Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-26, 09:35   #3361
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Ja też muszę, ale tak mi się nie chce... do tego mamuśka wróciła od dzisiaj do pracy i muszę obiadki zacząć gotować... Dzisiaj rybka ziemniaczi i marchewka z groszkiem
pyszny obiadek a u mnie schabowy suruweczka z białej kapusty i ziemniaczki na dokładkę wczorajsze łazanki
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 09:38   #3362
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
pomalowałam paznokcie na krwisto czerwny kolor- żeby nie mówik ku***wsko czerwony hyhyhy

http://www.wibo.pl/paznokcie/lakier-...i/your-fantasy dokładnie ten
Ja sobie wczoraj shellac zrobilam.. kolor czerwonego wina tak jesiennie

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 09:41   #3363
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Dobra dziewczynki, zmykam... muszę posprzątać i ogarnąć się trochę

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 09:43   #3364
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Hmm... mi jak tak badał jej długość to myślałam że całą dłoń mi tam włoży bo jej końca nie mógł znaleźć tak daleko był - i on zawsze mówił bardzo ładna i bardzo długa. No wczoraj po moich opowieściach o skurczach zmierzył ją dodatkowo na usg.
A poza tym to jesteś zdolna ja bym nie potrafiła sobie zbadać. Z podmywaniem mam ostatnio problemy przez brzuszek... muszę tak śmiesznie od boku podchodzić i zginać się jak zapałka....a co dopiero badanie.
Niteczka dziękuję za odpowiedz
Właśnie też mi się wydaje, że długa szyjka znaczy że jest wysoko
U mnie na razie brzuszek nie taki duży więc spokojnie sobie umiem zbadać szyjkę
Kochana współczuję skurczów, kurcze ale Was wszystkie wzieło...

Cytat:

a i dodam że 11 kg na plusie a co tam dumna jestem z tego
U mnie dziś równe 6kg na plusie... Jeju nie wierze
A jeszcze chlebek z nutellą zjadłam dziś na śniadanie
Zrobiłyście mi wczoraj niesamowitego smaka

Landi kurcze żeby to nie były wody, bo będziesz musiała urodzić wcześniej Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!
Stary 2012-09-26, 09:44   #3365
ImmortalWoman
Zakorzenienie

a ja wczoraj jeszcze się załapałam w rossmanie na promocję tego kremu z perfecty przeciw rozstępom
Stary 2012-09-26, 09:49   #3366
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
heyka kochane

Po wczorajszej wizycie jestem coraz bardziej zakochana w swoim dzieciaczku- i tak jak mówiłam- dobrze zrobiłam, że zmieniłam ginekologa- buzia się mu nie zamykała! nawet nie musiałam pytać- wszystko mi objaśnił

Mały waży 1326 gram, jest troszkę większy niż na swój "wiek" ale powiedział mi, że termin porodu ustala się tylko do 15 tygodnia- później nie ma to już większego znaczenia, ponieważ to jest tylko teoretyczny termin i mam już być przygotowana 2 tygodnie przed tą datą (i tak samo może się stać, że 2 tyg. po )

Nikoś jest cudowny!!!! Wogóle się nie wstydził i pokazał jakim to jest mężnym chłopczyskiem i jego siuraczka nie dało się nie zauważyć sprzęt pierwsza klasa od razu pokazywało na monitorze obraz 4D - obok zwykłego. I wiecie co? uznaliśy że to bliźniak mojego starszego syna- są identyczni.. usta nosek... tak jakbym przeżywała tą samą ciążę 2 raz.. skarbek taki kochany

Na temat ucisku pod żebrami powiedział mi że jestem tak drobna, że wszystkie narządy mudzą się gdzieś pomieścić i, że jeśli mniej mnie boli gdy leżę- to po prostu mam leżeć szyjka zamknięta i utrzymana- mały okazem zdrowia ahhhh wszystko sprawne- serduszko, nereczki, żołądek pępowinka- bo zrobił mi usg przepływu

I z tej oto okazji mam zamiar iść do fryzjera a co! taka szczęśliwa jestem

eh nie wiem komu będzie się to chciało czytać ale chciałam wam przekazać troszkę mojego szczęścia z rana
lubimy takie wiadomosci

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja też dzisiaj w nawet dobrym humorze

Co do wyników to odebrałam wczoraj i niby są w normie tzn delikatnie poniżej normy (a przy cholestazie są duuuużo powyżej normy) a mnie nadal swędzi .
Dziś o 16:40 mam wizytę więc proszę o kciuki .Mam nadzieje, że szyjka cała i dzieci zdrowe.

Cytat:
N

Byłam wczoraju tej moje koleżanki i jej mała ma napięcie mięsniowe czy jakoś tak, główki nie przekręca itp a do tego ma anemię dostała żelazo w tabletkach
tzn moze miec pewnie wzmozone lub obnizone napiecie
ale nie ma co sie martwic
rehabilitacja jej pomoze
Tomus tez mial obnizone napiecie i po prsto robil wiele rzeczy pozniej, ale teraz nie ma roznicy w bieganiu iedzy nim a rowiesnikami
teraz tez lekarzy czasem przesadzaja z tym napieciem miesniowym
przynjamniej tak mowila rehabilitantka ze przysylane sa do niej zdrowe zupelnie dzieic
ktore po prostu beda niektore rzeczy robic pozniej i tyle

w ogole dzis jedziemy do tesciowej na kilka dni, bo ma noge w szynie
najlepsze jak TŻ pojedzie jutro do pracy, a ja tam bede latac wokol niej z malym
jej dom jest totalnie nie przystosowany na takiego malucha, leki na wierzchu, jakies ostre przedmioty, niezabezpieczone schody

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 09:49   #3367
emylka86
Zakorzenienie

dobra, ja też uciekam z forum, co by pół dnia przy kompie nie przesiedzieć... trzeba się ubrać, uczesać, wstawić zupkę i zacząć sprzątanie...

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 09:49   #3368
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

a ja wam wczoraj pisalam , że przytylam 10 kilo ale waga dzis wskazuje 11 na plusienawet sie ucieszylam, chociaz z drugiej str w ciagu miesiaca przytylam 3 kilo

umylam glowe wiec brawa dla mnie bo nie myulam z lenistwa od 4ech dni
nie wiem co na obiad...zupke czy klopsiki..i jak zupke to jaką..nie mma pomyslu
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 09:50   #3369
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
heyka kochane

Po wczorajszej wizycie jestem coraz bardziej zakochana w swoim dzieciaczku- i tak jak mówiłam- dobrze zrobiłam, że zmieniłam ginekologa- buzia się mu nie zamykała! nawet nie musiałam pytać- wszystko mi objaśnił

Mały waży 1326 gram, jest troszkę większy niż na swój "wiek" ale powiedział mi, że termin porodu ustala się tylko do 15 tygodnia- później nie ma to już większego znaczenia, ponieważ to jest tylko teoretyczny termin i mam już być przygotowana 2 tygodnie przed tą datą (i tak samo może się stać, że 2 tyg. po )

Nikoś jest cudowny!!!! Wogóle się nie wstydził i pokazał jakim to jest mężnym chłopczyskiem i jego siuraczka nie dało się nie zauważyć sprzęt pierwsza klasa od razu pokazywało na monitorze obraz 4D - obok zwykłego. I wiecie co? uznaliśy że to bliźniak mojego starszego syna- są identyczni.. usta nosek... tak jakbym przeżywała tą samą ciążę 2 raz.. skarbek taki kochany

Na temat ucisku pod żebrami powiedział mi że jestem tak drobna, że wszystkie narządy mudzą się gdzieś pomieścić i, że jeśli mniej mnie boli gdy leżę- to po prostu mam leżeć szyjka zamknięta i utrzymana- mały okazem zdrowia ahhhh wszystko sprawne- serduszko, nereczki, żołądek pępowinka- bo zrobił mi usg przepływu

eh nie wiem komu będzie się to chciało czytać ale chciałam wam przekazać troszkę mojego szczęścia z rana
no i takie wiadomości to aż super się czyta, wspaniałe wiadomości

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
I na co mam teraz ochotę - na pomidorową

Moja znajoma położna ostatnio jak dopytywałam się ja o różne rzeczy w kwestii szpitala itd to bardzo się ucieszyła jak wyczuła że ja mogłabym na stołeczku. Ona jest normalnie chyba "fanką" rodzenia na tym. Z tego co zrozumiałam to mówiła że to najbardziej naturalna pozycja porodu. Jak mówiłam coś o rodzeniu na czworaka - to powiedziała że to jest trudne dla ciężarnych i może być dłuższy poród. Ja chętnie bym spróbowała tego stołeczka. Ale od razu zaznaczyła że zależy na kogo trafię - bo jak usłyszę "zobaczymy" tzn. że skończę na fotelu (i że ta dana położna niestety jest wtedy za klasyką).
ja mam dzisiaj pomidorówkę

a jeśli chodzi o stołek - to właśnie zależy na kogo się trafi - może być niechęć u niektórych połoznych ale zachęcała, żeby upierac się przy tym sposobie... chyba, że będzie potrzeba podpięcia ktg to wtedy się nie upierać..hmm
Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
miło jest czytać takie posty - gratulacje
Ja to o USG tylko mogę teraz pomarzyć.. ale nic - poczekam jeszcze miesiąc, by na żywo zobaczyć.. ale chciałabym już się zakochać w dziecku - jak na razie to jeszcze ta miłość się nie narodziła wstyd się przyznać - cieszę się z ciąży i dziecka, ale miłości nie czuję jeszcze
Kochana spokojnie, wszystko w swoim czasie. Każda z nas jest inna i inaczej to przeżywa ale na pewno ta miłośc przyjdzie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
hej melduje ze nas dzis nie bedzie jade z gabi i babcia kupic jej buciki juz na zime bo pozniej nie bedzie kiedy milego dnia wszytskim
i wzajemnie
Cytat:
pomalowałam paznokcie na krwisto czerwny kolor- żeby nie mówik ku***wsko czerwony hyhyhy

ja powoli przestawiam się na okres bez malowania i póki co pomalowane mam jasnych kolorem - żeby szoku nie było

za kolejne tygodnie i trzymam kciuki za wizyty

idę zrobić śniadanko bo mam takiego lenia, że jeszcze nic nie zrobiłam
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 09:52   #3370
Dojotka1987
Zakorzenienie

dobry dzien
Cytat:
Uff... to się napisałam - a teraz was ponadrabiam
no to faktycznie poglebilasv swoja wiedze jak stara
Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Jak to jak?
Palcem
Tak samo jak robi to ginekolog co miesiąc
hmm;p i skad wiesz gdzie sie zaczyna ta szyjka?
Cytat:
Dziś tż wieczorem przylatuje - może już mi przejdzie jak będzie na miejscu.
Z dobrych newsów to zaczynam dziś 36 tydzień - 35 dni zostało wg OM
kochana nie smuc sie
Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
Hej kochane

ja niestety nie mam dobrych wieści.
mój mąż zepsuł mi laptopa nacieszyłam się nim aż jeden dzień. jest w naprawie...
a druga sprawa - wczoraj cały dzień miałam skurcze, chwilami w równych odstępach czasu. Dziś brzuch mnie boli masakrycznie po tych skurczach i jak mi nie przejdzie to jadę na IP. Mam wrażenie zresztą że i tak trzeba będzie jechać, bo ciągle mi mokro i boję się że to wody się sączą... Zaraz jak mój M wróci to ustalimy czy jedziemy czy nie... W sumie lepiej to sprawdzić niż ma być za późno. Jak będę coś wiedziała to dam Wam znać
o kurcze 3mam kciuki
Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Wczoraj miałam wizytę ale nie miałam czasu żeby do Was zajrzeć Wizyta bardzo krótka- omówienie wyników- słabe są i mam dalej pić żelazo. Dał mi też skierowanie na alloprzeciwciała to poszłam i zrobiłam. Badania na fotelu nie było, bo było 2 tygodnie temu. Następna wizyta za 2 tygodnie i będzie badanie i usg
za 2 tyg wyniki beda lepsze
Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
bry
dzisiaj moja córka nie spała w nocy od północy do 4 rano 2 godziny leżał z Nią tż, kolejne 2 ja, bo tż po 5 wstaje do pracy i musiał sie chociaż trochę zdrzemnąć, dobrze że Klaudia ma dorosłe łóżko i można się położyć obok i jak tak marudziła w nocy i jeszcze mleko chciała, a ja nieprzytomna, to sobie pomyślałam niech Adaś siedzi w brzuchu jak najdłużej
wspolczuje nocy
Cytat:
heyka kochane

bardzo sie ciesze Waszym szczesciem
uwielbiam czytac takie posty)
Cytat:
Dzień dobry

Ja też dzisiaj w nawet dobrym humorze

Co do wyników to odebrałam wczoraj i niby są w normie tzn delikatnie poniżej normy (a przy cholestazie są duuuużo powyżej normy) a mnie nadal swędzi .
Dziś o 16:40 mam wizytę więc proszę o kciuki .Mam nadzieje, że szyjka cała i dzieci zdrowe.
Trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte
Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
Pokrzywka jak Twoje prawko??

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, badania i wyniki
gratuluję kolejnych tygodni coraz blizej)
Stary 2012-09-26, 09:54   #3371
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
a ja wam wczoraj pisalam , że przytylam 10 kilo ale waga dzis wskazuje 11 na plusienawet sie ucieszylam, chociaz z drugiej str w ciagu miesiaca przytylam 3 kilo

Stary 2012-09-26, 09:55   #3372
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja wczoraj jeszcze się załapałam w rossmanie na promocję tego kremu z perfecty przeciw rozstępom
też go kupiłam - ładnie pachnie -tak delikatnie
ladniej niż ten z bielendy ale ważne, żeby skuteczny był
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 10:01   #3373
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Z dobrych newsów to zaczynam dziś 36 tydzień - 35 dni zostało wg OM
Gratuluję

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Zaczynam dziś 35 tydzień ciąży
Gratuluję
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 10:04   #3374
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
u nas nie trzeba babka daje nam kserówki jak cos wazniejszego
Cytat:
przynajmniej u nas na sr nie ma czego notować wszystko łatwo się pamięta, a większość informacji była mi znana wcześniej
aha oki dzieki
Cytat:

Byłam wczoraju tej moje koleżanki i jej mała ma napięcie mięsniowe czy jakoś tak, główki nie przekręca itp a do tego ma anemię dostała żelazo w tabletkach
ojoj... oby jej się polepszyło !!
Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
My niedawno wstaliśmy piję herbatkę i zjadłam płatki z mlekiem ale trzeba się jeszcze dopchać kanapeckami
Ja pierniczne oglądacie dzień dobry TVN mówią o stronie "gdzie jest moja kupa" kto to takie głupoty wymyśla.
hahaha widziałam o tym w wiadomościach masakra
Cytat:
o tu jest przepis :P
dzieki
Cytat:

też nosze czerwone pazurki aktualnie
Cytat:
Ja też muszę, ale tak mi się nie chce... do tego mamuśka wróciła od dzisiaj do pracy i muszę obiadki zacząć gotować... Dzisiaj rybka ziemniaczi i marchewka z groszkiem
mniaaaam rybka

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 10:04   #3375
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
Pokrzywka jak Twoje prawko??
A miło że ktoś pyta, a wiesz zaprzestałam na jakiś miesiąc ze względu na tą rwę kulszową i później przeziębienie ale niedługo dalej zacznę bo ból przeszedł liczę na to że skończę przed porodem
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 10:04   #3376
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

halwaya co do rodziny tża, to ja tez sie nie czuje tak w pelni rodzina z nimi, oczywiscie traktują mnei jak swojego, nie moge nic powiedziec (tesciowa mnie wku..rwia ale ona wszytskiich wk..rza) , ale mimo to nie umiem mowic do tesciowej mamo czy tato do tescia ....nie wiem jakos tak zawsze tak robie zeby bylo bezosobowo jakos tak mi niezrecznie...poza tym ja tez inaczej jestem wychowana tzn jego mama dzowni do neigo ze dwa razy, trzy razy w tyg albo tz do niej albo do tescia, ostatnio ona maila pretensje ze czemu ja nie dzownie do niej..tyle ze ja sie nie chce narzucac po 1. , po 2. ja nie lubie gadac telefonicznie w moejej rodzinie nie mam takiego zwyczaju, moja mama dzwoni raz na rok, generalnie do siebie nei dzwonimy, jak raz zadzwonilam bto moja mama minute gadala i rozmowa sie nie kleila bo bylo-ale po co dzownisz i cos tam ze nie ma czasu..a jak mama tż dzwoni to i godzine potrafi gadac a ja nie jestem przyzwyczajona.do mojego taty to wogole nie dzownie, bo zaraz by bylo ze co sie stalo albo czy czegos chce .wiec wogole se odpuscilam dzwonienie
ale się rozpisalam..no nic.
Stary 2012-09-26, 10:05   #3377
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość

Dziewczyny,
Judka ma racje- nie przesadzajmy z tym rodzeniem zbyt wcześnie- czyta tacie co pisała Kamilka- w Koszalinie razem z jej synkiem leży 36 tygodniowy wczesniak z problemami z oddychaniem!
Lepiej się chyba nastawic na poród w terminie lub kilka dni po- przecież żadna z nas nie chce kzywdy dla swojego malenstwa tylko dlatego żeby urodzić wczesniej
W 100% się zgadzam Nie ma co się spieszyć na siłę, jeszcze się nacieszymy dzidziusiami a każdy tydzień w brzuszku jest dla rozwoju dziecka bezcenny. Nie można tak robić że po 36 tygodniu zaczynamy biegać po schodach żeby szybciej urodzić. Weźcie pod uwagę że tygodnie liczy się od pierwszego dnia miesiączki czyli tak naprawdę dziecko w 36 tyg ma 34!!!
Stary 2012-09-26, 10:07   #3378
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
Hej, podczytuję od rana, ale nie mogłam się dziś jakoś ogarnąć. Przeziębiłam się katar mnie już dobija po 2 godzinnej drzemce jest lepiej trochę, więc nadrobiłam resztę
zdrówka

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy z wizyty, usg za 3 tyg, no dałam sie przekonać i jakoś wytrzymam było tylko badanie na fotelu i wszystko na miejscu, nawet wymacal głowę i powiedział gdzie jest, serducho słyszałam. Czyli odliczam do 16.10.

Jakoś spać mi sie chce, ale czy to przełoży sie na sen oj nie wiem.

Cytat:
przedstawiam malutki domek Dawidka 32t+5d i oczywiscie +12kg
zgrabniutki

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
Hej kochane

ja niestety nie mam dobrych wieści.
mój mąż zepsuł mi laptopa nacieszyłam się nim aż jeden dzień. jest w naprawie...
a druga sprawa - wczoraj cały dzień miałam skurcze, chwilami w równych odstępach czasu. Dziś brzuch mnie boli masakrycznie po tych skurczach i jak mi nie przejdzie to jadę na IP. Mam wrażenie zresztą że i tak trzeba będzie jechać, bo ciągle mi mokro i boję się że to wody się sączą... Zaraz jak mój M wróci to ustalimy czy jedziemy czy nie... W sumie lepiej to sprawdzić niż ma być za późno. Jak będę coś wiedziała to dam Wam znać

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Wczoraj miałam wizytę ale nie miałam czasu żeby do Was zajrzeć Wizyta bardzo krótka- omówienie wyników- słabe są i mam dalej pić żelazo. Dał mi też skierowanie na alloprzeciwciała to poszłam i zrobiłam. Badania na fotelu nie było, bo było 2 tygodnie temu. Następna wizyta za 2 tygodnie i będzie badanie i usg

Cytat:
Cześć kochane
....
Zaczynam dziś 35 tydzień ciąży
I to jest chyba najważniejsza informacja dnia Poza tym czekam na kuriera, i na wózek, i na śpiworek zamówiony

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
czesc jestem dziś bez sił .. przeziębienie mnie łapło... wszystko mnie boli i kręci ... czuje się okropnie
zdrówka

Cytat:
heyka kochane

trzymam mocno za dzisiejsze wizyty
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-26, 10:07   #3379
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

za wyniki i za wizytę
Stary 2012-09-26, 10:08   #3380
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
W 100% się zgadzam Nie ma co się spieszyć na siłę, jeszcze się nacieszymy dzidziusiami a każdy tydzień w brzuszku jest dla rozwoju dziecka bezcenny. Nie można tak robić że po 36 tygodniu zaczynamy biegać po schodach żeby szybciej urodzić. Weźcie pod uwagę że tygodnie liczy się od pierwszego dnia miesiączki czyli tak naprawdę dziecko w 36 tyg ma 34!!!

ja będę biegać od 40
Stary 2012-09-26, 10:10   #3381
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
ja nie bede biegac bo mam zadyszke

ja musze do listopada wytrzymac wtedy to juz spoko i tak juz bedzie donoszona
ale nic na wywolanie robic nie bede bo wychodze z zalozeni ze dzidzia najlepiej bedzie wiedziec kiedy chce wyjsc
Stary 2012-09-26, 10:13   #3382
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:

jatez dokładnie 2900
Stary 2012-09-26, 10:15   #3383
T'ai
Zakorzenienie

nie wiem jak u was ale u mnie znów piękna pogoda także kończę prać kolejną pralkę
i powiem wam że mój maluch ma dziwne pory aktywności
cały dzień praktycznie jest cisza a od 22 szaleństwo
potem się przebudzę o 1-szej czy 5-ej to nadal czuję jak fika
później między 8 a 10 rano i potem cisza co to za godziny
Stary 2012-09-26, 10:15   #3384
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
hmm;p i skad wiesz gdzie sie zaczyna ta szyjka?
Szyjka zaczyna się przy końcu pochwy
Zerknij sobie na zdjęcia narządu rodnego u kobiety, albo na zdjęcia pod hasłem: badanie szyjki macicy
Stary 2012-09-26, 10:15   #3385
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

i zgadzam sie , ze nie mozna przesadzac z tym wywolywaniem na sile ze musze wtedy , urodze wtedy itd bo wiadomo-wiekszosc z nas nie mzoe sie docezkac maluszka ale no bedzie mnostwo czasu na nacieszenie sie, ja czasem mam dosc tej ciązy ale pozniej mi przychodzi refleksja ze jak tak bede gadac to wykrakam, wiec niech juz siedzi w brzuszku ile chce ..prawda jest taka , ze kazda z nas moze nawet przenosic o 2 tyg od terminu wg OM
Stary 2012-09-26, 10:16   #3386
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

oj musiałam się położyć.nie moge siedziec bo dzieci ściskam i wtedy są takie nerwy,że masakra.dostaję takie kopy, że szok.
W dodatku brzuch mnie boli na dole (chyba skurcze) i na wysokości pepka też tak okresowo .do tego mam cały czas tam mokro oby to były tylko upławy .Czuję sie jak mega stary babsztyl
Stary 2012-09-26, 10:17   #3387
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
nie wiem jak u was ale u mnie znów piękna pogoda także kończę prać kolejną pralkę
i powiem wam że mój maluch ma dziwne pory aktywności
cały dzień praktycznie jest cisza a od 22 szaleństwo
potem się przebudzę o 1-szej czy 5-ej to nadal czuję jak fika
później między 8 a 10 rano i potem cisza co to za godziny
czytałam, że to właśnie normalne- w nocy dziecko będzie aktywne a w dzień mniej.. też tak mam
Stary 2012-09-26, 10:17   #3388
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
jatez dokładnie 2900
heh ciekawe ile jeszcze przytyje

mysti zadzwiasz mnei ja tam nie wiedzialam gdzie ejst szyjka mozecie sie smiac, 30 lat stara a glupia
Stary 2012-09-26, 10:19   #3389
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość

ja będę biegać od 40
Od 40 pozwalam Ani dnia wcześniej

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
ja nie bede biegac bo mam zadyszke

ja musze do listopada wytrzymac wtedy to juz spoko i tak juz bedzie donoszona
ale nic na wywolanie robic nie bede bo wychodze z zalozeni ze dzidzia najlepiej bedzie wiedziec kiedy chce wyjsc
Dokładnie tak
Stary 2012-09-26, 10:19   #3390
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
i zgadzam sie , ze nie mozna przesadzac z tym wywolywaniem na sile ze musze wtedy , urodze wtedy itd bo wiadomo-wiekszosc z nas nie mzoe sie docezkac maluszka ale no bedzie mnostwo czasu na nacieszenie sie, ja czasem mam dosc tej ciązy ale pozniej mi przychodzi refleksja ze jak tak bede gadac to wykrakam, wiec niech juz siedzi w brzuszku ile chce ..prawda jest taka , ze kazda z nas moze nawet przenosic o 2 tyg od terminu wg OM
dokładnie to samo wczoraj mi poweidział lekarz. Termin wyznacza się wg. OM ale jest tylko teoretyczny i jeśli kobieta urodzi w tym terminie (ok 6% kobiet tak rodzi) to to zwykły przypadek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości