|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII
Cytat:
a u mnie schabowy suruweczka z białej kapusty i ziemniaczki na dokładkę wczorajsze łazanki
|
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jesiennie
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra dziewczynki, zmykam... muszę posprzątać i ogarnąć się trochę
|
#3364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie też mi się wydaje, że długa szyjka znaczy że jest wysoko U mnie na razie brzuszek nie taki duży więc spokojnie sobie umiem zbadać szyjkę ![]() Kochana współczuję skurczów, kurcze ale Was wszystkie wzieło... U mnie dziś równe 6kg na plusie... Jeju nie wierze ![]() A jeszcze chlebek z nutellą zjadłam dziś na śniadanie ![]() Zrobiłyście mi wczoraj niesamowitego smaka ![]() Landi kurcze żeby to nie były wody, bo będziesz musiała urodzić wcześniej Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!
|
|
|
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wczoraj jeszcze się załapałam w rossmanie na promocję tego kremu z perfecty przeciw rozstępom
|
#3366 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ale nie ma co sie martwic rehabilitacja jej pomoze Tomus tez mial obnizone napiecie i po prsto robil wiele rzeczy pozniej, ale teraz nie ma roznicy w bieganiu iedzy nim a rowiesnikami ![]() teraz tez lekarzy czasem przesadzaja z tym napieciem miesniowym przynjamniej tak mowila rehabilitantka ze przysylane sa do niej zdrowe zupelnie dzieic ktore po prostu beda niektore rzeczy robic pozniej i tyle w ogole dzis jedziemy do tesciowej na kilka dni, bo ma noge w szynie ![]() najlepsze jak TŻ pojedzie jutro do pracy, a ja tam bede latac wokol niej z malym jej dom jest totalnie nie przystosowany na takiego malucha, leki na wierzchu, jakies ostre przedmioty, niezabezpieczone schody
|
|||
|
|
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, ja też uciekam z forum, co by pół dnia przy kompie nie przesiedzieć... trzeba się ubrać, uczesać, wstawić zupkę i zacząć sprzątanie...
|
|
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wam wczoraj pisalam , że przytylam 10 kilo ale waga dzis wskazuje 11 na plusie
nawet sie ucieszylam, chociaz z drugiej str w ciagu miesiaca przytylam 3 kilo![]() umylam glowe wiec brawa dla mnie bo nie myulam z lenistwa od 4ech dni ![]() nie wiem co na obiad...zupke czy klopsiki..i jak zupke to jaką..nie mma pomyslu |
|
|
|
#3369 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a jeśli chodzi o stołek - to właśnie zależy na kogo się trafi - może być niechęć u niektórych połoznych ale zachęcała, żeby upierac się przy tym sposobie... chyba, że będzie potrzeba podpięcia ktg to wtedy się nie upierać..hmm Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() za kolejne tygodnie i trzymam kciuki za wizytyidę zrobić śniadanko bo mam takiego lenia, że jeszcze nic nie zrobiłam
|
|||||
|
|
|
#3370 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dobry dzien
no to faktycznie poglebilasv swoja wiedze jak stara ![]() hmm;p i skad wiesz gdzie sie zaczyna ta szyjka? ![]() Cytat:
nie smuc sie Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
bardzo sie ciesze Waszym szczesciem uwielbiam czytac takie posty ) Cytat:
Pokrzywka jak Twoje prawko?? Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, badania i wyniki ![]() gratuluję kolejnych tygodni coraz blizej )
|
||||||
|
|
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3372 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3374 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
masakra![]() Cytat:
![]() ![]() mniaaaam rybka
|
|
|
#3375 |
|
Zakorzenienie
|
A miło że ktoś pyta, a wiesz zaprzestałam na jakiś miesiąc ze względu na tą rwę kulszową i później przeziębienie ale niedługo dalej zacznę bo ból przeszedł liczę na to że skończę przed porodem
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
halwaya co do rodziny tża, to ja tez sie nie czuje tak w pelni rodzina z nimi, oczywiscie traktują mnei jak swojego, nie moge nic powiedziec (tesciowa mnie wku..rwia ale ona wszytskiich wk..rza
) , ale mimo to nie umiem mowic do tesciowej mamo czy tato do tescia ....nie wiem jakos tak zawsze tak robie zeby bylo bezosobowo jakos tak mi niezrecznie...poza tym ja tez inaczej jestem wychowana tzn jego mama dzowni do neigo ze dwa razy, trzy razy w tyg albo tz do niej albo do tescia, ostatnio ona maila pretensje ze czemu ja nie dzownie do niej..tyle ze ja sie nie chce narzucac po 1. , po 2. ja nie lubie gadac telefonicznie w moejej rodzinie nie mam takiego zwyczaju, moja mama dzwoni raz na rok, generalnie do siebie nei dzwonimy, jak raz zadzwonilam bto moja mama minute gadala i rozmowa sie nie kleila bo bylo-ale po co dzownisz i cos tam ze nie ma czasu..a jak mama tż dzwoni to i godzine potrafi gadac a ja nie jestem przyzwyczajona.do mojego taty to wogole nie dzownie, bo zaraz by bylo ze co sie stalo albo czy czegos chce .wiec wogole se odpuscilam dzwonienieale się rozpisalam..no nic.
|
|
|
|
#3377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3378 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() zgrabniutki Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
trzymam mocno za dzisiejsze wizyty
|
|||||||
|
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja będę biegać od 40
|
|
|
|
|
#3381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja musze do listopada wytrzymac wtedy to juz spoko i tak juz bedzie donoszona ![]() ale nic na wywolanie robic nie bede bo wychodze z zalozeni ze dzidzia najlepiej bedzie wiedziec kiedy chce wyjsc
|
|
|
|
|
#3382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie 2900
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem jak u was ale u mnie znów piękna pogoda także kończę prać kolejną pralkę
![]() i powiem wam że mój maluch ma dziwne pory aktywności ![]() cały dzień praktycznie jest cisza a od 22 szaleństwo potem się przebudzę o 1-szej czy 5-ej to nadal czuję jak fika później między 8 a 10 rano i potem cisza co to za godziny |
|
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
Szyjka zaczyna się przy końcu pochwy
Zerknij sobie na zdjęcia narządu rodnego u kobiety, albo na zdjęcia pod hasłem: badanie szyjki macicy
|
|
|
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
i zgadzam sie , ze nie mozna przesadzac z tym wywolywaniem na sile ze musze wtedy , urodze wtedy itd bo wiadomo-wiekszosc z nas nie mzoe sie docezkac maluszka ale no bedzie mnostwo czasu na nacieszenie sie, ja czasem mam dosc tej ciązy ale pozniej mi przychodzi refleksja ze jak tak bede gadac to wykrakam, wiec niech juz siedzi w brzuszku ile chce ..prawda jest taka , ze kazda z nas moze nawet przenosic o 2 tyg od terminu wg OM
|
|
|
|
#3386 |
|
Zadomowienie
|
oj musiałam się położyć.nie moge siedziec bo dzieci ściskam i wtedy są takie nerwy,że masakra.dostaję takie kopy, że szok.
W dodatku brzuch mnie boli na dole (chyba skurcze) i na wysokości pepka też tak okresowo .do tego mam cały czas tam mokro oby to były tylko upławy .Czuję sie jak mega stary babsztyl
|
|
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3389 | |
|
Zakorzenienie
|
Od 40 pozwalam
![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to samo wczoraj mi poweidział lekarz. Termin wyznacza się wg. OM ale jest tylko teoretyczny i jeśli kobieta urodzi w tym terminie (ok 6% kobiet tak rodzi) to to zwykły przypadek
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

a u mnie schabowy suruweczka z białej kapusty i ziemniaczki
na dokładkę wczorajsze łazanki

hyhyhy
tak jesiennie 
ja bym nie potrafiła sobie zbadać. Z podmywaniem mam ostatnio problemy przez brzuszek... muszę tak śmiesznie od boku podchodzić i zginać się jak zapałka....a co dopiero badanie.

.
dostała żelazo w tabletkach 

2 godziny leżał z Nią tż, kolejne 2 ja, bo tż po 5 wstaje do pracy i musiał sie chociaż trochę zdrzemnąć, dobrze że Klaudia ma dorosłe łóżko i można się położyć obok i jak tak marudziła w nocy i jeszcze mleko chciała, a ja nieprzytomna, to sobie pomyślałam niech Adaś siedzi w brzuchu jak najdłużej

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)