Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-25, 18:39   #3661
garden_d
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
r
  1. kanapka z jasnego chleba, niestety, z paprykarzem i ogórkiem- spora kanapka, ok.8
  2. jogurt naturalny + pomidor, ok.10
  3. tost z szynka i keczupem, serem, ok.13
  4. kanapka z orkisza, z twarożkiem i ogórkiem, ok.15
  5. 1/2 tosta jak wyżej, ok.18

mam wrażenie,że za dużo.....
Ja też.
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 18:44   #3662
julink
Raczkowanie

R z dzisiaj!

śniadanie- serek homo,3 lyzki owsianki,wkrojona brzoskwinia i garsc borówek,lyzka nasion sloencznika i dyni,trochę zurawinek+siemie lnianę

45 min silowni

2 śniadanie- serek wiejski+wkriony pomidor i ogorek kiszony,pieprz.
obiad-sola w sosie,ryz po turecku,brokuly,marchewki +mala salatka-salata,pomidor,ogorek.
podwieczorek-wafel ryzowy z serkiem wiejskim (->nigdy nie mam tutaj pomysłu)

godzina jogi

kolacja-jajecznica z 2 jaj+szynka drobiowa
julink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 18:46   #3663
Irish lady 28
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez garden_d Pokaż wiadomość
Ja też.

Kochana, a coś więcej?
mogę prosić?
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 18:52   #3664
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, a coś więcej?
mogę prosić?
Boże,dziewczyno, przez tyle lat Ci sie nie znudzilo??
Stary 2012-09-25, 18:56   #3665
Irish lady 28
Zadomowienie

????????????
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 18:57   #3666
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez julink Pokaż wiadomość
R z dzisiaj!

śniadanie- serek homo,3 lyzki owsianki,wkrojona brzoskwinia i garsc borówek,lyzka nasion sloencznika i dyni,trochę zurawinek+siemie lnianę

45 min silowni

2 śniadanie- serek wiejski+wkriony pomidor i ogorek kiszony,pieprz.
obiad-sola w sosie,ryz po turecku,brokuly,marchewki +mala salatka-salata,pomidor,ogorek.
podwieczorek-wafel ryzowy z serkiem wiejskim (->nigdy nie mam tutaj pomysłu) znowu serek wiejski zastąp twarożkiem np. z przyprawami korzennymi i orzechami/ szczypiorkiem i rzodkiewką

godzina jogi

kolacja-jajecznica z 2 jaj+szynka drobiowa +warzywo
Jak na taką ilość ruchu, jesz dość mało.
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 19:00   #3667
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, a coś więcej?
mogę prosić?
Wywaliłabym kanapkę (szczególnie te pół tosta, chyba oszalałaś!) i dodała 2h biegu.
Stary 2012-09-25, 19:20   #3668
dziuba85
Zakorzenienie

R

I: owsianka na wodzie - 3 łyżki otrębów owsiano-jęczmienno-gryczanych, kubek jogobelli light pieczone jabłko (muszę to zmienić na odrobinę mleka), banan, cynamon, wiórki kokosowe - 2/3 miseczki (jakoś dużo wyszło, a ost. mam problemy z żołądkiem) + kawka z mlekiem
II: reszta owsianki, nektarynka, marchewka, jabłko
O: Pierś z kuraka parowana około 120g, 3 łyżki kaszy jęczmiennej, 400g duszonych warzyw (cukinia, papryka, pomidor, cebula) + 2 łyżki oliwy (jakoś jeszcze jabłko wpadło 2 h później)
P: twaróg z kakao, słodzik, 1 łyżeczka wiórków kokosowych, marchewka
K: Kurak 150g, warzywa na patelnie orientalne

1 kawka z mlekiem, 500ml coli zero, 2 kubki zielonej herbaty, pół kubka czerwonej i 1 szklanka wody - nie wiem czemu, ale ost. mam problem z pęcherzem...sikam co 45 minut i dlatego nie piję za dużo

Jestem głodna dzisiaj cały dzień. Mam problem z żołądkiem...biegunka już od tygodnia. Do tego jestem przed okresem.

Córcia 21.04.2018 <3

dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 19:24   #3669
Milka1224
Rozeznanie

ervisha nie wiem czy to to samo a snickers nie mojej roboty więc nie znam przepisu

Od razu dzisiejsze P wrzuce

I duży kawał pełnoziarnistego sernikobrownie polanego dużą ilością domowych powideł sliwkowych do tego filiżanka mieszanki orzechów - pecany, migdały, macadamia i włoskie + duża kawa parzona

II opiekana składana kanapka z żytniego chleba z pesto, kurczakiem, mozzarellą, pomidorkami cherry, ziołami i sałatą
sok jabłkowy jednodniowy

III miseczka zupy ogórkowej
nalesniki z kapustą, grzybami i mieszanką bułgarskich przypraw zapiekane pod camembertem, podane z sałatą i marynowanymi podgrzybkami
deser: krem kawowy

IV smażone sajgonki z tofu i warzywami z sosem sojowym, ricore

V kawał sernikobownie jak w I z powidłami i śliwkami , gorzkie kakao na mleku

cos jeszcze wpadnie do nauki
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 19:26   #3670
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Wywaliłabym kanapkę (szczególnie te pół tosta, chyba oszalałaś!) i dodała 2h biegu.
Uważaj, bo chyba niektórzy tu nie łapią sarkazmu
Cytat:
Napisane przez dziuba85 Pokaż wiadomość
R

I: owsianka na wodzie - 3 łyżki otrębów owsiano-jęczmienno-gryczanych, kubek jogobelli light pieczone jabłko (muszę to zmienić na odrobinę mleka), banan, cynamon, wiórki kokosowe - 2/3 miseczki (jakoś dużo wyszło, a ost. mam problemy z żołądkiem) + kawka z mlekiem (ok)
II: reszta owsianki, nektarynka, marchewka, jabłko ( mało trochę, dodaj jakiś serek wiejski/twaróg, ew.jogurt, albo więcej owoców)
O: Pierś z kuraka parowana około 120g, 3 łyżki kaszy jęczmiennej, 400g duszonych warzyw (cukinia, papryka, pomidor, cebula) + 2 łyżki oliwy (jakoś jeszcze jabłko wpadło 2 h później) (super)
P: twaróg z kakao, słodzik, 1 łyżeczka wiórków kokosowych, marchewka ( )
K: Kurak 150g, warzywa na patelnie orientalne (ekstra)

1 kawka z mlekiem, 500ml coli zero, 2 kubki zielonej herbaty, pół kubka czerwonej i 1 szklanka wody - nie wiem czemu, ale ost. mam problem z pęcherzem...sikam co 45 minut i dlatego nie piję za dużo
No trochę odwadniających napoi wypiłaś, więc może dlatego, powinno być czystej wody z 1-1,5 l do tego wszystkiego
Stary 2012-09-25, 19:34   #3671
julink
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dance makabre Pokaż wiadomość
Jak na taką ilość ruchu, jesz dość mało.
Dziękuje za ocenę! na podwieczorek była jednak kromka chleba pełnoziarnistego,ponoć jakis specjalny,dietetyczny. No własnie nie mogę się ostatnio odpędzić od tego wieśniaka,nie wiem czemu. Twarogow nie lubię,w zasadzie jedyne co na kanapkę toleruje to wiesniak czy szynka drobiowa

Mam jeszcze takie pytanie. Czy na kolację dosyc późną (21-22) warto jeść tą jajecznicę z 2 jaj na maśle,czy lepiej sięgnąć po coś lżejszego,a jajecznice zjeść na podwieczorek?Czy jest to bez znaczenia?
julink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 19:47   #3672
dziuba85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
No trochę odwadniających napoi wypiłaś, więc może dlatego, powinno być czystej wody z 1-1,5 l do tego wszystkiego

Na II śniadanie wolę zjeść już mniej twarogowych rzeczy, bo jak połączę z warzywami i owocami, mam zgagę. Dodam więcej warzyw. Nie jadam wędlin, żółty ser max 2 plastry na tydzień.
Co do picia. Piję odwadniające a latam do wc, jak szalona. Nie wiem, co się dzieje :/

Jem tak ładnie od 4 tygodni, a teraz zaczęłam tyć 1kg do przodu, zapewne to, że przed okresem jestem.
Ach i ćwiczę do tego, codziennie. Przed kolacją. Od 25-do 45 minut (zazwyczaj 45 minut siłowych, bo te uwielbiam, nie znoszę kardio... i te 25 minut dzisiejsze, to właśnie kardio i znudzenie w trakcie). Po miesiącu takiego jedzenia - diety, ćwiczeń. Niestety nie schudłam.

Córcia 21.04.2018 <3

Stary 2012-09-25, 19:52   #3673
Magdalena0603
Rozeznanie

Uuu
  • twarożek z sałatą, 4 pomidorki koktajlowe, grahamka z masłem, szynka, papryka czerwoną, 2 pomarańcze
  • 2 parówki zapiekane z serem, kromka razowca z pastą jajeczną
  • barszczyk czysty
  • filet z kurczaka w sosie kurkowym, buraczki, puree z selera- restauracji
  • serek wiejski z rodzynkami
  • 1/2 makreli wędzonej, kiełki rzodkwi, ogórki konserwowe, 1/2 grahamki z pasta jajeczną

ocenicie to?

Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 19:57   #3674
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje za ocenę! na podwieczorek była jednak kromka chleba pełnoziarnistego,ponoć jakis specjalny,dietetyczny. No własnie nie mogę się ostatnio odpędzić od tego wieśniaka,nie wiem czemu. Twarogow nie lubię,w zasadzie jedyne co na kanapkę toleruje to wiesniak czy szynka drobiowa

Mam jeszcze takie pytanie. Czy na kolację dosyc późną (21-22) warto jeść tą jajecznicę z 2 jaj na maśle,czy lepiej sięgnąć po coś lżejszego,a jajecznice zjeść na podwieczorek?Czy jest to bez znaczenia?
"Coś lżejszego"? Czyli co na przykład?
Ja tam nie nam innego produktu który były jednocześnie tak niskokaloryczny i tak bardzo wartościowy dla organizmu jak jajka...

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Na II śniadanie wolę zjeść już mniej twarogowych rzeczy, bo jak połączę z warzywami i owocami, mam zgagę. Dodam więcej warzyw. Nie jadam wędlin, żółty ser max 2 plastry na tydzień.
Co do picia. Piję odwadniające a latam do wc, jak szalona. Nie wiem, co się dzieje :/
No Skoro pijesz odwadniające to jakoś musi wylecieć ta woda z organizmu, c'nie?
A na to 2 śn. możesz dodać też np. trochę orzechów
Cytat:
Jem tak ładnie od 4 tygodni, a teraz zaczęłam tyć 1kg do przodu, zapewne to, że przed okresem jestem.
Ach i ćwiczę do tego, codziennie. Przed kolacją. Od 25-do 45 minut (zazwyczaj 45 minut siłowych, bo te uwielbiam, nie znoszę kardio... i te 25 minut dzisiejsze, to właśnie kardio i znudzenie w trakcie). Po miesiącu takiego jedzenia - diety, ćwiczeń. Niestety nie schudłam.
Znajdź sobie kardio które będzie Ci frajdę sprawiać ja sie próbowałam zmuszac do biegania i po 2 mies. zaprzestałam - po miesiącu czy dwóch zaczełam na rolkach jeździć i to był strzał w 10 teraz jak parę dni nie wyjdę na nie to mam ciśnienie, że już musze pójść w krótce bo to po prostu fun dla mnie
A i ogólnie odradzam ważenie się przed okresem - u mnie 1-2 kg wiecej to standard, ba! nawet w okolicach owulacji mam +1,5 kg wieć całkiem możliwe, że po okresie się okaże że jednak schudłaś
Stary 2012-09-25, 20:01   #3675
blax5
Zadomowienie

?

I. owsianka na szklance mleka z 1/2 jabłka i po garści: suszonych śliwek, orzechów włoskich

II. 1/2 kostki twarogu z jog. nat., 1/2 jabłka, 2 łyżkami podprażonych nasion słonecznika i łyżeczką miodu

III. ziemniaki, duży kotlet, surówka z białą kapustą (oczywiście stołówkowe ;p)

IV. kanapka z 2 kromek chleba ziarnistego z masłem, podwójną warstwą szynki drobiowej, papryką, kaparami i łyżką pestek dyni

V. pszenny, pełnoziarnisty omlet biszkoptowy z 2 jajek z 1 (+1/2 zjedzona prosto ze słoiczka) łyżki masła orzechowego i łyżką dżemu
blax5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 20:11   #3676
dziuba85
Zakorzenienie

Cytat:
"Coś lżejszego"? Czyli co na przykład?
Ja tam nie nam innego produktu który były jednocześnie tak niskokaloryczny i tak bardzo wartościowy dla organizmu jak jajka...

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

No Skoro pijesz odwadniające to jakoś musi wylecieć ta woda z organizmu, c'nie?
A na to 2 śn. możesz dodać też np. trochę orzechów

Znajdź sobie kardio które będzie Ci frajdę sprawiać ja sie próbowałam zmuszac do biegania i po 2 mies. zaprzestałam - po miesiącu czy dwóch zaczełam na rolkach jeździć i to był strzał w 10 teraz jak parę dni nie wyjdę na nie to mam ciśnienie, że już musze pójść w krótce bo to po prostu fun dla mnie
A i ogólnie odradzam ważenie się przed okresem - u mnie 1-2 kg wiecej to standard, ba! nawet w okolicach owulacji mam +1,5 kg wieć całkiem możliwe, że po okresie się okaże że jednak schudłaś
Mam wydęty brzuchol - może też tam mam wiele do ukrycia przed okresem i dlatego tak.
No i niestety, ale pęcherz to mam mało wytrzymały Popiję wodę. Zobaczymy.

Chciałam biegać, ale ost. zachorowałam i mam kaszel. Odpada bieganie. Ćwiczenia typowe kardio - nie dla mnie.
Rower by się przydał. Chociaż ruchu w pracy mam sporo naprawdę. To jedyny plus.
I spacery po pracy po 20 minut, bo mam kawałek z pociągu. (niby niewiele, ale zawsze).

Córcia 21.04.2018 <3

Stary 2012-09-25, 20:15   #3677
Sunday Rose
Zakorzenienie

Cytat:
przy okazji - bardzo lubię Twojego bloga

Wrzucam moje lekkie R ( maksymalnie 2 kg do stracenia)

I owsianka (4 łyżki płatków, jedna otrąb, mleko 2%, całe jajko, łyżeczka miodu, starte jabłko, cynamon)

II grahamka z masłem, szynką z kurcząt, sałatą, pomidorem, ogórkiem zielonym i kiszonym, papryką; kawa z mlekiem i łyżeczką cukru

III pierś kurczaka duszona z papryką konserwową (domowa, wszystkie kolory) i cebulką z makaronem pełnoziarnistym

IV pół kostki twarogu pełnoziarnistego z łyżką domowego musu porzeczkowego

V kilka brzuszków łososia, pomidory z cebulką i przyprawami

do picia : woda mineralna, 2 czerwone herbaty, pokrzywa i skrzyp

Stary 2012-09-25, 20:44   #3678
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
wywaliłabym kanapkę (szczególnie te pół tosta, chyba oszalałaś!) i dodała 2h biegu.
:d:d:d
Stary 2012-09-25, 20:54   #3679
beatiska
Zakorzenienie

ma chyba głupie pytanie, prosze sie nie śmiać, bo jest poważne

Często pojawia sie twarożek z czyms tam. Co to jest ten twarożek? To robicie samemu np. z białego sera z jogurtem itp? Czy to cos gotowego do kupienia i gdzie można kupić?
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 20:56   #3680
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość

Często pojawia sie twarożek z czyms tam. Co to jest ten twarożek? To robicie samemu np. z białego sera z jogurtem itp? Czy to cos gotowego do kupienia i gdzie można kupić?
Twróg czyli biały ser
Stary 2012-09-25, 21:10   #3681
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:

Wydaje mi się, że musisz to sama wyczuć- czy nie będzie Ci ciężko na żołądku przed snem np Bo na dietę to raczej nie ma wpływu.

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość

Ja mieszam ser twarogowy w kostce z jogurtem naturalnym/mlekiem/serkiem homogenizowanym. Można też kupić gotowy twarożek, pakowany podobnie jak serki wiejskie (Piątnicy domowy, Jogo wiejski).
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."

Edytowane przez dance makabre
Czas edycji: 2012-09-25 o 21:11
Stary 2012-09-25, 21:18   #3682
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ismenkusia Pokaż wiadomość
Twróg czyli biały ser
Cytat:
Napisane przez dance makabre Pokaż wiadomość
Ja mieszam ser twarogowy w kostce z jogurtem naturalnym/mlekiem/serkiem homogenizowanym. Można też kupić gotowy twarożek, pakowany podobnie jak serki wiejskie (Piątnicy domowy, Jogo wiejski).
Dziękuję tak myślałam
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 07:27   #3683
Aangelek
Rozeznanie

Cytat:
W zasadzie poza zwiększeniem kcal (tak do 2000 dziennie) i nastawieniem się że początkowo pewnie trochę przytyjesz nie możesz nic zrobić.... Dodatkowo zawracaj uwagę na zawartość białka w diecie - co najmniej 1 g/kg masy ciała, a najlepiej więcej i włącz jakieś delikatne ćwiczenia siłowe z obciążeniem własnego ciała - przy dietach mocno redukcyjnych traci się sporo mięśni
dziekuje Ci bardzo za wypowiedz. bede zatem stopniowo dalej zwiekszac te kalorie. tylko jak widze ze przybywa mi tu i owdzie to normalnie plakac sie chce no ale coz. wiem ze zdecydowanie jem za malo bialka...musze poczytac troche jadlospisy innych dziewczyn i posciagac od nich jakies fajne pomysly na bialkowe posilki. co do cwiczen zaczelam cwiczyc skalpel z chodakowska...ale tak co 2 dzien narazie.
Aangelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 12:44   #3684
emila86
Raczkowanie

Ehhhh
jadłospis był kategorycznie zły, więc zmieniłam go....
teraz nie jem nic, więc chociaż nie jem źle
emila86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 12:52   #3685
aszer
Raczkowanie

RRR, proszę o ocenę

śniadanie: kawa z mlekiem 2% (wywalić to mleko czy nie wpadać w paranoję?), czerwona herbata, omlet: 2 jajka, trzy plastry polędwicy, pół papryki i pomidora, ogórek kiszony, cebula, łyżka słonecznika i pestek dyni
obiad: pierś z kurczaka duszona z cebulą i papryką w cynamonie i gotowane brokuły, czerwona herbata
podwieczorek: sałatka: tuńczyk wsw, fasola czerwona, pomidor, groszek
kolacja: 125 g chudego twarogu, łyżka oliwy, pomidor

aszer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 12:58   #3686
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emila86 Pokaż wiadomość
Ehhhh
akurat to nie jest ani smieszne ani zabawne, watek od takich tekstow jest gdzie indziej
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 13:20   #3687
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
CÓŻ. Nie wierzę w to, że dziewczyna twierdzi, że to dużo. Nawet, jeśli jest bardzo chora to WIE ile je, a ile jedzą osoby obok.
Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Pokaż wiadomość
przy okazji - bardzo lubię Twojego bloga

Wrzucam moje lekkie R ( maksymalnie 2 kg do stracenia)

I owsianka (4 łyżki płatków, jedna otrąb, mleko 2%, całe jajko, łyżeczka miodu, starte jabłko, cynamon)

II grahamka z masłem, szynką z kurcząt, sałatą, pomidorem, ogórkiem zielonym i kiszonym, papryką; kawa z mlekiem i łyżeczką cukru

III pierś kurczaka duszona z papryką konserwową (domowa, wszystkie kolory) i cebulką z makaronem pełnoziarnistym

IV pół kostki twarogu pełnoziarnistego z łyżką domowego musu porzeczkowego

V kilka brzuszków łososia, pomidory z cebulką i przyprawami

do picia : woda mineralna, 2 czerwone herbaty, pokrzywa i skrzyp

Dziękuję.
A jadłospis fajny, choć jak dla mnie za dużo białka. ps. co to jest pełnoziarnisty twaróg?!

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
:d:d:d

Cytat:
Napisane przez emila86 Pokaż wiadomość
Ehhhh
No to super, fajna jesteś. Pozdro!

Edytowane przez garden_d
Czas edycji: 2012-09-26 o 13:22
Stary 2012-09-26, 14:39   #3688
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Mam wydęty brzuchol - może też tam mam wiele do ukrycia przed okresem i dlatego tak.
No i niestety, ale pęcherz to mam mało wytrzymały Popiję wodę. Zobaczymy.

Chciałam biegać, ale ost. zachorowałam i mam kaszel. Odpada bieganie. Ćwiczenia typowe kardio - nie dla mnie.
Rower by się przydał. Chociaż ruchu w pracy mam sporo naprawdę. To jedyny plus.
I spacery po pracy po 20 minut, bo mam kawałek z pociągu. (niby niewiele, ale zawsze).
Rower to też kardio
I zawsze lepsze 20 min.spaceru niż 20 min.leżenia na kanapie
Cytat:
Napisane przez Aangelek Pokaż wiadomość
dziekuje Ci bardzo za wypowiedz. bede zatem stopniowo dalej zwiekszac te kalorie. tylko jak widze ze przybywa mi tu i owdzie to normalnie plakac sie chce no ale coz. wiem ze zdecydowanie jem za malo bialka...musze poczytac troche jadlospisy innych dziewczyn i posciagac od nich jakies fajne pomysly na bialkowe posilki. co do cwiczen zaczelam cwiczyc skalpel z chodakowska...ale tak co 2 dzien narazie.
Szczerze? Mi się wydaje że lepiej by było jakbyś od razu zwiększyła o sporo, a nie stopniowo, jak nie chcesz od razu na 2000 to może chociaż 1700?
Co do białka to ja polecam serwis potreningu.pl - tam jest dziennik żywieniowy który sam Ci wylicza ilość białka, wegli i tłuszczu w jadłospisie Moim zdaniem bardzo ułatwia to ułożenie zdrowej diety
Skalpel IMHO jest ok
Cytat:
Napisane przez aszer Pokaż wiadomość
RRR, proszę o ocenę

śniadanie: kawa z mlekiem 2% (wywalić to mleko czy nie wpadać w paranoję?), czerwona herbata, omlet: 2 jajka, trzy plastry polędwicy, pół papryki i pomidora, ogórek kiszony, cebula, łyżka słonecznika i pestek dyni (nie popadać w paranoję , ja - olaboga!- używam mleka 4,5% do kawy kawałek razowego chlebka z masłem też by nie zawadził )
(Gdzie drugie śniadanie ? Jakieś owoce by się przydały....)
obiad: pierś z kurczaka duszona z cebulą i papryką w cynamonie i gotowane brokuły, czerwona herbata (ok, możesz tu dorzucić trochę węgli )
podwieczorek: sałatka: tuńczyk wsw, fasola czerwona, pomidor, groszek (tak bez żadnego sosu? )
kolacja: 125 g chudego twarogu, łyżka oliwy, pomidor (fajnie )
Ogólnie jest dobrze Jakbyś dodała trochę dobrej jakości tłuszczy ( olej lniany, olej kokosowy, orzechy, dobrej jakości masło) to by było idealnie

Edytowane przez viki1988
Czas edycji: 2012-09-26 o 14:41
viki1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 17:59   #3689
Sunday Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję.
A jadłospis fajny, choć jak dla mnie za dużo białka. ps. co to jest pełnoziarnisty twaróg?!

xDDDD miało być półtłusty oczywiście xDD )
Stary 2012-09-26, 18:08   #3690
dance makabre
Wtajemniczenie

R-ka

I owsianka (4 łyż mieszanki różnych płatków, otrębów, siemienia itd) z 1/2 banana i kilkoma wiśniami z kompotu, łychą wieśniaka i garstką prażonych płatków migdałowych; kawa z mlekiem
II duże jabłko, mały (150g- tylko taki był w sklepie) serek wiejski
III kotlet mielony smażony bez tłuszczu (z indyka), garść makaronu razowego, miseczka surówki (kapusta pekińska, pomidor, ogórek kiszony)
2 kostki gorzkiej czekolady, kawa z mlekiem
IV jajecznica z 2 jaj, plaster szynki drobiowej, kilka łyżek surówki z obiadu; wpadła (wiem, nie powinna) jeszcze piętka świeżego, wiejskiego żytniego

Edytowane przez dance makabre
Czas edycji: 2012-09-26 o 20:47
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości