Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-24, 19:23   #3631
dance makabre
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

Dzisiejsze R, sponsorowane przeziębieniowym brakiem apetytu

I owsianka (4 łyż) z jabłkiem, cynamonem, kilkoma rodzynkami i łychą wieśniaka
II serek wiejski, nektarynka
III pierś z kurczaka i cały brokuł na parze
IV miska gorącej, mocno czosnkowej zupy-krem pomidorowej (zawsze jak choruję to mam okropną ochotę na zupę )

Cholera, mało tego wyszło
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 19:28   #3632
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dance makabre Pokaż wiadomość
Dzisiejsze R, sponsorowane przeziębieniowym brakiem apetytu

I owsianka (4 łyż) z jabłkiem, cynamonem, kilkoma rodzynkami i łychą wieśniaka
II serek wiejski, nektarynka
III pierś z kurczaka i cały brokuł na parze
IV miska gorącej, mocno czosnkowej zupy-krem pomidorowej (zawsze jak choruję to mam okropną ochotę na zupę )

Cholera, mało tego wyszło
Moze i mało ale przeciez jestes na R i źle się czujesz a wtedy człowiek nie ma apetytu

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Napisane przez SweetCherry87 Pokaż wiadomość
Dawno nie wstawiane U???

I. owsianka- 4 łyżki płatków,kilka śliwek,małe jabłko,garść orzechów włoskich,kilka wiórków masła,cynamon,duży kubek mleka 3,2%, kromka razowca żytniego ze słonecznikiem z masłem,sałatą lodową,plastrem wędliny,małosolnym
"góralki" orzechowe
II. grahamka 100g z masłem, kilkoma plastrami kiełbasy kminkowej, pomidor cały i korniszon
III. talerz żurku babcinego z cebulką na mięsku, noga z królika (naprawdę duża) z musztardą i kromką razowca, sałatka szwedzka domowa
IV. 7 sporych, domowych knedli ze śliwkami polanych jogurtem naturalnym 200g z cynamonem

kawa parzona, 2 herbaty ziołowo-owocowe, woda mineralna 1,5 l

Podwieczorku brak bo przespałam,zmęczenie po pracy+nie najlepsze samopoczucie.
Do ocenki
Bardzo smacznie zwłaszcza ta owsianka Już jesteś na U? Waga w normie ?

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 19:51   #3633
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bibiannaa Pokaż wiadomość
no to malutko troszke.
z jakiej wagi wychodzisz przy jakim wzroscie?
tez walcze.
odczep się od dziewczyny
Stary 2012-09-24, 19:59   #3634
blax5
Zadomowienie

U lub P:

I. owsianka z podgotowanym jabłkiem, małą garścią suszonej żurawiny i migdałów, małym jogurtem nat.

II. kanapka z 2 kromek chleba ziarnistego z masłem, szynką, dżemem czarna porzeczka-aronia-jabłko i serem feta

III. ziemniaki z koperkiem, pierś z kurczaka w panierce smażona na oleju, trochę gotowanych brokułów z bułką tartą(powrót na stołówkę po weekendzie)

IV. talerzyk makaronu z mięsem mielonym, kalafiorem(z wczorajszego obiadu) i łyżką masła orzechowego

V. 150g twarogu półtłustego z połową jog. nat., łyżką masła orzechowego, 1/2 łyżeczki miodu i ogórkami w zalewie chilli
blax5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 20:01   #3635
julink
Raczkowanie

dzisiejsza R-ka

śniadanie- serek homo,4lyzki platkow owsianych,wkrojona brzoskwinia,garsc slonecznika i dyni,kilka pestek zurawin i siemię lniane.
2 śniadanie-taki dziwak; troszkę jajecznicy i kawalek lososia w zalewie(wszystko takie skubane,nie miałam na nic konkretnie ochoty)
obiad- garsc makaronu pelnoziarnistego z jajecznicą z 2 jaj i szynką.
podwieczorek- trochę kurek w śmietanie,nektarynka
kolacja-łosoś w zalewie,ogórek kiszony
julink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 20:10   #3636
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez G0si3k Pokaż wiadomość
No wlasnie chodzi o to, ze ja nie ograniczam jedzenia, po prostu jem kiedy jestem glodna

Co do tarty, to tak ta z brokulami, feta i oliwkami, byla pyyyycha
Mam tylko jedno pytanie: na jaka grubosc wychodzi Ci ciasto, bo mi wyszlo takie troszke grubsze niz pizza i nie wiem czy dobrze... pytam tak na przyszlosc, bo na pewno znowu upieke
Jak się udała i smakowała, to pewnie, że dobrze zrobiłaś
A jeśli chodzi o grubość ciasta, to zależy, czy zrobiłaś z podanej ilości składników? i na jakiej wielkości blaszkę?
Mi wyszła no może troszkę grubsza, niż pizza na cienkim spodzie, na zdjęciach chyba widać,..to nie jest takie ważne.

I super że jesz gdy jesteś głodna, poza tym widać u Ciebie luz, ale też trochę dużo nabiału.

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 20:20   #3637
SweetCherry87
Zakorzenienie

GG do SweetCherry87

Cytat:

Bardzo smacznie zwłaszcza ta owsianka Już jesteś na U? Waga w normie ?
Owsianka super,zwłaszcza dodatek masła poprawia smak, uwielbiam tak! Co do wagi to wciąż przybieram powoli ale dziś podpisałam jako U bo strasznie źle się czułam (potworne mdłości i ból głowy) i ostatnia rzecz na którą miałam ochotę to patrzenie na lodówkę... Acz i tak się starałam ;p
Dzięki za spojrzenie

Twój jadłospis tez bardzo fajny,smaczny, pomysłowy
SweetCherry87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 20:27   #3638
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetCherry87 Pokaż wiadomość
Owsianka super,zwłaszcza dodatek masła poprawia smak, uwielbiam tak! Co do wagi to wciąż przybieram powoli ale dziś podpisałam jako U bo strasznie źle się czułam (potworne mdłości i ból głowy) i ostatnia rzecz na którą miałam ochotę to patrzenie na lodówkę... Acz i tak się starałam ;p
Dzięki za spojrzenie

Twój jadłospis tez bardzo fajny,smaczny, pomysłowy
Rozumiem To trzymaj się no i dzięki

Stary 2012-09-24, 21:10   #3639
Milka1224
Rozeznanie

ervisha bułeczki z tego przepisu http://www.mojewypieki.com/przepis/l...lowa-kruszonka + do kruszonki dodałam posiekane orzechy pecan i trochę masła orzechowego

Dzisiejsze P:
I pełnoziarnista ciabatta z kremowym serkiem, kurczakiem, rukolą, pomidorem, ziołami i pesto + duża kawa parzona

II kawał sernikobrownie ze śliwkami i ciasta snickers z migdałami
sok żurawinowo-granatowy

III zapiekanka rybna z quinoa i zielonym groszkiem z kawałkami suszonych pomidorów
deser: domowa pełnoziarnista drożdżówka - serce z orzechowym nadzieniem z łyżką masła sezamowego , ricore z mlekiem sojowym

IV 2 duże gołąbki z białego ryżu i łopatki wieprzowej podane z domowym ajwarem

V jogurt naturalny z migdałami i małym jabłkiem

do picia: woda, pokrzywa, herbata pigwowa

Edytowane przez Milka1224
Czas edycji: 2012-09-24 o 21:15
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 21:13   #3640
Aangelek
Rozeznanie

hej dziewczyny.kiedys jadlam bardzo malo, co zapewne rozwalilo moj metabolizm i obecnie mam duzy problem ze zrzuceniem nawet 1 kgm a czasem nawet mam wrazenie ze tyje od powietrza:///ale wiem...sama jestem sobie winna. od jakiegos czasu staram sie zwiekszac ilosc zjedzonych kalorii. poki co jestem na etapie 1000-1100 kcal. czy taki jadlospis moze byc?

1 sniadanie: owsianka z dodatkami - ok 400 kcal

2 sniadanie: 2 kromki chleba z warzywkami - ok 200 kcal

obiad: zalezy co mama zrobi, najczesciej jest to jakas zupa, lub ziemniaki z piersia kurczaka/ ryba i warzywa- ok 300 kcal

i kolacja: jogurt naturalny/serek wiejski/jaja/lilka kromek chleba chrurkiego z serem- ok 200 kcal.

Razem 1100.

podwieczorka raczej nie jestem w stanie zjesc, wracam z pracy przed godzina 16 i wtedy jem obiad a spac chodze dosc wczesnie.co sadzicie o takim menu?nie za duzo weglowodanow?najwieksze watpliwosci mam co do 1 i 2 sniadania..dodam ze chcialaabym troszeczke jeszxze zejsc z wagi. narazie mam wrazenie ze troche mi sie przytylo:/// ale mysliscie ze to po jakims czasie sie ustabilizuje i zaczne chudnac?
Aangelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 21:25   #3641
camelia111
Zakorzenienie

I. Kroma ciemnego chleba z plasterkiem chudej wędliny z indyka i żurawiną, serek wiejski ze szczypiorkiem

II Banan (wiem, powinno być więcej - za późno wstałam i nie było czasu na II śniadanie przed obiadem)

III.Pierś z kurczaka z sosem warzywnym, ogórek kiszony x2

IV sok pomidorowy( byłam w kinie, nie miałam jak zjeść)

I tu uwaga: Przed chwilą po powrocie do domu pochłonęłam kromę razowca z masłem orzechowym Tak to jest jak się wychodzi z domu bez kolacji... )

Czy uważacie, że mimo to nadaje się na R? Przynajmniej są orzechy, których ostatnio jadłam za mało
camelia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 00:02   #3642
emila86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ismenkusia Pokaż wiadomość
Dzięki, bardzo śmieszne. Ciesze sie, że dostarczyłam wam radochy
ale było by strasznym problemem cos poradzic......?
nie lepiej wysmiać
a człowiek zostaje sam sobie.....

nawiasem to obojetne mi czy chudnę czy tyję.....dlatego nie napisałam jaki to jadłospis..taki o po prostu codzienny.
najgorsze, że potwornie ciążko sie czuję nawet tak maleńko jedząć
czuje jakbym była obrzarta a wiem że to mikroskopijan ilość....
emila86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 10:21   #3643
G0si3k
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dance makabre Pokaż wiadomość
Na rozkręcenie metabolizmu polecam duuużo się ruszać i więcej jeść. Nie przytyjesz, jeśli będziesz miała dawkę ruchu, a sama aktywność fizyczna podkręca spalanie.
Na U na kolację można jadać węglowodany.
No wlasnie musze znow powrocic do biegania, praca i uczelnia wieczorami nie sprzyjaja mojej aktywnosci fizycznej
Tarta byla bardzo sycaca (kawalek jak trojkat pizzy) i mialam ochote na cos lekkiego na kolacje

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
Jak się udała i smakowała, to pewnie, że dobrze zrobiłaś
A jeśli chodzi o grubość ciasta, to zależy, czy zrobiłaś z podanej ilości składników? i na jakiej wielkości blaszkę?
Mi wyszła no może troszkę grubsza, niż pizza na cienkim spodzie, na zdjęciach chyba widać,..to nie jest takie ważne.

I super że jesz gdy jesteś głodna, poza tym widać u Ciebie luz, ale też trochę dużo nabiału.
Dalam make pelnoziarnista zamiast zytniej i dalam jej i serka homo troszke wiecej niz w przepisie. Uzylam okraglej blaszki, sr 22cm, i tez mi wyszla troszke grubsza niz pizza, czyli dobrze

Tiffoczki
Mel B Buns
Melissa Bender
Xhit
G0si3k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 11:12   #3644
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
ervisha bułeczki z tego przepisu http://www.mojewypieki.com/przepis/l...lowa-kruszonka + do kruszonki dodałam posiekane orzechy pecan i trochę masła orzechowego

Dzisiejsze P:
I pełnoziarnista ciabatta z kremowym serkiem, kurczakiem, rukolą, pomidorem, ziołami i pesto + duża kawa parzona

II kawał sernikobrownie ze śliwkami i ciasta snickers z migdałami
sok żurawinowo-granatowy

III zapiekanka rybna z quinoa i zielonym groszkiem z kawałkami suszonych pomidorów
deser: domowa pełnoziarnista drożdżówka - serce z orzechowym nadzieniem z łyżką masła sezamowego , ricore z mlekiem sojowym

IV 2 duże gołąbki z białego ryżu i łopatki wieprzowej podane z domowym ajwarem

V jogurt naturalny z migdałami i małym jabłkiem

do picia: woda, pokrzywa, herbata pigwowa
Pięknie Mam pytanie odnośnie Snicersa. Mozesz podesłać mi przepis czy coś? Szukałam w internecie i to był taki sam przepis jak na orzechowca. To to samo ?

Stary 2012-09-25, 12:20   #3645
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez camelia111 Pokaż wiadomość
I. Kroma ciemnego chleba z plasterkiem chudej wędliny z indyka i żurawiną, serek wiejski ze szczypiorkiem ( w miarę ok)

II Banan (wiem, powinno być więcej - za późno wstałam i nie było czasu na II śniadanie przed obiadem) (dokładnie, powinno być więcej, już 2 banany czy banan+2 jabłka by były lepsze)

III.Pierś z kurczaka z sosem warzywnym, ogórek kiszony x2 (mało! kurczak jest ok, ale 2 ogórki?? mogłoby być z 5 + skrojona w paski czerwona papryka + 1/3 woreczka ryżu/kaszy)

IV sok pomidorowy( byłam w kinie, nie miałam jak zjeść) (kosmicznie mało)

I tu uwaga: Przed chwilą po powrocie do domu pochłonęłam kromę razowca z masłem orzechowym Tak to jest jak się wychodzi z domu bez kolacji... ) ( i bardzo dobrze że cokolwiek zjadłaś bez tego jadłospis byłby niemalże anorektyczny... byś dołożyła do tego ze 2 jajka na twardo + jakieś warzywko i by było spoko)

Czy uważacie, że mimo to nadaje się na R? Przynajmniej są orzechy, których ostatnio jadłam za mało
Ja uważam, że to za mało jak na R

Edytowane przez viki1988
Czas edycji: 2012-09-25 o 12:22
viki1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 12:27   #3646
biedroneczka94
Raczkowanie

dzisiejsze U:
1. kromka zwykłego i kromka razowego, obie z margaryną i serkiem mlekowita do smarowania (ok 100g serka), kubek mleka, 5 orzechów włoskich
2. brzoskwinia, jogurt FruVita duo jagodowy, 45g płatków fitness jogurtowych
3. pół woreczka kaszy gryczanej z sosem, kawałek mięsa z sosu, 250 g gotowanego brokuła
4. jabłko
5. pieczywo tak jak na sniadanie z margaryną, serem żółtym, pół pomidora z cebulą, parówka z szynki
biedroneczka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 12:45   #3647
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aangelek Pokaż wiadomość
hej dziewczyny.kiedys jadlam bardzo malo, co zapewne rozwalilo moj metabolizm i obecnie mam duzy problem ze zrzuceniem nawet 1 kgm a czasem nawet mam wrazenie ze tyje od powietrza:///ale wiem...sama jestem sobie winna. od jakiegos czasu staram sie zwiekszac ilosc zjedzonych kalorii. poki co jestem na etapie 1000-1100 kcal. czy taki jadlospis moze byc?

1 sniadanie: owsianka z dodatkami - ok 400 kcal

2 sniadanie: 2 kromki chleba z warzywkami - ok 200 kcal

obiad: zalezy co mama zrobi, najczesciej jest to jakas zupa, lub ziemniaki z piersia kurczaka/ ryba i warzywa- ok 300 kcal

i kolacja: jogurt naturalny/serek wiejski/jaja/lilka kromek chleba chrurkiego z serem- ok 200 kcal.

Razem 1100.

podwieczorka raczej nie jestem w stanie zjesc, wracam z pracy przed godzina 16 i wtedy jem obiad a spac chodze dosc wczesnie.co sadzicie o takim menu?nie za duzo weglowodanow?najwieksze watpliwosci mam co do 1 i 2 sniadania..dodam ze chcialaabym troszeczke jeszxze zejsc z wagi. narazie mam wrazenie ze troche mi sie przytylo:/// ale mysliscie ze to po jakims czasie sie ustabilizuje i zaczne chudnac?
Oglądałam niedawno pewien program, w którym m.in. pokazywali efekty pewnego eksperymentu - uczestnicy eksperymentu stosowali głodówkę aż do utraty 10% masy ciała, a następnie otrzymywali posiłki o starannie wyliczonym kcal, tak aby bilans kaloryczny wychodził na 0 , co się okazało? Ludzie Ci tyli. Mózg nadal reagował tak jakby ciało było głodzone. I to jest dokładnie sytuacja w której Ty teraz jesteś.
Jeśli nie zwiększysz porządnie bilansu kcal aby dać mózgowi komunikat "czas głodu się skończył" będziesz tyć po prostu "z powietrza"
Stary 2012-09-25, 13:55   #3648
Aangelek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Oglądałam niedawno pewien program, w którym m.in. pokazywali efekty pewnego eksperymentu - uczestnicy eksperymentu stosowali głodówkę aż do utraty 10% masy ciała, a następnie otrzymywali posiłki o starannie wyliczonym kcal, tak aby bilans kaloryczny wychodził na 0 , co się okazało? Ludzie Ci tyli. Mózg nadal reagował tak jakby ciało było głodzone. I to jest dokładnie sytuacja w której Ty teraz jesteś.
Jeśli nie zwiększysz porządnie bilansu kcal aby dać mózgowi komunikat "czas głodu się skończył" będziesz tyć po prostu "z powietrza"
Niestety zapewne to prawda bo w moim przypadku tak wlasnie jest no ale co zrobic, czasu nie cofne. Teraz staram sie stopniowo zwiekszac kalorie...ale tyje (dzisiaj sie zwazylam i niestety moje obawy sie potwierdzily). co zatem powinnam zrobic?pogubilam sie juz w tym wszystkim
Aangelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 14:32   #3649
DemiRose13
Raczkowanie

dzisiejsze skromne U sponsorowane bólem gardła i brakiem apetytu:

2 szkl. wody z cytryną na czczo, kawa z mlekiem i cynamonem

I) www.mymagicmorning.blogspot.com/2012/09/52.html

II) 3 świeże figi, pół dużego jabłka

III) 2 duże gołąbki z kaszy gryczanej; buraki

IV) jakiś owoc, może orzechy, pistacje - jeszcze nie wiem

V) kotleciki z cieciorki

do picia: dużo wody, herbata z sokiem malinowym, herbata zielona
DemiRose13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 15:00   #3650
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Cytat:
Napisane przez emila86 Pokaż wiadomość
Dzięki, bardzo śmieszne. Ciesze sie, że dostarczyłam wam radochy
ale było by strasznym problemem cos poradzic......?
nie lepiej wysmiać
a człowiek zostaje sam sobie.....

nawiasem to obojetne mi czy chudnę czy tyję.....dlatego nie napisałam jaki to jadłospis..taki o po prostu codzienny.
najgorsze, że potwornie ciążko sie czuję nawet tak maleńko jedząć
czuje jakbym była obrzarta a wiem że to mikroskopijan ilość....
Nie gniewaj się przepraszam
Stary 2012-09-25, 15:37   #3651
biedroneczka94
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez biedroneczka94 Pokaż wiadomość
dzisiejsze U:
1. kromka zwykłego i kromka razowego, obie z margaryną i serkiem mlekowita do smarowania (ok 100g serka), kubek mleka, 5 orzechów włoskich
2. brzoskwinia, jogurt FruVita duo jagodowy, 45g płatków fitness jogurtowych
3. pół woreczka kaszy gryczanej z sosem, kawałek mięsa z sosu, 250 g gotowanego brokuła
4. jabłko
5. pieczywo tak jak na sniadanie z margaryną, serem żółtym, pół pomidora z cebulą, parówka z szynki
w 3. bylo jednak bez miesa, po wpadlo troche malin a w 5. zamiast sera żółtego bylo jajko smażone na teflonie

wyszlo mi 2200 kcal

co sadzicie?
Stary 2012-09-25, 15:46   #3652
anpapi
Zadomowienie

Cytat:
w 3. bylo jednak bez miesa, po wpadlo troche malin a w 5. zamiast sera żółtego bylo jajko smażone na teflonie

wyszlo mi 2200 kcal

co sadzicie?
to ja nie wiem, jaki Ty masz przelicznik, bo 2200 to tu za chiny ludowe nie ma jadłospis iście redukcyjny!
Stary 2012-09-25, 15:50   #3653
emila86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ismenkusia Pokaż wiadomość
Nie gniewaj się przepraszam
no ok nie gniewam się, już dobrze

nie każdy ma kasę na wymyśle żarełko i nie każdy może wszystko, ale mimo różnych przeciwności chciałabym zmienić moje jedzenie ...tylko nie wiem jak i nie wiem czy dam radę...bo blokady są i w ciele i w główce;/
pozdrawiam
emila86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 16:03   #3654
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aangelek Pokaż wiadomość
Niestety zapewne to prawda bo w moim przypadku tak wlasnie jest no ale co zrobic, czasu nie cofne. Teraz staram sie stopniowo zwiekszac kalorie...ale tyje (dzisiaj sie zwazylam i niestety moje obawy sie potwierdzily). co zatem powinnam zrobic?pogubilam sie juz w tym wszystkim
W zasadzie poza zwiększeniem kcal (tak do 2000 dziennie) i nastawieniem się że początkowo pewnie trochę przytyjesz nie możesz nic zrobić.... Dodatkowo zawracaj uwagę na zawartość białka w diecie - co najmniej 1 g/kg masy ciała, a najlepiej więcej i włącz jakieś delikatne ćwiczenia siłowe z obciążeniem własnego ciała - przy dietach mocno redukcyjnych traci się sporo mięśni
Cytat:
Napisane przez anpapi Pokaż wiadomość
to ja nie wiem, jaki Ty masz przelicznik, bo 2200 to tu za chiny ludowe nie ma jadłospis iście redukcyjny!
Nie dość że ma dziwne przeliczniki to jeszcze mimo ze już kilka osób jej doradzało, nic nie zmienia w swoich jadłospisach jak dla mnie to kandydatka na KZ
Stary 2012-09-25, 16:49   #3655
biedroneczka94
Raczkowanie

to ile Waszym zdaniem tu kcal?
Stary 2012-09-25, 17:09   #3656
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
to ile Waszym zdaniem tu kcal?
Żeby nie było ze wymyślam to aż policzyłam - mi wyszło ok.1400-1500 kcal...

Poza tym nadal białka nie ma w jadłospisie, co już ci ze 3 strony temu napisałam
Stary 2012-09-25, 17:53   #3657
Iwoka
Zakorzenienie

Dzisiejsze P:
-> szklanka wody
I: owsianka (3 łyżki płatków, łyżka otrębów, łyżka kaszy manny) z cynamonem, małą brzoskwinią (z działki) i słonecznikiem + kromka chleba żytniego z masłem, pomidorem i rzodkiewką + jabłko + kawa zbożowa;
II: jabłko + kilka śliwek + winogrono + kostka gorzkiej czekolady + filiżanka kefiru;
III: totalny misz-masz , czyli pół woreczka brązowego ryżu z curry i pestkami dyni + niecałe 200 g piersi z kurczaka na parze + mieszanka warzyw na parze (marchew, jakieś kiełki, fasola, pieczarki, cebula) + domowa sałatka konserwowa (kapusta, marchew, ogórek, papryka) + ugotowany kalafior;
IV: grahamka z masłem, pomidorem,rzodkiewką/ masłem, serem, szynką (schab drobiowy);
V: serek wiejski lekki (200 g).
Do picia: woda, kawa, rumianek, melisa.

I jak?

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 18:20   #3658
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoka Pokaż wiadomość
Dzisiejsze P:
-> szklanka wody
I: owsianka (3 łyżki płatków, łyżka otrębów, łyżka kaszy manny) z cynamonem, małą brzoskwinią (z działki) i słonecznikiem + kromka chleba żytniego z masłem, pomidorem i rzodkiewką + jabłko + kawa zbożowa;
II: jabłko + kilka śliwek + winogrono + kostka gorzkiej czekolady + filiżanka kefiru;
III: totalny misz-masz , czyli pół woreczka brązowego ryżu z curry i pestkami dyni + niecałe 200 g piersi z kurczaka na parze + mieszanka warzyw na parze (marchew, jakieś kiełki, fasola, pieczarki, cebula) + domowa sałatka konserwowa (kapusta, marchew, ogórek, papryka) + ugotowany kalafior;
IV: grahamka z masłem, pomidorem,rzodkiewką/ masłem, serem, szynką (schab drobiowy);

I jak?
jak z 1 i2 zrobic sniadanie, z 4 i 5 kolacje, do obiadu jakas oliwe dodac i dorzucic 2 posilki to byloby p
Stary 2012-09-25, 18:22   #3659
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoka Pokaż wiadomość
Dzisiejsze P:
-> szklanka wody

I jak?
Za mało.
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 18:27   #3660
Irish lady 28
Zadomowienie

r
  1. kanapka z jasnego chleba, niestety, z paprykarzem i ogórkiem- spora kanapka, ok.8
  2. jogurt naturalny + pomidor, ok.10
  3. tost z szynka i keczupem, serem, ok.13
  4. kanapka z orkisza, z twarożkiem i ogórkiem, ok.15
  5. 1/2 tosta jak wyżej, ok.18

mam wrażenie,że za dużo.....
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości