 12:50
Alex_07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 13:01   #473
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za opinie o kremie z kwiatem pomarańczy ale skoro nie zwala z nóg to sobie odpuszczę, bo mam czym smarować łapki
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 13:05   #474
elganja
Rozeznanie

Kobitki ogólnie piszę posta, bo wiele z was pyta co kupić z nowej gazetki Ross. Ja opiszę czego z produktów własnych Ross użwam, sprawdziłam i lubię. Może się którejś przyda, ale potem bez pretensji prosze że w portfelu pustka Nie patrzę co tam dokładnie jest w promocji opisze po prostu czego używam. Kosmetyki chwalę sobie w szczególności że mam dużą skłonność do alergii, a jakiś czas temu zdiagnozowano u mnie atopowe zapalenie skóry, więc mało co mnie nie podrażnia.

Balsam do kąpieli Babydream fur mama : dla mnie najlepszy szampon. Po nim czuję, że mój skalp jest nawilżony i zrelaksowany. Czuję się komfortowo. I co może się wydać dziwne na pierwszy rzut oka - mniej mi się przetłuszcza niż przy szamponach z SLS, pewnie dlatego, że nie jest podrażniony.

Olejek przeciw rozstępom Babydream fur mama : jak pisałam używam do olejowania włosów, ale także jako olejek na ciało. Zrobiłam tylko sobie wygodniejszą aplikację : przelewam zawartość do butelki z atomizerem i napryskuję na ciało. Do włosów też używam czasami na same końcówki zamiast jedwabiu lub oleju kokosowego.

Emulsja dla kobiet w ciąży, Babydream fur mama
: zamiast mleczka do ciała. Lżejsza konsystencja niż olejek więc super np. na lato.

Maść do pielęgnacji brodawek sutkowych Babydream fur mama :
jako środek ostatniego ratunku dla spękanych ust.

Puder Babydream : latem, aby sobie nóg nie obcierać (zarówno uda jak i stopy). Część dziewczyn używa jako suchy szampon, ja nie próbowałam.

Krem z panthenolem Babydream : jako krem do twarzy i nie tylko, ogólnie na skórę przy różnych podrażnieniach.

Płyn do kąpieli Babydream
(lub żel do mycia ciała, dawno nie miałam a dokładnie nie pamiętam) : kupiłam w innym celu, ale w efekcie zużyłam jako mydło do rąk i sprawdził się dobrze, nie wysuszał i nie podrażniał.

Isana odzywka z jedwabiem
(jak dla mnie dobry zastępca z babassu za którą będę tęsknić).

Alterra olejki : brzoza i brzoskwinia i limetkowy - do włosów lub do ciała (jednak wolę w obu przypadkach Babydream fur mama).

Alterra Maska granat i aloes
: maska się sprawdza u mnie , odżywka już nie.

Alterra mydła w płynie różne : kilka rodzajów miałam, żaden nie podrażniał, ulubione z mydeł w kostce to to o zapachu lawendy.

Isana krem do rąk z 5% urea : tłusty, więc idealny na noc. używam także jako kremu do stóp.

Isana preparat intensywnie pielęgnujący :
maska do włosów (choć uważam, że Kallo Late czy stapiz lepiej się sprawdzają do moich włosów).

Rival de loop : tygodniowa kuracja przeciwzmarszczkowa w ampułkach. Używa moja mama i sobie chwali...

Ach.. .tyle co mi do głowy przychodzi z rzeczy z których byłam wyjątkowo zadowolona, lub które stosuję regularnie.
Stary 2012-09-24, 13:08   #475
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez PoKaPoKa Pokaż wiadomość
Mam długie proste włosy, ale czesto po myciu i wysuszeniu mi się pusza, co polecicie do stosowania??
Czy na pewno masz proste włosy?

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 13:16   #476
Iwoka
Zakorzenienie

Dobrze kojarzę, że dzisiaj powinny pojawić się wyniki tych olimpijskich konkursów na rossnecie?

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 13:17   #477
_Shiloh_
Wtajemniczenie

elganja

bardzo ładnie, zwłaszcza krem z mocznikiem mnie urzekł
Stary 2012-09-24, 13:52   #478
PoKaPoKa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Czy na pewno masz proste włosy?
Może źle napisałam mam włosy proste jak druty, ale czasem po myciu mam siano tak ich dużo

Stary 2012-09-24, 14:13   #479
Sylvviiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yoostii Pokaż wiadomość
sorki, że tak ciągle zasypuje Was pytaniami
z własnych marek jest jakiś tonik godny polecenia?
używam czasami tego z Rival de loop, lubię go, tylko zapach mi przypomina salon fryzjerski
Stary 2012-09-24, 14:18   #480
edka21
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Iwoka Pokaż wiadomość
Dobrze kojarzę, że dzisiaj powinny pojawić się wyniki tych olimpijskich konkursów na rossnecie?
Hej, wydaje mi się ,że jury ma czas do 28 września. Tak chyba było w regulaminach. Pozdrawiam

Edytowane przez edka21
Czas edycji: 2012-09-24 o 14:29
edka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości