|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.
Cześć dziewczyny
![]() Nadrabiałam Was trochę w łóżku wczoraj wieczorem, trochę dziś między pracą i już nie wiele pamiętam ![]() Strippi wypoczywaj, a na pewno z Michałkiem będzie dobrze ![]() Aaby tulę mocno ![]() Strong swego czasu mój tż też spędzał o wiele więcej czasu na komputerze. Niestety, ale łagodne mówienie, że ja jestem obok i potrzebuję bliskości nie skutkowało. Mogę powiedzieć, że stoczyłam o to bój. Teraz jest już o niebo lepiej Co do teściów to nie wiem dokładnie jak jest, ale życzę siły ![]() Nie ma dziś u nas gazu nie wiem do której i zastanawiam się co zjemy na obiad Poza tym do końca tygodnia mam duuużo pracy, a zapału coraz mniej. Co do obaw o ciążę i dzieci, to ja też mam ich całe mnóstwo, ale na przykład bardziej martwi mnie to czy będę potrafiła się zorganizować niż to czy dam radę w opiece nam dzieckiem. Miałam już kontakt z noworodkami i nie wydaje mi się to takie straszne Oczywiście na razie, kiedy plany o ciąży są dosyć odległe
|
|
|
|
#4652 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie widziałam...... chce zobaczyć "te noooooogi" ![]() Więc tak, dlatego Emilka ma gdzieniegdzie czarne plamy, bo jest już duża, ma mało miejsca i echo usg się nie może odbić - dlatego nie ma obrazu ![]() Co do przełyku niestety nie pomogę..... coś Ty pysznego jadła, żeś nawet na temperaturę nie zwróciła uwagi ja wczoraj dostałam od mamy gołąbki ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
muszę zapamiętać i dzieciom w szkole przy okazji powiedzieć hihihihihi ![]() Dziękujemy nadal mnie "trzyma" z tą Emilką ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
też czekam....... ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
![]() Eee..... Ty przecież już w domku mieszkasz..... to pewnie inna przyczyna.
|
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Wcinam śniadanko...ogarniam się i muszę pojechać na targ po zakupy ![]() Się trochę poruszam ![]() Kotku jeśli chodzi o takie dzbanuszki z podgrzewaczami, to ja taki mam...dostałam na urodziny...porcelanowy... super... ![]() Nie wiem jak u ciebie jest, ale np. u mnie w mieście są gdzieniegdzie takie stoiska z herbatą, taką sypką i tam są też takie dzbanuszki...to zazwyczaj są stoiska w alejkach w większych galeriach handlowych lub hipermarketach...lub spróbuj zobaczyć w ogóle w takim sklepie, gdzie sprzedaje się herbaty na wagę i mają tam też akcesoria do nich ![]() iiii reszty nie pamiętam
|
|
|
|
#4654 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ide robic obiad.....dzis serwujemy zupke porowa i zapiekanke ziemniaczana z mieskiem mielonym
|
||
|
|
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
Kotek, no ja widziałam po różnych chłopach, że to samo nie przychodzi. Może Twój mąż to jakiś ewenement
![]() Narzeczony kumpeli,zanim w ogóle ich syna przewinął i wykąpał... oglądał tutorial na youtubie |
|
|
|
#4656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Butter a jak już dojdzie co do czego..... to wybieracie się na szkołę rodzenia??? Bo np moj tż strasznie chciał iść i dużo mu to dało
|
|
#4657 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mi chodzi o te wyrzuty sumienia pozniej, ze to moja wina, nie moglam przestac o tym myslec, bo to silniejsze jest...teraz wiadomo, inaczej troche do tego podchodze, bo dziecko starsze i wypadki sa na porzadku dziennym![]() Cytat:
Cytat:
Super, jakies plany? ![]() Dzien dobry ![]() My dzis ciezka noc ![]() Dzis robie rogaliki bo jutro odwiedza Nas nowo poznana kolezanka z synkiem w Seby wieku ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
[/B]Strong[B]bardzo mi przykro,ze relacje z Tz sa nie takie jakie byc powinny. Zycze dogadania i poprawy
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale teraz już i tak oswoił się z dzieciaczkami, z małą Karolinka, która ostatnio nas odwiedziła już całkiem swobodnie się bawi, robi samolocik, huśta, buja itp itd Jestem dumna z niego ![]() Cytat:
![]() Ale fajnie mieć znajomych z dziećmi w podobnym wieku. I Wy pogadacie a dzieciaki z głowy, będą się bawić i fikać
|
||
|
|
|
#4659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
A od kiedy powinno się zacząć chodzić do takiej szkoły??
![]() Bo ja też bym chciała iść z mężem...
|
|
|
|
#4662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Myślę, że czym później tym lepiej bo jak pójdziesz za wcześnie, to wiele rzeczy zapomnisz, ja się bałam, że za późno poszliśmy, ale dobrze się złożyło, bo mam wszystko na bieżąco, a wiele spraw omawianych na SR wcześniej mnie nie interesowało...... zaczęłam w sierpniu, skończyłam w połowie września, a pary które z nami chodziły terminy porodów miały od 14 października do 10 grudnia.
|
|
#4663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też sie napewno zdecydujemy jak cośRozumie, ze oprócz teorii sa też zajecia praktyczne?? Jakies cwiczenia?
|
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
Maleństo no i to jeszcze zależy jak się będziesz czuć..... u nas była dziweczyna z bliźniakami z terminem na 11 listopada i na dwa ostatnie zajęcia schodziła do nas z oddziału, bo miała jakieś problemy z wątrobą i już musiała być w szpitalu.....
---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
http://szkolarodzenia.bielsko.eu/cwi..._praktyki.html
|
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
cześć kochane
U mnie znów kocioł, pracuję na takich obrotach (mamy mniej o 2 osoby w dziale) jak jeszcze nigdy. W ciągu dnia nie mam czasu do was zajrzeć, a w domu albo padam albo mam korki....I wychodzi na to, że wpadam raz dziennie wyżalić się, że mam dużo pracy (Madzia bij mnie) ![]() Widziałam tylko, że Bika ok na wizycie, cieszę się bardzo Ja dzwoniłam wczoraj do położnej zapytać o tą edukację przedporodową, wytłumaczyła mi jak to się odbywa, musiałabym raz w tyg chodzić do przychodni...i najlepsze!...Tylko ja jestem chętna, z całego miasteczka nie zgłosił się nikt! ![]() Z ciekawszych rzeczy to mamy projekt i architekt zaczyna robić adaptację I dalej nie wiem co komu miałam napisać ![]() Bosz...dziewczyny! Ja chyba nawet Wasze chrzty przegapiłan ![]()
|
|
|
|
#4666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Albo tak jak ty mówisz...różnie bywa... A że sama szkoła to dobra rzecz to wiem, już jedna koleżanka polecała..szczególnie właśnie dla TŻ-ów.. ![]() Dobra...mykam na te zakupy...będę później!!
|
|
|
|
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
Onyks, Ty się lepiej aż tak w pracy nie przemęczaj! Albo przynajmniej po pracy wypoczywaj...
Ale bym już chciała iść do domu
|
|
|
|
#4668 |
|
Konto usunięte
|
Cześć Wam.
Tak tu polecacie te szkoły rodzenia, a ja się zastanawiałam czy warto. Kto wie, może się skusze jak już będzie czas. Ile to ksoztuje? Zimno u mnie w biurze koszmarnie, wczoraj tak zmarzłam. |
|
|
|
#4669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to może być trudne do wykonania
|
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za SR płaciłam 320zł...... sporo, ale też sporo "prezentów" dostaliśmy
i wiedzy. Dodatkowo poszliśmy na kurs pierwszej pomocy dla dzieci i niemowląt - 50zł.
|
#4673 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo to fajne!!
|
#4675 | |
|
Zakorzenienie
|
Mysia, zimny prysznic raczej może być problematyczny
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4676 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja na 18.10 umówiłam się do ginekologa. Boję się, że mi się nadżerka odnowiła. ;( |
|
|
|
|
#4677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4678 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Bez rozmowy się nie obejdzie Kochana. Dziewczyny mają rację Cytat:
Aaa, dziękuję za wyjaśnienie ![]() Na ile rzetelny jest taki obraz usg? Czy np. jak masz już zdjęcie z 38ego tygodnia, to Emilka po urodzeniu tak właśnie będzie wyglądać? Z takim noskiem itp? Pytam, bo zastanawiam się, czy np. na usg widać wielkość uszu I nie mówię o kącie, bo wszystkie dzieci rodzą się z przyległymi, ale o wielkości płatka. Mój mąż ma masakrycznie ogromne! Oby dziecko się z tym w niego nie wdało. I nos też ma wielki - też poproszę po mnie ![]() Jadłam kurczaka w porach i serze. I wzięłam taki większy kęs, dmuchnęłam leciutko i do paszczy. Poczułam, że gorące, więc żeby nie poparzyć podniebienia ani języka to szybko przełknęłam. Niestety był spory i stanął w przełyku :/ Auć! Gołąbki! Sto lat nie jadłam!
|
|
#4679 |
|
Konto usunięte
|
Ciągłe upławy i ból przy stosunku, bolesne miesiączki. Niestety mam jakieś zapalenie, miałam wcześniej a teraz to już w ogóle szału dostaję. No i nie ma mowy, jest celibat.
Po prostu nie mam nawet chęci, aż mnie odrzuca. Tak samo było wtedy, bo zero przyjemności. JUż nawet nie chodzi o ból, bo ten minimalny.Miałam wymrażaną raz, dlatego się tak boję.
|
|
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
tasia i Isa, ja mam farelkę
![]() Butter, mi też łeb zatrzyma się za moment na klawiaturze
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.

Poza tym do końca tygodnia mam duuużo pracy, a zapału coraz mniej. 

Akurat sobie przysłoniła, czy to wody czy co? Bo moja wyobraźnia jeszcze na tak wysokich obrotach nie działa 

ja nie widziałam......
chce zobaczyć "te noooooogi" 

no i