|
|
#2011 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Cytat:
nie nabijaj sie juz sie poprawilam :P |
|
|
|
|
#2012 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo zacofana jestem albpo nie czaje o co chodzi![]() moja tez nad ranem charcze konkretnie a w dzien nie, w nocy tez cvharcze ![]() Cytat:
|
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pobudki o tej samej godzinie, tak samo ją przykrywam i z noskiem mam to samo |
|
|
|
|
#2014 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
czytałam was ale jakoś nie mam weny do pisania, zdołowana jestem i jeszcze zepsułam aparat![]() z nowości to mój synuś zrobił się straaaaasznie rozgadany, i nie gada do siebie tylko czeka na rozmówce, robi to z takim przejęciem jakby o super ważnych sprawach mówił, a do tego ciągle się cieszy, cała buzia mu się śmieje, przekochany sie zrobił z tego co czytam to przykrywam małego podobnie jak agunia, kocyk ALBO śpiworek, raz użyłam obu i młody był aż gorący, zwykle łapki ma chłodne ale karczek ciepły więc uznaje że jest ok, poza tym w zimie będzie zimniej w mieszkaniu i wtedy będę go cieplej przykrywać, u mnie młody sie nie rozkopuje bo brzegi kocyka wkładam między materacyk a szczebelki więc nie ma opcji żeby na siebie zarzucił, raczej pieluszkę którą ma przy główce podwija sobie na buźkę w zabobony żadne nie wierze, nie mam wstążeczki, chwale się jak młody ładnie śpi i jaki jest grzeczny, miałam łańcuszek w ciąży... dziecko całe zdrowy i nadal spokojne, wydaje mi się że jak ktoś w coś wierzy to zawsze doszuka się objawów aaaa no i dziś konczymy 3 miesiące stawiamy torcik z 1/4 świeczki
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-09-25 o 10:54 |
|
|
|
#2015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Paula, ja kładę na płasko. Tylko przy katarku podłożyłam klin pod materac - nie odważyłabym się kłaść na poduszce. |
|
|
|
|
#2016 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to gadanie do rozmówcy jest urocze, Luśka też sama do siebie nie gada, musi sobie znaleźć obiekt, najpierw to byłam ja albo mąż, ale teraz to nadadzą się i misie z karuzelki, i kwiatek Ale do nas gada najwięcej i najfajniej, też z takim przejęciem, słodkie to jest Tak czytam i czytam, dopytuję znajomych i wychodzi mi na to, że Lu zaczynają swędzieć dziąsełka. Nie musi to oznaczać ząbkowania już teraz i wolałabym, żeby nie oznaczało. Ale czy to możliwe, że przez to butla zaczęła być be
|
|
#2018 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(nie mąż)myślisz że to gryzienie to przez ząbkowanie? hmmm u nas gryzie kciuka ale z butki nadal ładnie zjada, ślini się przeokrutnie |
|
|
|
|
#2019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do przykrycia. Ja nie przykrywam, bo Maluch jest w rożku nadal. Mam pytanko, czy jakos specjalnie przygotowac sie na wizyte ze szczepieniem? bo w przyszłym tyg konczymy 6 tyg i chce sie wybrac na szczepienie z Małym. Co do smoczka, macie jakies sposoby zeby dzieci je polubiły? Bo mój jak go wyczuje to ryk jest na cały dom....
|
|
#2020 | |
|
Rozeznanie
|
Witam zaryczana
Tym razem ze szcześcia-moja szwagierka pół godz temu urodziła Miała poród wywoływany-10 dni po tp Ale poszło dość gladko ![]() Trzeba sie wziąść za jakąś robote ale tak mi sie niechce ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
![]() Za to cyca traktuje jak smoka ![]()
|
|
|
|
|
#2021 |
|
Zadomowienie
|
no tak....ja juz nie mam cyckow mam wrazenie....tylko smovzki....takie co 1,5 h max obrabiane....
|
#2022 |
|
Wtajemniczenie
|
Helloł
ja dziś się wyjątkowo wyspałam chociaż wczoraj był dość ciężki dzień-Lilka miała cały dzień gaziory....usnęła dopiero po 22, przez sen też ją męczyło, ale chyba przeszło, bo spała do 5.30....pierwszy raz....potem znów jadła o 7 i później o 9.30, miała doskonały humor-tylko uśmiech na twarzy, zrobiła kupala, teraz usnęła.... aha i w końcu po tylu próbach, zaczyna pić herbatkę
|
#2023 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no nie znajduję innego wytłumaczenia. Nie wiem czy to już właściwe ząbkowanie, ale chyba dziąsełka już swędzą. Właściwie gdyby nie gryzienie sutków to uznałabym to za normę, ale wszędzie piszą, że gryzienie sutków na tym etapie = swędzenie dziąsełek Znajoma co rodziła niewiele wcześniej niż ja mówi, że była u pediatry, jej synek też zaczął wszystko namiętnie gryźć, i pediatra orzekła, że dziąsełka już swędzą, ale do ząbkowania jeszcze daleko Cytat:
|
|
#2024 |
|
Zadomowienie
|
dziecko na brzuszku spi......tak sie darło biedactwo i zasneło...a mnie zaraz piers exploduje jest taka twarda
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
odciagnelam 120 z jednego cycusia
i bede probowala z butelki jej dac, teraz spi, jadla 2 godziny temu, wiec mam nadzieje ze jak sie obudzi to bedzie glodna i zalapie butelke ![]() jeszcze w razie W mam drugiego cycusia :P |
|
|
|
#2026 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2027 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Po prostu tu kładą na to jakiś niesamowity nacisk! Mnóstwo rzeczy przy dziecku robi pielęgniarka, ale lekarka sprawdza odruchy, wbija igłę przy szczepieniu, coś tam jeszcze robi i... strzela właśnie takie pogadanki (widocznie takie to, ehem, ważne). Spanie pod przykryciem wymieniane jest na równi ze spaniem na poduszce i paleniem papierosów przy dziecku - czujecie? Cytat:
![]() Ad 2 - czemu oszalejesz? Ja nie oszalałam, choć byłam blisko (szczególnie jak małż wyjechał na 8 dni) - będziemy Cię tu wspierać ![]() Cytat:
![]() Ad 2 - no właśnie! Wszystkiego najlepszego, przyszły zięciu! Kwiatki też dla Nadii No i Zocha stawia śmieszny torcik, bo to wszak i jej święto
|
||||
|
|
|
#2029 |
|
Wtajemniczenie
|
100 lat dla Naszych Jubilatów!!!
dużo zdrówka i uśmiechów!!!
|
#2030 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Dołączam się do życzeń - wszystkiego najlepszego!
|
|||
|
|
|
#2031 |
|
Zadomowienie
|
Nadia bardzo dziękuje ciociom za pamięć
![]() |
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
chce ja nauczyc pic z butelki zeby tz mogl ja karmic i zebym mogla sie ruszyc z domu no i po macierzynskim wracam do pracy wiec musi sie nauczyc pic z butelki.
|
|
|
|
#2033 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to ma silnego kopa dziewczyna, niemętnie mówisz ![]() 100 lat i dla Was, torcika aż szkoda zjadać taki sliczny ![]() Zosiu ![]() Nadia wszystkiego najlepszego Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-09-25 o 12:00 |
|
|
|
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Zosi, Nadii i Nikosia
|
#2035 |
|
Rozeznanie
|
a będziesz dawać jej tak codziennie z raz, czy jak? Bo ja też muszę nauczyć, bo 6go już idę do szkoły i nie chce, żeby siostra miała problem. Zastanawiam się więc jak to najlepiej zrobić, żeby nauczyć, a żeby nie odzwyczaił się od piersi. Mama mnie straszyła, że gdy byłam malutka, dokarmiała mnie mm i po pewnym czasie z piersi już jeść nie chciałam wcale..
|
|
|
|
#2036 |
|
Wtajemniczenie
|
synuś dziękuje wszystkim wizazowym ciociom za życzenia
|
|
|
|
#2037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam parcia na kp. choc jak odciagam to zajmuje mi to okolo 10-15 minut , troche wiecej jak przygotowanie butelki. wiec pownno byc ok. a niestety nei moge sobie pozwolic na to zeby nie wracac do pracy wiec nie mam innego wyjscia musze nauczyc ja pic z butli. Edytowane przez chce_byc_mama Czas edycji: 2012-09-25 o 12:03 |
|
|
|
|
#2038 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
blueberry ja to się już modlić zaczęłam w nocy żeby szybko zasnął bo czasem to i z godzine schodzi i żeby w ogóle dłuzej spał chociaż po 4 godz wklejam wam zdjęcia z kąpieli w wiaderku |
|
|
|
|
#2039 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego dla jubilatów Zosi, Nadii i Nikosia
|
|
|
|
#2040 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- kapiel w wiaderku ! Super! Ja musze wywalic wanienke, kupiłam taka wyprofilowaną...i do kitu jest!na 1 raz super, ale jak teraz pewnie trzymam małego to nie idzie go umyc w niej, bo siedzi scisniety, nie moge go polozyc tylko ciagle siedziec musi a myslałam ze ta wanienka to mistrzostwo swiata
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.

albo zacofana jestem albpo nie czaje o co chodzi
czytałam was ale jakoś nie mam weny do pisania, zdołowana jestem
i jeszcze zepsułam aparat
stawiamy torcik z 1/4 świeczki

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Ja nie oszalałam, choć byłam blisko (szczególnie jak małż wyjechał na 8 dni) - będziemy Cię tu wspierać