Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13. - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-25, 10:14   #4651
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.

Cześć dziewczyny

Nadrabiałam Was trochę w łóżku wczoraj wieczorem, trochę dziś między pracą i już nie wiele pamiętam

Strippi wypoczywaj, a na pewno z Michałkiem będzie dobrze

Aaby
tulę mocno

Strong swego czasu mój tż też spędzał o wiele więcej czasu na komputerze. Niestety, ale łagodne mówienie, że ja jestem obok i potrzebuję bliskości nie skutkowało. Mogę powiedzieć, że stoczyłam o to bój. Teraz jest już o niebo lepiej Co do teściów to nie wiem dokładnie jak jest, ale życzę siły

Nie ma dziś u nas gazu nie wiem do której i zastanawiam się co zjemy na obiad Poza tym do końca tygodnia mam duuużo pracy, a zapału coraz mniej.

Co do obaw o ciążę i dzieci, to ja też mam ich całe mnóstwo, ale na przykład bardziej martwi mnie to czy będę potrafiła się zorganizować niż to czy dam radę w opiece nam dzieckiem. Miałam już kontakt z noworodkami i nie wydaje mi się to takie straszne Oczywiście na razie, kiedy plany o ciąży są dosyć odległe
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 10:24   #4652
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Ślicznaś Ty! I jakie nogi!

Super, że wszystko dobrze
A zdjęcia mega! Tylko powiedz mi - czemu Emilka gdzieniegdzie nie ma całej twarzy? Tak jakby ma kawałki powyrywane? Akurat sobie przysłoniła, czy to wody czy co? Bo moja wyobraźnia jeszcze na tak wysokich obrotach nie działa

W niedzielę poparzyłam sobie obiadem przełyk i o ile w niedzielę w ogóle nie dawał o sobie znać, tak od wczoraj umieram przy każdym przełknięciu czegokolwiek Macie jakieś sprawdzone sposoby?

Gdzie Wy te fotki widzicie ja nie widziałam...... chce zobaczyć "te noooooogi"

Więc tak, dlatego Emilka ma gdzieniegdzie czarne plamy, bo jest już duża, ma mało miejsca i echo usg się nie może odbić - dlatego nie ma obrazu

Co do przełyku niestety nie pomogę..... coś Ty pysznego jadła, żeś nawet na temperaturę nie zwróciła uwagi ja wczoraj dostałam od mamy gołąbki

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Ana, piszesz że zebraliście 3 wiaderka grzybów a teraz Ci powiem coś ciekawego ostatnio z TŻ oglądaliśmy film o grzybach i tam zalecali by na grzyby chodzić z koszykiem wiklinowym, bo zerwany grzybek rozsiewa nasionka, które przepadną przez koszyk wiklinowy przyczyniając się do tego że przy dobrych warunkach pogodowych na przyszły sezon, grzybów będzie jeszcze więcej

Bika, super że wszystko dobrze, a córeczkę masz śliczną
Ty, patrz jakie mądre muszę zapamiętać i dzieciom w szkole przy okazji powiedzieć hihihihihi

Dziękujemy nadal mnie "trzyma" z tą Emilką

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Bika cieszę się, że u Emilki wszystko dobrze! To czekamy teraz na spotkanie face to face! \
Dzięki też czekam.......

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość

Bika fotki Emilki cudne moja gin nie ma 3d ale mam jedną fotkę właśnie buźki małego jak byłam na dodatkowym usg w 32 tyg.
No właśnie cieszę się, że moj gin ma taki sprzet, pomiary i badania robi sobie w 2d a potem........ sesja

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez malamaluczka87 Pokaż wiadomość
Strongwomen- myślę, że tutaj nic jak szczera rozmowa bardziej nie pomoże. A takie pozawerbalne znaki mogą działać, ale po tym, jak już będzie miał naznaczony temat. Miałaś pełne prawo poczuć się dotknięta. A Twój TŻ mimo napiętej codzienności i wielu obowiazków musi coś zmienić.

PS> Zostałam dziś bez wody do 15;/
Czyżbyś miała uruchamiane ogrzewanie i związane z tym prace konserwacyjne??? Też jestem na tym etapie, ale woda jest

Eee..... Ty przecież już w domku mieszkasz..... to pewnie inna przyczyna.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 10:29   #4653
Malensstfo
Zakorzenienie

Hejka

Wcinam śniadanko...ogarniam się i muszę pojechać na targ po zakupy
Się trochę poruszam

Kotku jeśli chodzi o takie dzbanuszki z podgrzewaczami, to ja taki mam...dostałam na urodziny...porcelanowy... super...

Nie wiem jak u ciebie jest, ale np. u mnie w mieście są gdzieniegdzie takie stoiska z herbatą, taką sypką i tam są też takie dzbanuszki...to zazwyczaj są stoiska w alejkach w większych galeriach handlowych lub hipermarketach...lub spróbuj zobaczyć w ogóle w takim sklepie, gdzie sprzedaje się herbaty na wagę i mają tam też akcesoria do nich

iiii reszty nie pamiętam
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 10:43   #4654
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Z tym, że ja myślę, ze to dotyczy tylko kobiet

wiesz co no sama nie wiem bo moj Tz nigdy przenigdy nie trzymal malego niemowlaczka a jak sie Maja urodzila to jakos tak od razu wiedzial jak wykapac, nakarmic, przewinac czy przytulic. Jakos tak chyba instynktownie wiedzial jak mloda plakala jak ja trzymac i o co jej chodzi
az pod wrazeniem bylam
Beznadzieja, nie?
no syf jak nie wiem co i dlatego cierpie na wieczne niewyspanie
Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Kotku jeśli chodzi o takie dzbanuszki z podgrzewaczami, to ja taki mam...dostałam na urodziny...porcelanowy... super...
kurczaki no wlsnie o taki mi chodzi
Nie wiem jak u ciebie jest, ale np. u mnie w mieście są gdzieniegdzie takie stoiska z herbatą, taką sypką i tam są też takie dzbanuszki...to zazwyczaj są stoiska w alejkach w większych galeriach handlowych lub hipermarketach...lub spróbuj zobaczyć w ogóle w takim sklepie, gdzie sprzedaje się herbaty na wagę i mają tam też akcesoria do nich
no wlasnie u mnie na osiedlu sa dwie galerie i w zadnej nie ma takiego stoiska i juz niby wiem gdzie moglabym cos takiego dorwac ale tam to bez samochodu nawet sie nie wybieram czyli najwczesniej w niedziele poprosze Tzta i pojezdzimy i poszukamy. A tak liczylam ze na urodzinki Mai juz bede miala czajniczek

ide robic obiad.....dzis serwujemy zupke porowa i zapiekanke ziemniaczana z mieskiem mielonym

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 10:48   #4655
ButterBear
Zakorzenienie

Kotek, no ja widziałam po różnych chłopach, że to samo nie przychodzi. Może Twój mąż to jakiś ewenement

Narzeczony kumpeli,zanim w ogóle ich syna przewinął i wykąpał... oglądał tutorial na youtubie (szczerze, to nie wpadłabym na to). Mój szwagier też się bał, a mój mąż, jak trzymał chrześnicę na rękach, na 5 cm nad kanapą i moimi kolanami, to po 5 minutach był spocony jak mysz...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 10:57   #4656
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Kotek, no ja widziałam po różnych chłopach, że to samo nie przychodzi. Może Twój mąż to jakiś ewenement

Narzeczony kumpeli,zanim w ogóle ich syna przewinął i wykąpał... oglądał tutorial na youtubie (szczerze, to nie wpadłabym na to). Mój szwagier też się bał, a mój mąż, jak trzymał chrześnicę na rękach, na 5 cm nad kanapą i moimi kolanami, to po 5 minutach był spocony jak mysz...

Butter a jak już dojdzie co do czego..... to wybieracie się na szkołę rodzenia??? Bo np moj tż strasznie chciał iść i dużo mu to dało np pięknie zaliczył kąpanie "Emilki", a ostatnio jak byliśmy u Hani to wzięłam ją na ręce i jakoś zupełnie mi to nie szło, więc myk, dałam ją tż..... a ten jakby od urodzenia nosił 2 miesięczne niemowlęta...... a sam zawsze dygał i mówił, że jedyne dzieci z jakimi kiedykolwiek miał kontakt to moi siostrzeńcy.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-09-25, 11:01   #4657
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
[

Blonde, Madzia racja, ale uwierzcie że nawet mając do okoła głowy i du.py to i tak czasem nie da się upilnować. Wiem ze swojego przypadku, bawiłam się na łóżku i pilnowała mnie mama z babcią i co? Rozwaliłam łuk brwiowy o łożnicę. Jeden moment. Moja sąsiadka z kolei opiekowała się swoją córeczką i przytrzasnęła sobie paluszki pralką, mąż na nią się wydarł że pralka ma być zamknięta i że przez nią mała sobie zrobiła krzywdę, a potem mała została pod jego opieką i może i pralka była zamknięta ale mała sobie paluszki an drzwiach przytrzasnęła. Tak więc nie ma sobie też co wmawiać że się nie umie dziecka dopilnować, bo chociażbyśmy nie wiem jak chciały dopilnować to zawsze może się coś wydarzyć.
ja wiem,z e sie nie da na 100%upilnowac, bo sama siedzialam przy dziecku jak zdarzyl mi sie wypadekAle mi chodzi o te wyrzuty sumienia pozniej, ze to moja wina, nie moglam przestac o tym myslec, bo to silniejsze jest...teraz wiadomo, inaczej troche do tego podchodze, bo dziecko starsze i wypadki sa na porzadku dziennym

Cytat:
Po pierwsze się nie wyspałam, bo kurna, zasnęłam po 1 w nocy...
A po drugie to nie zmienia faktu, że w tym cyklu się wstrzymamy... ale ten cykl to nie koniec... bo mi zostało 2,5 roku studiowania. Więc dalej trzeba będzie pogodzić studiowanie z byciem mamą :)
Napewno sobie poradzisz

Cytat:

Blonde cieszę się, że spotkanie z "przedszkolem" ok! Seba na pewno sobie świetnie da radę!

Witajcie

wiecie co.... jutro mam wolne

Super, jakies plany?

Dzien dobry

My dzis ciezka noc

Dzis robie rogaliki bo jutro odwiedza Nas nowo poznana kolezanka z synkiem w Seby wieku

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:

Moj maz tez sie bal na poczatku, asystował mi tylko, ale dosc szybko zabral sie za te czynnosci sam

[/B]Strong[B]bardzo mi przykro,ze relacje z Tz sa nie takie jakie byc powinny. Zycze dogadania i poprawy
Stary 2012-09-25, 11:03   #4658
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Butter a jak już dojdzie co do czego..... to wybieracie się na szkołę rodzenia??? Bo np moj tż strasznie chciał iść i dużo mu to dało np pięknie zaliczył kąpanie "Emilki", a ostatnio jak byliśmy u Hani to wzięłam ją na ręce i jakoś zupełnie mi to nie szło, więc myk, dałam ją tż..... a ten jakby od urodzenia nosił 2 miesięczne niemowlęta...... a sam zawsze dygał i mówił, że jedyne dzieci z jakimi kiedykolwiek miał kontakt to moi siostrzeńcy.
Bikuś, tak, na pewno byśmy się wybrali. I TŻ na pewno też bardzo chce uczestniczyć we wszystkim, nie tylko w procesie produkcyjnym

Ale teraz już i tak oswoił się z dzieciaczkami, z małą Karolinka, która ostatnio nas odwiedziła już całkiem swobodnie się bawi, robi samolocik, huśta, buja itp itd Jestem dumna z niego

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
ja wiem,z e sie nie da na 100%upilnowac, bo sama siedzialam przy dziecku jak zdarzyl mi sie wypadekAle mi chodzi o te wyrzuty sumienia pozniej, ze to moja wina, nie moglam przestac o tym myslec, bo to silniejsze jest...teraz wiadomo, inaczej troche do tego podchodze, bo dziecko starsze i wypadki sa na porzadku dziennym

Napewno sobie poradzisz

Super, jakies plany?

Dzien dobry

My dzis ciezka noc

Dzis robie rogaliki bo jutro odwiedza Nas nowo poznana kolezanka z synkiem w Seby wieku
Mam nadzieję, że sobie poradzę

Ale fajnie mieć znajomych z dziećmi w podobnym wieku. I Wy pogadacie a dzieciaki z głowy, będą się bawić i fikać

Hania

Stary 2012-09-25, 11:09   #4659
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Bikuś, tak, na pewno byśmy się wybrali. I TŻ na pewno też bardzo chce uczestniczyć we wszystkim, nie tylko w procesie produkcyjnym

Ale teraz już i tak oswoił się z dzieciaczkami, z małą Karolinka, która ostatnio nas odwiedziła już całkiem swobodnie się bawi, robi samolocik,
huśta, buja itp itd Jestem dumna z niego
Aaaa... no to spoko, brawa dla niego
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-09-25, 11:09   #4660
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoła rodzenia to chyba fajna sprawa?? Duzo sie mozna pewnie dowiedzieć rzeczy o któryc hnie miało sie pojecia
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 11:11   #4661
Malensstfo
Zakorzenienie

A od kiedy powinno się zacząć chodzić do takiej szkoły??

Bo ja też bym chciała iść z mężem...
Stary 2012-09-25, 11:16   #4662
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
Szkoła rodzenia to chyba fajna sprawa?? Duzo sie mozna pewnie dowiedzieć rzeczy o któryc hnie miało sie pojecia
Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
A od kiedy powinno się zacząć chodzić do takiej szkoły??

Bo ja też bym chciała iść z mężem...
Ja polecam

Myślę, że czym później tym lepiej bo jak pójdziesz za wcześnie, to wiele rzeczy zapomnisz, ja się bałam, że za późno poszliśmy, ale dobrze się złożyło, bo mam wszystko na bieżąco, a wiele spraw omawianych na SR wcześniej mnie nie interesowało...... zaczęłam w sierpniu, skończyłam w połowie września, a pary które z nami chodziły terminy porodów miały od 14 października do 10 grudnia.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-09-25, 11:17   #4663
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Ja polecam

Myślę, że czym później tym lepiej bo jak pójdziesz za wcześnie, to wiele rzeczy zapomnisz, ja się bałam, że za późno poszliśmy, ale dobrze się złożyło, bo mam wszystko na bieżąco, a wiele spraw omawianych na SR wcześniej mnie nie interesowało...... zaczęłam w sierpniu, skończyłam w połowie września, a pary które z nami chodziły terminy porodów miały od 14 października do 10 grudnia.
Przekonałaś mnie My też sie napewno zdecydujemy jak coś
Rozumie, ze oprócz teorii sa też zajecia praktyczne?? Jakies cwiczenia?
Marcel <3

Stary 2012-09-25, 11:20   #4664
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Maleństo no i to jeszcze zależy jak się będziesz czuć..... u nas była dziweczyna z bliźniakami z terminem na 11 listopada i na dwa ostatnie zajęcia schodziła do nas z oddziału, bo miała jakieś problemy z wątrobą i już musiała być w szpitalu.....

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Przekonałaś mnie My też sie napewno zdecydujemy jak coś
Rozumie, ze oprócz teorii sa też zajecia praktyczne?? Jakies cwiczenia?
Tak, u nas z praktyki były ćwiczenia oddechowe, masaże, pozycje porodowe i takie tam..... http://szkolarodzenia.bielsko.eu/zdj..._w_szkole.html

http://szkolarodzenia.bielsko.eu/cwi..._praktyki.html
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-09-25, 11:22   #4665
onyks
Zakorzenienie

cześć kochane

U mnie znów kocioł, pracuję na takich obrotach (mamy mniej o 2 osoby w dziale) jak jeszcze nigdy. W ciągu dnia nie mam czasu do was zajrzeć, a w domu albo padam albo mam korki....I wychodzi na to, że wpadam raz dziennie wyżalić się, że mam dużo pracy (Madzia bij mnie)

Widziałam tylko, że Bika ok na wizycie, cieszę się bardzo

Ja dzwoniłam wczoraj do położnej zapytać o tą edukację przedporodową, wytłumaczyła mi jak to się odbywa, musiałabym raz w tyg chodzić do przychodni...i najlepsze!...Tylko ja jestem chętna, z całego miasteczka nie zgłosił się nikt!

Z ciekawszych rzeczy to mamy projekt i architekt zaczyna robić adaptację Madzia, a jak u Was? I u innych dziewczyn budujących się?

I dalej nie wiem co komu miałam napisać

Bosz...dziewczyny! Ja chyba nawet Wasze chrzty przegapiłan

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 11:25   #4666
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Maleństo no i to jeszcze zależy jak się będziesz czuć..... u nas była dziweczyna z bliźniakami z terminem na 11 listopada i na dwa ostatnie zajęcia schodziła do nas z oddziału, bo miała jakieś problemy z wątrobą i już musiała być w szpitalu....
Ja gdzieś chyba w ogóle czytałam, że mając bliźniaki, to się powinno trochę wcześniej zacząć, dlatego że często dzieciaczki przychodzą wcześniej na świat i wtedy można nie zdążyć z zajęciami...

Albo tak jak ty mówisz...różnie bywa...
A że sama szkoła to dobra rzecz to wiem, już jedna koleżanka polecała..szczególnie właśnie dla TŻ-ów..

Dobra...mykam na te zakupy...będę później!!
Stary 2012-09-25, 12:10   #4667
ButterBear
Zakorzenienie

Onyks, Ty się lepiej aż tak w pracy nie przemęczaj! Albo przynajmniej po pracy wypoczywaj...

Ale bym już chciała iść do domu

Hania

Stary 2012-09-25, 12:24   #4668
201606201204
Konto usunięte

Cześć Wam.

Tak tu polecacie te szkoły rodzenia, a ja się zastanawiałam czy warto. Kto wie, może się skusze jak już będzie czas. Ile to ksoztuje?

Zimno u mnie w biurze koszmarnie, wczoraj tak zmarzłam.
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 12:26   #4669
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
Cześć Wam.

Tak tu polecacie te szkoły rodzenia, a ja się zastanawiałam czy warto. Kto wie, może się skusze jak już będzie czas. Ile to ksoztuje?

Zimno u mnie w biurze koszmarnie, wczoraj tak zmarzłam.
U mnie to samo!! Aż poprosiłysmy z koleżanka , żeby nam chociaz na 1-2h właczyli ogrzewanie
Marcel <3

Stary 2012-09-25, 12:29   #4670
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie to samo!! Aż poprosiłysmy z koleżanka , żeby nam chociaz na 1-2h właczyli ogrzewanie
U mnie nawet ok...ale ja jestem taka senna dziś, że mam wrażenie, że zaraz przywalę głową w klawiaturę!! Nie ma żadnego sposobu, żeby się obudzić!!!!!!!!

Hania

Stary 2012-09-25, 12:30   #4671
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie nawet ok...ale ja jestem taka senna dziś, że mam wrażenie, że zaraz przywalę głową w klawiaturę!! Nie ma żadnego sposobu, żeby się obudzić!!!!!!!!
Zimny prysznic Ale to może być trudne do wykonania
Marcel <3

Stary 2012-09-25, 12:33   #4672
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Ja za SR płaciłam 320zł...... sporo, ale też sporo "prezentów" dostaliśmy i wiedzy. Dodatkowo poszliśmy na kurs pierwszej pomocy dla dzieci i niemowląt - 50zł.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-09-25, 12:33   #4673
201606201204
Konto usunięte

Cytat:
Fajnie, że chociaż macie taką możliwość. U nas może się dogrzewac co najwyżej.

Dziś wrócę to sobie ugotuję botwinkę.
Stary 2012-09-25, 12:34   #4674
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Ja za SR płaciłam 320zł...... sporo, ale też sporo "prezentów" dostaliśmy i wiedzy. Dodatkowo poszliśmy na kurs pierwszej pomocy dla dzieci i niemowląt - 50zł.
Oooo to fajne!!
Marcel <3

Stary 2012-09-25, 12:37   #4675
ButterBear
Zakorzenienie

Mysia, zimny prysznic raczej może być problematyczny

Cytat:
No właśnie, Bika, pochwal się, co dostaliście. Bo już kilka razy słyszałam, że dziewczyny dostały coś na SR...ciekawa jestem właśnie co się dostaje

Hania

Stary 2012-09-25, 12:38   #4676
201606201204
Konto usunięte

Cytat:
O to nie tak strasznie znowu.

Ja na 18.10 umówiłam się do ginekologa. Boję się, że mi się nadżerka odnowiła. ;(
Stary 2012-09-25, 12:39   #4677
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
O to nie tak strasznie znowu.

Ja na 18.10 umówiłam się do ginekologa. Boję się, że mi się nadżerka odnowiła. ;(
Ojoj , oby nie A Ty masz jakieś objawy, bo ja nie miała żadnych.
Marcel <3

Stary 2012-09-25, 12:42   #4678
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Aaby, nie wiem jak pomóc z tym przełykiem no i z powodu dołów

Cytat:
aaby coś Ty robiła , że sobie poparzyaś przełyk?? Nie wiem czy są jakies sposoby, może jakieś chłodne płyny pić??

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
aaby przytulam.

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Aaby tulę mocno

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Aaby może pomogłoby to co na normalne oparzenia skóry pomaga czyli kefir, jogurty nat itp.
Dziękuję za radę, spróbuję po pracy

Cytat:
A co to za dół?? Co sie dzieje?
Cytat:
Abby na przełyk niestety nic nie pomogę... nie mam pojęcia czym to złagodzić.
Przytulam co do dołka... co się dzieje?
Dzięki dziewczyny Historia dołka dłuuuga i nie na forum publiczne, a chwilowo nie mam tyle czasu i weny, żeby pisać w k. Ogólnie chodzi o znajomych/przyjaciół, nasze relacje itp. Smutno mi, bo mam wrażenie, że wszyscy się odsuwają i zostajemy sami

Cytat:
ale jeszcze ze smutniejszych rzeczy to coś nam z TŻ osłabło uczucie między nami.... chciałam to wczoraj naprawić i ubrałam moją nową bieliznę a dla TŻ bokserki zapakowałam i dałam jako prezent... ale.. nawet ich nie obejrzał tylko podziękował i schował do szuflady, a potem jak widział że mi smutno to za rękę mnie chwytał i tak jakoś się próbował poprawić, no ale wiadomo że nie na to liczyłam, i zapytałam czemu w ogóle ich nie obejrzał, to powiedział że jak je będzie zakładał to przecież je zobaczy. No nic.. bywa. No i od kilku dni się w ogóle na dobranoc ani nie przytulimy ani nic, bo ja się kladę spać i czekam na niego ale nigdy się nie mogę doczekać bo lampi się w tego laptopa do nie wiem jak późnych godzin. Chciałabym popracować nad naszym związkiem, ale totalnie nie wiem jak....

Bez rozmowy się nie obejdzie Kochana. Dziewczyny mają rację I wyznaczenie jakichś dni w tygodniu tylko dla Was jest świetnym pomysłem!

Cytat:
Gdzie Wy te fotki widzicie ja nie widziałam...... chce zobaczyć "te noooooogi"

Więc tak, dlatego Emilka ma gdzieniegdzie czarne plamy, bo jest już duża, ma mało miejsca i echo usg się nie może odbić - dlatego nie ma obrazu

Co do przełyku niestety nie pomogę..... coś Ty pysznego jadła, żeś nawet na temperaturę nie zwróciła uwagi ja wczoraj dostałam od mamy gołąbki
W profilu dodaji

Aaa, dziękuję za wyjaśnienie - choć i tak odbijanie echa usg nic mi nie mówi
Na ile rzetelny jest taki obraz usg? Czy np. jak masz już zdjęcie z 38ego tygodnia, to Emilka po urodzeniu tak właśnie będzie wyglądać? Z takim noskiem itp? Pytam, bo zastanawiam się, czy np. na usg widać wielkość uszu I nie mówię o kącie, bo wszystkie dzieci rodzą się z przyległymi, ale o wielkości płatka. Mój mąż ma masakrycznie ogromne! Oby dziecko się z tym w niego nie wdało. I nos też ma wielki - też poproszę po mnie

Jadłam kurczaka w porach i serze. I wzięłam taki większy kęs, dmuchnęłam leciutko i do paszczy. Poczułam, że gorące, więc żeby nie poparzyć podniebienia ani języka to szybko przełknęłam. Niestety był spory i stanął w przełyku :/ Auć!

Gołąbki! Sto lat nie jadłam!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 12:42   #4679
201606201204
Konto usunięte

Cytat:
Ojoj , oby nie A Ty masz jakieś objawy, bo ja nie miała żadnych.
Ciągłe upławy i ból przy stosunku, bolesne miesiączki. Niestety mam jakieś zapalenie, miałam wcześniej a teraz to już w ogóle szału dostaję. No i nie ma mowy, jest celibat. Po prostu nie mam nawet chęci, aż mnie odrzuca. Tak samo było wtedy, bo zero przyjemności. JUż nawet nie chodzi o ból, bo ten minimalny.
Miałam wymrażaną raz, dlatego się tak boję.
Stary 2012-09-25, 12:45   #4680
aaby
Zakorzenienie

tasia i Isa, ja mam farelkę

Butter, mi też łeb zatrzyma się za moment na klawiaturze Już nawet spacery do toalety nie pomagają. A dzień znów się dłuuuży...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości